‘PSG geeft twee signalen af met krankzinnige vraagprijs voor Neymar’

Woensdag, 19 juni 2019 om

Paris Saint-Germain is alleen bereid mee te werken aan een vertrek van Neymar wanneer er een recordbedrag op tafel wordt gelegd. De Franse grootmacht heeft de vraagprijs volgens Le Parisien namelijk bepaald op driehonderd miljoen euro. Mocht het met dit bedrag tot een vertrek komen, dan mag Neymar zich voor de tweede keer de duurste voetballer ter wereld noemen. PSG nam hem in de zomer van 2017 namelijk voor een recordsom van 222 miljoen euro over van Barcelona.

Volgens de Franse krant geeft PSG met de vraagprijs twee signalen af. Met een dergelijke vraagprijs wordt een transfer haast onmogelijk geacht, maar geeft de club wel aan dat de deur voor een vertrek van Neymar op een kiertje staat. Eerder deze maand gaf de clubleiding van PSG nog aan dat een vertrek van de Braziliaanse aanvaller onbespreekbaar was. “Of ik honderd procent zeker ben dat hij hier volgend seizoen nog zal spelen? Ik ben er geen honderd procent, maar wel tweeduizend procent zeker van”, zei voorzitter Nasser Al-Khelaïfi tegenover L'Équipe.

Hoewel een transfer van driehonderd miljoen euro niet valt uit te sluiten, lijkt het ondenkbaar dat een club dat bedrag op tafel zal leggen. Bij een transfer van Neymar lijkt het waarschijnlijker dat een geldbedrag inclusief een of meerdere spelers wordt geboden. Globo Esporte meldde reeds dat Barcelona hem graag wil terughebben en honderd miljoen euro zou hebben geboden plus Ivan Rakitic, Ousmane Dembélé en Samuel Umtiti. Ook werd de link met Real Madrid gelegd. Volgens Marca heeft de Koninklijke interesse en moet Casemiro de omgekeerde weg bewandelen.

Eerder deze maand leek Al-Khelaïfi in een interview met France Football nog te hinten naar een vertrek van Neymar, die volgens Franse en Spaanse media ongelukkig is vanaf het moment dat hij zijn handtekening zette onder een vijfjarig contract in Parijs. “Spelers zullen hun verantwoordelijkheden nog meer dan voorheen moeten nemen", aldus Al-Khelaïfi. "Ze zijn hier niet om plezier te hebben. En als ze het er niet mee eens zijn, is daar de deur. Ciao! Ik wil geen sterallures meer hebben."


Poll

Verwacht jij dat Neymar deze zomer vertrekt bij PSG?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door arepa)

Ben benieuwd wat dit zou gaan betekent voor Griezmann. Misschien dat hij dan naar Parijs gaat?

19 juni 2019 om 21:54

Ik denk dat Barto een smerig spel heeft gespeeld door Griezmann al maanden geleden te benaderen een akkoord bereikt met de beste man. Maar helaas voor Griezmann is de kleedkamer tegen zijn komst gezien hoe hij Barcelona vorig jaar heeft afgewezen. Daar sta je dan in je hempje hoop dat hij nog een plan b heeft. Zou hij bij Atletico kunnen blijven denkje? Bestaat die kans?

19 juni 2019 om 22:28

Die maken schat ik eigenlijk op 0. Het overgrote deel van de Atlético aanhang heeft hem uitgekotst. Hij zat al op het randje van irritant met zijn dansjes en verhaaltjes over Fortnite, maar door die documentaire etc. is iedereen al helemaal klaar met hem. Komt ook nog eens bij dat João Félix gehaald is (er circuleren inmiddels foto's op internet met Félix ik een Atleti Polo) en ze daar het geld van Griezmann van nodig hebben. Dus nee, die gaat lekker in een chagrijnige kleedkamer zitten. Hij is wel een klasbak natuurlijk, dat terzijde.

20 juni 2019 om 04:07

Sterker nog, als het waar is van Félix hebben je de beste koop van 2019/2020 gedaan. Félix is echt het allergrootste talent wat er is.

20 juni 2019 om 07:57

Laten we het hopen, want zijn prijskaartje is abnormaal hoog. Al helemaal voor een club als Atleti. Die kunnen zich geen miskoop van deze categorie veroorloven. Simeone heeft in een interview aangegeven dat hij zijn speelstijl gaat veranderen dus je hebt kans dat spelers als Lemar, Gelson Martins en Diego Costa ook beter gaan spelen.

Ik verwacht aardig wat onrust bij PSG als dit zo door gaat.benieuwd hoe Neymar hier mee om gaat.

19 juni 2019 om 21:18

Ach vorig seizoen ging het ook de hele zomer over Neymar. Uiteindelijk bleef die en dat zal nu niet anders zijn.

Als ze vasthouden aan die prijs, gaat hij dus nergens naar toe...niemand is zo gek dat te betalen...heb ook het idee dat zijn “star power” wat is afgenomen sinds zijn transfer naar PSG en die verkrachtingszaak helpt natuurlijk ook niet...

19 juni 2019 om 22:19

En zijn gedrag en blessures helpen ook niet

19 juni 2019 om 22:19

Psg staat hiermee in stevige schoenen. 300milj zal niet betaald worden, maar meer dan 220 milj krijgen ze zeker, en een speler extra lijkt me reëel! Neymar is en blijft na Messi de beste techicus op aarde. Het commerciële aspect komt terug in orde.. Laten voetballen, de club dienen en de rest volgt.

20 juni 2019 om 04:18

Er is ook geen 1 club die 220 miljoen gaat betalen. Bij PSG is het alleen maar achteruit gegaan.

Als je als Barca zijnde Rakitic en Umtiti weg doet én nog een geldbedrag betalen zijn ze niet wijs. Rakitic al jaren sterkhouder op het middenveld en Umtiti was voor zijn zware blessure een van de beste cv’s ter wereld en hij is pas 25of 26. Rakitic kan je over twisten ivm zijn leeftijd maar ik vind hem nog steeds belangrijk. Maarja het handelen van Barcelona onder Bartomeu laat wel vaker te wensen over

19 juni 2019 om 21:48

Rakitic is toe aan vervanging vind het wel jammer van umtiti
Maar het is niet idioot.

Neymar wint meer wedstrijden voor je dan rakitic and umtiti bij elkaar.
Om nog maar te zwijgen over dat frenkie eraan komt en rakitic waarschijnlijk eruit gespeeld gaat worden.
Hij is toe aan vervanging

19 juni 2019 om 23:13

Pooh, Busquets met Frenkie, Arthur, Neymar en Messi. Coutinho moet weg en ergens de grote man worden. Juve wellicht?

19 juni 2019 om 23:50

@kowalski

Coutinho en Neymar hebben vaak als een geweldige tanden gespeeld voor Brazilie. ik zou Coutinho dan op 10 zetten voor de aanvallende impulsen. met een middenveld dat bestaat uit Busquets, Arthur en Frenkie heb je geen enkel scorend vermogen of aanvallende impulsen op je middenveld

19 juni 2019 om 23:59

Mooie analyse. Kan ik me heel goed in vinden. Met dat gezegd te hebben: barca heeft m voor een astronomisch bedrag verkocht. Hij heeft zijn waarde bewezen, zoals je zegt, dan is het toch normaal dat ze meer terug vragen? Als aanvulling: ik denk wel dat barca hem uiteindelijk wel haalt. En ik denk dat met de juiste trainer, heel misschien, die nare trekjes verminderen of misschien zelfs wel zouden kunnen verdwijnen. (Ijdele hoop.

Fijn zeg al dat extern geld wat het voetbal binnen is gekomen. Gaat helemaal nergens meer over 300milj

Dit is die gouden kooi waar De Ligt over twijfelt om naartoe te gaan. Eens je er bent, geraak je niet meer weg. Wil je graag weg, dan krijg je een Rabiot-behandeling.

19 juni 2019 om 21:32

Precies.daar ben ik dus ook bang voor.maar het houd een keer op voor PSG anders komen die grote spelers die meerdere ambities hebben ook niet meer.

19 juni 2019 om 21:35

De Ligt zou er voor kunnen kiezen om een afkoopsom in zijn contract te laten opnemen. 130+? Minder lijkt mij weinig realistisch als PSG zelf 80+ lapt. Dan heb je iig nog kans om weg te komen.

19 juni 2019 om 21:47

Nou ja, als je tekent voor een x aantal jaar dan is het de bedoeling dat je die uitdient. De Ligt kan ook 2 of 3 jaar contract onderhandelen en daarmee het risico voor zichzelf inperken dat hij daar niet wegkomt. Kan die alsnog zichzelf flink binnen spelen en dan op zijn 23e of 24e richting Barca, Bayern of City vertrekken.

19 juni 2019 om 21:57

Snap wat je zegt maar helaas is er huidige tendens dat weinig topspelers hun contract uitdienen. Tussentijdse verlenging en / of een transfer zijn aan de orde van de dag. Ik zou zelf niet zomaar een contract tekenen. Helemaal niet als je weet dat wegkomen bijna ondoenlijk is.

19 juni 2019 om 21:57

@ cyberie
je denkt er te makkelijk over.
Als je niet bijtekent wordt je zoals rabiot behandeld

19 juni 2019 om 22:34

Dat klopt wat je zegt. Hoewel 3 jaar vertoeven in Parijs mij ook niet verkeerd lijkt met zo'n belachelijk goed salaris en de vrijwel zekere speeltijd.

19 juni 2019 om 21:53

'gouden kooi' - waarom zou PSG hieraan moeten meewerken dan? Meneer Neymar is zelf met zijn volle verstand daarheen gegaan, via een schimmige constructie voor belachelijk veel geld en ondanks waarschuwen van een groot aantal mensen dat het de verkeerde stap was. Nu blijken al die mensen toch gelijk gehad te hebben en is meneer ontevreden, dus moet PSG maar water bij de wijn gaan doen voor hem? 'eens je bent, geraak je er niet meer weg'? Nee hoor, als z'n contract afloopt is ie vrij om te gaan en staan waar hij wil, tot die tijd is hij speler van PSG en bepalen (en betalen) zij. Als De Ligt dezelfde stap maakt heeft hij dit ook maar te accepteren, en vind ik dat niet iets wat je PSG kwalijk kan nemen. Al hoop ik als Ajax en De Ligt fan dat hij naar een mooiere club gaat (of nog beter: in Amsterdam blijft).

19 juni 2019 om 23:18

@ aarbij
precies. het is maar de vraag of al deze berichten wel de waarheid zijn.
En als we iets weten is hoe PSG zijn spelers behandeld die weg willen. kijk maar naar rabiot.
Die sjeik zweet geld uit.

19 juni 2019 om 23:52

@wagwan

alsof andere Europese topclubs wel zomaar hun belangrijkste sterspelers even zonder winst weg doen aan een andere club

20 juni 2019 om 02:46

Dit geld toch voor elke club?
Spelers die succesvol zijn wil je niet kwijt of alleen maar voor de hoofdprijs. Zeker niet als dat je top aankopen zijn.
United wil bijvoorbeel ook 180 miljoen voor Pogba terwijl ze zelf maar 100 betaalden.
als je zelf 222m betaald dan is 300m toch geen raar bedrag ?
(222 is natuurlijk een raar bedrag, maar als je dan meer terug wil snap ik de 300 wel)

20 juni 2019 om 02:50

Ik snap al die gouden kooi verhalen niet. Rabiot wilde zelf niet bijtekenen en ook niet vertrekken, omdat hij gewoon die tekenbonus wilt hebben. PSG heeft dan ook het recht om hem op de tribune parkeren. Ik ken verder geen andere verhalen van spelers die niet weg zouden mogen en tegen hun wil vast gehouden werden

22 juni 2019 om 16:18

Wat wil je nog meer op de tribune zitten naar de wedstrijd kijken en dan ook nog echt heel veel geld krijgen. Ik hield dat gemakkelijk vol. Uiteindelijk zetten ze je dan toch weer op het veld anders kost het hun te veel geld.

20 juni 2019 om 07:59

Oww je bedoeld het zelfde beleid als Ajax heeft?!? Niet verlengen en nog 1 jaar is ook geen basis meer..... Wat ook zat jongens hebben ervaren! Of mag het dan wel in de “gouden kooi” waar de Ligt nu dus al in zit.... niet gek toch dat PSG hun ster niet voor een appel en een ei willen laten gaan!

Volgens mij geeft het helemaal niet dat de deur op een kiertje staat. Volgens mij heeft er in het contract van Ronaldo, of Messi ooit gestaan dat de afkoopsom 100 of 150 was, dat zou ook niemand betalen. Niemand gaat 300 voor Neymar neerleggen, als dat gebeurd dan kunnen we wel ophouden met voetbal kijken, want dat is het hele voetbal een speeltje geworden voor de rijke clubs. Onderling elkaar een beetje spekken en maar talenten weghalen en verhuren. Ik hoop toch echt niet dat het waar is. Plus wie wil er nu zo een jankerd in je team hebben, je krijgt er ook veel hoofdpijn bij.

100 Miljoen + Dembele en Umiti moet wel okee zijn als ruil voor Neymar

19 juni 2019 om 21:39

Ik zou dat vanuit Catalaans oogpunt echt een dramatische deal vinden. Umtiti is een van de betere verdedigers van deze wereld, Dembele doet er helaas te weinig mee maar is nog steeds een waanzinnig talent en er nog 100 bovenop. Ik had het wel geweten als PSG zijnde. Trek die twee aan, besteedt die 100 aan Griezmann en je hebt drie direct versterkingen. Allen Frans! Niet onbelangrijk.

Ik hoop dat Matthijs de Ligt dit soort dingen ook leest. Dat er dan een besef komt dat het voor de portomenee leuk is om daar te zitten. Maar sportief, ontwikkeling en kans op andere clubs echt een bizar slechte keuze zou zijn. On topic: Neymar moet eerst maar eens gewoon lekker gaan spelen. Is vaker geblesseerd dan fit. En meer in negatieve zin in het nieuws dan positief.

19 juni 2019 om 21:34

Hoezo zou je voor PSG kiezen en dan willen vertrekken niet veel later? Misschien wilt De Ligt wel een legende worden bij PSG door de CL te pakken. Verder is PSG gewoon een goede club, dat Neymar en men nu huilt is omdat ze hun eigen contract niet respecteren.

19 juni 2019 om 21:37

Omdat het misschien de 4e beste competitie is van Europa?

19 juni 2019 om 21:38

Ach Duitsland en Italie toch hoger

20 juni 2019 om 07:39

Maak er maar 5e van. Italië, Engeland, Duitsland en Spanje zijn leuker en sterker qua niveau denk ik.

19 juni 2019 om 21:37

Tjahhh hij heeft formeel Barca afgewezen en Barca is ook allang bezig met andere spelers (met een beperkt budget).

Ja, ik vond al vanaf dat hij naar PSG ging dat hij zichzelf aardig klem heeft gezet.
Oke hij verdient genoeg enzo maar sportief gezien PSg wint niks.
Op nationaal niveau na.
Geruchten hij naar Real geloof ik al niet sinds hij naar Barca ging.en dat is al een poos geleden.
Dat verhaal is voorbij.daarnaast is het imo gewoon onlogisch om nu (weer) voor Ney te gaan, want doen ze dat dan gaat Real nooit ook Mbappe kunnen halen. En zelfs al kunnen ze beide halen financieel t lijkt me sterk dat ze beide weggaan van psg omdat ze wederom zo graag samen willen spelen bij Real.beide willen de man zijn.
Ik durf dan ook te wedden dat Real haar ogen veel eerder op Mbappe heeft.de tijd van zijn contract loopt rustig af .Er is geen haast bij die transfer nodig.

Maar Ney, Terug naar Barca zou kunnen zoals dit artikel schetst, maar Barca is niet goed wijs als ze dat doen.
En wat gaat de aanhang vinden? Ney heeft ze in a way verrade?!
En PSG gaat hem niet laten gaan en hoeven ook niets. Vind hun reactie dan ook volkomen normaal, als het echt zo is dat ze 300mil nu vragen.ze hebben een doel, en ze weten heel goed dat ze ondanks de mooie spelers dat doel nogsteeds niet hebben behaald, dan denkt men ze gaan hun beste man laten gaan terwijl hij fors contract heeft??
Misschien is Ney trouwens wel gelukkig in Parijs hoor idk, maar je ziet dat er bijna geen kant meer op te gaan is. Ja bundesliga? of uk? of Italie? Wat moet hij daar?engeland acht ik dan de beste optie die overblijft, i guess.
Maar Ik wil wel zien of hij bij Real of Barca terecht komt hoor.

Voor Rakitic en co ook minder zo te lezen dat je zogenaamd als ruil ingezet zou worden
Nee ik denk eerder dat media hele zomer dingen gaat schrijven over zijn vertrek uiteindelijk heeft ie niet veel te willen en blijft hij in Parijs

Maar wie weet ...

'operacion Neymar' is van start gegaan. Die jongen wil weg dat zie je aan alles. De beste man zit nog een whatsapp groep met zijn maatjes Messi en Suarez. Maar ja je zit vast in de gouden kooi kijk maar of je daar weg komt. Barcelona gaat nooit de volle pond betalen en moccht de beste willen komen zal hij ook moeten inleveren. Maar ben blij dat ze die Griezmann uiteindelijk hebben laten zitten Neymar is toch van een hoger niveau imo. De Franse B competitie heeft hij met twee vingers in de neus in de zak met 51 goals in 58 wedstrijden.

Hoop dat ze Dembele binnenboord houden wellicht Umtiti en Rakitic/coutinho plus een geld bedrag dat die gekke Emiraat deze man laat vertrekken uit die Goudenkooi daar. Laat dit een les zijn voor Mathijs de Ligt trouwens.

19 juni 2019 om 21:58

Toch zou ik mij nog niet geruststellen over Griezmann. Wanneer de afkoopsom op 1 Juli naar 120 miljoen verlaagd dan pas is de kans aanwezig dat het officieel wordt. Ik ben eerder blij dat de halve selectie hem niet wil hebben. Dit geef een duidelijke signaal aan richting Bartomeu en zijn aanhangers.

Grappolig dat voetbalzone altijd zo leuk bericht met dat Neymar door PSG is overgenomen voor 222 miljoen euro. Want dat is enorme onzin. PSG heeft 0,0 betaald voor de beste man, dus alles wat ze voor hem krijgen is al winst. Vraagprijs is sowieso belachelijk dn als Neymar zo graag terug wil naar Barca moet ie lekker zelf maar 100 miljoen neerleggen van zijn abnormale salaris. Had ie maar niet weg moeten gaan.

20 juni 2019 om 02:53

Exact, Neymar heeft zelf zijn afkoopsom betaald. Daarnaast zou ik als Neymar zijnde niet naar barca gaan. Kijk maar hoe barca deed toen hij zijn loyaliteitsbonus opeiste. En hoe men hem afkatte na zijn transfer

20 juni 2019 om 03:10

Goed verhaal...denk je dat Qatar hem 230m had gegeven zonder transfer? Tuurlijk niet en ja die loyaliteitsbonus was natuurlijk een mooie streek van Neymar (waar uiteraard Barca zijn advocaat wel heeft zitten slapen toen dat werd opgesteld).

Barca moet de man echt niet terughalen...3 spelers van 100m haal je meer uit dan deze natte wind..

Grappolig dat voetbalzone altijd zo leuk bericht met dat Neymar door PSG is overgenomen voor 222 miljoen euro. Want dat is enorme onzin. PSG heeft 0,0 betaald voor de beste man, dus alles wat ze voor hem krijgen is al winst. Vraagprijs is sowieso belachelijk dn als Neymar zo graag terug wil naar Barca moet ie lekker zelf maar 100 miljoen neerleggen van zijn abnormale salaris. Had ie maar niet weg moeten gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Rennes275
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Á. Di MaríaMiddenvelder156
Pablo SarabiaMiddenvelder131
I. GueyeMiddenvelder111
M. VerrattiMiddenvelder100
K. NavasKeeper110
K. MbappéAanvaller107
MarquinhosVerdediger131
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1275 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Paris Saint-Germain 8 6 1 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
Laatste voetbalnieuws

Tuchel neemt woedende Mbappé en ‘arrogante’ Neymar in bescherming

Kylian Mbappé was zaterdagavond woedend op trainer Thomas Tuchel na zijn wissel in de blessuretijd van het uitduel van Paris Saint-Germain met Montpellier (1-3). De woede-aanval van de aanvaller zorgde voor...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Real Madrid moet op korte termijn tweehonderd miljoen euro aan uitgaande transfers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren