Update: 'Transfer Vilhena ketst af ondanks persoonlijk akkoord’

Dinsdag, 18 juni 2019 om

Tonny Vilhena heeft voldoende transfermogelijkheden. De middenvelder van Feyenoord, die aast op een volgende stap in zijn carrière, verkast mogelijk naar Rusland, aangezien daar verschillende clubs interesse hebben in de Oranje-international. Naar verluidt hebben Spartak Moskou en Krasnodar FK belangstelling voor de 24-jarige middenvelder.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Tonny Vilhena deze zomer vertrekt bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door underdogfc)

Krasnodar, Spartak of Betis... Die 1.5m kunnen ze allemaal betalen.
Denk dat Duitsland Villena het beste zou liggen.

17 juni 2019 om 22:22

"naar verluidt hebben belangstelling", dit soort woorden zegt genoeg over de betrouwbaarheid van het artikel.

Vilhena moet gewoon lekker naar een Spaanse middenmoter gaan joh. De subtop van Spanje of Duitsland is veel te hoog gegrepen, en in Engeland zie ik hem niet gaan. Daar is zijn spel niet voor gemaakt.

17 juni 2019 om 22:25

Het salaris kan Krasnodar inderdaad wel betalen, maar vraag me wel af of ze het geld neer willen leggen wat Feyenoord voor Vilhena zou willen hebben.

17 juni 2019 om 22:42

@Koni078, Vilhena zou weg mogen voor een gering bedrag (slechts enkele miljoenen). Dit is bij zijn contractverlenging vastgelegd.

17 juni 2019 om 22:47

Echt? Dat verbaast mij dan wel, want Krasnodar haalde onlangs Namli voor twee miljoen euro op, dus ik had gedacht dat Vilhena sowieso een bedrag boven de tien miljoen zou moeten kosten. Dan zou dat een goede deal zijn voor Krasnodar.

18 juni 2019 om 16:11

Ik hoop van harte dat we er zo’n 10 – 12 miljoen uitslepen, maar dat lijkt me gezien zijn contract en de min of meer vaststaande mondelinge overeenkomst dat hij bij ‘gewoon’ een goed bod weg zou mogen een utopie.

Ik gun Vilhena van harte een mooie stap en een nieuwe omgeving. Door wat voor redenen dan ook (de situatie met z’n moeder, Gio die ‘m overhaalde, etc.) nu tijdenlang gebleven en geweldige successen gekend, ontzettend veel wedstrijden gespeeld en altijd volle bak gegeven voor de club. Denk dat hij het in het buitenland uitstekend kan gaan doen.

En zijn vertrek biedt ook weer kansen voor z’n vervangers, die eigenlijk gehaald waren met het oog op zijn vertrek (ayoub en Tapia).

17 juni 2019 om 23:01

Lekker naar Spanje gegaan Betis mooie team

Bij het Nederlands elftal zie je dat hij goed kan voetballen terwijl hij bij Feyenoord juist wat meer de kar zou mogen trekken met zijn ervaring.
Tijd voor een nieuwe stap bij een reëel bod, maar Startak of Krasnodar? Ik zou nog even wachten op eventuele aanbiedingen uit mooiere competities.

17 juni 2019 om 22:34

Vilhena is ook niet het type speler die de kar moet trekken. Ik denk dat hij echt goed uit de verf zou komen als hij de harde werker is op een voetballend middenveld, in die rol zie ik hem ook nog wel stappen maken richting de subtop van Europa

18 juni 2019 om 17:07

'met zijn ervaring', 24 jaar mensen. 24 jaar. Welkom in Nederland.

18 juni 2019 om 17:13

"vilhena heeft tot op heden 258 wedstrijden voor de Rotterdamse club gespeeld, met 41 doelpunten en 29 assists als resultaat."

Dat vind ik voor een 24 jarige speler anders behoorlijk veel. Sinds 2012 altijd in de basis, CL gespeeld, kampioen geworden met Feyenoord (wat gewoon een knappe prestatie was) en international.

18 juni 2019 om 17:36

Zeker waar. In veel buitenlandse competities was dit niet mogelijk geweest in een (sub)top team, tenzij je Messi heet.

18 juni 2019 om 17:11

Vilhena is voor veel teams geen verkeerde speler. Ik dacht zelf dat hij al veel ouder was, aangezien hij er al een hoop jaren op heeft zitten bij Feyenoord. Ik ben benieuwd wat Feyenoord voor hem vraagt. Enig idee? Dit zou naast Berguis en Jorgensen toch wel de spelers moeten zijn die het geld moeten opbrengen voor Feyenoord.

Wat is het salarisplafond van Feyenoord? Ligt dit niet op 1 miljoen euro? Ik begrijp dan niet helemaal waarom Vilhena voor 500.000 naar Krasnodar zou willen. Persoonlijk zou ik mijn zinnen dan zetten op Real Betis.

18 juni 2019 om 17:41

Afgaande op de eerdere berichten, moet er nog 1 miljoen bij jouw genoemde 500.000 toegevoegd worden, dus Vilhena was er sowieso wel op vooruit gegaan.

18 juni 2019 om 18:44

Ik doelde ook op 500.000 extra op het eventueel maximaal haalbare salaris bij Feyenoord.

18 juni 2019 om 19:03

Maar dan houdt Vilhena in Rusland aan nettobedragen meer over dan bij Feyenoord. Krasnodar staat er financieel sterk voor.

19 juni 2019 om 00:35

Ja natuurlijk gaat hij er netto meer aan over houden. Maar ik vraag me af of het dat waard is om zo’n stap te maken. De Russische competitie is natuurlijk een zeer sterke competitie, maar persoonlijk zou ik dan toch eerder voor een Betis kiezen.

19 juni 2019 om 00:52

Ik denk van wel. Kijk naar Promes, die is toch ook via Rusland naar Spanje gegaan?

Krasnodar kan zich meten met Zenit en de grote clubs uit Moskou, dus de kans op Europees voetbal is vrij groot. De Russische competitie hoeft daarom ook geen slechte stap te zijn voor Vilhena.

19 juni 2019 om 09:48

Dat klopt inderdaad. Misschien wordt mijn mening ook wel beinvloed omdat ik de Russische competitie niet zo aantrekelijk vind om naar te kijken en bij te houden. Daarnaast zie ik mezelf daar ook niet 1 2 3 wonen. Maar dat kan natuurlijjk voor iemand anders weer compleet verschillen.

West Brom of Leverkusen lijken me het meest geschikt. Puur omdat ik het Engelse/Duitse voetbal bij hem vindt passen met zijn loopvermogen. Rusland moet je niet heen willen..

17 juni 2019 om 22:15

Geloof niet dat Leverlussen echt interesse heeft. Past totaal niet het spel van Bosz

17 juni 2019 om 22:25

Er klopt iets niet aan je verhaal. Leverkussen is een subtopper in Duitsland wat een team is wat wel op meer leunt dan alleen loopvermogen(zeker sinds de komst van Bosz). West Bromich is een ploeg wat 4de is geëindigd in de Championship...

17 juni 2019 om 22:28

Een stap naar de Russische competitie heeft voor Promes prima uitgepakt en lijkt mij veel aansprekender dan voetballen in de Championship.

17 juni 2019 om 22:35

Echt? Persoonlijk zou ik elke dag de Championship verkiezen boven de Russische competitie eigenlijk. Echte voetbalsfeer, prachtige stadions, historische clubs, fanatieke supporters, goed salaris en alsnog een behoorlijk niveau..

17 juni 2019 om 22:42

Dan denk ik dat jij het afgelopen WK niet hebt gevolgd, want alles wat jij opnoemt heeft de Russische competitie ook allemaal inmiddels. Over het niveau kan je discussieren, maar ik denk niet dat er veel mis is met een competitie dat zesde staat in de coefficientenlijst.

17 juni 2019 om 22:44

Ik weet te weinig van de Russische competitie om te weten hoe het daar gaat, maar de Championship is fysiek wel heel zwaar. Misschien wil Vilhena dat liever niet?

17 juni 2019 om 22:56

Een WK is natuurlijk niet te vergelijken met de eigen competitie. Alleen de bezettingsgraad van de Russische clubs in vergelijking met die in de championship laat al een duidelijk verschil zien.

De sfeer van Engelse wedstrijden is in geen enkel land te evenaren, laat staan in Rusland. Duitsland vind ik er nog enigszins bij in de buurt komen. De stadions in Rusland zijn vooral modern, waar die in Engeland authentiek zijn. Supporters zijn al helemaal niet te vergelijken natuurlijk. Engelse clubsupporters zijn de beste van Europa.

Ik geloof best dat het Russische voetbal aantrekkelijker wordt hoor, maar qua beleving, historie, supporters en stadions valt het echt in het niet bij de Championship naar mijn idee. Al kan ik me voorstellen dat jij met jouw achtergrond daar anders over denkt, haha.

Dat de Russische competitie zesde staat zegt in deze discussie ook niet zoveel, aangezien ik juist bewust 'alsnog een behoorlijk niveau' als laatste noemde. Dat vind ik namelijk niet de belangrijkste reden om voor de Championship te kiezen ipv de Russische competitie.

17 juni 2019 om 22:58

Als je een echte voetbal liefhebber bent dan ga je voetballen in de Championship dan in Rusland. De enige reden dat spelers uberhaupt in Rusland voetballen is om de bizarre salarissen en vergeet aub niet dat ze in Rusland maar 30 speelrondes hebben waarvan 3/4 winterstop.

17 juni 2019 om 23:18

Skede,

Maar door het WK is de publieke belangstelling alleen maar toegenomen, vooral bij de topclubs. Ik zou dan graag een lijstje zien dat het verschil met de Championship zo groot is, want op Ziggo zag ik veel lege plekken bij de meeste Championship clubs.

Qua sfeer heeft iedereen zijn eigen smaak, maar gelukkig heb ik nooit over de sfeer van mijn eigen club hoeven te klagen.

Als je je wat meer verdiept in de competitie, kom je erachter dat Rusland ook voldoende historische clubs overgehouden heeft na de val van de Sovjet Unie en fanatieke (soms te) supporters hebben.

Ik vind dat de coefficientenlijst wel degelijk iets uitmaakt, want dat geeft wel een indicatie dat je je er sportief ook op vooruit kunt gaan en dus niet alleen voor het salaris naar Rusland hoeft te gaan. Je kunt je daarnaast nog afvragen of je in de Championship wel in beeld blijft bij Oranje, waarbij Promes bewezen heeft dat dat in Rusland wel mogelijk is.

Heskeythebest,

Onzin, de grote Russische clubs betalen ongeveer net zo veel als bij een middenmoter/degradatieclub van de Premier League en zijn ook steeds gerichter in jonge spelers gaan investeren.

Dat laatste ben ik zeker niet vergeten aangezien er plannen zijn om 18 clubs toe te laten in de RPL, waardoor je dus meer wedstrijden gaat spelen.

Heeft nooit zijn talent echt waar gemaakt maar een prima speler voor de rest. Hoeveel kan Feyenoord voor hem vragen? 10 - 15 miljoen?

17 juni 2019 om 22:22

Dat zal idd 10-15 zijn. Is wel realistisch ook denk.

17 juni 2019 om 22:23

Vragen staat vrij maar hij gaat zn laatste jaar contract in, dat drukt de prijs. Plus dat hij ondanks zn vele wedstrijden niet echt is doorgegroeid tot absolute sterkhouder helpt ook niet mee. Wat de prijs op kan drijven is de belangstelling van meerdere clubs die tegen elkaar opbieden. Afhankelijk daarvan verwacht ik 6 tot 10 miljoen eigenlijk

17 juni 2019 om 22:25

Zijn statistieken spreken ook niet bepaald in zijn voordeel.. Had ik niet echt in de gaten

17 juni 2019 om 22:30

Hoeveel echte belangstelling is er eigenlijk? In al die tig jaar dat hij bij dezelfde club voetbalt is er volgens mij maar één club echt serieus geweest (en het is ook maar de vraag hoe serieus dit was...). Zegt ook wel veel over zijn capaciteiten en kwaliteiten.

17 juni 2019 om 22:24

Denk geen 10-15mil, maar een orde van grootte lager. Hij mocht volgens mij weg voor een schappelijk bedrag als hij vorig seizoen nog een jaartje in Rdam zou blijven. Denk dat 6-8mil een prima bedrag is voor Vilhena. Staat al jaaaaaaren stil in zijn ontwikkeling terwijl anderen hem zijn voorbijgestreefd (malen, Bergwijn, de Jong, de Ligt).

17 juni 2019 om 22:46

Ja, daar noem je er ook een paar. Bergwijn, De Jong, en De Ligt gaan (waarschijnlijk) voor gigantische bedragen weg. Vilhena zit bij Oranje en is nog steeds 'pas' 24. Marktconform zou zeker 15 mln zijn, maar gezien de afspraken die zijn gemaakt met Vilhena zal het wel iets lager uitkomen.

17 juni 2019 om 22:47

Als je Vilhena vergelijkt met de genoemde spelers blijft hij toch achter? Daarnaast denk ik ook niet Feyenoord 10-15 miljoen voor hem zal krijgen. Denk jij van wel?

17 juni 2019 om 22:40

Dat komt mede door zijn zelfoverschatting. Wanneer hij zich alleen focust op de dingen waar hij in uitblinkt kan die een topspeler worden. Dus niet te veel aan de bal komen, maar vooral richten op zijn verdedigende taken.

18 juni 2019 om 04:23

Beetje raar om te zeggen. We hebben ih kampioensjaar kunnen zien waar Vilhena goed in is. Dat Vilhena niet draait vind ik eerder een fout in de opstelling en begeleiding van de coach. Ik denk dat wanneer Vilhena bijv bij Ajax of PSV had gespeeld, hij veel beter uit de verf was gekomen. Ala Wijnaldum.

Buiten dat heeft deze jongen zich altijd correct gedragen en zich nooit negatief uitgelaten in de pers. Zelfs toen een deel vh legioen hem (in mijn ogen onterecht) uitjouwde.

Heb hem al een tijdje niet zien spelen, maar zou dit niet wat zijn voor Ajax, voor op de 6 naast Marin volgend jaar?

17 juni 2019 om 22:43

Zucht... Waarom moeten sommigen bijna letterlijk elke speler linken aan Ajax?

Vilhena speelt al jaren bij Feyenoord, dus denk dat hij een overgang naar de aartsrivaal niet ziet zitten. Vind het ook geen speler die bij ons zou passen.

17 juni 2019 om 22:56

Zit je mijn reacties bij te houden dan? Ik link niet elke speler aan Ajax. Vilhena is Nederlands international, en Ajax wil Nederlandse spelers halen in die categorie. Ook speelt hij op een positie waarop Ajax versterking kan gebruiken. En als hij naar Rusland wil gaat het hem blijkbaar om de roebels, en Ajax kan hem ook wel 1,5 miljoen betalen, Tadic en Blind verdienen het dubbele.

17 juni 2019 om 23:04

Ik heb het over het algemeen. Het gaat mij erom dat bij bijna elk bericht over een speler die vertrekt, er weer iemand roept dat speler X misschien wat voor Ajax is. Spelers die zelfs onhaalbaar zijn of waar het gewoon niet logisch is dat die de overstap maakt naar Ajax.

Toen bijvoorbeeld James Rodriguez niet bij Bayern wilde blijven, kwamen er gelijk weer geluiden of het niet wat voor Ajax is. Vilhena is niet het type voor het spel van Ajax en heeft ook jarenlang bij Feyenoord gespeeld. Lijkt me dus ook totaal niet logisch dat die de overstap maakt.

Is niks persoonlijks, maar vind het gewoon opvallend hoe vaak de link naar Ajax gemaakt moet worden bij dit soort berichten.

17 juni 2019 om 22:44

Dan heb je hem inderdaad lang niet zien spelen. Ajax heeft helemaal niets aan een speler als Vilhena. Een club die het van zijn positiespel moet hebben, zal op het middenveld echte voetballers nodig hebben. En daarnaast zal Vilhena nooit naar Ajax vertrekken.

17 juni 2019 om 22:58

Zou niet weten waarom hij niet naar Ajax zou gaan, duidelijke verbetering en financieel kunnen we wel met die Russen concurreren. Ik vond Vilhena altijd wel goed, het kan ook lekker zijn om een bijtertje op het middenveld er bij te hebben.

18 juni 2019 om 00:13

Duidelijke verbetering ten opzichte van? Want zoals FRGiooo al aangeeft heeft Ajax momenteel geen spelers zoals hij nodig en is er dus momenteel niemand die op een vergelijkbare manier speelt.

Serie A lijkt mij de beste competitie voor vilhena , Bij clubs als lazio/fiorentina/atalanta zou hij het niveau toch zeker niet omlaag halen op de middenveldposities ?

Krasnodar zou een mooie club zijn voor Vilhena om zich te ontwikkelen. Ze durven aanvallend te voetballen en hij krijgt daar ook de tijd om te wennen aan de speelstijl. Zou mooi voor de RPL zijn als het weer wat aandacht krijgt als Vilhena daadwerkelijk naar de Byki gaat.

Edit: Jammer, had al zo'n voorgevoel dat Feyenoord een bepaald bedrag zou willen wat Krasnodar niet bereid is te betalen, ook al hebben ze er wel het geld voor.

Bij Bosz in Leverkusen zou de beste keuze zijn denk ik

Nou, dat zijn ook niet de clubs waar je warm van wordt wellicht muv Betis. Kan ie Lainez ff heropvoeden. Maar dat is uiteindelijk ook een jojo club al hebben ze leuke namen tegenwoordig. Anders lekker in Rusland

Haha die foto; “Wanneer je hoort dat je 1,5 miljoen per jaar kan verdienen”

Als feyenoord niet hoefd bij te leggen direct laten gaan.

Naja prima toch? van geel had hem waarschijnlijk 100% onder zijn waarde laten gaan maar Sjaak Troost wilt harde knaken zien.

Ja joh. Nog ruim 2 maanden op de transfermarkt, maar Vilhena blijft wrs en zal volgend jaar transfervrij vertrekken.

18 juni 2019 om 17:28

Inderdaad erg voorbarig. Enig idee wat voor prijs Feyenoord voor Vilhena in gedachten heeft?

18 juni 2019 om 17:37

Ik denk dat ze een miljoen of 6-8 wel zouden accepteren. Maar denk dat je bij de juiste club wel gewoon 10-12 eruit kan halen. Hopen dat Troost dit kan regelen itt tot van Geel.

18 juni 2019 om 17:51

Oké dat valt best mee eigenlijk. Transfermarkt schat zijn waarde op 14 miljoen momenteel. Hopelijk weet Feyenoord er een mooi bedrag uit te slepen zodat er weer geinvesteerd kan worden.

18 juni 2019 om 18:28

Ja, maar er is natuurlijk ook een afspraak gemaakt onderling + een 1-jarig contract. Dat helpt de prijs ook niet omhoog haha.

18 juni 2019 om 18:54

Oh dus vergelijkbaar met Ziyech dan. Die zal ook voor een schappelijke prijs mogen vertrekken. Gezien de historie van Vilhena bij Feyenoord ook helemaal niet onbegrijpelijk dat ze deze afspraak gemaakt hebben.

Op een gegeven moment zal Feyenoord eieren voor z'n geld kiezen, volgend jaar loopt hij gratis weg.

Ik begrijp oprecht niet waarom deze jongen nog steeds niet weggekocht is uit Nederland. Even los van de situatie met zijn moeder. Voor die paar miljoentjes is het toch een mooie strijdlustige speler om binnen te halen? Staat Feyenoord er zo slecht op in het buitenland of zo? Ik begrijp er werkelijk niets van.

Vilhena moet lekker ergens in Duitsland, Engeland, Spanje of Portugal gaan spelen. Niet voor de centen kiezen. Want daarvoor ben je geen voetballer. Voetballen doe je voor je passie. Maar zulke jongens blijkbaar niet. Die hebben alleen maar dollartekens in hun oogjes.

Dat Vilhena niet tot volle bloei is gekomen mag Van Bronckhorst zich aantrekken, maar vooral al de leiding van de club. De situaties van en rond Feyenoord is helaas desastreuzer dan dat het lijkt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper50
R. HapsVerdediger52
B. NieuwkoopVerdediger50
M. SenesiVerdediger51
L. FerMiddenvelder50
S. BerghuisAanvaller56
B. LinssenAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

348 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Krasnodar 7 1 0 0
2019/2020 Krasnodar 20 2 8 1
2018/2019 Feyenoord 33 6 3 0
2017/2018 Feyenoord 33 11 3 0
2016/2017 Feyenoord 29 4 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Tonny Vilhena heeft mij veel goede verhalen verteld over Feyenoord’

Feyenoord haalde een paar weken voor het sluiten van de transferperiode met Uros Spajic zijn gewenste centrale verdediger binnen en de 27-jarige Serviër heeft inmiddels zijn eerste wedstrijd namens de Rotterdammers...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Barcelona wilde naast Frenkie de Jong, Clément Lenglet, Marc-André ter Stegen en Gerard Piqué met nog drie spelers verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren