‘Het gat is groot, maar toch kan Feyenoord er volgend seizoen tussen staan’

Donderdag, 20 juni 2019 om

Feyenoord eindigde afgelopen seizoen met een straatlengte achterstand op Ajax en PSV op de derde plek in de Eredivisie. De Rotterdammers hopen hier in de aankomende voetbaljaargang verandering in te kunnen brengen en de inmiddels vertrokken trainer Giovanni van Bronckhorst sluit niet uit dat zijn voormalige werkgever na de zomer weer aan kan haken bij de twee concurrenten.

Van een uitzichtloze situatie in De Kuip wil hij dan ook niet spreken: “'Laat ik het zo uitleggen: het verwachtingspatroon is altijd hoog bij Feyenoord, maakt niet uit wat de club als doelstelling uitspreekt. Zo heb ík dat al die jaren tenminste wel gevoeld, als hoofdtrainer én als assistent”, vertelt hij in gesprek met Voetbal International. Van Bronckhorst wijst er verder op dat het voetbal ‘zo’n veranderlijke wereld’ is: “Wat nu even minder is, hoeft morgen niet zo te zijn.”

“Het mooie van deze wereld is dat je uit zelfs soms uitzichtloze situaties, er toch gewoon weer kunt staan. Feyenoord zit nooit in een uitzichtloze situatie.” De door Jaap Stam opgevolgde oefenmeester moet echter wel toegeven dat het gat, mede door bijvoorbeeld de Champions League-inkomsten van Ajax, ‘gigantisch’ is: “En toch kan het in het voetbal dat Feyenoord er komend seizoen weer tussen staat.”

“Ajax wint van Real Madrid en Juventus, die ook met begrotingen werken die weer vele malen hoger liggen dan die van Ajax. Natuurlijk is Ajax heel sterk, maar welke spelers gaan daar weg? Welke komen ervoor terug? En hoelang duurt het voordat er weer een ingespeeld elftal staat?”, vraagt Van Bronckhorst zich ten slotte af.


Poll

Denk jij dat Feyenoord volgend seizoen een serieuze concurrent zal zijn van Ajax en PSV?


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door antonieajax)

Feyenoord moet eerder naar onder kijken dan naar boven, met Van Persie, Clasie en ook Martina zijn 3 basisspelers vertrokken hier kunnen nog vilhena en berghuis bijkomen, terwijl er niks of nauwelijks iets zal bijkomen. Dan kan je toch nooit omhoog en het gat dichten? Feyenoord moet echt even in de spiegel kijken en nadenken dat een 3e plek het maximaal haalbare is, spreek ook geen kampioenschap uit dan kan het alleen maar meevallen. AZ utrecht en Feyenoord zullen om de plekken 3, 4, 5 gaan spelen.

20 juni 2019 om 08:47

Dit soort uitspraken moet Gio niet doen. Feyenoord zal t gat voorlopig niet dichten. Wie gaan er weg bij Ajax? Voorlopig alleen Frenkie de Jong! Onana blijft. Tagliafico blijft. Tadic blijft. Van de Beek blijft. Ziyech kan gaan. De Ligt zal heel waarschijnlijk gaan. Neres weet ik nog niet.

20 juni 2019 om 08:51

Wedden dat er nog minimaal 2 vertrekken bij Ajax? Eigenlijk verwacht ik 4 totaal. En stel dat alleen De Jong en De Ligt vertrekken. Dan lever je toch nog steeds een bak kwaliteit in? Ik zeg niet dat Feyenoord dan gelijk beter is, maar we moeten niet doen alsof het onmogelijk is. Dat is ook het enige dat Gio zegt. Alles is mogelijk.

20 juni 2019 om 09:03

"We moeten niet doen alsof het onmogelijk is." Nou als alleen Frenkie en De Ligt vertrekken zie ik Ajax niet zo veel kwaliteit inleveren en feyenoord niet zoveel kwaliteit kopen dat een gat van +- 30 punten vorig seizoen ineens weg is. Daarnaast leveren die 2 samen 150 miljoen op, dus er kunnen redelijke vervangers gehaald worden. Is het niet voor hun positie dan kan je je voor de positie van Schone of op de bank nog redelijk versterken.

20 juni 2019 om 09:07

@weef de jongens die op de bank zitten voor De Jong en De Ligt, zijn ook al beter dan wat feyenoord op die posities heeft staan.
Plus dat ajax met die +/- 160 miljoen wellicht nog wel een redelijke versterking kan halen.

20 juni 2019 om 09:13

Onwaarschijnlijk is niet hetzelfde als onmogelijk. Gio (en ik) zegt ook nergens dat het een waarschijnlijk scenario is, maar het kan wel degelijk. Kijk ook naar 2016/2017.

20 juni 2019 om 11:09

Wat is dan in godsnaam dat de nieuwswaarde van een uitspraak over het 'niet onmogelijke' maar wel 'onwaarschijnlijke'? Dan zeg ik dat fc Emmen kampioen van de eredivisie wordt. Het is niet onmogelijk, maar wel zeer onwaarschijnlijk....

20 juni 2019 om 11:35

Niemand is geinteresseerd in jouw mening over Emmen. Men is wel nieuwsgierig naar hoe Gio tegen de toekomst van zijn club aankijkt. Dat Gio, gentleman als altijd, het achterste van zn tong niet laat zien lijkt me verder irrelevant.

20 juni 2019 om 14:06

@johanvlerksen daar ga je al de fout in, Gio en Weef zeggen dat het mogelijk is.. jij zegt dat ze het worden.. Ik hoop dat je het verschil ziet tussen deze twee dingen.

20 juni 2019 om 08:47

Van Persie trok dusdanig veel belangstelling naar zich toe dat alle ballen in een fuik zijn kant op gingen en tegenstanders erop konden inspelen. Met Jorgensen staat er een meer dan prima vervanger. Clasie is niet goed genoeg bevonden door de hele kuip behalve Gio en wordt intern vervangen door bijv. Kokcu, Tapia of Ayoub waardoor je er niet op achteruit gaat. Martina ga ik niet eens beargumenteren.

Het voordeel van een karig seizoen spelen is dat niemand je basisspelers wilt hebben. De kern staat er dus hoewel doorselecteren dan ook weer moeilijk gaat. Een vervanger voor Botteghin of Vd Heijden zou welkom zijn en een creatieve middenvelder ipv een loper (ik hoop dat Kokcu klaar is, maar grote twijfels of dat 34 wedstrijden lang gaat) en het seizoen kan beginnen.

Of het genoeg is voor iets anders dan een 3e plek, waarschijnlijk niet.

20 juni 2019 om 08:53

Ik verwacht ook dat Jorgensen weer gaat opleven nu Van Persie weg is. Dat geldt trouwens ook voor Larsson. Berghuis sloeg Jorgensen en Larsson de hele tijd over, zelfs als ze in kansrijke positie stonden, om Van Persie altijd maar aan te kunnen spelen. En Berghuis is toch degene die de kansen creëert.

20 juni 2019 om 08:49

Clasie en Martina zijn natuurlijk niet lastig te vervangen. Je hebt al vergelijkbare of betere spelers voor die posities. Daarnaast komen er een aantal jeugdspelers aan en zal er nog wel wat gebeuren op de transfermarkt. Daarnaast kan een nieuwe trainer ook nieuw elan brengen. Ik verwacht niet dat Feyenoord zwakker zal zijn dan vorig seizoen. Daarentegen is het bijna onvermijdelijk dat PSV en Ajax kwaliteit in gaan leveren. Dus zo heel gek is het niet wat Gio zegt. Ik verwacht niet dat Feyenoord gelijk mee zal strijden, maar het kán wel en ik verwacht wel dat het gat kleiner zal zijn. Ajax heeft niet elk seizoen halve finale CL materiaal...

20 juni 2019 om 09:20

@weef, waar komen deze wijsheden vandaan???

PSV kwaliteit inleveren??? Als die slim scouten worden die juist veel en veel sterker. Ze miste dit seizoen een goede verbindingsspeler, het centrum van de verdediging was mwa mwa en het middenveld was er vooral om dit gebrek op te vangen.

Om kwaliteit in te leveren op de centrumverdedigers moet PSV echt erbarmelijk scouten. Beetje goed scouten en ze gaan er op die posities eerder op vooruit dan achteruit. Betere backs halen is een ander verhaal, maar die hoeven niet super te zijn. Sterk centrum, mindere backs en ik durf dat toch wel als een plusje te zien. Juist doordat je dan je middenveld kan aanpassen.

Met een sterker centrum, kan het betonblok vervangen worden op het middenveld. Dan wordt het of Rosario of Hendrix en niet beide. Een lopende middenvelder ernaast met diepgang en een verbindingsspeler erbij en het middenveld gaat er echt 3 klasse op vooruit.

Wat de aanval betreft tot nu toe lijkt alleen Lozano echt te vertrekken. Belangrijke speler, maar niet oververvangbaar. Stond haast nooit op voor PSV in de grote wedstrijden (bergwijn deed dat veel meer namelijk). Met Malen gaan ze er niet perse enorm op achteruit.

Het is dus dat ze op bepaalde plekken zeker erop achteruit gaan (backs en Lozano), maar op bepaalde plekken kunnen ze er makkelijk op vooruit gaan, waardoor het team als geheel gewoon een stap voorwaarts kan maken.

Ajax gaat er op zekers op achteruit. De Jong is niet 1 op 1 te vervangen. Als de Ligt en Ziyech dan ook nog eens vertrekken dan doen ze echt een jasje uit. Maar dat jasje wordt van europese subtop naar europese middenmoot zeg maar. Dan eindigen ze met wat doelpunten voor minder en wat meer doelpunten tegen. Maar dat gaat geen verschil van 20 punten zijn. Eerder tussen de 5 a 6 punten minder.

Wat gaat Feyenoord daartegen over stellen om 14 punten meer te halen??
Dit seizoen: 65 punten
Vorig seizoen: 66 punten
Kampioensseizoen: 82 punten
Seizoen daarvoor: 63 punten
14/15: 59 punten
13/14: 67 punten

Rond de 65 punten is een normaal seizoen voor Feyenoord, maar rond de 65 punten is niet meer genoeg in de eredivisie. Met die 67 punten stonden ze in 13/14 gewoon 2e, terwijl dat de laatste twee seizoenen een 3 a 4 plaats oplevert.

PSB en Ajax eindigen de laatste 4 seizoen steeds met 75 a 80 punten. Dat overbrugt Feyenoord eerder incidenteel dan stelselmatig.

20 juni 2019 om 09:35

PSV gaat waarschijnlijk Bergwijn en/of Lozano verliezen en zijn Angelino al kwijt. Tuurlijk kunnen zowel PSV als Ajax ook mooie dingen doen op de transfermarkt, maar het is altijd afwachten hoe dat uitpakt en vaak kun je als eredivisie ploeg niet gelijk dezelfde kwaliteit halen als je verkoopt. Verder toont het puntenoverzicht dat je laat zien juist aan dat het wel degelijk mogelijk is om als Feyenoord een sprong van 15 punten te maken. Die selectie was ook niet heel veel beter dan de huidige selectie. En nogmaals nergens zeg ik (of Gio) dat het waarschijnlijk is, maar het kan wel degelijk.

20 juni 2019 om 09:49

@ninjakai:
Feyenoord haalt dit seizoen 65 punten waar ook dit soort nederlagen tussen zitten:
De graafschap uit 0-2
Fortuna thuis 0-2
Zwolle uit 1-3
Excelsior uit 1-2
Groningen uit 0-1
Willem II thuis 2-3
Ado thuis 0-2

Dat zijn 21 punten die je laat liggen. Ook tijdens een goed seizoen ga je die niet allemaal binnenharken, maar met een normaal jaar behaal je tijdens deze wedstrijden toch zeker een punt of 12. Laat het er 10 zijn, dan zit je 'opeens' in het kielzog.

20 juni 2019 om 09:59

@ijsmuts, precies. En laten we wel wezen, voor dit soort wedstrijden heb je niet schrikbarend veel extra talent of kwaliteit nodig, maar een goed ingespeeld team met ervaring

20 juni 2019 om 08:55

Het gat naar Ajax en PSV is inderdaad groot, ik denk dat het gat van AZ en Utrecht naar Feyenoord nog groter is . In het artikel wordt verwezen naar de begroting, ik heb de getallen niet maar dit ondersteund volgens mij dat meer Feyenoord naar boven kan kijken dan naar beneden. Als ik me niet vergis is ook Vitesse (begroting) hoger of gelijkwaardig aan AZ, Utrecht. Deze 3 zullen dan waarschijnlijk om 4/5/6 gaan strijden. Eigenlijk het geijkte patroon, met een uitschieter ertussen zoals Heerenveen.

20 juni 2019 om 09:34

@facts

De club Feyenoord is uiteraard heel veel groter dan AZ, Utrecht of Vitesse.
De hogere begroting zegt echter helemaal niets, want Feyenoord heeft ook een veel duurdere huishouding.. Het gaat er uiteindelijk om hoeveel je te besteden hebt en dan schat ik Utrecht en AZ hoger in dan Feyenoord.

20 juni 2019 om 10:05

Als ik deze redenering volg dan is er ook geen verschil met bijvoorbeeld Real Madrid, want zij hebben een nog veel duurdere huishouding. Doordat je begroting hoger is, is vanzelf je huishouding 'duurder', omdat je betere/duurdere voetballer koopt .Er is een duidelijk en aantoonbaar verband tussen de positie op de begrotingsranglijst en de eindklassering in de competitie. Als dit door 'buikgevoel' ontkend wordt houd het op.

20 juni 2019 om 11:44

@facts; je hebt helemaal gelijk. Er is genoeg onderzoek gedaan om vast te kunnen stellen dat er een grote correlatie is tussen de begroting en de stand op de ranglijst.
VI publiceerde begin afgelopen seizoen de begrotingen van de clubs.
1. Ajax op 90 miljoen
2. PSV op 73
3. Feyenoord op 67
4. Vitesse op 27
5. AZ op 24
6. Utrecht op 19
7. Heerenveen op 18
8. Groningen op 16

Lijkt verrekte veel op de eindstand in de Eredivisie toch? Een enkeling eindigt eens wat hoger of lager, maar doorgaans lijkt het geldklassement erg op de eindstand.
Qua begroting zit Feyenoord psv redelijk op de hielen. In ieder geval een stuk meer dan 5 jaar geleden. Neemt niet weg dat PSV ongetwijfeld gelden heeft liggen om te investeren en Feyenoord niet, maar financieel gezien is Feyenoord zeker naar PSV toe gekropen.

20 juni 2019 om 10:26

Blijf dit soort berichten lachwekkend vinden. Clasie en Martina zijn het makkelijkst te vervangen en dat geldt voor Vilhena ook.., je weet niet eens wat er bij gaat komen. Feyenoord moet altijd met Utrecht en AZ strijden. Ik zou zeggen, droom lekker verder... zelfs in periode waarin Feyenoord helemaal onder de ondergrens zakt blijven zij moeiteloos boven Utrecht en AZ... lachwekkend als je denkt dat Utrecht in de buurt van AZ komt, laatstaan bij Feyenoord. Niemand bij Utrecht zou meekomen bij Feyenoord... kijk eens naar ambrabat en Ayoub, die konden ook niet direct een plaats krijgen bij Feyenoord.

20 juni 2019 om 11:20

Dat is zijn punt niet.
Hij onderbouwt het toch gewoon door te zeggen dat Ajax ook altijd de underdog was in de Champions League, dus dat niks onmogelijk is.

Tuurlijk, alles kan. En het zal ooit zelfs ook echt wel een keer gebeuren. Maar dat zal een incident zijn. Als Feyenoord tenminste het gat niet kleiner weet te krijgen.

Ik heb er een hard hoofd in eerlijk gezegd. Afgelopen twee seizoenen is onze selectie zwaar ondermaats gebleken en er is heel erg weinig hoop op versterking. Zonder verkoop is er weinig tot geen geld om te investeren, er zijn eigenlijk geen spelers die de hoofdprijs kunnen opleveren, er zijn weinig aansprekende talenten die klaar staan (wellicht Kokcu) en veel spelers die achter blijven gaan hoogstwaarschijnlijk ook niet beter worden. Ik ben altijd hoopvol en opportunistisch, maar voor komend seizoen verwacht ik een strijd om plek drie met AZ en wellicht Vitesse.

20 juni 2019 om 13:23

Daarom snap ik ook niet waarom er verlengd wordt met spelers die nu geld op kunnen leveren zoals Jorgensen. Ze zouden eigenlijk al het geld wat je kan pakken op spelers moeten pakken en dit zo goed mogelijk investeren in goed overwogen en gerichte aankopen. Een of twee klappers zoals bijvoorbeeld Milik of Sanchez en je kunt doorpakken. De club Feyenoord heeft zoveel potentie, hopelijk dat ze dat zelf ook gaan realiseren en lat wat hoger gaan leggen(vooral op het gebied van scouting valt enorm veel vooruitgang te boeken).

Dat kan inderdaad... eens in de 18 jaar. Jammer, hoor. Als Feyenoord een stuk van dat gat weet te dichten kunnen we in Europa misschien ook weer wat meer potten breken en weer naar positie 7-8 op de Uefa lijst springen.

Misschien met het nieuwe stadion...

ja Ajax wint afgelopen seizoen van Real en Juve, maar dit is verre van structureel en of je je daar nu aan moet spiegelen als feyenoord zijnde. Er zal heus wel een wedstrijd tegen of ajax of psv gewonnen worden, daar komen nou eenmaal bijzondere krachten vrij die diep verstopt blijven tegen de FC Emmens van deze wereld. Maar daarmee alleen ga je het bij lange na niet redden en moet je uitkijken dat je zelfs je directe concurrenten zoals Utrecht, Vitesse en AZ niet te ver van je vandaan laat lopen.

20 juni 2019 om 09:09

"ja Ajax wint afgelopen seizoen van Real en Juve"

dat vind ik ook. Stop ons bij Real en Juve in een competitie en je laat veel meer punten liggen tegen andere tegenstanders.
Net als dat Feyenoord veel meer punten laat liggen in de Nederlandse competitie.

De beker kunnen ze prima winnen in de competitie zullen ze voorlopig kansloos zijn of er moet binnenkort een wonder gebeuren op de transfermarkt

Waarom houden ze de druk toch altijd zo hoog in Rotterdam? Zeg nu gewoon dat je financieel niet mee komt op dit moment en dat de kans daardoor niet reëel is om aan te haken bij die twee. Dan is alles wat het meer wordt alleen maar beter. Nu ga je bij de achterban weer hoop creëren dat ze kampioen kunnen worden.

20 juni 2019 om 11:33

Die hunkering hoort nu eenmaal bij een grote club als Feyenoord, waar fans vaker teleurgesteld dan verwend worden, maar altijd blijven hopen op betere tijden.

“Ik heb een zak geld nog nooit een doelpunt zien maken”, zei een legende ooit. Daar houden wij ons komend seizoen maar aan vast.

Bijkomend voordeel van een slecht seizoen is dat de sterkhouders in de selectie (Berghuis, Jorgensen, Toornstra, Larsson, Vilhena, Haps, Botteghin, St Juste en Vermeer) waarschijnlijk zullen blijven. Vul dit aan met de talentvolste jeugd en enkele gerichte (huur/transfervrije: bv BMI/Hoedt, Janmaat, Elia) aankopen, en je hebt een competatief, ingespeeld team staan met de nodige ervaring.

Kampioen worden is niet realistisch, maar overwinteren in El en meestrijden om plek 1/2 zou fantastisch zijn.

En in voetbal kan het snel gaan. Zie bijvoorbeeld de afgelopen drie Europese campagnes van Ajax: finale El, uitgeschakeld tegen Rosenborg (!) en een halve finale cl.

20 juni 2019 om 12:52

@ ffeyenoord

Veel spelers mogen dan wel veel Eredivisie ervaring hebben, maar goede ervaring opgedaan met meer weerstand is flinter dun. Daarnaast vraag ik mij af of de door jouw genoemde ervaren spelers in staat zullen zijn om hun ervaring over te kunnen brengen op jongere spelers. Volgens mij zullen de door jou genoemde spelers aankomend seizoen de handen al vol aan zichzelf hebben, om ook maar iets voor andere (jongere) spelers te kunnen betekenen.

Feyenoord heeft wel vaker ploegen gehad die in theorie op elkaar ingespeeld zouden moeten zijn, maar omdat het basisniveau pover was maakte dat in de praktijk weinig uit. Ik hoop dat jullie weten te overwinteren in de Europa League, maar het zal al een wonder zijn als Feyenoord zich Ãâ¼berhaupt weet te plaatsen. De selectie is grotendeels nog hetzelfde als het elftal van vorig seizoen wat beschamend Europees voetbal verspeelde.

Nu ben ik het met jou eens dat het snel in voetbal kan gaan, maar daar moet wel een basis aan ten grondslag liggen. De goede Europese resultaten van Ajax komen niet uit de lucht de vallen. Ook daar vind ik niet dat Feyenoord zomaar in staat zou zijn zoiets te kunnen doen, dat gaat niet alleen om de kwaliteit van de selectie.

In het goede Europese seizoen onder Bosz was Ajax een on Ajax/nederlandse vechtmachine die daarnaast ook nog eens topfit waren, twee zaken waarin Nederlandse ploegen het tot dan toe altijd in lieten afweten. We waren dat seizoen zelfs fitter dan de Duitsers en Fransen, gelukkig zette Keizer en Ten Hag dit ook voort. Zowel die vechtmachine en die fitheid zag ik vorig seizoen veel te sporadisch bij Feyenoord, en aangezien jullie een nieuwe trainer hebben is het nog even afwachten.

Daarnaast lijkt het mij ook handig als Feyenoord echt een nieuwe speel identiteit ontwikkelt, buiten de finale en halve finale; wist Ajax de afgelopen jaren ook tegen veel betere geachte ploegen punten te pakken. Dat komt naar mijn mening deels ook omdat Ajax altijd van eigen kracht uitgaat, en altijd wel denkt dat er iets te halen is. Combineer dat met de speelstijl van Ajax waar Europese ploegen vrijwel nooit mee te maken hebben, en daar vaak niet mee weten om te gaan wanneer iedereen bij Ajax doet wat ze moeten doen.

Waardoor Ajax met enige regelmaat wist te stunten tegen veel beter geachte ploegen, niet het vorige Champions League seizoen maar de edities daarvoor (toen we ook in verschillende poules des doods zaten) streed Ajax serieus mee om de tweede plaats in de groep, maar werden we altijd in ieder geval derde. Waardoor we nog door konden in de Europa League. Zo'n basis zou Feyenoord ook moeten ontwikkelen (al vind ik dit deels ook voor PSV gelden), vooralsnog zie ik geen enkele basis bij Feyenoord om dit te kunnen bewerkstelligen.

Van Bronckhorst moet Feyenoord loslaten. Dat het gat zo groot is, is mede door zijn toedoen. Het tijdperk van Bronckhorst is klaar en daar ben ik blij om.

20 juni 2019 om 09:25

Waarom zou hij Feyenoord in vredesnaam moeten loslaten? Die man ademt Feyenoord en heeft zijn halve leven voor Feyenoord gewerkt.

Het kan hard gaan. Ik weet nog wel dat we 10e werden en Wijnaldum en Fer weggingen. Volgende seizoen werden we 2e. Feyenoord komt van heel ver en heeft nu veel geinvesteerd in nieuw trainingscomplex en nieuwe jeugdcomplex. Alleen baart het me wel zorgen dat er niet kritisch gekeken word naar de resultaten op het veld. Vorig jaar was het spel niet om aan te zien. Zoveel saaie wedstrijden gezien. Als er toch gewonnen werd dan geen kritische noot en was het allemaal prima. En als er verloren werd, ach ja dan moeten we er volgende week maar weer staan.

Dat Feyenoord zo nu en dan gelijk opgaat met die twee kan best. Geen punten laten liggen tegen het rechter rijtje en een team dat 'klikt' kan veel punten opleveren. Maar structureel met die twee mee kunnen is iets heel anders. Daar zal Feyenoord een paar keer CL voor nodig hebben, een goede jeugdlichting en eventueel een nieuw stadion. Maar dan zijn we minimaal vijf tot tien jaar verder.

Niemans is bij voorbaat kansloos voor de titel, echt alle 18 clubs hebben evenveel kans bij aanvang.
Je hebt echter wel favoerieten voor de titel en dat zijn alleen PSV en Ajax, alle andere 16 niet.
In dat licht moet je hetzelfde naar Feyenoord als AZ, Twente, RKC en Groningen kijken, geen favoriet voor de titel maar nooit kansloos.

Feyenoord werd 2 jaar geleden nog kampioen dus onmogelijk is het zeker niet . Een aantal spelers kan de top aan of schurkt daar tegen aan . Vermeer , berghuis , Jorgensen en in goede doen zijn spelers vilhena , Clasie , st juste en haps meer dan nuttige spelers . Met een paar goede aankopen ondanks het beperkte budget en wellicht goede aanvulling vanuit de jeugd kom je eind. Komend jaar wordt wel lastig . Ben vooral benieuwd hoe Feyenoord het centrale verdedigingsduo gaat invullen en de linksbuiten positie van Larsson (hopelijk wordt die verkocht

20 juni 2019 om 11:58

Onmogelijk? Nee, dat niet.

Maar bedenk ook dat het Feyenoord van seizoen 16/17 met jongens als Kuyt, Elia, El Ahmadi en Berghuis enkele uitstekende spelers in huis had. Iig voor de Eredivisie.

Ajax en PSV hebben zowel de middelen als de spelers om de titelstrijd aan te gaan. Toegegeven, vooral de komende selectie van PSV is nog een groot vraagteken. Maar ik denk dat beide ploegen straks een team hebben die zowel in de Eredivisie als in Europa er staan.

Feyenoord heeft op dit moment niet de financiële middelen om hiermee te concurreren. De dragende spelers zijn gemiddeld toch helaas iets minder (of zelfs een klasse minder) dan die van Ajax/psv. En bedenk ook dat AZ er aan komt als directe concurrent. AZ heeft nu een getalenteerde groep spelers die ook al weer een tijdje bij elkaar zijn.

In alle eerlijkheid, ik denk dat Feyenoord er idd goed aan doet om weer de nadruk te leggen op het invoegen van eigen talent. Er komen leuke spelers aan. Echter het zal even duren voordat dit vruchten afwerpt. Dit seizoen je uitspreken als titelkandidaat, zelfs voorzichtig, is gewoon niet heel realistisch.

20 juni 2019 om 12:58

Mee eens. Toch heb je het gevoel : zet een goed centraal duo achterin erbij en een goede creatieve middenvelder en je bent een heel eind. Maar dat is wellicht toch de wil om Feyenoord nog als titel kandidaat te zien. Denk dat de focus inderdaad oo de jeugd moet even . Dat is ook het beleid van Ajax geweest jaren geleden : eigen jeugd en op plekken waar je geen goede hebt een relevante aankoop , alleen als die echt duidelijk beter is dan eigen jeugd. Ik weet niet waarom de jeugdopleiding de laatste tijd minder geleverd heeft dan de lichting De Vrij, Kongolo, Karsdorp enzo. Minder aandacht of gewoon een mindere lichting? Schijnt wel weer het een en ander aan te komen vanuit de jeugdopleiding

Ik blijf zeggen dat Feyenoord voor Bazoer moet gaan en evt andere spelers die hebben laten zien dat ze het niveau hebben, maar die een krasje hebben opgelopen waardoor ze betaalbaar zijn. Bruma zou ook een voorbeeld kunnen zijn, al schat ik die alsnog te duur in. Creativiteit is nodig op dit moment.

Helaas voor Feyenoord, maar ik zie het helaas niet gebeuren. Het niveau van de selectie is simpelweg niet goed genoeg. Botteghin, Van der Heijden, Toornstra, Malacia, zijn allemaal spelers die weliswaar in de basis zouden staan bij verschillende clubs uit de subtop, maar ook niet meer dan dat. Ze zullen daar geen sterspeler zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

135 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Maandag 22 juli
Arsenal heeft een nieuwe poging gedaan om Wilfried Zaha los te weken bij Crystal Palace. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren