‘Adrien Rabiot is eruit en tekent voor 35 miljoen plus 10 miljoen euro’

Dinsdag, 18 juni 2019 om

Adrien Rabiot is hard op weg naar Juventus, zo weet El Chiringuito dinsdag te melden. De middenvelder gaat Paris Saint-Germain transfervrij verlaten en kan kiezen uit verschillende Europese topclubs die geïnteresseerd zijn. Naar verluidt heeft de middenvelder gekozen voor een lucratief contract bij la Vecchia Signora.

Volgens El Chiringuito gaat de 24-jarige Fransman binnenkort een vijfjarig contract ondertekenen bij Juventus, waarbij hij zeven miljoen euro per seizoen zal opstrijken. Ook ontvangt Rabiot een flinke som aan tekengeld. Als Rabiot zijn handtekening zet onder een verbintenis bij Juventus, krijgt hij tien miljoen euro aan tekenbonus.

Rabiot heeft zijn contract bij PSG niet verlengd, waardoor hij transfervrij een nieuwe club kan vinden. Onder meer Manchester United had belangstelling voor de zesvoudig A-international, die nu dus waarschijnlijk gaat spelen in Italië. De middenvelder kwam tot op heden tot 227 wedstrijden voor de Franse grootmacht, met 24 goals en 17 assists tot gevolg.

De middenvelder werd eerder door PSG maandenlang buiten de selectie gehouden, aangezien de Fransman zijn contract niet wilde verlengen. Daarnaast kwam een discobezoek van Rabiot vlak na de Champions League-uitschakeling hem duur te staan met een fikse boete. “Hij wordt zelfs gegijzeld door PSG. Binnenkort wordt het droog brood en water. In een kelder! De omstandigheden zijn wreed”, zo stelde moeder annex zaakwaarnemer Véronique onder meer.


Poll

Een goede zet van Juventus?


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door alexandernijs)

Transfervrij en Juve. That is the magic combination. Wel bijzonder aangezien de media er al zeker van leek dat deze jongen naar Barca ging. Met het aantrekken van Frenkie zal dit wel niet doorgegaan zijn.

19 juni 2019 om 01:01

Ik vind het vooral bijzonder omdat ze ook Ramsey aangetrokken hebben. Bovendien ook Can, Khedira, Bentancur, Matuidi en Pjanic. Dat wordt wel erg druk in de as van het middenveld.

Een middenveld dat bestaat uit Rabiot - Pjanic - Ramsey / Pogba is zeker een mooie vooruitgang tov vorig jaar. Hopelijk zullen er nu veel meer diepe passes terecht komen bij die ene spits van Juventus. Ben even zn naam kwijt.

18 juni 2019 om 15:05

@callejon Hierin heb je Rabiot met de verdedigende rol neergezet? Dat is iets wat hij totaal niet wil.

18 juni 2019 om 18:33

@angelo77

Hij wou perse naar een topclub, die wens gaat nu in vervulling. Hij heeft zich zelf in zo'n positie gezet, dat ik verbaasd ben dat niet meer clubs op hem zaten te azen. Zeker nu hij transfervrij is. Hij zal weinig keuze hebben, alles is beter dan op de bank.

18 juni 2019 om 15:08

Mandzukic ?

Zou inderdaad wel echt een fantastisch en dynamisch middenveld zijn met enorm veel voetballende kwaliteiten. Als Juve nog weet te verjongen in de as van de verdediging gaan we vrees ik weer lang domineren in Italië...

18 juni 2019 om 15:25

Vind het allemaal wel meevallen wat het fantastische betreft. Ramsey, Rabiot, Can, Khedira, Betancur en Pjanic vind ik allemaal geen bijzondere spelers.

18 juni 2019 om 15:48

Klopt, allemaal redelijke all round middenvelders, maar geen één die de kar kan trekken. Wat dat betreft zou Pogba er mooi bij passen. Twee werkers achter hem en dan kan Pogba het vuurwerk verzorgen met goals en assists, want Pogba heeft, ondanks alle kritiek die hij soms krijgt, een uitstekend rendement voor een middenvelder.

18 juni 2019 om 17:23

Pjanic is wel een goede speler hoor, bij Juve is hij de enige creatieve middenvelder en moet in zijn eentje opbouwen, waardoor hij makkelijk vastgezet kan worden. Als er volgend jaar een creatieve topper naast hem speelt en zeker onder Sarri gaat Pjanic een topseizoen draaien.

Ik snap echter niet zo goed waarom Juve nou Rabiot haalt. De topaankoop moet een creatieve middenvelder worden en vervolgens halen ze al Ramsey en Rabiot. Khedira zal wel vertrekken, maar er zou denk ik toch nog iemand weg moeten om een creatieve topper te halen.

18 juni 2019 om 19:26

@aze/che Pjanic is een van de beste ter wereld op de 6, die man heeft een techniek en passing dat ongelofelijk zijn. Hij heeft op zichzelf het middenveld van Juve rechtgehouden met zoals je zelf aangeeft eerder matige voetballers als Can, Matuidi, Khedira en Bentancur.

Rabiot en zeker Ramsey zijn indien fit gewoon hele goede middenvelders en als je daar dan nog Pogba bijzet heb je gewoon een 3-mans middenveld met 2 wereldtoppers en 1 nuttige en goeie middenvelder in Rabiot of Ramsey.

18 juni 2019 om 17:43

Als jullie Rabiot zouden aantrekken, denk je dan dat Bentancur zou kunnen vertrekken. Vind hem echt een ondergewaardeerde speler. Zou hem graag onze kant op zien komen

Ik denk dat Rabiot (en zijn moeder) een beetje te vaak voor onrust zorgen. Vind Bentancur al een vergelijkbare speler en die is jonger.

18 juni 2019 om 17:55

Als Ndombele/Lo Celso al wordt gehaald is Betancur toch niet echt nodig?

Heel jammer. Had hem echt graag bij United gezien, vooral omdat het middenveld gewoon niet zo best is.

18 juni 2019 om 16:16

Gelukkig zijn er nog een hele hoop andere opties.

18 juni 2019 om 16:17

Zeker. Maar niet allemaal zo goedkoop haha.

18 juni 2019 om 16:58

Goedkoop valt ook wel mee. Dat is toch 39 miljoen aan salariskosten in 5 jaar los van prestatiebonus. Rabiot z'n zaakwaarnemer rekent het deels gewoon door dat hij transfervrij is.

Te veel van dezelfde type middenvelders heeft Juve rondlopen, snap niet wat ze met Rabiot moeten aanvangen: Matuidi, Khedira, Can, Betancur en Ramsey spelen vaak box to box. En met Rabiot en Pjanic zijn er al twee deep laying playmakers. Volgens mij kan Rabiot ook als box to box. Op papier zijn het leuke namen, maar er gaat veel te weinig creativiteit van uit. Net hetgeen wat Ronaldo nodig heeft.

18 juni 2019 om 15:43

Rabiot is meer dan goed genoeg! Kan gemakkelijk een man voorbij, technisch beter dan de voorop genoemde buiten Pjanic.. Waarom deed Psg zo moeilijk anders?

Ik ben nu ongelofelijk benieuwd naar de mening van VZ lid: Storing. Hij had laatst gigantisch veel kritiek op Rabiot over dat hij een verwende kerel is en hij hoopte dat Rabiot hooguit bij een subtopclub terecht moest komen dat EL speelt. Storing zei toen over Rabiot het volgende:

Storing 8 maart 2019 om 01:39 #170important

"die moedertje zit er sinds zijn tijd in de jeugd bovenop en heeft van hem een gigantisch verwend joch gemaakt. De incidenten rondom Rabiot stapelen zich op en ondertussen word het rijtje clubs steeds kleiner. Die snotaap heeft veel aan PSG te danken gehad maar geen idee wat ‘ie denkt. Hij was nog net 19 en wilde al weg omdat hij vond dat hij te weinig speeltijd kreeg. Terwijl hij in die tijd gewoon veel minuten maakte ondanks een middenveld met Thiago Motta, Veratti en Matuidi. In de zomer flipte hij hem helemaal door en wilde niet meer voor Frankrijk uitkomen omdat hij niet bij de definitieve selectie zat. Hij gaf aan dat er spelers zijn geselecteerd die minder zijn en hij een selectie verdiende. Op de reservelijst wilde hij niet staan. De bondscoach is dus ook klaar met hem. Vervolgens wilde hij in de zomer pers㩠naar Barca en begon weer moeilijk te doen. Toen PSG hem niet in de zomer wilde laten gaan weigerde hij (zijn moeder) nog verder te onderhandelen. In de winter waren de Spurs geinteresseerd maar gaf hij doodleuk aan dat Tottenham niet een club van zijn kaliber is. En nu weer idiote bedragen aan tekengeld en salaris vragen en zich keihard ongewenst maken in Parijs. Barca zal hem niet meer nodig hebben en ik ben benieuwd bij welke club hij beland. Ik hoop een club die hooguit EL speelt. Dit joch en zijn moeder zijn het schoolvoorbeeld van hoe het niet moet. En dan druk ik mij nog heel zacht uit."

Ik ben nu dus ongelofelijk benieuwd naar je mening over Rabiot, Storing. Jouw voorspelling, afgunst, haat richting Rabiot en de hoop dat Rabiot hooguit EL zou spelen, komt dus niet helemaal uit... Benieuwd wat je hier dan van vind, aangezien hij gewoon zal tekenen bij een echte topclub als Juventus dat ook nog eens CL speelt. Hij krijgt ook nog eens flink tegengeld en salaris, dus slecht heeft Rabiot het zeker niet gedaan.

On-Topic:

Rabiot is een onwijs goede speler, maar ik denk overbodig bij Juventus, omdat Juventus al genoeg controleurs in selectie heeft. Rabiot zou perfect passen bij Man City (opvolger Fernandinho), Man Utd, Arsenal en Spurs. Deze 4 clubs kunnen een voetballende controlleur echt goed gebruiken. Helemaal nu Rabiot transfervrij is.

18 juni 2019 om 15:50

Zat het zo diep dat je een reactie van 8 maart terug wist te vinden?

On: Redelijke speler voor Juve, hij gaat denk ik niet het verschil maken, maar wel een degelijke speler om er transfervrij bij te krijgen.

18 juni 2019 om 15:51

Heb je serieus een bericht 3 maanden bewaard?

Verder zegt hij toch niks geks? Er zijn wel vaker berichten verschenen waaruit je op kan maken dat Rabiot niet een hele fijne gast is en zijn moeder is ook een drama queen. Vind zelf Rabiot ook geen bijzondere speler, een dertien in een dozijn speler die zichzelf behoorlijk overschat.

18 juni 2019 om 16:51

Zermatt_Person toch. Zowat de meest irritante en koppige lid op VZ wil zijn gelijk halen. Na vele reacties en een bericht op mijn persoonlijke pagina zal ik vandaag, bij uitzondering, toch maar op je reageren. Daar waar 97% van voetbalzone het zinloos zal vinden om op jouw in te gaan zal ik je alsnog wijzen naar mijn reactie hieronder. Zat je serieus met smart te wachten op het moment dat je dit eruit kon krijgen? Een echte voetbalkenner weet zelf welke incidenten zich rondom Rabiot hebben voorgedaan. Zelfs in zijn jeugd. Maar niet Zermatt_Person want die wist anderhalfjaar geleden nog niet of hij eigenlijk een Liverpool of Man City fan moest zijn. Maar daar ga ik het verder niet over hebben. Je denkt serieus dat Rabiot een bijzondere toevoeging voor Juve is? Dat ze met zo een speler wel de CL kunnen pakken? Dat hij de broodnodige creativiteit op het middenveld brengt? Dat dit iemand is die een leider kan zijn en de lijnen uit zet? Na Dani Alves, Matuidi, Khedira, Can, Ramsey en zo kunnen we nog even doorgaan is dit de zoveelste goedkope speler die ze niet naar de top gaat brengen. Ik zou graag willen dat je deze reactie opslaat en mij weer citeert op het moment dat Rabiot een belangrijke schakel op dat middenveld is geworden. En oja, dat de hele wereld weet dat deze jongen transfervrij is maar er zowat niemand uit de absolute top er iets in ziet is al een teken aan de wand. Jij mag Rabiot een wereldwonder vinden, dat respecteer ik. Maar ik vind het een over het paard getild jochie en geen topper. Mischien moet je dat ook eens leren respecteren.

18 juni 2019 om 17:01

"een echte voetbalkenner weet zelf welke incidenten zich rondom Rabiot hebben voorgedaan. "

Niet iedereen volgt letterlijk elke speler op de voet. Zeker niet als het om buitenlandse spelers gaan in een buitenlandse competitie. Rabiot is een Fransman en ik volg PSG en het Franse voetbal nauwelijks, net als de meeste leden hier op voetbalzone. Ik kan dus niet precies weten wat er zich allemaal afspeelt rondom Rabiot en z'n jeugd.

"je denkt serieus dat Rabiot een bijzondere toevoeging voor Juve is? Dat ze met zo een speler wel de CL kunnen pakken? Dat hij de broodnodige creativiteit op het middenveld brengt? Dat dit iemand is die een leider kan zijn en de lijnen uit zet?"

Dat is ook hetgeen wat ik zeg over Juventus. Ik zeg letterlijk: "rabiot is een onwijs goede speler, maar ik denk overbodig bij Juventus, omdat Juventus al genoeg controleurs in selectie heeft."

Hier zeg ik ook duidelijk dat Juventus, Rabiot niet echt nodig heeft. Juventus heeft met Matuidi, Can, Bentancur, Pjanic en Khedira genoeg controleurs. Rabiot is in voetbaltechnisch opzicht echter wel beter dan spelers als: Matuidi, Bentancur en Can, maar hij is geen speler van de steekpasses. Rabiot is een type speler die Man Utd, Spurs, Arsenal en ook Man City erg goed kan gebruiken als controleur.

18 juni 2019 om 17:26

Pjanic is eigenlijk geen controleur, maar is onder Allegri naar achter gezet. Hij is ook de enige echte creatieve speler die Juve op het middenveld heeft. Juventus heeft nog steeds echt behoefte aan een creatieve topper. Het is mooi dat Juve Ramsey en Rabiot gratis haalt, maar als ze niet gratis waren, had Juve ze echt niet gehaald.

Begrijp het niet echt. Het is geen creatieve speler. En van de rabiots hebben we er genoeg van. Wel prima dat hij gratis is.

Het zou een behoorlijk mooie slag zijn als Juve hem binnen haalt. Goede middenvelder die in verschillende systemen kan spelen. Het is alleen nog niet DE oplossing voor het probleem die we op het middenveld hebben.

Ah natuurlijk, Juventus. Die zijn hard op weg om een patent te krijgen op transfervrije spelers die ze never op het niveau van de Europese top gaan brengen. En over 2-3 jaar klagen over het niveau van deze speler en huilen om het feit dat hij niet wil vertrekken vanwege zijn megasalaris. Juve heeft niks aan dit over het paard getild jochie. Een schande dat hij dat mooie shirt mag dragen. Had gewoon volop ingezet op een Eriksen, Ziyech of een Kovacic. Haalbaar en een toevoeging. Ohja, die zijn niet transfervrij of buiten de boot gevallen bij de top. Rabiot zal never de broodnodige creativiteit toevoegen op het Turijnse middenveld.

18 juni 2019 om 16:35

Wat een onzin. Deze jongen heeft al lang en breed bewezen hartstikke getalenteerd te zijn en heeft echt nog genoeg ruimte en potentieel om een wereldspeler te worden. Domineerde in het CL seizoen '16/'17 het middenveld van Barcelona op 21 jarige leeftijd.

Juve heeft daarbij in het verleden aangetoond goed om te kunnen gaan met 'over het paard getilde' voetballers. Zo presteerde spelers als Vidal, Pogba, Caceres en Tevez uitmuntend bij Juventus. Je reactie is ook compleet subjectief want Ziyech en Kovacic hebben echt niet meer bewezen dan Rabiot. Daarbij zijn Ziyech en Eriksen totaal niet te vergelijken met Rabiot, want hij is helemaal geen aanvallende middenvelder.

Normaliter zou deze jongen, wanneer hij wedstrijden speelde en niet verbannen zou zijn geweest door PSG voor niet minder dan 60 miljoen verkassen. Nu hengelen ze hem transfervrij binnen met een miljoen of 10 aan tekengeld. Dat is gewoon een hartstikke goede deal. Dat ze nog een creatieveling moeten halen staat vast, maar jouw oordeel over Rabiot wordt gevormd door emoties; dat is duidelijk tussen de regels door te lezen.

Oh en Juve geen Europse top? Dan heb je er echt heel weinig kijk op.

18 juni 2019 om 16:41

Het valt me de laatste tijd erg op dat je steeds gigantische en ongenuanceerde haat reacties post over Rabiot alsof het een crimineel is. Het is echt pure bullshit om Rabiot zo in een negatief daglicht te zetten. Als er iemand is waar je sympathie voor kunt hebben, is het Rabiot wel. Hij is een van de weinige voetballers die tenminste normaal doet, zeer bescheiden is en niet als een diva gedraagt op social media en geen gekke tatoeages, kleding, hoeden etc draagt en geen sterallures heeft, zoals bij een Memphis Depay of Pogba wel het geval is. Hij komt me dan ook absoluut niet over als iemand die het hoog in z'n bol heeft, zoals jij al 100 keer hebt gezegd op voetbalzone. Kijk maar eens naar de Instagram profiel van Rabiot. Daar zie je alleen maar leuke en normale/bescheiden foto's, zonder gekke kleding, tatoeages, arrogantie of dergelijke. Ik zie hem alleen maar foto's plaatsen die elke andere gemiddelde burger op deze wereld ook zou plaatsen op Instagram. Hij postte zelfs een foto op Instagram waar hij, samen met Cavani, naar het Necker ziekenhuis is gegaan om kinderen te steunen die ernstig ziek zijn! En dan maak jij Rabiot uit voor een over het paard getild, verwend jochie die het veel te hoog in z'n bol heeft. Zoiets is gewoon een buitengewoon lachwekkend oordeel.

Het valt me sowieso erg op bij jouw dat je alles in de media wat negatief gebaseerd is op Rabiot en ook nog eens enorm uit z'n verband is getrokken in negatieve zin, graag aanneemt zonder dat je weet of het echt waar is of dat je hem zelf persoonlijk kent. Het is buiten gewoon triest dat je zo sadistisch en rancuneus naar iemand kan zijn, terwijl je hem geen eens kent en er sowieso veel ergere mensen zijn in de voetbalwereld als Rabiot, die zo'n oordeel niet krijgen.
Het enige wat Rabiot doet, is dat hij geen nieuw contract ondertekend heeft bij PSG en dat is zijn goed recht. Hij doet niet aan gemene taferelen, zoals niet komen opdagen op de training om een breuk te forceren of dergelijke, terwijl dit bij vele andere voetballers wel het geval is.

18 juni 2019 om 18:50

Rabiot en bescheiden? Gebeurtenissen in het verleden wijzen anders uit. Je geeft zelf aan Ligue 1 en PSG amper te volgen, maar hebt voortdurend je mening klaar die je als feiten overbrengt. Het is een goede voetballer, begrijp me niet verkeerd, maar niet de speler die Juventus ineens wel de CL gaat brengen. Ronaldo wordt ouder, gaat steeds centraler spelen en zal steeds meer creativiteit achter zich nodig hebben. Dan moet je als Juventus zijnde niet weer met een speler als Rabiot komen aanzetten als je Can, Matuidi, Bentancur en Ramsey al hebt die dezelfde rol vertolken.

Prima versterking voor het middenveld van Juve. Hij kan beter voetballen dan Matuidi, Can en Khedira, en dat ontbrak er nog weleens aan op dat middenveld. Met Pjanic en Rabiot samen heb je nu wel voetballend vermogen. Ik vond hem echt goed in zijn laatste periode bij Psg, zou voor bijna elke club wel een versterking zijn denk ik.

18 juni 2019 om 18:53

Je middenveld mist dan nog steeds te veel creativiteit. Met de punt naar voren spelen is zelfmoord in topwedstrijden als Rabiot en Pjanic je controleurs zijn, gezien ze beide geen echte verdedigende middenvelders zijn. Met de punt naar achteren is ook geen optie, want dan speel je te verdedigend. Het probleem van Juventus is dat het middenveld totaal niet in balans is doordat ze veel dezelfde soort spelers hebben. Dat maakte Ajax dit jaar zo extreem goed: balans, niet alleen op het middenveld, maar het hele team.

18 juni 2019 om 19:06

Je kan toch gewoon een van die waterdragers er bij zetten, naast Rabiot? Dan kan Pjanic wat verder naar voren spelen, en dan heb je ook nog ruimte voor drie aanvallers (uit het rijtje Ronaldo, Costa, Dybala, Bernadeschi, Kean).
Dus twee 'zessen', Rabiot en bijvoorbeeld Can, en dan Pjanic daar voor, met twee spelers die vanaf de zijkanten komen en een spits.
Je kan zelfs met Rabiot en Pjanic als zessen spelen, en Ramsey op 10, maar dat is inderdaad wel vrij aanvallend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Actuele wedstrijden

14 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 22 juli
Aron Winter is in beeld als assistent van John van 't Schip bij Griekenland, als laatstgenoemde daar wordt aangesteld als bondscoach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren