‘Sympathie’ binnen PSV voor strikken van bekende met ‘de nodige ervaring’

Vrijdag, 21 juni 2019 om

Erik Pieters ziet een terugkeer bij PSV wel zitten en ook de club uit Eindhoven staat niet onwelwillend tegenover een hereniging. L'Équipe meldde donderdag dat de verdediger, die transfervrij vertrekt bij Stoke City, aast op een nieuw dienstverband bij PSV. Het Eindhovens Dagblad meldt vrijdag dat PSV ook denkt aan Pieters.

Het afgelopen seizoen kwam Pieters op huurbasis uit voor Amiens. Deze Franse club zou de samenwerking met de verdediger graag willen verlengen. Pieters heeft ook een aanbieding op zak van Denizlispor, maar hij hoopt volgens l'Équipe vooral op een aanbieding van PSV, de club waar hij tussen 2008 en 2013 vijf seizoenen voor uitkwam.

Volgens het Eindhovens Dagblad is de naam van Pieters bij PSV gevallen als mogelijke versterking, net als Toni Lato, linksback van Valencia. 'Een eventuele terugkeer van Pieters kan binnen PSV op sympathie rekenen, omdat hij de nodige ervaring meebrengt. Hij zou een degelijke back up kunnen zijn en bij goede prestaties misschien wel meer', zo klinkt het.

De lokale krant meldt dat PSV ook andere ijzers in het vuur heeft en niet alleen denkt aan de komst van het genoemde duo. De Eindhovenaren hopen binnenkort een linksback te presenteren, daar Angelino hoogstwaarschijnlijk naar Manchester City verkast en ook Aziz Behich is vertrokken. De transfer van Angelino is mogelijk pas begin juli afgerond.


Poll

Verwacht jij dat Erik Pieters deze zomer terugkeert bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door titaantje)

Prima toch. Niets mis met een ervaren reserve zolang je maar een fatsoenlijke basisspeler aantrekt voor die positie. Ben benieuwd of die Lato haalbaar is voor Psv, zal een vergelijkbaar type als Angelino zijn.

21 juni 2019 om 12:04

Ik denk dat Lato best haalbaar kan zijn aangezien hij niet voor altijd achter wilt staan lijk mij

21 juni 2019 om 13:30

Ik vind Pieters een beetje niveau Mitchel Dijks. Moet wel basis kunnen spelen, maar is geen geweldenaar.

Dat ziet er naar uit dat Angelino mogelijk toch vertrekt dat dit bericht in de pers komt.

Ben benieuwd hoe hierop gereageerd wordt. Als Feyenoord een oude bekende terughaalt, is men hier meestal niet zo heel positief.

21 juni 2019 om 11:01

Verschil zit hem denk ik in de leeftijd van de overige (basis)spelers. Als iedereen boven de 25 jaar is voegt het weinig toe maar met alleen maar jonkies uiteraard wel. Indien Zoet en de Jong nog vertrekken heb je alleen Viergever en Hendrix(?) als oudere spelers dus dan voegt routine zeker wat toe.

Iedereen ziet ook liever een goede speler die zich nog verder zal ontwikkelen maar het huidige niveau zal ook goed genoeg moeten zijn. Bij Pieters weet je ongeveer wat je haalt en hij is wel een vrij constante speler meen ik.

Edit: Afellay ook mits hij fit is.

21 juni 2019 om 11:01

"dat ziet er naar uit dat Angelino mogelijk toch vertrekt dat dit bericht in de pers komt."

Die gaat terug naar Manchester City. Volgens Rik Elfrink (PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad) is dat eigenlijk al een feit en aangezien hij doorgaans erg voorzichtig is met het brengen van nog niet bevestigd nieuws ga ik er vanuit dat het klopt.

21 juni 2019 om 11:08

Dat bedoel ik en dan is het logisch dat zo'n bericht opkomt.

Zonde van zo'n terugkoop constructie. Je creeert waarde voor een andere partij

21 juni 2019 om 11:10

Hoe komt het dat het pas begin juli bekend wordt gemaakt? Iets met FFP misschien?

21 juni 2019 om 11:11

Zonder die constructie was ie waarschijnlijk niet eens naar PSV gekomen dus het is maar net hoe je het bekijkt.

21 juni 2019 om 11:19

Inderdaad, maar dan is het kortye termijn visie met afbreuk risico aan PSV zijde.
Voldoet ie niet, dan zit je er mee. Voldoet ie wel, ben je hem na een jaar kwijt en gaat de waardestijging aan je neus voorbij.
Wellicht was een alternatief profijtelijker,

21 juni 2019 om 11:20

Omdat city pas veel later aan de voorbereiding begint, schijnt.

21 juni 2019 om 11:26

@Panerai, ik las dat PSV anders het dubbele voor hem had moeten betalen. Dus 11 miljoen. Was dat dan niet beter geweest? Dan was de volle winst voor PSV geweest.

21 juni 2019 om 11:28

@njfromvol:

Maar aan de andere kant, feitelijk heb je Angelino nu een jaar mogen "huren" en krijg je er ook nog eens 7 miljoen bij cadeau. Achteraf ook geen hele slechte deal.

21 juni 2019 om 11:41

@cabinessence
Zo had ik hem niet begrepen, maar als dat zo is, heb je gelijk.
Niet het maximale, maar zeker ook niet slecht.

21 juni 2019 om 11:59

@cabinessence, je vergeet in je berekening van 7 miljoen, dat je, naast de transfersom, ook salaris voor hem hebt betaald.

21 juni 2019 om 12:02

Kyle66. PSV heeft tot nu toe pas twee keer meer dan 10 miljoen aan 1 speler uitgegeven. Record staat nog steeds op 14 miljoen voor Kezman. Die in een tijd dat Partizan het nog prima deed in Europa een redelijk zekere aankoop was. En de andere aankop was Romero, die tot nu toe geflopt is (het is te hopen dat hij in Argentinie z'n zelfvertrouwen terug vind...).

Dumfries en Angelino zijn tot nu toe met 5.5 miljoen europ verreweg de duurste verdedigers van Psv. Dus 11 miljoen aan een verdediger uitgeven kan PSV gewoonweg niet zo maar verantwoorden.

Ajax kan dit op dit moment omdat het een jaar of 5 achtereen een flinke buffer heeft opgebouwt. Ik heb het idee dat Gerbrandts hier momenteel ook mee bezig is. Dan is 11 miljoen gewoon flink veel voor een linksachter die een goed jaar bij NAC achter de rug had.

Veel mensen zijn hier erg negatief over de terugkoopclausule. Maar de linksback van PSV heeft wel in 1 seizoen z'n waarde voor PSV verdubbeld.. dat is gewoon hartstikke prima. Tuurlijk verliezen we een geweldige speler voor het team. Maar PSV heeft nu prima geld om te her-investeren.

21 juni 2019 om 15:38

@ Kyle66

Voor transfers van meer dan 10 miljoen moet PSV doorgaans al heel lang constructies bedenken om dat soort transfers mogelijk te maken. Zowel Gerbrands als Brands (toen hij nog voor PSV werkte) hebben door de jaren een aantal keer gezegd dat PSV niet zo maar 10 miljoen of meer op tafel kan leggen. Brands heeft daar goed mee leren omgaan en heeft op die manier toch aardig wat aanwinsten naar PSV kunnen halen. Nu is het afwachten of de nieuwe td dit kunstje kan herhalen.

21 juni 2019 om 11:07

Feyenoord haalt steeds spelers terug voor de basis. En die spelers proberen meestal hun Carrière weer een nieuwe boost te geven omdat ze gefaald hebben in het buitenland. (Los van een Kuyt en rvp enz. natuurlijk) Pieters zou een geweldige aanwinst zijn voor de breedte en voor de balans ivm de vele jonkies.

21 juni 2019 om 11:45

Geweldige aanwinst is wat overdreven. Gewoon een prima speler voor de breedte en kan met zijn PL ervaring jong gasten helpen met hun ontwikkeling en ze vertellen wat er allemaal bij komt kijken. Het verschil met Feyenoord is inderdaad dat zij oud spelers terug halen omdat er te weinig kwaliteit gescout/opgeleid wordt. Fee kost ws wel wat knaken maar heeft 0 restwaarde. Zo ga je nooit de aansluiting vinden bij de top 2. Feyenoord moet echt beter gaan scouten. Denk bijvoorbeeld aan Milik gekocht voor 2.5 en verkocht voor 30+. Dat soort voltreffers heeft Feyenoord nodig, en met het terughalen van oud eredivisie spelers gaat je dat nooit lukken.

21 juni 2019 om 11:08

In de tekst staat duidelijk als back up.

De reden dat mensen niet positief zijn wanneer Feyenoord (wéér) een oude bekende terughaalt is omdat ze bijna geen geld hebben en ook bijna geen spelers die in de toekomst geld gaan opleveren. Terwijl bij PSV spelers als Bergwijn, Angelino, Dumfries, Rosario spelers zijn die flink wat meer waard zijn geworden afgelopen seizoen. Daarbij komen Malen en Ihattaren er ook hard aan gevolgd door jongens als Gakpo en Sadilek. Dit grootschalig investeren in jongere spelers is de levensader van alle Nederlandse clubs.

Hoop dat PSV met deze transfer niet zijn eigen ruiten in tikt.... pun intended. Maar zie hem graag komen

Als back-up is dit acceptabel. Voor de basis is Pieters niet goed genoeg. Hoop dat PSV uit een andere vijver gaat vissen dan uit te komen bij oud-PSV'ers die het niveau niet meer hebben.

21 juni 2019 om 11:00

Ik ben toch bang dat hij als basisspeler gehaald gaat worden.. denk namelijk dat dat ook wel iets is wat Pieters graag besproken wil hebben. Verder ben ik het er wel mee eens dat PSV voor een basisspeler een hoger niveau zal moeten nastreven. Viergever en Pieters zijn i.m.o. geen toegevoegde waarde voor de verdediging van Psv.

21 juni 2019 om 11:00

Niet goed genoeg ? De beste man heeft jarenlang basis gestaan in de Premier League. Hij heeft niet de aanvallende impulsen van Angelino, maar verdedigend is die een stuk beter. Ik denk dat hij centraal ook niet minder is dan Viergever of Schwaab.

21 juni 2019 om 11:09

Heeft het goed gedaan bij Stoke City ja, maar dat is nu ook alweer een tijd terug. Blijf er gewoon bij dat dit echt geen aankoop is die PSV beter maakt. Zie dit eerder als een vervanger voor Behich (afgelopen jaar de back-up van Angelino).

21 juni 2019 om 11:11

NL_Modric, laat ik vooropstellen dat ik het geen verkeerde toevoeging zou vinden. Echter speelt PSV wel vaak aanvallend in de meeste eredivisie wedstrijden (ook al beweren sommigen miss van niet). Het is dan vooral belangrijk dat je backs hebt die kunnen bijdragen aan aanvallend spel, vooral als je ook nog met Rosario en Hendrix/Sadilek gaat spelen. Óf van Bommel moet volledig zijn systeem gaan omgooien, maar dat zie ik niet gebeuren.

21 juni 2019 om 11:25

Dat betwijfel ik, ook Dumfries staat nadrukkelijk in de belangstelling nu net als Luuk de Jong. Vorig seizoen was het idee om de backs er overheen te laten komen en voorzetten op de Jong wat gecompenseerd werd door een blok van 2. Als je nu een wat meer statische verdediging hebt dan hoeft het blok ook niet meer en zou je best met 1 verdedigende middenvelder en 2 aanvallende middenvelders kunnen spelen met Malen/Lammers/Gakpo/Bergwijn heb je aanvallers die zelf kansen kunnen creëeren en daarachter dan Thomas/Ihattaren/Guti/Mauro als aanvallende middenvelder opties.

Er vanuit gaande dat de spelers dan blijven, Pereiro zal wel uitgekeken zijn en wil niet verlengen en Lozano is zo goed als rond begreep ik.

21 juni 2019 om 12:11

Nl_modric. Hij heeft het jarenlang goed gedaan bij Stoke..

Een ploeg die in 2018 gedegradeerd is uit de Premiere League en erom bekend stond verschrikkelijk verdedigend voetbal te spelen.
Daarna speelde hij bij Amiens in de kelder van de Ligue 1.

Pieters zou een prima aanwinst als back-up zijn. Maar hij speelde bij ploegen die echt niet in de buurt komen van Psv.

21 juni 2019 om 11:08

PSV kennende weet ik bijna zeker dat hij voor de basis gehaald wordt. Eventueel nog wel een interessant talentje als back-up later deze transferperiode, het is dan hopen dat die Pieters overtuigend voorbij zal streven.

Tja, wordt PSV hier beter van? Hij zou een goede backup zijn en op zich zou hij in de Eredivisie ook niet misstaan, maar als je de Champions League wilt halen of ver wilt komen in de Europa League dan gaat Pieters je niet veel verder helpen. Hij zal waarschijnlijk ook niet een laag salaris willen verdienen.

Wat ben ik blij met de zin: 'een eventuele terugkeer van Pieters kan binnen PSV op sympathie rekenen, omdat hij de nodige ervaring meebrengt. Hij zou een degelijke back up kunnen zijn en bij goede prestaties misschien wel meer'. Dit impliceert dat PSV op zoek gaat naar een andere linksback voor de basis. Als reserve linksback is Pieters natuurlijk prima en volgens mij heeft hij ook wel is centraal gestaan wat in de Eredivisie ook als reserve oké zou moeten zijn.

Nu op naar de echte versterkingen John!

Dit lijkt me nog niet zo'n slechte optie. Tuurlijk, met Pieters ga je de CL niet winnen. Maar je kunt er vast en zeker wel mee van Basel winnen.

Als je Pieters nu snel en goedkoop kunt binnen halen, dan kun je daarna met iets meer rust op zoek naar een talentvolle linksback waarmee je wel eventueel de CL in zou kunnen gaan. De druk voor die positie is er dan wel een beetje af, waardoor je hopelijk geen overhaaste beslissingen hoeft te nemen.

Ik zou het dus wel toejuichen als Pieters komt, maar dan niet voor het hele seizoen als nummer 1 linksback.

Als Backup misschien. Moet er niet aan denken dat deze man heel het seizoen linksback staat. Als hij daadwerkelijk komt zou ik het wel mooi vinden als ze in het welkomstfilmpje dat incident met dat glas er weer bij halen. Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar Toni Lato(mits haalbaar).

transfervrij als backup is dit prima,

ze moeten nu gewoon ook geld uitgeven.
voor 35 miljoen haal je lyanco, alvarez, bruma en nog een linksback.
dan zit je prima,

unnerstal
dumfries
alvarez
lyanco
aankoop
rosario
ihattaren
afellay
bruma
lammers
malen
21 juni 2019 om 11:22

Voor die jongens heb je aan 35 miljoen niet genoeg hoor. Lyanco moet minstens 12 kosten, alvarez 10, Bruma richting de 15 en dan zit je als op 37. Dan heb je nog niet eens een linksback.

PSV gaat een beetje op de Feyenoord-toer met het terughalen van oud-spelers... Afellay was de eerste, Pieters en Bruma worden al genoemd en dan is het nog hopen op Robben...

Van basisspeler stokee, naar basisspeler in ligue 1. Van veel genoemd voor oranje, naar “goede backup” voor psv. Ben je 30 jaar, hoor je als verdediger op je top te zitten. Zonde als het zo moet verlopen wel. Weet niet of hij als backup wil komen, maar zou voor psv natuurlijk goede speler zijn.

Dat is allesbehalve een kwaliteitsinjectie als Pieters komt ipv Angelino. Van een felle aanvallende back met een goede traptechniek naar een logge back met ervaring .

Psv gaat op de Ajax toer door oude spelers of Eredivisie terughalen uit het buitenland. Alleen Ajax haalde (en betaalde) voor kwaliteit (blind/ Tadic) en PSv komt met Afellay die al geruime tijd niet gespeeld heeft en met Pieters... Ik mag aannemen dat Van Bommel hiermee niet tevreden kan zijn.

21 juni 2019 om 11:31

Er zit een klein verschil tussen 20 miljoen uitgeven of een speler die zichzelf transfervrij komt melden. Dus de Ajax tour is het niet helemaal, daarbij heb je met alleen Hendrix, Viergever en de Jong wat ervaring in je ploeg. En PSV haalt al jaren Guardado, Schwaab, Cocu, van Bommel, Bouma, Moreno, Viergever, Park etc. Ervaring binnen. Dus of het van afgelopen seizoen van Ajax afgekeken is vind ik zelf een nogal gewaagde uitspraak...

Altijd al matig gevonden. Als dit gebeurd dan is mijn vertrouwen in John de Jong nog minder.
Vond het altijd al raar dat zo iemand meteen technisch directeur word.
Pieters... bah bah

21 juni 2019 om 11:33

Wie dan wel? Van welk geld aangezien er nog niemand verkocht is? En hoeveel heb je dan nog te besteden voor de rest van je selectie? Als je nu een redelijke, betrouwbare, constante verdediger gratis aan je selectie toe kan voegen terwijl je binnen 5 weken al voorronde CL speelt, zou jij dat niet doen? Tegenwoordig duren onderhandelingen gewoon lang of je betaald vele malen teveel.

21 juni 2019 om 11:47

Daar is de scouting toch voor ? Ze lopen al seizoenen naar een linksback te zoeken.

Als ik depsv fans mag geloven staat Psv er financieel goed op. Afgelopen seizoen ook weer CL miljoenen geïncasseerd en ze hebben kunnen besparen op de kampioenspremie, dus er zou wel wat mogelijk moeten zijn.

21 juni 2019 om 11:57

Scouten is 1 ding, dan moet het nog eens haalbaar zijn qua budget, dan moet de speler zelf willen en dan het grootste probleem: een andere grote club met veel geld moet zich er niet mee bemoeien.

En ook niet onbelangrijk, veel clubs wachten met het starten van onderhandelingen bij de verkoop van spelers dus dan zit je op een dood spoor of je gaat overschakelen maar je 5e of 6e keus.

Dusja, scouting is ervoor maar zo makkelijk als het bij FIFA is zal het niet zijn.

21 juni 2019 om 12:02

Ik zit niet in het scoutingstak van PSV dus het is niet mijn taak om dat uit te zoeken. Ik heb zo best mijn ideeã«n maar dat is gebaseerd FM en op wedstrijden die ik ergens bekijk en op artikelen van spelers.
Ik vind Pieters totaal niet betrouwbaar, vond hem al dramatisch in zijn eerste periode bij Psv. Het is allemaal veelte makkelijk. Alles wat transfervrij is en ooit bij PSV heeft gespeeld is in beeld. Ik kreeg gister ook berichten door dat ze interesse hebben in butner als back up? Het lijkt net of er bij PSV niks gebeurd qua scouting. Pieters voegt aanvallend ook drie keer niks toe, je hebt in het systeem van PSV aanvallende backs nodig.
Maar kom op, je gaat toch niet zeggen dat jij Pieters een toevoeging vindt!
Maakt niet uit of het gratis is hij moet wel betaald worden en wie weet wat voor salaris die gast krijgt. iedere euro is overigens al te veel.
Je moet geen bejaarde elftal worden he. Afellay ben ik dan nog wel mee eens en ik hoop op Robben omdat ik denk dat hij voetballend wel wat kan toevoegen maar het moeten er niet meer worden. PSV moet niet een of andere reunie club worden net zoals Feyenoord een aantal jaren geleden. Ging hartstikke fout in die tijd.
Je hebt spelers nodig die waarde betekenen en die potentie hebben en ook nog eens een balletje kunnen trappen. PSV is altijd goed geweest om leuke exotische spelers te strikken en leuke jongen spelers met potentie: lozano, pereiro, guti, dzsudzsak, park, lee, angelino, guardado, alex , gomes, tiovonen, farfan, mertens, angelino, bruma, rekik, malen en nog vele andere. Nou zeg ik niet dat elke speler die ik heb opgenoemd goed is verkocht of iedere speler even veel heeft gebracht. Maar er zit wel creativiteit in het scoutingsbeleid van toen. Ook spelers die uit de eredisvie komen met potentie en ze daadwerkelijk ook beter maken: redelijk recent: wijnaldum, propper, willems en strootman.
nu is het allemaal oud en simpel.

21 juni 2019 om 12:04

Waarom moet de hedendaagse back zowel goed kunnen aanvallen als goed kunnen verdedigen? Voor mij is het laatste het belangrijkste. Pas daarna komt goed kunnen aanvallen.

21 juni 2019 om 12:10

Als Dumfries en de Jong ook gaan (is redelijk wat interesse voor) dan zie ik van Bommel ook nog wel van de 2 controleurs afstappen. In dat systeem doet Pieters het dan weer wel degelijk en speel je met 5 voorin die zelf kansen kunnen creëren. En dan bedoel ik het groepje Gakpo/Lammers/Malen/Thomas/Mauro/Ihattaren/Guiterrez/Pereiro/Bergwijn. Transfers buiten beschouwing gelatener evt. Dat een Piroe nog kan verrassen. Als je geen opkomende backs hebben en geen spits die van iedere hoge bal een gevaar kan maken dan kan het defensieve blok op het middenveld ook weg. Moeten je verdedigers natuurlijk niet naar voren rennen maar dat zie ik bij Pieters wel goedkomen.

21 juni 2019 om 12:16

Belangrijkste is verdedigen maar tegenwoordig ook aanvallen en het is zeer afhankelijk betreft het systeem en bij PSV zul je wel moeten aanvallen met die twee centrale middenvelders maar goed.
We moeten nou ook niet gaan doen dat Pieters een verdedigend wonder is ofzo want dat is het ook zeker niet.

Leuke speler om erbij te hebben, maar niet meer dan dat. Weet iemand of PSV al gelinkt wordt aan creatieve middenvelders? Dat is namelijk iets wat echt ontbreekt bij PSV. In mijn eigen de absolute must voor deze transferperiode. Ik hoop op een zo sterk mogelijk PSV. Meer weerstand is voor de hele competitie beter.

21 juni 2019 om 12:23

Voorlopig heb je nog Pereiro, Ihattaren, Mauro en Thomas volgens mij en zolang ze met 1 aanvallende en 2 verdedigende middenvelders spelen zie ik niet snel een 4e erbij komen terwijl ze in de verdediging nog problemen hebben.

Beetje respect mis ik bij sommige. Deze man wordt gewoon de linksback als ie komt. Prima zaak, 2 goed centrale verdedigers halen. Pieters vertrok als international en als, meerdere jaren basisspeler geweest in de PL en zou nu als backup in de eredevisie op mogen treden. Ben zeer blij als we Pieters op de LB mogen zien volgend jaar!!

In vergelijking met Angelino ga je er echt op achteruit. Maar zolang PSV Lozane of Bergwijn niet verkoopt zullen de middelen beperkt zijn en moeten ze het doen met transfervrije spelers als Affalley en wellicht Robben. Ik zie Lozano en Bergwijn trouwens niet vertrekken voor 40 a 50 mln, wat PSV wil hebben, dus die zullen wel blijven

Aangenomen dat Angelino vertrekt, is dit beter dan wat ze hebben en er is geen transfersom. Hij zal snel beschikbaar zijn en dus klaar zijn voor de CL voorrondes, dat is uitermate belangrijk. Gedurende de zomer kan dan een echte basis linksback worden aangetrokken, maar in elk geval heb je met Pieters dan een back up die LV en LCV kan spelen en die er gelijk staat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

21 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 november
Clubs die Zlatan Ibrahimovic willen vastleggen, moeten voldoen aan stevige salariseisen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren