‘Ibrahim Afellay heeft me verteld dat hij kort op mijn huid gaat zitten’

Woensdag, 19 juni 2019 om

PSV richtte dinsdag de blik met de eerste training stevig op het nieuwe seizoen en op dezelfde dag werd ook de eerste aanwinst van deze zomer gepresenteerd. Ibrahim Afellay werkte de afgelopen maanden al aan zijn herstel bij de Eindhovenaren en krijgt nu ook een plekje bij de selectie voor de aankomende voetbaljaargang. Talent Mohammed Ihattaren kijkt uit naar de samenwerking met de 33-jarige routinier.

“Ik zat gelijk naast hem in de kleedkamer, dat is mooi. Ik kan veel van ‘m leren, hij is een mentor voor me”, glimlacht hij in gesprek met Voetbalzone. Het nieuws van dinsdag kwam voor de middenvelder als een kleine verrassing: “Vandaag toen ik hier aankwam zag ik dat mijn plaats gewijzigd was en toen ik keek wie er naast me zat, zag ik Afellay.”

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons nieuwe YouTube-kanaal!

“Toen ik m’n telefoon opende zag ik ook in het nieuws: ‘Afellay tekent voor een jaar bij PSV.’ Dat is echt mooi.” Ihattaren verwacht aankomend seizoen veel met de voormalig Oranje-international te maken te krijgen: “Hij zei dat hij kort op m’n huid gaat zitten. ‘Dat is niet altijd even leuk, maar ik hou je scherp.’ Dat is echt mooi als je dat te horen krijgt van Afellay.”

Doordat de nieuwkomer dinsdag nog medisch gekeurd moest worden, ontbrak hij wel op het veld: “Jammer dat ik niet vandaag voor het eerst met hem heb getraind, maar dat komt morgen wel denk ik.” Voor Ihattaren wordt het aankomende seizoen zijn eerste volledige jaar in de hoofdmacht en hij heeft al een aantal doelen voor ogen: “Als ik meer dan tien doelpunten heb gemaakt, met PSV kampioen ben geworden en hopelijk een mooie interlandcarrière heb kunnen aangaan, is het mijn seizoen geweest.”


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Denk jij dat Ibrahim Afellay een goede aanwinst zal zijn voor PSV?


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door bereta)

Ze lijken qua uiterlijk ook heel erg op elkaar,komen beiden uit Utrecht,beiden van Marokkaans komaf,ik denk dat afellay een perfecte mentor voor hem zal zijn.

19 juni 2019 om 01:18

Ik weet niet hoe sterk je zicht is maar die twee jongens lijken totaal niet op elkaar haha.

19 juni 2019 om 11:57

Vind je? Vind ze wel wat van elkaar wegebben hoor. Zeker als je ze vergelijkt als 17 jaar oud persoon

Allebei middenvelders, allebei uit Utrecht, allebei ook Marokkaans, allebei uiterst getalenteerd (geweest), allebei best bescheiden en leergierig dus Afellay kan veel bijdragen in de carriere van Ihatarren. Zijn broers helpen hem sowieso heel erg dus een goede begeleiding heeft hij altijd gehad. Maar dat zijn nooit voetballers geweest en zullen ook wel fan zijn geweest van Afellay. Ik voorzie totaal geen probleem in de carriereplanning en begeleiding van Ihatarren. Die moet lekker minuten maken en doorgroeien en dan komt het wel goed. We komen uit dezelfde wijk en hij komt uit een bijzonder goed nest.

Toch geweldig! Hij straalt helemaal, als IBI hem echt veel kan leren zodat Mo het gaat maken bij PSV dan ben ik al blij met de komst van IBI, IBI zal ook wel aan 10 potjes komen dit seizoen want Mo gaat echt niet alles spelen. Als Pereiro weggaat( wat ik wel verwacht ) dan is de CAM positie voor deze 2 marrokanen! Zin in hoor.

19 juni 2019 om 13:07

Weet niet of ik de 10 positie echt aan deze twee jongens zou willen toevertrouwen hoor....
In mijn toekomstvisie is er zeker plek voor Ihattaren op 10 bij Psv! Maar ik zie komend seizoen een beetje een seizoen a la Sadilek of Gakpo voor me. Waarin hij zo nu en dan een potje in de basis speelt en daarnaast lekker invalt en zich rustig kan ontwikkelen zonder verwachtingen.

Ibi is ondertussen 33 en heeft de afgelopen 4/5 jaar echt nauwlijks gespeelt he? Ik zie in hem meer een mentor in de kleedkamer. Een jongen die via PSV naar Barca is gegaan is altijd goed om erbij te hebben al is het maar om wat hij aan professionaliteit kan bijbrengen aan die gasten. Maar écht veel zie ik hem eigenlijk niet spelen...

Ik hoop eerlijk gezegd nog wel op een jongen die naast Rosario/sadilek en Guti/sadilek kan gaan spelen. Een creatieve geest die ook hard werkt a la Van Ginkel zou ik graag terug zien bij Psv. Die mag dan de plek van pereiro innemen. Had eigenlijk gehoopt na z'n eerste seizoen dat Mauro jr. op dat niveau zou zitten nu. Maar dat lijkt ook ineens erg ver weg

Misschien is het een idee om de Steady Shot functie op de camera uit te zetten als je deze jongen interviewt. Mijn god, ik ben misselijk na het kijken van deze video. On: leuk voor deze jongen dat ie Ibi als mentor krijgt, dat lijkt me persoonlijk ook het enige positieve aspect van het contracteren van Afellay. Benieuwd hoe het uitpakt!

Mooi voor dat ventje heeft kwa spel en de moteriek van Ibi.. In dat betreft kan Ibi hem heel veel bijbrengen.

Mooi dat ibi voor hem een mentor wil zijn. Kan ie hem vertellen welke fouten hijzelf heeft gemaakt en daarom niet t uiterste uit zijn carrière heeft gehaald. Toptalent wat door geld en ego het voor zichzelf heeft verpest, zoals meer jonge jongens is overkomen.

19 juni 2019 om 06:58

Hetgene wat Afellay z'n carrière vooral heeft verpest is blessures. De rest is er allemaal (later) bijgehaald.

19 juni 2019 om 09:07

Vergeet niet zijn arrogante houding tijdens het EK 2012 waar hij zich als bankzitter van Barcelona ver verheven boven de rest voelde. Als Afellay inziet dat hij dat verkeerd heeft gedaan en ervan geleerd heeft, kan hij inderdaad een goede mentor voor Ihattaren zijn.

19 juni 2019 om 11:57

De keuze voor Barcelona destijds was ook niet erg logisch, kans was erg groot dat hij er niet aan te pas zou komen voor iemand van zijn kaliber. Was mogelijk bij een leuke subtopper terecht gekomen. Jammer van zijn blessures, een beetje vergelijkbaar met Strootman. Die heeft zijn potentieel ook nooit kunnen waarmaken door zware knie blessures.

Dat is een naam die we lang niet meer gezien hebben.
Die overstap naar barca is een grote fout geweest voor hem. Iedereen kon zien dat hij daar nooit zou doorbreken met dat sterrenelftal die guardiola toen had.

Maarja wie wou toen niet naar barca die alles en iedereen oprolde met hier en daar uitzonderingen

Geweldig toch een mentor voor Mo. Ik hoop wel dat Mo voor Marokko kiest. Ben echt benieuwd waar het plafond van deze jongen ligt. Is voor 10 vrij fysiek sterk maar heeft een techniek pfff. Ihtaren het moet jouw jaar worden.

19 juni 2019 om 13:36

Het is een jongen die dit soort beslissingen aan zijn ouders over laat, dus die bepalen waar hij straks gaat voetballen. Ik ga er in ieder geval wel van uit dat hij nu binnen en een jaar opgeroepen zal worden voor zowel Marokko als Oranje. Dit wordt de revelatie van het seizoen!

Gek genoeg heeft hij bij Marokko meer concurrentie voor zijn plek met Hakim. Oranje heeft nu al jaren geen echte playmaker meer, dus daar komt veel makkelijker tussen.

19 juni 2019 om 13:54

hahah daar heb je wel gelijk in. We wachten het af is er op dit moment op hem na geen 10 in Nederland in aantocht of zijn het allemaal jongens met een dubbele nationaliteit. Kan alleen Mo, Kokcu, Unvar bedenken.

19 juni 2019 om 14:32

Ja, de creatieve middenvelders in de jeugd zijn bijna exclusief jongens met een dubbele nationaliteit. Of ten minste, jongens met een getinte huidskleur. Het is een merkwaardige verschijnsel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
17 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 juli
Christopher Nkunku gaat definitief overstappen naar RB Leipzig. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren