Rádio Renascença: PSV gaat record breken voor Portugees international

Vrijdag, 21 juni 2019 om

PSV heeft op dit moment de beste papieren om Armindo Tué Na Bangna, kortweg Bruma, in te lijven, zo verzekert het Portugese radionetwerk Rádio Renascença vrijdagavond. De Eindhovense club heeft naar verluidt een bedrag van vijftien miljoen euro over voor de 24-jarige flankspeler van RB Leipzig. Nooit eerder betaalde men meer voor een speler: Mateja Kezman geldt met een transfersom van veertien miljoen euro nog altijd als de duurste inkomende transfer in de clubhistorie.

Eerder op de dag bevestigde Bruma’s zaakwaarnemer Cátio Baldé tegenover SportTV al dat PSV een bod heeft uitgebracht op de aanvaller. Spartak Moskou en FC Porto zouden ook in de race zijn om de handtekening van Bruma, maar doordat laatstgenoemde club er niet is uitgekomen met Leipzig, zou de zevenvoudig Portugees international hard op weg zijn naar PSV.

Bruma zou door PSV gescout zijn met het oog op het naderende vertrek van Steven Bergwijn en/of Hirving Lozano. Beide aanvallers worden al nagenoeg de gehele zomer in verband gebracht met een transfer: Bergwijn wordt genoemd bij Ajax en tal van buitenlandse topclubs, terwijl Lozano hoog op het verlanglijstje van Napoli zou staan.

Bruma werd opgeleid door Sporting Portugal en vertrok in 2013 voor dertien miljoen naar Galatasaray. De Turkse topclub liet hem twee keer op huurbasis vertrekken, naar Gaziantepspor en Real Sociedad, alvorens hij definitief de overstap naar RB Leipzig maakte. In Duitsland speelde Bruma in de voorbije twee seizoenen 67 wedstrijden, waarin hij goed was voor 10 doelpunten en 5 assists. In de afgelopen jaargang kon de aanvaller lang niet altijd rekenen op een basisplaats, waardoor RB Leipzig bereid is om mee te werken met een vertrek.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door davilla7)

Zou een uitstekende aankoop zijn en waardige opvolger van een van de buitenspelers.

21 juni 2019 om 21:00

Op basis waarvan denk je dat het een uitstekende aankoop is (serieuze vraag)? Ik heb hem persoonlijk niet gevolgd, maar wat ik in dit artikel lees stemt me toch niet positief. Mislukt bij Galatasaray en zijn statistieken bij Leipzig zijn wel heel matig. De Bundesliga is natuurlijk een veel betere competitie, maar het ziet er toch niet geweldig uit zo. Om hier 15 miljoen voor te betalen lijkt me een behoorlijk risico.

21 juni 2019 om 21:05

Inderdaad, ik heb hem wel redelijk gevolgd bij Leipzig en weet echt niet waar dit enthousiasme vandaan komt. Het is een snelle buitenspeler, maar in mijn optiek redelijk aan de wilde kant. Zijn rendement laat ook te wensen over.

21 juni 2019 om 21:05

Dat hij het niet gemaakt heeft in Turkije en Duitsland zegt niet zoveel vind ik. Genoeg voorbeelden van spelers die in het buitenland mislukten en in Nederland de pannen van het dak spelen. Een prachtig voorbeeld in dit huidige PSV is de Jong. Die raakte in Duitsland en Engeland geen pepernoot en in Nederland scoort hij er op los. Maar je hebt gelijk, 15 miljoen is een behoorlijk risico. Ik ben ook niet bepaald onder de indruk van hem en vind het een behoorlijk statische speler. Voor dat geld zou ik eerst nog eens wat verder kijken.

21 juni 2019 om 22:53

Hij is helemaal niet mislukt in Turkije. Dit artikel laat het inderdaad zo lijken door aan te geven dat hij 2x verhuurd is en vervolgens maar verkocht is aan RB Leipzig, maar hij draaide juist een top seizoen voor Gala waarmee hij die transfer verdiende: in de competitie speelde hij 30 wedstrijden met 11 goals en 6 assists. Het is alleen zaak voor PSV om hem weer aan het voetballen te krijgen, maar dat moet te doen zijn in de Eredivisie.

22 juni 2019 om 00:05

Perry19 mislukt bij Gala? Laatste seizoen heeft hij een top seizoen gedraaid waardoor hij werd verkocht omdat Gala spelers moest. Is echt een top speler voot PSV.

22 juni 2019 om 00:09

Perry19, hij is zeker niet mislukt bij Galatasaray. Hij speelde bijna elke wedstrijd erg goed, maakte echt een paar hele mooie doelpunten. Hij heeft gewoon enorm veel potentie en ik denk dat als hij een heel seizoen goed gaat spelen bij PSV, zich stormachtig gaat ontwikkelen.

22 juni 2019 om 01:34

Is natuurlijk niet in een nacht besloten. PSV heeft 'm al jaren op de korrel, maar was toen niet haalbaar. Ik verwacht ook een hoop van een speler die 15mln kost, maar in potentie zou hij het waard (moeten) zijn.. Ben benieuwd

21 juni 2019 om 23:23

Ik vind de blijdschap ook helemaal niet zo raar, voor mij persoonlijk een goed teken dat ze toch bezig zijn. Het was zo akelig stil rondom vervanging van de spelers die ‘bezig zijn’ met een transfer. De enkele wedstrijden die ik bij de eerste interesse destijds van PSV in Bruma zag vond ik zeker niet verkeerd van hem, hoop alleen wel dat het teruggebracht word tot 10+- miljoen en dan eventueel aan bonussen tot 12+- miljoen. Vooral omdat ik liever defensief en op het middenveld echt wat power wil zien, een redelijke naam qua prestaties ook. Opbouwend en constant presteren waren voor mij de problemen in de tweede seizoenshelft. Dus al zou dit rond komen schat ik PSV er nog lang niet is. Basel duurt nog maar een goede maand en dan moet alles er staan voor een leuk seizoen en voor het Nederlands voetbal!

Wij zijn niet bang want Bruma is erbij!

21 juni 2019 om 23:16

Haha ik zag dat filmpje vanmiddag nog. Heel erg vermakelijk en ongemakkelijk tegelijk, zeker wanneer je daarna Rekik ook nog eens zijn eigen liedje hoorde inluiden.

ON: Hele goede versterking voor PSV denk ik. En ze kunnen het ook prima betalen, zeker aangezien een van de beide buitenspelers waarschijnlijk voor het dubbele vertrekt.

Ik zou het toejuichen wanneer Lozano en/of Bergwijn vertrekt. Het is een grote investering maar de markt werkt helaas inmiddels op deze manier. Met Bruma haal je een jongen met flink wat ervaring mee in competities die alle 3 hoger staan dan de Nederlandse momenteel. Bruma heeft internationaal veel herkenning en zal dus ook voor een grotere som vertrekken wanneer hij goed speelt bij Psv. Hetzelfde zie je nu bij Lozano. Die alleen maar voor de belachelijke som lijkt te vertrekken omdat je met Lozano meteen geliefd bent bij zo ongeveer heel Mexico.

Verder lijkt het wel alsof PSv deze transfer nu kan versnellen omdat Lyanco lijkt af te haken. Als dat zo is wordt ik wel een beetje gespannen wat betreft de verdediging van Psv.. en zie ik ze liever sneller handelen door 2 centrale verdedigers en een linksback aan te schaffen. Ondanks dat ik deze transfer toejuich heeft dat toch écht prioriteit als we over 4,5 week van basel willen winnen

21 juni 2019 om 20:52

Lozano is de idool van een land met 130 miljoen inwoners. Bruma moet de gouden bal winnen om net zo populair te worden. Geeft ook niet want je moet hem beoordelen op zijn kwaliteiten en die heeft hij ook. Al weet ik niet of hij het gemis van Bergwijn en Lozano kan opvangen, aangezien hij bij zijn laatste clubs ook niet helemaal heeft kunnen brengen wat er van hem verwacht werd.

21 juni 2019 om 21:00

Bruma zal zeker niet zo geliefd in Portugal worden als Lozano in Mexico is op het moment.

Wat ik met mijn reactie bedoelde is dat, hoe meer internationale allure een speler heeft hoe hoger de transfersom kan uitvallen. Bruma is dan weliswaar geen enorm geliefde speler. Maar zijn naam is al wel bekend in heel europa. Op dit moment is deze speler als 'merk' al veel bekender dan een Malen of Gakpo bijvoorbeeld. Dus is het zometeen interessanter voor PSV wanneer hij een goed seizoen heeft. Omdat hij al bekend stond als talent

21 juni 2019 om 22:05

Ben ik het niet mee eens. Wanneer Bruma eindelijk zijn eeuwige belofte inlost komend seizoen is hij alweer bijna 26. Die gaat je nooit zoveel opbrengen dan Gakpo of Malen wanneer ze écht doorbreken. Alleen al omdat er in een 26 jarige normaal veel minder rek zit dan talenten van een jaar of 22 die er bij PSV bovenuit steken.

22 juni 2019 om 09:30

Zidane je kan er ook anders tegen aan kijken. Bruma heeft het in 3 andere en grotere competities niet gered, als hij het in Nederland nu goed gaat doen, zullen clubs toch gereserveerd zijn (zie Luuk de Jong, doet het prima maar zijn mislukte avonturen in Duitsland en Engeland maken clubs koopschuw). Ik vind dit persoonlijk een hele grote gok.

15 miljoen lijkt me behoorlijk veel voor de speler. In de wedstrijden die hij speelde vond ik het nou niet echt een verfijnde speler en al helemaal niet iemand met rendement. Ik had PSV liever voor Skov van Kopenhagen zien gaan. Ik hoop verder niet dat PSV de verdediging opnieuw gaat verwaarlozen door simpele oplossingen als Pieters te halen.

21 juni 2019 om 20:54

Skov vind ik meer een type berghuis. PSV wilt toch altijd pijlsnelle diepgaande vleugelspelers? Wat dat betreft past deze Bruma wel bij PSV denk ik.

21 juni 2019 om 21:01

Ik heb toch liever een meer verfijnde speler dan alleen maar spelers die hard kunnen rennen. Ook zie ik bij een Skov veel meer rendement dan bij Bruma. Ik vind het eigenlijk een vrij matige speler voor deze prijs.

21 juni 2019 om 22:00

Ja ben ik helemaal met je eens. Vraag me alleen af of ze er bij PSV ook zo over denken.

22 juni 2019 om 10:51

Skov speelde geweldig af gelopen seizoen, is nog j oing met veel rek... alleen geen idee wat zijn vraag prijs is.

21 juni 2019 om 22:42

Maar als je dan denkt dat het nog altijd minder is dan Sulejmani van H'veen naar Ajax valt het ook wel weer mee toch?

Denk dat Bruma best iets toe kan voegen, het is daarnaast toch best een leuke naam voor de Eredivisie. Hij heeft zijn belofte nog niet kunnen inlossen in zijn loopbaan tot nog toe, misschien dat hij hier in Nederland weer het vertrouwen kan winnen om in de buurt van eerder genoemde belofte. Want talent dat had hij zeker.

leuke speler en de perfecte vervanger voor lzano. nu nog Robben terug en je hebt de perfecte flankspelers.

Komaan; stukke beter dan Lozano. Snel Luuk eruit en als kan voor 35 mln Bergwijn. Lammers, Malen, Gakpo, Mauro JR en Abouhlal zijn er al; aanvallers compleet imo (met Piroe in het hoofd). Snel Bruma halen en daarna verdediging op orde. Hoop echt niet dat we weer Pieters krijgen, is geen UCL niveau. Hoop dat PSV toch iets kan doordrukken bij Torino voor die Braziliaan, al lijkt t te hoog gegrepen...

21 juni 2019 om 20:51

Als ze hier echt 15 voor betalen willen ze dat misschien ook wel voor een centrum verdediger. Die jongen is zo'n talent vol dat hij het na mijn mening wel waard zal zijn.

21 juni 2019 om 21:01

Het lijkt mij dat PSV toch eerst zal gaan kijken voor een verdediger, aangezien de verdediging op dit moment het zorgenkindje is. Je sterkhouder op linksback is vertrokken en je komt veel kwaliteit te kort in het centrum. Met de aankomende UCL wedstrijden lijkt me dat toch een grotere prioriteit dan een rechtsbuiten. Daarnaast zijn Lozano en Bergwijn nog niet weg. Als de verdediging niet versterkt wordt, dan denk ik dat de UCL al na 1 of 2 voorrondes voorbij is...

Dit leek toch te mooi om waar te zijn maar erg goede zet als het lukt! Al heb ik liever die verdediger van torino om eerlijk te zijn.

Als lozano vertrekt is die natuurlijk een fantastische vervanger. Mocht Bergwijn ook vertrekken dan hoeft er niemand meer bij wat mij betreft. Aanvallende keuzes genoeg. Eerst de verdediging op orde en nog een aanvallende middenvelder.

21 juni 2019 om 20:54

Inderdaad met Bruma heb je ook zonder De Jong, Bergwijn en Lozano een prima voorhoede voor komend jaar hoor.

Malen/gakpo - Lammers/malen/piroe - Bruma/mauro/aboukhlal

Dat is toch echt een prima voorhoede volgend jaar? Gakpo kan wat meer minuten gaan maken wanneer Malen in de spits speelt. En Mauro en Aboukhlal kunnen zo nu en dan ingepast worden en wat meer speelminuten maken.

21 juni 2019 om 21:14

Ik moet zeggen, lekkere talenten hoor bij PSV in de voorhoede.

Ze kunnen net zo goed ook Jeffrey Bruma halen. Ze moeten toch een verdediger halen. Vraag me af waarom PSV zo lang wacht met het aantrekken van spelers .

21 juni 2019 om 21:22

Ze wachten niet expres, maar handelen naar mogelijkheden. Het is niet makkelijk om zo snel even wat spelers aan te trekken van kwaliteit. Ik maak me ook druk omdat we er over 5 weken moeten staan, maar voor nu blijft het afwachten.

Ik zou enige geld wat beschikbaar is eerst investeren in een verdediger, maar ik ben dan ook geen directeur van PSV.. We hebben genoeg aanvallers en niemand lijkt tot op heden weg te gaan.

21 juni 2019 om 23:47

Misschien zijn er achter de schermen wel biedingen al op Lozano en Bergwijn en moeten daarin de plooien alleen nog glad gestreken worden waardoor deze aankoop wel te verklaren is. Want ja, mijn prioriteit gaat ook uit naar een CV (Alvarez, Lyanco). Echter moet dit ook binnen de mogelijkheden vallen en denk ik ook wel dat PSV dit zsm gaat doen

Prima spelers, al is de verdediging prioriteit. Begrijp niet dat ze daar niet beginnen. Afgezien van dat is Bruma natuurlijk wel echt een beest die zowel op de flanken als op 10 uit de voeten kan.

Maar 10 goals en 5 assists in twee seizoenen. Bergwijn en Lozano halen dat gemakkelijk in 1 seizoen. Het lijkt me dus dat Psv erop achteruit gaat met Bruma.

21 juni 2019 om 20:57

Hij speelde wel even zo'n 15 wedstrijden minder in een betere competitie. Speelde ook nog de helft van de wedstrijden op het middenveld.

Ik ben het niet volledig met je oneens hoor. Ik gok eerlijk gezegd ook dat lozano en Bergwijn een grotere potentie hebben dan deze Bruma. Maar laten we nou niet alleen op statistieken afgaan.

21 juni 2019 om 21:04

Lozano schoot er 10 in, in 29 wedstrijden in een matige competitie in Mexico dus opzich hoeft dat niet veel te zeggen.

Geef hem maar mooi rugnummer 5, kan ik weer met Mn oudere Psv-shirtjes over straat.

Kan hij goed vanaf rechts spelen? Op links hebben we opties genoeg vind ik met Gakpo en Malen, zelfs als Bergwijn vertrekt. Robben verwacht ik niet meer, helaas.

Ik twijfel altijd een beetje als een radiostation de bron is, maar goed we wachten af. Op zich geen verkeerde aankoop lijkt me, wel weer een forse uitgave van Psv.

Opzich Moet PSV dit soort bedragen uitgeven om Ajax in zicht te houden. Spelers van een dergelijk kaliber kosten nou eenmaal veel geld. PSV supporters moeten blij zijn dat PSV niet voor B spelers als Berghuis is gegaan dat zou pas schandalig zijn geweest. Maar dat PSV 15 miljoen uitgeeft voor een speler laat maar eens zien dat Lozano of Bergwijn dichtbij een vertrek is. Dat zal Lozano wel zijn dan denk ik. Hopelijk behoud je Bergwijn en kun je met Bergwijn, Lammers/malen en Bruma spelen.

21 juni 2019 om 21:55

Berghuis een B speler? Creëert de meeste kansen in de Eredivisie en is de afgelopen twee seizoenen bij 56 goals betrokken geweest. Het is geen internationale top, maar een B speler? Dat gaat erg ver

21 juni 2019 om 22:12

Leuke speler die Berghuis maar is word al 28 weinig restwaarde en zal PSV imo niet naar een hoger plan tillen.

21 juni 2019 om 22:19

Dat is waar, maar het zou een 'veilige' keuze zijn waarvan je weet dat hij in de nationale top het verschil maakt. Het brengt ze niet door de groepsfase CL, maar dat doen Lozano en Bergwijn ook niet. Qua transfersom zal hij niet veel opleveren, maar hij heeft ervaring. Potentiële winst hebben ze met Malen en Ihattaren ook al, dus zou zo'n nationale topper, die bovendien nooit geblesseerd is, niet verkeerd zijn

21 juni 2019 om 22:02

Totaal niet mee eens, Ajax staat er los van. Het is de markt van vraag en aanbod. Zoals Hoeness het al zei: “de buschauffeur van Bayern kost alleen al 5 miljoen euro”.....

Kan iemand mij vertellen wat er zo speciaal is aan deze speler dat het de duurste inkoop ooit waard is. 24 jaar, nergens een bepalende speler geweest, 10 doelpunten en 5 assists in 67 wedstrijden. Dat klinkt niet heel geweldig, maar misschien heb ik het mis want heb heb nauwelijks zien spelen. Ik denk dat Stengs van AZ een topper gaat worden, dus daar zou ik wel extra in durven investeren.

21 juni 2019 om 21:15

Dat Stengs talent heeft is duidelijk, maar hij is er nog lang niet. Daarbij denk ik dat AZ ern vergelijkbaar bedrag wenst, zo niet meer. Als ik beide spelers dan vergelijk, dan is Bruma verder in zijn ontwikkeling. Logisch ook, gezien zijn leeftijd. Bruma kan ook best op het middenveld uit de voeten. In de voorhoede hebben we talent genoeg. Daar hebben we Stengs niet ok nog eens bij nodig.

Dit was ooit een groot talent maar heeft het tot nu toe nergens waargemaakt en is zijn talentstatus inmiddels ontgroeit. Ik vind dit nogal een risicovolle aankoop voor Psv, twee keer verhuurd door Gala en bankzitter bij RB Leipzig is nogal magertjes voor dit prijskaartje zelfs in deze gekke tijd.

21 juni 2019 om 21:44

Deze beste man is verhuurd vanwege het buitenlanders limiet in Turkije. Had zijn kruisbanden gescheurd en werd met bewust verhuurd aan gaziantepspor zodat hij daar als speler op papier stond. Dit was gewoon een slimme zet van Gala. Volgens mij is hij zelfs nooit in gaziantep geweest.

Deze kerel gaat de eredivisie aan flarden schieten, Mark my Words! Mits hij natuurlijk de juiste begeleiding krijgt. Soms wel een blinde paard maar een super goeie dribbel, veel snelheid en kan enkele speler zo passeren. Verder is hij ook dubbelbenig en heeft een redelijk goed schot in huis.

Faire prijs als je nagaat wat Lozano en Bergwijn moeten kosten. Toch vind ik het een risico, want tot dusverre heeft hij zijn potentie nog niet helemaal waar kunnen maken en hij is niet super jong meer. Ik zou eigenlijk heel graag willen dat PSV Dzsudzsak terughaalt. Ideale speler om er 1 of 2 jaar bij te hebben voordat Malen, Gakpo en Aboukhlal allen toe zijn aan het grote werk. Het geld dat je hiermee bespaart kun je investeren in de linies waar versterkingen veel harder nodig zijn.

Heb met hem, toen hij als groot talent naar Galatasaray ging, het idee gehad dat hij het voor het geld deed. Hopelijk kan ie het in NL laten zien, dan is de competitie weer een sierlijke voetballer rijker.

Mooi. Kan ik mijn gesigneerd jubileumshirt van 13/14 met Bruma weer aandoen. Zo zie je maar weer, dat alle mode terugkomt!

John de Jong out! Man man, als dit echt waar is dan vind ik het een schandalig beleid van psv en zeer teleurstellend van JdJ. We hebben middenvelders zat. Koop potverdrie toch eens 2 of 3 goeie verdedigers joh! Kan hier zo boos om worden

22 juni 2019 om 00:00

Bruma is een aanvaller he. Middenvelders kunnen we juist heel erg goed gebruiken, om Hendrix, Rosario en Sadilek te vervangen. Ben het verder wel een beetje met je eens helaas..

Ik stress me afgelopen dagen enorm om onze achterhoede. Maar dan kijk ik naar al het talent voorin dan kan ik weer blij zijn. Lozano en bergwijn weg en deze bruma erbij. Voorhoede malen-lammers-bruma. Als die brazilliaan en mexicaan cv’s komen dan hebben we een heerlijk ploegje. ( in gedachte dat angi nog niet officieel weg is)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.PSV74
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

15 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 20 augustus
Paris Saint-Germain is bereid om Neymar aan Real Madrid te verkopen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren