‘Atlético Madrid schakelt rap door en meldt zich met veertig miljoen bij Real’

Dinsdag, 18 juni 2019 om

Rodri gaat Atlético Madrid deze zomer hoogstwaarschijnlijk verlaten. De 22-jarige middenvelder heeft bij de clubleiding aangegeven toe te zijn aan een volgende stap, waarbij Manchester City de beste papieren zou hebben om de Spanjaard over te nemen. Atlético is al bezig om een opvolger te vinden en komt volgens Marca uit bij Real Madrid.

Manchester City zou volgens verschillende media, net als Bayern München, bereid zijn om de afkoopclausule van Rodri ter hoogte van zeventig miljoen euro te lichten. Atlético kijkt zodoende verder en gaat mogelijk zakendoen met stadsgenoot Real. Marcos Llorente, die mag vertrekken bij de Koninklijke, is een belangrijke kandidaat om aan de slag te gaan bij los Colchoneros.

Volgens Marca heeft Atlético zich al met een bod van veertig miljoen euro gemeld in het Santiago Bernabéu. De kans is groot dat Real akkoord gaat, daar Llorente weinig perspectief op speeltijd heeft onder trainer Zinédine Zidane. Llorente, die tot medio 2022 vastligt, zou openstaan voor de overstap, aangezien de 24-jarige middenvelder het erg naar zijn zin heeft in Madrid.

Llorente stond ook hevig in de belangstelling van Internazionale. Trainer Antonio Conte wilde de middenvelder graag naar Milaan halen en de entourage van Llorente had al gesprekken achter de rug met Inter. Llorente zou echter een streep door de transfer hebben gezet, aangezien hij zeer gehecht is aan de Spaanse hoofdstad en Madrid niet zou willen verlaten.


Poll

Een goede aanwinst voor Atlético Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door rochester)

De wereld is echt krankzinnig aan het worden. 40 miljoen voor een speler van Real waar ik nog nooit van gehoord heb... Of ligt dat aan mij?

18 juni 2019 om 16:02

Dit is zeker een versterking voor Atleti hoor, ben bang dat hij gaat

18 juni 2019 om 16:07

Ik denk dat dat wel een beetje aan jou ligt ook. Al is het niet één van de grootste namen van Real Madrid, nee. Toch wel een vrij bekende speler met veel kwaliteit.

18 juni 2019 om 16:04

Dat ligt aan jou. Heeft onder Solari zelfs nog even in de basis gespeeld. Goede speler en dito vervanger voor Rodri.

18 juni 2019 om 16:44

Op alle diehard Real fans na heeft niemand naar Real Madrid lopen kijken dit seizoen. In ieder geval niet voor de lol, dus al deze namen en talenten die door 3 verschillende trainers zijn ingezet zijn bij het publiek niet bekend. Kan mij daarom ook moeilijk voorstellen dat deze jongen 40 miljoen waard is terwijl hij bij een dramatisch slecht Real niet eens een basis klant was.

18 juni 2019 om 17:18

Waaw knap dat je hem kent zeg. Ik vind het anders wel vrij normaal dat iemand die geen 24/7 bezig is met voetbal nog nooit van Llorente gehoord heeft.

Geen uitzonderlijk talent, geen Spaans international, geen basisspeler bij Real (ja wauw, door de blessure van Casemiro mocht hij inderdaad eens een paar wedstrijdjes op rij starten, dat is natuurlijk geen echte basisspeler)... dan vind ik 40 miljoen toch ook veel, zelfs in deze tijden. Maar goed, begrijpelijk dat Real haar rivaal geen koopje van 15 miljoen gunt.

18 juni 2019 om 17:20

Ik heb itt eerdere jaren weinig wedstrijden van Madrid gezien. Echter zijn namen als Llorrente, Vallejo, Reguillon, Odrizola, Ceballos en zelfs de nog "onbekendere" namen Mariano en Brahimi toch echt wel bekend en hebben veelvuldig in verslagen van Madrid gestaan. (en dan zal ik er nog wel 1 of 2 vergeten)

18 juni 2019 om 17:27

Bon Jovi

Wat is dit voor kinderlijke reactie? Ik geef alleen aan dat het wel aan hem ligt, aangezien hij dit seizoen veel minuten heeft gemaakt. Was zelfs basisspeler in de Classico dit jaar. Je hoeft dan niet gelijk 24/7 met voetbal bezig te zijn als je ooit van hem gehoord hebt.

18 juni 2019 om 17:28

Bon jovi.

Wanneer iemand zijn eigen kennis als referentiekader gebruikt zou je wel mogen verwachten te weten wie er bij de grootste clubs in de wereld spelen. Llorente is mij in ieder geval positief opgevallen. Een goed voetballende verdedigende middenvelder met een goed overzicht en rust in het spel. Een heel ander type dan Casemiro. Zou ook bij een ploeg als Arsenal niet misstaan. Of 40 miljoen te veel is? Als je het mij vraagt is dat altijd te veel.

18 juni 2019 om 17:38

Linley

Ik denk niet dat de beleidsbepalers van Atletico die hard Real fans zijn, of wel?

Sowieso is het de meest gevolgde club ter wereld, dus is de uitspraak enigszins vreemd te noemen. Dat je de hoogte van de transfersom aan de kaak stelt is te billijken, dat je er zelf weinig over weet doet daar niet toe.

18 juni 2019 om 17:50

Magistra,
540 minuten in La Liga noem ik niet veel. Het is een speler die enkel en alleen in uiterste nood (blessures) of onbelangrijke wedstrijden (Copa, WK voor clubs) wordt ingezet. Vind hem een leuke speler en had hem en Ceballos graag als duo naar Arsenal zien komen, maar het ligt zeker niet aan caine dat hij hem niet kent, want hij speelt nooit en staat ook niet bekend als uitzonderlijk talent

Andonis,
Ik denk dat de meesten hier wel alle belangrijke spelers van de Europese topclubs kennen. En ook minder belangrijke spelers als Nacho of Vazquez. Maar een Llorente of Vallejo? Dan moet je het al van vrij kortbij volgen. Want je zegt dat je mag verwachten dat hij weet wie er bij de grootste club ter wereld speelt. Maar hij speelt er niet en daar gaat het mij dus om. Hij zit op de bank of zelfs tribune bij de grootste club ter wereld. Niet onbegrijpelijk dat men de opvulling niet kent.

19 juni 2019 om 03:50

Wanneer hij echt maar 540 minuten gespeeld heeft, vind ik hem een groter talent dan ik voorheen dacht.

Het kan best dat iemand, of velen hem niet kennen, maar ik ben niet met je eens dat je er kort op moet zitten om hem te kennen. Ik heb Real niet echt gevolgd, maar mij is het niet ontgaan. En met mij velen ook niet. Mijn punt is eigenlijk dat Caine vind dat het een nobody is omdat hij/zij hem niet kent. Dan suggereert hij dus dat zijn algemene kennis gemiddeld of bovengemiddeld is. Als je mij vraagt naar hockeyspelers ken ik ook niemand, maar daar weet ik niks van, dat is dus geen goed referentiekader. Vandaar dat je in dit geval zijn vraag makkelijk kunt beantwoorden. Het ligt aan hem, want in de rest van de reacties in dit artikel, en aan de interesse van Atletico kun je afleiden dat het geen nobody is.

18 juni 2019 om 16:09

Ligt inderdaad aan jou. Deze jongen is echt speciaal en zou eigenlijk ook goed passen bij de City van Guardiola. Hij kan passen, had bij Alaves de meeste intercepties en is ook nog eens snel. Ik vind het oprecht jammer dat Zidane het niet ziet zitten in hem, want hij verdiende het vaak genoeg om te spelen in plaats van Casemiro.

Atletico gaat hier nog veel plezier aan beleven.

18 juni 2019 om 16:20

Ik heb het idee dat de markt nog wat verder op hol is geslagen door de transfer van Frenkie. Daarvoor werden spelers zonder (internationale) reputatie op het hoogste niveau nog niet voor tientallen miljoenen verkocht. Na Neymar en Mbappe was wel duidelijk dat gearriveerde spelers sowieso niet voor minder dan 100 miljoen vertrekken, ongeacht contractduur. Grote talenten relatief goedkoop ophalen zit er ook niet meer in.

Om als Nederlandse clubs meer geld te verdienen dan de Europese concurrentie, zal opleiden van onschatbare waarde worden. Nog meer dan ooit moeten we terug naar de basis van opleiden en jeugdscouting. Met strategisch beleid en een onuitputbare talentenpool moet het mogelijk zijn om inkomsten en niveau sneller te verhogen dan concurrenten en uiteindelijk minimaal 1 bal meer in het net schieten.

Ik zie het best wel positief in voor het Nederlandse voetbal.

18 juni 2019 om 19:15

Dat ligt aan jou ja. ( dat je nog nooit van hem gehoord hebt dan) dat 40 milj bizar veel is daar heb je gelijk in.

18 juni 2019 om 21:14

Je ben onderhand toch wel eraan gewend geraakt dat de prijzen anders zijn geworden. Kan geen verassing meer zijn

Zonde als hij weggaat, toch erg gecharmeerd van hem. Dacht alleen wel dat hij echt pas 21 was dus dat is dan de enige meevaller. Zou hem als Real toch niet laten gaan

18 juni 2019 om 16:04

Hij heeft niet zoveel wedstrijden gespeeld voor Real, ik ben bang dat hij niet zal slagen bij Atleti

De meeste mensen zullen het niet eens zijn met mij maar deze speler mag gewoon vertrekken zag ook dat mensen hier op vz Llorente beter vinden dan Casemiro? alleen omdat case een mindere seizoen heeft zoals alle real spelers bijna maar Casemiro hoort gewoon in de basis bij real een van de beste CVM ter wereld maar 40 miljoen vangen gewoon doen !

18 juni 2019 om 16:07

Casemiro kan voor geen meter mee voetballen. Dit seizoen was hij heel erg lui en als hij verdedigend ook al niks is dan heb je niks aan Casemiro. Hopelijk herpakt hij zich dit seizoen. Llorente kan juist wel mee voetballen en ik zou het persoonlijk wel jammer vinden als hij gaat. Zeker als hij naar Atletico gaat.

18 juni 2019 om 16:22

Inderdaad, ik vond Llorente het geweldig doen op de plek van Casemiro!

18 juni 2019 om 16:37

Casemiro is in mijn ogen nooit beter dan Llorente geweest. De beste man is een pure breker en daar stopt het ook. Kan absoluut niet meevoetballen en loopt iedere keer tegen achterlijke gele kaarten aan. Llorente daarentegen kan voetballen en ook nog een bal intercepten als het moet. Je kan een aanval starten met hem, iets wat je met Casemiro ab-so-luut niet kan.

Prima vervanger van Rodri. Deze jongen zou nog wel eens kunnen gaan verbazen. Deed het als vervanger van Casemiro best goed. Ik vind 40 miljoen overigens wel een hoop geld voor een relatief onbekende speler. Met Hermoso en Llorente doen we wel goede zaken met Real Madrid. Dit zijn jongens die net wat tekort komen voor het witte shirt, maar zo opeens kunnen gaan opbloeien in het rood-witte shirt.

Real maakt toch echt een hele grote fout als ze dit doen. Een jaar verhuren is prima, maar verkopen moet je absoluut niet doen. Een terugkoopoptie zie ik ze ook niet zomaar krijgen van Atletico.

18 juni 2019 om 17:23

Inderdaad. Ze hebben de afgelopen jaren tijd, geld en energie gestopt in een nieuwe Spaanse lichting. Het lijkt me sterk dat het plan nu alweer de prullenbak in kan, want op de lange termijn zijn dit goede investeringen.

18 juni 2019 om 17:27

Jongens als Llorente, Ceballos, Regu, Odriozola enzo zou ik maximaal verkopen met een goeie optie tot koop. Maar liever gewoon verhuren.

Tsja het blijft lastig, het is een goede speler met nog rek in zijn spel, maar hij moet natuurlijk wel spelen en het vertrouwen krijgen en dat mist hij bij Real en logisch ook hoor. Hij kan nog groeien en dat kan hij daar dan maar doen. Zo heb je ook Ceballos die speeltijd nodig heeft. Alleen vraag me af of je officieel van Llorente af moet, maar goed het zijn allemaal keuzes die gemaakt moeten worden. Op een gegeven moment moet je zeggen we houden je en je krijgt het vertrouwen of de wegen gaan vanaf hier scheiden. Hij is ook alweer bijna 25 jaar. Wat betreft het bedrag dat is gewoon zeer prima voor hem. Zo gaat Real nog rustig genoeg geld binnen harken met spelers als James, Kovacic, Llorente en De Tomas, terwijl je nog tig anderen hebt lol. Meneertje Perez heeft de uitgaven van de aankopen zo weer terug.

Mooie deal voor Atleti dit. Denk dat hij bij real ook geen kans verder kan krijgen.
Persoonlijk gecharmeerd van deze speler en vind het eigenlijk een completere versie dan Casemiro.
Want deze gast kan als Verdedigende Middenvelder ook aardig goed voetballen/opbouwen. Iets wat ik met Casemiro niet vind.

Real moet Llorente alleen maar weg doen als er een verdedigende middenvelder voor terug komt die kwalitatief beter is dan Casemiro. Ik ben persoonlijk veel meer een fan van Llorente dan van Casemiro, omdat Llorente een voetballend ook echt goed is. Als Real een Ndombele kan halen, dan kun je Llorente wegdoen om de kosten daarvan te dekken.

Zo niet, Llorente een basisplaats gunnen als Real met een verdedigende middenvelder gaat spelen.

Courtois
Odriozola
Militao
Ramos
Mendy
Kroos
Llorente
Modric
Hazard
Pogba
Jovic
18 juni 2019 om 17:29

Is Paul veranderd in Cavani ? Jovic in Neymar ? Dat middenveld zal het daarnaast op fysiek afleggen. Varane (de man in vorm) moet eruit ? Odrizola ipv Carvajal ? Daarnaast is Marcelo voetballend nog steeds de beste back van de wereld. Die gaat onder Zidane gewoon weer spelen. Navas is overigens ook nog een betere keeper dan Courtois en het zal me niets verbazen wanneer Zidane weer teruggrijpt naar zijn voormalig spelbepalende spelers. De verassing van het seizoen wordt Isco, wellicht samen met Hazard achter Bezem.

Navas
Carvajal
Varane
Ramos
Marcelo
Modric
Casemiro
Kroos
Hazard
Jovic
Benzema
18 juni 2019 om 18:09

Die hele opstelling is verkloot. Varane de man in vorm? Man, Varane was echt dramatisch afgelopen seizoen. Zodra Ramos niet speelde was het gatenkaas. Carvajal was drama, Odriozola mag zijn kansen pakken indien Carva zich niet herpakt. Mendy is niet voor niets gehaald en Navas gaat waarschijnlijk verkocht worden. De window is nog niet open he. Dit is d eopstelling die ik voor ogen heb. Modric zie ik ook vertrekken.

Courtois
Odrio/Carva
Militao
Ramos
Mendy
Ndombele
Kroos
Rodrygo
Pogba
Hazard
Jovic

Ik vind het maar jammer dat Real Llorente niet echt wilt houden.
Hij is echt wel een leuke speler en niet voor niks aardig gewild door redelijk grote clubs .
Ik zou eerder verhuren dan daadwerkelijk verkopen.

Mooie speler zeg, Real heeft een paar heerlijke spelers gekocht en nooit een echte kans gegeven. Ik begrijp dat het middenveld vast staat, maar die jongens kunnen ook er bij zitten want die zijn zo zeker. Je moet juist de concentratie scherp houden met jonge getalenteerde spelers die voor hun plaatsje vechten. Goede zet dit, ik zou ook Ceballos wel bij Atleti zien spelen

Hier gaat Real spijt van krijgen. Speelde onder Solari notabene Casemiro uit de basis en speelde ook gewoon enorm sterk tot zijn blessure. Als hij veelvuldig aan spelen toe komt is het echt een topspeler.

Atlético Madrid heeft de afgelopen jaren natuurlijk voor het grootste gedeelte vooral met een vaste kern gewerkt en nu is het tijd om door te selecteren, wat ze dus ook lijken te doen.

Filipe Luis, Juanfran en Diego Godin vertrekken transfervrij, Lucas Hernández is voor veel geld verkocht aan Bayern München, Antoine Griezmann en Rodri zullen waarschijnlijk ook voor veel geld verkocht worden deze transferperiode en ook (verhuurde) spelers als Vrsaljko, Kalinic en Diego Costa zullen waarschijnlijk vertrekken.

Met Nehuén Pérez, Nicolás Ibanez en Felipe heeft Atlético al 3 transfers gedaan, waarbij de eerste twee waarschijnlijk met het oog op de toekomst zijn gehaald gezien hun leeftijd. Ik ben benieuwd, maar met deze versterkingen en spelers moet je in mijn ogen ook gewoon goed kunnen presteren (zie opstelling).

Oblak
Arias
Felipe
Giménez
Alex Telles
Koke
Llorente
Partey
Saúl
João Félix
Icardi
18 juni 2019 om 22:00

Nicolas Ibanez is al 24 jaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Sevilla164
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Á. CorreaAanvaller91
João FélixAanvaller95
J. OblakKeeper90
L. SuárezAanvaller65
FelipeVerdediger70
Diego CostaAanvaller51
HermosoVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

859 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2019- Real Madrid
2016-2018 Real Madrid
2015-2016 Real Madrid II
2014-2015 Real Madrid II
2013-2014 Real Madrid
Laatste voetbalnieuws

Rampjaar Hazard bij Real voedt speculaties: ‘Is ieder mens onderhevig aan’

Eden Hazard is vanwege blessureleed wederom enige tijd uitgeschakeld. Real Madrid meldt maandag dat de Belgische vleugelaanvaller een bovenbeenblessure heeft overgehouden aan het thuisduel met Deportivo Alavés (1-2) van afgelopen zaterdag....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Genoa en Lasse Schöne willen in januari met wederzijds goedvinden uit elkaar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren