Extreme warmte op Afrika Cup eist tol: Nigeriaan zakt in elkaar

Vrijdag, 21 juni 2019 om

Samuel Kalu heeft vrijdag voor schrik gezorgd bij de Nigeriaanse selectie. De aanvaller, die zich met zijn land aan het voorbereiden was op de eerste Afrika Cup-wedstrijd tegen Burundi, zakte op de training in elkaar. Gevreesd werd voor een hartaanval, maar de buitenspeler van Girondins de Bordeaux bleek te kampen met uitdroging, zo melden lokale media.

Bij het nemen van een hoekschop ging Kalu plotseling naar de grond. "Hij is voor tests naar het ziekenhuis gegaan", aldus perschef Ademola Olajire van Nigeria tegenover Goal.com. "Zijn situatie is stabiel. Hij was uitgedroogd. Hij had meer moeten drinken." Eerder sprak spelersvakbond FIFPro zijn zorgen uit over de extreme warmte in Egypte, waar vrijdagavond de Afrika Cup van start is gegaan.

Volgens FIFPro moet de organisatie van de Afrika Cup maatregelen nemen om de spelers te beschermen. Zo oppert de vakbond voor het verplaatsen van de wedstrijden die om 16.30 uur lokale tijd gepland staan. Verder wil de organisatie dat er vier in plaats van twee drinkpauzes worden gehouden. In sommige speelsteden in Egypte loopt het kwik overdag op tot boven de veertig graden Celcius.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door antonieajax)

"Hij had meer moeten drinken." Ik mag toch hopen dat daar iemand van de medische staf rond loopt. Met zulke temperaturen let je er toch als staf op dat spelers genoeg vocht binnen krijgen. De spelers kunnen best in zo'n focus zitten dat ze dat vergeten. Best onprofessioneel als je het mij vraagt, van de medische staf. Gelukkig lijkt het achter mee te vallen!

21 juni 2019 om 22:51

Het lijkt me dat volwassenen prima zelf in de gaten kunnen houden of ze genoeg drinken.

21 juni 2019 om 23:09

Makkelijke reactie. Zelf nooit uren achter elkaar geblokt/gewerkt zonder dat je in de gaten had (te) weinig dronk? Als je eenmaal bezig bent kan dat er best bij inschieten. Als er dan nog zogenaamde medische professionals langs de lijn staan die dat niet in de gaten hebben terwijl de zon waarschijnlijk vol schijnt en spelers intensief bezig dan vind ik dat ronduit amateuristisch.

22 juni 2019 om 11:44

Zelf nooit op een pleintje gevoetbalt? Waarbij je na een half uur dood gaat van de dorst en naar de kant loopt om je zelf gevulde cola fles met water over je hoofd te gooien en even een slok drinken neemt? Je weet toch wel zelf wanneer je moet drinken lijkt mij...

Het is ongelooflijk dat de Africa cup in zomer gehouden wordt. Alleen maar om de Europese clubjes tevreden te houden, zodat zij geen spelers missen in de winter.

21 juni 2019 om 22:56

In sommige delen van Afrika in de buurt van het zuidelijk halfrond is het nu winter...

21 juni 2019 om 23:54

En terecht. Die ‘clubjes’ betalen de spelers miljoenen. Terecht dat ze inspraak hebben.

"Hij had meer moeten drinken." Nee dat toernooi had gewoon nooit in de zomer gehouden moeten worden! Gewoon gevaarlijk dit!!

21 juni 2019 om 23:21

In t weekend gaat het richting de 42 graden,vooral wedstrijden in de middag zullen lastig worden..

Lijkt me ook niet gunstig voor Marokko. De 'Europese' spelers van Marokko zijn toch minder aan dit soort omstandigheden gewend dan groepsgenoten Namibië, Ivoorkust en Zuid-Afrika.

21 juni 2019 om 23:19

Ik mag toch hopen dat, zonder dat zij aan deze omstandigheden gewend zijn, ze alsnog kunnen winnen van Zuid-Afrika en zeker Namibië. Zij hebben echt geen spelers van het kaliber Ziyech hoor.

Daarnaast denk ik dat het meerendeel van de spelers van Ivoorkust toch ook gewoon al jaren in Europa actief is?

21 juni 2019 om 23:29

Boven de 40 graden heb je niet veel aan ziyech of wat voor speler dan ook..

21 juni 2019 om 23:57

Ivoorkust heeft Marokko voor de WK kwalificatie helemaal geen problemen mee gehad. Ik hoop alleen dat ze niet de teams gaan onderschatten en gewoon de volle 9 punten pakken.

En Marokko speelt om 16:30 uur zondag. Zij gaan er niks van bakken in die hitte. Terwijl de tegenstander juist gewend is om in die hitte te voetballen. Dit is niet te doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nigeria

FIFA ranking: 32
22 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nigeria.

1 fan
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Girondins Bordeaux 7 2 2 0
2019/2020 Girondins Bordeaux 20 1 4 0
2018/2019 Girondins Bordeaux 21 3 3 1
2018/2019 AA Gent 0 0 0 0
2017/2018 AA Gent 32 7 6 1

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren