Incidenten fataal voor duels tussen Ajax en Feyenoord: ‘Het is van de baan’

Maandag, 17 juni 2019 om

De kans was lange tijd groot dat er volgend seizoen weer uitfans welkom waren bij de confrontaties tussen Ajax en Feyenoord, zo verzekert Frank Paauw. De Amsterdamse politiechef laat bij AT5 echter weten dat twee nare incidenten ervoor hebben gezorgd dat de plannen voorlopig in de ijskast zijn gezet.

In mei vonden er incidenten plaats rond het sportcomplex van amateurclub Swift en op De Toekomst, bij de mini-Klassieker tussen Ajax Onder-19 en Feyenoord Onder-19. "Laten we heel eerlijk zijn: daar zitten eigenlijk alleen ouders en familie van spelers", doelt Paauw in gesprek met de Amsterdamse zender op laatstgenoemde incident.

"En dat is toch altijd een beetje een erecode geweest dat je daar van afblijft. Dus dat maakt de discussie een stuk moeilijker. In ieder geval voor dit jaar is het van de baan. (...) Heel veel teksten zijn besteed aan dat het sportieve karakter en de sfeer zouden moeten zegevieren. Dan kan ik alleen maar constateren dat al die teksten eigenlijk loze teksten zijn op het moment dat dit soort dingen gebeuren."

"De nieuwe gesprekken, die we zouden aangaan om het weer te herstellen, zijn vrij snel nutteloos geworden. Ik ben niet voor een dubbele politie-inzet, of misschien nog wel meer, bij een wedstrijd waar volwassen mensen, vooral mannen, elkaar toch nog steeds voortdurend naar het leven gaan staan. Dan zijn er wel meer prioriteiten waar ik ze op kan inzetten", besluit Paauw.Gerelateerd

64 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Dit was natuurlijk te verwachten. Zolang er mensen op af komen die voetbal het allerbelangrijkste in hun leven vinden, zullen dit soort duels helaas altijd uit de hand lopen.

17 juni 2019 om 22:54

Dat en zolang de regering weg blijft kijken van dit soort problemen zul je geen klassieker hebben met beide groepen supporters.

17 juni 2019 om 23:19

Lijkt me wel het laatste waar de regering zich druk om moet maken. Los daarvan vind ik het zonde. Ik geloof nml dat een Kuip zonder Ajacieden verlammend werkt op de thuisploeg.

18 juni 2019 om 00:07

Ijsmuts in dit lekker zomerse weer.😏 Waarom ben je van mening, dat het niet hebben van Ajacieden verlammend werkt voor jullie thuisploeg? Je zou toch eerder andersom verwachten. Overigens wel echt jammer en diep triest, dat de goede onder de slechte lijden want ik als normale voetballiefhebber smacht al jaren naar een echte klassieker. 😔

18 juni 2019 om 00:16

Dus de regering dient zich niet bezig te houden met de openbare orde??
Lijkt mij juist een van de hoofdtaken van de regering.

18 juni 2019 om 01:30

Nee dat zit inderdaad niet in het takenpakket van de regering. Zij houden zich bezig met beleid waaronder algemene regels voor dit soort zaken. De politie is verantwoordelijk voor de openbare orde.

18 juni 2019 om 07:10

Ijsmuts.

Dat lijkt mij juist een van de eerste taken. Het is overduidelijk dat dit de spuigaten uitloopt maar van hogeraf word daarvoor weggekeken. Wanneer worden voetbalgerelateerde vergrijpen eens met keiharde regels tegengegaan? De politie klaagt er zelfs over. Is het niet de regering die met een aantal regels een hoop politiezorg en geld kan besparen? Dit wordt alsmaar gekker. Wanneer begint men met het beschermen van haar burgers tegen dit soort idioten? Hoe kun je het verkopen dat er van die klojo’s rondlopen op de toekomst die de ouders van Feyenoord-spelers lastig vallen? Ik vind het te bizar voor woorden dat die mensen dan maar voor hun eigen veiligheid niet naar de wedstrijden van hun zoon moeten gaan kijken omdat het er blijkbaar bij hoort. Dat is de wereld op zijn kop.

Er gebeurt een incident, gemeente, club en politie maken een statement en het is weer wachten op het volgende voorval. Dat is toch niet de manier van werken? Zoiets moet van bovenaf worden aangestuurd en aangepast want alle drie staat men hier machteloos. Kwestie van pappen en nathouden.

18 juni 2019 om 15:00

@sulejmani: het ontbreken van ajaxfans lijkt me een beetje als het ontbreken van een vonkje voor een electrische sfeer. De kuip is stil bij een goal van ajax, vakken zingen niet tegen elkaar op... kijkend naar de resultaten in de kuip sinds het verbod liegen de resultaten er niet om (niet dat het voorheen een ‘makkie’ was voor feyenoord).

18 juni 2019 om 15:05

@elninoo; een voetbalwet zoals in Engeland kost ook flink wat geld. Het verbieden van uitfans tussen Ajax en Feyenoord dupeer je praktisch gezien eenmalig 2800 mensen per jaar mee. Net zoveel bezoekers als op een vlooienmarkt in een dorp. Peanuts dus. Dus waarom zou de politiek hier in moeten grijpen als het systeem zichzelf op deze manier kosteloos regelt?

18 juni 2019 om 16:30

Ijsmuts,

Het gaat toch niet alleen om die uitfans die tweemaal per jaar toegang word geweigerd? Het probleem zit toch veel dieper? zelfs zonder de uitfans en dergelijke gebeuren er toch om de haverklap dingen die niet door de beugel kunnen?

Die gasten die bij onder 19 op de toekomst lopen te klooien?

Die gasten die bij Swift lopen te klooien.

Knokpartijen bij europese wedstrijden van diverse Nederlandse clubs tegen bijvoorbeeld AS Roma, Celtic, Paok, Spurs, Luik, etc...

Ik kan hieronder nog 100 ''incidenten'' op gaan sommen die mijn standpunt duidelijk maken maar ik denk dat jij en ik allebei lang genoeg meelopen om te weten hoe de vork in de steel zit. Het zijn geen incidenten meer maar het is inmiddels structureel gezeik geworden. Waarom zijn daar geen gerelateerde regels voor die deze gasten keihard aanpakken zoals bijvoorbeeld snelrecht?

Als die jongens die zich misdragen de dag erna voor 12 weken de bak in draaien dan denken ze toch wel twee keer na voordat ze zich misdragen? Baan kwijt, familie en vrienden 12 weken niet zien plus de schaamte van het moeten zitten. zo kun je problemen oplossen die niet in de maatschappij thuishoren om een potje voetbal.

18 juni 2019 om 21:58

Mooi, baan kwijt met een uitkering als gevolg en de bak in wat ook betaald wordt door de samenleving. Je weet het mooi te brengen. De Nederlandse voetbalwet is op papier de strengste in Europa. Dat komt bij de politiek vandaan, niet ergens anders. Zij hebben al flink wat werk verzet. De knvb zou clubs verplicht kunnen stellen een biometrisch systeem bij de toegangspoortjes te plaatsen zodat hooligans geweerd worden, maar dat verplichten ze niet. De knvb wil dat de overheid (en dus de samenleving) het oplost. De clubs zijn de facilitator van het publiek, laat hen dan ook de kosten op zich nemen...

19 juni 2019 om 00:03

Ijsmuts

Hooligans moeten niet geweerd worden. Ze moeten worden aangepakt. En in het begin zal dat wat geld kosten. Maar denk je niet dat zoiets ontzettend afschrikt als een van je maten zo word aangepakt? Dan denken die andere ook, das niet mis. Die denken vervolgens twee keer na voordat ze iets flikken.

Mensen bij de poort aanhouden en ze toegang ontzeggen is niet genoeg. Dan gaan ze wel elders lopen kloten. De KNVB heeft niet de middelen om dit tegen te gaan. Dat moet de regering doen. Daarmee bedoel ik overigens de overheid. Je kunt als club alleen ingrijpen als je daar de macht voor hebt en gesteund bent door de overheid. Dat gebeurt nu niet.

19 juni 2019 om 07:45

Ja, want die hooligans zijn tijdens Ajax-Feyenoord in de stad een braderie aan het verstoren? Je hebt het in je discussie hierboven alleen maar over voetbalgerelateerde zaken, nu opeens niet meer. Ado heeft zelf de middelen dit soort hoolies buiten te houden, daar komt geen bijdrage van de knvb bij kijken. Het is ook aan de clubs zelf daders die in het stadion over de schreef gaan te kunnen herkennen. De overheid gooit er vervolgens een stadionverbod tegenaan. Overigens ga je er vanuit dat harder straffen afschrikwekkend werkt terwijl genoeg studies dit ontkrachten. Denk je dat een doorgesnoven hooligan bezig is met een verbod van 3 of 6 jaar?

19 juni 2019 om 11:50

Ijsmuts,

Nou als er eentje alles kwijtgeraakt is dan denkt de volgende twee keer na. Hoe denk je dat dat in Engeland in zn werk is gegaan. Daar is het geweld in en rondom voetbalwedstrijden drastisch afgenomen dankzij snelrecht. Flik je iets en je word gepakt dan zit je binnen 24 uur ergens op een celletje voor een relatief lange tijd. En verrek, het werkt want de meeste meelopers zien dat toch niet helemaal zitten. En natuurlijk glipt er hier en daar nog iets doorheen maar het leeuwendeel is toch wel wakker geworden en loopt keurig in het gareel. Engeland is het voorbeeld hoe men daarmee om gaat.

En of hooligans ergens een braderie verstoren? Wellicht niet letterlijk maar ze spreken wel af ergens om te knokken. Onlangs werden er nog auto’s en busjes van de weg geplukt omdat die onderweg waren naar een massale knokpartij. Dus ja, dat is het probleem verschuiven in mijn ogen. Ze niet toelaten werkt niet, die agressie zit er toch in. Je moet die agressie die die gasten de maatschappij in gooien zien te beteugelen en dat is wat mij stoort. Daar word in mijn ogen veel te kort aan gedaan.

19 juni 2019 om 17:34

Als je je eigen woorden terugleest snap je toch wel dat het tegenstrijdig is wat je zegt? Niet toelaten werkt niet maar zwaar straffen werkt wel? Zo werkt het hoofd van een simpele hoolie niet.

19 juni 2019 om 20:55

ijsmuts,

Jij snapt toch ook wel dat als je die gasten uit de stadions weert het probleem niet opgelost is? Dat geweld is toch lang niet altijd in het stadion maar ook vaak eromheen of in de binnenstad. Dus jij denkt dat wanneer die jongens de stadions niet in mogen het probleem opgelost is?

Prima, dan trappen ze wel rottigheid op het plein ervoor..

Als je ze uit de stadions weert dan is dat toch enkel het probleem verplaatsen? Ik zou opteren voor een zware straf bij ieder voetbal of desnoods sportgerelateerd evenement. Wat is het volgende? Dat die gasten van Ajax gaan knokken tegen Feyenoord bij de hockeywedstrijd van Amsterdam tegen Rotterdam?

20 juni 2019 om 21:43

Maar we straffen in Nederland dus al bijzonder zwaar... en het effect?

Goed besluit. Hoop imbecielen bij beide clubs! Nu nog snoeihard optreden bij de kneusjes die de tegenpartij zn bus op staan te wachten

Prima, het is blijkbaar gewoon niet mogelijk op een normale manier.

Blijft jammer dat we niet iets hebben om hooligans voor goed op te bergen. Niemand zal ze missen en we hebben dan weer een echte klassieker.

17 juni 2019 om 22:50

We hebben al 10 jaar echte klassiekers zonder uit-supporters.

Ik mis daar niets aan. Maatschappelijk en moreel onverantwoord.

17 juni 2019 om 22:53

Ik eerlijk gezegd ook niet. Sfeer is misschien minder tijdens de Klassieker, maar er zijn tenminste geen rellen e.d. Dat vind ik meer waard.

18 juni 2019 om 00:08

Echt? Nou ik ben blij dat er tegen Ajax ook gewoon uitsupporters zijn bij PSV hoor.. Toch net even anders als je dan tegen krijgt of scoort..

Jammer jammer jammer, dat een klein groepje het voor iedereen verpest. Een echte klassieker hoort uit supporters te hebben.

Niets is leuker dan fans van beide ploegen het is eigenlijk ongelofelijk dat we dat niet voor elkaar krijgen . Waarom werkt het in Engeland wel ik snap er echt niets van , het zijn een paar primitievelingen die het vergallen en die zitten zowel bij ons als bij Feyenoord en die hebben schijnbaar zoveel macht dat het maar niet wil lukken erg jammer .

17 juni 2019 om 22:50

Heeft niet zoveel met macht te maken. Het zijn steeds andere nutteloze figuren die onder invloed van alles en nog wat zichzelf niet in de hand hebben en rare dingen gaan doen. Als je ziet dat kleine kinderen al met knarsende tanden en middelvingers op de tribune zitten is jet einde zoek...

17 juni 2019 om 23:13

Je zegt een paar maar alle Ajacieden die ik spreek beginnen eerst met het zeggen dat het niet waar was wat er gebeurde.
Was helemaal niets gebeurd..
ze hebben zelfs camera beelden maarja kritisch zijn op je eigen mede fans is voor veel al een stap te veel.
Daarom zullen ze elkaar ook nooit corrigeren en zullen dit soort dingen blijven gebeuren.
Gewoon nooit meer doen.

18 juni 2019 om 00:10

Het is ook een beetje een zwaktebod om nu naar deze incidenten te wijzen en het dan niet aan te willen gaan..Heb het idee dat het ook wel een beetje gebruikt wordt!

18 juni 2019 om 09:06

Weet je waarom het daar wel werkt. Daar treed de politie ook harder op en zijn er veel hogere boetes. Hier in Nederland kan je bijna eindeloos een politieagent beledigen en uitlokken voordat ze wat mogen doen....en als ze dan wat doen moeten ze zich 10x verantwoorden. Ik denk dat als de politie meer en harder mag en kan ingrijpen je ook veel minderrf incidenten hebt.

Waarom wordt er alleen maar verwezen naar incidenten bij Swift en op De Toekomst? Op Varkenoord is ook het een en ander gebeurd, heb ik gelezen.

17 juni 2019 om 22:55

Omdat dit de Amsterdamse politiechef is. Deze incidenten vonden plaats in zijn gebied. Varkenoord valt onder zijn collega van de regio Rijnmond. Beide clubs hebben inderdaad hun verzameling mafkezen. Maar die zitten helaas bij bijna iedere club (incidenten Ado en ook psv). Helaas verpesten die het vaak voor een grote groep goedwillende supporters.

17 juni 2019 om 22:59

Ja, zo had ik het eerlijk gezegd nog niet bekeken. My bad.

Maar inderdaad. Helaas heb je overal idioten die zich niet kunnen gedragen bij het voetbal. Snap echt niet wat mensen bezield om zich zo te gedragen.

17 juni 2019 om 23:26

Lijkt mij niet per se de reden. Er staat: ''de Amsterdamse politiechef laat bij AT5 echter weten dat twee nare incidenten ervoor hebben gezorgd dat de plannen voorlopig in de ijskast zijn gezet.''

Blijkbaar waren de 'incidenten' op Varkenoord dus niet van zodanige aard dat ze ook hebben meegewogen in deze beslissing.

17 juni 2019 om 23:39

Gelezen, ik was erbij. Buiten wat spreekkoren die niet konden en een reclamebord was is gesneuveld is er vrij weinig gebeurd. Op wat verwensingen na richting de jeugdspelers en Heitinga na is er geen geweld, agressie of iets dergelijks gebeurd. Sfeer was minder maar ja wel erg fanatiek, sommige fans beleven de wedstrijd op een voor mij aparte manier....

18 juni 2019 om 07:52

En dat incident bij swift bedoelen ze ook die feyenoord supporters mee die daarheen zijn gekomen die normaal nog nooit een wedstrijd gezien hadden van scf!

Mooi, is het verhaal dat het alleen aan feyenoord ligt ook van de baan.

18 juni 2019 om 00:34

Nee hoor, zijn toch meestal dat Feyenoorders de grootste verstandsbeperkte blabla... zijn. Oh wacht, Van Persie afgetuigd die jaren terug (ik heb een hekel aan RVP maar toch) en dat ene ding laatst, pfff om van te kotsen. Waarom bestaat levenslang stadionverbod niet eigenlijk? In elk geval.. je wordt er niet goed van. Wat een idioten

Kan zijn dat ik het heb gemist, maar zijn er ook nog een paar van die idioten opgepakt? Wordt het niet eens tijd dit gajes zwaarder te straffen? Dit is volk is een maatschappelijk probleem en het wordt tijd dat de politiek hierin actie neemt.

Dat wisten we natuurlijk diep van binnen allemaal, twee incidenten die eigenlijk niet eens te groot zijn zijn de redenen voor dit besluit. Maar ja, het was ook al bekend dat niet alle betrokkenen werkelijk zaten te wachten op het opnieuw toelaten van uitsupporters dus dan weet je dat een klein incident de aanleiding kan zijn.

Toch jammer, helemaal als je leest dat ze niet in een klap naar een vol uitvak zonder beperkingen toe wilde gaan maar juist heel geleidelijk zouden opbouwen zoals dat hoort met normalisatie. Ik geloof dat iedereen die zelf Ajacied of Feyenoorder is genoeg mensen kent in zijn eigen omgeving die je zonder enige moeite in zo'n uitvak zou kunnen plaatsen zonder dat die zich niet houden aan de gemaakte afspraken.

Voorlopig nog een klassieker zonder uitsupporters, hopelijk pakken de partijen in ieder geval het overleg in de loop van aankomend seizoen weer op.

Hulde! Die supporters zijn geen 1 euro van belastinggeld waard, laat staan dat de veiligheid van politie en stewards door dit soort idioten in het gedrang komt.

Eigen shuld dikke bult. Beiden supportersgroepen verpesten het telkens weer. Dit gaat nooit meer gebeuren.

Als we in Amsterdam zo graag uitfans willen, want dat hoor je al maanden organiseer het zelf dan! Na de laatste twee incidenten van de 'ajacieden' snap ik Feyenoord zijn kant wel. Wat Ajax het beste kan organiseren is dat ze de komende klassieker Feyenoorders uitnodigen in het uitvak, hetzij 4 bussen met kinderen tot pak hem beet 16 jaar met hun moeder/ verzorger. Dat moet toch te organiseren zijn? Mocht dit werken dan weet je zeker dat Feyenoord wel mee gaat werken. Iemand zal toch een toenadering moeten zoeken en dat zal Feyenoord niet zijn.

17 juni 2019 om 23:37

Probleem is dat er alsnog gekken zijn die niet realiseren dat het om kinderen gaat dan en bij het zien van Feyenoordshirtje zich alsnog moeten misdragen. Betwijfel of dat iets op zal lossen.

17 juni 2019 om 23:42

Dan weten we gelijk wie niet welkom meer is in de Arena, net als die telegraafmepper/ snuiver. Hoe komt die gast op de toekomst?!? Ik zou het wel willen proberen op die manier, anders gaat het echt niet gebeuren ben ik bang, als dit niet kan werken wat dan wel?

18 juni 2019 om 00:52

Dat is beetje probleem in deze, ik betwijfel of er een goede manier is. Puur omdat er zoveel haat blijft, is bijna symbolische Amsterdam VS Rotterdam geworden. Denk het gebruik van "010" en "020" en 'weigeren' naam van andere club te noemen hier ook deel van probleem is. Ook de clubs en fanpagina's bijvoorbeeld zorgen daarvoor, ik ben misschien pessimistisch in deze maar zie dat niet snel verbeteren meer. Zeker omdat er nogsteeds duidelijke spanning is, zou als burgemeester ook eerder huiverig zijn om hier toestemming voor te verlenen. Ben oprecht bang dat zo'n bussen vanuit Rotterdam een doelwit worden van "fans" om zo reactie te krijgen van de "fans" van Feyenoord die dan ook weer wraak willen nemen.

Prima, voor de veiligheid is het gewoon beter.

Lijkt wel of geen van supportersschares niet meer naar uitwedstrijden willen, ze hebben er iig alles aan gedaan! Straf voor Ajax was ook een lachertje,.7500 waarvan 5000 voorwaardelijk..elke supportersclub in nl kan onder elkaar 7500 lappen, bij een bepaalde wedstrijd wanneer je eigen club onder zware druk staat de boel saboteren, hopende dat een week later de rollen omgedraaid zijn, en die gecollecteerde 7500 overhandig je dan aan je club zodat die er geen schade aan overhouden.

18 juni 2019 om 07:17

@fanaticus

"lijkt wel of geen van supportersschares niet meer naar uitwedstrijden willen, ze hebben er iig alles aan gedaan! Straf voor Ajax was ook een lachertje,.7500 waarvan 5000 voorwaardelijk".

Simpele reactie. De boete is zo laag om het een jeugdwedstrijd betrof en ieder weldenkend mens kan begrijpen dat het onmogelijk is om een ministadionnetje als de Toekomst zo te beveiligen dat hardcore hooligans er niet meer inkomen. En dat de burgemeester van A'dam natuurlijk niet bereid is om voor jeugdwedstrijden een peloton ME in paraatheid te houden. De enige manier om problemen te voorkomen is om aanhang van de tegenpartij buiten de deur te houden, dus ook familie. Dan hebben de hooligans niemand op wie ze hun agressie kunnen uitleven en is het nutteloos om naar de Toekomst te gaan. En zal je ze daar niet meer zien. Het is triest dat het zover moet komen, maar de enige manier om de veiligheid van Feyenoord-aanhangers op de Toekomst te garanderen, is ze buiten de deur te houden. De Toekomst is bedoeld voor juniorenwedstrijden en dus eenvoudigweg niet hooliganproof en op rellen berekend. Jij bent kennelijk een van de weinigen die dat niet snapt.

18 juni 2019 om 08:39

Ik geef grif toe dat ik niet bekend ben met de Toekomst, maar wordt op dat complex door Jong Ajax niet ook profvoetbal gespeeld? Dan zou je toch verwachten dat het complex te beveiligen moet zijn?

18 juni 2019 om 11:10

(scepticus38)

ik ga gem 3 x per jaar naar Engeland voor een wedstrijd maar of ik nu kom bij Chelsea, Manchester of Tottenham daar werkt het wel ik heb nog nooit een rel meegemaakt , maar dat komt waarschijnlijk omdat de politie daar gewoon keihard optreed tegen dat gajes ze slaan ze daar gewoon helemaal lens en de boetes zijn vrij pittig en het mooie is ze hebben daar niet eens hekken , nou dat moet je hier eens doen zie je het al voor je Ajax tegen Feyenoord in de kuip of arena ? en geen hekken of een gracht ik denk dan dat het leed niet te overzien is , maar mijn gedachte is eigenlijk is er nu niets aan dat stelletje primitievelingen of IQ loze hoe je ze ook noemt te doen want het is maar een kleine groep die in feite het hele voetbal terroriseert en de echte supporters in feite bij de uitwedstrijden weghoud dat kan toch eigenlijk niet , maar ik zeg er wel gelijk bij dat ik ook de oplossing niet weet .

Bizarre is dat Heitinga de mensen van de harde kern bij de mini klassieker had uitgenodigd. Daar hoor je echter niemand meer over. Het is toch van den zotte dat een club vertegenwoordiger hier ook aandeel in heeft. Vervolgens durfde van der Sar eerder dit jaar nog te stellen dat het allemaal aan Feyenoord lag.

18 juni 2019 om 07:43

@eazy-e

"bizarre is dat Heitinga de mensen van de harde kern bij de mini klassieker had uitgenodigd. Daar hoor je echter niemand meer over. Het is toch van den zotte dat een club vertegenwoordiger hier ook aandeel in heeft".

Wat pas echt bizar is dat je (een deel) van je eigen publiek buiten de deur zou moeten houden om de veiligheid van het uitpubliek te kunnen garanderen. Dat is de wereld op zijn kop. Er was ook helemaal geen uitpubliek, maar uitsluitend familieleden en vrienden van de spelers van Feyenoord. Waaronder vrouwen en kinderen. Heitinga is gewoon een beschaafd en weldenkend mens en had er kennelijk niet op gerekend dat de hooligans het kennelijk geen enkel probleem vinden om hun agressie zelfs op vrouwen en kinderen uit te leven. Dat kan je naief noemen, maar gelukkig zijn er nog mensen die nog niet zo verziekt zijn dat ze dat gedrag normaal vinden.

18 juni 2019 om 08:07

Als dat deel van het eigen publiek dit seizoen meermaals heeft laten zien dat ze zich niet kunnen gedragen, is er niks bizars aan om hen buiten te sluiten. Zelfs een beschaafd en weldenkend mens had dat aan kunnen zien komen met deze lui. Hun 'palmares' is toch net iets te uitgebreid om te verwachten dat het nu ineens goed zou gaan. Je kan het uitnodigen van dat soort gespuis door Heitinga m.i. niet goedpraten door hem af te schilderen als een weldenkend mens dat het vertrouwen in de mensheid niet verloren is. Op zich is dat natuurlijk een heel nobel uitgangspunt, maar het is al tientallen keren gebleken dat dat met deze mensen - helaas - niet realistisch is. Gewoon heel slecht ingeschat door Heitinga.

18 juni 2019 om 09:17

@Scepicus38, Lees je eigen reactie nog even terug aub. Het is toch van de zotte dat zo'n trainer supporters gaat uitnodigen waarvan hij zelf ook weet dat het gespuis is, e nr ongelofelijk dom en stom. Natuurlijk ligt het aan die kanslozen zelf dat ze vervolgens vrouwen, kinderen etc...gaan lopen aan te vallen, maar kom op zeg....die Heitinga mogen ze er op zijn minst ook wel op aanspreken, dat hij dit niet meer in z'n kop haalt. Daarbij opgeteld, waar blijft het nieuws over dat ze iedereen hebben kunnen oppakken na het zien van de camerabeelden en stadionverboden of boetes hebben uitgedeeld... ?

18 juni 2019 om 14:29

@hijniet!

"als dat deel van het eigen publiek dit seizoen meermaals heeft laten zien dat ze zich niet kunnen gedragen, is er niks bizars aan om hen buiten te sluiten. Zelfs een beschaafd en weldenkend mens had dat aan kunnen zien komen met deze lui."

Onderbuikretoriek. Je weet net zo min als ik wie Heitinga heeft uitgenodigd, hoe hij dat heeft gedaan en wat er is afgesproken. Je weet zelfs niet of de lieden die dit gedaan hebben tot de groep behoorden die Heitinga heeft uitgenodigd. Je weet helemaal niets en uit een mening die gebaseerd is op aannames. Het is niet zo dat Heitinga die mensen zo maar heeft uitgenodigd, daarover is zelfs overleg geweest met de politie en die heeft haar fiat aan het voorstel gegeven. Ook Feyenoord is volgens de politie vooraf geinformeerd en had geen bezwaar. De politie had natuurlijk nooit akkoord gegaan als men van tevoren zelfs maar het minste vermoeden had gehad dat dit zou kunnen gebeuren. Dat zelfde geldt voor Feyenoord. Dat het toch is gebeurd, hebben zelf ervaren politiemensen niet zien aankomen, jij bent waarschijnlijk de enige die daar van tevoren rekening mee gehouden heeft. En dat is razend knap als je helemaal niet weet om welke mensen het gaat en wat ze precies op hun kerfstok hebben. Het maakt natuurlijk nogal verschil uit of je je misdraagt door vuurwerk af te steken of het aanheffen van spreekkoren of dat je een tribune met vrouwen en kinderen bestormt. Zelfs hooligans hebben hun trots en zullen zich daartoe niet zomaar verlagen. Helaas heb je hooligans en hooligans.

Ik heb ooit eens geoppert om bij deze wedstrijden alleen vrouwen en kinderen (via school, amateurvoetbalverenigingen o.i.d. toe te laten). Helaas lijkt zelfs dit niet mogelijk...

Wees gewoon eerlijk een geef toe dat het nooit een optie was. Geld is belangrijker dan sfeer. Altijd al geweest.

18 juni 2019 om 07:36

Geld belangrijker dan sfeer? Wat is dit voor een onzin statement. Volgens mij levert het iedereen meer geld op wanneer er supporters meegaan naar de uitwedstrijden. Denk aan reis, kaartverkoop, horeca. Waar baseer je op dat het geld kost? De politie inzet? De vernielingen? Beide beperkt nodig wanneer supporters zich gewoon gedragen.

Ik zou zeggen gewoon kijken in 2035 of de jongetjes al een beetje volwassen zijn geworden en bekijken of het weer kan. Zijn er dan nog steeds van die zwakzinnige apen dan nooit meer supporters toelaten.

18 juni 2019 om 09:20

In 2035 zijn alle kleine jongetjes van nu met die middelvingers inmiddels een jaar of 25 en iets zegt mij dat ze dan volgroeid zwakzinnig zijn.....denk niet dat er dus veel verbetering in zit.

Groot gelijk heeft hij. Als iemand trouwens verstand van zaken heeft is het Frank Paauw wel. Met zijn jarenlange ervaring als politiechef in Rotterdam en nu in Amsterdam lijkt hij me uitermate geschikt om een goede risicoanalyse te maken. Het zou Ajax nu sieren om haar beschuldigende vinger te verplaatsen van Feyenoord naar de F-Side. Feyenoord heeft uiteraard voor 100% gelijk dat het niet in gesprek kan blijven met een partij die weigert de hand in eigen boezem te steken. Het begint bij erkenning van het probleem door beide clubs, dan pas kan je samen aan een constructieve oplossing werken. De statements van Van der Sar en de woordvoerder van Ajax bieden mij echter weinig hoop.

Blijft bizar dat de fans van de 2 grootste clubs in Nederland niet met elkaar in 1 stadion kunnen zitten. Alleen maar omdat er bij beide clubs een zooitje randdebieln zitten die elkaar het licht niet in de ogen gunnen, en het voor de echte supporters al jaren weten te verzieken. En dat terwijl in het land waar het hooliganisme praktisch is uitgevonden ( Engeland)het al jaren wel weer kan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 22 juli
Aron Winter is in beeld als assistent van John van 't Schip bij Griekenland, als laatstgenoemde daar wordt aangesteld als bondscoach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren