Gerbrands geeft heldere update na vraag over mogelijke transfer naar Ajax

Dinsdag, 18 juni 2019 om

Steven Bergwijn werd medio mei hevig gelinkt aan Ajax. Volgens De Telegraaf zouden de Amsterdammers vol gaan voor de aanvaller van PSV. Directeur voetbalzaken Marc Overmars erkende even later dat Bergwijn inderdaad op de radar van Ajax staat. PSV heeft echter nog geen aanbieding ontvangen inzake de Oranje-international.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Steven Bergwijn deze zomer vertrekt bij PSV?


Gerelateerd

60 reacties (laatste reactie door constant kante)

Ik denk dat op dit moment de absolute top nog twijfelt over Bergwijn. Zou me niks verbazen als hij nog gewoon een jaartje in de Eredivisie speelt. Anderzijds kan op het laatste moment altijd veel gebeuren. Zie bijvoorbeeld Ziyech na Ajax toendertijds.

18 juni 2019 om 14:25

Ik denk dat de transfermarkt nog niet echt op gang is gekomen. Als de eerste grote transfers gaan komen, kan alles gaan rollen.

18 juni 2019 om 14:43

Bergwijn heeft de afgelopen interlands nou niet bepaald reclame voor zichzelf gemaakt. Ik denk dat hij nog een jaar bij PSV blijft. Al die hosanna verhalen heb ik ook nooit zo begrepen. Tuurlijk heeft hij zijn goede momenten, maar te vaak loopt hij er maar wat verloren bij. Al moet gezegd zijn dat Bergwijn ook behoefte heeft aan een meer combinerende spits. Met de Jong heb je alleen een afmaker. Alles en iedereen schreeuwd om een veryrek van de Jong, maar júist hem willen ze koste wat kost behouden.

18 juni 2019 om 15:12

Ik vond hem anders nog redelijk goed spelen bij de Nations League. Het waren meer Babel en Depay die vrij matig tot slecht speelden. Bergwijn zelf is nog lang niet ver genoeg om in z'n situatie zelf de kar te trekken.

18 juni 2019 om 17:16

Tegen Engeland speelde Bergwijn wel degelijk heel sterk! Tegen Portugal was het hele middenveld en de aanval drama!

18 juni 2019 om 18:33

Dan ben jij de enigste. Was in Portugal volledig onzichtbaar en dat kan je niet toeleggen aan een zwaar seizoen.

18 juni 2019 om 19:48

Janta

Tegen Portugal was het niet bes inderdaad, maar tegen Engeland speelde hij gewoon uitstekend. Zoals hij ook eerder tegen Frankrijk en Duitsland excelleerde.

Heeft weinig zin Bergwijn af te schrijven op basis van één slechte interland waarin wel meer spelers bijzonder slecht waren. Scouts van grote clubs kijken verder dna hun neus lang is.

18 juni 2019 om 16:39

Is een team dat de halve finale Champions League vrij overtuigend haalt niet de absolute top?

Met Bergwijn kan Ajax wel weer hoge ogen scoren in de CL trouwens. Wat mij betreft is hij welkom.

18 juni 2019 om 16:59

Als Ajax dit structureel zou presteren wel ja. Ze hebben het vorig seizoen zeker fantastisch gedaan, maar dat maakt ze zeker nog geen absolute top.

18 juni 2019 om 19:51

Ik zou inderdaad nog even wachten met die 'absolute top'. De absolute top gaat over clubs die jaar achter elkaar de kwartfinales of halve finales van de CL halen. Ajax is dat nu één keer gelukt in vijftien jaar, ......

Dus ik kijk die absolute top nog even een paar seizoenen aan en als Ajax de komende vier jaar weer elk seizoen de halve finales haalt, dan praten we verder.

De interesse van Ajax in Bergwijn wordt alleen gebruikt om de prijs en salaris op te drijven van Bergwijn.

18 juni 2019 om 14:57

De Prijs lijkt me sterk als je als club zijnde aangeeft dat je absoluut niet aan de concurrent gaat verkopen dan sluit je een opbieding van een andere club tegen Ajax juist uit.

18 juni 2019 om 16:02

@dominiquethiem

" De interesse van Ajax in Bergwijn wordt alleen gebruikt om de prijs en salaris op te drijven van Bergwijn. "

@inkemontana heeft volledig gelijk. Door partijen uit te sluiten, drijf je de prijs niet op, maar druk je die juist omlaag. Het was dan ook een bijzonder domme en onprofessionele reactie van PSV toen het gerucht opdook dat Ajax interesse zou hebben. Ajax gaat nooit van zijn leven meer dan 20 miljoen voor een speler betalen en al helemaal niet voor een speler uit de Eredivisie. PSV had dan ook gewoon moeten zeggen: "voor 50 miljoen mag je hem meenemen en pakken we hem nog voor je in ook" . Dat Ajax zich helemaal niet gemeld heeft, zegt volgens mij voldoende en duidt er genoegzaam op dat de club alleen in Bergwijn is geinteresseerd voor een redelijke prijs. En dat PSV hem niet voor een redelijke prijs aan Ajax gaat verkopen, mag ook geen verwondering wekken, waardoor de hele discussie niet meer is dan een storm in een glas water.

18 juni 2019 om 16:26

Het is helemaal geen domme opmerking. Wanneer PSV aangeeft dat ze spelers aan Ajax gaan verkopen dan is toch het einde zoek. Dat zijn lekkere berichten naar je eigen fans en spelers toe die misschien nog willen blijven/contract verlengen. Daarnaast doen jullie net alsof het effect heeft op zijn waarde, terwijl ik daar natuurlijk niet zo zeker van zou zijn als ik jou was. Omdat er al meerdere clubs interesse hebben gehad de afgelopen tijd. Verder slaat het natuurlijk nergens op dat Ajax informeert naar Bergwijn als ze nooit meer dan 20 miljoen zouden betalen volgens jou. Of dacht jij dat Overmars dacht dat hij Bergwijn wel even voor 20 miljoen op kon halen? Natuurlijk niet! Die weet net zo goed dat hij minimaal 35 miljoen op moet gaan brengen.

18 juni 2019 om 18:41

@memphisdepay

@het is helemaal geen domme opmerking. Wanneer PSV aangeeft dat ze spelers aan Ajax gaan verkopen dan is toch het einde zoek.

Natuurlijk is het wel een domme opmerking, zelfs een hele domme opmerking omdat je ook een signaal af kunt geven door een transfersom te vragen waarvan je van te voren zeker weet dat Ajax die nooit gaat betalen. En dan sluit je niemand uit en druk je de transfersom dus ook niet omlaag. Sterker nog je geeft daarmee ook aan buitenlandse club het signaal af dat er betaald moet worden voor je beste spelers. Van Bommel heeft overigens recent nog proberen recht te zetten wat De Jong heeft fout gedaan en aangegeven dat PSV best bereid is om Bergwijn naar Ajax te laten gaan, mits Ajax bereid is de juiste prijs te betalen. Er is dus intern wel degelijk over de hele gang van zaken gepraat.

"verder slaat het natuurlijk nergens op dat Ajax informeert naar Bergwijn als ze nooit meer dan 20 miljoen zouden betalen volgens jou. Of dacht jij dat Overmars dacht dat hij Bergwijn wel even voor 20 miljoen op kon halen? Natuurlijk niet! Die weet net zo goed dat hij minimaal 35 miljoen op moet gaan brengen".

Je mag het nergens op vinden slaan, maar Overmars heeft letterlijk uitgesproken dat Ajax voor geen enkele speler bereid is om meer dan 20 miljoen te betalen. De veronderstelling dat Ajax bereid zou zijn om 35 miljoen voor Bergwijn op tafel te leggen is dan ook ronduit naief. In geen 35 jaar. Het is natuurlijk niet voor niets dat Ajax zich niet bij PSV heeft gemeld omdat de belangstelling voor Bergwijn slechts zijdelings was. Die belangstelling was er alleen maar omdat Bergwijn niet alleen over de nodige kwaliteiten beschikt, maar bovendien een Nederlander is. Dat geldt echter ook voor Quincy Promes, terwijl die naar verwachting nog niet de helft van het bedrag behoeft te kosten dat voor Bergwijn op tafel moet komen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat Ajax de belangstelling voor Bergwijn op een laag pitje heeft gezet en haar aandacht nu op Promes heeft gericht.


18 juni 2019 om 19:59

Scepticus

"het was dan ook een bijzonder domme en onprofessionele reactie van PSV toen het gerucht opdook dat Ajax interesse zou hebben. "

Ach gossie hoor, daar is Scepticus de Ajaxfan weer. ..... Er kan weer een 'psv is dom' uit en hij staat weer vooraan te dringen om eventjes duidelijk te maken hoe de Technisch Manager van PSV zijn zaakjes had moeten doen.

Manman, wat kun jij soms een nonsens verzinnen zeg. Wat nou 'domme reactie'?? Aangeven dat een speler gewoon niet te koop is, daar is niets maar ook echt helemaal neiets doms aan, klaar! En wat de TM van PSV 'had moeten zeggen' in jouw ogen dat zegt verder werkelijk helemaal niets natuurlijk.

Veelzeggend is ook je volgende reactie:
"dat Ajax zich helemaal niet gemeld heeft, zegt volgens mij voldoende en duidt er genoegzaam op dat de club alleen in Bergwijn is geinteresseerd voor een redelijke prijs." En dat ga jij hier zeggen nadat Overmars in diverse media had laten weten zeer in Bergwijn geinteresseerd te zijn en hem zeker in te willen lijven. Dan slaat wat jij zegt toch helemaal nergens op?? Hoezo, 'ajax is alleen maar geinteresseerd voor een redelijke prijs'?? Dat is echt beyond idiotie. Jij beweert dus in feite dat Ajax, en jij dus ook, Berwijn best voor ene bedrag van 15 - 18 miljoen over had kunnen nemen. Sorry maar dan ben je volslagen mesjogge! Jij kunt op je vingers natellen dat als PSV voor een Bergwijn bedragen wil ontvangen van boven de 30 miljoen, Ajax uiteraard dus 35-40 miljoen op tafel zal moeten gaan leggen. Dus waarom dan die verhalen van Overmars zelf?

Neh, klopt geen zak van wat jij allemaal debiteert. Bergwijn gaat gewoon niet naar Ajax, keurig gedaan door PSV en John de Jong en Ajax gaat maar gewoon voor die 18 miljoen ergens in het buitenland een buitenspeler halen, klaar!

18 juni 2019 om 16:06

@dominiquethiem Ja leuk, maar ik weet niet of je hem volgt op social media bijvoorbeeld, maar hij neemt nou niet echt moeite de geruchten de kop in te drukken. Is regelmatig in Amsterdam te vinden, deelt dit ook al te graag en weet donders goed wat de reacties daarop gaan zijn. Net als Promes gisteren trouwens, maar die overstap is minder gevoelig.

18 juni 2019 om 18:27

Bergwijn is een Amsterdammer. Niet heel gek dat hij tijd doorbrengt in de stad waar die geboren is.

Je moet je in het geval bergwijn afvragen hoe het contract in elkaar zit en of er bij bijtekenen een toezegging of zelfs clausule is gemaakt dat hij voor 25 miljoen weg zou mogen.Als dat zo is en er staat verder niks over binnenlandse transfers kan ik mij voorstellen dat Ajax zich zou kunnen melden maar dit is slechts een gedachte ook ik weet niet wat er in dat contract staat. Denk alleen niet dat gebeurt niet want dat zou dom zijn... Vermeer Ajax is een voorbeeld.....

Die Gerbrands moet niet zeuren. Hij bepaalt niet wat er met Bergwijn gaat gebeuren, gewoon een goede prijs vragen en dan verder kijkenden het verleden zijn er voldoende spelers van Ajax naar PSV gegaan (vanenburg,koeman,perez) en er werd toch ook niet gezeurd.
PSV heeft ook niets aan een ongemotiveerde speler en als je toch eerlijk ben, is Ajax toch ook wel een stapje hoger.

18 juni 2019 om 17:04

Op zich heeft Gerbrands hier wel wat over te zeggen. Zolang Bergwijn een contract heeft bepaald PSV zeker wat er met hem gebeurd. Resultaat zal dan wel zijn dat je met een ongemotiveerde speler komt te zitten.

Ik zie het gewoon niet gebeuren. Niet alleen omdat ik PSV haar beste spelers zie verkopen aan de directe concurrent, maar ook omdat Ajax het gewenste bedrag van PSV niet op tafel zal leggen.

Daarnaast kan je inderdaad stellen dat Ajax een stapje hogerop is, maar dit baseer je alleen op het voorgaande seizoen en de huidige financiele middelen. Ik vind dat wanneer Ajax structureel hoge ogen gaat gooien in Europa en ze als een Juve / PSG de Eredivisie domineren, je kan spreken over een stap hogerop.

18 juni 2019 om 17:26

Vooralsnog heeft geen enkele club zich gemeld bij de Eindhovenaren om een eventuele overgang van Bergwijn te bespreken, zo geeft Toon Gerbrands aan. “Er heeft zich niemand gemeld voor Bergwijn, dus hoef ik er niet over na te denken”, aldus de algemeen directeur dinsdag op de vraag van FOX Sports over een eventuele transfer naar Ajax.

Dit bovenstaand stukje is het enige wat de beste man zegt en daar is geen woord van gelogen. Welk stukje versta jij precies onder zeuren?
Ik denk dat jij de enige ben die hier zeurt maar ik heb graag dat je me verbetert als ik het mis heb.

18 juni 2019 om 18:10

‘Ajax is toch wel een stapje hoger’ haha! Ze zijn ook weer eens kampioen geworden. Loop niet te dromen jongen, eet je pizza

18 juni 2019 om 18:58

Pizza,pizza ,ga je trakteren dan, wat ik zeuren vindt is het volgende “wij verkopen Steven Bergwijn niet aan Ajax. Onze beste spelers gaan wij niet aan onze concurrent verkopen" de slavernij is al lang afgeschaft en ga er maar vast aan wennen ; volgend seizoen gaan ploegen zoals Vitesse ,groningen RKC ook de concurrenten worden van PSV

18 juni 2019 om 19:13

Technisch manager John de Jong was hierin kraakhelder. Dus dat wil zeggen dat John de Jong dit gezegd heeft en niet Toon Gebrands. Misschien moet je het artikel beter lezen, want nergens is Toon Gebrands aan het zeuren. Er heeft zich niemand gemeld en dan hoeft hij nergens op te reageren. Meer heeft hij niet gezegd.

Nou ik weet het nog niet hoor, denk dat het ook transfer politiek is om de som te verhogen. Toch zal het nieg gebeuren, PSV wilt te veel en Ajax gaat geen riante bedragen op tafel leggen voor hem. Ik zou Malen nog wel interessant vinden.

18 juni 2019 om 16:44

Malen vind ik idd ook een gigantisch talent! Hopelijk gaat Ajax voor hem, zie hem echt als een potentiële topper!

18 juni 2019 om 16:58

Bergwijn werd hoger ingeschat dan Depay en Malen wellicht ook wel weer t.o.v. Bergwijn. Ik denk dat dat een goede speler kan zijn voor Ajax, maar ik betwijfel toch zeker of PSV hem aan de concurrent gaat verkopen.

Ik denk dat ook hiervoor geldt: PSV verlangt het maximale wat Ajax niet gaat betalen voor een (eredivisie) speler.

Zolang PSV een 'gezonde' club blijft, zal het geen spelers aan de concurrent verkopen. Je zag dit natuurlijk wel gebeuren bij Feyenoord een aantal jaar terug, maar iedereen weet wat de oorzaak daarvan was.

18 juni 2019 om 17:37

Denk dat het zeker verander is, maar PSV en Ajax lopen ook financieel uit op Feyenoord. De haat tussen Amsterdam en Rotterdam is veel groter en emotioneler, dus denk dat dat niet zo snel gebeurd, maar stel je voor dat Ajax met 15 mil komt voor Berghuis, wat doen ze dan, zoveel poen is er niet in de Kuip.
Niet dat ik wil dat Ajax dat doet, ik heb hem altijd goed gevonden, maar vind het een naar ventje.

19 juni 2019 om 00:44

Ja oke maar het gaat hier om een club die qua financiën ver boven de rest uit steekt (Ajax) en een club die financieel gezien gezond is en kan investeren in fatsoenlijke spelers voor de top van de Eredivisie. Nogmaals, PSV zal Bergwijn niet voor een habbekrats verkopen, zij willen de hoofdprijs en Ajax gaat geen 50 mil of meer betalen voor een speler. Dat de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord groter is dan die tussen Ajax en PSV geloof ik meteen. Ajax zal heel anders naar PSV kijken dan dat PSV naar Ajax kijkt. Maar Ajax en de supporters zullen toch niet ontkennen dat PSV jaar in jaar uit DE concurrent voor de titel is, wat de rivaliteit natuurlijk steeds meer aanwakkert. Ik denk ook niet dat Feyenoord Berghuis zou verkopen voor 15 miljoen. Dan moet je toch eerder naar de 20+ gaan. Feyenoord heeft in mijn ogen 3 spelers in huis waar het tot nu toe redelijk op zou kunnen verdienen en daar is Berghuis er 1 van. Als zij hem zouden verkopen aan Ajax dan gaat ook dat voor de hoofdprijs.

Je moet je in het geval bergwijn afvragen hoe het contract in elkaar zit en of er bij bijtekenen een toezegging of zelfs clausule is gemaakt dat hij voor 25 miljoen weg zou mogen.Als dat zo is en er staat verder niks over binnenlandse transfers kan ik mij voorstellen dat Ajax zich zou kunnen melden maar dit is slechts een gedachte ook ik weet niet wat er in dat contract staat. Denk alleen niet dat gebeurt niet want dat zou dom zijn... Vermeer Ajax is een voorbeeld.....

Als die Bergwijn niet naar Ajax mag, dan zal Berghuis ook wel niet naar PSV mogen toch?

Ik mis eigenlijk de mening van Bergwijn zelf
Psv is natuurlijk erg provinciaals bezig
Het lijkt me duidelijk dat als bergwijn naar Ajax wil hij ook gaat
Het enige wat psv dan nog kan eisen is een eredivisie bonus

18 juni 2019 om 17:50

Gaat Ajax die 50 miljoen die PSV verlangt betalen? Mocht dat zo zijn, moet je hem PSV zijnde op de fiets wegbrengen. 1. Je hebt malen die misschien nog een groter talent is dan Bergwijn. 2. Ajax wordt 50 miljoen armer, PSV 50 miljoen rijker. 3. Voor 50 miljoen haal je minimaal 3 spelers van het niveau Bergwijn.

18 juni 2019 om 19:01

Voor 50 miljoen haal je minimaal 3 spelers van het niveau Bergwijn?? Succes daarmee haha!

18 juni 2019 om 18:13

Waar haal je die onzin vandaan? Sinds wanneer heeft bergwijn een eenzijdig opzegbaar contract? PSV hoeft in deze helemaal niets. Daarbij is het geen positie verbetering en wordt een rechtsgang direct naar de prullenbak verworpen.

Ajax kan beter Malen halen ipv Bergwijn. Hij is goedkoper en in Malen zit nog meer groei en potentie en hij is technisch ook beter dan Bergwijn.
PSV doet een beetje overspannen en onprofessioneel over een evt. transfer, alleen maar omdat het Ajax is. Flauwekul natuurlijk, want als Bergwijn wil dan komt ie echt wel.
Maar nogmaals, Malen is absoluut ook een optie.

18 juni 2019 om 18:48

En Malen heeft nog niet bijgetekend, dus heeft maar een jaar contract....maar ik moet het nog zien. Ik denk namelijk dat Malen het snoepje van de week van Graiola voor de Italiaanse clubs zal worden....

Van mij mag die voor 40mil naar Ajax geen moeite mee. Afgelopen seizoen mooie momenten gehad maar ik ben ook niet helemaal weg van hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zondag 21 juli
Hakim Ziyech wordt regelmatig aan AS Roma gelinkt, maar kan ook naar een andere club uit de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren