‘Jordy Clasie weigert Turkse clubs en bereikt akkoord met AZ’

Vrijdag, 21 juni 2019 om

Jordy Clasie en AZ zijn het volgens De Telegraaf eens geworden over een vierjarig contract. Het is nu aan technisch directeur Max Huiberts om tot een akkoord te komen met Southampton over de transfersom. De verbintenis van Clasie bij the Saints loopt nog een jaar door en de middenvelder mag vertrekken. Op het laatste moment hebben ook nog Turkse clubs zich gemeld voor Clasie, maar hij heeft geen trek in een buitenlands avontuur en wil in de Eredivisie blijven.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door badhabbit)

15 miljoen gekost en plus salaris al met al 27 miljoen. 12 miljoen verdiend daar????? Nice

21 juni 2019 om 07:00

Als die 12M waar is mag die wel een paar miljoen als bedankje aan Ronald geven. Wat een bedrag zeg!

21 juni 2019 om 07:11

Bruto he, dus een miljoen of 6. evengoed lekker hoor, maar toch.

21 juni 2019 om 08:08

@Dante: in Engeland betaal je veel minder belasting dan hier, dus Jordy’s contract heeft meer dan 6 miljoen opgeleverd. Maar dat laatste contractjaar loopt hij mis dus mogelijk inderdaad 6 mio of minder. Nog steeds een lekker bedrag

21 juni 2019 om 10:32

@Lasse In nl is de hoogte schijf 52%, in engeland 45%. Een flink verschil, maar in.beide gevallen kun je voor het gemak best over 6m spreken. In de praktijk zal het dichter bij 7m liggen door aftrekposten ed.

21 juni 2019 om 11:45

Minder belasting betalen we wel. veel minder helaas niet ....
de hoogste schijf is hier 45% dus niet zo veel lager als in nederland.

Na de komst van clasie is de selectie rond? Oi oi oi Huiberts, wat maak jij me kwaad zeg. Iedereen schreeuwt om versterkingen, maar jij wil het weer eens niet zien. Ongelofelijk, echt waar.

21 juni 2019 om 07:21

Misschien heeft Huiberts plannen met doorstroming van de jeugd? Het is geen Engeland maar ze maar wat bijelkaar kopen.

21 juni 2019 om 07:36

Jeugd is niet antwoord op alles. Als je het centrale duo ziet spelen merk je dat er echt wel 2 cv's gekocht moeten worden.

21 juni 2019 om 08:30

Met Vlaar en Koopmeiners staat er anders we een Eredivisie waardig centraal duo. Alleen is Koppmeiners van nature middenvelder en zit Vlaar op ziin retour. Waar Vlaar een sterke tweede seizoenshelft is het het hele jaar daarvoor drama geweest. Mede door blessures die ook komend seizoen op de loer liggen. Wat daarachter komt is op het moment pure armoe. Backup in de jeugd hebben we niet direct rondlopen, dus een CV is heel erg gewenst. Ook zou ik liever een teamplayer ipv Idrissi zien. Leuke moment voetballer, maar man wat loopt hij veel gaten dicht en verliest hij veel de bal.

21 juni 2019 om 08:07

Daarom ben jij een krotekoker

21 juni 2019 om 08:15

Net als Bjorn johnson, iedereen zag toch vorig jaar dat dat niks is voor az... behalve zo'n man die al zn hele leven met voetbal bezig is. Ik vraag me dan altijd af wat zij zien en denken dat wij niet zien.

Ik kan niet zeggen dat ik hier blij mee ben. Clasie heeft niet weten te imponeren en ik weet niet of hij echt van grote waarde kan zijn voor dit AZ. Maar ik laat me hopelijk verrassen. En Slot, de selectie al rond?! Ik hoop dat Arne dit alleen zegt om de transferverwachtingen iets te dempen want er moet toch echt wel wat gebeuren willen we komend seizoen serieus Europa in. Minstens één nieuwe CV en een extra buitenspeler zouden geen overbodige luxes zijn.

21 juni 2019 om 09:09

En een overeenkomst voor 4 jaar....phoe phoe.

Die Clasie heeft toch wel even dankzij Koeman zijn zakken kunnen vullen. Ok twee jaar depressies maar nu weer de weg omhoog. Minder geld maar weer plezier en dichtbij Haarlem. Nooit meer geldzorgen. Ik gun het hem van harte. Nu lekker ballen bij AZ met minder druk. En ik denk voor AZ een meer dan prima versterking. Ben oprecht blij voor Jordie. En verheug me weer op de positieve collums van zijn ex buurman en vriend WVH.

Ik ben echt totaal niet onder de indruk van het aankoopbeleid van Max Huiberts. Die werd al naar de Kuip geschreven, maar ik snap totaal niet waarom. Praktisch alle aankopen of huurlingen van vorig seizoen zijn mislukt en ook dit seizoen richt hij zich met Clasie op een verkeerde speler. Volgens mij is de kracht van AZ geweest dat ze juist de getalenteerde spelers die er bij de middenmoot en degradatiekandidaten bovenuit staken vast legden om ze verder te ontwikkelen. Dit natuurlijk aangevuld met eigen jeugd, spelers met een AZ-verleden die terugkeerden en een goed gescoutte spelers uit Scandinavie. Daar voldoet Clasie totaal niet aan. Waarom geen Jerdy Schouten halen, zoals men anders zou hebben gedaan? Zo te horen is Clasie relatief duur en moet je nog maar zien wat voor kwaliteiten hij gaat toevoegen.

21 juni 2019 om 10:52

Dat Clasie niet aansluit op het aankoopbeleid wat we van AZ gewend zijn, wil natuurlijk niet zeggen dat het een slechte aankoop is. Ik denk dat Clasie bij AZ absoluut weer op kan bloeien en een goede opvolger is voor Maher. Een voetballende controleur met veel gif en een goed gevoel voor druk zetten. Feyenoord presteerde goed in de toppers en daarin was Clasie heel belangrijk, want opvallend genoeg haalde hij dan zijn niveau. Kan daarmee echt iets toevoegen aan AZ, als je kijkt naar hoe ze de laatste toppers speelden: wachten op een fout van de tegenstander en dan vol druk zetten. Clasie is daarin toonaangevend. Ben het wel met je eens over Huiberts. Zijn verkoop is goed, maar zijn aankoopbeleid is allerminst overtuigend

21 juni 2019 om 11:48

Ben het opzich wel met je eens maar clasie is voor AZ gewoon een erg goede aankoop en zeker als vervanger van Maher.
Als ik Az supporter ben dan zou ik hier zeker wel tevreden mee zijn.
Nu is het inderdaad nog wel van belang dat je spelers gaat halen met flink wat potentie om die beter te maken. Er lopen leuke spelers rond in de eredivsie die zich zeker verder kunnen ontwikkelen bij AZ. Denk hierbij aan vlap, doan, schouten, schuurs, piroe etc..

21 juni 2019 om 17:07

Je noemt idd spelers die zich goed door kunnen ontwikkelen, maar op Schuurs na heeft AZ op de andere spelers een gelijkwaardige jonge speler stan met groeipotentie. Als ik verder ga nadenken zijn er weinig buitenspelers, zowel voor als achterin, die interessant zijn om aan te trekken in de Eredivisie. Talent is er zat, maar niet voor de vacatures die AZ open heeft staan. Dan maar te hopen dat AZ over de grenzen met leuke spelers weet te komen. Na Svensson en Midjsto zijn er namelijk geen noemenswaardige spelers vanuit het buitenland naar AZ gekomen. Iets waar ze altijd sterk in waren

21 juni 2019 om 17:11

Doan is perfect voor az , kan op het middenveld of op de vleugel.

22 juni 2019 om 18:37

Zoals Stengs, sinds zijn comeback, bij AZ omhoog gepraat word is Doan dat bij Groningen. Naast het feit dat die posities dus al bezet zijn door Til en Stengs zijn Stengs en Doan afgelopen seizoen voornamelijk spelers geweest die het in de samenvattingen leuk deden. Anders gezegd hebben wij onze eigen Doan dus al in de vorm Van stengs, die ik toch ook hoger inschat dan Doan zelf.

23 juni 2019 om 11:02

@master D

Toen Maher vorig seizoen bij AZ tekende hoorde je dezelfde berichten. We weten allemaal hoe dat is gelopen. Bij AZ is gewoon minder druk, dan bij bv Feyenoord. Ik zie Clasie wel opbloeien bij AZ.

23 juni 2019 om 11:08

Ja, we weten hoe dat gelopen is. AZ speelde een kleurloos seizoen. Vroeg uitgeschakeld in Europa, anonieme plek 4 in de Eredivisie en in de beker niet verder gekomen dan de halve finale. Maher speelt inmiddels bij het minder aangeschreven FC Utrecht. Wat een groot succes is het geworden zeg. Los van het feit dat Maher gewoon een verleden bij AZ had en dus een speciale band met de club had. Iets wat bij Clasie totaal ontbreekt. Ook was Maher gratis en moet voor Clasie een flink salaris worden betaald en wil Southampton ook nog een transfersom zien. Ik vind het een zeer grote gok en in strijdt met het beleid die AZ al jaren voert. Er zijn namelijk spelers die niet minder zijn en meer potentie op de markt die ook nog eens veel goedkoper zijn.

Straks speelt Clasie op het middenveld en is Teun Koopmeiners die niet op het middenveld mag spelen weg. Het slaat helemaal nergens op.

23 juni 2019 om 12:14

Het ging me er meer om dat niemand ook iets verwachte van Maher, en uiteindelijk heeft Maher gewoon een erg goed seizoen gedraaid.

Aparte aankoop wel als het doorgaat. Wat is reden dat seuntjes weg moet? Was toch bijna hele seizoen vaste spits

21 juni 2019 om 07:49

Ferdi druijf en boadu mogen het uitvechten voor de spitspositie

21 juni 2019 om 08:10

Mats Seuntjes heeft meer techniek iin zijn pink dan Druijff en Boadu bij elkaar. Moet wel zeggen dat Boadu meer snelheid heeft en meer scorend vermogen maar begrijp niet dat je Seuntjes er niet bij wil houden kan ook prima op 10 spelen. Wat ik al helemaal niet begrijp is Clasie, waarschijnlijjk moet je ook nog een transfersom gaan betalen ongebrijpelijk

21 juni 2019 om 08:14

Ze willen seuntjes er graag bijhouden maar vanwege de kleine kans op een basisplaats of de rol van manusje van alles heeft hij aangegeven te willen vertrekken

21 juni 2019 om 11:43

Seuntjens meer techniek dan Druijf, oke. Meer dan Boadu? Dat slaat nergens op.
Voor Seuntjens is geen plek in de spitspositie (het is ook helemaal geen killer en kan totaal niet koppen) en voor het middenveld is hij niet goed genoeg. Het ontbreekt hem aan overzicht en maakte te vaak verkeerde beslissingen. Hij zou dus back-up zijn en op basis daarvan heeft hij zelf aangegeven verder te willen kijken.

Ik snap niet helemaal waar AZ mee bezig is. Een middenvelder hebben ze niet nodig. Een goede CV is noodzaak. Koopmeiners heeft meerdere keren aangegeven op het middenveld te willen spelen en anders zijn heil misschien ergens anders te zoeken. Gewoon Koopmeiners door naar het middenveld en een goede cv halen ipv een middenvelder die te licht is bevonden bij Feyenoord

21 juni 2019 om 07:56

Onbegrijpelijk idd , Koopmeiners is de beste middenvelder die ze hebben en die moet nu plaats maken voor een dwerg die al 4 seizoenen geen niveau haalt. Dit kan zomaar eens het vertrek van Koopmeiners betekenen, wat een dramatisch beleid.

21 juni 2019 om 10:53

Daar ben ik dus ook bang voor. Wat zien ze in Gyros Hatsikidee, wat wij niet zien? Mag wel is een topper gehaald worden voor de verdediging. En ipv Clasie zie ik liever Schouten komen van Excelsior. Maar waarom dan waarschijnlijk een dure en speler die op zijn retour is. Ik ga naar Zweden maar ik vrees op deze manier weer voor een eenmalig uit tripje in Europa dit jaar....

Prima club voor de jongen. Gewoon zijn niveau en Alkmaar is niet ver van zijn hometown Haarlem

21 juni 2019 om 11:44

Idd een prima club voor Clasie. Sterker nog... Ik vind het een stap vooruit. Zeker qua voetbal... Ben wel benieuwd of hij die jonkies in Alkmaar een beetje kan coachen... Das toch een vak apart.

Wat ziet de staf en inclusief Huiberts toch in Gyros Hatsikidee, wat wij niet zien?. Iedereen die AZ een warm hart toedraagt ziet deze jongen liever vandaag als morgen vertrekken, maar krijgt zelfs rugnummer 3. (Niet dat dat altijd iets wilt zeggen, maar toch.) Echt onbegrijpelijk als blijkt dat we weer geen verdediger(s) aankopen. Ook begrijp ik deze aankoop niet helemaal. Laat Teun gewoon op zijn oude vertrouwde positie spelen en haal is een topper voor naast Vlaar. Als dit niet gebeurt ben ik wel klaar met huiberts. Mogen ook wel weer is wat kwaliteit erbij hebben. Met onze jeugd kunnen we niet alles op lossen lijkt me. Stel me niet teleur Maxxie!

Dan moeten ze hem dat laatste jaar gewoon huren en daarna kijken of er een vervolg kan komen. Gelijk een 4 jarig contract aanbieden lijkt me iets te veel glorie voor iemand die duidelijk op z'n retour is, maar ik laat me altijd graag verrassen.

Clasie is er na zijn tijd bij Southampton echt niet veel beter op geworden. Sterker nog bij Brugge en Feyenoord is wel gebleken dat ie eigenlijk geen schim meer is van de Clasie in zijn periode bij Koeman.
AZ haalt hem, misschien dat het hem wel lukt om terug te komen maar eerlijk gezegd vind ik dat AZ een risico neemt met die jongen. Mentaal niet de sterkste doet me altijd een beetje aan Luigi Bruins denken. Heeft alles om echt ver te komen maar mentaal zit het niet helemaal lekker. Zelfde geld voor Clasie.

Tsja, ik heb zo mijn twijfels. Gaat hij AZ beter laten voetballen. Ik had deze keuze niet gemaakt. Kies dan voor de jeugd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax78
2.AZ76
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

518 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AZ 3 0 0 0
2018/2019 Feyenoord 33 1 4 0
2017/2018 Southampton 0 0 0 0
2017/2018 Club Brugge 20 0 3 0
2016/2017 Southampton 16 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik dacht: ‘Hij heeft dus gewoon gevraagd of hij weg mocht bij Feyenoord’’

Feyenoord speelde donderdagavond met 1-1 gelijk tegen Dinamo Tbilisi en het enige tegendoelpunt voor de Rotterdammers werd ingeleid door Jan-Arie van der Heijden. De verdediger, die een ongelukkige wedstrijd speelde, lette...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 20 augustus
Paris Saint-Germain is bereid om Neymar aan Real Madrid te verkopen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren