L'Équipe: Achttienvoudig Oranje-international hoopt op terugkeer naar PSV

Donderdag, 20 juni 2019 om

Erik Pieters lijkt open te staan voor een terugkeer naar Nederland. De dertigjarige linksback is aan het einde van deze maand transfervrij en wacht volgens L'Équipe op een aanbod van PSV. Pieters speelde in het verleden al eens vijf seizoenen voor PSV en zou bij de Eindhovense club de mogelijke opvolger van Angeliño kunnen worden.

Angeliño is hard op weg naar Manchester City, dat naar verluidt gebruik gaat maken van een terugkoopclausule en de Spaanse linkerverdediger voor ongeveer twaalf miljoen euro gaat overnemen van PSV. De club van trainer Mark van Bommel zal zodoende op zoek moeten naar een vervanger voor Angeliño en het is niet ondenkbaar dat de naam van Pieters gevallen is op de burelen van het Philips Stadion.

Pieters speelde tussen 2008 en 2013 vijf seizoenen voor PSV, alvorens hij voor een kleine vier miljoen euro naar Stoke City verkaste. De achttienvoudig international van het Nederlands elftal loopt eind deze maand uit zijn contract bij de Engelse club en zal dan transfervrij op te pikken zijn.

Het afgelopen seizoen kwam Pieters op huurbasis uit voor Amiens en die club zou de samenwerking met jeugdexponent van FC Utrecht graag willen verlengen. Pieters heeft een aanbieding op zak van Denizlispor, aankomend seizoen nieuw op het hoogste niveau in Turkije, maar hij hoopt naar verluidt vooral op een aanbieding van PSV, zo weet L'Équipe. Of de Eindhovenaren al contact hebben gehad met Pieters, weet de Franse sportkrant niet te melden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door underdogfc)

Nou ja, leuk als vervanging van Behich. Ik hoop alleen niet dat hij dan gezien wordt als opvulling voor Angelino. Persoonlijk zou ik lekker Viergever gebruiken als reserve linksback en gewoon twee nieuwe centrumverdedigers aantrekken.

21 juni 2019 om 00:12

Precies gewoon niet doen.. je verhuurt nu een hoop talentvolle jongens en schud de selectie schoon waar het moet.. zodat er plek komt om ook echte versterkingen te halen en dat is Pieters niet.. ervaring is er die rol mag ibi op zich nemen .. er moet in het centrum achterin geïnvesteerd gaan worden aangezien er spelers op die plaatsen verhuurd worden moet daar wel iets moois komen .. creativiteit op middenveld .. bij vertrekken lozano/bergwijn sws Bruma aantrekken met daar nog een beweeglijke buitenspeler bij en samba Sam in de spits

Kijk, dit zou een mooie directe versterking zijn. Kost een paar ruiten op jaarbasis, maar verder een solide, ervaren verdediger

Ik denk dat PSV dit moet doen, op het moment hebben we namelijk geen linksbacks, dus haal naast Pieters nog een jonge talentvolle back erbij (Palacios of Wijndal om maar een naam te noemen), en we zitten weer goed met de linksbacks voor de komende jaren.

21 juni 2019 om 01:24

Echt totaal niet mee eens. PSV is beter geworden sinds Pieters weg is terwijl Pieters alleen maar afgezwakt is.

Deze jongen is niet meer van het niveau waar PSV naar toe zou moeten streven. Met Pieters ga je geen enkele Europese ploeg bedrijgen.

21 juni 2019 om 07:32

Helemaal mee eens het zijn niet allemaal tadic-ies ajax heeft daar geluk mee gehad
ibri en pieters ga je geen kampioen mee worden zeker niet als lozano en de jong er tussen uit gaan

God nee he, nog meer middelmaat en twijfel... Met Angeliño had psv een linksback, zonder waardige stand-in en mét een voor City belachelijk goedkope terugkoopsom. In die wetenschap kom je niet verder dan Pieters terughalen? Daar was niemand al van onder de indruk in zijn eerste periode bij de club. Hier zit echt niemand op te wachten die psv in de champions League wil zien komend seizoen. Viergever, Pieters, een breekbare Afellay en de hardnekkig vastgehouden Luuk de Jong en ongetwijfeld een controlerend middenveld met Hendrix en Rosario om van te smullen. Gefeliciteerd Ajax!

21 juni 2019 om 00:15

Is gewoon een degelijke linksback. Aanvallend niet zo goed als Angelina maar verdedigend beter. In ieder geval goed genoeg voor de Eredivisie. Daarnaast vind ik het niet raar dat PSV de topscorer van de Eredivisie wil behouden.

21 juni 2019 om 00:25

Angeliño was verdedigend ook prima en dus ga je erop achteruit. Goed genoeg voor de Eredivisie? Niks, ik wil potten breken in de CL. Dus heb je wat meer nodig dan ED-materiaal en Europese tekortkoming. Kom op man, ex-Stoke, Amiens, levens lang Eredivisie... Daar ga je toch niks mee klaarspelen op het allerhoogste niveau? En het allerergste is dat het niet eens toekomstgericht of -bestendig is! Leer: innoveer, spendeer, investeer.

21 juni 2019 om 09:05

Niks degelijks aan. Die gast kan echt niet meer. Was toen hij nog bij PSV speelde al drie keer niks en nu al helemaal. Ik vind affelay een logisch maarn Pieters?? Man wat zijn ze allemaal aan het doen bij PSV? Heeft John de jong geen creativiteit of wat? Het moet niet te veel worden, kijk naar Feyenoord van een aantal jaren geleden! Hebben de daar dan niet van geleerd hoe fout dat kan gaan? Affelay en eventueel robben is meer dan genoeg. Pieters is daarnaast ook nog eens slecht, bah bah

21 juni 2019 om 09:18

Er zit een verschil tussen iets ambiëren en het daadwerkelijk kunnen uitvoeren. Zou niet weten welke linksback PSV zou kunnen halen. Riedewald wellicht?

21 juni 2019 om 11:12

Helemaal mee eens. Maar snap niet helemaal wat Luuk de Jong nou verkeerd doet in deze. Ja, wellicht is de Eredivisie zijn max haalbare niveau, maar dat wil niet zeggen dat hij dan niet fatsoenlijk mee kan in de CL. In het seizoen 2016 deed hij het ook meer dan prima.

Wat betreft spelers als Viergever en Pieters, tja dat lijkt me geen CL materiaal.

Ik moet ook zeggen dat ik tot dusverre niet helemaal overtuigd ben van John de Jong. Voor mijn gevoel had Brands voor iedere potentiele vertrekkende speler wel een speler klaar staan.

21 juni 2019 om 00:23

Man man man, zet dat glas azijn weg en pak lekker een biertje. Je vergeet voor het gemak even dat we de titel nipt hebben misgelopen en dat Ajax zn halve team straks kwijt is (iig een aantal sterkhouders). Bovendien heeft Pieters het jarenlang prima gedaan bij stoke (heel Nederland riep 2 jaar geleden nog dat hij gewoon bij oranje moest) en is hij nog maar 30 jaar. Kan nog prima mee in de eredivisie

21 juni 2019 om 00:29

Ajax raakt het halve team kwijt? Tot nu toe is alleen Frenkie weg. Waarschijnlijk gaat De Ligt weg en misschien Ziyech. Voor zover ik kan tellen zijn dat drie spelers van de elf.

Daarnaast heeft Ajax al verschillende spelers gehaald als back-up.

21 juni 2019 om 00:32

Neres, vd beek, onana, tagliafico en tadic staan ook in de belangstelling. Bovendien zei ik ‘iig een paar sterkhouders’ waarmee ik idd frenkie, de ligt en Ziyech bedoel. We zijn het dus met elkaar eens

21 juni 2019 om 00:59

Misschien dat Neres nog vertrekt bij een goed bod maar Onana, Tagliafico, Tadic blijven sowieso en zelfs vd Beek zie ik niet vertrekken.

21 juni 2019 om 01:38

Ik denk eerder dat PSV zijn halve team kwijtraakt zoet , dumpries , swaab , angelino , Hendrix , bergwijn , de jong , perreiro en lozano ! Dan hou je van basis team alleen viergever en Rosario over ... dus 9 man kan zomaar wegzijn ! Ajax hoeft niet te verkopen die hebben 200m achter de hand dus die kunnen gewoon het dubbele vragen mocht er iemand dan zo gek zijn prima

21 juni 2019 om 06:52

Sjonge jonge tagliafico en Onana hebben een contract getekend met als afspraak dat ze gegarandeerd blijven dit seizoen. Tadic gaat sowieso nergens en neres vertrekt alleen voor de absolute hoofdprijs. Een vervanger vindt je echt wel

21 juni 2019 om 09:20

Ajax moet zich meer druk maken om de zomer van 2020. Gelukkig wordt daar al op geanticipeerd (Martinez), maar ik zie eigenlijk alleen De Ligt, Frenkie en misschien Ziyech en Neres (tegen een absurd hoog bedrag) weg gaan.

21 juni 2019 om 00:31

Dit moeten wel de snelste fellicitaties zijn die mijn club gekregen heeft. Ze zijn de voorbereiding nog niet eens begonnen of we zijn al uitgeroepen tot kampioen. Ik durf toch wel de voorzichtige voorspelling te plaatsen dat je felicitatie iets aan de vroege kant komt. Maar ik zal hem onthouden voor komend seizoen

Ik ben het wel met je eens dat Pieters echt middelmaat is. Dat is prima om een enkele basispositie mee op te vullen of achter de hand te hebben als back-up. Maar je kan niet een hele achterhoede neerzetten op basis van middelmaat. Vorig seizoen was het duo Schwaab - Viergever voor internationale maatstaven al ongeschikt. Laat staan als Saintsbury moest spelen. Maar met Dumfries en Angelino stonden er twee uitstekende backs (overigens zonder serieuze back-up) en daarvan gaat er 1 terug naar City en voor de andere is nog volop interesse.

Aangezien Behich weg is moet er sowieso een linksback bij. Als het idee is om Pieters als stand-in te gebruiken dan lijkt dit me geen verkeerde insteek. Dus opzich vind ik de interesse niet zo heel vreemd. Maar ja, dit is natuurlijk niet het materiaal waarmee je de oorlog gaat winnen.

21 juni 2019 om 07:20

Nergens in dit artikel staat dat PSV daadwerkelijk interesse heeft in Pieters.

Haal hem als diepte voor de selectie, maar alsjeblieft niet als DE linksback. Dat is wel een paar kilometer aan stappen achteruit op Angelino.

Als back up is die welkom. Maar voor de basis absoluut niet. Hoop dat DeJong met me eens is.

ik hoop dat Jetro Willems terug komt

Ik zou het wel prima vinden als Pieters terugkeert naar PSV. Geen absolute topper, maar wel één degelijke ervaren linksback die zich in de eredivisie staande kan houden. We weten wat we aan hem hebben. Transfervrij, bespaart dus miljoenen, wat hopelijk geïnvesteerd wordt in een goede centrale verdediger. Die John de Jong mag wel een beetje meer haast maken met aankopen, het team moet wel een beetje ingespeeld zijn op elkaar voordat de CL start.

Pieters komst zou ik zeker toejuichen. Zeer solide back die een plaag was voor menig premier league team. Kan zeer goed verdedigen en dat is wel de primaire taak van een back. Zet hem als eerste back neer met daarachter een opkomend talent en je hebt Angelino nog enigszins kunnen opvangen.

Met een terugkeer van zowel Pieters als Willems zou je Angelino redelijk opvangen. Pieters is een traditionele back, die zich met name bezig houdt met verdedigen (was bij Utrecht ook CV als ik het goed zeg) en met Willems heb je het tegenovergestelde. Een verdediger die alleen denkt in de aanval. Is het perfect? Zeker niet! Is het een goede optie als er voor veel geld een CV wordt aangetrokken? Dan zeker wel. Al zou ik Willems dan prioriteit geven, daar je al een CV/LA hebt in Viergevet

we hebben al Afellay als pieters en Robben ook nog komen dan hebben we de juiste mix van talent en ervaring en kunnen we kampioen worden. vooral omdat ajax zijn beste spelers kwijt raakt de ligt de jong neres

21 juni 2019 om 10:21

@ronaldogoat7

"we hebben al Afellay als pieters en Robben ook nog komen dan hebben we de juiste mix van talent en ervaring en kunnen we kampioen worden. vooral omdat ajax zijn beste spelers kwijt raakt de ligt de jong neres "

Logische opmerking. PSV raakt niet haar beste spelers kwijt.

Niks mis mee. Gewoon een goede back, die zich ook in de PL prima staande hield. Je levert alleen in aanvallend opzicht wel een hoop in. Maar als hij niet duur is is het zeker voor de ED een prima back.

Als het voor de breedte is kun je hem erbij nemen, want voor de Eredivisie kan ie vast nuttig zijn als reserve. Als hij de vervanger van Angelino in de basis moet worden is het erg pover. Zowel aanvallend als verdedigend is hij een mindere speler, die ook nog eens geen restwaarde vertegenwoordigd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

21 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren