Mourinho aast op terugkeer in het voetbal en droomt van WK of EK

Woensdag, 19 juni 2019 om

José Mourinho gaat liever aan de slag met een nationaal elftal dan bij een club. De oefenmeester zit sinds zijn ontslag bij Manchester United in december vorig jaar zonder werkgever, maar heeft nog altijd trainersambities. "Ik wil strijden in nieuwe competities", aldus de Portugees tegenover Eleven Sport.

Mourinho is al sinds 2000 bezig aan zijn carrière als hoofdtrainer, maar was nog nooit bondscoach. "Op dit moment zie ik mezelf eerder bij een nationaal team dan bij een nieuwe club", zegt de coach, die graag actief zou zijn op een eindtoernooi. "Ik denk dan aan het WK of EK. Of Portugal het juiste team is voor mij? Niet per se."

Toch ziet Mourinho ook nog voldoende uitdagingen in het clubvoetbal. "Kampioen worden in een vijfde land, of de Champions League winnen met een derde club zijn dingen die ik graag zou willen bereiken", vertelt The Special One. "Maar ik zou het niet alleen daarvoor doen. Ik ga alleen aan de slag waar het project me overtuigt."

Mourinho keert alleen terug in het voetbal bij een club die hem aanspreekt. "Ik wil gelukkig zijn, niet per se winnen. Ik wil geen voorstel accepteren zonder ervan overtuigd te zijn, dat is wat ik altijd heb gedacht. Als een club tegen me zou zeggen: 'Er zijn vandaag geen voorwaarden om te winnen, maar we willen dat je die voorwaarden creëert', dan zou ik dat overwegen", besluit de trainer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door gunnero)

Zie hem wel graag als bondscoach van Portugal. Hij krijgt nu een generatie die kampioenschappen kan winnen. Ronaldo zal na het EK wel stoppen. Dan is het zaak dat iemand het roer pakt en weer terug gaat naar een 4-3-3 en lekker gaat voetballen, wel op onze manier dan. Kan me alleen niet voorstellen dat hij daar een jaar op gaat zitten wachten.

Denk dat hij bij Engeland aan de slag wil en terecht ook aar komt een gouden lichting aan met Sancho als vaandeldrager.

19 juni 2019 om 13:32

Lekker voetballen dan moet je niet Mourinho aanstellen, dat is een trainer die puur op resultaat speelt, daar haalt die een hoog rendement mee vaak maar is niet het leukste om naar te kijken als liefhebber.

Het zou zonde zijn als deze opkomende generatie Portugese talenten dadelijk met een Mourinho zitten, ze zouden beter een trainer kunnen kiezen die attractief voetbal wil spelen, het liefst zou ik dan Villas-Boas het over zien nemen van Santos.

19 juni 2019 om 14:07

@V-watcher

Mensen die inderdaad niet verder kijken dan hun neus lang is zien alleen maar verdedigend werk van Mourinho. BIj Real Madrid speelde hij extreem aanvallend en dat resulteerde dan ook in de volgende cijfers

2010/2011: 102 doelpunten voor en 92 punten, 29 winst partijen
2011/2012: 121 doelpunten voor en 100 punten, 32 winst partijen
2012/2013: 103 doelpunten voor en 85 punten, 26 winst partijen

Alleen andere grootheden als Carlo Ancelotti, Pellegrini en Zidane kwamen bij dezelfde cijfers in de buurt.

Pellegrini: 102 doelpunten voor 96 punten, 31 winst partijen
Zidane:
2015/2016: 110 doelpunten voor en 90 punten, 28 winst partijen
2016/2017: 106 doelpunten voor en 93 punten, 29 winst partijen
Ancelotti:
2014/2015: 118 doelpunten voor en 92 punten, 30 winst partijen

19 juni 2019 om 14:11

Tja, als je bij RM al geen aanvallend voetbal speelt houdt het echt op. Bij al zijn andere clubs was het echter verre van aanvallend.

19 juni 2019 om 14:30

Real speelde onder Mourinho eerste jaren echt leuk voetbal. vlijmscherpe counters was echt prachtig om te zien

19 juni 2019 om 15:05

Bij Inter anders ook gewoon in veel wedstrijden. Kan me nog wedstrijde herinneren dat ze met 0-4 bij AC Milan wisten te winnen. Ook bij Chelsea genoeg wedstrijden aanvallend gespeeld. Men overdrijft altijd.

19 juni 2019 om 15:19

Mourinho speelt tegen sterke tegenstanders vooral verdedigend. Het voordeel bij Madrid is dat je met zo'n team misschien 5 clubs ter wereld kan classificeren als sterke tegenstander. Vrij logisch dat je je als Real niet gaat ingraven tegen Eibar of Hercules Alicante.

19 juni 2019 om 15:29

Ook tegen Eibar en Hercules was het soms niet om aan te gluren hoor. Mou heeft een aantal succesvolle counterwedstrijden gespeeld, maar het grootste deel zat er geen lijn in het spel toentertijd. Real heeft het mooiste voetbal gespeeld onder Pellegrini en Ancelotti.

19 juni 2019 om 15:47

Je leest niet helemaal goed wat ik zeg, ik zeg nergens dat Mourinho nooit attractief voetbal heeft gespeeld maar vooral resultaat gericht voetbal speelt, zijn teams gaan niet de wedstrijd in om het publiek te verwennen maar gaan puur voor het resultaat, als dat met goed voetbal kan is dat meegenomen maar geen must.

Dat is wel een bijster groot verschil als zoals je het nu uitlegt.

19 juni 2019 om 17:01

Dat zou ook wel heel raar zijn als Real tegen Malaga of zo de bus zou parkeren. Wat ik me van zijn tijd uit de topwedstrijden tegen Barca herinner is dat het ordinaire schoppartijen werden . Niet alleen door zijn schuld uiteraard maar hij was er wel debet aan. Hij creëerde een naar sfeertje bij real en leek nogal gefrustreerd over Barca . Het voetbal alsmede de resultaten werden ook steeds minder naarmate hij er zat. Maar er zijn ploegen zat waar hij wel past hoor , een Inter bijvoorbeeld . Het is gewoon een feit dat hij behoorlijk verdedigend resultaat voetbal speelt . Maar dat is zijn goed recht hoor , iedereen heeft zijn stijl en juist dat maakt voetbal leuk . Met alleen maar PePs wordt het ook niet leuk

19 juni 2019 om 21:59

@Migi Destijds was er maar 1 club waarvoor Real zijn spel moest aanpassen: Barca. Natuurlijk was Bayern of Dortmund destijds ook geen makkie voor Real, maar Barca was dodelijk. Conclusie; Mourinho speelde zeker niet verdedigend met Real.

19 juni 2019 om 15:25

Die verdediging van Engeland is dramatisch. Mourinho zou in ieder geval geschikt zijn om er het beste van te maken. Man, wat is het duo Maguire-Stones dramatisch zeg. Aanvallend is het wel prima bij Engeland met Sancho, Rashford en Sterling alleen het middenveld is vooralsnog niet heel creatief.

Ik zie hem wel bondschoach worden de meest succesvolle spelen op dit moment het voetbal wat hij bedacht heeft. Zou wel zonde zijn Portugal heeft eindelijk een volledige selectie die kan aanvallen en ze spelen oo zo saai.

19 juni 2019 om 13:46

Wat hij bedacht heeft? Wat heeft hij dan zo speciaal bedacht?

19 juni 2019 om 13:53

De manier van hoe hij zijn ploegen vanuit de organisatie gedisciplineerd laat verdedigen, waardoor ze in de counter dodelijk zijn. De beste man heeft meer kwaliteiten dan bussen pparkeren.

19 juni 2019 om 14:07

Ben je daadwerkelijk in de veronderstelling dat Mourinho dat bedacht heeft? Mourinho heeft veel kwaliteiten en is zonder twijfel een winnaar, maar vernieuwend is hij nog nooit geweest.

19 juni 2019 om 14:13

Je bedoelt gewoon Catenaccio?

19 juni 2019 om 16:25

Wat een grap. Catenaccio houdt in dat je met een libero speelt, iets wat Mourinho nooit heeft gedaan. Inter 09/10 was gewoon een 4-2-3-1 opstelling. Mourinho zette gewoon een blok van 6 neer die verdedigend bleven staan, Sneijder mocht creatief doen en drie lopers (milito, Eto'o, etc) moesten het afmaken. Guardiola is de trainer die Catenaccio in een nieuw aanvallend jasje heeft gestoken. Waarbij hij een back liet doorschuiven naar het middenveld en ook een overtal creëerde. Dit deed hij met Alves / Lahm / Clichy. Hier is Guardiola momenteel een beetje van afgestapt heb ik het idee.

Mourinho heeft een erg controlerende stijl. Past perfect in Italië, maar verklaard zijn falen in Engeland en Spanje. Bij landenvoetbal is echter enkel resultaatvoetbal belangrijk, dus ik zou als kwakkelend land zijnde niet lang twijfelen. Daarom snap ik ook niet zo goed waarom geen enkel land bij Benitez heeft aangeklopt, ook zo'n cupfighter-ingestelde coach.

19 juni 2019 om 16:40

Voor de duidelijkheid allemaal:
Zijn falen in Engeland houdt in een landstitel met Chelsea en het beste seizoen van United sinds het vertrek van Ferguson.

En wat te denken van zijn falen in spanje waar hij een club dat 10 jaar geen ekeke rol van betekenis speelde in de cl, meteen 3x op rij op een haar na de finale miste en en landskampioen maakte met het beste team ooit als concurrent. Waarbij hij ook nog eens het doelpuntenrecord brak.

Het was allemaal vrij dramatisch, zoals jullie kunnen zien.

Je kan van hem vinden wat je wil, maar hij is wel de perfecte coach om resultaatvoetbal te spelen, en dat heb je nodig op een EK of WK.

'er zijn vandaag geen voorwaarden om te winnen, maar we willen dat je die voorwaarden creëert'

Vraag me af of hij hiermee bedoelt dat hij ook een stap terug zou willen doen, naar een club als Everton of Lyon. Clubs die niet tot de top behoren, maar daar wel van dromen. Zou hem wel bij Everton willen zien. Hebben het geld wel,maar missen iemand die ze een zetje richting de top 4 kan geven. Mourinho zou via zijn connectie met Mendes misschien nog leuke spelers daarheen kunnen halen.

Laat Fernando Santos lekker als bondscoach aanblijven. Het team lijkt goed met elkaar over weg te kunnen en het plezier is er. Is het voetbal goed? tja wat is goed, ze winnen en pakken wel prijzen. Santos is momenteel de juiste nuchtere ”peoplemanager” die ook nog jonge gasten de kans geeft. Dit geldt overigens ook voor de Assistent-trainer Ilidio Vale die in het verleden met al die jonge gasten heeft getraind. Ik zie die chemie met Mourinho nog niet zo snel ontstaan.

Mourinho is de ideale bondscoach. Speelt resultaat voetbal en weet hoe je moet winnen op een toernooi. Mourinho is ook een type die iedere periode ruzie zal maken met hoofdtrainers van de clubs dat ze de spelers te veel belasten etc. Zou de ideale kandidaat zijn voor Portugal op het WK 2022 met Pepe (39 jaar) n de verdediging en Ronaldo (37 jaar) in de spits.

19 juni 2019 om 13:56

en als mourinho opbelt naar een club, dan denk jij dat de trainer zijn spelers anders gaat belasten? Gaat mourinho dan ook het salaris van die spelers betalen?

Hij speelt idd resultaat voetbal, alleen hij haalt al vrij lang geen echte resultaten meer. Daar heb je dus niks aan.

19 juni 2019 om 15:26

1jaar geen prijs jaar daarvoor dacht ik een europa leage en nog een beker of niet?

Heeft natuurlijk eerder ook bewezen dat het een toernooi trainer is. Ik denk dat hij goed zou passen als BC bij Portugal. Zou het ook wel toejuichen extra kleur op een eindtoernooi.

Als die maar niet naar Servië gaat waar nu een plek vrij is. O wacht, ik hoef me geen zorgen te maken. Ze hebben daar geen geld voor Mourinho....alhoewel, ze wisten Advocaat te strikken voor een paar maanden 🧐

Kom lekker bij Feyenoord. Wij hoeven toch geen mooi voetbal en als je dan ook nog voorwaarden kan creëren om te winnen, helemaal mooi.

Gekkikgheid natuurlijk, die moet lekker coach van Portugal worden, match made in heaven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Portugal

FIFA ranking: 6
185 fans
Actuele wedstrijden

846 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 20 augustus
Paris Saint-Germain is bereid om Neymar aan Real Madrid te verkopen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren