‘Routinier’ volgt voorbeeld van Jörgensen en verlengt bij Feyenoord

Woensdag, 19 juni 2019 om

Feyenoord en Jens Toornstra hebben een principeakkoord bereikt over verlenging van de samenwerking, zo meldt de Rotterdamse club op de officiële kanalen. De middenvelder, wiens oude contract nog twee seizoenen doorliep, ligt met de nieuwe verbintenis tot 2022 vast in De Kuip. Toornstra speelt sinds 2014 voor de Eredivisionist uit Rotterdam en volgt het voorbeeld van Nicolai Jörgensen, met wie Feyenoord vorige week tot een akkoord kwam over een nieuw driejarig contract.

“Het verlengen van de basiskrachten binnen de selectie is minstens zo belangrijk als het toevoegen van vers bloed. Jens bewijst jaar in, jaar uit een speler te zijn waar we op kunnen bouwen en die bovendien vaak voorop gaat in de strijd”, reageert technisch directeur Sjaak Troost via de clubsite. “Met zijn ervaring en prestaties kan hij inmiddels tot een van de routiniers worden gezien. Dat maakt hem een van de ervaren krachten waar ook de jongere spelers in onze selectie zich aan op kunnen trekken. Jens is daarnaast natuurlijk een echte Feyenoorder geworden en het is mooi dat we na zijn carrière gaan kijken of hij voor de club behouden kan blijven”, aldus Troost.

“Goed voor de kwaliteit van de selectie en belangrijk voor de continuïteit dat spelers als Nicolai en Jens bijtekenen”, stelt hoofdtrainer Jaap Stam in een reactie op de nieuwe contracten van het tweetal. “Als speler en als trainer wil je altijd het maximale eruit halen. Daar heb je zulke teamspelers met kwaliteit en een bepaalde sterke mentaliteit voor nodig.”

Het absolute hoogtepunt van Toornstra bij Feyenoord kwam in 2017, toen hij met de kampioensschaal in zijn handen stond. Daarnaast veroverde de veelzijdige middenvelder tweemaal de TOTO KNVB Beker en ook twee keer de Johan Cruijff Schaal. De voormalig speler van ADO Den Haag en FC Utrecht staat op 45 doelpunten en 40 assists in 190 wedstrijden in het Feyenoord-shirt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Goede zaak, bruikbare speler die altijd wel goed is voor 12 a 13 goals

19 juni 2019 om 20:45

En nooit klaagt en verzaakt. Geen wereldtopper, geen sterspeler maar wel nuttig genoeg om toch elke keer weer opgesteld te worden

Is al 30 jaar oud en had nog een 2-jarig contract. Had dat geld ergens anders ingestoken en dan had je volgend seizoen altijd nog kunnen bekijken hoe het met Toornstra ervoor staat.

19 juni 2019 om 19:43

Gewoon houden. Je hoeft niet altijd te verjongen. Jens is voetballend een alleskunner met het loopvermogen van een paard.

19 juni 2019 om 19:50

Ik zeg ook nergens dat je hem weg moet doen. Maar over een jaar is hij 31 en heeft hij een 1-jarig contract over, dan had ik liever volgende zomer een beslissing genomen omtrent Toornstra. Als je aansluiting wilt vinden bij PSV en Ajax zal je moeten zorgen dat je meer inkomsten genereert uit transfers en niemand gaat Feyenoord een grote zak geld bieden voor oudere spelers zonder rek. Dus het lijkt me zeker wel belangrijk dat Feyenoord een aantal oudere spelers als raamwerk heeft met daarnaast zo veel mogelijk talent. Toornstra zou als één van die oudere spelers zeker niet misstaan.

En laten we eerlijk zijn, voor een alleskunner kan hij behoorlijk weinig.

19 juni 2019 om 22:07

A joh, Toornstra is gewoon de Schone van Feyenoord. Al lang bij de club en voorziet het team van een bepaalde basiskwaliteit. Prima actie

19 juni 2019 om 21:58

Heb je zijn statistieken erbij gepakt? Doet het gewoon erg goed bij Feyenoord en is een ideale man in de selectie. Vergeet niet dat een contract verlenging ook vaak een beloning is, en stimuleert nog harder te werken. Volgens mij hebben ze in Amsterdam ook Schone nog rondlopen die ideaal is voor de selectie, zich altijd terug knokt, maar ook vaak moeite heeft om zijn eigen as te draaien in 2 minuten tijd. Iedere voetballer heeft zijn beperking, Jens ook, maar hem afschilderen als een matige voetballer vind ik wel goedkoop. Vergeet niet dat ook hij kampioen is geworden en voor Feyenoord wat bekers heeft binnen gehaald. Kort gezegd, vind ik je opmerking goedkoop scoren.

19 juni 2019 om 22:04

Ik vind jouw opmerking eerder goedkoop scoren aangezien ik nergens zeg dat hij een matige voetballer is.

Feyenoord heeft nou eenmaal een vrij matige selectie momenteel voor een club die zich wilt meten met de top van de Eredivisie. In deze selectie zitten een heleboel spelers van boven de 24 die Feyenoord nooit een zak geld gaan opleveren. Het is niet erg om een paar spelers als Toornstra in je selectie te hebben, zoals gezegd werkt hij keihard en is hij zeker een prima kracht in dit elftal. Echter zou een Feyenoord van weleer wellicht alleen op de bank een plaatsje hebben voor spelers van het Niveau Toornstra. Kwestie van ambitie.

Overigens hoop ik al jaren dat het bij Feyenoord weer wat beter gaat, daar staat een Ajax logo los van.

19 juni 2019 om 22:50

Inderdaad. Eigenlijk misdadig dat je het Feyenoord-publiek ook komend seizoen weer dezelfde middelmaat voor durft te schotelen. Transfer van Vilhena tegenhouden en ook inderdaad deze 'subtopper' nog eens verlengen. Als Feyenoord klaarblijkelijk er toch rekening mee houdt dat het geen kampioen wordt, grijp dan het jaar aan om door te selecteren. Verpats Vilhena, Berghuis, Jorgensen en iedereen waar een club geld voor wil neertellen en ga aan de slag. Ik zou Jerdy Schouten halen, had Maher ook transfervrij opgepikt en zou Geertruida en Kokcu kwalificeren als basiswaardige spelers. Voorin zou ik Tottenham polsen Vincent Jansen te kunnen huren en verder zou ik Wesley Hoedt en Erik Pieters eens polsen voor een terugkeer naar Nederland. Hoedt al dan niet via huurconstructie.

20 juni 2019 om 00:20

Ondanks dat ik het niet in al je aankopen kan vinden ben ik het wel eens met het grotere geheel. Ze moeten inderdaad die spelers die nog wat waarde vertegenwoordigen voor zoveel mogelijk geld verkopen en dat gericht besteden. Gezien het aankoopbeleid onder Van Geel snap ik wel dat er nog een trauma heerst omtrent aankopen maar het is toch echt tijd om meer uit de scouting te halen.

En inderdaad meer jeugd de kansen geven en dan gericht aankopen. Liefst ook meerdere spelers met potentie zoals inderdaad Schouten zodat je mogelijk weer meerdere klappers kunt gaan maken in de toekomst zoals zowel PSV als Ajax momenteel doen.

20 juni 2019 om 01:31

Met huurlingen ga je natuurlijk lekkere stapoen zetten niet dus. Als feyenoord wil groeien moet er potentie in de spelers zitten en moet de trainer die er zo goed mogelijk uithalen... en dan verkopen op het toppunt. Met huurlingen sta je alleen maar waardevermeerdering van bankzitters in de weg. Met een Janssen en Hoedt wordt feyenoord volgend jaar ook geen kampioen, dus waarom daaraan geld uitgeven dat je nooit terug zult zien?

21 juni 2019 om 00:16

Huurlingen geven lucht om kapitaal op andere posities in zetten. Stel je zou met Janssen en Hoedt twee posities opvullen voor weinig, de centen voor Vilhena inzetten voor het halen van Schouten en bijvoorbeeld Vlap (met Nieuwkoop betrokken in een ruildeal). Vier spelers die je sportieve slagkracht kunnen verkopen, met financieel voordeel tot gevolg en daarna mogelijkheden om volgend seizoen Hoedt en Janssen permanent te vervangen. voor Feyenoord biedt huur juíst kansen voor de toekomst. Op de lange termijn.

Verstandige zet van Feyenoord. De club komt te kort voor de top, maar onderscheidt zich van de subtop door gewaardeerde krachten langdurig te kunnen vasthouden. Met ervaring kan je vaak een gebrek aan talent compenseren. Dat heeft Feyenoord in 2017 ook bewezen.

19 juni 2019 om 19:30

In 2017 heeft Feyenoord veel goede wedstrijden gespeeld met mooie goals. Het gebrek aan talent vind ik dan ook een misplaatste opmerking met spelers als Karsdorp en Kongolo.

19 juni 2019 om 22:25

Dat ontken ik ook niet.

Bruikbare speler voor Fey. Maar als je echt mee wilt doen om het kampioenschap kan je beter afscheid nemen van Toornstra, van der Heijden, Larsson, Botteghin en Clasie. Deze spelers zijn alles behalve exceptioneel en moeten eigenlijk vanuit de jeugd doorstromen.

19 juni 2019 om 19:50

Eens, maar als je ze wilt vervangen heb je tienatllen miljoenen nodig....

... Laten die er nou net niet zijn.

In die zin begrijp ik de verlenging dus wel.

19 juni 2019 om 20:59

Feyenoord moet even helemaal niet aan het kampioenschap denken. Belangrijke spelers weg en weinig geld om nieuwe spelers aan te trekken. Gewoon op de jeugd richten en gaan voor europees voetbal. Als ze dat halen hebben ze een prima seizoen.

19 juni 2019 om 22:09

Hoewel ik je opmerking begrijp, is er geen jeugdspeler opendoet moment beter dan Toornstra bij Feyenoord. Ideale selectiespeler

Prima zet dit. Toornstra is een typische 12e of 13e man waar je altijd op kan rekenen. Hij zweeft constant tussen bank en basis, maar als hij speelt zakt hij nooit door de ondergrens. Hij werkt hard, zeikt nooit en als er ergens op het middenveld een speler wegvalt kan je hem er probleemloos neerzetten. Dit soort spelers kan ieder team goed gebruiken.

Feyenoord heeft de selectie voor komend seizoen aardig op aardige; er lijkt maar een beperkt aantal uitgaande transfers te zijn. Dat is jammer voor de inkomsten, want aangekochte spelers leveren maar weinig op, maar het is goed richting de kwalificatie voor de El.

Ik denk dat Berghuis en Vilhena de enige potentiele vertrekkers zijn?

19 juni 2019 om 20:05

Je kan toch niet tevreden zijn over wat er nu op het veld staat. Er is nul verbetering bij gekomen en je verliest van persie.

19 juni 2019 om 21:01

Met het stoppen van Van Persie, (evt Classie), en evt verkopen van Vilhena en Berghuis ben je bijna alle kwaliteit kwijt. Je kan hier als Feyenoorder toch niet blij van worden?

19 juni 2019 om 21:34

Ik ben geen Feyenoorder, maar ik zie het wel als een goed teken dat de selectie van vorig jaar intact blijft vanuit het perspectief van automatismen en klaar zijn om te vlammen over een paar weken voor kwalificatie. Met Jorgensen blijft in elk een goede speler voorin, en de defensie blijft intact (nu was dat niet de beste defensie van de Eredivisie, maar het is wellicht beter dan wat PSV nu kan opstellen qua routine). Ik hoop ook dat Ayoub eindelijk een kans gaat krijgen, want die heeft tov de rest van de selectie echt wel he tniveau om in de basis te staan.

19 juni 2019 om 21:51

Woezel, ik snap je punt. Echter waren Clasie en Vilhena vooral in de topwedstrijden goed. In veel wedstrijden ergerde ik me aan het gebrek aan voetbal op het middenveld. Andere types kunnen dus geen kwaad. Kwalitatief is Vilhena goed, maar Ayoub is tegen de kleintjes misschien zelfs nuttiger. Van Persie was individueel de beste, maar met Jorgensen in de spits presteerde het team aanzienlijk beter. De enige enorme aderlating, is als Berghuis vertrekt. Ik hoop dus vooral dat hij blijft. Verder ben ik erg benieuwd wat Stam kan met Emil Hansson en Tapia. Het kan zo maar eens een team worden dat beter in elkaar zit dan de laatste twee jaar. Zeker als spelers als Haps, Botteghin en St. Juste fit blijven

19 juni 2019 om 21:25

Troost is bezig met de verlenging van Berghuis.

Feyenoord's financiën zien er slecht uit. Weinig kapitaal op het veld ook. Daar heeft het beleid van Martin uiteindelijk wel voor gezorgd. Hij had moeten cashen op Jörgensen en St.Juste, zonder hen haalt Feyenoord ook wel Europees voetbal. Hopelijk wordt er straks ook weer gezond beleid gevoerd. Het scouting netwerk van Feyenoord, heeft een duidelijke upgrade nodig! Er is weinig geld, dus zal er slim gescout moeten worden. Feyenoord moet kapitaalkrachtig worden om Ajax en PSV het hoofd te kunnen bieden. Daar zijn ze nu nog lichtjaren van verwijderd.

19 juni 2019 om 21:12

@ penkie

Ik ben wel nieuwsgierig waar jij het vertrouwen vandaan haalt dat Feyenoord zeker Europees voetbal haalt, in de uitwedstrijd tegen AS Trenci speelde Jörgensen en van Persi niet mee. In de thuiswedstrijd speelde van Persie mee,maar ook toen redde ze het niet. Nu laat ik mij graag positief verassen, maar ik reken qua Europees voetbal bij Feyenoord echt helemaal nergens op.

19 juni 2019 om 21:35

Ik zou er ook nog niet op voorhand vanuit gaan dat Feyenoord zich even kwalificeert. Feyenoord heeft de afgelopen 13 jaar 2 of 3 van dit soort tweeluiken gewonnen in Europa. In uitwedstrijden hebben ze in 13 jaar alleen van Kalmar en Standard Luik gewonnen. En nu gaan ze op zeker Europees halen? Wat een arrogantie. Je kan ook zomaar een zware loting krijgen en er op basis van kwaliteit uitvliegen.

19 juni 2019 om 21:49

Dit arrogantie noemen.. Iets te maken met clubvoorkeur? Hou is op man. Feyenoord heeft sinds 13 jaar een sterkere selectie dan voorheen. Dan mag je er toch vanuit gaan dat je je kwalificeert? Met die insteek moet je ook gaan voetballen en dit seizoen in gaan. Feyenoord heeft nog steeds een prima selectie met jongens als Kokcu, Malacia & Bannis die op de deur kloppen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger92
S. BerghuisAanvaller99
B. LinssenAanvaller91
J. BijlowKeeper60
N. JørgensenAanvaller51
L. NarsinghAanvaller51
R. BoženíkAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 24 november
Manchester City wil graag langer door met Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren