Plannen voor verhoging prijzen zetten kwaad bloed bij achterban Feyenoord

Woensdag, 19 juni 2019 om

Bij de achterban van Feyenoord is onrust ontstaan over de plannen van Feyenoord City om de prijzen van seizoenkaarten in het nieuwe stadion flink te verhogen. RTV Rijnmond meldt woensdag dat met name supporters die in De Kuip dicht bij het veld zitten in het nieuwe onderkomen flink meer moeten betalen. Het gaat naar verluidt om een verhoging van enkele honderden euro’s.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door spijkenisser)

De FSV pakt alles, maar ook echt alles aan om negatief te doen over het nieuwe stadion. Vak Z en Vak W (huidige stadion) zijn zo goed als de goedkoopste plekken die je kan hebben (je zit niet droog, en vaak slecht zicht). Kennelijk zijn de zitplekken aan de lange zijden nu beter, en daar hoort een duurdere prijs bij. Snap zowiezo niet dat deze mensen zich druk maken om de prijzen, aangezien ze ook vaak roepen een nieuw stadion te boycotten.

19 juni 2019 om 22:59

Dit is nog het topje van de ijsberg. Vorig jaar kwam Jan de Jong met de eis dat Feyenoord gegarandeerd €25 mio. voor spelersbudget eist, ‘anders gaat het wat Feyenoord betreft niet door’. Momenteel reizen de toekomstige seizoenkaartprijzen de pan uit, is er geen cent gegarandeerd voor het spelersbudget en komt Feyenoord zo te zien in een dertien in een dozijn stadion te spelen. Snap de actie tot boycot en felle kritiek zeker. En nogmaals: er zijn nog veel meer dubieuze zaken waarom supporters boos zijn en zich druk maken.

19 juni 2019 om 23:25

Zoveel dubieuze zaken zijn er niet hoor. Er zijn zaken waar je het niet mee eens kan zijn, zoals dat er meer dure kaarten komen en dat er nog geen definitieve afhandeling is van het mobiliteit probleem, maar daar wordt tamelijk eerlijk over gecommuniceerd.

19 juni 2019 om 23:34

Kan er genoeg noemen. Waaronder het opstappen van oud-wethouder Visser (portefeuille Feyenoord City) nadat hij zaken had gelekt als topambtenaar (ambtelijk gezien gewoon een misdrijf). Zeer toevallig dat Visser nu voorzitter wordt van Brink Group. Het bedrijf dat voor de gemeente Rotterdam het City-dossier meerdere keren toetst op haalbaarheid. Allemaal achterkamertjes politiek achter de rug van de club om.

19 juni 2019 om 23:37

Visser is opgestapt om een vastgoed deal in central district bij het centraal station, heeft niks te maken met de stadion ontwikkeling.

19 juni 2019 om 23:40

Dat is mijn punt niet. Maakt het er niet minder dubieus om dat hij voorzitter wordt van het bedrijf die gemeente inzet om City-dossier te toetsen.

19 juni 2019 om 23:15

Leuke is dat de FSV 2 weken geleden nog een boze brief naar de gemeente heeft gestuurd omdat zij niet als gesprekspartner van Feyenoord City gezien willen worden en dat de FSV niet in betrekking tot het nieuwe stadion genoemd mag worden. Nu ze weer iets gevonden hebben gaan ze direct huilen met "uit onze gesprekken met Feyenoord City..."

19 juni 2019 om 23:27

Nu is het opeens de schuld van FSV? Al jaren daarvoor mengen supporters zich in deze discussie, met zeer terechte redenen, om het beste voor de club te krijgen. Veel mensen zijn niet eens tegen een nieuw stadion, maar niet op de manier hoe het nu gaat. Momentele niks in het voordeel van de club, alles in het voordeel van de bobo’s. FSV en supporters mogen hun mening delen, het ‘wordt meegenomen’, maar toch niets mee gedaan. Langzaam de echte Feyenoord-supporter dood laten bloeden en inruilen voor het ‘van links naar rechts’ publiek van Oranje die zij willen zien.

19 juni 2019 om 23:29

Ik moet zeggen dat de FSV zelf nou ook niet altijd z'n best heeft gedaan om een representatieve mening namens het Legioen te vormen tijdens dit proces. Alles is vanaf dag 1 al niks en het gaat ook nooit wat worden volgens de FSV. Dat terwijl veel Feyenoorders helemaal niet tegen dit plan zijn.

19 juni 2019 om 23:39

Eens met het eerste deel van je reactie. Veel te laat met een mening/statement gekomen. Oneens met het laatste deel. Waaruit haal jij dat er ‘veel Feyenoorders’ niet tegen dit plan zijn?

19 juni 2019 om 23:45

Lees eens een forum, kijk eens naar een poll. Heel groot deel van het Legioen is voor een nieuw stadion, en de FSV kan dat maar lastig verkroppen omdat ze vanaf dag 1 mordicus tegen iedere vorm van een nieuw stadion zijn geweest.

19 juni 2019 om 23:56

Haha, ik lees mij elke dag in over dit dossier. Nogmaals, zoals ik hiervoor ook zei; bijna niemand is tegen een nieuw stadion, maar niet op de manier zoals het plan er nu ligt. Ik zie duizenden mensen op sociale media en forums die tegen dit plan zijn (niet pertinent tegen überhaupt nieuw stadion). Tot nu toe kom ik niet verder dan enkele tientallen voorstanders van City. Het moet gewoon het beste voor de voetbalclub Feyenoord zijn. Geen garantie op een vaste fee op spelersbudget is een van de grootste doornen in de ogen. Het zijn gewoon loze beloftes, zowel vanuit City, als uit de organisatie van feyenoord.

20 juni 2019 om 06:49

Dan lees je je niet goed genoeg in. Bij de grotere polls op AD en Fr12 was altijd een meerderheid voor dit plan. En het beste voor Feyenoord? Wat zou dat dan volgens jou moeten zijn? Je hebt hier een plan waar mensen in willen investeren, wat door isg goed is beoordeeld in hun review, en waar de gemeente z'n fiat aan geeft. Dat is meer dan welke renovatie ooit voor elkaar heeft gekregen. Waarin is dat dan niet het beste voor Feyenoord? En kom niet aan met de garantie van 25 miljoen.

19 juni 2019 om 23:27

Die laatste zin is wel spot on ja. Ik zie de meest ongefundeerde kritiek komen van mensen die beweren nooit een voet in dat nieuwe stadion te zetten. Als je daar zo stellig over bent, waarom jezelf zo opvreten over de ticketprijzen?

Dit klopt niet. Er zullen net zo veel goedkope en normale kaarten zijn als in het oude stadion. Alleen in het nieuwe stadion zijn meer plaatsen aanwezig, daarvoor in de plaats zijn meer dure plaatsen toegevoegd.

1000 euro voor een seizoenkaart bij een eredivisieclub. Ongelovelijk als je nagaat dat er maar een paar "topwedstrijden" per jaar gespeeld worden. Feyenoord moet er alles aan doen om de prijzen zo laag mogelijk te houden. Voetbal is tenslotte vooral voor de supporters.

19 juni 2019 om 22:34

Dan moet er ook niet geklaagd worden dat de Eredivisie niet kan mee komen met de subtop leagues.

19 juni 2019 om 22:49

Kaartverkoop is maar zo'n klein percentage van de begroting.

19 juni 2019 om 22:52

Als er 10000 van dit soort kaarten hebt, dan heb je voor deze kaarten alleen al 10 miljoen. Dit betekent structurele verhoging (als er 10000 zo gek zijn om zoveel geld neer te leggen)

19 juni 2019 om 23:03

Je moet voor die 1000 euro ook iets te bieden hebben en dat staat wat betreft de rest van de clubs in de eredivisie en de prijzen niet in verhouding.

Ik heb bij Celtic, Barcelona, Valencia, Malaga, Sevilla, betis, racing espanyol, aston Villa, Crystal Palace, club Brugge, Anderlecht, Leverkusen, Schalke, Bayern München, Roma, Milan, Inter, Newcastle, Hearst of Midlothian, Southampton en nog een aantal clubs op rij 1 bij de middellijn seizoenskaarten gehad en beheert en geen van deze kaarten waren meer dan 1000 euro per seizoen.

Meestal had ik voor 1000 euro twee stoelen en soms zelfs 3.

Waarom zou dat bij Feyenoord dan wel zo zijn en welke luxe of meerwaarde heeft die stoel daar om er meer voor te vragen dan bij een andere club van eenzelfde kaliber?

Koppelen ze er een naam aan als pitch-Seats of business-Seats dan zouden ze het kunnen vragen aan bedrijven. Dat is belastingtechnisch voor bedrijven prima te doen voor een heel seizoen. Maar de “gewone” supporter gaat dat natuurlijk van zijn levensdagen niet betalen. Zeker niet als er ook nog uitwedstrijden, bekerwedstrijden en Europese trips op de planning staan.

Voor de sfeer een doodsteek, voor de financiën een uitstekende zet.

20 juni 2019 om 07:39

ik ben het met je eens, maar helaas is voetbal al lang niet meer vooral voor de supporters, het gaat ze gewoon om het geld, niets meer niets minder. en of ze dat binnenhalen over de ruggen van de supporters of de spelers of de sponsoren dat maakt ze echt niks uit.

Ik begrijp beide kanten eigenlijk wel. Het bizarre van de Kuip is dat de normaal gesproken beste plekken volgens mij het goedkoopst van allemaal zijn. Het zijn immers staplekken waarbij je minder ziet en nat regent. In het nieuwe stadion zullen dit alleen wel gewoon goede plekken zijn, wat de veel hogere prijs verantwoordt. Neem echter aan dat Feyenoord zijn supporters hierin wel wat tegemoet komt. Of ze moeten een nieuw plan hebben om de fanatieke aanhang ergens anders neer te zetten?

20 juni 2019 om 07:35

Ik zeg de fanatieke supporters lekker naar de tweede ring. Hoef ik me ook niet te schamen voor m'n club als er weer een groep staan te schuimbekken bij een corner van de tegenstander

20 juni 2019 om 08:44

Jij schaamt je voor je medesupporters die hun ploeg fanatiek aanmoedigen in het stadion omdat je op ze op TV ziet bij een corner....

20 juni 2019 om 12:58

Nee ik schaam me voor volwassen mensen die met schuim op hun bek scheldwoorden aan het gillen zijn naar de tegenstander en muntjes oid aan het gooien zijn.

Belachelijke redenering. Dus ze zeggen in feite dat de alle sfeermakers allemaal armoedige mensen zijn die geen cent te makken hebben. Nou ja lekker dan... Klinkt meer als een reactie uit eigen belang. Voor sfeer creeren is geen vast formule voor, dus die aanname slaat nergens op.

Dat is toch ook logisch? Nu zitten alle sponsoren e.d. altijd lekker droog, die willen echt niet tegen het veld aan in de regen zitten. Maar denk ook maar niet dat zij 700 tot 1000 gaan betalen om wederom ver van het veld te zitten, als de 'fanatieke supporters' dan voor nog geen 400 lekker droog aan de lange zijde dicht aan het veld zitten. En volgens mij moet Feyenoord het juist gaan hebben van dure seizoenskaarten voor sponsoren om zo snel mogelijk wat geld te kunnen verdienen. Precies dit riep ik jaren terug al, dit gaat 1 van de redenen worden waarom de sfeer en beleving nooit maar dan ook nooit meer hetzelfde zou worden. Een andere reden is dat het stadion ook volledig van beton gaat zijn. Een nieuw stadion wordt voor Feyenoord wat dat betreft op meerdere vlakken een nieuw tijdperk..

Huh? Ik dacht dat de FSV toch geen gesprekspartner wilde zijn van het nieuwe stadion? Wat is dit dan opeens?

Lijkt allemaal een beetje voorbarig, de kritiek als er nog niet eens een stoelenplan is. Maar de FSV grijpt ieder korreltje modder aan om ermee te gooien in dit dossier. Wel vreemd dat voetbalzone dit wel uit licht en het feit dat de financiering op koers ligt niet. Lijkt wel vaker alsof hier vooral negatief nieuws wordt gepost over het nieuwe stadion.

Geen woorden maar daden , dat is wasr Feijenoord voor stond. Het nieuwe stadion bewijst het tegendeel .Terwijl in Amsterdam binnen een paar jaar een heel nieuw stadion stond , wordt er in Rotterdam al jaren er alleen over gesproken . Ik ben benieuwd wat dit geneuzel in al die jaren heeft gekost.

Is toch vrij logisch. Stel een volkswijk uit de jaren 30 wordt platgegooid en wordt vervangen door een nieuwbouwwijk. De ‘huurprijzen’ zullen niet hetzelfde zijn als daarvoor. Tuurlijk is het niet leuk dat de prijzen stijgen, maar de nieuwbouwwijk heeft meer comfort, maar is misschien minder gezelliger geworden.

20 juni 2019 om 08:12

Wijk gaat er op vooruit en nieuwe vermogende mensen ook. Maar het gaat natuurlijk altijd ten koste van een groep. Deze groep wordt gedwongen om een mooie plek in de stad op te geven voor een achterwijk vanwege de prijzen. Dit zie je ook in het stadion dalijk. Sponsoren en partners die niet voor sfeer zorgen en sporadisch op komen dagen krijgen de plekken langs het veld en de supporters die daar in de Kuip zaten kunnen naar de 3e ring. Is maar waar je voor staat. Als je dit allemaal opgeeft mag ik hopen dat je hier heel heel veel stappen mee vooruit maakt, maar ik betwijfel het.

De reactie van Feyenoord City zegt genoeg. Op geen enkele manier wordt het ontkracht. Met uitspraken als dat de 1e en 2e ring dichter op het veld zitten (dan de huidige situatie) en betere zichtlijnen zegt men eigenlijk dat de supporters die nu dicht op het veld staan straks hoger in het stadion zitten.

Zullen ze dit niet ook deels doen om te proberen om die doorgesnoven gasten in het nieuwe stadion te weren voor die rijen? Het ziet er toch ook niet uit wat voor kanslozen er zitten als Ajax op bezoek komt? Daarnaast zijn dat ook de plekken waar je veel geld voor kan vragen en zeker als je een nieuw groter stadion krijgt is dat het moment om de prijzen flink te verhogen. En je hebt altijd mensen die dat ‘makkelijk’ kunnen ophoesten dus die plekken komen toch wel gevuld. Denk een slimme zet van Feyenoord om aan dit op deze manier zo te verkopen.

Laten we op elke mogelijke wijze tegen de supporters aanschoppen:
- Dramatisch beleid;
- Geen rechte rug tegen de Knvb;
- Prijzen omhoog en absurd omhoog.

En maar afvragen waarom de verkoop zo stroef verloopt voor komend seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 22 juli
Aron Winter is in beeld als assistent van John van 't Schip bij Griekenland, als laatstgenoemde daar wordt aangesteld als bondscoach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren