Update: Angeliño op weg naar Engeland: ‘Het gaat definitief door’

Dinsdag, 18 juni 2019 om

Angeliño staat op het punt om weer terug te keren bij Manchester City, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. The Citizens hebben bij het management van de Spaanse vleugelverdediger aangegeven dat ze hem graag terug willen kopen. PSV houdt volgens het regionale dagblad wel een stuk meer over aan zijn vertrek dan de in de Engelse media genoemde zes miljoen euro.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Angeliño een versterking voor Manchester City?


Gerelateerd

71 reacties (laatste reactie door pinko)

Man wat een aderlating als dit echt zo is, zie PSV dit toch niet snel opvangen. Deze man was zo constant het hele seizoen, benieuwd of er iets voor terugkomt wat ook maar in de buurt zit van zijn niveau.

18 juni 2019 om 07:45

Een linksback is al schaars en van zijn niveau al helemaal. Dit gaat PSV moeilijk opvangen. Straks heeft PSV een hele nieuwe achterhoede op Dumfries na.

18 juni 2019 om 09:50

United had interesse in Dumfries toch?, heel PSV op Rosario en Viergever lijkt te gaan.
De hele aanval vertrekt + pereiro lijkt te vertrekken, en van mij mag Henrikx ook vertrekken.

on: Hopelijk blijft hij nog een jaar maar vrees van niet, City betaald gewoon 12 miljoen om hem vervolgens meteen door te verkopen of te gebruiken als bank warmhouder aangezien ze vorig jaar 2 spelers voor 80m+ gekocht hebben?

18 juni 2019 om 14:20

Angelino is een linksback. Mendy is sinds zijn komst alleen maar geblesseerd geweest. Guardiola heeft t hele jaar met Delph en Zinchenko op linksback gespeelt. Zinchenko speelde bij PSV op linksbuiten maar ik vond hem nou niet echt het niveau hebben van manchester City. Angelino speelde bij NAC al fantastisch als linksback en heeft dat bij PSV nog beter gedaan. Tagliafico is met zijn kwaliteit, mentaliteit en ervaring een fantastische back. Maar Angelino heeft alles wat een Ajax back moet hebben. Als Mendy nog zo’n jaar met blessures heeft is Angelino gewoon de vaste back van manchester city.

18 juni 2019 om 14:23

Je mag in een transferperiode een speler niet aankopen en doorverkopen weet alleen niet hoe dat met eventueel doorverhuren zit? Maar dit is idd een tik voor het technische beleid van PSV die dachten met Angelino een soort zekerheid te hebben benieuwd hoe ze dat opvangen...

18 juni 2019 om 14:47

Dit mag wel toch? Recentelijk Jovic nog van Benfica naar Eintracht Frankfurt en nu naar Real Madrid. Dacht dat het de regel was dat een speler in één seizoen niet voor drie clubs mag uitkomen.

18 juni 2019 om 15:59

Was toch verhuurd aan Frankfurt met optie totkoop. Contract was seizoen daarvoor getekent. Optie gelicht en door verkocht

19 juni 2019 om 11:39

Ik verwacht dat angelino meteen wordt verkocht. Hij zal wel 1 miljoen krijgen van de transferopbrengsten, want hij moet ook zelf akkoord gaan met de terugkoopoptie. hij is wel meer waard dan die 12 miljoen. City heeft dan 7 miljoen geïnvesteerd. Verkoop 20 miljoen. 25 in totaal gekregen 12 betaald. 13 miljoen winst en dat voor 1 seizoen. Makkelijk geld verdienen zo voor city. Alleen jammer dat die jongen daarmee akkoord gaat.

18 juni 2019 om 07:48

Wellicht Willems polsen voor een terugkeer?

18 juni 2019 om 08:11

Die heeft aangegeven niet terug naar Nederland te willen...

18 juni 2019 om 08:28

Je kan het altijd proberen. Misschien heeft Willems dat ook gezegd omdat hij wist wie de backs van PSV en Ajax zijn.

Jammer dat deze strijder waarschijnlijk weg gaat. Te kort van hem kunnen genieten. Altijd voorop in de strijd en een fluwelen linkerbeen. Valt me tegen dat we zo weinig voor hem krijgen. Voor dat geld koop je geen gelijkwaardige vervanger helaas

18 juni 2019 om 08:41

Eigenlijk best bizar dat je tegenwoordig voor 12 miljoen niet eens meer een vervanger kunt krijgen. Tot 3 jaar terug zou 12 miljoen voor een linksback uit de Nederlandse competitie de absolute hoofdprijs zijn.

18 juni 2019 om 08:50

Een gelijkwaardige vervanger halen is sowieso erg lastig. Angelino is gewoon een hele goede back! Jammer dat ze er zo weinig voor krijgen maar van mij mag PSV deze constructie vaker aangaan als dat betekent dat ze een goede speler kunnen krijgen.

18 juni 2019 om 08:58

Ik ben ook zeker niet tegen een constructie als deze hoor. Anders had PSV hem inderdaad nooit kunnen halen.

18 juni 2019 om 11:39

Maar is het niet zo dat als PSV vorig jaar 10 miljoen had betaald, ze nu meer winst hadden gemaakt als ze Angelino zelf hadden verkocht?

18 juni 2019 om 18:17

Maar 10 miljoen betalen voor een linksback is een risicovolle aankoop voor PSV.

18 juni 2019 om 15:39

Is voor zo'n jongen toch ook niks? Bij PSV kan hij elke week schitteren om vervolgens weer de bank warm te houden bij City... zal me niet verbazen als hij na 1 seizoen weer verhuurd zal worden.

18 juni 2019 om 17:05

Eigenlijk is deze opmerking van jou gewoon te dom voor woorden. Jullie halen hem een jaar geleden voor ong 5 mil. En nu krijg je het dubbele terug, maar kun je er vervolgens geen vervanger mee halen? Knap hoe die logica werkt

18 juni 2019 om 18:12

Het is een kwestie van goed scouten! Ajax haalde Tagliafico voor nog geen 6.000.000 euro. Er lopen nog genoeg parels voor relatief weinig geld.

18 juni 2019 om 18:48

Precies. En PSV haalde Angelino voor 5 miljoen. Dus t tegendeel is al meermaals bewezen

Jammer. Fantastische back. Vindt er maar nog zo 1. Aanvallend geweldig en verdedigend solide.

Hopelijk vindt PSV een back die dezelfde aanvallende impuls kan geven, helemaal als je met de jong door gaat heb je iemand nodig due vanaf de linke kant een voorzet kan geven.

Gemis voor PSV en voetbalminnend Nederland mocht hij vertrekken. Wat een heerlijke voetballer is dit. Fel, aanvallend, bijtertje, allround..

Zou ook treurig zijn voor zo’n mooie voetballer. Wegkwijnen achter Mendy, Zinchenko en soms zelfs Delph. Zou Pep sieren als ie ook daadwerkelijk vertrouwen krijgt.

18 juni 2019 om 07:57

Angelino is toch wel een paar klasses beter dan Zinchenko en Delph?? Ik denk dat hij genoeg minuten gaat krijgen als Mendy zo blessuregevoelig blijft

18 juni 2019 om 14:20

Pep gebruikt Zinchenko ook niet als een echte linksback. Maar bij zwakkere tegenstanders om hoger druk te zetten. Angelino heeft niet de kracht van een Mendy maar ook niet de techniek van een Zinchenko. Hij is denk ik handelswaar.

18 juni 2019 om 07:57

Ik krijg meer het gevoel dat hij wordt gebruikt als handelswaar. 12 miljoen in de huidige markt is een koopje.

18 juni 2019 om 08:08

Als ie achter die 3 namen weg gaat kwijnen doet ie toch wat verkeerds in Engeland. Op basis van zijn kwaliteiten zou hij Zinchenko en Delph toch kunnen bijbenen en zelfs beter presteren.

18 juni 2019 om 08:42

absoluut, maar Delph is 1 geen linksachter en 2 komt ie tekort voor City. Gaat me meer om de keuzes van Pep. kwaliteiten Angeliño staan buiten kijf.

18 juni 2019 om 09:21

Voor PSV prima maar voor City komt Angelino toch wel echt tekort.. wat trouwens ook zo is voor zinchenko en Delph

18 juni 2019 om 09:47

Het kan ook zijn dat City hem meteen weer doorverkoopt…

Kan iemand mij vertellen hoeveel geld PSV te besteden heeft en dan hoef de berekening van Lozano er nog niet bij, maar bijvoorbeeld je krijgt 12 miljoen voor Angelino. Kunnen ze een goede topper terug krijgen voor dat bedrag?

18 juni 2019 om 08:43

Het is 12 mln minus balanswaarde (die zal 4,8 mln zijn bij een 5 jarigcontract en aankoop 6mln) Dat betekent dus bruto 7,2mln winst, daar moeten de commissie kosten en evt belasting (bij een winst over boekjaar) vanaf.

Hoe de liquide middelen van PSV zijn weet ik niet, maar volgens mij staan ze er prima voor gezien de CL miljoen die ze dit seizoen hebben gehaald.
Bergwijn staat voor 0 op de balans en Lozano zal waarschijnlijk voor ongeveer 7 mln op de balans staan.

Het terug krijgen voor dat bedrag is dus de verkeerde vraag. De vraag is of PSV de liquide middelen heeft en de begrotingsruimte om een topper te halen; het antwoord daar op lijkt ja.

Dan heeft PSV de kwestie van prioriteren om te bepalen welke gaten ze opvullen. PSV kan naar schatting 40 a 50 mln aan transfers uitgeven en heeft zo'n 10mln salarisruimte. Maar daarmee zitten ze volledig op de grens en zullen ze negatief gaan draaien omdat de afschrijving op spelers een te grote begrotingspost wordt. Als PSV zich dit jaar weer kwalificeert voor de CL of minimaal 10 mln uit de Europa League realiseert dan is er geen enkel probleem voor het seizoen 2019/2020.

De post afschrijving vergoedingssommen is bij PSV relatief klein (ongeveer 11mln); pak alle aankopen die nog bij PSV spelen en deel dit door ongeveer 5 (inclusief Luuk de Jong dus)

Ter vergelijking bij Ajax ligt dit rond de 35mln (halfjaarverslag 18,508 mln).

De middelen van PSV zijn dus veel beperkter dan bij Ajax; de totale selectie mag ongeveer 60 mln aan transfersommen hebben gekost in mijn optiek.

18 juni 2019 om 10:14

@magikhetwete: Boekhoudkundig heb je gelijk, cashflowmatig hoeft het niet zo te zijn. Natuurlijk gaan de commissies eraf, belasting pas met de grote hoop aan het einde van het boekjaar (eigenlijk pas het boekjaar erna dat je het daadwerkelijk betaalt). Kortom, als de overige financien op orde zijn, zou PSV de 12 miljoen minus commissies gewoon kunnen uitgeven.

18 juni 2019 om 10:46

Jep, maar er zit een RvC die juist de finance in de gaten houdt. Dus ik neem aan dat ze niet de 12 mln 'kunnen' investeren. De overige financien zijn van dusdanig belang dat je niet op basis van deze ene transactie een antwoord kan geven. Maar goed dat weet jij ook gezien je manier van reageren

Flegrand

"kan iemand mij vertellen hoeveel geld PSV te besteden heeft en dan hoef de berekening van Lozano er nog niet bij, maar bijvoorbeeld je krijgt 12 miljoen voor Angelino. Kunnen ze een goede topper terug krijgen voor dat bedrag? "

Dat kan alleen als je de beschikking hebt over de begroting van PSV en die is in tegenstelling tot die van Ajax, niet openbaar. Van die 12 miljoen gaat ook nog 25 procent belasting af. Dat geld kan je weer (gedeeltelijk) terug vorderen door op nieuwe spelers af te schrijven. Maar daarvoor moet je weer geld reserveren op je begroting (afschrijvingspost) en dat geld kan je dus niet gebruiken voor aankopen. Tagliafico heeft Ajax 6 miljoen gekost en Martinez 8. Dat zijn goede backs en het is dus ook mogelijk voor PSV om voor de transfersom van Angelino een goede vervanger aan te trekken. Probleem is echter dat die niet voor het oprapen liggen en PSV ook op andere posities versterking behoeft. Het wordt dus een kwestie van keuzes maken, waarbij wel degelijk van belang is hoeveel PSV aan de transfer van Lozano overhoudt. Als vervanger van Lozano wordt Berghuis genoemd, maar ik betwijfel of PSV bereid is om het bedrag dat Feyenoord voor hem verlangd, op tafel te leggen. Dat bedrag is naar verluid minimaal twaalf miljoen en zoveel heeft PSV nog nooit aan een enkele speler uit gegeven. Bijkomend probleem is dat Berghuis "al" 27 is en het bedrag dat met zijn eventuele komst gemoeid is, dus bijna volledig zal moeten worden afgeschreven omdat hij aan het einde van zijn contract niet veel meer zal opleveren. Ben dan ook benieuwd op PSV dat aandurft. En aankan.

PSV kennende zullen ze wel weer een poging wagen voor Douglas Santos, dat doen ze iedere transferperiode.

Kortom: weinig concreets . Begint toch wel zorgelijk te worden . De complete achterhoede moet vervangen worden op Dumfries na, uitgaande dat Viergever sowieso niet het gewenste niveau heeft. Dan is in deze fase wat polsen en wat namen die onhaalbaar lijken wel wat mager.

Oef. Goede linksbacks zijn moeilijk te vinden. Deze jongen is een erg goede back. Dit vang je niet zo maar op voor de centen die je krijgt.

Als je ziet wie weg gaan en wat je er eventueel voor terug krijgt zou ik mij toch zorgen gaan maken als PSV supporter zijnde. Brandts wist dit altijd creatief op te lossen. Ben benieuwd of zijn opvolger dat ook kan.

goede speler voor PSV maar niet het niveau wat City hoort na te streven imo. dan zou ik eerder voor bv een Grimaldo of Telles gaan

18 juni 2019 om 12:24

Wel makkelijk om dit allemaal te roepen, maar ik vrees dat beide jongens niet voor de 2de viool komen. En ze zijn beide veel duurder als de 12mil voor angelino. Dan kan iedereen weer roepen dat ze met geld smijten als ze 40 a 50 betalen voor grimaldo of telles

Zegt al wel weer genoeg over de korte termijn visie van PSV..

18 juni 2019 om 10:31

Welke korte termijnvisie heb jij het over? Omdat je een speler koopt met een terugkoop clausule? Dit was de enige manier waarop je Angelino kon bekostigen, en je pakt in een jaar tijd het dubbele van wat hij gekost heeft. Nu gewoon doorpakken en op naar de volgende. Al zou ik Viergever wellicht op linksback gaan zetten en een nieuwe centrale verdediger halen hiervoor.

18 juni 2019 om 11:06

Ja viergever op linksback en dan weer niks presteren in Europa en geen kampioen worden. Angelino heb je nu 1 jaar gehad en amper winst gemaakt ja dat dubbele klinkt allemaal mooi maar het is “maar” 6 miljoen. Na 1 jaar kun je alweer op zoek naar een nieuwe en 1 op 1 vervanger ga je nergens kunnen halen. PSV is nu enorm verzwakt en ze hebben er niks aan gehad. Ajax had zoiets niet gedaan weet ik zeker..

PSV lijkt zo toch een behoorlijke transitie te ondergaan. Wellicht is dat ook een beetje nodig om weer ontwikkeling in het elftal te krijgen.

18 juni 2019 om 17:29

Dat is geen gek punt, maar dit soort jongens moet je niet willen verliezen, andere spelers zijn makkelijker en nodiger om te vervangen.

18 juni 2019 om 17:42

Als je blijft zitten met spelers van het niveau Viergever of Hendrix heb je wel een probleem. Nu lijkt alleen Viergever als vaste waarde in de defensie te blijven. Echte topspelers zoals die jongen van Torino/bologna lijken voor PSV onhaalbaar. En binnen de Eredivisie zie ik nu ook niet 1, 2, 3 vervangers voor de achterhoede. Dat wordt nog een moeilijke klus voor het begin van b.v. voorronde(s) CL, want dat duurt niet zo lang meer. Als dan ook nog getrokken wordt aan belangrijke spelers als Lozano, de Jong en Bergwijn, heeft PSV opeens een levensgroot probleem. Of ook gewoon de jeugd voor de leeuwen?

Ik ben geen psv supporter maar dit vind ik wel jammer. Leuke speler om naar te kijken. En ook wel een beetje sneu voor Psv. Goede (links)backs zijn schaars en je krijgt er nu echt bijna niks voor. Wat had psv kunnen vragen als ze die clausule niet hadden? 30+ miljoen? Maar dan hadden ze hem waarschijnlijk ook niet aan kunnen trekken natuurlijk

En daar is de bevestiging. Klote voor de Eredivisie maar vooral voor PSV. Toch een hele leuke voetballer om naar te kijken en je vervanger is altijd minder. Het is natuurlijk het risico van een terugkoopclausule, maar zonder die clausule was die waarschijnlijk niet haalbaar geweest het afgelopen seizoen

Interessant zeg. Bij City hebben ze nu dus Mendy, Delph, en Zinchenko. Mendy is een beest van een atleet, Delph zou nooit een City shirt meer aan moeten doen want die is het gewoon niet en Zinchenko is best een degelijke speler met een mooie techniek, maar is echt geen Lb.
Denk dat Angelino misschien verdedigend te kort komt en ik moet zien of hij mee kan voetballen, maar zijn voorzetten zijn van zulke grote klasse. Ik denk dat PSV hier veel goals mee inlevert, deze man heeft echt een pracht trap en legt ze pan klaar neer, daar bij neem hij ook concentratie weg van spelers als Bergwijn. Jammer voor Psv, had hem zeker nog wel een jaar in Nederland willen zien.

Had vorig seizoen graag gezien dat Ajax zowel Angelino als ook Dumfries had gehaald. Waarschijnlijk wordt ook Dumfries verkocht en zit PSV opeens met een levensgroot probleem, want deze twee jongens waren, vooral in de eerste seizoenhelft, de nimmer aflatende aanjagers op de flanken. Zelfde kwaliteit vervangers vind je niet zo maar. Daarnaast kan PSV ook niet zo veel besteden dan b.v. Ajax. Die halen die nieuwe Argentijnse jongen als back up voor Tagfiaglico of Blind. En wat ik van hem heb gezien lijkt me dat ook een type aanvallende back met grote potentie. Vind ze maar eens voor een betaalbare prijs!

Hele elftal mocht van mij verkocht worden op 1 positie na en dat is angelino. Ik wil/wou het maar niet geloven. Snap brands ook wel dat die destijds voor deze constructie is gegaan. Ik hoop alleen dat Psv hier wel rekening mee heeft gehouden. Ben bang van niet als ik MvB hoor

Als vervanger zou Palacios een goede zijn. Vorig jaar bij Willem ll heel goed gespeeld. Als Angelino van nac naar psv kan waarom palacios dan niet van willem ll naar psv

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

42 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 0 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Van Bommel passeert Hendrix en kiest voor bijzonder aanvallende basiself

PSV begint dinsdagavond met een aanvallende basiself aan de eerste wedstrijd tegen FC Basel in de tweede voorronde van de Champions League. Trainer Mark van Bommel kiest op het middenveld voor...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Sergej Milinkovic-Savic maakt voor minimaal 75 miljoen euro de overstap naar Manchester United, dat een vijfjarig contract heeft klaarliggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren