Gefrustreerde Messi: ‘Het zou raar zijn als we er op deze manier uitgaan’

Donderdag, 20 juni 2019 om

Argentinië stelde in de nacht van woensdag op donderdag andermaal teleur op de Copa América. La Albiceleste speelden met 1-1 gelijk tegen Paraguay, waardoor de magere oogst na twee wedstrijden één punt is. Argentinië dreigt al in de groepsfase geëlimineerd te gaan worden, maar een enigszins gefrustreerde Lionel Messi houdt hoop op een vervolg van het toernooi.

“Ik zie een team dat ervan overtuigd is dat we de volgende wedstrijd zullen winnen. We moeten kijken waar we ons kunnen verbeteren. Eerlijk gezegd is het een beetje frustrerend dat we niet in staat zijn om te winnen. We moeten de volgende stap zetten. Vooraf wisten we dat het lastig zou worden, we zijn nog altijd op zoek naar de beste groep en het beste spel”, gaf Messi te kennen in gesprek met verschillende Argentijnse media.

Neres, de ‘Japanse Messi' en andere opvallende namen op de Copa América

Lees artikel

Tegen Paraguay kwam Argentinië op achterstand door een doelpunt van Richard Sánchez. Vanaf elf meter bepaalde Messi de eindstand op 1-1. “In de eerste minuten vond ik ons sterk aan de bal. Na het doelpunt hebben we het een beetje verpest. In de tweede helft hebben we alles op alles gezet en nog een gelijkspel uit het vuur gesleept”, analyseert de aanvaller van Barcelona. “Het team is aangeslagen, omdat we er telkens niet in slagen om te winnen. We weten dat de volgende wedstrijd gewonnen moet worden om de volgende ronde te bereiken.”

Op de laatste speeldag neemt Argentinië het op tegen Qatar, van wie er in ieder geval gewonnen zal moeten worden. Indien de formatie van bondscoach Lionel Scaloni dan niet bij de eerste twee in de groep eindigt, is er nog een vangnet. De twee beste nummers drie bereiken ook de kwartfinale van de Copa América. “We weten dat we voor ons leven zullen spelen. Het zou raar zijn als we de groepsfase niet kunnen overleven, aangezien er praktisch drie teams doorgaan. Ik heb er geen twijfels over dat we het voor elkaar krijgen.”


Poll

Bereikt Argentinië alsnog de kwartfinale van de Copa América?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door suarez 7)

Het is echt onzin dat Messi nooit presteert bij zijn land. In uit mijn hoofd 131 interlands 66x gescoord en rond de 40 assists. Vier finales gespeeld, waarbij hij 3x de cruciale speler was en twee keer werd uitgeroepen tot speler van het toernooi. Op het WK 4 goals en 2 assists en ook in een duel met Belgiã£â« werd hij zonder goals en assists uitgeroepen tot Motm . In de Copa van 2016 in 4 duels 5 goals en 4 assists. Messi heeft de lat zo hoog gelegd dat hij wordt afgerekend op mindere prestaties als het er iets minder fraai en dwingend uitziet als bij Barcelona, wat logisch is omdat Argentina een zwakke defensie en een nog zwakker middenveld altijd heeft gehad. Het niveau wat Aguero en Higuain bij hun land halen is daarnaast nog schrijnender. De afgelopen drie jaar is Argentina al helemaal niks met als toppunt een reeks van een jaar waar alleen Messi scoorde voor de nationale ploeg. Argentina is los zand op dit moment, het was ooit een goed team waar Messi prima functioneerde maar pech had en niet kon opstaan in finales. Dat hij wordt afgerekend daarop terwijl hij anderen kansen bood in deze finales is bizar. Ik wil Ronaldo er eigenlijk niet bij halen, maar iedereen spreekt over zijn fenomenale prestaties terwijl hij de finale van het EK niet eens meespeelde. De overige wedstrijden dat toernooi was Portugal ook de torenhoge favoriet.

20 juni 2019 om 09:32

En Argentinie is gewoon geen team. Er lopen daar teveel met macho gedrag. Ik zie geen team wat door het vuur gaat voor elkaar, vond dat ook al met vorig WK. Zonde wat het heeft zoveel goeie voetballers als je daar echt een team van kan maken heb je een machine. Vind het vervelend voor Messi want hij wil zich echt graag bewijzen maar in je eentje kan je niet alles natuurlijk.

En als we een vergelijk maken met Portugal. Daar zie je een team wat vecht voor elkaar en het elkaar gunt, en als je dan een speler ala Ronaldo hebt kom je zo in de finale.

20 juni 2019 om 09:39

Ik vond Argentiniã« in 2014, 2015 en 2016 qua mentaliteit wel een hecht team. Het voetballende vermogen is altijd echter minder geweest. De defensie speelt vooral goed dicht bij de eigen goal en mist het vermogen om ver van de goal te spelen en het middenveld mist verbindingsspelers en bevat vooral harde werkers. De aanvallers komen dan op een eiland te staan en Higuain en Aguero hebben onder die omstandigheden echt dramatisch gepresteerd tijdens hun interlandloopbaan. Di Maria speelde op het WK van 2014 nog uitstekend, maar heeft daarnaast ook nooit echt kunnen overtuigen. Messi heeft het vaak door deze ''eiland-vorming'' van momenten moeten hebben en was deze momenten dan cruciaal voor het nationale elftal. Het is jammer dat hij in de finale nooit kon opstaan, maar elke finale was hij namens Argentina nog steeds de man die de kansen creã«rde en de aanvallen opzette. Het is bizar dat hij wordt afgerekend op de gemiste kansen van Higuain en Palacio in 2014, Higuain voor leeg goal in 2015, en Higuain 1-op-1 en Aguero in 2016.

20 juni 2019 om 09:52

Was jij niet degene die vorige week doodleuk beweerde dat Messi volledig in zijn eentje Barcelona kampioen heeft gemaakt en dat de rest van Barca er niets van heeft gebakken het hele jaar? Waarom lukt dit dan zijn hele carriã¨re bij Argentiniã« al niet?

20 juni 2019 om 10:05

Dat jij mijn tekst zo ongenuanceerd opneemt is jouw misinterpretatie. Ik zei toen dat de prestatie van Messi naar beneden wordt geschreven, omdat hij het elk jaar flikt in een topcompetitie met o.a. Real en Atletico en dat zijn team helemaal niet zo sterk is als jij en anderen beweerde, omdat meerdere spelers dit seizoen matig presteerde en Barcelona aanvallend vrijwel volledig afhankelijk was van Messi dit jaar. Maar ik weet intussen wel dat Messi volgens jou niks goed kan doen, dat de nationale titel winnen niks betekent omdat hij hem vaker heeft gewonnen en dat Messi nooit opstaat in grote wedstrijden volgens jou. Ik denk dat je je tv van 2009-2015 niet hebt aangezet en vervolgens van 2016-2019 alleen de teletekstpagina van Barcelona hebt bekeken.

20 juni 2019 om 10:10

"dat jij mijn tekst zo ongenuanceerd opneemt is jouw misinterpretatie"

Haha. Neen, dat heb je zelf zo ongenuanceerd getypt en daar was verder ook niet over te discussiëren. Je had zelden iemand gezien die Messi zo afdeed omdat ik vond dat Messi de Ballon D'or niet hoort te winnen.

Messi hoorde deze simpelweg te winnen omdat die Barca volledig alleen kampioen heeft gemaakt.

"maar ik weet intussen wel dat Messi volgens jou niks goed kan doen"
Haha kijk precies dit. Dat eeuwige gejank van die fans als iemand het er niet mee eens is. Bah.
Messi is samen met Ronaldo de beste speler die er is op het moment, dus het zou raar zijn als ik vond dat hij niets goed deed right? Het punt is alleen dat hij maar een scheet hoeft te laten om jou te overtuigen.

20 juni 2019 om 10:12

Ik adviseer je om op Ziggo Sport het filmpje met de 36 goals achter elkaar van Messi te bekijken. Dan zal je zien hoeveel ongelooflijke goals daartussen zitten en hoe belangrijk hij dit seizoen was voor Barcelona. En dat dit geen misselijke goals waren. Daarna zou ik doorklikken en wedstrijden van hem tegen Atletico Madrid, Tottenham Hutspor, Olympique Lyon, Manchester United en Liverpool-thuis. Daarna zou ik in het filmpje bij Liverpool-uit maar eens letten op het aantal kansen dat Messi nog creã£â«ert. Ik ga hier geen andere spelers bij halen, een Ronaldo, een Salah, een Van Dijk ze hebben allemaal fenomenaal gepresteerd, maar ga niet Messi elk topic weer zonder enige vorm van argumentatie naar beneden halen. Je zei letterlijk dat hij niet opstond in grote wedstrijden en dat hij hem niet zou moeten winnen omdat hij de CL niet won en geen andere prijzen won dan slechts een Spaans titeltje. Het gaat niet om de prijzen waarom Messi de Gouden Bal volgens mij zou moeten winnen, maar om zijn fenomenale spel dit seizoen en heel 2019.

20 juni 2019 om 10:22

@ Nolimit. Bijna iedereen is van mening dat Messi Barcelona kampioen heeft gemaakt. Hiermee wordt bedoeld dat zonder Messi, Barcelona geen kampioen was geworden omdat hij bijna elke wedstrijd het verschil maakt. Spanje is immers een sterke competitie met veel goede teams en sterspelers.

Dat is wat anders dan bewering dat Messi elk team in elke competitie kampioen kan maken.

Ik mag toch aannemen dat je dat verschil wel inziet wanneer je deelneemt aan voetbalfora?

20 juni 2019 om 10:27

"ik adviseer je om op Ziggo Sport het filmpje met de 36 goals achter elkaar van Messi te bekijken."
Zucht. Ik kijk wel uit. Als ik dat filmpje net zo vaak kijk als jij loop ik morgen ook met een Messi onderbroekje rond.

Ik heb al aangegeven dat Messi zo'n beetje de beste speler ter wereld is. Maar schijnbaar mogen mensen van jou alleen kiezen tussen 'hij is de Ballon D'or winnaar' of 'hij kan er niets van'.

"je zei letterlijk dat hij niet opstond in grote wedstrijden en dat hij hem niet zou moeten winnen omdat hij de CL niet won en geen andere prijzen won dan slechts een Spaans titeltje."
Ja want dat klopt niet? In de CL stond hij niet op en nu in de Copa America niet?

20 juni 2019 om 10:28

Je bent lekker anti Messi he. Het lukt niet omdat hij ook afhankelijk is van bijv een Higuain die keer op keer faalt in finales. De wedstrijden dat hij slecht speelt zet hij alsnog mensen alleen voor de keeper. Scoren die is hij de held en heeft hij het alleen gedaan. Scoren ze niet dan kan Messi niks, is het geen leider en staat hij zogenaamd nooit op. Ik denk dat @suarez7 het prima heeft uitgelegd.

20 juni 2019 om 10:29

@stommylee

Ik heb geen idee welk punt je wilt maken maar goed, bedankt voor je reactie.

Wat fijn dat Barca zonder Messi geen kampioen was geworden. Liverpool had de CL niet gewonnen zonder van Dijk en Portugal de Nations League niet zonder Ronaldo.

"dat is wat anders dan bewering dat Messi elk team in elke competitie kampioen kan maken. "
Dat kun je wel anders vinden maar ik citeer slechts wat hij in een ander artikel zei en dat was bovenstaand.

"ik mag toch aannemen dat je dat verschil wel inziet wanneer je deelneemt aan voetbalfora?"
Je moet ergens het verschil tussen kunnen zien voordat je deelneemt aan een voetbalfora? Wie ben jij?

20 juni 2019 om 10:30

"scoren ze niet dan kan Messi niks, is het geen leider en staat hij zogenaamd nooit op. Ik denk dat @suarez7 het prima heeft uitgelegd."

En wordt Barca kampioen dan komt het door Messi. Vliegt Argentinië eruit dan komt het door de slechte medespelers. Iets met twee maten meten

20 juni 2019 om 10:33

@nolimit

Je mag prima vinden dat Van Dijk de Gouden Bal kan winnen. Of Ronaldo. Maar geef dan deugdelijke argumentatie.

''messi staat niet op in grote wedstrijden'':

-Spurs, 1 duels, 2 goals en 1 assist
-Man Utd: 2 duels, 2 goals
-Lyon: 2 duels, 2 goals en 2 assist
-Atletico: 2 duels 1 goal en 1 assist
-Liverpool: 2 duels, 2 goals

''messi is nergens in de Cl''
-Topscorer van het toernooi met 12 goals

Jij rekent hem af op Liverpool-uit, waar hij nog vier man alleen voor de keeper zette.

20 juni 2019 om 10:38

Barcelona wordt inderdaad kampioen door Messi. En dat Argentiniã« niet doorgaat komt inderdaad niet op het conto van Messi alleen. Kijk je wel Argentiniã« vraag ik me af? Ze krijgen de bal überhaupt niet bij de voorste spelers het is echt een dramatisch team. Messi deelt mee in de malaise, dat is waar, misschien moet hij zijn spel aanpassen en iets meer diepgaan of wat meer aan de zijkant spelen, maar in dit Argentijnse elftal valt ook weinig eer te behalen. Die dingen staan echter volledig los van elkaar. Dat Messi bij 50 van de 90 goals is betrokken en daarbij Barcelona aan La Liga helpt, staat los van het feit dat Argentiniã« een matig team is dat zowel defensief als offensief onmachtig is. Waar Messi inderdaad zijn steentje aan het matige spel bijdraagt, hij kan het verschil onvoldoende maken. Maar om alles op hem af te schuiven zoals altijd in Argentina gebeurt is dan weer onzinnig, hij is juist de enige die nog kansen en ruimte creã«rt.

20 juni 2019 om 10:49

Messi. De man die overal alles en iedereen mee op sleeptouw neemt en Barcelona volledig in z'n eentje kampioen heeft gemaakt. Kunnen de mensen die bovenstaand hebben beweerd aangeven waarom het hem nu niet in z'n eentje lukt?

Dit waren jouw woorden toch? Hoop dat het nu mijn punt iets duidelijker is (als je dit bericht combineert met mijn vorige). Zo niet. Jammer dan. Let it be. Heeft geen nut om langs elkaar heen te typen toch?

20 juni 2019 om 10:51

Hou nou maar gewoon op want je hebt zelf geen idee hoe tegenstrijdig je aan het praten bent.

"barcelona wordt inderdaad kampioen door Messi. En dat Argentiniã« niet doorgaat komt inderdaad niet op het conto van Messi alleen. Kijk je wel Argentiniã« vraag ik me af?"

Nee komt door de spelers van Argentinië zoals ik al zei. Bij Barcelona geld dit niet want daar regelt Messi alles. Dat probeer je toch te zeggen?

20 juni 2019 om 10:52

"messi. De man die overal alles en iedereen mee op sleeptouw neemt en Barcelona volledig in z'n eentje kampioen heeft gemaakt. Kunnen de mensen die bovenstaand hebben beweerd aangeven waarom het hem nu niet in z'n eentje lukt?

Dit waren jouw woorden toch?"

Lees het anders nog eens. Dan zie je dat ik iemand citeer.
"kunnen de mensen die bovenstaand hebben beweerd"

Ga verder.

20 juni 2019 om 11:30

Ik weet niet waar je al die quotes vandaan haalt. Volgens mij laat je in alles ook de context weg en laat je het overkomen alsof ik denk dat Messi in zijn eentje 11 man passeert en alles zelf doet. Je weet dondersgoed wat ik bedoel namelijk.

20 juni 2019 om 11:38

Als Barcelona kampioen wordt komt het in mijn ogen inderdaad doordat Messi de doorslaggevende factor is. Je hebt gelijk, de spelers worden als team kampioen maar Messi is de man die cruciaal is bij dat succes. Maar laten we stoppen met deze discussie. Jij denkt volgens mij dat ik beweer dat Messi elk team kampioen zou kunnen maken en dat hij alles in zijn eentje kan. Dat kan hij niet, het is een teamsport, dus het team van Barcelona verdient de credits, maar voor mij blijft Messi bij Barcelona de doorslaggevende factor van het succes. En de manier waarop hij dat doet, met zijn magische spel maakt het dat hij voor mij ook dit jaar weer fenomenaal heeft gepresteerd en voor mij het afgelopen jaar de beste speler ter wereld was. Dat Van Dijk cruciaal was voor Liverpool en Ronaldo voor Portugal doet er voor mij niet toe, zij waren misschien doorslaggevende factoren in die successen, maar de individuele prestaties van Messi vind ik het beste en het knapste. Daar doet niks aan af dat hij niet aan het einde van een seizoen door een pech-wedstrijd in Liverpool zonder CL-trofee staat.

20 juni 2019 om 12:14

"als Barcelona kampioen wordt komt het in mijn ogen inderdaad doordat Messi de doorslaggevende factor is. Je hebt gelijk, de spelers worden als team kampioen maar Messi is de man die cruciaal is bij dat succes."

Ja en ik zeg dat hetzelfde geld voor van Dijk en Ronaldo. Het punt is alleen dat Messi heilig is voor jou en je niet in ziet dat er andere spelers zijn die voor hun ploeg net zo belangrijk zijn geweest voor de prijzen. What ever.

20 juni 2019 om 13:01

@nolimit

Dat is onzin. Ik kan dondersgoed inzien dat Van Dijk cruciaal was voor Liverpool bij de CL-winst, dat Bernardo Silva cruciaal was voor de landstitel in Engeland van City en dat in de voorgaande vijf jaar Ronaldo cruciaal was bij vier CL-titels van Real Madrid. Ik kijk alleen niet naar de prijzen, maar naar de individuele prestaties. Een Bernardo Silva kan bij City het geweldig doen en ze net dat ene extraatje geven om de prijs te winnen, maar dat doet niet af aan het feit dat een Messi dan niet een prijs wint, maar wel week in en week uit fenomenaal heeft gespeeld. Van Dijk is cruciaal geweest bij de CL-winst, maar ik vind het fenomenale verdedigen van hem niet op éã©n lijn te stellen met het spel dat Messi elke week weer op de mat legt. Het is lastig om spelers te vergelijken, maar voor mij is Messi gezien zijn constante prestaties het hele seizoen lang, zijn fantastische spel en zijn karrenvracht aan goals en assists de beste speler ter wereld. Daar kan je verschillend over denken, dat doe jij dus.

20 juni 2019 om 13:09

"dat is onzin. Ik kan dondersgoed inzien dat Van Dijk cruciaal was voor Liverpool bij de CL-winst, dat Bernardo Silva cruciaal was voor de landstitel in Engeland van City en dat in de voorgaande vijf jaar Ronaldo cruciaal was bij vier CL-titels van Real Madrid.""

Kijk, het is me in ieder geval gelukt om jou iets positiefs over een andere speler dan Messi te laten zeggen. Mission accomplished wat mij betreft

20 juni 2019 om 14:23

Beste suarez, het hele punt is dat je niet kan zeggen dat alle spelers bij barca kut waren en dat messi ze kampioen heeft gemaakt want hij was geweldig om vervolgens te zeggen dat messi bij argentinie geweldig is maar dat het niet lukt omdat de rest kut is. Want waarom maakt het bij barca niet uit dat de rest kut is, maar bij argentinie wel? Overigens moet je ook niet vergeten dat hoewel sommige barca spelers niet hun niveau haalde er bij Real Madrid zo een beetje alles fout ging dus er niet echt concurrentie was dit seizoen. Atletico is ook een goede ploeg hoor, maar is normaal gesproken steevast 3e en geen serieus gevaar voor real en barca gezien ze over en heel seizoen te veel punten laten liggen. En waarom mensen die titel van barca afdoen als niet bijzonder heeft dezelfde reden waarom mensen de titel van PSG of Juventus of Bayern afdoen als niet bijzonder. Je kan er zo een beetje vanuit gaan dat ze hem winnen, want ze winnen hem de laatste jaren vaker wel dan niet.

20 juni 2019 om 17:06

@nolimit

Ik wil weer meer dingen schrijven over andere voetballers hoor. Ik vind Bernardo een prachtige speler, vond Ronaldo magisch tegen Atletico, Tadic tegen Real Madrid was wereldklasse en ik heb dit seizoen het meest genoten van het bijna perfecte optreden van Frenkie de Jong in Bernabeu. Laten we de Messi-discussie maar achter ons laten; ik vind dat hij de Gouden Bal heeft verdiend en jij van niet. Je kan daarover van mening verschillen.

20 juni 2019 om 17:10

@bruh

Ik zeg niet dat heel Barca kut is. Barca heeft een uitstekende defensie en een degelijk middenveld. Ik zeg alleen dat de aanval volledig afhankelijk was van Messi. Zonder Messi oogden ze tandeloos. En Argentina beschikt totaal niet over die degelijkheid achterin en op het middenveld. Met betrekking tot La Liga ben ik het deels met je eens, dit jaar was het inderdaad geen grootse prestatie om La Liga te winnen. Ik vind echter Messi's optreden in naar mijn mening de op één na beste competite ter wereld echt bizar, en in het algemeen blijft het knap met concurrentie van Real Madrid en Atletico Madrid. Kijk naar Ronaldo, een fenomeen met 4x een CL-winst, maar slechts twee landstitels in negen jaar.

20 juni 2019 om 09:44

Nee finale speelde Ronaldo niet mee nee.. Maar direct bij 6 goals betrokken door goal of assist in 7 wedstrijden is een hele goede prestatie. Jammer dat je bij Messi cijfers erbij haalt en Ronaldo wilt wegzetten alsof dat allemaal wel mee viel omdat hij de finale niet meespeelde.

20 juni 2019 om 09:58

Ronaldo presteerde fenomenaal, net als dat hij deed op het WK van 2018 tegen Spanje. Het punt is dat beide in dit verband betrokken zijn bij zes goals in zeven wedstrijden, maar de prestaties van Ronaldo als fenomenaal worden gezien omdat hij de prijs wint zonder de finale te spelen, terwijl de prestaties van Messi als teleurstellend worden gepresenteerd omdat hij de finale niet wint. Ronaldo nam het hierbij op tegen Ijsland, Oostenrijk, Hongarije, Kroatã¯ã«, Polen en Wales, terwijl Messi het opnam tegen Nigeria, Bosniã«, Iran, Zwitserland, Belgiã«, Nederland en Duitsland. Ik probeer de prestaties van Ronaldo niet naar beneden te schrijven, het is een legende, maar ik wil nuances aanbrengen ten aanzien van Messi's interlandloopbaan en vind dit een aardige vergelijking, de 1 wordt geprezen om het winnen van de prijs zonder de finale te spelen; de andere wordt naar beneden gepraat voor het verliezen van een finale tegen een grootmacht als Duitsland.

20 juni 2019 om 10:09

Messi zn pech is dat mensen (vooral in argentinie) Messi zijn prestaties met Argentinie, willen vergelijken met Maradona. Echte voetbalfans zullen Messi echt niet afrekenen op zijn interland prestaties. Zoals je net al zei zijn zijn cijfers erg goed. Volgens mij had Messi zelfs voor Spanje kunnen spelen. Stel dat hij dat had gedaan, had hij een WK en EK winnaar geweest..

20 juni 2019 om 10:09

@allejahmansi
als je dan toch cijfers erbij wilt pakken...
Ronaldo scoorde 39% van zijn interland goals tegen ploegen die in de top 50 van de wereld staan.
Messi scoorde 84% van zijn interland goals tegen ploegen die in de top 50 van de wereld staan.

20 juni 2019 om 10:15

Dat is te makkelijk. Dat is hetzelfde als Messi zijn goudenschoen afkraken omdat, Engelse competitie meer zwaardere tegenstanders heeft dan de Spaanse competitie. Dus eigenlijk deed bewijzen van spreken, Aguero het dan beter dan Messi omdat hij vaker tegen zwaardere tegenstanders speelt.

20 juni 2019 om 10:18

Dat is het dus. En Messi zal de prestaties van Maradona nooit kunnen evenaren. Dat ligt niet alleen aan mogelijk kwaliteitsverschil, maar ook aan het feit dat er toen in een andere tijd gespeeld werd met veel meer ruimte en Maradona een stabieler (niet beter, stabieler) team om zich heen had.

20 juni 2019 om 10:31

Het is algemeen bekend dat Messi vaker tegen toppers scoort dan Ronaldo. Maar wat hebben we aan deze cijfers? Ronaldo doet weer andere dingen beter dan Messi. Geniet gewoon lekker van beiden hoe leuk deze discussie ook is!

20 juni 2019 om 10:43

Ik geniet zeker van beide. Van mij mogen ze tot hun 60e door voetballen haha.

20 juni 2019 om 09:47

Messi was echt niet beste op het WK in Brazilie. Dat weten zelfs de grootste Messi fans. Die award is gegeven als troostprijs.

20 juni 2019 om 11:35

Messi fanboy. Ja Messi is een van de beste voetballers ooit. Is dat niet genoeg? En ja, hij presteert bij Argentinië niet zo goed als bij Barca. Is dat zo moeilijk om toe te geven? En dan Ronaldo erbij halen met foutieve informatie ook nog eens. Want hij speelde wel mee in de finale. En ja hij viel geblesseerd uit. Maar dat doet niks af aan zijn fenomenale prestaties , die wilt bagataliseren of zelfs wilt tegenspreken. Zo te zien kan het in jouw ogen niet zo zijn dat iemand anders beter presteert dan Messi. Wat zal jij de komende jaren gefrustreerd raken ... ja want Messi heeft niet het eeuwige leven... en hou toch alsjeblieft op allemaal over het gebrek aan kwaliteit van de Argentijnse selectie. Dat valt reuze mee.

20 juni 2019 om 11:42

@stua

Ik wil de prestaties van Ronaldo niet naar beneden halen. Als je erin slaagt om als sterspeler Portugal het EK te laten winnen ben je een fenomeen en een legende. Ik maak alleen een vergelijking. Ronaldo wordt door zijn EK-prestaties- volledig terecht- gezien als een legende die het internationaal waarmaakte. Messi wordt gezien als een loser die er nooit wat van heeft gebakken in het nationale elftal. Dat terwijl hij dus zoals ik zei, eigenlijk dezelfde statistieken kan overleggen als een Ronaldo die met Portugal het EK won. Ik zeg niet dat ze dezelfde internationale status moeten krijgen, wat Ronaldo presteerde is knapper, maar het afschilderen van Messi als loser in het internationale team die nooit wat heeft gepresteerd vind ik bizar. Hij speelde mee in de finale, maar je weet dondersgoed wat ik bedoel, hij viel na 20 minuten uit. En het gebrek van het Argentijnse nationale team aan kwaliteit is sinds de Copa America van 2016 echt schrijnend, ik raad je bijvoorbeeld maar aan om Argentinië-Colombia van zaterdag terug te kijken. Ik ga verder ook nergens zeggen dat Messi evengoed presteert bij Argentini㫠als bij Barcelona, ik zeg alleen dat het verwachtingspatroon zou hoog is dat hij bij een minder Argentini㫠dat niveau nooit zou kunnen halen.

20 juni 2019 om 12:59

Messi afschilderen als loser slaat natuurlijk nergens op en reageren op zulke reacties lijkt mij totaal overbodig.

20 juni 2019 om 13:04

Ik denk dat ik het beter had moeten nuanceren in mijn reactie. Ik probeer Ronaldo dus inderdaad echt niet omlaag te halen. Dat Ronaldo een internationale status heeft is volkomen verdiend. Dat Messi's interlandcarriã©re als een ramp wordt gezien en er wordt gedaan alsof hij niks heeft bereikt en nooit een fatsoenlijk niveau heeft gehaald, dat stak mij.

20 juni 2019 om 11:47

66x inclusief nietszeggende vriendschappelijke wedstrijden ja. Wanneer de druk er goed op zit en het er echt om gaat is Messi bij Argentinië 2x minder dan bij Barcelona. Haal die vriendschappelijke wedstrijden namelijk weg en je hebt nog maar 35 goals over. Waarvan het meereneeel in de groepsfase tegen nietszeggende landen en waar 9 goals penalties zijn. Ook zijn assists zijn dan flink minder. Ik ga Ronaldo nu gebruiken als vergelijkingsmateriaal omdat die 2 overal heel dicht op elkaar zitten. Ronaldo heeft dus zonder vriendschappelijke wedstrijden meer dan 2x zoveel goals. 71 namelijk. 71 goals wanneer het er echt toe doet. Het is een feit dat Messi internationaal bij Argentinië flink minder is dan bij Barça. Ik zeg niet dat hij slecht is, verre van hoor maar hij is dan geen schim van zichzelf. Allemaal met druk te maken. Onder druk faalt Messi bijna altijd. Of het nu in de champions league of internationaal is. Dat Ronaldo die finale niet meespeelde kwam omdat hij geblesseerd was geraakt. Speelde hij wel mee dan was de kans 60% dat hij er een zou scoren. Iets met statistieken.. Ronaldo heeft continu zijn team gesteund en gecoached. Waar Messi weg zou gaan en misschien weer zou stoppen met voetballen voor Argentinië. Blijft heel fijn voor anti Ronaldo fans om dat er altijd bij te halen.

20 juni 2019 om 11:55

Hij heeft inderdaad in de finales minder gepresteerd. Hij heeft zijn momenten gehad in elke finale maar overall was het inderdaad te weinig. Hij heeft het verschil niet kunnen maken en alleen in de Copa-finale van 2016 was hij goed. Om te zeggen dat hij faalt als de druk erop zit vind ik dan weer onzin, hij is topscorer aller tijden in El Clasico en is zovaak opgestaan toen de druk het hoogst was. Een mindere periode van 2016-2018 in topwedstrijden doet daar niks aan af. Je vergelijkingsmateriaal met Ronaldo is aardig, maar besef wel dat onder die wedstrijden bij Ronaldo ook wedstrijden vallen tegen Andorra, Faroer Eilanden en Luxemburg. En ik ben niet anti-Ronaldo ik zocht alleen een vergelijkingsmateriaal, maar als je dat doet ben je direct natuurlijk anti-Ronaldo. De beste man is een legende, een icoon en qua status de grootste voetballer ooit.

20 juni 2019 om 11:59

Jij snapt het niet. Je wint als team, of je verliest als team. Dus niet: Wanneer Argentinië wint ligt het aan Messi, als ze verliezen dan ligt het alles behalve aan Messi.

Laten we dan nog maar het fiasco met Imardo niet bijhalen.

Je kan Ronaldo er wel bij halen dat hij de finale niet gespeeld heeft maar hij had wel een significant aandeel gehad in de wedstrijden ervoor. Een finale speel je niet gelijk, je moet daar nog voor kwalificeren mocht je na al die jaren nog niet begrijpen.

20 juni 2019 om 12:47

@ Suarez Messi is maar 1 keer uitgeroepen tot beste speler van het WK en dat was in 2014. Hij is wel vaker als beste speler van het toernooi uitgeroepen op het club WK.

20 juni 2019 om 13:11

Hij is op de Copa America van 2015 en 2016 uitgeroepen tot speler van het toernooi. Daar doelde mijn reactie op. Hij heeft vier finales gehaald en in drie van deze finales werd hij uitgeroepen tot speler van het toernooi.

20 juni 2019 om 14:09

Ah dan hebben we beiden gelijk. Ik dacht dat het over Wk's ging.

Zou wat zijn zeg als uitgerekend qatar argentinie en messi uit het toernooi knikkert. Wel gek dat een land als argentinie niet een beetje fatsoenlijk kan spelen met vooral die goede aanvallers die ze hebben.

20 juni 2019 om 09:41

Waarom speelt Qatar überhaupt mee op de copa america?

20 juni 2019 om 09:54

Iedere editie van de Copa America worden er 2 landen buiten zuid-Amerika uitgenodigd om mee te doen.

20 juni 2019 om 09:56

Omdat er 10 leden zijn in zuid amerika. En ze willen 3 poules van 4 teams. Dan kom je 2 teams te kort, meestal worden landen als Mexico ofzoiets uitgenodigd maar dit jaar Japan en Qatar.

20 juni 2019 om 10:32

Jaa die goeie aanvallers mogen niet meedoen van Messi. Waarom speelt Dybala nooit? Waarom speelt Icardi nooit? Maar al die koekkebakkers van de argentijnse league?

20 juni 2019 om 12:13

Vind je het gek? Er zijn 4 supersterren in het team wat allemaal bij hun eigen clubje fenomenaal presteren.

Maar er mag maar 1 de absolute vedette zijn waar het bij de nationale elftal alles om moet draaien en ook alle crediet dan krijgt. Als ik Aguero, Dybala, Icarus (die niet eens opgenomen wordt in de selectie) had ik het wel geweten, gewoon schijt hebben aan alles aangezien je ZELF ook de kwaliteiten hebt om het verschil te maken. Maar dat gebeurd nu dus ook met de nietsnutten van argentijnse competitie die wel in de basis staan. Dat zijn gewoon de ja knikkers

Argentinie heeft in de periode 2014-2020, maar liefst 6 pogingen op een hoofdprijs. Als ze er niet een pakken, is het toch wel de meest mislukte nationale ploeg ooit. Dan heb ik het over de generatie van Messi. Tijd voor een grote schoonmaak en Dybala/ Icardi een kans geven.

Messi heeft gewoon niet de mentale capaciteit om de druk van een land aan te kunnen. En na jaren mislukken met Argentinië kunnen we stellen dat ook Messi afhankelijk is van zijn medespelers. Zal waarschijnlijk voor de derde keer de handdoek in de ring gooien.

20 juni 2019 om 10:15

heb je de basisopstelling gezien van gisteren?
Ik ben op zich prima op de hoogte van Argentijnse spelers in Europa en een stuk minder van Argentijnse spelers in Argentinië zelf, maar wat er gisteren in t veld stond, daarvan kun je toch niet onder de indruk zijn?

En hoezo jaren mislukken met Argentinië? Ze hebben in die jaren aardig wat finales gehaald, daar zou menig land voor tekenen.
En dat Messi ook afhankelijk is van zn medespelers lijkt me logisch. In deze tijd kan niemand meer in zn eentje een ploeg of land in een topcompetitie kampioen maken.
Je kunt wel het verschil maken in die laatste paar procent..

T is niet dat Messi, Neymar of Ronaldo RKC komend seizoen wel ff kampioen kan maken in de eredivisie.

Waarom doet iedereen alsof Argentinië is uitgeschakeld? Winnen van Qatar en ze zijn hoogstwaarschijnlijk door..

20 juni 2019 om 11:07

Met het spel wat ze nu op de mat leggen is winnen van Qatar nog niet eens een zekerheid.. dus ik denk daarom. Argentinië is echt een landenteam wat compleet in onbalans is. Geweldige aanvallers (met Messi als 1 van de 2 beste spelers ter wereld), matig middenveld en een nog matigere verdediging.

Eeuwig zonde dit. Ook met een iet wat mindere selectie dan afgelopen jaren zou Argentinie een titelkandidaat moeten zijn. De wedstrijd tegen Venezuela ( 1-3 verlies) was eigenlijk voor mij al een voorbode dat het deze Copa niet gaat lukken. Ik zie hierboven verhitte discussies of Messi nou wel of niet zou opstaan in grote wedstrijden. Voor mij is dat een grote onzin. Wat mij betreft staat hij er zelf vaak genoeg, maar zijn manco t.o.v. alle grootheden uit het verleden is dat hij zijn teamleden niet beter laat spelen. Er is totaal geen geloof en bezieling en Messi geeft hun helemaal niet dat extra zetje. Dat zit niet in zijn karakter, daar is hij veel te timide voor. Ik verwacht een roemloze uitschakeling tegen Qatar.

Argentinië heeft momenteel gewoon geen wereldselectie momenteel. Een matige verdediging en een gebrek aan creativiteit op het middenveld waardoor de aanvallers niet bereikt worden . En aanvallers die individueel wel goed zijn maar elkaar niet aanvoelen. Met hard werken kunnen ze het nog elk team in de wereld lastig maken en dus wellicht ook de copa winnen . Maar er lijkt ooknweinig chemie in het team . Een niet overdreven getalenteerd team dat speelt op 90% , dat werkt niet . Messi kan het ook niet in zijm eentje .

Hoe zit het met deze groepen? Messi geeft aan dat er praktisch 3 uit de poule doorgaan? kan zo 1 2 3 even niet vinden hoe dit in zijn werk gaat..

20 juni 2019 om 15:59

Er zijn 3 poules van 4 teams ieder. Hiervan gaan de top 2 van ieder poule automatisch door, en 2 landen op plaats 3 gaan op basis van punten en eventuele doelsaldo ook door. Op dit moment zijn deze twee landen Venezuela en Qatar. Als Qatar gelijk speelt tegen Argentinië dan heeft Qatar door minder doelpunten geïncasseerd te hebben door en is Argentinië uitgeschakeld.

Argentinie heeft in potentie zoveel talent en een mix van goede spelers en jeugd spelers. De opstelling van gisteren en tegen colombia is een aanfluiting. met deze opstelling zit er al zoveel meer kwaliteit in de ploeg waarmee je de copa gewoon kan winnen.

Icardi zou, mits de prive redenen opgelost kunnen worden de ideale spits zijn. Scoort veel, is bewegelijk en een aanspeelpunt in tegenstelling tot aguero in de punt.

Messi zou ik niet in de spits of op de flanken zetten, want hij zakt toch altijd naar het middenveld om het spel te verdelen. Het probleem daarvan is alleen dat de andere spitsen een gebrek aan scorend vermogen hebben. Met icardi en met aguero en di maria/dybala op de vlanken is dat probleem deels opgelost. en messi kan doen wat hij het liefste doet, steekpases geven, 1-2tjes maken en zelf af en toe de spits induiken.

Lo celso en banega allebei achter messi in een redlijk verdedigende rol. Het voordeel is dat ze beide desondanks voetballend aardig zijn en er zo ook wat meer voetbal op het middenveld ontstaat.

ipv mussachio zou ook garay, rojo of fazio kunnen spelen. en op rechtback mercado. Dan valt de verdediging al een stuk mee vergeleken met hoe het er nu staat.

Ze maken met deze opstelling iig al veel meer kans om mee te doen met landen als chili brazilie en colombia

Edit:
Messi op tien

Icardi als 9

Aguero Links buiten

Di maria rechtsbuiten

banga en lo celso als blok achter messi in een 4-2-3-1 rol

Rulli
mercado
Otamendi
Mussachio
tagliafico
lo celso
banega
di maria
messi
aguero/
icardi

Argentinie heeft niks te klagen tegen Paraguay. Armani was een zuivere rode kaart en die penalty krijgen ze cadeau van de VAR want stel je eens voor een Copa knockout zonder Argentinie? Daar kunnen ze echt niet mee leven in Zuid Amerika.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 8
123 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië1210
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
F. ArmaniKeeper
N. TagliaficoVerdediger
L. BalerdiVerdediger
W. KannemannVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

3735 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 9 4 3 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman reageert: ‘Van mij mag hij dan elke week langskomen’

Ronald Koeman was woensdagavond na de onbedreigde overwinning bij Ferencváros (0-3) dik tevreden. Voor Barcelona was het de vijfde groepszege op rij in het hoofdtoernooi van de Champions League en over...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren