De Visser tipt PSV 58-voudig international: ‘Ik zou hem zo halen’

Woensdag, 19 juni 2019 om 23:52Yanick Vos • Laatste update: 00:00

In de zoektocht naar een verdedigende versterking doet PSV er volgens Piet de Visser goed aan om Diego Reyes aan te trekken. De meesterscout is diep onder de indruk van de Mexicaanse verdediger, die het afgelopen halfjaar op huurbasis voor het Spaanse Léganes speelde. De 26-jarige Reyes staat onder contract bij Fenerbahçe en ligt tot medio 2020 vast in Istanbul.

"Ik ken die jongen al sinds zijn zestiende", aldus De Visser woensdagavond bij FOX Sports over de 58-voudig Mexicaans international. "Ik zou het leuk vinden als die jongen in de Nederlandse competitie zou spelen. Hij is 25, altijd goed aan de bal, bouwt goed op vanuit de verdediging, kan ook op het middenveld spelen en is zowel links- als rechtsbenig. Het is gewoon een fijne voetballer. Ik zou hem zo halen."

Diego Reyes komt voor uit de jeugdopleiding van Club América en werd in de zomer van 2017 voor 7 miljoen euro verkocht aan FC Porto. Na verhuurperiodes bij Real Sociedad en Espanyol maakte hij medio vorig jaar transfervrij de overstap naar Fenerbahçe. Toen hij ook daar geen basisplaats wist te veroveren, koos hij voor een uitleenbeurt bij Léganes, waar hij zes competitiewedstrijden voor speelde.

Technisch manager John de Jong is op zoek naar een nieuwe verdediger nu Daniel Schwaab is vertrokken uit Eindhoven. De ervaren Duitse verdediger besloot zijn aflopende contract niet te verlengen. Het Eindhovens Dagblad meldde reeds dat PSV een oogje heeft op Torino-verdediger Lyanco Vojnovic, terwijl in de Mexicaanse media de naam van Edson Álvarez van Club América weer is opgedoken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door magistra)

Ieder jaar komt zijn naam voorbij. Maar ik heb niet echt vetrouwen in Dejong. Het oogt allemaal onzeker momenteel bij mijn club. Wat mij betreft haal je ze alle 3. Zitten heel krap in de verdediging

20 juni 2019 om 00:05

Laten we De Jong een eerlijke kans geven. Vorig jaar was zijn voornaamste taak om de backs te vervangen, en dat is hem uitstekend gelukt. Guti kwam ook, naar tevredenheid van iedereen, maar dat is nog niet fantastisch uitgepakt.

20 juni 2019 om 00:09

Angelino en Dumfries kwamen uit de koker van Brands.

20 juni 2019 om 00:12

Dat is inderdaad nog deels het werk van Brands. De Jong heeft daar echter ook een rol in gespeeld. Echt scoutingswerk komt sowieso niet bij die namen kijken. Ik bedoel vooral dat het nog niet te peilen is of De Jong geschikt is.

20 juni 2019 om 00:56

Dat is inderdaad te danken aan brands. Ik heb beetje hard hoofd in omdat ze vorige jaar al wisten over angelino constructie en de spelers die zo goed als zeker weg zouden gaan en nog vind ik de namen die ik voorbij zag komen niet denderen(berghuis en die van hsv) ik had toch verwacht dat ze al eerder zouden toeslaan met oog op de voorrondes. Maar ik hoop dat ik ongelijk heb

20 juni 2019 om 02:27

@Psveruitxxx
Ik had ook de hoop dat ze eerder zouden toeslaan, kijkende naar de spelers die waarschijnlijk nog vertrekken, is het niet eens een selectie te noemen. Laat staan wat er ineens nog meer vertrekt bij een mooie aanbieding. Echter vind ik dat de Jong wel even wat tijd moet krijgen, bij Brands was het ook niet meteen jackpot plus het feit dat Brands al ervaring en daarbij connecties op zak had(Moreno bijvoorbeeld). Ik denk dat we allemaal wel meteen wisten dat de Jong tijd nodig zou hebben.

20 juni 2019 om 16:05

@0485psv. Ben met je mee eens. En het is natuurlijk ook niet alleen dejong. Maar als technisch manager moet je het ook hebben van je netwerk en dat ontbreekt bij hem. Hij verdient absoluut nog alle tijd rn kans. Echter over kleine maand zijn de voorrondes ipv dat we al 1 cv op zijn minst hebben aangekocht moesten we het doen met de pijnlijke vetrek van Angelino.

20 juni 2019 om 02:30

Het transfer window duurt nog 2 1/2 maand...
En tot gisteren was alleen Schwaab vertrokken.

Omdat ze niet al 4 of 5 spelers gehaald hebben en niet ook aan ongeveer elk zuid amerikaans talent gelinkt worden zoals Ajax is het nog niet direct onzeker.
Middenvelders zijn er genoeg, het vertrek van een aanvaller kunnen ze intern opvangen, pas daarna zullen ze de markt op moeten (niet dat het niet direct kan, maar de noodzaak is er niet).

Alleen verdedigend mag er wel wat bij. Van Luckassen (volgens mij terug van zijn verhuur) moet je het in ieder geval niet hebben maar over schwaab heb ik de afgelopen jaren ook weinig positiefs gelezen, alleen het vertrek van Angelino nu is echt een aderlating, voor de rest staat er nog steeds een sterke selectie met daarin een aantal talenten die zich vorig seizoen in de kijker hebben gespeeld, een terug gekeerde lammers en Affelay als wild card.

20 juni 2019 om 03:28

London Calling, ik miste toch aardig wat impulsen in de gehele tweede seizoenshelft. Toch noch toe valt het qua vertrekkende spelers nog mee, maar wat extra ervaring en technische spelers zijn toch heel bruikbaar hoor. En wanneer er alleen al geïnformeerd word naar een speler dan zien we het meteen voorbij komen en ook dat zie je nauwelijks op Bruma(de Portugese) en wat andere spelers die onhaalbaar lijken na. Wetende dat Ajax flink bezig is en nog eens sterk uit deze transferperiode kan komen met nieuwe en gebleven spelers hoort een club als PSV vele male meer actief te zijn. Of je moet vrede hebben met weer een jaar plek 2 of erger(wat ik, niet hoop, maar zo zie gebeuren).

20 juni 2019 om 04:20

Mee eens maar De Jong moet wel snel Malen verlengen en een RCV halen. Dan moet Basel te pakken zijn. Wellicht dat Zoet, Perreiro, Lozano of Bergwijn, Ramselaar en Lukassen vertrekken maar Met Lammers en Unnerthal en de doorstroming is dit al opgevangen.

20 juni 2019 om 07:44

"Het transfer window duurt nog 2 1/2 maand..."

Maar de voorrondes van de CL beginnen over een maand al.

20 juni 2019 om 10:13

In de eerste instantie ben ik het met je eens London Calling, maar ik begin nu toch ook nerveus te worden. De Jong heeft uiteraard nog veel tijd, maar hij heeft ook al veel tijd gehad, namelijk het hele seizoen, om in ieder geval te beginnen met 1 goede aankoop. Daarnaast begint de CL campagne al over een maand zoals Cabinessence aangeeft en van Bommel gaf zelf ook aan geirriteerd te zijn dat zijn selectie nog verre van rond is. Wat betreft geld heb je vanwege CL inkomsten normaal gesproken daar wel ruimte voor. Dit zou als signaal naar buiten toe ook gewoon positief uitpakken en vervolgens in verdere onderhandelingen met andere spelers een positieve rol kunnen spelen. Dan spreek ik ook niet zo zeer over vervangende aankopen (want tot nu toe is alleen Schwaab idd definitief weg) maar aankopen die het elftal versterken. Ik ben verder ook van mening dat het dan met name een versterking in de verdediging moet zijn. Eigenlijk voor elke positie.. back-up rb en lb en twee klasse cv's. Spelers als Schwaab, Viergever en Sainsbury zijn prima voor op de bank maar PSV zou hoger moeten streven voor de eerste elf. Om een of andere reden lijken we nooit centrale verdedigers als prioriteit te hebben bij PSV..

Trouwens, wat Bulkzooi zegt over Malen.. dat is ook iets om nerveus van te worden. Waarom is zijn contract nog niet verlengd? Die zie ik echt nog zomaar weglopen bij PSV.. dat zou een flinke aderlating zijn aangezien dat soort talenten bij PSV nog veel hoop geven op vooruitgang.

20 juni 2019 om 08:00

Dan zullen er ook nog wat moeten vertrekken. Psv zit ook nog opgescheept met Luckassen en Sainsbury. Niet de spelers die je waarschijnlijk wilt zien, maar ze zitten er nog wel.

Deze Reyes is meerdere transferperiodes veelvuldig gelinkt aan PSV. Al vanaf hij 22 was. Toen hij afgelopen seizoen transfervrij was had ik de hoop dat Brands hem op zou halen. Een transfer naar PSV zal nu niet aan de orde zijn, maar ik had hem graag bij PSV gezien.

20 juni 2019 om 00:05

Blijft toch opvallend dat deze jongen nergens een basisplaats weet te veroveren. Sinds zijn Porto tijd altijd positieve ideeen gehad bij hem. Maar blijkbaar komt het er niet uit.

20 juni 2019 om 00:09

Inderdaad. Zelfs bij Leganes maar weinig in actie gekomen. Toch opvallend dat hij zowat een vaste waarde is in het nationale team, waar hij ook vaak als verdedigende middenvelder speelt.

20 juni 2019 om 00:06

Hij zou samen met Lyanco/alvarez een goed duo vormen centraal. Zie niet in waarom het niet zou kunnen. Reyes willen ze iedere transferperiode. Anders zou ik eens een poging wagen bij Cesar Montes. Mexicaanse verdediger die voetballend zeer sterk is. Denk alleen dat hij over de 10 miljoen moet kosten.

20 juni 2019 om 00:14

Nu hij ook bij Fenerbache lijkt te gaan floppen zet ik wel vraagtekens bij zijn kwaliteiten. Maar goed, bijvoorbeeld met Alvares, Reyes en Viergever durf ik het nog wel aan.

20 juni 2019 om 00:29

Ik zou dat ook zeker aan durven. Cv's worden ook niet het probleem denk ik. Vooral linksback lijkt me het pijnpunt te worden.

20 juni 2019 om 00:57

Hele verdediging is momenteel een piunpunt. Dat van angelino kwam inderdaad het hardst aan

Lijkt me een prima verdediger voor psv met veel ervaring en de vraagprijs van Fener zal ook niet bijzonder hoog zijn heeft nog maar een contract tot 2020 en is geen vaste waarde.

20 juni 2019 om 00:10

Als hij bij fenerbahce geen basisplek heeft kun je je afvragen of hij goed genoeg is voor PSV. Was eerder een groot talent maar heb het idee dat hij nergens echt doorbreekt.

20 juni 2019 om 00:32

Hij is wel gewoon basisspeler van Mexico, een team dat in principe een hoger niveau heeft dan PSV. Dat hij in Turkije niet aan spelen toekomt zegt me eigenlijk niet zoveel, daar worden totaal andere dingen gevraagd van verdedigers. Marcelo was daar de beste CV van de competitie.

20 juni 2019 om 00:40

Marcello heeft zich ook ongekend verbeterd na zijn periode bij PSV. Zowel in Duitsland als bij Besiktas en Lyon een vaste betrouwbare verdediger.

20 juni 2019 om 04:54

Dat zich flink verbeterd heeft is zeker waar, maar wat Davilla7 zegt is ook waar. Je ziet dat hij veel gelooft wordt voor de punten die je bij PSV ook al zag. Dingen als kracht, redelijk snel, goede tackle. Imo is hij dan ook met name mentaal verbeterd (geconcentreerder, beter timing etc), wat hij in Nederland miste (en nog steeds niet echt onder de knie heeft) is het mee voetballen en het gebrek aan voetbalintelligentie om 'Nederlands voetbal' te spelen. En nee Nederlands voetbal is zeker niet het hoogst, zeker tactisch niet, maar het gaat wel uit van een bepaalde denkwijze, die Marcelo zeker niet onder de knie had. Dit werd in Duitsland, maar met name in Turkije en Frankrijk toch minder van hem gevraagd, wat hem duidelijk ook erg goed deed

20 juni 2019 om 08:32

Precies wat PerPSV zegt. Marcelo was bovendien 'al' 26 toen hij PSV verliet, je praat over hem alsof hij een of ander jong talent was. Verdedigend was hij bij PSV al prima, maar opbouwen en met ruimte in zijn rug verdedigen kon hij gewoon echt totaal niet. Dat zijn kwaliteiten die er van jongs af aan in moeten ziten en je iemand niet zomaar even bijleert. Als je Marcelo nu bij PSV zet zal het wederom een drama zijn.

20 juni 2019 om 12:51

Qua opbouwen was Marcelo juist één van de beste verdedigers in Turkije. Reyes wordt omschreven als een voetballend sterke verdediger, maar die kon er in Turkije juist helemaal niks van. Ik denk dat er in Nederland te veel waarde wordt gehecht aan hoe goed een verdediger mee kan voetballen, terwijl zijn verdedigende kwaliteiten juist het belangrijkste zijn. Misschien is dat de reden dat Virgil Van Dijk niet werd opgemerkt door de Nederlandse top, maar wel door Celtic.

PSV had hem vorig jaar moeten halen toen hij transfervrij was. Ben bang dat hij nu onhaalbaar is.

20 juni 2019 om 00:10

Contract voor een jaar bij fener, denk dat dat wel meevalt. De vraag is of je het risico moet nemen.

20 juni 2019 om 00:10

Onhaalbaar? Fenerbache heeft hem de tweede seizoenshelft maar uitgeleend omdat hij niet aan de bak kwam en hij heeft nog maar een 1-jarig contract. Die is voor 2 miljoen daar wel op te halen.

20 juni 2019 om 00:12

Ok ik neem mijn woorden terug, gevalletje tekst niet helemaal gelezen. Was in de veronderstelling dat deze jongen gewoon een belangrijke kracht bij Fenerbache was.

20 juni 2019 om 00:21

Ik zie het overigens wel zitten. Alvarez en Reyes deze kant ophalen en je hebt een prima Mexicaans duo achterin. Dan nog een linksback oppikken, bijv. Douglas Santos, en de defensieve problemen zijn gewoon aardig opgelost. Hopelijk kan er wat vaart achter worden gezet.

20 juni 2019 om 00:35

Hoe cruciaal is de positie voor PSV en hoeveel moet hij kosten? Als je 58x bent uitgekomen voor Mexico en je bent nog 26 dan zal je heus wel wat kunnen en Eredivisie is wel goed om aan je vertrouwen te werken.

Volgens mij is het bestuur en de trainer allang vergeten dat hij in de selectie zit. Ik zie zijn naam al heel lang niet meer voorbij komen in de nieuwsberichten.

Ik denk zelf ook dat Fenerbahce hem voor een paar miljoen laat gaan. Ik schat hem niet hoger als 4 miljoen in. Met het oog op zijn contract zou 2.5 miljoen al mooi zijn voor Fenerbahce.


Maar ik ben bang dat hij de eredivisie niet zit zitten. Heeft al wat interlands op zijn naam staan (58)en ten tweede verdiend hij bij Fenerbahce 1.5 miljoen netto. Tot slot zal er waarschijnlijk in Spanje of Mexico wel interesse zijn voor iemand met zoveel ervaring voor zijn leeftijd.

Ik ken de speler niet echt, maar een speler die eigenlijk bij elke club mislukt is toch geen aanwinst voor psv? Of zie ik het verkeerd?

Het is een schande dat John de Jong nog steeds op zoek is naar een verdediger ipv Schwaab terwijl de voorbereiding al begonnen is. Hoe lang is het al niet bekend dat hij een verdediger moet halen? Ik ben echt niet blij met hem.

20 juni 2019 om 07:46

Ging het onder Brands anders dan? Ik vind dat Brands het over het geheel bekeken prima heeft gedaan bij PSV, maar ik erger me er wel al jaren aan dat PSV structureel nogal traag is met spelers halen.

20 juni 2019 om 12:58

Aan de andere kant is het pas 20 juni en duurt het nog 5 weken tot Basel. Ik heb het idee dat hij bezig is met Alvarez en blijkbaar gaan die onderhandelingen niet makkelijk. Bewaar wat geduld en oordeel pas tijdens de eerste wedstrijd tegen Basel. Wellicht dat er over een week al 2 nieuwe spelers staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Juventus heeft een akkoord bereikt met Santos over Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren