Valencia meldt zich in Eredivisie: ‘Gaan ons geen spelers door de strot duwen’

Dinsdag, 18 juni 2019 om

RKC Waalwijk staat voor een samenwerking met Valencia, weet het Brabants Dagblad dinsdag te melden. Als onderdeel hiervan belegt de promovendus volgende maand een trainingskamp in de Spaanse stad. Tijdens dit trainingskamp oefent het elftal van trainer Fred Grim tegen het beloftenelftal van Valencia.

Het idee voor een samenwerking komt uit de koker van Pablo Longoria, sinds maart 2018 als sportief directeur verbonden aan los Che. De bestuurder van Valencia kijkt echter niet alleen in Nederland naar geïnteresseerde clubs. Ook in Frankrijk (Stade Reims) en België (Lokeren) heeft Valencia samenwerkingsverbanden. Alleen in Zwitserland is dat nog niet gelukt. Het is de bedoeling dat spelers uit Valencia B die de stap naar het eerste elftal niet kunnen maken, bij een club uit een van deze landen ervaring opdoen.

Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC, bevestigt tegenover het Brabants Dagblad dat er contacten zijn met Valencia. “Maar het gaat om een andere manier van samenwerken dan in de voetbalwereld gangbaar is. Valencia gaat ons geen spelers door de strot duwen. Er komen alleen spelers van Valencia naar RKC als wij denken dat die goed bij onze club passen. Spelers die opvallen bij Valencia B komen in onze reguliere scouting terecht.”

Voorlopig blijft het bij uitwisselen van informatie aangaande de manier van werken, zo stelt van Mosselveld, die tweemaal bij Valencia op bezoek is geweest en momenteel bezig is met het geplande trainingskamp in Spanje. “Goed voor de teambuilding. En een mooie gelegenheid voor de technische mensen om elkaar beter te leren kennen.” De RKC-bestuurder doelt daarmee naast Longoria op Jorge Lopez, de sportief directeur van Valencia B.Gerelateerd

14 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Ik volg Valencia niet zo goed, maar weet iemand of ze goed bekent staan om hun goede jeugdspelers?

18 juni 2019 om 18:21

Ze hebben zeker goeie talenten

18 juni 2019 om 20:53

Valt wel mee niet alles wat uit Spanje komt is beter als hier.wij Nederlanders houden van grote namen van clubs en denken dan gelijk dat we toptalenten in huis halen terwijl deze jongens hier naar toe gestuurd worden om te leren.de beste blijven daar de b garnituren komen hier.let maar op RKC speelt straks degradatie voetbal als ze niet uitkijken als promovendus.

18 juni 2019 om 22:20

Degeadatievoetbal spelen ze sowieso.

18 juni 2019 om 18:21

Hebben zeker een goede jeugdopleiding maar halen vaak ook jonge jongens ergens anders vandaan

18 juni 2019 om 18:28

Jawel, zo nu en dan breken er wel leuke spelers door. Gaya, Soler en Ferran Torres zijn bijvoorbeeld 3 grote talenten uit de jeugdopleiding die bij het eerste elftal spelen.

18 juni 2019 om 18:33

Jimenez (CV), Molina (CV), Centelles (LVV), Campos (RB), Bernard (GK) , Racic (CM), Badal (CV), Villabla (CAM) and more!

18 juni 2019 om 18:42

Dan kan RKC nog wel eens goede zaken doen

19 juni 2019 om 01:48

Geen enkele van deze spelers zijn doorgebroken. Racic hebben ze vorig jaar gekocht van Rode Ster.

Tja. Weet nooit zo goed wat ik hiervan moet vinden. De échte parels zullen nooit naar RKC gaat. Er hebben toch een aantal wereldspelers in de jeugd van Valencia gespeeld, maar die club schroomt ook niet om die spelers gewoon in het eerste te gooien. Daarvoor komt RKC nooit in aanmerking. Wel kan een speler zich onverwacht geweldig ontwikkelen waarbij Valencia dat niet had verwacht, zoals Mazraoui bij Ajax bijvoorbeeld.

Nice ! Valencia heeft goeie talenten die ze makkelijk kunnen stallen in Waalwijk!

Altijd "een andere relatie dan gangbaar." Puntje bij paaltje gaat A-keus naar Frankrijk, daarna Belgie en pas op het eind naar RKC. Wanneer er een Zwitserse club aansluit dan doet RKC nog een stapje achteruit, op het niveau dat je ze ook zelf kan opleiden.

Slim gedaan van Rkc. Die kunnen nu met het verhaal komen dat Frenkie uit hun jeugdopleiding komt (technisch gezien klopt dat) en dat ze Eredivisie spelen. RKC gaat naar echt gras en bouwt weer aan de toekomst. Leuk om ze er weer bij te hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Actuele wedstrijden

7 fans
Coach, 53 jaar

In de wandelgangen

Zondag 21 juli
Hakim Ziyech wordt regelmatig aan AS Roma gelinkt, maar kan ook naar een andere club uit de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren