Woensdag, 19 Juni 2019

Feyenoord komt afspraken met Tonny Vilhena niet na

Liverpool is mogelijk de nieuwe werkgever van Ousmane Dembélé. De vleugelaanvaller mag vertrekken bij Barcelona, dat geld wil vrijmaken voor de komst van Antoine Griezmann. (TeamTalk)
De eventuele komst van Juventus-verdediger João Cancelo drijft Kyle Walker niet naar de uitgang bij Manchester City. De rechtsback tekent een nieuw contract tot medio 2024 the Citizens en hij gaat omgerekend 200.000 euro per week verdienen. (Evening Standard)
/
Martin van Geel, de inmiddels vertrokken technisch directeur van Feyenoord, heeft met Tonny Vilhena afspraken gemaakt over de hoogte van zijn transfersom. Opvolger Sjaak Troost komt die toezeggingen echter niet na, waardoor de middenvelder volgend jaar mogelijk transfervrij vertrekt. (ELF Voetbal)
Mocht Toby Alderweireld vertrekken bij Tottenham Hotspur, dan is Joachim Andersen wellicht zijn opvolger. De verdediger van Sampdoria is ook al in verband gebracht met buurman Arsenal. (Evening Standard)
Paris Saint-Germain wil Douglas Costa overnemen van Juventus. De vleugelaanvaller, die nog drie jaar vastligt in Turijn, zou al zijn benaderd door Leonardo, de nieuwe technisch directeur van PSG. (France Football)
Juan Mata leek op weg naar de uitgang bij Manchester United, maar heeft toch bijgetekend. De Spaanse middenvelder, die een aflopend contract had, speelt met de nieuwe deal tot volgend jaar zomer op Old Trafford. (BBC)Poll

Denk jij dat Tonny Vilhena volgend seizoen nog voor Feyenoord speelt?


17 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

United. Hou is op. Mata hoor je niet te verlengen. Is totaal niet goed genoeg meer.

19 juni 2019 om 01:32

soms begin je toch te denken dat woodward en de glazers het erom doen en erop uit zijn om de fans tot waanzin te drijven hahah

19 juni 2019 om 09:08

Ik zie t ook niet zo, maar met het vertrek van Fellaini en Herrera, en wellicht nog Pogba, dan wordt t wel heel dun bezet, ik zie ze niet zo snel vier nieuwe middenvelders tegelijk kopen. Maar idd, als ik t voor het zeggen had daar dan hield ik die drie binnen en deed ik Mata de deur uit ipv andersom.

Het zou triest zijn als Vilhena op zo’n manier zou vertrekken. Na zoveel jaar wil je als kind van de club niet zo door de achterdeur vertrekken. De nieuwe TD maakt dan ook een lekker wantrouwend statement als hij voet bij stuk zou houden.

Troost is niet de man die de afspraak met Vilhena heeft gemaakt, maar het is wel kwalijk als ze de afspraken van Van Geel niet nakomen. Dit gebeurde ook al met Zwarts. Ik betwijfel echter of het waar is. Lijkt me dat een zaakwaarnemer zo'n afspraak zwart op wit laat zetten. Los daarvan snap ik niet dat Vilhena naar Rusland zou willen. Financieel aantrekkelijk, maar niet heel gunstig voor je carriere. Ook snap ik niet dat een middenmotor uit de Premier League geen tien miljoen voor hem neerlegt. Op dat niveau kan hij basisspeler zijn en speelt hij in een dienende rol waarin hij een hoog niveau kan halen. Bij Feyenoord moet hij inmiddels de kar trekken, maar daar is hij niet geschikt voor. Bij een Bournemouth of Crystal Palace kan hij belangrijk zijn. Voor zulke clubs is hij een koopje

19 juni 2019 om 07:00

Ik ben het gedeeltelijk met je eens dat 10 miljoen voor een international van Oranje niet veel is. Maar ik vond Vilhena dit seizoen echt heel matig en ik denk niet dat die in Engeland kan uitgroeien tot een vaste waarde in een ploeg als Bournemouth. Hij speelt af en toe aardig maar is veel te wisselvallig voor dat soort ploegen.

Een mondelinge overeenkomst is ook rechtsgeldig, maar in dit geval lastig te bewijzen en dus af te dwingen (mocht dit waar zijn).

Aan de ene kant wel mooi dat Troost hem niet voor een appel en een ei wil laten gaan, maar aan de andere kant niet netjes tegenover een jongen die 8 jaar bij het eerste (en 16 jaar bij de club), alles heeft gegeven, ook in een periode waarin hij privé een lastige tijd doormaakte.

19 juni 2019 om 01:15

Waarom lastig te bewijzen? Als van Geel en Vilhena + zaakwaarnemer allebei zeggen dat er sprake was van een mondelinge overeenkomst is er gewoon een klaar bewijs lijkt mij.

19 juni 2019 om 09:18

Ik vind dit alleen maar goed. Feyenoord hoeft hem bij het eerste bod toch niet meteen te laten gaan.. De transferperiode komt langzaam op gang. Laat ze er maar meer uit onderhandelen

Wat zie ik hem graag bij psv ipv rosario naast guti

Kan alleen maar zeggen dat ik Troost volkomen snap. Onder Van Geel de saneerder is Feyenoord opgeklommen, maar in de afgelopen twee jaar toen er meer handelsgeest en creativiteit bij had moeten komen kijken ook weer van kampioen van Nederland afgegleden naar de onrelevante club die het momenteel is. Van Geel heeft de club volgens zijn eigen woorden alleen al, waarbij hij zichzelf om onverklaarbare redenen nog net niet voor op de borst klopte, al 30 miljoen gekost door Jørgensen en St. Juste niet op het juiste moment te verkopen. Om dan nu zo nodig mee te werken aan een vertrek van 1 van je meest waardevolle spelers, omdat Van Geel dit toevallig heeft beloofd, terwijl de club er nu zelf zo voor staat, zou ik nog veel schokkender vinden. En als Vilhena dan zo’n kind van de club is, zou hij zeker moeten begrijpen hoe erg de club zijn transfersom zou kunnen gebruiken.

19 juni 2019 om 07:11

Als hem beloofd is dat hij voor minder weg mag door zijn contract toen te verlengen kan je het niet maken dat niet na te komen. Zo ga je niet om met een kind van de club. Ook andere spelers zullen wantrouwend tegenover nieuwe overeenkomsten staan als hun woord niet nagekomen word. Hele stomme keuze dus

19 juni 2019 om 08:12

Dros; je hebt er weinig kaas van gegeten geloof ik. Je kunt je wel keihard opstellen zoals wesley hierboven aangeeft... en wat bereik je dan? Misschien een paar miljoen meer deze zomer, maar ook de kans op helemaal niets volgend jaar... maar nog belangrijker is het signaal dat je afgeeft. Feyenoord wou Vilhena behouden toen hij uit contract liep en de enige manier om hem binnen te houden was een dergelijke afspraak... eentje waar beiden goed mee konden leven want ook vilhena ziet feyenoord graag een som vangen. En nu richting eind contract zou feyenoord die afspraken niet nakomen? Dan ben je dus onbetrouwbaar en dat zien andere en toekomstige spelers ook.

19 juni 2019 om 11:51

Wesley1910 en Ijsmuts, jullie vergeten 1 ding; Van Geel maakte de laatste tijd vanuit clubperspectief waardeloze, en onrealistische afspraken/deals, dat is ook de reden dat hij nu buiten staat. Feyenoord kan nu wel open en bloot communiceren wat deze afspraken waren zodat iedereen hun standpunt begrijpt, alleen getuigd dat van nog minder respect. Maar aangezien Ijsmuts hier al is begonnen met het doen van aannames over dat Vilhena de club graag aan een transfersom wil helpen; stel dat Van Geel een transfersom is overeengekomen van 4 miljoen? Dat kun je met deze ontplofte markt in mijn ogen niet maken tegenover je achterban.

19 juni 2019 om 12:42

DROS, die kritiek hoor ik wel vaker. Dat hij El Ahmadi, Jones en Elia voor vrijwel niets liet vertrekken. Maar dat werd afgesproken bij de onderhandelingen. Feyenoord kon Elia bijvoorbeeld halen voor niks, zo lang ze beloofden dat ze dan ook niet moeilijk zouden doen als hij na een jaar, of twee jaar, weer weg zou willen. Zonder die afspraken komen/blijven sommige spelers uberhaupt niet. Dat zijn dus geen waardeloze deals. Ben het in dit specifieke geval wel met je eens dat bijvoorbeeld 4 miljoen veel te weinig zou zijn. In de huidige markt vind ik hem zeker 15 waard, ook met maar een jaar contract

20 juni 2019 om 09:31

@dros: 4 miljoen vangen in een ontplofte markt is altijd nog meer dan transfervrij de deur uitlopen nietwaar?

Pfff kom op nou. Gun het deze jongen dan. Tony doet alles voor Feyenoord maar andersom ho maar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 22 juli
Aron Winter is in beeld als assistent van John van ‘t Schip bij Griekenland, als laatstgenoemde daar wordt aangesteld als bondscoach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren