Benfica ontvangt megabod van 126 miljoen euro voor João Félix

Woensdag, 26 juni 2019 om

João Félix is hard op weg naar Atlético Madrid. De aanvallende middenvelder van Benfica, die in het Wanda Metropolitano waarschijnlijk een jaarsalaris van naar verluidt zes tot zeven miljoen euro op gaat strijken, ligt nog vier jaar vast in Lissabon, maar de Madrilenen willen het toptalent dolgraag inlijven. De Spanjaarden hebben een bod van 126 miljoen euro neergelegd, zo bevestigt Benfica in een statement.

João Félix heeft een afkoopclausule van 120 miljoen euro. Atlético heeft 126 miljoen geboden, aangezien men het bedrag graag in termijnen wil betalen. Benfica is dus in staat dit bod van de Madrilenen af te wijzen. De mogelijke transfer kwam in een stroomversnelling doordat João Félix onlangs werd gespot in een bekend restaurant in Madrid. Even later werd ook zaakwaarnemer Jorge Mendes bij het etablissement gesignaleerd, al ontkende de zakelijk adviseur dat hij daar was om de veelbesproken transfer af te ronden.

João Félix, die bij Benfica tot 20 doelpunten in 43 wedstrijden wist te komen, staat al enige tijd op het lijstje van Diego Simeone. De Argentijnse trainer zag onder anderen Diego Godín en Lucas Hernández vertrekken en zwaait op korte termijn ook Antoine Griezmann uit. Griezmann lijkt op weg naar Barcelona, al wordt door Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu tegengesproken dat er al met hem is gesproken. De Franse aanvaller gaf onlangs in een videoboodschap te kennen dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging en daarom bij Atlético vertrekt.

Volgens Marca gaat João Félix gelijk tot de grootverdieners in de selectie van Atlético behoren als de transfer wordt afgerond. Alleen Diego Costa en Álvaro Morata zouden een nog rianter jaarsalaris ontvangen. De bij Benfica doorgebroken aanvallende middenvelder werd in de media gelinkt aan onder meer Real Madrid, Manchester City en Manchester United, maar lijkt dus toch voor de nummer twee uit LaLiga te kiezen als de volgende stap in zijn loopbaan.

It's the right time for Portugal to call up Joao Felix - Santos
Meer video's

Poll

Een goede aankoop van Atlético Madrid?


Gerelateerd

152 reacties (laatste reactie door marc juventus)
26 juni 2019 om 23:37

Het talent spat van deze heer af. Potentie als een geplante banaan om volledig te rijpen. Plus hij is een aanvaller, die zijn sws meer waard.

26 juni 2019 om 23:42

Her bedrag is alsnog natuurlijk wel astronomisch groot hè. Maar verder volledig met je eens. Echt een geweldig talent, hoopte zelf dat United hem kon inlijven maar helaas. Ook het niet spelen van CL lijkt ons erg tegen te zitten. Benieuwd wie Atlético nog meer halen na de vele vertrekken en geruchten van nog meer. Dit is in mijn ogen wel een goede investering, maar het is te gek om erover na te denken dat ie ooit meer moet gaan opleveren. Hopelijk brengt ie ze dan maar vele prijzen😅

26 juni 2019 om 23:42

Ik kan je uitleggen waarom. Deze jongen komt net kijken bij het eerste van Benfica en heeft nog niks echt bewezen. Imo veel te duur. Hij is zeker niet meer waard dan 50 mio op dit moment. Dom van Atletico om in dit trucje te trappen.

27 juni 2019 om 00:05

Ben benieuwd of Felix met de druk kan omgaan, zo een prijskaart kan je carriã¨re verpesten.

Is hij natuurlijk niet waard na 1 goed seizoen in portugal. Kijk naar renato sanches die heeft het nu ook moeilijk.

27 juni 2019 om 00:18

Tuurlijk, kan ik dat uitleggen. Wat heeft die jongen nu laten zien? Bij Mbappe was de prijs nog enigzins te rechtvaardigen omdat die Monaco rondes verder schoot in de CL. Pogba, CL winnen. Bale voor zijn tijd enorme prijs, wederom topprestaties in de CL. Benfica, uitgeschakeld in de poule met Bayern, Ajax en AEK. Benfica was toch verre van een underdog voor de volgende ronde. Toch gebeurde het niet. Portugal heeft hij ook niet het Europees Kampioenschap bezorgd. Dus leg eens uit? Waarom is hij het wel waard. De Jong spat het talent vanaf, bij de Ligt nog wel meer. Maar zelfs de meest verstokte fan zal zeggen dat alles om en de nabij 100 miljoen of hoger voor een van die twee spelers echt belachelijk veel is. Toch hebben beide niets minder laten zien dan deze speler. Misschien nog wel meer. 65 miljoen voor Bergwijn is toch ook de absolute knaller en zwaar te veel betaald.

27 juni 2019 om 00:28

Toch, als je naar die jongen kijkt zie je een exceptioneel talent. De hele voetbalwereld is sowieso gek geworden. De transfersommen en salarissen zijn eigenlijk niet meer te verantwoorden naar de achterban. Maar als je dat voor lief neemt dan is een dergelijke transfersom voor een aanvallende middenvelder met enorme potentie niet afwijkend. Andere toptalenten gingen of gaan al heel Vroeg voor zulke hoge bedragen weg. Kijk naar een verdediger zoals de ligt voor rond de 80 mln en een verdovende middenvelder zoals Frenkie de jong voor een soortgelijk bedrag. En wat te denken van Mbappe? Maar dat is dan ook een aanvaller. Ik schat Joao Felix in de dezelfde categorie. Als aanvallende middenvelder lijkt de prijs marktconform. Hoewel idioot natuurlijk.

27 juni 2019 om 02:39

Vind het toch te hoog. Vond hem met portugal ook erg tegenvallen. Maar uiteraard niet genoeg gezien verder. Hoop dat hij het waar maakt!

27 juni 2019 om 13:13

An34

Niks bewezen? Volg jij wel voetbal? Heeft op 18 jarige leeftijd in zijn eerste seizoen al 20 doelpunten gemaakt. Was jij ook zo negatief toen de Jong voor zoveel geld naar Barcelona ging? Die twee zitten in dezelfde fase van hun ontwikkeling terwijl Felix wel 3 jaar jonger is. Aangezien de Jong dit soort prestaties vorig jaar niet aflegde en Felix toen nog in de jeugd zijn wedstrijden afwerkte.

26 juni 2019 om 23:42

Wereld talent, het is veel geld maar oké ik begrijp ik. Ik vind 80 miljoen voor een dikke houthakker zoals Lukaku of 85 miljoen voor een houten klaas zoals Maguire veel erger.

26 juni 2019 om 23:47

Helemaal mee eens wat die jongens hier boven zeggen! Wereld talent en ontzettend jong! Als hij blessurevrij blijft gaat hij zn geld voor Atletico DIK terugverdienen!

26 juni 2019 om 23:56

Lukaku had tenminste nog wat bewezen.
Deze jongen heeft een seizoenshelft gespeeld bij, met alle respect, Benfica.
Maguire ben ik met je eens, die kan net niks.

27 juni 2019 om 00:01

Lukaku had bewezen dat die niet geschikt was voor de top. Deze jongen heeft alle kwaliteiten die nodig zijn voor een topclub.

27 juni 2019 om 00:59

Dit is natuurlijk wel een enorm prijskaartje voor iemand die echt net komt kijken. Die jongen komt voor 126 miljoen euro over en moet meteen Griezmann opvolgen op zijn 19e. Daarbij verliest Atletico deze zomer Godin, Lucas Hernandez, Felipe Luis, Juanfran, Rodri en Griezmann. Kortom, er moet helemaal opnieuw gebouwd worden.
Het zou niet de eerste keer zijn dat een 100 miljoen aankoop het niet waar maakt.

27 juni 2019 om 07:40

"Lukaku had bewezen dat die niet geschikt was voor de top."

Wat is dat nou weer voor een dom gelul? Lukaku loopt al zijn hele carrière keurig 1 op 2 in de PL, zelfs als 17 jarige al bij een degradatiekandidaat als West Brom. Ook bij United loopt hij keurig 1 op 2. Dan heeft hij ook nog genoeg andere kwaliteiten waarmee hij de verdedigers van de tegenpartij bezig houdt.

Het ziet er misschien niet gepolijst uit, maar die man is, indien goed gebruikt, voor elke topclub een toegevoegde waarde.

En wat heeft Félix nou laten zien? Net een halfjaartje leuk gespeeld in de Portugese competitie.

27 juni 2019 om 13:41

Neen hij is een matige spits die er alleen tegen de kleintjes staat. Daarom is hij bij de Belgische nationale ploeg en een flauw Manchester United nooit onbetwist. En daarom gaat hij naar Inter.

26 juni 2019 om 23:43

5 jaar geleden zou voor deze jongen nog geeneens de helft worden betaald. Ieder jaar drijft de markt de prijzen verder omhoog.

27 juni 2019 om 05:47

5 jaar geleden zou er 18 miljoen betaalt worden voor een talentje. Dit is gewoon absurd

26 juni 2019 om 23:42

Is zijn gelimiteerde afkoopsom in contract meen ik, denk dat Benfica gewoon heeft gezegd niet te willen verkopen en dan krijg je dit als een ploeg hem écht wilt

Pff, ja het is een groot talent maar een paar seizoenen goed gespeeld en 126 miljoen?

26 juni 2019 om 23:39

Is volgensmij zelfs afgelopen seizoen pas echt bij eerste gekomen.

26 juni 2019 om 23:57

Nog erger; hij speelt pas veel vanaf de tweede seizoenshelft.

27 juni 2019 om 00:14

Tegen ajax speelde hij niet eens kwam pas 2de seizoens helft

27 juni 2019 om 13:16

20 doelpunten gemaakt als ik me niet vergis in een seizoenshelft op 18 jarige leeftijd

27 juni 2019 om 13:36

Ik ken deze jongen onvoldoende om over hem te oordelen. Maar Mbappe brak ook pas rond december januari door en kostte ook een vermogen. Blijlbaar is het een natuurtalent die de scouts van Atleti direct overtuigd heeft. Als hij een nieuwe wereldster wordt is dit gewoon een slimme aankoop.

27 juni 2019 om 14:20

Hij zat al sinds het begin van het seizoen bij de selectie, maar moest het vooral doen met invalbeurten en had wat pech met blessures. In totaal 26 wedstrijden 15 doelpunten en 7 assists, maar dat zal wel 20 zijn in alle competities. Bij die 26 wedstrijden zitten natuurlijk ook nog wat invalbeurten.

Verassend. Atletico begint in een keer met geld te smijten. Atletico is langer nog niet klaar, achterin moet nog veel gebeuren nu Godin weg is. Btw, betekend deze transfer dat Griezmann richting Catalonië gaat? En ja nier naar Espanyol.

26 juni 2019 om 23:44

Ze hebben natuurlijk ook 80 miljoen gevangen voor hernandez. En volgensmij komt er ook rond de 60 miljoen voor Rodri binnen. Daarnaast zal Griezmann en Godin sws nog weg gaan dus het geld is zeker aanwezig om uit tegeven en zal naar mijn mening ook zeker moeten. Als is dit bedrag redelijk aan de hoge kant.

27 juni 2019 om 07:53

Wat mij betreft hoeft alleen nog een linksback en centrumverdediger te komen. Alex Telles en Hermoso lijken dicht bij een akkoord te zijn. Alex Telles beschikt over een tranferclausule nabij de 30 miljoen, wat een koopje is, en Hermoso over een claule van 40 miljoen. Echter beschikt hij over een 1-jarig contract, dus wellicht weet Atleti daar nog wat van af te krijgen.

Vind hem niet zo bijzonder. Scoorde 2x tegen Frankfurt en ineens was hij een hype...

26 juni 2019 om 23:39

Wow wow wow 3 keer he, als hij maar 2 keer scoorde was hij 50 mil minder waard.

26 juni 2019 om 23:41

Haha snap wat je bedoeld. De transfermarkt is helemaal kapot

126 miljoen? Voor 43 wedstrijden in het eerste. Keurige deal lijkt me

Geweldige transfer voor Atletico. In mijn ogen minder voor Felix. Spelers zoals hij moeten floreren in een aanvallend team dat elke wedstrijd met 3-0 wil winnen i.p.v. 1-0. Wat een geld btw..

26 juni 2019 om 23:40

Tja er zijn meerdere spitsen geweest daar die het wel 'aardig' gedaan hebben. Denk aan forlan, Agüero, Torres, Falcao, Diego Costa...

27 juni 2019 om 00:09

Speelden ook allen in hetzelfde periode he? Dit Atletico is afschuwelijk om naar te kijken.

27 juni 2019 om 05:50

Ja ze kunnen een aardig portfolio overleggen met spitsen die de ene na de andere erin schoot. Jackson Martinez kan ook in dat rijtje erbij.

27 juni 2019 om 07:55

Simeone heeft in een interview aangegeven dat hij zijn speelstijl sterk gaat wijzigen. Dus je hebt kans dat we net zoals in 2013 en vorig jaar in de EL aanvallend gaan spelen.

Bizar bedrag, zeker als je vergelijkt wat andere talenten moeten kosten. Benieuwd of hij dit bedrag gaat rechtvaardigen met zijn spel de komende jaren.

126 miljoen. De transfer wereld is echt opgeblazen, niet normaal dit..

Groot talent maar echt een belachelijk bedrag. Wellicht het geld van Griezmann?

27 juni 2019 om 07:56

Dat lijkt me wel duidelijk. Anders heeft Atleti ook nog het geld van Lucas en Rodri, wat neerkomt op 150 miljoen.

126 miljoen, wauw! Deze jongen heeft enorm veel talent maar dat is toch wel echt een mega bedrag hoor voor iemand die pas een half jaar tot een jaar écht mee komt doen. Wat een deal voor Benfica. Nu is het in ieder geval zeker dat Griezmann zal gaan vertrekken, benieuwd waar die uiteindelijk zal tekenen.

Mooie club maar een krankzinnig bedrag natuurlijk voor zo'n pup. Kan hij omgaan met de druk en het verwachtingspatroon?

Ziek bedrag voor een talent die goed is, maar niet veel nog heeft bewezen.

Jeetje, 126 miljoen is wel bizar veel geld voor iemand die eigenlijk nog niets heeft bewezen op topniveau. Ik vraag me echt af hoe lang het nog gaat duren voordat we de eerste miljardentransfer gaan zien. Op dit tempo denk ik dat dat geen 20 jaar meer gaat duren...

Oké het is nog steeds een heerlijk salaris maar op zo'n transfersom "maar" 7 miljoen per jaar krijgen?

26 juni 2019 om 23:46

Precies mijn gedachte, de zaakwaarnemer van Felix zal dus geen Raiola zijn!

26 juni 2019 om 23:48

Dat maakt het voor Atletico wel een stuk aantrekkelijker. Ik denk vooral dat je door de exorbitante salariseisen van De Ligt het idee hebt dat 7 miljoen weinig is. Zou mij niet verbazen als hij de best verdienende speler van zijn leeftijd is nu.

Paolo Futre 2.0 voor Atletico. Alleen die had al een EC1 gewonnen toen ie kwam.

Dus die kerel gaat meer verdienen dan spelers van het kaliber Saul en Koke ... ik denk niet dat dit echt goed is voor de hiërarchie binnen het team.

Wel mooi voor Atleti , ik vind het de mooiste club in Spanje.

27 juni 2019 om 08:00

Eens. Ik vind nu Koke aanvoerder is, dat hij sowieso een verbeterd contract moet krijgen en Saúl verdient omwille van trouwheid ook wel een nieuw contract al loopt de huidige nog 5 jaar door. Het vertek van Godin, Griezmann, Filipe, Juanfran, Rodri en Lucas maakt enorm veel ruimte in het salarishuis vrij. Costa en Morata zijn beide dit salaris niet waard. Wat mij betreft vertekken ze beide en wordt er een topspits als Icardi van gehaald.

Ongelooflijk dat Atletico nu zelfs zulke bedragen neerlegt. Zal wel betekenen dat griezmann richting barca gaat?

27 juni 2019 om 06:13

Dat gaat hij ook ja. Heeft de TD van Atleti ook al aangegeven. Zal 1 juli kenbaar gemaakt worden.Technisch gezien betaalt atleti dus maar 6 miljoen voor dit talent. In mijn opinie zeker 100mil te veel.

Wow wat een geld zeg voor deze jongen. Ik ken deze jongen wel een beetje, maar wist niet dat hij voor zoveel geld verkocht zou worden. Stond hij in beide wedstrijden tegen Ajax eigenlijk wel basis? Hij is me toen niet eens positief opgevallen, dus het zou misschien kunnen dat hij toen geblesseerd was of iets dergelijks.

Toch wel echt heel veel geld voor een speler van Benfica. En dan dacht ik dat wij het met De Ligt en Frenkie voor een bedrag van rond de 80 miljoen nog goed deden, maar Benfica doet hier wel echt hele, hele goede zaken.

26 juni 2019 om 23:49

Hij heeft maar 77 CL minuten gespeeld tegen Aek, en daarin viel ie niet echt op (benfica won met 1-0 en Felix was daar niet direct bij betrokken).

27 juni 2019 om 00:08

Maar enig idee waarom hij dan wel bijna alles in de competitie mocht spelen en het daarin ook gewoon erg goed deed? Getuige van zijn 20 goals in 43 wedstrijden. Het lijkt me als je zo goed bent, en zelfs 120 miljoen waard bent volgens een club, je datzelfde seizoen toch ook wel opgesteld zou worden in de belangrijkere wedstrijden?

27 juni 2019 om 00:14

Is de 2e seizoenshelft pas echt doorgebroken, maar toen speelden ze in de el.

Wat voor de Eredivisie geldt, geldt ook zeker op een bepaalde manier voor de Portugese. Leuk dat ie daar 15 keer gescoord heeft, maar wat heeft deze jongen op het grote podium bewezen buiten een keer een topwedstrijd spelen tegen Frankfurt? (en kom op Frankfurt is geen Bayern of Dortmund) Was in de return tegen ze ook gewoon waardeloos. Recentelijk hem nog een matige pot zien spelen tegen Zwitserland. We hebben het hier vaak over hoe we onze talenten hypen, maar deze jongen wordt zo door je strot geduwd als de volgende wereldster. Groot talent hoor, begrijp me niet verkeerd, maar ik moet het nog maar zien.

Atleti smijt al n aantal seizoenen met geld, en elk seizoen maar weer verdedigen mensen de deze club wanneer zij anti-voetbal spelen. Terwijl wanneer Mourinho dit doet hij de grond in wordt geboord

Poeh wat een bedrag weer zeg. Is nog jong en een topper maar heeft hij zoveel al laten zien. Het is niet normaal aan het worden. Dit is weer een stap verder hoor dan de vele transfers die al geweest zijn.

Hij had een afkoop clausulle van 120ml, Maar ze betalen 126ml..??

dit is de beste aankoop in de geschiedenis van Atletico kwa potentie is hij veel beter dan costa griezman en Ageuro en als zijn potentie eruit komt dan is die 126 miljoen een koopje. want dan voegt hij zich in het rijtje Ronaldo messi maar dat is dus afwachten

Dus een talent speelt een hand vol goede wedstrijden en is 126 miljoen waard.... Ik wordt wel fan van FC Asbury Town als het zo moet...

Yes! Was nog even bang dat hij zich had bedacht, omdat het zo lang duurde tot het officieel bekend gemaakt werd. Deze jongen is een gigantisch talent en de ideale opvolger van Griezmann. Hopelijk geeft Simeone hem wel wat vrijheid op het veld, want is ie op z'n best. Ik ben benieuwd welke transfers volgen; ik hoop nog op Alex Telles en Hermoso. Dan hebben we wat mij betreft deze lastige zomer enorm goed doorstaan.

Voor die Felix verder wel een goede keuze denk ik: bij City of Barca etc. staat hij waarschijnlijk gewoon veel minder basis de eerste jaren, hier kan hij meteen spelen en dan kan hij over 2 a 3 jaar alsnog naar City of Barca, maar dan als speler voor de basis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Actuele wedstrijden

109 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2011-2011 Racing Club
2011-2011 Catania
2009-2010 San Lorenzo
2007-2008 River Plate
Laatste voetbalnieuws

Update: Barcelona moet vrezen voor onderzoek van Spaanse voetbalbond

Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft bij de presentatie van Antoine Griezmann in het Camp Nou gereageerd op de aantijgingen van Atlético Madrid. De Madrilenen zijn het niet eens met de gang...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 22 juli
Aron Winter is in beeld als assistent van John van 't Schip bij Griekenland, als laatstgenoemde daar wordt aangesteld als bondscoach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren