Man (64) gearresteerd in verband met dood van Emiliano Sala

Woensdag, 19 juni 2019 om

De Engelse politie heeft woensdag een 64-jarige man gearresteerd die mogelijk te maken heeft met de dood van Emiliano Sala. Hem wordt dood door schuld verweten. De 28-jarige aanvaller, die door FC Nantes kort daarvoor aan Cardiff City was verkocht, kwam op 21 januari om het leven bij een vliegtuigongeluk. Uit sectie op het lichaam bleek dat hij bij de crash flinke verwondingen aan hoofd en romp had opgelopen. De politie laat weten dat de verdachte het onderzoek in vrijheid mag afwachten en inmiddels is vrijgelaten.

De politie van het Engelse graafschap Dorset bracht het nieuws woensdag naar buiten tijdens een officieel persmoment. De verdachte is een man uit Yorkshire. Hoofdinspecteur Simon Huxter geeft tekst en uitleg. “We zijn een groot onderzoek gestart naar de omstandigheden rondom de dood van meneer Sala en blijven de komende tijd met de verschillende partijen intensief samenwerken. Onderdeel van het onderzoek is bewijs vinden van een eventueel misdrijf. In dat kader hebben we vandaag een man van 64 uit North Yorkshire gearresteerd op verdenking van het overtreden van de wet. Hij verleent volledige medewerking en is hangende het onderzoek uit zijn hechtenis geplaatst", zo luidt de verklaring van de politie.

Sala was betrokken bij een vliegtuigongeluk boven het Engelse kanaal, toen de Argentijn op weg was richting Cardiff, dat om en nabij de twintig miljoen euro voor de spits had betaald. De aanvaller overleefde het ongeluk met de aircraft van Piper Malibu niet, net als piloot Dave Ibbotson. Zijn lichaam werd enige tijd later gevonden in het wrak op de bodem van de zee. Het lichaam van Ibbotson is nooit aangetroffen, ondanks verwoede pogingen het te achterhalen. Sindsdien is de politie van Dorset druk bezig om de doodsoorzaak van Sala grondig te onderzoeken.

Sala had tijdens de fatale vlucht op 21 januari via WhatsApp contact met zijn familie en liet doorschemeren dat hij vreesde voor een slechte afloop. Volgens de Zuid-Amerikaan maakte het vliegtuig opvallend veel geluid, wat hem doodsbang maakte. De tragedie kreeg een pijnlijk vervolg voor de familie Sala, want vader Horacio stierf drie maanden na het tragische ongeluk van zijn zoon aan de gevolgen van een hartaanval.

De politie verrichtte al eerder twee arrestaties in de zaak-Sala. Het tweetal, twee mannen van 48 en 62, hadden foto's gemaakt van Sala in een mortuarium in Bournemouth en vervolgens verspreid op het internet. De verdachten verschijnen volgende maand voor de rechter.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door aze/che 4 ever)

Bizar als dit waar blijkt te zijn

19 juni 2019 om 19:57

Dus de verdachte die voorlopig in hechtenis blijft , is hangende het onderzoek uit zijn hechtenis geplaatst. Ik mag hopen dat het onderzoek , zorgvuldiger word uitgevoerd.

19 juni 2019 om 20:11

Dit zegt de BBC, man is alweer vrij. A man has been arrested on suspicion of manslaughter in relation to the death of Argentine footballer Emiliano Sala who died in a plane crash. The striker, who had signed with Cardiff City, was killed in the crash along with pilot David Ibbotson. A spokesperson for Dorset Police said a 64-year-old man from North Yorkshire had been arrested and released while investigations continue. The force added the families of the two men who died had been informed. Mr Sala, 28, had been travelling from Nantes to Cardiff on 21 January when the plane he was in lost contact with air traffic control north of Guernsey. His body was recovered in February but Mr Ibbotson's has never been found. Mr Sala's body was brought to Portland and Dorset Police has been carrying out inquiries on behalf of the coroner. Det Insp Simon Huxter, of the force's Major Crime Investigation Team, said: "As part of this investigation we have to consider whether there is any evidence of any suspected criminality and as a result of our inquiries we have today, Wednesday 19 June 2019, arrested a 64-year-old man from the North Yorkshire area on suspicion of manslaughter by an unlawful act. "He is assisting with our inquiries and has been released from custody under investigation."

19 juni 2019 om 21:04

Sorry maar ik snap niks van dit bericht. Waaraan zou deze man dan schuldig zijn? Wat is zijn rol in het geheel? Ene moment wordt er gerept over een hoofdwond en een verwond romp. Er wordt gesproken over dood door schuld, maar nergens staat waar deze beschuldigingen op zijn gebaseerd. Off topic: Verder gewoon in de opmaak en volgorde van alles wat in het artikel staat, echt een bizar slecht bericht. Dus niet het nieuws, maar de manier hoe het gepresenteerd wordt. Alsof deze bewust rommelig is, om je in de war te brengen en verder weinig vragen over gaat stellen maar zsm conclusie proberen te trekken

19 juni 2019 om 21:22

Ik ben dus niet de enige. Inderdaad, ik snap er ook helemaal niets van dit bericht.

19 juni 2019 om 23:47

Ik begrijp wat je bedoelt, de artikelen op voetbalzone zijn regelmatig onduidelijk. Maar in dit geval heeft het meer te maken met de materie denk ik. De redacteurs van Voetbalzone kunnen moeilijk zelf gaan speculeren waarom die man precies is opgepakt, iets wat waarschijnlijk nergens officieel naar buiten is gebracht. Dood door schuld zou in dit geval kunnen wijzen op nalatigheid in het onderhoud van het toestel bijvoorbeeld. In dat geval zal de gearresteerde degene zijn die daarvoor verantwoordelijk is of was. Maar dat is dus speculatie :P.

19 juni 2019 om 19:46

Hier hadden de bestaande nog meekunnen leven dood door ongeluk, maar dood door schuld dat verwerken ze nooit wat vreselijk gruwelijk dit..

Ben heel benieuwd hoe dit allemaal gaat eindigen, blijft toch een heel apart en bizar verhaal

Door schuld, dat is nogal een aantijging. Ben benieuwd wat de details zijn hier, leek alles weg te hebben van een ongeluk.

19 juni 2019 om 19:50

Kan nog steeds een ongeluk zijn hé. Anders zou die wel aangeklaagd worden voor moord.

19 juni 2019 om 19:51

Dood door schuld is dezelfde aanklacht die iemand krijgt als je schuld hebt aan een dodelijk ongeval. Wordt geeist als opzet niet kan worden aangetoond. De minste van de drieeenheid voor doodslag (opzet) en moord (voorbedachte rade).

19 juni 2019 om 20:26

Het zou volgens mij gaan om het feit dat de piloot zonder de correcte vergunning vloog en dat het vliegtuig ook niet aan de eisen zou voldoen. Het zou goed kunnen dat de man in kwestie hiervoor verantwoordelijk wordt gehouden.

Allemaal erg genoeg voor de nabestaanden van Sala, maar de pers vergeet dat er twee slachtoffers zijn gevallen.
De piloot heeft ook het leven gelaten en dat mag nimmer nooit vergeten worden!

19 juni 2019 om 19:55

Wellicht omdat alleen sala zijn lichaam is gevonden, en nog niks definitiefs over de piloot kan worden gezegd. Of dat lichaam is inmiddels ook gevonden, dat heb ik dan gemist.

19 juni 2019 om 19:56

Helemaal mee eens , eigenlijk is het schandalig tov familie en vrienden van de piloot dat de media er weinig tot geen aandacht meer aan gaven nadat het lichaam van sala was gevonden...vlak erna is de zoektocht ook gestopt? bij mijn weten en hebben ze de piloot helaas voor zijn nabestaanden ook niet gevonden?(correct me if Im wrong )

19 juni 2019 om 20:03

Zoektocht werd gestopt na vinden van sala, omdat het een zoektocht was naar sala. Vanwege die hele crowdfunding toen specifiek voor hem. Dacht dat de familie van de piloot ook zoiets wilde proberen, maar idd radiostilte daaromheen

19 juni 2019 om 20:31

Ja de crowdfundingdsactie voor sala houd voor mij op deze manier ook een hele nare bijsmaak...wat als het andersom was ? De piloot was gevonden en sala niet ? Dan hadden de grootste voetballers waarschijnlijk nog meer geld gestuurd voor de "crowdfunding" waardoor er op zeker doorgezocht zou zijn.....nu was na het vinden van sala het geld op en was de interesse er blijkbaar af om nog te zoeken naar "slechts een piloot" , of hadden piloten een crowdfunding moeten houden voor het zoeken naar hun collega?

19 juni 2019 om 20:42

Het is misschien scheef, maar heel objectief gezien gebeurt het altijd en overal. Als een (goede) vriend van mij door een ongeluk een crowdfunding opstart, omdat hij bijv anders nooit meer kan lopen oid. Dan zou ik zeker wat doneren, maar bij een vreemde zou ik dat nooit doen. Mensen hebben nou eenmaal meer empathie/meer over voor iemand die ze kennen of een bepaalde band mee hebben

19 juni 2019 om 21:14

Wat je schrijft klopt helemaal en ik zou hetzelfde doen....echter hebben jij en ik waarschijnlijk niet het salarisstrookje wat een gem. Voetballer tegenwoordig krijgt...juist bij hen die geld als water hebben en het toch niet opkrijgen zou je in deze situatie toch juist meer empathie moeten hebben voor je medemens en niet stilvallen omdat het "maar een piloot" is waarvan zijn familie niets liever wilt dan dat hij gevonden word?

19 juni 2019 om 22:53

Ik vind dat iedereen een mening mag hebben maar voordat je deze verkondigd zou ik mijzelf wel eerst inlezen voordat ik die zou plaatsen. Dat is hier overduidelijk het geval. Veel voetballers stortte juist geld toen het lichaam van sala gevonden was maar de piloot nog niet. MBappe bijvoorbeeld stortte 31.000 euro nadat sala uit het wrak was gehaald. Er deden er meet mee maar waar moet je beginnen als het vliegtuig gevonden is en er zit buiten meneer Sala niemand meer in? Je kunt moeilijk de hele bodum afstruinen in de hoop iets te vinden. Ietwat meer nuance in de reacties hierboven zou ik dan ook wel gepast vinden..

20 juni 2019 om 00:38

Elninoo Enige nuance was idd meer op zijn plaats geweest in dit trieste gebeuren...de keuze zal weloverwogen gemaakt zijn om te stoppen met zoeken , als er geld nodig was geweest was dit er zeker wel gekomen , maar de berichtgeving die de media plots helemaal stopt is in mijn ogen niet terecht. Verder zijn er alleen verliezers in deze dat is al erg genoeg.

Maar..wat is nou de reden dat hij is opgepakt? Het artikel zegt alleen dat hij vermoedelijk iets te maken heeft gehad met de dood van Sala.

Wat precies?

20 juni 2019 om 12:11

Vliegtuig deed niet aan de eisen. De piloot had niet de benodigde vergunningen. En dit zijn geruchten dat er een maffioso praktijken zijn... Maar wat deze man heeft gedaan dat blijft nog een vraagteken.

Wat heeft deze man dan gedaan? Het vliegtuig gesaboteerd? Het staat niet in het artikel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Cardiff City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Hull City394
14.QPR38-5
15.Reading373
Voor de complete stand: Football League Championsh...
SpelersPositieW
J. HoilettAanvaller233
N. Mendez-LaingAanvaller192
L. TomlinAanvaller195
G. WhyteAanvaller190
N. EtheridgeKeeper160
D. WardAanvaller165
J. BennettVerdediger260
Voor de complete selectie: Clubpagina Cardiff City.

1 fan
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
Het is niet zeker dat Juventus en Paris Saint-Germain deze maand nog tot een ruildeal komen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren