Vitesse verrast zaakwaarnemer met verklaring over toekomst Büttner

Dinsdag, 18 juni 2019 om

Alexander Büttner heeft zijn laatste wedstrijd voor Vitesse gespeeld. De dertigjarige vleugelverdediger is het niet eens geworden met de club uit Arnhem over een nieuw contract. “De toekomst van Büttner ligt elders”, bevestigt technisch directeur Mo Allach dinsdag in een officiële verklaring op de clubsite. De zaakwaarnemer van de linksback wilde tegenover Omroep Gelderland niet reageren op de verklaring van Vitesse, maar hij gaf wel aan ‘enigszins verrast’ te zijn.

De linksback kreeg volgens de regionale omroep nog wel een aanbieding toegeschoven, maar heeft uiteindelijk besloten daar niet op in te gaan. Naar verluidt was het voorstel van Vitesse in financieel opzicht niet naar de zin van Büttner, die dus na 1 juli een transfervrije status heeft en niet de enige speler is die de club verlaat. “Zoals elk jaar hebben we ook te maken met inkomende en uitgaande transfers. De gehuurde spelers keren in eerste instantie altijd terug naar hun club. Zoals al langer bekend is, is Arnold Kruiswijk gestopt en ligt de toekomst van Maikel van der Werff en Alexander Büttner elders”, voegt Allach, die in maart terugkeerde bij Vitesse, daaraan toe.

De Vitesse-directeur wil nog geen namen van eventuele aanwinsten prijsgeven. “Het is een trend dat de transfermarkt relatief laat pas echt op gang komt. Uiteraard hebben wij de schaduwlijsten klaar liggen en zijn we achter de schermen al volop bezig om de selectie weer op volle sterkte te brengen. Het is lastig om in te gaan op namen en op alle geruchten die op social media de revue passeren en die vast nog gaan ontstaan. Onze wens is om de selectie zo snel mogelijk op het gewenste peil te hebben. Tegelijkertijd is het inherent aan de voetbalwereld dat ook in de latere fases van de transferwindow het nodige gebeurt. Het belangrijkste is dat we, zoals elk jaar, een selectie gaan neerzetten die past bij onze ambitie.”

Büttner keerde in 2017 terug bij Vitesse, nadat hij ook al tussen 2007 en 2012 voor de Eredivisionist uitkwam. Sir Alex Ferguson haalde hem destijds naar Manchester United, waar een vaste plaats echter niet tot de mogelijkheden behoorde. De ervaren verdediger droeg ook het shirt van Dinamo Moskou en RSC Anderlecht.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door constant kante)

Ik ben als Vitesse fan blij dat Buttner weg is. Speelt bij Vitesse af en toe aardig maar is veel te wisselvallig. Ook vind ik zijn houding erg vervelend, doet net alsof het een vedette is.

18 juni 2019 om 17:08

Maar dan moet er wel weer een waardige vervanger komen en zoals we eerder op de dag hebben gelezen gaat er flink bezuinigd worden (welilswaar niet in de selectie). Ik moet het nog maar allemaal zien.

18 juni 2019 om 17:18

VitasAjax, zo gedraagt ie zich inderdaad. Ik lees zijn interviews altijd, omdat het schrijnend is hoe vaak hij uit zichzelf gaat benadrukken 'dat zijn familie voorop staat' en 'dat hij zo zichzelf is gebleven'. Zonder dat er enige aanleiding toe is, stuurt hij het gesprek zelf die kant op. Alsof het waar wordt als je het vaak roept. Na een tijdje ga je erop letten en wordt het werkelijk tenenkrommend. Hij wil overkomen als de aaibare jongen, maar het is een speler die zichzelf ontzettend overschat

18 juni 2019 om 17:47

Ik als fan totaal niet blij. Tuurlijk zijn er betere maar vind die maar eens met geen geld. Clark vind ik bv nog veel slechter. Aanvallend is hij erg sterk + man van de club. Hij is soms te wild maar gaat vol de strijd aan.

18 juni 2019 om 22:45

Ik weet nog zonet niet of ik hier blij mee ben. Is afgelopen seizoen vaak gebruik op posities die niet de zijne zijn. Zijn felheid en inzet kan ik wel waarderen. Zn lompe overtredingen zo nu en dan niet. Maar ik vraag me vooral af of je hier een gelijkwaardige vervanger voor gaat vinden.

Zal naar PSV gaan denk ik

18 juni 2019 om 17:09

Als dat zo is, mag het bestuur zich echt flink achter de oren krabben. Ik zie het ook echt gebeuren.

18 juni 2019 om 17:09

Niet het niveau wat PSV na moet streven denk ik, maar aangezien Angelino waarschijnlijk vertrekt denk ik dat PSV inderdaad wel een poging zal doen. Daarnaast wellicht nog ergens een talent oppikken en ze het laten uitvechten.

18 juni 2019 om 17:15

Lijkt me niet. Vorig jaar wilden ze hem hebben, maar Buttner staat meer garant voor misplaatste arrogantie dan voor structureel goede prestaties. Ik kijk er niet eens gek van op dat Vitesse niet met hem verder wil. Zonde, want hij kan echt leuk voetballen. PSV moet hier niet aan willen beginnen. Heeft niet het niveau dat past bij zijn gedrag. Doorgaans ben ik wel bereid om een beetje opstandigheid te waarderen, maar in zijn geval niet.

18 juni 2019 om 20:05

@ Bobiku29 Volgens de tekst wou Vitesse wel verder maar vond Buttner het aanbod niet goed genoeg.

18 juni 2019 om 21:26

Klopt, ze willen niet aan zijn voorwaarden voldoen. Laat ik het dan zo zeggen: ik kijk er niet van op dat ze er niet alles aan doen om hem te houden

18 juni 2019 om 18:13

Als wat bij psv.. materiaal man?? Ik denk dat deze jongen beter naar de graafschap kan als hij nog eens een wedstrijdje wilt voetballen.

Hoop niet dat psv dit als een buitenkansje gaat zien. Heeft volgens mij vaak genoeg aangetoond niet over de juiste mentaliteit en kwaliteit te beschikken die psv nastreeft.

Erg jammer. Denk dat ik een van de weinige ben die hem liever had gehouden. Verdedigend soms matig maar aanvallend erg sterk. Goede voorzet + verzaakt nooit. Succes butt!

Indien PSV zal hij als 2e man komen. Denk niet dat ze hun scoutinglijst zo slecht hebben. Al zie ik ook nog wel dat vd Brom hem naar Utrecht haalt. Clubs als Heerenveen en Groningen hebben wel plek, maar daar verdient hij niet, met wat hij heeft afgeslagen bij Vitesse. Anders wordt VS, zandbak of Azië

Zal toch een prima man zijn voor PSV als Angelino echt weg gaat. Goedkoop en geeft voorzetten wat ideaal is voor Luuk de Jong. In Nederland kan het prima op enkele wedstrijden na. In Europa zal je eigenlijk niet met hem moeten aantreden dat niveau zal hij niet aankunnen.

18 juni 2019 om 21:35

sebasjuh

Als PSV in Europa niet met hem moet aantreden, hoezo is hij dan een 'prima man' voor PSV als Angelino weg zou gaan?? Als hij niet goed genoeg is om voor PSV in Europa te spelen dan is hij dus ook geen prima man voor Psv.


Goeie beslissing van Vitesse. Buttner is een middelmatige speler en heeft een misplaatste arrogantie, deze speler voegt ook niets meer toe aan Vitesse en is waarschijnlijk ook 1 van de duurdere jongens.

Afscheid van nemen dus.

Vind het jammer dat Büttner weggaat. Dat Büttner wisselvallig is, tja, dat is Vitesse ook. En we hebben niet de financiële mogelijkheden om veel constanter te worden. Ik vraag me af of er een gelijkwaardige, of iets wat daar dicht in de buurt komt, vervanger te vinden is die transfervrij opgepikt kan worden .

Blij dat dit kwalletje weg is. 1 keer live meegemaakt toen ik aan het werk was en meneer voelde zich veel beter als de rest en behandeld anderen ook alsof ze minder zijn dan hem. Naar mannetje met zogenaamde “straat” attitude.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse242
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper160
D. DoekhiVerdediger160
A. ObispoVerdediger160
J. GrotAanvaller161
B. LinssenAanvaller168
T. MatavžAanvaller166
O. TannaneAanvaller91
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

70 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Gianluca Scamacca heeft de interesse gewekt van Juventus, AC Milan, Napoli en Benfica. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren