Teleurstellend jaar Érick Gutiérrez krijgt vervolg met mogelijk forse blessure

Donderdag, 20 juni 2019 om

Érick Gutiérrez kreeg in zijn eerste seizoen bij PSV maar mondjesmaat de kans van trainer Mark van Bommel en de middenvelder hoopte deze maand namens Mexico op de Gold Cup weer veel minuten te kunnen gaan maken. De 24-jarige Guti is echter in de in de tweede wedstrijd van El Tri op het toernooi geblesseerd geraakt en staat mogelijk geruime tijd langs de kant.

Gutiérrez bleef tijdens de met 7-0 gewonnen openingswedstrijd tegen Cuba nog op de bank, maar mocht in de nacht van woensdag op donderdag tegen Canada wel in de basis verschijnen. Andrés Guardado kreeg rust en Gutiérrez stond in plaats van de routinier aan de aftrap. Lang duurde zijn optreden echter niet, daar hij zich nog voor de rust moest laten wisselen.

De middenvelder van PSV greep met nog acht minuten te gaan tot de onderbreking naar zijn hamstring en kon, ondanks dat hij geruime tijd op het veld werd verzorgd, de wedstrijd niet meer hervatten. Gutiérrez werd daarop naar het ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek en de vrees in Mexico is dat hij een scheurtje in zijn hamstring heeft opgelopen. Voor een dergelijke blessure staat een herstelperiode van zes tot acht weken, waardoor de Gold Cup er voor hem al op zou zitten en hij ook de hele voorbereiding op het nieuwe seizoen, inclusief de Champions League-voorrondeduels met FC Basel, moet missen bij PSV.

Guardado kwam vanwege de blessure bij zijn landgenoot alsnog binnen de lijnen en de middenvelder van Real Betis was uiteindelijk een van de grote uitblinkers aan de kant van Mexico. Roberto Alvarado had de favoriet voor de eindzege in de Gold Cup voor de rust al op 1-0 gezet en dankzij twee doelpunten van Guardado werd er uiteindelijk met 3-1 gewonnen van de Canadezen. Mexico is door de zege al zeker van de volgende ronde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door johnnyypsv)

PSV heeft ook wel lekker geluk zeg met die Noord Amerikaanse aankopen. Beide niet goedkoop en alle twee veel geblesseerd. Zelfs Lozano heeft er dit seizoen ook veel last van gehad. Botte pech.

20 juni 2019 om 07:49

Ik heb zoveel medelijden met deze speler, de keren dat ik hem heb zien spelen, vond ik hem een zeer aardige indruk maken. Hij lijkt de verkeerde stap genomen te hebben aangezien hij bijna altijd op de bank zit. Nu ook nog geblesseerd.

20 juni 2019 om 08:25

Gutierrez is toch niet veel geblesseerd?

20 juni 2019 om 08:30

Skede, hij doelt naast Guti ook op Romero denk ik, de Argentijnse spits. Die hebben we ook amper gezien nog door blessures.

20 juni 2019 om 08:33

Snap ik, maar er staat 'alle twee veel gebleseerd'. Maar dit is volgens mij Guti's eerste blessure als ik me niet vergis. Wel gelijk een forse, dat klopt.

20 juni 2019 om 10:28

ajaxf1, Romero komt uit Zuid-Amerika, dus dat denk ik niet.

Scheurtje in de hamstring is hooguit zes weken herstel, zo lang is dat toch niet...

20 juni 2019 om 07:46

In het kader van de CL wedstrijden en het begin van de competitie is het behoorlijk lastig

20 juni 2019 om 08:02

@lovrefc

"scheurtje in de hamstring is hooguit zes weken herstel, zo lang is dat toch niet..."

Het is al extreem belangrijk om als speler de gehele voorbereiding mee te maken en voor een speler die een mislukt seizoen achter de rug heeft, geldt dat in het kwadraat. Het gaat dus niet alleen om die zes weken, veel belangrijker is het moment waarop dit gebeurt. Dit is fnuikend voor een club die al vroeg internationaal aan de bak moet en al helemaal als er veel nieuwe spelers moeten worden ingepast. Een voorbereiding kan een ploeg maken en breken en het seizoen al vroegtijdig verpesten.

Zit t ook niet mee voor deze jongen. Had zo gehoopt dat ie dit jaar een goede voorbereiding kon meedraaien, maar als ie inderdaad 6 weken eruit is, begint ie weer met een achterstand aan t seizoen. Kan niet wachten om t topduo Hendrix en Rosario te zien stuntelen...

20 juni 2019 om 08:27

Ik heb steeds minder zin in het aankomende seizoen. De CL begint straks al en psv loopt leeg aan verkoop en blessures. Waar gaat dit heen. Waarschijnlijk uit de CL en misschien zelfs geen EL om ergens in oktober langzaam met een nieuw team ingespeeld te raken?

Ach ja kan die lekker rustig herstellen, hij krijgt van Mark toch weinig speel min. verwacht niet dat het dit seizoen anders zal zijn

Nu zou ik zo snel niet weten wie hem bij PSV uit de basis zou moeten spelen maar dit is echt erg voor zowel speler als club. Sterkte en hopen op een wonderlijk snel herstel.

Heel vervelend voor hem daar hij nu eindelijk aan spelen toekwam.

Voor Psv heeft dit weinig gevolgen, want Van Bommel is niet zo gecharmeerd van hem. Alleen als het publiek zijn scandeert lijkt hij af en toe wat minuutjes te krijgen....

Wat een teleurstelling, verwachtte dat hij er vanaf het begin zou staan dit seizoen. Ik ben niet overtuigd van het middenveld afgelopen jaar. Hoop heel erg dat het meevalt.

Tuurlijk dit kan er ook bij. Laat malen anders ook niet bijtekenen als kers op de taart.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Mexico

FIFA ranking: 12
26 fans
Actuele wedstrijden

1 fan
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 augustus
Franck Ribéry heeft, ook na het afwijzen van PSV, over belangstelling weinig te klagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren