‘Als Mino Raiola ‘nee’ zegt, is Matthijs de Ligt met hem akkoord’

Woensdag, 19 juni 2019 om

Matthijs de Ligt heeft een voorstel van Barcelona definitief afgeslagen, zo schrijven media in Spanje. Onder meer de doorgaans betrouwbare radiozender Cadena Ser verzekert dat de toekomst van de negentienjarige verdediger annex aanvoerder van Ajax niet in het Camp Nou ligt en dat de Catalanen de hoop in principe hebben opgegeven.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

119 reacties (laatste reactie door marsefeyen)

Ja, De Ligt is de speelbal van Raiola. En wie had dat gedacht dat zo'n slimme en spontane voetballer zich zou verlagen tot Raiola....

Kijk naar frenkie, die had een hele andere zaakwaarnemer en die kon met een gerust hart op vakantie wetende dat hij de transfer allang gemaakt heeft. En ook Frenkie heeft met zijn zaakwaarnemer een zeer sportieve verbetering en vet contract binnen gesleept.

Maar in augustus is de schorsing van Raiola opgeheven, dus dan zal De Ligt zijn vertrek wel kenbaar maken.....

19 juni 2019 om 08:46

Raiola heeft geen schorsing. Daarbij laat hij de topclubs gewoon tegen elkaar opbieden om het best mogelijke contract voor De Ligt en hemzelf eruit te slepen. Dat gebeurde bij de transfer van Frenkie ook, of was je even vergeten dat er op het laatste moment gemeld werd dat Frenkie naar PSG zou vertrekken?

19 juni 2019 om 08:58

Dat van Frenkie goes to Paris was een Telegraaf gerucht...

Maar Frenkie (en zaakwaarnemer) hebben het slim aangepakt. De keuzes zijn overwogen en vroegtijdig een keuze gemaakt en contract getekend. De Ligt zit nu op zijn vakantieadres met de telefoon in de hand afwachten waarmee Raiola op de proppen komt.

En leuk dat hij wellicht een heel vet contract bij PSg kan tekenen, maar het is nét niet de top. Een Barca-Real-Juve-City-Liverpool-Bayern daar moet De Ligt heen !! Dat is zijn niveau !

19 juni 2019 om 09:06

Of... de media wordt ongeduldig en komen direct aan met ‘geldwolven’ en ‘schoothondje van Raiola’. Wat is waarschijnlijker?

19 juni 2019 om 09:32

@gunnero, precies dit. Maar het schijnt dat Nufc_u2 op de hoogte is van de inhoud van de onderhandelingen en zijn als feit gepresenteerde relaas niet baseert op uitlatingen van Cadena Ser.

Kap gewoon eens met achter alle geruchten aan hollen en deze jongen meteen in een hokje plaatsen.

De vergelijking met Frenkie gaat ook volledig mank.

19 juni 2019 om 09:55

@comokum
En wat voegt jouw verhaal dan toe aan dit ?

In feite mag Voetbalzone pas berichten plaatsen als er een transfer heeft plaatsgevonden. Saaie pief !

19 juni 2019 om 10:12

@NUFC: Het is gewoon slim! Donaruma die keeper van AC weigerde ook het eerste voorstel want kon ook overal heen! Veel drama en gezeik maar zit nu nog bij A-C gewoon maar wel haast met het dubbele salaris! Wie is er dan gek?!?! Raiola niet lijkt mij.. die man zorgt gewoon voor een goede deal voor zijn spelers! Dat is ook zijn werk. City, Liverpool en dergelijke zijn niet direct hoger dan PSG. De competitie alleen. Ik zie de Ligt ook zeker niet naar PSG gaan hoor. Maar dan is het nog wel goed dat er de best mogelijke deal voor hem word gemaakt

19 juni 2019 om 13:31

Laat ik het iets makkelijker voor je formuleren: dat je je mening niet als feit moet presenteren omdat verschillende media iets zeggen.

In hetzelfde straatje nota bene uit jouw eigen mond: 'dat van Frenkie goes to Paris was een Telegraaf gerucht...'

De Ligt en Raiola onderhandelen met meerdere clubs en hebben nog genoeg tijd. Zo gaan die dingen en niemand wordt er slechter van.

19 juni 2019 om 15:08

"'dat van Frenkie goes to Paris was een Telegraaf gerucht..."

Exact, net als dit artikel een gerucht betreft van radiozender Cadena Ser. Dus je spreekt jezelf ontzettend tegen.

&

"de Ligt zit nu op zijn vakantieadres met de telefoon in de hand afwachten waarmee Raiola op de proppen komt."

Ik krijg de indruk dat jij je drukker maakt over deze transfer dan De Ligt die lekker van z'n vakantie aan het genieten is.

19 juni 2019 om 15:18

@capis,

City en Liverpool niet beter dan Psg? En wij maar denken dat een volledig groen balkje aangeeft dat er enig voetbalverstand aanwezig is. Sorry hoor, analyseer wat beter door.

19 juni 2019 om 08:50

Nou de schorsing is al (groten)deels opgeheven en denk maar niet dat deze pizzaboer er schade van heeft ondervonden of zich er wat van aangetrokken heeft...

19 juni 2019 om 08:50

Volgens mij heb jij iets gemist! 😂😂 Vorige week is de schorsing die was opgelegd per direct opgeheven.

19 juni 2019 om 08:54

Sorry, dat heb ik dan totaal gemist....

19 juni 2019 om 09:01

Is ook onbegrijpelijk Raiola zorgt alleen maar voor onrust , verdeeldheid en chaos, en dat in eerste instantie allemaal voor zijn eigen portemonnee. Het belang van de Ligt zou voorop moeten staan, zo een Rob Jansen heeft Overmars, Cocu , de de Boertjes en Kluivert naar Barcelona gebracht. Die kan ook met 2 vingers in zijn neus de Ligt aan een prachtig contract helpen zonder dagelijkse poppenkast , gezeur en gezeik. De Ligt helpt zijn tot nu toe zorgvuldig opgebouwde carrière als normale jongen zo vrij snel om zeep.

19 juni 2019 om 11:06

De Spaanse pers zorgt voor onrust door constant berichten over de Ligt eruit te gooien, dat Raiola niet. En volgens mij staat het belang van de Ligt voorop, dat is blijkbaar geld. Waarom zou hij beslist naar Barcelona gebracht moeten worden?

19 juni 2019 om 12:17

Dit is ook zwaar overdreven! Denk niet dat Raiola een mes op de keel van De Ligt heeft gelegd... dus om dan alle schuld naar hem toe te schuiven is ook heel kort door de bocht. Ik vind juist dat dit meer over De Ligt zegt, mochten deze verhalen correct zijn althans.

En als je eens niet de algemene beeld die van Raiola in de media wordt geschetst volgt.. Zal je zien dat die eigenlijk nog nooit een financieel 'slechte' deal heeft geregeld voor zijn clientèle.

19 juni 2019 om 13:17

Ja tuurlijk makkelijk alles geloven wat de media roept. Nou de spelers lopen met Raiola weg. Als hij daadwerkelijk aan zichzelf dacht waarom zijn die wereldtoppers nog steeds bij hem dan? ...Hij kent gewoon de waarde van zijn spelers en haalt er alles uit voor ze en dat vinden de clubs niet fijn. Nou leuk, maar dat zwartmakerij gaat nergens over. Ze vinden gewoon zo'n lastige zakenman niks maar dat is hun goedrecht.

19 juni 2019 om 09:06

Wat een zwart-wit reactie weer joh, dus omdat hij voor geld kiest waar hij ergens anders 3x meer salaris kan opstrijken dan Barcelona is hij niet meer de slimme en spontane voetballer.

Integendeel, ik denk dat De Ligt dit heel goed aanpakt. HIj kan over 8 jaar nog steeds naar Barcelona, als ik 15 miljoen per jaar kan verdienen bij PSG inplaats van 5 miljoen bij Barcelona zou ik het wel weten. Tevens heeft PSG gewoon de potentie om ooit de CL te winnen, kijk wat voor spelers daar rondlopen. Het is niet zo dat De Ligt richting China wilt vertrekken en uit beeld verdwijnt.

Naar mijn mening heeft Frenkie het juist niet slim aangepakt, die wilde te graag naar Barcelona. Respect daarvoor, maar ik had het anders aangepakt. Met een gerust hart op vakantie zal me een zorg zijn.

19 juni 2019 om 09:11

@caribbean jij begrijpt het ... het is big business maar men wilt maar dat ie slaafs tekent, zijn kamp heeft gewoon zijn waarde vastgesteld zeker ook in vergelijking met andere aanbieders. Barca moet niks, graag of niet. Je zag het al toen de gesprekken liepen, de houding van Barca veranderde alsof de deal al beklonken was. Zo van 'die komt toch wel want wij zijn Barca' en nu dat niet meteen het geval blijkt gaan ze smeren en huilie huilie doen.

19 juni 2019 om 09:22

Als geld de drijfveer is, dan gaat De Ligt misschien ook nog wel naar Qatar. Hij kan over 5 jaar nog wel naar PSG toe en daarna nog wel wat jaartjes bij Barca...

Frenkie mag het dan niet slim hebben aangepakt en wellicht 5 miljoen minder beuren per jaar. Barca is toch iets magisch; Messi, Camp Nou, El Classico. Van PSg kun je dit niet zeggen. Maar goed, ieder zijn (zaakwaarnemers)keuze...

19 juni 2019 om 10:21

Wat? Frenkie heeft het niet slim aangepakt volgens jou? Hij speelt komende jaren bij zijn absolute droomclub voor een fantastisch salaris dat hem direct volledig financieel onafhankelijk maakt. Leg eens even uit hoe dat niet slim is.

Hoe kom je overigens bij dat de Ligt ergens anders 3x meer kan verdienen. Dat is echt niet de realiteit. Frenkie is met het ingaan van zijn contract per direct de bestbetaalde NL voetballer. Verdiend bijvoorbeeld meer dan van Dijk.

Ik zeg niet dat de Ligt naar Barca moet gaan, maar je hebt toch een voorkeur als speler? Geef die voorkeur aan bij je zaakwaarnemer zodat hij kan zorgen dat je bij die club de best mogelijke voorwaarden krijgt. Dat moet voor zo'n ''fantastische'' zaakwaarnemer als Raiola toch geen probleem zijn?

19 juni 2019 om 13:48

Nou camp.. leuk toeristen man! El classico.. leuk al 10 jaar een overrated zaadpartijtje ( engelse toppers of zoals bvb vs bayern zijn minstens zo spectaculair ) nou dan blijft Messi over, ja de beste aller tijden en absoluut een voorrecht om met hem te trainen en spelen maar zou niet mijn hele keuze daar vanaf laten hangen. Bij psg spelen trouwens ook wel wat toppertjes. Barca was ooit magisch, maar is al een periode een veredelde koopclub zonder dat ze het zelf willen toegeven. Note: geen barca kick dit want natuurlijk hebben ze een geweldige aantrekkingskracht.

19 juni 2019 om 09:28

Dit alles wat je zegt geldt als je de media gelooft. En wat zeiden we ook alweer: "wie gelooft, .......

Ik denk dat zodra de Ligt terug is van vakantie, we heel snel weten waar hij naar toe gaat.

19 juni 2019 om 09:44

Speelbal is een groot woord aangezien de Ligt met zijn volle verstand voor deze man heeft gekozen. Misschien is de Ligt toch niet zo onschuldig en nuchter als men graag doet geloven . Zo lang hij zelf maar blijft presteren binnen de lijnen en zich niet laat gek maken wat er gebeurd buiten de lijnen

19 juni 2019 om 10:04

@Nufc_U2 wat een onzin kraam je uit. Mino heeft toch juist baat bij treveden klanten. Hij haalt toch veeeeeel meer uit een langdurige cliënt in Mathijs dan 1x snel binnenharken en wegwezen. Denk eens ZELF na ... clubs maken hem een paria omdat hij het vuile soel evengoed en waarschijnlijk zelfs beter dan ze speelt. Check die bronnen ook LOL namens wie zullen die spreken denk je? Hij is geen engel maar dit is ook erg overdreven alsof hij bepaalt waar zijn clienten dienen te spelen. Hij is in dienst van hen. Waarom hoor je dan nooit een ontevreden speler die achteraf klaagt dat hij door Mino benadeeld is om voor een bepaalde club te kiezen? Van Zlatan, Pogba tot aan jeugdspelers lopen met hem weg. Check diens biografieën en dan krijg je de andere kant van de munt te zien. Mino geldwolf is wel heel makkelijk en los daarvan is dit gewoon business - vraag en aabod waar niks moet. Mathijs moet niks en Barca moet niks, nee is ook een antwoord. Kortom: Er is genoeg bewijs om op z'n minst twee kanten te zien maar men heeft een bepaald beeld van hem en wilt dat ten kosten van alles vasthouden. Frenkie heeft het in mijn ogen niet per se slim gedaan, want waarom meteen tekenen. Wat is de haast? Neem je tijd, zet alles naast elkaar, vergelijk, bespreek etc. etc. Men redeneert maar alsof je meteen moet tekenen puur ondat het Barca is. Schei toch uit ...

19 juni 2019 om 10:08

Heel mooi om allemaal maar te doen alsof Raiola het kwaad vertegenwoordigd, maar ik kan mij niet voorstellen dat al die trainers en spelers onder zijn hoede achterlijk zijn. De man is geniaal in zijn werk, heeft de ervaring en zorgt goed voor zijn clienten.

De schorsing is al opgeheven. Je gaat er hier vanuit dat De Ligt per se deze zomer weg wil, ik denk dat ze bepaalde eisen hebben gesteld en dat het plaatje moet kloppen.

Ik snap dat het zeer prettig is om deze zaakwaarnemer weg te zetten als boeman, maar het lijkt mij zeer onterecht. De lijst met namen die helemaal weg zijn van hem is zeer indrukwekkend en de mensen op de lijst weten meer dan degene die op basis van internetbronnen teksten eruitgooien op VZ.

19 juni 2019 om 11:08

@aadmaat
Ik zet Raiola heel makkelijk weg als boeman! Iedereen ziet dat geld het voetbal verpest, en laat deze man nou net het hele voetbal om geld laten draaien. Het is een goede business en hij doet niets illegaals, maar moreel gezien is het niet iets wat we graag zien natuurlijk.

19 juni 2019 om 12:18

Ik begrijp heel goed dat je hem heel makkelijk zo wegzet, maar ik geef ook aan dat dat een makkelijke optie is. Waarom verpest geld het voetbal?

Ik heb een beetje het idee dat je veel te makkelijk denkt over de zaken, zonder echt dieper in de materie te duiken. Geld uit de voetballerij zorgt er ook voor dat maatschappelijk het een en ander kan gebeuren.

19 juni 2019 om 11:52

Waarom zou de ligt akkoord gaan met een lager salaris bij Barca,
Dan dat hij bij andere clubs kan verdienen?
Waarom zou hij een stuk minder moeten gaan verdienen als Frenkie bijv?

Hij heeft geen binding met Barca ondanks veel fanboys dat wel graag willen.
HAd de situatie omgedraaid gewest en had hij er PSG gestaan ipv Barca had 98% het hier geweldig gevonden en had Mattijs gelijk gehad.
Die jongen moet lekker in Turijn gaan spelen met Ronaldo, Chiellini, Bonucci
Mooie voetbal land zeker als verdediger, Willen het salaris betalen wat hij verlangt.
Als Barca hem echt wil hebben, moeten ze gewoon betalen of laten.
Maar Barca is niet zo van het willen betalen na waarden.
Dan komen er altijd constructies te pas zoals met Neymar of met Frenkie dat Ajax en Barca ineens "vrienden" zijn dus zij wel wat minder kunnen batalen als een psg bijv.

19 juni 2019 om 12:48

De zaakwaarnemer van Frenkie de Jong , kreeg 8 miljoen voor de transfer van Frenkie naar Barca. Ali heeft niet het onderste er uit gehaald bij transfer Frenkie .Ali Durlison heeft nog nooit spelers gehad van kaliber Frenkie , alleen maar middel matige spelers. Heeft nog nooit zoveel geld verdiend met 1 transfer . Is in 1x miljonair. Die tekende met ze ogen dicht .
Mino is gewoon de beste samen met Mendez. Die hebben al 100 x top transfers gemaakt.

19 juni 2019 om 13:15

Wat een onzin zeg, leuk voorbeeld om een sneer uit te delen aan Raiola en de Ligt. Slaat nergens op. Vraag je af waarom willen vele spelers bij Raiola, waarom vinden ze hem top. Als hij echt zo'n ratdraaier zou zijn, waarom gaan die spelers dan niet op zoek naar een ander? Onzin gewoon, de spelers kiezen zelf welk club ze willen en Raiola zorgt er gewoon voor dat er het beste uitgehaald wordt. Hij weet wat de waarde is van zo'n speler. Toppers zijn schaars en talenten met super veel potentie ook.

19 juni 2019 om 16:26

Het is heel duidelijk waarom veel spelers voor Raiola kiezen. Voor het geld. Hij regelt een hoog salaris en (met name) een belachelijk courtage voor zichzelf. Het zou me ook heel erg van Matthijs de Ligt tegenvallen als hij PSG kiest boven Barcelona (of Juventus, Bayern Munchen, Manchester City etc.). Blijkbaar is geld voor hem dan een grotere drijfveer dan zijn sportieve ambities. Hij komt er hopelijk nog wel achter dat niet alles om geld draait in het leven. Ik zou liever in de schoenen staan van Frenkie de Jong. Die heeft straks ook een waanzinnig salaris maar gaat daarnaast ook nog eens sportief naar een waanzinnige club. Bovendien lijkt het mij voor je privé leven ook erg fijn dat je al een hele tijd weet waar je naar toe gaat verhuizen zodat je aan het idee kunt wennen en jij en je vriendin een huis kunnen zoeken, de taal kunnen leren etc. Ik denk dat Frenkie een stuk relaxter op zijn vakantie zit dan Matthijs. Is ook allemaal wat waard. Een goede zaakwaarnemer houdt ook daar rekening mee.

19 juni 2019 om 13:46

Als ik de Golden Boy was zou ik ook Raiola nemen, anders ben je een dief van je eigen portemonnee paar miljoen meer of minder is toch wel veel. Psg wordt wederom gebruikt als speelbal om de prijzen omhoog te drijven. Transfermarkt sluit pas op 1-9-19 en iedereen wil de Ligt.

Haha dat ze dan bij Barca denken dat het gaat om het financiële plaatje en niet het sportieve.... Weet Barca dan welke clubs nog allemaal in de race zijn? Ik ben namelijk heel benieuwd het is niet zo dat Barca al 5 jaar op rij de CL heeft gepakt en daarbij ook dit jaar weer topfavoriet is...

19 juni 2019 om 08:44

Alsof PSG iets bereikt in de CL. Sportief gezien is Parijs niets voor hem. PSG is in februari al kampioen. Wat voor tegenstand krijgt hij daar? En ja, ik weet dat Barcelona ook heel regelmatig kampioen wordt, maar in Spanje is er tenminste nog concurrentie van Real en Atletico.

19 juni 2019 om 08:48

Bij Barcelona is de concurrentie wel groter. Iedereen gaat ervan uit dat hij gaat spelen maar daar ben ik bij Barcelona niet zo zeker van. Dan is PSG misschien een betere optie maar de Franse competitie is niet echt interessant. Ik hoop eigenlijk dat City hem haalt dat lijkt mij de beste club voor hem.

19 juni 2019 om 08:52

Ik zeg ook niet dat hij per se naar Barcelona moet gaan, maar ik vind het argument dat Barcelona de CL niet wint en hij daarom naar Parijs moet gaan, onzin. Wel is het zo dat hij genoeg wedstrijden zal spelen in Spanje, gelet op het aantal wedstrijden dat ze spelen.

19 juni 2019 om 10:07

@Kyle66 maar @sebasjuh zegt toch ook nergens dat hij naar PSG moet? Hij geeft alleen aan hoe bijzonder het is dat zodra iemand nee zegt tegen Barca, ze in Barcelona - of in ieder geval de media - meteen denken dat De Ligt dan dus maar naar een club gaat waar hij meer geld gaat verdienen. Ze kunnen niet geloven dat iemand vanwege sportieve redenen nee zou zeggen tegen Barcelona.

19 juni 2019 om 08:51

Sebasjuh, met Barcelona zit je toch bij de absolute top? Of zijn er clubs die nog hoger in aanzien staan? Want daar kan ik me weinig bij voorstellen

19 juni 2019 om 08:55

@andreroyo

clubs als Real Madrid, Liverpool, Psg, Manchester City, Manchester United, Bayern Munchen, Juventus, Chelsea etc. zijn ook gewoon de absolute top. sommigen zitten misschien even in een dip en anderen zijn er gekomen door externe geldschieters maar dit zijn allemaal clubs met een rijke historie of de financiele middelen om mee te doen met de Europese elite

Ahahaa de beschildering van 'ze zijn geldwolven machine' is weer begonnen vanuit Barca. Niet piepen, kwaliteit kost nou eenmaal geld. Bovendien hebben zij haast om nu een deal te sluiten terwijl kamp Mathijs: 1) even goede alternatieven heeft en 2) geen haast heeft en 3) zijn waarde kent. Barca moet gewoon dokken of verder kijken. Als iets in de winkel 'te duur' is, ga je toch ook niet mekkeren over de prijs bij de bedrijfsleider en in de media?

19 juni 2019 om 08:45

Ik ga ook niet blindelings akkoord met een verkoopprijs in de winkel als iets te duur is. Ik probeer dan ook iets van de prijs af te halen. Wie doet dat niet?

19 juni 2019 om 08:52

@kyle66

net zoals ik niet zomaar akkoord ga met een salaris als ik weet dat er nog andere leuke bedrijven zijn die me misschien meer willen betalen

19 juni 2019 om 08:53

En als de winkel vervolgens afkeurend reageert op jouw afdingen ... ga je vervolgens piepen en mopperen? Nee, is ook een antwoord hé! Nogmaals dokken of wegwezen, merkwaardig dat men bij PSG en andere clubs wel meer geld wilde zien binnenstromen. Bedragen van 90 en zelfs 100 miljoen werden genoemd maar nu persoonlijke eisen hoger uitvallen is hij meteen een geldwolf. Nogmaals, vraag en aanbod - no hard feelings. En als je denkt dat Mino alles bepaalt en Mathijs maar slaafs ja en amen zegt ben je echt een oliebol.

19 juni 2019 om 08:56

Japie, ik reageer op zijn opmerking dat niemand gaat zeuren in een winkel als iets te duur is. Hij had het niet over salaris. Daarnaast: hij is 19! Gaat hij echt de 4 miljoen die hij in Parijs per jaar extra krijgt opmaken? Als ik tussen twee banen moet kiezen en ik van het laagste salaris al heel, heel goed kan rondkomen, ga ik kijken naar andere dingen zoals de sfeer en promotiekansen. Op een gegeven moment is salaris voor mij niet meer doorslaggevend. Daarvoor is het leven te kostbaar.

19 juni 2019 om 08:58

Savano, als jij denkt dat een 19-jarige niet gemanipuleerd kan worden door een professional als Raiola, ben jij nog veel dommer dan een oliebol. Ik zeg niet dat dat in dit geval zo is, maar de mogelijkheid bestaat wel degelijk. Dat slaafs roepen van "hij beslist alles zelf" is niet bewezen. Of ben jij bij zijn gesprekken aanwezig?

19 juni 2019 om 09:03

@kyle66

maar wie zegt dat De Ligt heel veel heeft met Barca en wie zegt dat De Ligt net zo weinig heeft met PSG als jij? misschien kijkt hij weer heel anders naar dingen. niet ieder mens heeft dezelfde voorkeuren

ik kijk de laatste 2 jaar bv veel liever naar PSG dan naar Barca omdat ik vind dat PSG veel leuker voetbal speelt

19 juni 2019 om 09:06

Ben jij aanwezig dan? Nee, je insinueert te weten hoe het zit. Alsof jouw voorstel tot prijsverlaging dan automatisch wordt geaccepteerd door tegenpartij. Zo zit de wereld niet in elkaar, nee heb je ja KUN je krijgen? Ken je die? Wat een aanname weer alsofnde zielige 19 jarige Mathijs zo naief is en NIEMAND ook geen schoonvader Molenaar die van wanten weet? Schei toch uit man! Mino heeft niks aan een ontevreden klant, snap dat dan! Hij haalt toch veel meer uit een langdurige klandizie van Mathijs dan 1x snel binnenharken. Bovendien hoor je nooit rumoer uit zijn stal enkel lofzang ... hoe zal dat toch komen? Kap eens met die lompe vooringenomenheid en dat geldt niet voor jou alleen zo te lezen. Alle 'Mino is geldwolf' gaat er in als zoete koek op VZ.

19 juni 2019 om 09:14

Nope, ik ben niet bij die gesprekken aanwezig, net als jij. Maar ik claim ook niet dat De Ligt zelf beslist noch dat Raiola dat doet. Ik ben ook niet degene die claimt de wijsheid in pacht te hebben door iets te stellen. Jij doet dat wel. Jij bent zo te lezen een groot en blinde bewonderaar van Raiola. Prima. Ga zo door. Ik gebruik liever mijn eigen verstand, maar dat ben ik.

19 juni 2019 om 09:22

Ik vind juist wat Barca doet heel netjes. Waarom zou jij je salarishuis aanpassen voor een groot talent die zich nog in het buitenland moet bewijzen? Op basis van wat zou hij bijv net zoveel moeiten verdienen als een Busquets of Rakitic, of misschien wel meer dan zij? Dat andere clubs daar niet naar kijken oke, maar ik vind het logisch. Ik hoop dan dat hij naar Juve of Bayern gaat want hij moet toch ook zien dat PSG een grote puinhoop is en dat Neymar en Mbappe zullen vertrekken en dat alles wat daarna komt minder is. Hij is 19 jaar kan nog 15 jaar mee ook al weet je nooit wat er kan gebeuren. Maar als hij op zijn kwaliteiten vertrouwt dan moet geld niet het belangrijkst zijn op deze leeftijd.

19 juni 2019 om 09:27

Beste Kyle hahahaa als er nou 1 iemand hier aanspoort om vooral zelf na te denken ben ik en anders Japie Krekel dat wel. Ik ben geen Mino lover maar ik kan goed tussen de regels doorlezen. Het is overduidelijk dat men Mino uitkotst maar waarom omdat hij het onderste uit de kan haalt voor zijn klanten. Bovendien is er zat bewijs dat hij niet zo erg is als hij wordt afgeschilderd ... lees de boeken van zijn clienten en zie zijn werketgiek en klanttevredenheid. Geen 1 rel tussen hem en ontevreden speler. Op basis waarvan is hij slecht dan? Als Mathijs ten koste van alles naar Barca wil en dit zou niet mogen van Mino. Zegt Mathijs toch opzij ik neem een ander en hoppa hij zit bij Barca. Niet dan? Je claimt dat Barca in het recht mag staan om ontevreden te zijn over de prijs, prima dat mag toch? Zoals ik al zei, nee is ook een antwoord. Mathijs moet niks en Barca moet niks. Ik ageer tegen het beeld dat Mino misbruik neemt en die Matijs oh zo naief is en niks weet en niemand in zijn kamp heeft etc. etc. ... men wilt hem maar al te graag bij Barca zien maar daar beslist hij toch zelf over. En dan bedoel ik ook letterlijk zelf!

19 juni 2019 om 08:46

Wat noem jij “gewoon dokken” dan? 20 miljoen per jaar plus 5 miljoen aan bonussen voor een 19 jarige snotneus vind jij een normaal bedrag? Gewoon dokken dus?

19 juni 2019 om 08:55

Ja of niet is een keuze toch? Dat is de kern van mijn boodschap. Snap niet waarom men zo spastisch reageert. Er moet niks hé!

19 juni 2019 om 08:58

@el_guaje7

PSG schijnt dat te willen bieden dus als Barca hem te duur vind kunnen ze toch naar een andere verdediger op zoek. alsof De Ligt verplicht is om bij Barca te tekenen. er zijn waarschijnlijk genoeg andere grote clubs die ook interesse in hem hebben

19 juni 2019 om 09:34

@japie_krekel

Als PSG hem dat bied, dan is het zijn recht om Barça af te wijzen. Of het een slimme keuze is, dat wil ik nog wel zien.

En dat argument van, hij kan over 5 jaar nog steeds naar Barça kan je meteen de prullemand in gooien want PSG is en blijft een gouden kooi. Dat zou Raiola moeten weten met Verratti.

19 juni 2019 om 08:50

Ben het met je eens. Tuurlijk kan je je afvragen hoe nodig het is om nog meer geld te krijgen, maar ik denk dat bijna iedereen hier zwak bij zou zijn, zaten wij ooit in zo'n situatie. Hoop alleen echt dat ie niet naar PSG gaat. Dat is zo'n zooitje ongeregeld. Zie hem dan liever naar Bayern, Liverpool of toch nog United gaan (City zou ook passen maar daar voel ik persoonlijk gewoon niks voor). Serie A ben ik niet zo'n fan van maar ook Juve zou beter bij hem passen vind ik. Zelfs Atletico vind ik een leuke keuze maar die kunnen hem echt niet betalen.

lol...er word ook echt alles aan gedaan om Raiola in een slecht daglicht te stellen. als dit echt zo is dan is De Ligt toch gewoon een gozer zonder ruggengraat?

ik denk dat dit gerucht onzin is en dat De Ligt misschien gewoon niet zo een grote Barca fetisj heeft als veel andere mensen in Nederland of hij wacht gewoon op een andere mooie, grote club waarvan er genoeg op de wereld zijn en waar hij misschien nog meer geld kan verdienen.

clubs als City, PSG en Liverpool spelen imo veel leuker voetbal als Barca de afgelopen jaren en daar kan je ook flink geld verdienen

19 juni 2019 om 09:49

Verschil is wel dat de Ligt bij de door jouw genoemde clubs afhankelijk is van de aanwezige trainers. Ik verwacht niet dat Guardiola nog lang bij city blijft. Klopp blijft naar verluidt nog 3 jaar. Bij Paris heb je geen idee wie er voor de groep komt te staan. Bij Barca zal echter altijd het streven aanwezig zijn naar aantrekkelijk dominant voetbal. Dat dat er nu minder aanwezig is wil niet zeggen dat het niet terugkomt. Clubs als city en psg hebben die cultuur een stuk minder. Ben het wel met je eens dat er niet alleen naar raiola gewezen dient te worden. De Ligt is met deze keuze net zo verantwoordelijk.

19 juni 2019 om 10:09

@ijsmuts

ik denk dat geen enkele topspeler afhankelijk is van een trainer. als je genoeg kwaliteit hebt stel je in principe jezelf op want geen trainer kan dan om je heen

19 juni 2019 om 10:29

Leg dat argument maar eens uit aan Pogba (mourinho), zlatan (guardiola), casillas (mourinho) en vele andere topspelers die een dip kenden tijdens hun samenwerking met een specifieke coach. Of juist een betere speler weren onder hun coach (basisteam liverpool onder klopp), Robbery onder Guardiola etc.

19 juni 2019 om 12:49

Maar bij Barca kraakt het ook aan trainers dus die hele trainerswissel verhaal kan per direct het raam uit. Feit is dat je niet weet wat er kan gebeuren en daar moet je ook niet teveel naar kijken. Als hij bij Barca komt en Umtiti gaat opeens weer spelen zoals hij deed voor de blessures dan heeft de ligt al een probleem, dat wil je toch niet.

19 juni 2019 om 12:56

@ijsmuts

je hebt een punt maar dan heb je het ook over twee trainers die denken dat ze het voetbal opnieuw moeten uitvinden en soms rare beslissingen nemen. neemt idd niet weg dat er trainers zijn die niet altijd hun beste spelers opstellen

19 juni 2019 om 17:28

Dit komt op elk niveau voor hoor

19 juni 2019 om 09:50

@Japie VZ neemt die eenzijdige stukken ook al te graag over. Totaal geen balans in de berichtgeving. Kijk naar de bronnen: SER1, Marca en-/of Radio Catalunya ... goh namens wie zullen deze spreken? De 'Mathijs MOET naar Barca'-lobby is strong. Men slikt alles als zoete koek omdat al past bij het beeld wat ze hebben. Het komtnniet bij ze op dat alleen Barca zijde momenteel propoganda naar buiten slingert of indirecte wijze, nogmaals zie de bronnen. Kamp De Ligt is muisstil en predikt alleen geduld. Het lijkt wel alsof je moet tekenen bij Barca als ze komen. 'Nee heb je, ja kun je krijgen!' is het gezegde vooralsnog heeft Barca nog steeds nee en dat wordt niet gepikt. 'Hoezo laat je het grotebBarca zo hangen ... wie denk je wel dat je bent?!' ... nou Mathijs De Ligt dus. City en PSG matchen zijn financiele voorwaarden dus je kunt je ook afvragen hoe graag Barca hem wilt. Zijn de voorwaarden te gortig, prima kijk dan verder maar ze hadden een houding van 'doe geen moeite die komt toch wel naar ons toe' dat ze nu geen gezicht willen verliezen.

19 juni 2019 om 10:23

Ik zou psg wel van dat lijstje halen een speler als de ligt hoort niet in een gare league 1 terecht te komen Engeland of Spanje zou perfect voor hem zijn

19 juni 2019 om 10:32

Japie, gesproken!👏🏼 Ik word moe van al die anti-alles-wat-anders-is-sentiment soms hier :-(

Valt me vies tegen van Mathijs, ik neem aan dat je zelf écht wel iets te zeggen hebt over je voetbaltoekomst... Als het financiële aspect doorslaggevend is, vind ik De Ligt een overdreven geldwolf pfffff

19 juni 2019 om 09:37

Barcelona speelt dit spelletje al jaren mee, dus nu niet piepen.

19 juni 2019 om 10:31

Is Barcelona heilig of zo? Vindt het echt bizar dat mensen denken dat de Ligt naar Barcelona moet. Dat als hij voor Liverpool of Psg alleen maar voor het financiële is en Barcelona het sportieve. Liverpool en PSG zijn beide fantastische clubs en weet zeker dat hij het daar goed zal doen.

Je kan verwachten dat als een speler met Raiola in zee gaat dan zijn de beweegredenen vanzelfsprekend. Of De Ligt is makkelijk bespeelbaar of is altijd bezig geweest met het financiele plaatje.

19 juni 2019 om 09:43

Vanaf het moment dat hij met die man in zee ging heb ik mijn twijfels gehad over het karakter van de Ligt. Spelers die Mino aannemen zijn korte termijndenkers die vooral bezig zijn met geld. Met Mino krijg je spelletjes in de media en allemaal onrust. Dit zijn allemaal dingen waar de Ligt geen belang bij heeft.

Voor Ajax is het allemaal prima trouwens. Zolang ze de vraagprijs maar betalen. En als Mino zo doorgaat hebben de hem volgend jaar nog bij Ajax te spelen.

19 juni 2019 om 11:11

Laten we voorop stellen dat ik van mening bent dat hij best voor het geld mag gaan als hij dat wilt. Maar het begint er wel steeds meer op te lijken dat hij niet de jongen is die hij voor de camera is. Hoop dat we er naast zitten en dat hij uiteindelijk de De Ligt die wij graag zien weer naar boven komt drijven

19 juni 2019 om 12:58

"Hoop dat we er naast zitten en dat hij uiteindelijk de De Ligt die wij graag zien weer naar boven komt drijven" Wait what? Hoezo is De Ligt nu anders of iemand die je niet graag ziet? Omdat hij ZAKEN doet met Mino? Dit is wel heel erg belachelijk zeg wauw. De Ligt is een slimme jongen, Mino is een slimme man en die wilt het beste voor zijn clienten. Dus dat is ook gewoon de beste optie voor zo'n speler die bij een mooie club wilt spelen en lekker wilt verdienen, waarom tast dat zijn karakter aan? De Mathijs die ik graag zie is de Mathijs die gewoon zichzelf is en z'n hart volgt en niet eentje die voor een bepaalde club kiest omdat mensen dat willen.

Triest van De Ligt dat hij met zo iemand wil samenwerken... elke club wil je, geld zul je zonder raiola ook verdienen.

Ik weet niet of het allemaal waar is, maar waar rook is daar is vuur. Het is allemaal leuk en aardig, maar de Ligt is of echt het schoothondje van Raiola of hij is niet de persoonlijkheid die hij speelt voor de camera.

19 juni 2019 om 08:58

'Je weet niet of het allemaal waar is' maar komt vervolgens met een keihard oordeel dat Mathijs het schoothondje is. Precies, dit dus je gaat blind mee wat voorgeschoteld wordt en baseert daar al een oordeel op. Wie zegt ons dat Barca geen vuil spel speelt?

Volgens mij denken sommigen er te makkelijk over wbt 'hij kan altijd later naar Barcelona'
Als je Barcelona afwijst (zeker zoals het nu lijkt om financiele redenen, niet omdat je je oude club trouw wilt blijven), kom je er volgens mij nooit meer in.

Ik kan in elk geval niet 1 geval opnoemen van een speler waarvan het openlijk bekend was dat hij Barcelona afwees om dan een paar jaar later alsnog voor ze te spelen.

19 juni 2019 om 09:34

Maar wil Real hem uiteraard wel oppikken, Barcelona is een van de grote sponsoren van dit spel met het grote geld. Nu niet piepen, Ajax en de ED vechten al jaren tegen de bierkaai en moet weer toptalenten laten gaan.

19 juni 2019 om 16:41

Volgens mij wilt Barca Neymar terug halen, die ging volgens mij ook om geldredenen weg.

Waar is de tijd gebleven dat je naar de club ging dat je zelf altijd wilde? Kom op, het maakt niet uit waar hij heen gaat hij zal genoeg geld verdienen. Ik zou het wel weten. Plezier en kans op speeltijd boven een paar miljoen meer.

19 juni 2019 om 09:32

Die is er nog steeds ... Mathijs bepaalt gewoon nog. Dit is gewoon de 'Mino deugt niet' campagne, kijk naar de bron. LOL ... ze willen niet betalen prima even goede vrienden en beiden kampen kunnen verder kijken. Niks moet!

Laten we nou eerst maar eens afwachten. Elke dag lijken de Spaanse media wel weer iets nieuws te kunnen melden, terwijl De Ligt zelf heel duidelijk heeft aangegeven eerst op vakantie te gaan en daarna een beslissing te nemen.

Ik mis toch een beetje de nuance in deze discussie. Allereerst weten wij niet wat er op de tafel ligt bij Barcelona, niet alleen financieel gezien maar ook sportief. Wellicht zien zij in Matthijs een verdediger voor in de toekomst maar schatten zij zijn speeltijd aankomend seizoen niet al te hoog in. Daarnaast moet een voetballer in een jaar of 15 zijn volledige oude dag financieren en die begint wellicht al na zijn 35e mocht hij niks gaan doen in de voetballerij. De levensstandaard die in dat proces word opgebouwd moet gehandhaafd worden. Ik ben ook in een studentenkamer begonnen, moet er nu niet meer aan denken. Wellicht zou een combinatie van sportief belang en financieel belang momenteel gezocht worden. Er lopen bij zowel Psg, als City, als Juve en als Bayern geweldige spelers rond waar je alleen op de training al beter van wordt. Al dat gezegd hebbende is het natuurlijk ook maar de vraag in hoeverre de berichtgeving klopt. Het is namelijk enerzijds het clubs tegen elkaar laten opbieden in Kamp Raiola, De Ligt en anderzijds Barcelona die gefrustreerd raken en heel hard roepen dat ze hem nu niet meer willen.

19 juni 2019 om 10:11

Dekeizerjoey inderdaad ... check de bronnen daar zit eigenlijk de 'nuance' in verscholen. We horen enkel huilie huilie van Barca omdat Mathijs niet meteen met kwijl uit de mond tekent. Maar common sense duidt dat hij betere voorstellen heeft gehad van een PSG en City dus zijn waarde weet ... Barca is aan zet om dat te matchen of niet. Daar zijn ze gepikeerd over in mijn ogen waardoor deze 'ze zijn geldwolven' campagne gestart is via radiokanalen en lokale Barca gestemde kranten. Vanuit kamp De Ligt wordt enkel geduld geproduceerd tot nu toe ... tsja vraag en aanbod waar niks moet.

Het is wel een redelijk arrogante gedachte om te denken dat als De Ligt niet voor Barcelona kiest hij dus ook niet voor het sportieve plaatje kiest maar voor het financiele. Zijn clubs als Bayern Munchen, Juventus en PSG dan geen sportieve stappen vooruit voor De Ligt? Vooral Bayern en Juve zijn prachtige clubs waar hij zich ook geweldig kan doorontwikkelen. Ik geloof dat ook de kans op speeltijd bij deze clubs iets groter is dan bij Barcelona.

Zolang hij niet naar PSG gaat, vind ik het top dat ie niet naar Barcelona gaat. Wellicht toch nog kans op de premier league.

Mensen denken dat Barcelona heilig is of zo. Dat Psg of Liverpool alleen maar een financiële keuze is en dat Barcelona de enige sportieve keuze is. Haha hou toch op zeg. De Ligt wil spelen en dat zeker met het aankomende EK. Liverpool en PSG zijn gewoon een stap vooruit. Ik ga er gewoon vanuit dat hij een goeie keuze gaat maken.

De Ligt bepaalt zelf uiteindelijk waar hij gaat spelen. Alle zwartmakerij van Raiola slaat werkelijk nergens op. Makkelijk scoren van de betreffende media. En alle Barca fanboys geven af op Raiola en richten hun pijlen nu ook richting de Ligt. Barca is de afgelopen 15 jaar de te kloppen club geweest en heeft zich nu ook definitief tot de Europese elite gevoegd. Dat was daarvoor niet het geval.
Er zijn meer clubs die tot verbeelding spreken. Voor mij persoonlijk is Liverpool de club waar ik blindelings voor zou tekenen , als ik het talent had gehad. En ook Real Madrid. Zou zelf niet meteen aan Barcelona of Manchester United hebben gedacht. Zou eerder voor een club als Chelsea en Valencia hebben gedacht in Engeland en Spanje ( in plaats van Barca en united).
Vandaag de dag zou ik ook eerder aan Bayern en PSG hebben gedacht dan aan Barca.

Die projecten zeggen mij meer en je kan er niet omheen dat ze hoe dan ook kanshebbers zijn op de Champions League titel. Vooral PSG heeft een selectie dat tot de verbeelding spreekt.

Ik zou hem graag bij Liverpool zien.

En wat mensen ook beweren dat 10 miljoen genoeg moet zijn , ook al kan je bij een andere club 15 miljoen kan krijgen, die begrijpen er weinig van. Het is een wetmatigheid dat de bestbetaalde spelers in de meeste gevallen ook moeten spelen. En daarbij komt het ook voor dat sommige spelers tegen blessures aanlopen en nooit meer het niveau aantikken die ze daarvoor gehaald hebben. Ook komt het voor dat spelers opgebrand raken ( Bale ?) en nooit meer zo een mooi contract kunnen krijgen.

Het komt erop neer dat je gewoon altijd voor jezelf moet kiezen, niet voor het publiek en niet voor een club.

19 juni 2019 om 15:41

"het is een wetmatigheid dat de bestbetaalde spelers in de meeste gevallen ook moeten spelen."

Dat is volgens mij het hele verhaal van deze soap in een notendop. Men kan van de kant van Barcelona wel van alles beloven, maar als dit niet uit het contract blijkt biedt het De Ligt geen enkele garantie. Volgens mij is het duidelijk dat De Ligt simpelweg niet gehaald wil worden als verdediger voor de toekomst. Zijn toekomst is nu. Daar heeft hij ook de kwaliteiten en de status voor op zijn jonge leeftijd. De enige manier waarop Barcelona die status kan erkennen is middels zijn contract. Zwart op wit. Niet van die flauwe kreten als 'je kunt met Messi spelen'. Nou, jippie-de-pippie als dat op het trainingsveld is en niet in de wedstrijden.

In het verleden een beetje woorden gehad met Barcelona die 2x zoveel commissie moet betalen hetgeen ze natuurlijk weigeren.ik had de Ligt niet zo meeloperig ingeschat. Als het een vent was geweest had hij met zn vuist op tafel geslagen toen hij een eerste gesprek met barcelona heeft gehad. Snapt hij nou nog niet dat hij het speeltje wordt van sjeik in Parijs die alleen maar aan zn eigen ego denkt en laat zien dat hij met geld meer kan doen als een ander.nou hoera. Dat de Ligt in een veel mindere competie gaat spelen omringt door veel mindere spelers telt schijnbaar niet meer. Met al deze bedragen gaat het voetbal kapot. De Jong heeft toch ook een prachtig kontrakt zonder Raiola's inmenging.

19 juni 2019 om 11:03

Jij gaat er even vanuit dat wat de media zegt juist is?
Ik ga er vooral vanuit dat wat de Ligt zegt juist is, namelijk dat hij zijn keuze niet af laat hangen van geld.

Als je naar psg gaat, dan doe je dat voor het geld. Prima keus, mag. Als liefhebber zou je normaliter altijd voor Real, Barça, Bayern, Juve, city of Liverpool etc. kiezen. Grotere, mooiere clubs, met met historie en vooral veel betere en mooiere competities.

Voor allen die vinden dat we genuanceeerd moeten blijven, kan ik enkel wijzen naar de zogenaamde "Zlatan-doctrine", een economisch begrip waarmee binnen de beroepsgroep van spelersmakelaars die van toepassing is op een deel van deze groep, waarbij Raiola als het grote voorbeeld dient.
Dit principe stelt dat een hoge omloopsnelheid in verkoop, steeds opnieuw, een steeds hoger percentage oplevert voor de slavendrijv....eh zaakwaarnemer.
Dit principe is volledig gestoeld op a) het financiele belang van de zaakwaarnemer, b) het financiele
belang van de speler (ook in die volgorde). Andere belangen, zoals sportieve of sociale, zijn hieraan te allen tijde ondergeschikt.
Uiteraard dient het dossier Zlatan als het ultieme voorbeeld hiervan: Zlatan is door Raiola vanuit Ajax verkocht aan Juve (16 M€) Wikipedia meldt hierover nog: near the end of the season, Juventus reportedly rejected a €70 million bid for him from Real Madrid, which was later revealed to be a publicity stunt initiated by Ibrahimović's agent, Mino Raiola, in order to increase his market value".)
hierna volgen voor deze speler de volgende tranfers:
24 maanden later verkocht voor 25 M€ aan Inter
3 jaar later verkocht aan Barca ca. 60 M€
24 maanden later naar AC Milan 25 M€
12 maanden later verkocht aan PSG 20m€ (zlatan geeft in zijn biografie toe dat dit tegen zijn wil, en achter zijn rug om was)
Bij elke verkoop rinkelde de kassa voor Mino (waarbij zijn steeds hoger wordende percentages volgens de clubs buitensporiger zijn dan die van andere makelaars)

Natuurlijk is de speler hier zelf bij, maar vaak zijn deze jongens 15, 16, 17 als ze in het web verstrikt raken van een ' belangenbehartiger' als Raiola (en anderen)
Als er een sjeik aanmeert in Lille (provincieclubje in Frankrijk) wordt Raiola opeens wekenlang in Noord Frankrijk gesignaleerd omdat er een boot met geld is aangekomen, waarna opeens nog jonge voetballers als El Ghazi en Khisna (uitgeleend vanuit Italie) bij Lille terechtkomen.
Dat dit overduidelijk niet perse in het sportieve belang is van deze jongens maar wel in het financiele belang van Raiola, is zo klaar als een klontje.
Het enige wat mij verbaast is dat mensen in deze community het nog voor Raiola opnemen.
Slimme pizzabakker hoor (als het om geld gaat, repsect), maar moreel valt er natuurlijk veel op aan te merken.
En ik vind het niet meer dan normaal dat zijn spelers (zoals de Ligt nu dus) met deze slechte publiciteit worden geconfronteerd. Had-ie maar naar een andere makelaar moeten gaan (een Rob Jansen komt toch een stuk prettiger over en lijkt toch meer voor het spelersbelang te gaan dan alleen zijn eigen, in vergelijking met die pizzabakker)

Omdat ook de Uefa en Fifa niets ondernemen ben ik er inmiddels wel een beetje klaar mee....
Maar de sympathie die deze leuke "blonde boy next door" van Ajax vanaf het begin had, daalt natuurlijk zienderogen en daar heeft niet alleen Raiola schuld aan, maar ook hij zelf.

Ik citeer een uitspraak van de Ligt: ik ga eerst lekker op vakantie en ga dan kijken wat ik ga doen. Die uitspraak heeft hij “live” gedaan en is het enige echt concrete feit dat ik de laatste weken gehoord heb over zijn toekomst. Frenkie was en is fan van de club Barca en de stad Barcelona, dus toen Barca langs kwam was het echt een droom die vervult werd. Ik denk dat dit bij de Ligt minder speelt en Barca is zeker niet meer de enigste topclub. Wij in NL praten altijd meteen over Barca alsof het de enigste club is waar je naar toe zou moeten maar dat vind ik wat overdreven. We zien het wel maar van die dagelijkse soap die de media opvoeren wordt ik een beetje moe.

Ik begrijp alle heisa niet. Misschien speelt geld een belangrijkere rol voor De Ligt dan de meesten hier denken/hopen?

Dus hij luistert niet naar zijn hart maar naar Raiola? "Als Raiola nee zegt, steun ik hem." Dat vind ik een hele rare uitspraak. Het zou juist Raiola moeten zijn die zoiets zegt. "Ik heb een goed contract voor Mathijs geregeld maar als hij nee zegt dan steun ik hem". Dat zou ik juist een mooie uitspraak van Raiola vinden. Maar nu klinkt het alsof de Ligt Raiola laat beslissen. Ik steun hem. Maar hij werkt toch voor jou?

Een. Groot. Spel. Barcelona en Raiola zijn hier gewoon twee kleuters die om de beurt boos worden en dreigen dat de ander niet meer op 'zijn feestje' mag komen. Dat wordt dan flink via de pers gespeeld en uiteindelijk staat De Ligt gewoon op de elftalfoto in augustus. De Ligt lijkt me totaal niet de jongen die nu naar PSG gaat en met een mindere competitie genoegen neemt, of naar Manchester United vertrekt en zichzelf van CL-deelname berooft.

En de Soap blijft maar doorgaan. De Ligt past goed bij Barca maar zou ook bij City geweldig zijn kan niet wachten tot we meer weten. Bayrn zou mooi zijn.

Matthijs wil eerst cashen en dan pas voetballen. niets mis mee. Dit is ook de reden waarom hij en zijn vader Raiola hebben benaderd (nee, het was niet andersom). Vind het alleen jammer dat hij vervolgens zo nep doet voor de camera. Zeg gewoon waar het op staat en loop niet steeds zo intersant to doen voor de camera.

Ik heb uit niet al te betrouwbare bron vernomen dat Matthijs zich laat aanbieden door Raiola bij Feyenoord. De sportieve verbetering gaat hem kennelijk nader aan het hart dan de financiële.

"De Spaanse topclub heeft derhalve het gevoel dat niet de sportieve ambities maar de financiële kant van het verhaal doorslaggevend is in de toekomst van De Ligt." Dit vind ik weer zo een misselijke uitspraak. De Ligt speelt bij Ajax om de prijzen en heeft op een haar na de CL finale gehaald met zijn club op een leeftijd waarbij spelers meestal net komen kijken in het profvoetbal. Hoezo worden de sportieve ambities van De Ligt in twijfel getrokken? Als hij Ajax niet zomaar wil verlaten is dat zijn goed recht. Is Barcelona nou helemaal van de pot gerukt om een roemruchte club als Ajax zo te onderschatten omdat ze een paar miljoen meer te bieden hebben? Ze spreken zichzelf alleen maar tegen.

Blijft raar dat zijn schoonvader (keje molenaar) geen invloed schijnt te hebben.
Raiola denkt alleen maar aan provisie en zijn zakken vullen.
Of het moet zo zijn dat PSG en Juventus hem een basisplaats garanderen en Barcelona niet.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

137 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 0 0
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Valverde over Barça-debuut: ‘Betekent slecht nieuws voor de tegenstanders’

Ernesto Valverde heeft hoge verwachtingen van topaankoop Antoine Griezmann bij Barcelona. De trainer liet zijn aanwinst dinsdagmiddag officieus debuteren in de oefenwedstrijd tegen Chelsea (1-2 verlies) en kijkt tevreden terug op...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 24 juli
Real Madrid lijkt Lucas Silva te gaan slijten in Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren