Makkelie pakt hoofdrol met discutabele beslissing tijdens Nigeria - Frankrijk

Maandag, 17 juni 2019 om

Frankrijk en Noorwegen hebben zich maandagavond op het WK voor vrouwen geplaatst voor de volgende ronde. Frankrijk leek op een doelpuntloos gelijkspel af te koersen tegen Nigeria, maar door ingrijpen van VAR Danny Makkelie kon het gastland alsnog zegevieren: 0-1. Noorwegen won tegelijkertijd met 1-2 van Zuid-Korea en gaat als nummer twee door. Nigeria moet afwachten of het land bij de vier beste nummers drie gaat behoren.

Nigeria – Frankrijk 0-1
Frankrijk was in de eerste helft de sterkere partij, maar les Bleus konden het overwicht niet omzetten in doelpunten. Het duel stond bol van de overtredingen, maar de neutrale kijker werd nauwelijks verwend met scoringskansen. Frankrijk kon ook in de tweede helft geen potten breken, maar tien minuten voor tijd kon men alsnog toeslaan.

Ngozi Ebere beging volgens Makkelie een overtreding in het strafschopgebied. Melissa Borjas, scheidsrechter van dienst, besloot vervolgens de tweede geel te geven aan de verdediger, waarna Wendie Renard mocht aanleggen. De verdediger miste, maar doelvrouw Chiamaka Nnadozie bewoog te vroeg van de doellijn, aldus Makkelie. De strafschop werd weer overgenomen en dit keer was Renard wel trefzeker: 0-1.

Zuid-Korea – Noorwegen 1-2
De Noren beleefden een droomstart via een benutte penalty. Maria Thorisdottir werd volgens de arbitrage op hardhandige wijze naar de grond gehaald, waarna Caroline Hansen vanaf elf meter mocht toeslaan. De middenveldster faalde niet en zette haar ploeg op 0-1. Vlak na de thee wist Noorwegen wederom vanaf elf meter te scoren.

Isabell Herlovsen bleef rustig en maakte de bevrijdende 0-2. Zuid-Korea bleef echter knokken en kwam een kwartier voor tijd met de aansluitingstreffer. Min-Ji Yeo rondde een fraaie aanval goed af en gaf haar ploeg nog hoop. Na negentig minuten spelen stond het echter nog steeds 1-2, waardoor Zuid-Korea met nul punten uit drie duels is uitgeschakeld op het WK.


Poll

Was het een juist advies van Danny Makkelie om de penalty over te laten nemen?


Gerelateerd

26 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Is het geen 13-0 overwinning op een WK, niet iemand die de bal zonder enige druk in eigen doel schiet, is het nu weer een achterlijke VAR beslissing... dit doen daadwerkelijk echt alle keepers bij een penalty

17 juni 2019 om 23:04

Dat alle keepers het doen betekent niet dat het mag.

17 juni 2019 om 23:07

Nee het mag niet en prima dat er tegen op getreden wordt. Maar dan moeten ze bij beide penalties ook meenemen dat de Fransen te vroeg inlopen. En dat doen ze dan weer niet. Nigeria heeft wel degelijk iets te klagen. Die goede doelman van hen verdiende beter.

17 juni 2019 om 23:14

Tjahhh het is gewoon een regel bedacht door de Uefa (van Basten?) die nergens op slaat.

Tevens wordt het ook genegeerd door elke scheidsrechter in het voetbal, aangezien ik keepers vaker van hun lijn heb zien afkomen. Tot dit toernooi waar er blijkbaar opeens erg op gelet wordt door de scheids en Var.

Waarom bedenkt de Uefa geen regel waar een keeper wel van zijn lijn mag afkomen als de bal geraakt wordt? Met enige coulantie erbij.

18 juni 2019 om 00:33

@ Arsenallz

Ga toch een eind fietsen. Zo zijn alle corners een strafschop, moeten al die strafschoppen vervolgens zes keer hernomen worden en eindig je na een half uur met 6 tegen 6.

18 juni 2019 om 06:14

@Flamez Dus dan maar willekeurig fluiten? Verder snap ik je niet zo goed want er wordt veel minder getrokken bij corners dus "elke corner een strafschop" is zwaar overtrokken. En wanneer een keeper van zijn of haar lijn stapt wordt het doel verkleint. Dan kan hij of zij net zo goed een sprint trekken toch? Of is een sprong naar voren minder erg dan 3 stappen naar voren? En dat eindigen met 6 tegen 6 is natuurlijk ook onzin, of is elke overtreding ineens een kaart waard?

18 juni 2019 om 19:24

@flamezzz

Net nog gedaan, het was wel lekker weer.

Ik zeg niks raars toch? Als je de spelregels naleeft zou dat ook moeten ja.

17 juni 2019 om 23:07

En het was ook centimeter werk, van de voet tot de lijn. Echt belachelijk. Dus nu zullen bijna alle penalty's overgenomen moeten worden, omdat keepers vaak 'een paar centimeter' voor de lijn staan? Had het gevoel dat ze het thuisland even een paar veren in de kont wouden drukken..

18 juni 2019 om 07:25

Het thuisland kreeg tegen Noorwegen ook een discutabele penalty mee. Begint op te vallen...

Ik pleit voor een aanpassing van de regel. Als de keeper de bal stopte dan moet het inderdaad over, hier was nu geen sprake van het was gewoon een dramatisch genomen penalty. Zielig arbitraal gedrag zeg.

17 juni 2019 om 23:08

Eens!!! Die drie centimeter maakte geen verschil. En nog geel geven ook he.

18 juni 2019 om 00:30

Een echte schande is het. Makkelie was al helemaal niks waard, maar dit slaat echt alles. Hoe verzin je het.

Als de VAR op deze manier toegepast gaat worden, dan zal werkelijk iedere (gemiste) strafschop overnieuw genomen moeten worden. Want dit gebeurd echt in 100% van de gevallen. Wel terecht dat ze bij de NOS wijzen op spelers die te vroeg inlopen. Als je gaat mierenneuken moet je daar ook voor fluiten.

17 juni 2019 om 23:11

Ja echt he, maar nee want dan benadelen ze het gastland.

Heb net de korte nabeschouwing gezien. De regels zijn een beetje veranderd, maar leuk dat de VAR en scheids dan niet opletten op een française die te vroeg naar binnen komt. Heb zo een klein vermoeden dat Nigeria nooit zo geholpen had geworden. Het gastland moet ver komen. Amerika moet oppassen in de kwartfinale want het zal elf tegen twaalf zijn.

18 juni 2019 om 01:13

Gastland heeft in dit soort situaties vrijwel altijd voordeel. Overigens gebeurde hetzelfde bij Jamaica - Italie waarbij keeper van lijn was maar óók spelers te vroeg het strafschopgebied inlopen.

18 juni 2019 om 06:31

Zag het later. Ook daar was de VAR Makkelie en ook daar liepen aanvallers te vroeg de zestien in.

Doorgestoken kaart dit. Frankrijk moet gewoon zo ver mogelijk komen en dat gaat ze lukken ook. Dit toernooi is niet meer serieus te nemen. Dit was mijn laatste wedstrijd, ik ga het toernooi niet meer kijken.

18 juni 2019 om 01:14

Wk 98 all over again? Na de mannen nu ook maar de vrouwen helpen? Kijk je dan ook al geen mannen voetbal meer? Helaas is dit in het verleden al vele malen gebeurd.

Typisch Makkelie bij de ene ploeg zoeken of er iets onregelmentairs gebeurt. En aan de andere kant niet (willen) zien dat er te vroeg wordt ingelopen.
Wel een vreemde regel. Als een penalty naast geschoten wordt, heeft dit 0,0 te maken met wat de keeper doet.

Makkelie zal wel wat geld toegeschoven hebben gekregen van de Fransen daar is hij vast niet vies van. Hoe kan je in godsnaam dit terug gaan draaien. Als de VAR dit ook in NL gaat doen, en ja Makkelie dus sowieso. Dan word het heel leuk komend seizoen met penalty’s. Gaat toch nergens meer over dit. Maak dan een regel dat er een x aantal cm speling mag zijn in zulke gevallen. Plus ze schiet de bal naast, daarvoor zou ze al gestraft moeten worden. Maar nee Makkelie geeft een herkansing.

Ik vond die penalty tegen de Noren nog veel schandaliger. En nu dit, in combinatie met het gastland zijn van Frankrijk. Geen zuivere koffie. Bij de mannen ben je er aan gewend, dus misschien was het ook ijdele hoop dat het bij de vrouwen niet zo zou gaan.

Makkelie is sowieso een incapabele scheidsrechter. Deze vent fluit wedstrijden dood en als hij je niet mag gaat hij je lopen naaien. Het is toch van het zotte dat hij Nigeria loopt te naaien. 100% vd pingels lopen spelers te vroeg in en is de keeper snel van zijn lijn af. Dan moeten vanaf nu alle strafschoppen over worden genomen. Wedden dat dit niet gebeurd. Complete bullshit dit van hem!!

En wedden dat hij bij zijn eigen pingels dit geen eennkeer heeft gedaan? Bah wat een vervelende scheidsrechter echt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 22 juli
Aron Winter is in beeld als assistent van John van 't Schip bij Griekenland, als laatstgenoemde daar wordt aangesteld als bondscoach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren