Update: AZ bedingt optie tot koop bij huurdeal met Nagoya Grampus

Vrijdag, 21 juni 2019 om

AZ heeft een mondeling akkoord bereikt over een huurdeal inzake Yukinari Sugawara, zo melden de Alkmaarders dinsdag via de officiele kanalen. De achttienjarige jeugdinternational uit Japan staat momenteel onder contract bij Nagoya Grampus. De rechtsback komt donderdag over en wordt vrijdag medisch gekeurd bij de Eredivisionist.

Sugawara speelde in de jeugdopleiding van Nagoya Grampus en maakte in februari 2018 zijn debuut in het eerste elftal. In zijn eerste seizoen kwam hij uit in 22 wedstrijden: dertien keer in de Japanse J1-League en negen wedstrijden in de J1-League Cup.

De verdediger speelde in maart 2017 zijn eerste wedstrijd als Japans international in de Onder-17 en kwam uit op het WK Onder-17 in India. Inmiddels staat de rechtsback op negentien interlands voor zowel Onder-17, Onder-19 als Onder-20. Sugawara speelde dit jaar in vier wedstrijden op het WK Onder-20 in Polen.

Update 18 juni 17.28 uur - AZ bedingt optie tot koop bij huurdeal met Nagoya Grampus
Yukinari Sugawara wordt definitief door AZ voor een seizoen gehuurd van Nagoya Grampus, waarbij de Alkmaarders een optie tot koop hebben bedongen, zo meldt de Eredivisionist vrijdag. De Japanse jeugdinternational annex rechtsback kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. “Ik ben onder de indruk van de club en het stadion”, reageert hij op de site van AZ. “Ik kan nu al fantaseren dat ik hier straks op het veld sta. Het liefst ga ik zo snel mogelijk in het mooie rode tenue overwinningen boeken.”


Poll

Een goede aanwinst voor AZ?


Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door azrsenal)

Ik dacht dat AZ nooit huurde. Ander beleid?

18 juni 2019 om 12:18

Lijkt me met een optie tot koop anders haal je geen jeugdspeler uit Japan. Ben benieuwd wat hier het idee achter is. Het is wel heel stil rond AZ, terwijl er toch wel echt wat bij moet komen op rechtsback, centraal achterin, centraal middenveld en op de vleugel. Maar zo is het ieder jaar en op de een of andere manier komt het toch wel weer enigzins goed.

18 juni 2019 om 12:27

Ja, ieder jaar komt het te laat toch wel weer goed. Laat ze nu maar eens de selectie op orde hebben vóór de eerste serieuze bal gaat rollen.....maar dat zal wel weer niet.

18 juni 2019 om 12:48

Ja mee eens. Snap niet dat ze daar niet van leren. Zometeen beginnen ze weer aan de Europa League en dan worden ze weer uitgeschakeld. Doelde meer op de competitie waar John het op de een of andere manier altijd voor elkaar kreeg om het net op tijd weer voor elkaar te krijgen. 20 juni is de eerste training en er is nog niemand gekocht. Ben benieuwd.

18 juni 2019 om 12:50

Ja mee eens. Snap niet dat ze daar niet van leren. Zometeen beginnen ze weer aan de Europa League en dan worden ze weer uitgeschakeld. Doelde meer op de competitie waar John het op de een of andere manier altijd voor elkaar kreeg om het net op tijd weer voor elkaar te krijgen. 20 juni is de eerste training en er is nog niemand gekocht. Ben benieuwd.

18 juni 2019 om 13:21

Ik begrijp wel waarom Az dat doet. Het is aan eenzelfde traject bezig als dat Ajax dat doet. Namelijk geld oppotten en dan gaan voor de koopjes en de spelers die overblijven. Hoe vroeger jij een speler wilt hebben hoe meer je betaald. De spelers die overblijven zijn het goedkoopst. Az vult de selectie op met jeugd en ''buitenkansjes'' en houd het grote geld op zak totdat het financieel een stap kan maken.

Vooralsnog werkt dat traject prima voor Az ondanks dat ze hun topspelers niet kunnen vasthouden. Het staat stabiel in de top 5 en daar zal het met deze visie ook wel blijven. Het grote geld van transfers van bijvoorbeeld Weghorst en Jahanbaksz houdt men achter de hand.

21 juni 2019 om 17:51

AZ is na Ajax en PSV al de rijkste club van Nederland. Met een flinke voorsprong op Feyenoord, dat wel met een aanzienelijk groter budget werkt.

En nu staat er weer voldoende groei-kapitaal op het veld: Stengs, Boadu, Wijndal, Idrissi, Koopmeinders. Maar er zijn ook veel overbodige spelers waar ze eerst vanaf moeten. Beetje dezelfde situatie als Psv.

Maar aangezien dit jaar essentieel is voor directe toegang tot de CL, begrijp ik niet waarom onze clubs nu niet eerder hun selectie op orde hebben.

21 juni 2019 om 18:13

Wat moet er op de vleugel komen dan? Je heb stengs, idrissi, gudmonson en helmer. Elke positie dubbel bezet. En goudmijn zou daar eventueel ook nog kunnen spelen net als boadu.

23 juni 2019 om 23:12

Idrissi gaat weg en Stengs vind ik nog te wisselvallig. Gudmondsson is niet goed genoeg net als Helmer. Boadu is spits en moet daar ook gewoon spelen. Goudmijn is nog piepjong. Zie er liever iemand bij komen.

AZ lijkt geen echte lijst met opvolgers te hebben, al jaren geen goede aankopen (wel goede verkopen). Ook komen de aankopen vaak te laat omdat het paniekvoetbal is. De nieuwe coach Slot heeft ook al geen netwerk dus ook vandaar uit komt er niks.

Jaartje uitzitten, Huiberts eruit werken en volgend jaar spenderen, jammer maar waar.

18 juni 2019 om 17:01

Wat bedoel je met 'al jaren geen goede aankopen'? Idrissi, Svensson, Midsjo, Bizot zijn toch goede spelers voor AZ. En je hebt het over 'jaren'... Alireza, Janssen, Weghorst en Johansson waren toch gewoon goede aankopen? Daarbij vind ik het ook mooi om te zien dat er zoveel (goede) jeugdspelers doorbreken.

18 juni 2019 om 17:14

Deze 'aankoop' komt waarschijnlijk uit het netwerk van Carlos Aalbers- die ook Doan bij FC Groningen binnen gebracht heeft .......

21 juni 2019 om 18:08

Rare uitspraak eerlijk gezegd. De uitstekende aankopen van AZ hebben er mede voor gezorgd dat AZ structureel om plek 3 strijd met Feyenoord de afgelopen jaren. Ze hebben ook mindere aankopen gehad maar de verrassingen die de club binnenhaalt worden vrij vaak met winst verkocht

AZ lijkt elk seizoen vrijwel standaard 2 mindere en 2 top aankopen binnen te halen. Iemand anders dit ook gemerkt?

2018/2019: Flop: Rotariu, Johnsen. Top: Maher, Gudmundsson
2017/2018: Flop: Mihalik, Van Rhijn. Top: Bizot, Idrissi, Midsjo
2016/2017: Flop: Bel Hassani, Van Eijden. Top: Weghorst, Svensson
2015/2016: Flop: Rienstra, Brezancic. Top: Alireza, Janssen

21 juni 2019 om 18:21

Haha mooi om te zien. Niet eerder zo bij stil gestaan. Maar mihalik wil ik nog niet afschrijven hoor. Die jongen heeft tijdje stil gestaan met blessures en laatste kwartaal wel ze minuten en goaltjes gemaakt bij jong. Hij is nu verhuurd aan Pilzen en hopelijk komt hij sterker terug. Daarnaast kan niet elke aankoop een schot in de roos zijn.

21 juni 2019 om 18:44

Het is natuurlijk ook een beetje spelen met namen. Gudmundsson is natuurlijk nog geen echte topaankoop gebleken maar heeft wat mij betreft de verwachtingen overtroffen. Daarnaast vond ik Van Rhijn geen hele slechte aankoop om er als reserve bij te hebben.

Maar toch grappig dat AZ zo'n vier spelers per seizoen heeft gehaald en er wel vrij vaak twee bovenuit steken en twee het onderspit delven

21 juni 2019 om 19:42

Plzen heeft een optie tot koop dus als hij het goed doet gaat hij weg en als hij slecht doet zal hij toch echt in het rijtje van flops horen.

21 juni 2019 om 19:46

@zinedane, Sorry maar van rhijn was als backup ook echt drama. Zal bovendien ook nog een redelijk salaris gekost hebben. Die vent maakt 3 eigen goals in een seizoen en is vrijwel bij elke tegengoal betrokken. Hij was echt geen schijn meer van de van rhijn van Ajax. Toch zonde.

21 juni 2019 om 20:52

Haha ach, als je het zo ziet azchelsea. Versterkt alleen maar mijn eerdere punt (;

Goede keuze, lijkt een speler met potentie en precies op de goede positie. Hopelijk blijft svensson nog een jaar, dan kan deze jongen mondjesmaat wennen gedurende het seizoen (eventueel in jong AZ ritme) en kan bijna niet slechter zijn dan van Rhijn bijvoorbeeld. En bij succesvolle periode een optie tot koop lichten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Woensdag 24 juli
Real Madrid lijkt Lucas Silva te gaan slijten in Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren