Ajax pakt door met jeugdspelers en haalt wederom talent weg bij AZ

Dinsdag, 18 juni 2019 om

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Kian Fitz-Jim over de overgang van de speler naar Amsterdam, zo meldt Ajax dinsdagmiddag via de officiële kanalen. De vijftienjarige middenvelder tekent een verbintenis tot medio 2022. De overstap was al langere tijd bekend, maar nu is er ook daadwerkelijk een contract ondertekend.

De verbintenis betreft het eerste profcontract voor Fitz-Jim, die afkomstig is van de jeugdopleiding van AZ. De jeugdinternational, geboren in Amsterdam, zal vanaf volgend seizoen aansluiten bij de selectie van Ajax Onder-17. Fitz-Jim is niet de eerste speler die onlangs heeft besloten zich aan te sluiten bij de Amsterdammers.

Verdediger Rio Hillen, eveneens afkomstig uit de jeugdopleiding van AZ, heeft ook al een contract getekend in de Johan Cruijff ArenA. De regerend landskampioen pikte onlangs ook rechtervleugelverdediger Steven van der Sloot op in de jeugd van aartsrivaal Feyenoord.

Een zogenaamd 'herenakkoord' moet per 2020 garanderen dat Nederlandse clubs met een jeugdopleiding die een internationale status geniet elkaar hogere vergoeding betalen als zij talenten weghalen bij de concurrentie. Eerder uitte AZ al woede over de gang van zaken en baalde men dat vooral Ajax veel talenten wegkaapt.Gerelateerd

96 reacties (laatste reactie door kohaku)

Heel groot talent! Misschien wel de beste die ik tot nu toe heb gezien bij AZ. Mooi gehandeld door Ajax, deze transfer was al een tijdje in de maak.

18 juni 2019 om 15:52

Ik snap niet dat deze jeugdspelers nog naar Ajax komen. Ze blijven spelers voor het eerste kopen en jeugdspelers belanden bij NEC en Willem2.

18 juni 2019 om 16:01

Ook bij Manchester United enzo, Ajax heeft gwn 1 van de beste jeugdopleidingen van Europa.

18 juni 2019 om 16:15

Zowel Hillen als Fitz Jim zijn Amsterdammers en opgegroeid in een familie waarin Ajax hoog in vaandel staat. Logisch gevolg.

18 juni 2019 om 16:21

ja hoor lekker oppurtunistisch weer... De Ligt, Mazraoui, vd Beek, Eiting enz. zeker ook? De Jong en Dolberg zijn perfecte voorbeelden voor het traject waarop jeugdspelers die naar Ajax overstappen mogen hopen

18 juni 2019 om 16:27

Soms moet je inderdaad spelers kopen voor het eerste. Als jij als jeugdspeler gewoon een goede ontwikkeling doormaakt, haal je het eerste echt wel. Het is een topclub dus moet je gewoon net even wat harder je best doen.

18 juni 2019 om 18:19

Zelfs beste opleiding ter wereld kan je zeggen.

18 juni 2019 om 19:12

Er vertrekken elk jaar gemiddeld 8 spelers van de A selectie (eerste 21-23). Als er nou een top club is waar je, deels als gevolg daarvan, als jonge speler kansen krijgt dan is het Ajax wel.
Alleen kun je 8 spelers niet opvangen met alleen maar het doorschuiven van jeugdspelers, zeker niet als die 8 voor een deel ook je beste spelers zijn.

Daarnaast is het voor jonge spelers ook gunstig als ze zig kunnen ontwikkelen tussen oudere en andere goede spelers, daar gaat hun niveau ook alleen maar van omhoog. Voorwaarde is daarbij wel dat de aankopen een toegevoegde waarde zijn, en niet een jeugdspeler met ongeveer hetzelfde niveau in de weg gaan zitten.met de aankopen die Ajax deze zomer gedaan heeft heb ik tot nu toe niet het gevoel dat dat zo is...

18 juni 2019 om 20:31

Daarom winnen de laatste jaren altijd AZ en Feyenoord de prijs voor beste jeugdopleiding toch... Ajax vermoord de eredivisie

18 juni 2019 om 20:35

Noemen ze het straks weer eigen jeugd🤣

18 juni 2019 om 20:39

Kneiter, Feyenoord al sinds 2014 nietmeer gewonnen volgensmij, laatste 3 jaar Ajax en 2 jaar ervoor AZ als ik me zo snel niet vergis.

18 juni 2019 om 21:48

Heeft ajax de beste opleiding of kopen ze alle goede jeugdspelers weg bij andere clubs? Volgens mij rommelt het aardig binnen de opleiding bij ajax.

18 juni 2019 om 22:29

Als je van je 15de tot je19de geniet je toch ook van de jeugdopleiding of heb ik het mis? Dat is wel te verstaan 4 jaar! Ze kunnen er niet uit het gras groeien bij Ajax

19 juni 2019 om 11:37

Een van de beste opleidingen? Waarom pakken zij dan jeugdspelers bij AZ af?

18 juni 2019 om 16:18

Wees blij. Goedkope versterking met een goede basis. Denk je ook niet?

18 juni 2019 om 20:37

Deed in 2011 bij Ajax al mee aan de Ajax Clinics maar ging alsnog vanuit Amsterdam naar AZ, nu gaat hij weer in Amsterdam voetballen. Hou echt van dit type speler technisch enorm sterk onderlegd en laat alles zo logisch en makkelijk uitzien. Wel beetje een slaapkop op momenten maar dat is niet vreemd met 15, zie hem dit seizoen nog naar o19 gaan. Denk samen met Ourhris van Feyenoord naar PSV meest interessante jeugdtransfer van deze zomer.

18 juni 2019 om 22:47

Ook Niekel vertrekt bij AZ trouwen, gaat naar PSV o16. Is ook niet eerste van AZ die naar PSV gaat deze zomer.

Zeer mooie toevoeging. Ajax heeft 2 internationals van 2003 verloren, maar met Hillen en Fitz-Jim er ook weer twee bij. Het is eten en gegeten worden in deze branche. Dat is moeilijk voor sommigen om te begrijpen. Elke club neemt jeugdspelers over van andere clubs.

18 juni 2019 om 15:31

Ik snap het volkomen hoor, en het is ook gewoon slim om als club dit te doen (nu zijn de spelers goedkoper), maar ik vind dat mening ajacied hun tranen dan ook wel achterwegen mogen laten mocht er een buitenlandse club een speler bij Ajax weghalen. Vaak lees je onder dat soort artikelen alles behalve 'het is eten en gegeten worden' en wordt er weinig goeds over de club en speler gepraat. En is bijvoorbeeld Mino de zaakwaarnemer? Dan wordt die ook nog even aangepakt.

18 juni 2019 om 15:54

De meeste Ajacieden begrijpen dat hun spelers naar buitenlandse clubs gaan. Het gaat erom of ze daar ook speeltijd krijgen. Bij Ajax krijgt elke jeugdspeler, die het juiste niveau heeft, een kans. In het buitenland worden sommige spelers gehaald zonder dat daar een plan voor is. Ze halen ze 'voor het geval dat' of 'zodat een andere club ze niet krijgt'. Dat is een groot verschil.

18 juni 2019 om 16:07

Ajax haalt deze spelers ook gewoon met dezelfde insteek hoor, of denk jij dat alle jeugdspelers minuten gaan krijgen in het 1e elftal? Ook bij Ajax is dat gewoon de motivatie om spelers te halen hoor, met het idee 'kijken of het wat wordt, anders verkopen we hem gewoon weer'. Vooral nu Ajax Europees weer wilt aansluiten (en het geld ervoor heeft), zal het voor jeugdspelers ook steeds moeilijker worden om door te breken. Ik blijf het daarom hypocriet vinden dat er nu wordt gesproken van goed beleid (wat het ook is), maar doet een andere club het bij Ajax is het opeens niet goed beleid, of is er helemaal geen beleid. Ook in het buitenland krijgt elke speler die het niveau heeft gewoon de kans hoor, alleen hebben minder jeugdspelers het niveau, omdat het niveau nu eenmaal gewoon hoger ligt.

18 juni 2019 om 16:12

@kleinegeneraa7 Ik snap je punt en ik ben het ook zeker met je eens. Ik ben er zelf ook niet rouwig om als een jeugdspeler van Ajax de overstap naar het buitenland maakt. Het gebeurt nou eenmaal. Natuurlijk is het jammer als het een enorm groot talent betreft die al vele jaren in de jeugdopleiding rondloopt, maar als die speler denkt dat dat de juiste stap voor hem is, dan vooral doen. Laatst was er ook een bericht over dat Ajax een jeugdspeler van PEC wilde halen, maar die speler wilde toch liever bij PEC blijven, ook helemaal prima.

18 juni 2019 om 16:52

Het verschil tussen Ajax en City of Chelsea is dat een groot talent sowieso aan bod komt, bij die grotere clubs valt dat nog maar te bezien. Veel "jank" comments zijn dan ook in de trant van het jammer vinden dat zo'n talent verloren gaat. De kans dat een groot talent bij Ajax verloren gaat ipv AZ is aanzienlijk kleiner, maar desalniettemin is die kans er nog steeds.

18 juni 2019 om 19:24

In Engeland krijgen de spelers ook kansen, mits van het juiste niveau. Doe nou niet alsof jeugd enkel bij Ajax kansen krijgt.

18 juni 2019 om 20:26

Welke spelers die uit Nederland zijn vertokken op van Persie na hebben bij de club waardoor ze gehaald zijn hun doorbraak gehad? En dan bedoel ik niet een Ake die 5 invalbeurten heeft gehad bij Chelsea of League Cup potjes.. Denk namelijk dat je dan niet zo heel ver komt

18 juni 2019 om 20:42

Nee en van alle spelers die bij Ajax de afgelopen 20 jaar in de de jeugd hebben gezeten, hebben het uiteindelijk gemaakt in het 1e elftal? Natuurlijk meer dan bij de grotere clubs hoor, maar procentueel zal dat slagingspercentage ook niet hoger dan 10% zijn (gok ik). Ik heb het dan ook echt over alle jeugdspelers hé, dus dus ook al vroegtijdig afvallen in de jeugd. Natuurlijk is de kans groter dat je als speler slaagt bij Ajax dan bij bijvoorbeeld chelsea. Maar dit heeft ook gewoon te maken met het hogere niveau.

Lekker bezig Ajax! PSV neemt al 4 talenten over van Twente en volgend jaar zitten de figuren achter het 'herenakkoord' weer te zeiken over de weerstand in de Eredivisie.

18 juni 2019 om 15:22

Hier las ik inderdaad ook iets over, weet jij toevallig welke spelers dit zijn dan? Kan het nergens terugvinden.

18 juni 2019 om 15:24

En Twente en AZ nemen ze weer over van PEC en Sparta. Grow up.

18 juni 2019 om 20:35

Lekker makkelijk scoren dit. Ajax haalt (jeugd)spelers weg bij de concurrentie, dus gewoon een heel vies spelletje dit

18 juni 2019 om 15:24

Dit gebeurt al zo lang. Niet zo zeuren.

18 juni 2019 om 15:26

"dit gebeurt al zo lang."

Dat is juist het hele probleem. 'niet zo zeuren' hahah.
Ironisch genoeg zit de top van Nederland jaarlijks te zeiken over het niveau.

Het is simpelweg OF OF en niet EN EN. Je kunt niet in heel Nederland overal alle talenten wegplukken EN verwachten dat het niveau omhoog gaat. Maar dat begrijpen ze daar in de top niet helemaal volgens mij.

18 juni 2019 om 15:31

Baard Twente zelf jeugdspelers dan?

18 juni 2019 om 15:38

Jup. Ze ergens ophalen en eigen jeugd noemen doen we in Twente niet aan.

18 juni 2019 om 15:55

Dus de jeugdspelers bij Twente worden op het veld geboren?

18 juni 2019 om 15:57

Die hebben nog geen baard, maar in het verleden weleens aan gedaan als club ja.

18 juni 2019 om 16:52

Dit gebeurt al zo lang is natuurlijk een kul argument, zoals je zelf al aangeeft. Wat, imo, een beter argument is, is dat dit, op de lagere amateurteams na, dit op ieder niveau gebeurt. Je claimt hieronder dat jullie je jeigd nergens vandaan halen, maar ook jullie halen het van ekele niveaus onder je. Begrijp me niet verkeerd, na een periode als deze is het logisch dat je wat regulering wilt (4 spelers is gewoon vrij veel), maar ik geloof er geen snars van als je zegt dat Twente ook niet zo nu en dan 4 spelers weghaalt bij de locale, hoge, amateurs

18 juni 2019 om 18:21

Hoe doet Twente het dan? Worden ze allemaal geboren in de kleedkamer ?

18 juni 2019 om 15:45

@nolimit

" Lekker bezig Ajax! PSV neemt al 4 talenten over van Twente en volgend jaar zitten de figuren achter het 'herenakkoord' weer te zeiken over de weerstand in de Eredivisie. "

Selectieve verontwaardiging die niet alleen hypocriet is om dat alle clubs op welk niveau dan ook, het zelfde doen, maar de plank ook nog eens volledig mis slaat. De meeste talenten die de jeugdopleiding van Ajax en PSV doorlopen, halen het uiteindelijk niet omdat ze het niveau niet aan kunnen en worden door betreffende clubs feitelijk opgeleid voor de andere Bvos. Er is geen BVO in NL die niet 1 of meer spelers in de selectie heeft die hun opleiding geheel of gedeeltelijk bij Ajax hebben doorlopen. Voor elk talent dat Ajax bij andere Bvos weg haalt, geeft de club de andere Bvos daar zes spelers voor terug, opgeleid en wel. Het argument dat het beleid van Ajax en PSV van negatieve invloed zou zijn op het niveau van de eredivisie is kletskoek en nergens op gebaseerd. Het tegendeel is zelfs waar. Ajax en PSV gaan alleen voor de grootste talenten en als die niet door die clubs worden opgepikt, is de kans groot dat ze over de grens verdwijnen.

18 juni 2019 om 15:51

"voor elk talent dat Ajax bij andere Bvos weg haalt, geeft de club de andere Bvos daar zes spelers voor terug, opgeleid en wel."

Hahahaha. Nou kom maar op met die 24 PSV spelers dan !
Hoeven we direct niet meer verder te kijken.

"het argument dat het beleid van Ajax en PSV van negatieve invloed zou zijn op het niveau van de eredivisie is kletskoek en nergens op gebaseerd."

Ik geef net aan waar het op gebaseerd is... Je hoeft toch geen wetenschapper te zijn om te begrijpen dat. Als een AZ of Twente elk jaar 2 'grote' talenten in haar opleiding heeft, en deze worden weggehaald door PSV of Ajax, AZ en Twente dat jaar geen 2 grote talenten hebben?

"ajax en PSV gaan alleen voor de grootste talenten"
Precies, en wat houd je dan over? Een competitie zonder weerstand.
Je moet je binddoekje afdoen voordat je met teksten als 'selectieve verontwaardiging' en 'hypocriet' aan komt zetten.

18 juni 2019 om 16:06

Scepticus38

Bijzonder om anderen van selectieve verontwaardiging te betichten terwijl je er zelf ook erg selectieve argumentatie op na houdt.

Ieder talent die Ajax en PSV weghalen van een AZ bijv. en mislukt bij Ajax of Psv, had bij AZ waarschijnlijk veel eerder in het eerste gespeeld én veel eerder doorgegroeid had een AZ wellicht een mooie transfersom op kunnen leveren. Een afgedankte speler van Ajax moet een transfersom voor betaald worden en dan is het nog maar afwachten of die op termijn met winst doorverkocht kan worden aan een derde club. Doei transfersom voor AZ. Het is koffiedik kijken, en het kan gaan zoals jij zegt, dat Ajax opleidt voor andere clubs, maar het kan net zo goed andersom werken.

Hoe jij het brengt bewijzen Ajax en PSV de andere clubs een dienst door talenten weg te stelen, als ze dat net als jij ook zo zien in Eindhoven en Amsterdam dan lijden ze aan ernstige zelfoverschatting.

18 juni 2019 om 17:11

@nolimit

" Hahahaha. Nou kom maar op met die 24 PSV spelers dan ! Hoeven we direct niet meer verder te kijken" .

Het is heel typisch dat je in de veronderstelling bent dat het welzijn van de eredivisie van een individuele club afhangt. En dat is natuurlijk niet zo. Ajax leidt meer spelers voor andere Bvos op dan voor de eigen selectie en levert veel meer spelers af aan andere Bvos dan het spelers aan die andere Bvos onttrekt . Het is dus volslagen nonsens om te beweren dat de eredivisie slechter wordt van het beleid van Ajax en PSV terwijl het omgekeerde het geval is en die clubs meer spelers afleveren aan andere Bvos, beter opgeleid dan de Twentes van deze wereld ooit zal kunnen, dan dat er spelers worden weg gehaald. 9 van de 10 spelers komen nog voordat ze een contract voor Ajax of PSV hebben getekend, weer ter beschikking van andere Bvos omdat ze het niveau simpelweg niet aankunnen. De verontwaardiging is dus selectief en nog hypocriet ook, omdat Twente haar talenten natuurlijk ook ergens anders vandaan haalt, tenzij de club een Hoofd Jeugdopleidingen heeft die ze zelf verwekt, maar dan komt hij tijd te kort om te doen waar hij voor is aangesteld.

18 juni 2019 om 17:47

@twenteov

" Ieder talent die Ajax en PSV weghalen van een AZ bijv. en mislukt bij Ajax of Psv, had bij AZ waarschijnlijk veel eerder in het eerste gespeeld Ãæ’ã¢â©n veel eerder doorgegroeid had een AZ wellicht een mooie transfersom op kunnen leveren. Een afgedankte speler van Ajax moet een transfersom voor betaald worden en dan is het nog maar afwachten of die op termijn met winst doorverkocht kan worden aan een derde club. Doei transfersom voor Az" .

Dat is dus een voorbeeld van selectieve verontwaardiging omdat hetzelfde geldt voor de talenten die AZ weg haalt bij Telstar, Nec, AFC of Hollandia. Hetgeen Ajax en PSV op het hoogste niveau doen, is ook gangbaar op onderliggende niveaus. De meeste talenten bij Ajax en PSV vallen al af voor ze hun eerste contract tekenen of als in het bezit zijn van een jeugdcontract op het moment dat ze weg moeten. Dus net doen alsof er een vermogen voor hen betaald moet worden om ze te kunnen aantrekken, staat ver af van de realiteit.

" Hoe jij het brengt bewijzen Ajax en PSV de andere clubs een dienst door talenten weg te stelen, als ze dat net als jij ook zo zien in Eindhoven en Amsterdam dan lijden ze aan ernstige zelfoverschatting. "

Volgens de encyclopedie is stelen "iets stiekem wegpakken dat van iemand anders is". Als de ene club een talent weg haalt bij een andere club, moet een opleidingsvergoeding betaalt worden. Dus van " stiekem" kan al geen sprake zijn. Van stelen kan ook geen sprake zijn omdat de slavernij al eeuwen geleden is afgeschaft en waardoor mensen geen eigendom van iets of iemand meer kunnen zijn. Een talent dat nog niet in het bezit is van een contract, is aan een club verbonden door een lidmaatschap en een lidmaatschap is opzegbaar. Het staat een talent daarom vrij om naar een andere club te gaan als hij daar zin in heeft. Het feit dat jij een talent dat daar gebruik van maakt als " diefstal" betitelt, zegt feitelijk al alles. Dan heb je gewoon je emoties niet onder controle en ben je niet voor rede vatbaar. Feitelijk ben je zelf de dief omdat je je iets toeeigent dat helemaal niet van jou is.

Ik heb ook nergens in mijn bijdrage beweerd dat Ajax clubs een dienst bewijst door hun talenten te ontnemen, maar dat de club het voetbal als geheel meer talenten levert dan dat er bij andere clubs worden weg gehaald en dat het voetbal als geheel dus niet slechter wordt van het beleid van Ajax (en Psv). En volgens mij ging deze discussie over de bewering dat het (jeugd)beleid van Ajax en PSV een negatieve invloed zou zijn op het niveau van de eredivisie. Die bewering is natuur onhoudbaar als die clubs veel meer spelers aan het Nederlandse betaalde voetbal geven als dat ze talenten weghalen. En nog met een perfecte opleiding ooit. Dat die conclusie wordt getrokken, komt omdat de mensen die ze trekken uitsluitend oog hebben voor de eigen situatie en niet voor de bedrijfstak als geheel. Voor het voetbal in zijn algemeen maakt het natuurlijk helemaal niets uit als Ajax een speler weghaalt bij AZ, hem een uitstekende opleiding biedt en als hij niet goed genoeg is voor Ajax, uiteindelijk aflevert bij Willem II. Dat dat vervelend is voor de club waar het talent is weggehaald, wil niet automatisch zeggen dat het daarmee ook schadelijk is voor de gehele bedrijfstak. Als hij met de eersteklas opleiding die hij bij Ajax heeft genoten bij Willem II terecht komt en niet bij een club als AZ, ligt het bovendien niet voor de hand dat hij als hij bij AZ was gebleven, het eerste elftal zou hebben gehaald of tot een basisspeler zou zijn uitgegroeid. Een speler die niet goed genoeg is voor het niveau dat bij Ajax en PSV wordt geeist, maar wel voldoende kwaliteiten heeft om van waarde te zijn voor een club als AZ, kan uiteindelijk ook via een omweg (weer) bij AZ terecht komen.

18 juni 2019 om 19:02

Dus wat je eigenlijk zegt is dat elke club in NL een opleiding heeft met hooguit een handvol spelers en Ajax en PSV een stuk of 100 jeugdspelers per elftal rond hebben lopen die de hele Eredivisie aanvullen?
Hoe kom je bij de onzin dat Ajax en PSV meer spelers aanleveren dan het onttrekt?

"beter opgeleid dan de Twentes van deze wereld ooit zal kunnen"
Hahahaha. Je draait volledig door joh.
Weet je hoe ironisch deze zin is samen met je eerst zin?
"het is heel typisch dat je in de veronderstelling bent dat het welzijn van de eredivisie van een individuele club afhangt. "

Nou als er één denkt dat alles van één club afhangt ben jij het wel. Blijf lekker door dromen.

18 juni 2019 om 19:37

Of Ajax beter opleidt dan Twente is de vraag. Als je grotere talenten binnenhaalt is het natuurlijk makkelijker om meer spelers het BV in te laten stromen. Ook bij Ajax mislukken genoeg spelers die in de KKD of nog lager terechtkomen.
Er is meer dan opleiden, talent is ook belangrijke. Anders had Ajax bv al lang een fatsoenlijke spits gehad.

18 juni 2019 om 16:20

Is dat zo? Ik lees zelden een bericht hier op VZ als andere clubs jeugdspelers van Bvos overnemen. Interessant dat ze op VZ ook hetzelfde gedoe over dat zogenaamde herenakkoord blijven plakken in elk bericht wat over jeugdspelers gaat.

18 juni 2019 om 16:39

Twente heeft niet zo lang geleden de eigen jeugdopleiding op allerlei wijze de nek omgedraaid, zo gek is het niet dat daar geen jeugd wil spelen en liever richting Eindhoven of andere steden vertrekken

18 juni 2019 om 16:48

Klopt Gbeg, was toen echter noodgedwongen. Zelfs de scouting werd uitgezwaaid waardoor er dus helemaal geen natuurlijke doorstroming van spelers binnen de club was. De reden dat er geknipt werd weten we allemaal en is een geval 'eigen schuld, dikke bult' (voordat dat aangehaald wordt).
Ondanks dat zijn we aan het opkrabbelen en wordt de jeugdopleiding en scouting weer opgetuigd, dan is het natuurlijk wel ruk als er in deze opbouwfase spelers weggetrokken worden. Maar toegegeven: dat doen wij (hopelijk) net zo goed bij jeugdspelers van andere clubs. Of iedereen beter wordt van het makkelijk wegtrekken van talenten, is een tweede en dat betwijfel ik.

Overmars pakt goed door. Veel jeugdtransfers en A-selectie spelers erbij. Alleen nog afwachten met De Ligt, Ziyech, Neres voor directe vervanging

18 juni 2019 om 15:41

Maar met 15 jaar mag je toch nog geen contract tekenen?

18 juni 2019 om 16:18

Met 15,5 jaar mag je gaan onderhandelen. 5 juli is hij jarig en wordt contract officieel.

Tja, ik begin me langzaam toch wel af te vragen of het überhaupt nut heeft om een goede jeugdopleiding te hebben. Misschien kan je dat geld beter in de aankoop van een nieuwe of salaris van huidige spelers steken. Maar misschien gaat het herenakkoord hier verandering in brengen.

18 juni 2019 om 15:25

Zou een club als AZ alleen maar jeugdspelers uit de streek halen? Heus, er zijn kleinere clubs die nu ook bang zijn dat men een telefoontje uit Alkmaar krijgt...Als Ajacied weet ik nou eenmaal dat rijkere clubs uit het buitenland ook heel vaak onze talenten weghalen. Dus is dat de reden om in Amsterdam de opleiding op te heffen?

18 juni 2019 om 15:44

Ja, maar toch heb ik het idee dat dat wel op kleinere schaal gebeurt. 2 jaar geleden nog zijn er 16 jeugdspelers van AZ benaderd door Ajax. En dat zullen niet de kleine talenten geweest zijn. Het komt erop neer dat ieder talent van AZ dat beetje bovengemiddeld is door Ajax benadert wordt. Niet iedere speler gaat daar op in, omdat gelukkig nog weinig van de overgestapt spelers geslaagd zijn, maar het is wachten tot dat Ajax de nieuwe de Ligt of de jong ophaalt bij AZ, waarna ze die jeugdspelers ook met succesverhalen kunnen overtuigen.

18 juni 2019 om 16:06

En AZ haalt de betere spelers weer weg bij andere Bvo's, die iets lager op de ladder staan.

18 juni 2019 om 16:09

@Elitist
Ik snap je frustratie. Ik weet niet hoeveel buitenlandse clubs de Ajax talenten benaderen, maar de realiteit is gewoon zo dat Ajax meer uitstraling en geld heeft dan bijvoorbeeld AZ. Dat was vroeger, dat is nu en dat zal ook morgen zo zijn. Het enigste wat de kleinere clubs zou helpen als er een grotere vergoeding komt, maar die zal Ajax ook kunnen gaan eisen als er eventueel een ploeg uit Manchester, Chelsea of Turijn komt. Ik denk dat het tenslotte gewoon draait om een realiteit die wij beide niet kunnen veranderen.

We zullen in de toekomst zien of deze jongen het eerste kan halen. Jong Ajax heeft op dit moment hoe dan ook weinig kwaliteit.

Belachlijk dit, ajax moet hier eens mee stoppen
AZ lever echt goed werk, begeleiden de talenten top en dan profiteert Ajax ervan, bah bah.
Het is niet zo dat de gasten opeens allemaal betere voetballers worden.
bij ajax is er maar weinig sprake van zelf opleiden...

18 juni 2019 om 15:55

Oke, van de basiself van Ajax dit seizoen Mazraoui, De Ligt, Blind en Vd Beek die de gehele opleiding bij Ajax gezeten hebben. Kan je van bijna geen een club zeggen

18 juni 2019 om 15:57

Je vergeet Veltman te noemen.

18 juni 2019 om 15:59

Expres niet gedaan want die heeft niet veel gespeeld

18 juni 2019 om 16:15

Grappig,bij juist de club waar ze continue lopen te vissen; AZ spelen wat meer spelers uit eigen jeugd in de basis dan bij Ajax: Koopmeiners, Vlaar, Maher, Til, Ouwejan, Wijndal, Boadu, Stengs....dan hebben ze er ook nog 7 in de selectie naast deze basisspelers. Het gaat dus om 75% van de basis uit eigen jeugd.

18 juni 2019 om 16:19

Niveau is ook vele malen lager dan bij Ajax, is dus ook stuk makkelijker om spelers door te laten breken. Geen 1 van die namen had in de basis gestaan bij het huidige Ajax.

18 juni 2019 om 20:58

@Geniale, als je Vlaar en Maher meetelt, mag je ook Blind en Veltman meetellen. Valt allemaal wel mee. 2 goede opleidingsclubs dus

18 juni 2019 om 22:00

Ja nu nog maar daar houd het ook mee op. Aankomende jaren zullen er weinig spelers door gaan breken bij Ajax.

Voor mijn beeld. Dat herenakkoord gaat toch pas in 2020 in? Dus dan heeft dit toch niks met het herenakkoord te maken of wel?

18 juni 2019 om 15:58

Nee, maar op deze manier kan de boosheid richting het grote boze Ajax weer worden geventileerd.

18 juni 2019 om 17:41

Daar vinden ze dan ook wel weer een andere reden voor.

18 juni 2019 om 20:46

Ajax heeft zelf het herenakkoord ondertekend. Dus blijkbaar willen ze bij Ajax niet dat spelers makkelijk overlopen. Dan moet je dus ook niet nog even snel spelers wegkapen.

18 juni 2019 om 21:02

Wie zegt dat dat de reden is? Het kan ook komen doordat Ajax die spelers nu graag wil hebben en de spelers ook graag naar Ajax willen gaan. Bovendien, het akkoord houdt alleen in dat er meer moet worden betaald. Denk je echt dat Ajax een speler niet zal nemen vanwege wat geld?

18 juni 2019 om 21:47

Waarom hebben ze dat akkoord dan getekend?

18 juni 2019 om 22:06

Wat een domme vraag. Waarom zouden ze het niet tekenen? Jij wilt blijkbaar dat Ajax wacht met aankopen om andere clubs rijk te maken? Andere clubs doen dat ook niet. Ajax houdt zich eraan op het moment dat het ingaat. VZ weet dat dit soort domme opmerkingen zullen komen als ze het akkoord erbij halen.

18 juni 2019 om 22:25

Dat akkoord is deel van een veranderakkoord toch? Voor Ajax en PSV zou dat akkoord puur mbt jeugd enorm dom zijn omdat allebei al jaren spelers halen bij de andere ploegen. Denk persoonlijk dat hogere bedrag manier is om het toch te betrekken erin maar dat het nooit een ploeg tegen gaat houden.

18 juni 2019 om 23:12

Ik denk ook niet dat het akkoord Ajax zal weerhouden van talenten binnen te halen. Ze moeten dan alleen een hogere vergoeding betalen.

18 juni 2019 om 16:00

Het heeft ook niks met het herenakkoord te maken. Dat zou/zal - in principe - ook ingaan vanaf komend seizoen (dus nog wel dit jaar). Maar dat heeft er nu nog niks mee te maken en het verklaart ook wel enigszins de actieve houding van met name Ajax en ook Psv, daar het akkoord dus al snel in werking treedt.

18 juni 2019 om 16:18

Dat is een officieel herenakkoord. Maar er was ook een onofficieel herenakkoord tussen ajax en Feyenoord (van Praag en v/d Herik) waar psv later bijkwam.

Ajacieden beweren nu, zoals Kyle66, dat er nooit zo'n akkoord heeft bestaan.

18 juni 2019 om 16:59

Graag zie ik bewijs van je dat ik dat ooit heb beweerd. Ik weet zeker dat ik dat nog nooit heb gedaan. Jij bevestigt mijn opmerking echter over het grote boze Ajax. Daarnaast was AZ geen partij bij zo'n officieus akkoord. Dus waarom jij dat erbij haalt, mag Joost weten. Of je haalt het erbij wederom als voorbeeld voor het grote boze Ajax.

Ach de verontwaardiging van sommige snap ik totaal niet. Niet om zielig te doen maar als PSV jeugdspelers weghaalt dan wordt er niet gewezen naar het herenakkoord, maar bij Ajax wel.

PSV heeft begin mei nog Ibrahima Berete gehaald van Feyenoord. Verder werd gister bekend dat psv Jamal Ouhris gehaald heeft van Feyenoord.

Trouwens het is wel zorgwekkend wat er in de jeugdopleiding gebeurd bij Feyenoord. Er zijn dus nu al 2 jeugdspelers naar PSV gegaan en al 2 jeugdspelers naar Ajax. Kan een Feyenoord kenner deze onrust duiden voor mij?

18 juni 2019 om 16:19

Bij Feyenoord 3 naar PSV en 2 naar Ajax, Berete, Gill'ard en gisteren dan Ourhris naar PSV Speksnijder en Vd Sloot naar Ajax.

18 juni 2019 om 16:21

Is een heel groot artikel over geschreven in het Nrc. Kwaliteitskrant dus wel behoorlijk betrouwbaar.

18 juni 2019 om 18:46

Gelukkig hebben ze Délano van der Heijden nog binnen gehouden.

Tja, aanhaken bij de top 3 (zoals al jaren het doel is) wordt er op deze manier niet makkelijker op en gaat dan ook niet lukken. Ik snap het vanuit het perspectief van Ajax en de spelers (volgens mij ook nog eens fans van Ajax) wel, maar het blijft zuur. Dit waren toch wel de 2 grootste talenten van hun leeftijd bij az.

18 juni 2019 om 22:22

Geval van Fitz-Jim inderdaad een fan, ofja, kwam wel eens met volgensmij de vader in de ArenA. Liep in '11 al clinics mee bij Ajax maar ging uiteindelijk naar AZ, daar zitten ze al langer achter aan en dit is qua contract denk ik beste moment voor speler zelf om er meeste uit te halen. Ben zelf benieuwd hoe Fedde de Jong zich gaat ontwikkelen, heeft op zijn verjaardag contract getekend bij AZ. Misschien minder intrensiek getalenteerd dan Fitz-Jim is maar dat hoeft geen probleem te zijn. Schijnt dat die nieuwe buitenspeler die van FC Amsterdam is gekomen aardig kan ballen, werd beste speler op Marveld terwijl hij afgelopen seizoen nog 3e divisie speelde volgensmij. Dat is heel indrukwekkend aangezien daar enorm veel jeugdinternationals aanwezig waren. Had graag Beelen naar AZ zien gaan eigenlijk (al is Vitesse voor hem persoonlijk misschien inderdaad kortste weg naar Eredivisie) want zou goed passen bij AZ, zou net als Allouch een talent zijn dat weg bij Ajax gaat maar van hoog niveau is.

Typisch dat Ajax de gehele tijd hier op wordt aangevallen terwijl elke BVO die de nodige opleidingsvergoedingen kan betalen jeugdspelers van andere Bvos overneemt. Ik zie bepaalde FC Twente supporters hierboven schrijven dat hun club dat niet doet maar toen hun club het geld daarvoor had namelijk ze ook elke zomer een paar jeugdspelers van andere Bvos over. Trouwens raakt Ajax ook spelers kwijt aan andere Bvos. Zo zijn Beelen en Aksit naar Vitesse vertrokken terwijl Ajax ze graag bij de club had gehouden.

Feyenoord heeft nog steeds Délano van der Heijden binnen...

Wat een klote club is ajax. Altijd lukken over eigen jeugd en wat doen ze, wegkopen bij andere. Straks is het Nederlandse voetbal kapot dankzij die arrogante lui. Dan hebben ze hun zin. Het Bayeren van Nederland.

18 juni 2019 om 21:01

Deze 2 gaan we zeker meetellen als eigen jeugd. Over 3 jaar weet niemand beter meer 😁😁

Tja.... Dit noemen we ......sterken.

Als je alle reacties hier ziet merk je toch wel dat een hoop meningen 180 graden zijn gedraaid de afgelopen jaren. De meeste mensen kotste van clubs als Chelsea en City. Alleen doet Ajax nu (in verhouding) niet veel anders. Volop kopen in Zuid Amerika, jeugdspelers kopen. En dan dit beleid volop prijzen. Ik oordeel niet over goed of slecht maar opvallend is het wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
Bayern München is al tot een persoonlijk akkoord gekomen met Marc Roca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren