‘Belletje Lionel Messi heeft mogelijk gevolgen voor Neymar en Griezmann’

Woensdag, 19 juni 2019 om

Een transfer van Neymar naar Barcelona lijkt met de dag waarschijnlijker te worden, zo melden diverse Spaanse media, zoals El Mundo en Mundo Deportivo. Eerstgenoemde Spaanse krant meldt zelfs dat Lionel Messi zich heeft bemoeid met de eventuele transfer van de Braziliaan, die op het punt staat om Paris Saint-Germain na twee jaar achter zich te laten.

Volgens El Mundo heeft Messi gebeld naar voorzitter Josep Maria Bartomeu met het verzoek om werk te maken van de komst van Neymar. De Argentijn heeft tussen 2013 en 2017 zeer prettig samengewerkt met de Braziliaan en hoopt op een hereniging bij Barcelona. Bartomeu heeft zich vervolgens gemeld bij PSG om een overgang van Neymar te bespreken.

De komst van Neymar heeft mogelijk gevolgen voor de toekomst van Antoine Griezmann. De selectie van Barcelona is niet erg enthousiast over de komst van de spits van Atlético Madrid. Barcelona heeft al maandenlang een persoonlijk akkoord met Griezmann, maar een officiële deal ligt nog niet op tafel, daar Barcelona eerst nog zaken moet doen met Atlético.

Barcelona wacht tot 1 juli, aangezien dan de afkoopclausule van 120 miljoen euro van Griezmann in werking treedt. Hoewel Barcelona al persoonlijk rond is met de Fransman, staan de Catalanen ervoor open om de aanvaller direct verder te transfereren naar het eveneens geïnteresseerde PSG, aldus El Mundo. In Parijs zou Griezmann ook meer kunnen verdienen dan in het Camp Nou.

Volgens Mundo Deportivo heeft Neymar aan PSG en eigenaar Nasser Al-Khelaïfi duidelijk gemaakt dat hij wil verkassen naar Barcelona. “Ik wil niet meer bij PSG spelen. Ik wil terug naar mijn thuis, waar ik nooit had moeten vertrekken”, zo wordt Neymar geciteerd. PSG zou openstaan voor een vertrek van de dribbelaar, aangezien Al-Khelaïfi klaar is met 'sterallures' binnen de selectie. Ook trainer Thomas Tuchel zou het gedrag van Neymar beu zijn en een transfer niet dwarsbomen.


Poll

Verwacht jij dat Neymar deze zomer terugkeert bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door el_guaje7)

Griezman gaat of naar united of real...barca zou een grote fout zijn

19 juni 2019 om 10:00

Haha real. Denk je echt dat ze hem bij Real accepteren? Die hebben net 2 aanvallers gekocht. No way dat Antoine hier naartoe gaat.

19 juni 2019 om 10:03

Van Atletico naar Real zou een nog grotere fout zijn, om over United maar te zwijgen..
Ik hoop dat hij lekker naar PSG gaat ter vervanging van Neymar en Neymar naar Barca terugkeert. Ik beoordeel hem op zijn kwaliteiten en hij heeft nou eenmaal meer kwaliteiten dan Griezmann.

19 juni 2019 om 10:04

Nouja een aanval met Neymar, Griezmann en Messi zou bij Barca niet misstaan gok ik... Kan Suarez als breekijzer gebruikt worden.

19 juni 2019 om 10:07

Barcelona was inderdaad al op zoek naar een vervanger van Suarez. Zou me niks verbazen als die mag vertrekken na 1 juli.

19 juni 2019 om 12:01

Is erg lastig de situatie met Neymar. On het is een hele goede voetballer. Maar zijn persoonlijkheid is probleem. En tevens wat gaat Barcelona met Luis Suárez doen. Het salarishuis moet ook opgelost worden.

Neymar is ook een veel betere match dan Griezman. Ik geloof ook niet dat Griezman succesvol zou worden.

PSG kan toch gewoon zelf Griezmann kopen op 1 juli ipv via Barca, wat hoogstwaarschijnlijk nog duurder zou uitvallen. Wat een onzin artikel.

19 juni 2019 om 10:33

Als het bericht van gisteren klopt, Dat Barca 100 miljoen, Rakitic, Dembele en Umtiti wil betalen voor Neymar dan koopt PSG denk ik Griezmann voor 120 miljoen. Dat zou toch een wereld deal zijn? Dan betaal je dus eigenlijk 20 miljoen en Neymar voor Dembele, Umtiti, Rakitic én Griezmann😂

19 juni 2019 om 10:43

In elke linie een nieuwe speler van wereldklasse. Zou de transferperiode van PSG in één keer geslaagd maken!

19 juni 2019 om 10:46

Dan krijg je echt een bizar elftal zeg.
Misschien dan nog Donnarumma erbij halen als vervanger van Buffon en je bent als elftal compleet voor volgend seizoen.

Areola
Dani Alves
Kimpembe
Umtiti
Bernat
Rakitic
Marquinhos
Verratti
Mbappe
Griezmann
Demebele
19 juni 2019 om 10:53

Hoezo twee linksbenige Cv's?

19 juni 2019 om 10:59

@MarcoVerratti. Leuke creatieve som. Je vergeet wel alleen dat je 200 miljoen verliest op neymar. Dus het verhaal gaat maar half op met jouw berekening.

19 juni 2019 om 11:10

Marcoverratti, dan zal ik je meteen uit de droom helpen. Die berichtgeving van gisterochtend via Voetbalzone klopte niet, dat is verkeerd overgenomen van Globo Esporte. Het Braziliaanse medium berichtte namelijk enkel dat Paris Saint Germain open zou staan voor een vertrek van Neymar en dat de speler zelf graag terug zou willen gaan naar Barcelona. Over een mogelijke transfersom werd enkel gespeculeerd zonder enige vorm van bewijs. En zelfs dan ging het niet om honderd miljoen euro plus drie spelers, het ging om honderd miljoen euro plus één speler. Dat zou bijvoorbeeld Ivan Rakitic, Samuel Umtiti of Ousmane Dembélé kunnen zijn. Niet alledrie, dat is gewoon verkeerd overgenomen door Voetbalzone en andere media.

19 juni 2019 om 11:43

In mijn ogen zou trouwens een terugkeer van Neymar niet eens aan de orde moeten zijn; de speler heeft besloten niet meer voor de club te willen spelen op een zeer ongelukkig moment. Nu ben ik op zichzelf niet tegen een terugkeer van spelers die een verkeerde (of een extreem goede) sportieve beslissing hebben genomen, denk bijvoorbeeld aan een terugkeer van Hector Bellerín, Sergio Gómez, Eric García of Alejandro Grimaldo. Neymar hoort niet in dat rijtje thuis.

Ten eerste was zijn beslissing om te vertrekken voornamelijk gemotiveerd door egoïstische (wilde niet meer in de schaduw van een andere speler staan) en financiële redenen. Een speler die het sportieve aspect hoog waardeert gaat niet van La Liga naar de Ligue 1, zeker niet een speler van zijn kaliber.

Daarnaast was zijn gedrag bij Barcelona binnen de lijnen op z'n zachtst gezegd frustrerend. Constant opstootjes met de tegenstander, gebrek aan respect voor iconische spelers van de tegenstander, terwijl Jordi Alba en Andrés Iniesta zich in defensief opzicht moesten wegcijferen voor hem.

Kijken we naar zijn gedrag binnen en buiten de lijnen op dit moment, dan lijkt me een terugkeer een behoorlijk risico. Even de bovenstaande redenen buiten beschouwing gelaten, enkel wanneer Paris Saint Germain besluit andere hoofdpijndossiers van Barcelona in de overgang te betrekken zou er gepraat kunnen worden. Dus geen Samuel Umtiti of Ousmane Dembélé, maar Philippe Coutinho of Ivan Rakitic. En zelfs dan ben ik van mening dat Neymar een deel van zijn eigen transfer zou moeten financieren als blijk van respect richting de club.

19 juni 2019 om 12:36

Jouw laatste zin vind ik helemaal correct. Hij zal offers moeten brengen, hopelijk ziet Bartomeu dat ook. Verder was ik al aan het denken of Messi een deel van zijn salaris (en zelfs rugnummer) zou willen afstaan, wat denk jij daar over? Het enige doel van Messi is momenteel prijzen pakken met de ploeg, en dan voornamelijk de felbegeerde Europese beker. Denk je dat hij zulke offers zou brengen? Dat hij zichzelf ahw wegcijfert en de ster van Neymar zou laten groeien? Ik denk dat dat de ploeg ten goede zou kunnen komen, daar Messi nog steeds de beste speler is maar de aandacht dan meer naar Neymar zou verschuiven...
Daarbij verwijs ik dan voornamelijk naar het gerucht 2 jaar geleden over dat hij Neymar de gouden bal zou willen laten winnen.

Zijn toch interessante handelingen wederom rondom Barca. Een persoonlijk akkoord bereiken met een speler. Om vervolgens deze dan maar direct door te verkopen omdat een paar haantjes op hun pikkie getrapt zijn en Messi die aangeeft wat moet gebeuren.

Nu kan je dit niet blind allemaal geloven, maar waar rook is is vuur denk ik dan maar zo. Plus is dit niet de 1e x dat Barca en messi zo in het nieuws verschijnen.

Neymar bij Barca zal wel een enorme impuls zijn. Ben benieuwd.

19 juni 2019 om 10:06

Valt mij inderdaad ook op dat er in transferwindows constant gesproken wordt over wat Messi wilt, ipv wat Barcelona wilt. Messi belt over dit, Messi spreekt veto uit over dat... Niet zo gek om naar 1 vd 2 beste voetballers ter wereld te luisteren, maar de media brengt het vaak alsof Leo alleenheerser is in Catalonië. Ben heel benieuwd in hoeverre dit klopt.

19 juni 2019 om 10:08

Tuurlijk zijn er mensen zoals jij die bij het minste geringste iets zien om Messi en Barca zwart te maken.
Want een club mag niet afzien van een 'persoonlijk akkoord' als er zich een betere optie voor doet?
Spelers doen dit te pas en te onpas, dus waarom clubs dit niet zouden mogen, is mij een raadsel. Staat overigens nergens in de wet. Zeker als een bod niet eens is geplaatst, heb je vrij weinig om over te zeuren. Maar het is Barca, dus moet het wel dubieus zijn...

En Messi die aangeeft wat moet gebeuren? Dat is totaal niet waar. Ze zullen wel vaker advies vragen aan Messi, dat is niet zo heel gek. Hij zit er langer dan de mensen die verantwoordelijk zijn. En die verantwoordelijken hebben nou niet echt goede deals gedaan afgelopen jaren, dus om dan je sterspeler te bevragen is niet meer dan normaal.
Maar nogmaals, als het Barca of Messi betreft staan mensen snel op hun achterpoten en willen die stok gebruiken om te slaan.

19 juni 2019 om 10:44

Tja, heftig om het onder zwart maken te plaatsen als ik zelf aangeef dat je dit niet direct blind kan geloven.

19 juni 2019 om 10:53

Oke, dan geef ik je het voordeel van de twijfel. Als je Barcelona of Messi niet zwart wilde maken in jouw eerdere bericht, waar je woorden als "wederom Barca", "waar rook is, is vuur" en "niet de eerste keer dat Barca en Messi zo in het nieuws verschijnen" benoemt. Wat was dan je bedoeling met je eerdere bericht?

19 juni 2019 om 11:22

@isco dat zijn toch ook gewoon juiste constateringen of niet? Deze berichten duiken vaak op, en dan is het een stuk aannemelijker dan dat een random krant dit eenmalig benoemt, hence ‘waar rook is is vuur’. Dat jij blijkbaar met 100% zekerheid kan zeggen dat Messi geen inspraak heeft in dit soort dingen (‘Messi die aangeeft wat er moet gebeuren? Dat is totaal niet waar’) lijkt mij juist onzin, waar Robino een veel realistischer beeld schetst. Dus misschien niet achter elk bericht een belediging/zwartmaken zoeken maar gewoon accepteren dat jou clubje ook niet altijd goed regelt

19 juni 2019 om 11:23

Aangeven dat het interessant is dat Barca (discutabel rondom een transfer) + Messi (het advies van) wederom zo in een artikel verschijnen. Wat is hiervan de waarheid(?), aangezien je iets niet blind kan geloven.

Maar gelukkig weet jij alles hiervan en kon je dat vriendelijk beantwoorden.

19 juni 2019 om 11:34

Dendenchofu

Dan lees je blijkbaar mijn reactie niet (volledig). Ik zeg nergens dat Messi geen inspraak heeft. Ik geef aan dat het zelfs logisch is om hem te bevragen. Echter zit er nogal een verschil in 'messi bepaalt' of 'messi adviseert'. Nu kan je gaan zeggen, 'ja maar dat bedoelde ik ook' alleen zijn dat 2 verschillende dingen waar de ene nogal (bewust) negatief bedoeld is.

Ook zeg ik juist dat de verantwoordelijken niet echt goede deals hebben gemaakt, dus je laatste zin begrijp ik niet zo..

Tenzij je bedoelt dat Barca dingen doet die niet mogen, dan zou ik me toch eens gaan inlezen over de regels mbt transfers en persoonlijke akkoorden.

19 juni 2019 om 11:36

Robinozaurus

Dan nog snap ik niet zo goed wat je bedoeling was, want je geeft zelf blijkbaar aan dat je niet weet of het waarheid is.
Waarom dan die dingen gaan linken?

Ik probeer niet onvriendelijk over te komen, maar dat wordt heel lastig als iemand doet alsof hij niet iets negatiefs wil maken van iets wat helemaal niet negatief is.

En terecht dat de kleedkamer niet op Griezmann zit te wachten. Vraag me sowieso af wat zijn rol bij Barca zou moeten zijn. Gewoon vol voor Neymar gaan, ook al gedraagt die zich als een kleuter bij PSG. Niemand die hem daar ook op aanspreekt. In de tijd bij Barca was die veel minder erg dan nu, Messi en Suarez houden hem wel in toom. Het liefste zie ik Coutinho vertrekken ipv die anderen wat genoemd werden. Dembele moeten ze gewoon houden. Evenals Rakitic tenzij je daar de hoofdprijs voor krijgt. Snap daarbij ook totaal niet waarom ze Umtiti kwijt willen ipv Lenglet. Neymar en de Ligt ophalen. Filipe Luis halen als stand in voor Alba en klaar. Andre Gomez, Denis Suarez, Coutinho, Malcom verkopen om ruimte vrij te maken.

Neymaar terug bij Barca, PSG 1 vd de beste Franse spelers van het moment...lijkt me mooi opgelost toch? Pakt de sjeik van Qatar de 100 miljoen verlies die er tussen zit en is iedereen weer blij!

OT: dit zie je dus vaak he, dat een absolute sterspeler op een gegeven moment zelfs denkt het technische beleid te kunnen gaan vormgeven. Ondanks dat messi niet zomaar iemand is, lijkt me dat geen goed idee voor Barca. in dit geval alleen al omdat Neymar, net als de braziliaanse supersterren voor hem, op zn 28e al zoveel sterallures lijkt te hebben dat van een normale voetbalcarriere er niet meer gesproken kan worden...slechte investering dus.

Real zal niet heel enthousiast zijn over een eventuele komst van Griezmann, gezien zijn atletico-verleden. Lijkt ook bij Barca niet welkom.. Zonde want heeft in mijn ogen een veel betere mentaliteit dan Neymar.

Ben wel heel benieuwd of Pogba gaat komen, of misschien zelfs Mbappe.. Who knows

19 juni 2019 om 10:54

Die Griezmann kan er ook wat van hoor. Is meer bezig met documentaires dan met voetbal.

Het is erg belangrijk voor Barcelona om Neymar aan te trekken. De afgelopen twee jaar zonder Neymar hebben we gekeken naar een Barcelona dat machteloos oogt zonder Messi. De bal wordt geforceerd op Messi gepasst, een karaktertrek die we ook bij Argentiniã« zien. Als de diepgang dan ook nog eens ontbreekt, zoals dat bij Barcelona de afgelopen jaren het geval is geweest, kan een tegenstander met het flink hoog druk zetten Barcelona vast zetten en wordt Messi het voetballen onmogelijk gemaakt door een dubbele dekking en moet hij binnen een paar centimeter toveren of zich laten uitzakken tot ver naar achteren. Met Neymar krijgt Barcelona haar diepgang terug en heeft het eindelijk een speler die in de laatste linie iets kan creã«ren, iets wat de laatste twee seizoenen heeft ontbroken bij Barcelona. Hopelijk is Neymar de missing-link die met zijn diepgang in wedstrijden zoals Roma-uit en Liverpool-uit iets extra's brengt en het nu vrij kleurloze Barcelona weer van wat kleur kan voorzien. Ik zou daarnaast echt uitkijken naar de ouderwetse MSN-tijden. Naar Messi kijken is een genot opzich, maar mooier voetbal dan hoe MSN voetbalde in de eerste twee jaar heb ik niet gezien.

Ter Stegen
Roberto
Pique
De Ligt
Jordi Alba
Vidal
De Jong
Coutinho
Messi
Suarez
Neymar
19 juni 2019 om 10:17

Ha ha.. serieus? een middenveld met Vidal in de basis??

dit lijkt me toch iets beter..

Ter Stegen
Semedo
Pique
De Lig
Alba
Busquets
De Jong
Messi
Griezmann
Neymar
Suarez
19 juni 2019 om 10:22

Vidal heeft vorig jaar een uitstekend seizoen gekend en was mogelijk na Messi de beste speler. Hij past misschien niet echt in het systeem, maar met zoveel creatieve spelers kan er wel één bulldog bij. Anders zou je Rakitic moeten houden, of in het mooiste geval posteer je De Jong of Arthur rechts en Busquets op zes.

19 juni 2019 om 10:47

Vioranje
Denk dat jou opstelling wel leuk is voor Fifa.
Als je zo gaat spelen dan krijg je een gapend gat tussen de verdediging en aanval met 4 aanvallers die allemaal niet mee verdedigen.
Je zal toch je balans moeten vinden op het middenveld bij Barcelona en denk dat je Vidal of Arthur daar goed voor kunt gebruiken om het voetbal te behouden.

Ook stel je Semedo op als rechts back maar daar zou ik altijd voor Sergio Roberto gaan aangezien hij defensief veel sterker is. Op Fifa gebruik ik ook Semedo door zijn snelheid.

19 juni 2019 om 11:07

in 9 van de 10 wedstrijden in Spanje kun je gewoon met deze opstelling spelen. De echte topwedstrijden of CL zou je inderdaad kunnen kiezen voor iets meer kracht op het middenveld.(vidal/rakitic) maar Busquets uit de basis halen.. was misschien niet zijn beste seizoen maar blijft toch altijd 1 van de eerste die je opstelt in de basis 11.

verder is de rechtsback een persoonlijke voorkeur. ik vind semedo net wat meer brengen dan Roberto.

Zou hem wel bij PSG willen zien, vooral samen met Mbappe. Eigenlijk zou PSG ook op Pogba moeten zetten, heb je best een aardig blok die elkaar ook kent van de Franse nationale ploeg.

Ik lach me echt helemaal ziek, de grote clubs hebben zichzelf kapot gemaakt. Er zijn er te weinig en te veel grote voetballers. Die willen en een basisplaats en een dik salaris en de transfersom is megahoog, dus niemand kan dat betalen behalve die 5 grote clubs die al genoeg goedverdiende toppers hebben.

Griezmann kan nauwelijks weg omdat hij duur is en er niemand echt op zit te wachten omdat de clubs die hem kunnen en willen hebben al genoeg goede, dure spelers hebben en het niet meer echt kunnen betalen.

Er zijn gewoon meer goede clubs nodig met genoeg geld.

19 juni 2019 om 12:48

''transfersom is megahoog, dus niemand kan dat betalen behalve die 5 grote clubs die al genoeg goedverdiende toppers hebben.''

Je doet net alsof Atletico een middenmoter in Duitsland is ofzo. Er zijn maar een paar clubs die een vooruitgang zijn: Real, Barca, Juve, Psg, Liverpool, Man City. Waar denk je dat Griezmann heen wil? Schalke, Lille of Psv/ajax ofzo? Leuk dat verder niemand het kan betalen maar dat zijn sws niet de clubs waar Griezmann heen wil. Al kan een Manchester United of Chelsea hem prima halen als ze willen maar dat is denk ik momenteel niet echt een vooruitgang tenzij hij graag naar de PL wil

19 juni 2019 om 14:13

1 Real Madrid Esp 33.00 33.00 32.00 19.00 4.00
121.000
17.128
2 Atlético Madrid Esp 28.00 29.00 28.00 20.00 4.00
109.000
17.128
3 FC Barcelona Esp 26.00 23.00 25.00 30.00 4.00
108.000
17.128
4 Bayern München Ger 29.00 22.00 29.00 20.00 4.00
104.000
11.671
5 Juventus Ita 18.00 33.00 23.00 21.00 4.00
99.000
11.602

Hierboven is de ranking van de 5 sportief best preseterende clubs over de afgelopen 5 jaar volgens de Uefa.

Wat mij betreft zit Atletico daarin, er zijn wat mij betreft nauwelijks clubs een vooruitgang hoogstens een verandering van spijs. Ik snap dat Griezmann naar een andere topclub wilt, maar juist omdat er zo weinig concurrentie is (maar 5 grote clubs, of misschien een paar meer) en de grote clubs dus niet meer van de spelers waar ze van af willen afkomen komt de markt steeds meer op slot te zitten en worden de prijs serieus gestuwd. De echte topclubs willen de echte sterren en hebben zoveel inkomsten dat ze kunnen kopen, de andere kant van de medaille is dat de echte topclubs de echte sterren niet kwijt willen want er zijn er maar weinig van dus krijg je hyperinflatie op die spelers (hazard 1jr contract bijna 30 voor 145mln euro).

Er zijn genoeg spelers bij absolute topclubs, zeg maar de B-garnituur die door de huidige staat van voetballerij inderdaad niet naar Schalke, Lille of Ajax willen omdat de gaten zo megagroot zijn. Consequentie, dikke salarisposten voor de absolute topclubs voor spelers die reserve zijn en nauwelijks spelen en dat terwijl juist deze spelers kartrekker kunnen zijn bij clubs als Schalke, Lille of Ajax.

Zowel Atletico, Real als Juventus hebben allemaal minimaal 3 spelers die bij clubs op een iets lager niveau fantastisch zouden zijn maar die daar niet komen omdat deze clubs ze niet kunnen betalen (zowel transfersom als salaris)

Denk de visie maar uit, pak een excel en trek de begrotingen door voor de komende 10 a 15 jaar met de huidige ontwikkelingen. De gaten worden groter en alle goede spelers gaan zich steeds meer concentreren bij grote clubs. Op de lange termijn wordt het compleet voorspelbaar en saai met het risico dat de hele voetbalmarkt implodeert

19 juni 2019 om 17:19

Al die Chinezen (en dat zijn er nogal wat) en Amerikanen zitten helemaal niet te wachten op de Schalkes van deze wereld. Die willen maar al te graag een NBA van het voetbal zien. De jongere generatie van landen als Nederland groeit daar gewoon in mee.

De mensen die het voorspelbaar en saai vinden worden zijn oudere mensen in kleine landjes. Verwaarloosbaar, hun (klein)kinderen groeien ermee op. De grote landen en de jongere generatie omarmen dit. Kijk maar naar de Psg, City's en Chelsea's. Bijna de hele oudere generatie verafschuwt het. De hele klas en voetbalteam van mijn zoon loopt hierin. Een PSG verkoopt nu al rustig 1 miljoen shirts in een seizoen

Ik ben oprecht benieuwd wat de Barcelona fans nou vinden van Neymar. Hij werd vrijwel door alle Barcelona fans uitgekotst door zijn manier van handelen toen hij naar PSG ging. Nu lees ik hier dat veel Barca fans zijn komst wel zien zitten. Mocht Neymar mijn club dit flikken (volgens hun was het allemaal heel erg), dan had ik het wel geweten hoor.

Neymar is een topspeler, een van de beste, maar om hem zo makkelijk weer te accepteren is wel een lachertje. Die Bartomeu kan je dan helemaal niet meer serieus nemen. Hij heeft vaak uitgehaald naar Neymar in de media, dus dit zou wel erg komisch zijn.

19 juni 2019 om 11:05

Fans zijn net als de hele voetbalwereld opportunistisch. Het is er in Barcelona na het vertrek van Neymar niet beter op geworden dus is de oplossing Neymar terughalen.

19 juni 2019 om 14:59

Zoiets heet gewoon schijnheilig. Wat had je anders verwacht van de fans die pak hem beet rond de periode van Xavi - Iniesta alleen maar zaten te zeggen:

"nee wij zijn geen koopclub, wij hebben La Masia en leiden zelfs spelers zoals het hoort. Kijk een naar alle spelers die we hebben rondlopen nu, zij zijn bij ons opgeleid (klopt niet volledig want heel veel talenten zijn doorgebroken in het buitenland en teruggekeerd)."

Paar jaar later:

Neymar
Suarez
Coutinho
Dembele
Umtiti

Ja we moeten toch wel kopen, want de anderen doen dat ook en we missen kwaliteit.

Nee voor mij is Barca gewoon een schijnheilig club dat zieltjes probeert te winnen. Vond het echt sympathiek dat ze met Unicef als 'hoofdsponsor' speelden. Maar ze hebben toch hun ziel verkocht aan de duivel.

Alleen de voetbalvisie die ze 'hanteren' heb ik enorm veel respect voor, maar of dat ook wordt behaald door het bestuur en huidige manier van spelen door ondere de coach is een tweede.

19 juni 2019 om 16:18

Hij is op een lelijke manier vertrokken met als reden de “balon dor winnen”. Echter is het wel dat er geen betere linksbuiten dan neymar is, neymar is een speler die een team over een dood moment heen kan trekken zoals messi. En het is ook wel duidelijk dat neymar het goed had liggen in de kleedkamer van barca. Zelfs na zijn vertrek

“Ik wil niet meer bij PSG spelen. Ik wil terug naar mijn thuis, waar ik nooit had moeten vertrekken”, zo wordt Neymar geciteerd.

Dat is niet hoe citeren werkt. De krant heeft het hem niet horen zeggen, zij citeren helemaal niets.

19 juni 2019 om 10:51

citeren

• [ov] in herinnering brengen wat iemand anders over een onderwerp gezegd of geschreven heeft.

Je hoeft dus niet iets te horen om te citeren.

19 juni 2019 om 11:25

Maar het moet wel aannemelijk zijn dat iemand dat daadwerkelijk gezegd heeft, met die bewoording. Als ik dit prutskrantje het voordeel van de twijfel geef is het hooguit een parafrase.

Ik geloof best dat Neymar weg wilt, maar van deze anekdote geloof ik niets.

19 juni 2019 om 11:42

Nee oke, ik vind het ook niet heel logisch dat Mundo in het bezit is van een appje of smsje van Neymar naar Nasser Al-Khelaifi. Anders zouden ze dat wel publiceren.

Maar Voetbalzone is meer een informatiesite dan een journalistieke site waar waarheidsbevinding hoog in het vaandel staat.
Dit is overigens geen kritiek naar VZ want als ze zelf ook nog de dingen moeten gaan uitzoeken op waarheid, krijgen we misschien maar 5 a 10 artikelen per dag en ik vind het wel fijn dat zij het internet afstruinen naar voetbalnieuws in elke taal. Hoef ik dat zelf niet te doen. Ze melden vaak de bron erbij, dus dat is wel fijn.

Is toch belachelijk dat je een speler het beleid laat bepalen.

"de selectie van Barcelona is niet erg enthousiast over de komst van de spits van Atlético Madrid."
Weet iemand waarom precies niet?

Ik zie Neymar, evenals Griezzman, liever niet komen. Misselijke mannetjes die goed kunnen voetballen maar ook veel problemen meenemen. Neymar gedraagt zich schandalig op het veld met zijn provocaties en continue rollen. Daarnaast heeft hij vervelende trekjes buiten het veld. Zijn komst zou ook speelminuten afpakken van Dembele. Neymar zijn tijd is geweest. Ga dan voor echte talenten... Bovendien is wat Neymar heeft geflikt gewoon verraad richting Barca... Eigen contract afkopen met schimmige constructie.

19 juni 2019 om 20:00

Sorry hoor maar Dembele komt niet in de buurt van Neymar als het aankomt op pure kwaliteit. Een fitte Neymar is makkelijk top 5 van de wereld.

En weer een bericht waarin stat dat Messi invloed heeft. Ik begin het steeds meer te geloven dat Messi half speler/half bestuurslid o.I.d. is.

Ik vind dat Barca koste wat het kost voor Neymar moet gaan. MSN was zo’n enorm dodelijke voorhoede, plus met Arthur en de Jong erachter heb je ook een sterk voetballend middenveld. Het enige wat ik niet helemaal zie zitten is nog een jaar Lenglet. Vind ik geen wereldtop en zakt tegen topaanvallers gewoon door het ijs.

19 juni 2019 om 12:29

Je zegt het zelf: Was. Suarez is niet meer zo goed als hij is geweest, dus ze zullen het niveau van toen dan überhaupt al niet halen.

19 juni 2019 om 15:12

Deels ben ik het wel met je eens. Vergeet niet dat hij wel heel het seizoen met z’n knie heeft gelopen en daar net voor het einde van het seizoen pas aan is geopereerd. Natuurlijk, hij wordt minder, dat geef ik toe. Maar zo’n knie..

Ik geloof er vrij weinig van de roddelbladen moeten gevuld worden. Einstand Griezmann naar Barca en Neymar blijft Psg. Griezmann en Messi samen wordt toch ook geweldig.

Hoop dat hier een kern van waarheid in zit. Neymar geeft barcelona een enorme impuls

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4906 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla315
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
M. ter StegenKeeper150
F. de JongMiddenvelder151
PiquéVerdediger141
A. GriezmannAanvaller145
Sergi RobertoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3697 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 10 12 1 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Real Madrid moet op korte termijn tweehonderd miljoen euro aan uitgaande transfers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren