Conflict Totti en ‘verbolgen’ AS Roma bereikt kookpunt met vileine reactie

Maandag, 17 juni 2019 om 21:25Tim Siekman • Laatste update: 21:10

Francesco Totti meldde maandag in een emotionele persconferentie dat hij AS Roma na 27 jaar gaat verlaten. De algemeen directeur haalde meerdere keren uit naar de Italiaanse club en daar is men niet blij mee in de Italiaanse hoofdstad. In een uitgebreid statement stelt de topclub dat men zich totaal niet kan vinden in het geschetste beeld van de clubicoon.

"Ze kenden mijn intenties en wisten wat ik wilde. Om eerlijk te zijn, wilden ze me nooit", zo stelde Totti onder meer over de clubleiding en eigenaar James Pallotta. "Ik werd buitengesloten bij iedere beslissing. In mijn ogen is Roma de belangrijkste club ter wereld. De huidige situatie bij de club maakt me treurig en irriteert me. Ik heb het voor Roma volgehouden, maar op gegeven moment realiseerde ik dat het geen zin had om aan te blijven met mensen die me niet wilden."

Bizarre e-mail onthult ‘chaos’ in kleedkamer en steekt AS Roma in brand

Lees artikel

Roma is 'verbolgen' en absoluut niet gediend van de harde woorden van Totti. "De club is erg teleurgesteld dat Francesco Totti de club verlaat en niet als technisch directeur aan de slag gaat. Na het vertrek van Monchi (in maart, red.) hebben we deze functie aan hem voorgelegd. Het is een van de belangrijkste posities binnen de club. We waren bereid om Francesco te helpen om, na een geweldige speler, ook een geweldige technisch directeur te worden."

De club zegt te begrijpen dat Totti moeite heeft om Roma na zoveel jaar te verlaten. “Maar we vinden ook dat zijn interpretatie van feiten en van beslissingen van de club erg inventief zijn en niet met de werkelijkheid corresponderen”, zo luidt het statement. Totti zou overigens volgens diverse Italiaanse media op weg zijn naar Sampdoria, dat graag in zee wil met de legende.


Poll

Verwacht jij dat Francesco Totti ooit terugkeert bij AS Roma?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door sirius)

Een vreemde situatie. Eerst uit hij ontzettende kritiek over het huidige beleid van de club om vervolgens de functie af te wijzen waarmee je het volledige sportieve beleid van een club uit kunt stippelen. Totti moet ook beseffen dat hij wellicht als voetballer een onsterfelijke status heeft in Rome, maar als directielid heeft hij werkelijk nog niets bewezen.

Daarom ben ik ook zelden een voorstander van het terughalen van clubiconen. Meer dan eens gaat het mis en meer dan eens zorgt dit voor een enorme imagoschade. Nu zal dat bij Totti wel meevallen, maar ik vind het nogal wat om zo van je af te slaan, terwijl je zelf nog niets hebt bewezen als algemeen- en technisch directeur.

17 juni 2019 om 21:42

@sirius
Totti heeft gewoon groot gelijk, Palotta ziet hem helemaal niet als technisch directeur maar als mascotte, een legende als Totti past daar terecht voor want hoe kun je jezelf bewijzen als je bevoegdheden alleen maar symbolisch zijn.

17 juni 2019 om 21:56

Maar hoe weten wij dat? Als we iets zeker weten gezien het uitgavepatroon is dat het geld bij AS Roma ze ook niet op de rug groeit. Het transferrecord staat vooralsnog op 26,5 miljoen euro voor N'zonzi en de meeste aankopen halen de 20 miljoen euro niet eens.

Je moet trouwens ook wel enorm idioot zijn als club om een oud-voetballer zonder technische ervaring ineens volledige zeggenschap zonder weerwoord te geven bij een relatief grote club als AS Roma.

17 juni 2019 om 22:26

26.5 miljoen euro transferrecord? Ik denk dat Schick de duurste aankoop is in de laatste jaren onder deze amerikkaan en dat is 42 miljoen euro! Over geld gesproken, het gaat erom hoe deze geld word besteed en dat is slecht, Schick 42, Defrel 25 etc voor matige spelers zoveel geld! Vorig seizoen 100miljoen in de CL gekregen waar is dat geld? In de eigenaar zijn zak ja! Roma hoefde vorig jaar niet te verkopen maar wat doen ze? Alisson weg bijv voor max 72 miljoen. Dat is wat de supporters dwars zit beloftes geven maar niks doen! Kijk zelf maar naar de selectie van 2 jaar geleden en nu. Salah, Alisson, Paredes, Nainggolan, Strootman, Rudiger, Emerson en nog zoveel andere naar deze selectie. Jij kan alles wel ontkennen maar dit zijn de feiten

17 juni 2019 om 23:36

Ballotta zit in de states terwijl het bij asroma kookt, zijn stadion plan staat op instorten. In London zit Baldini aan de touwen, de deals te bepalen. De Rossi weggestuurd. Totti stapt op. Monchi, de "dio del mercato" halverwege het seizoen weggestuurd. Chaos alom in Trigoria.

18 juni 2019 om 20:01

Aan die 42 miljoen euro zitten veel haken en ogen. Zelfs als hij dat uiteindelijk gaat kosten doet dat niets af aan mijn punt, namelijk dat Roma geen ongelimiteerde geldbron heeft en gewoon flink moet letten op de centen (in relatieve zin).

18 juni 2019 om 20:04

@lazio1900

En waar was de kritiek toen ze voor het afgelopen seizoen derde werden in de Serie A en de halve finale van de Champions League behaalden? Het gaat 1 jaar even niet wat men ervan verwacht en iedereen is zogenaamd ineens incapabel. Ondertussen vertrouwt iedereen blindelings op de woorden van een clubicoon zonder enige ervaring als algemeen- en technisch directeur van een relatief grote voetbalclub in Europa.

17 juni 2019 om 22:17

Er is al een andere TD bij Roma, Totti zou dus weer niks te zeggen hebben maar Patrici die over is gekomen van Torino. Totti haalt uit naar de eigenaar Pallotta en de rest, Baldini, Baldisoni en wie er nog allemaal bij horen en groot gelijk heeft hij. Niemand van de harde kern wilt Pallotta en nog blijft deze man bij Roma maar is hij er nooit. Hij ziet Roma gewoon als een bedrijf en wilt alleen maar winst maken. Elk jaar beloftes maar toch de beste spelers verkopen. En Totti als directeur was al bekend bij de vorige eigenaar Sensi, toen was deze contract al getekend. Pallotta moet Roma gewoon verkopen want Roma verdiendt dit niet! Een eigenaar die zijn eigen supporters fucking idiots noemt tsja.

17 juni 2019 om 22:21

En Totti is niet de enige die vertrokken is zijn nog veel meer vertrokken o.a. Monchi, Balzaretti etc. Niemand wilt gewoon samen werken met Pallotta en Baldini en dat is de waarheid, zachtjes gezegd zij verpesten de hele club gewoon!

18 juni 2019 om 20:05

En hoe weet je dat? Kom met een aantal feitelijke bronnen en ik ben geneigd je te geloven.

Ik begin er gewoon stteds meer en meer van te walgen. Tot anderhalf jaar geleden vond ik AS Roma 1 van de mooiste clubs van Italië, maar in de afgelopen 1,5-2 jaar heeft Roma zó veel charme voor mij verloren.... Ik vind het oprecht erg voor alle Romanisti om zo hun legendes die alles aan Roma gegeven hebben zo behandeld te zien worden.

17 juni 2019 om 21:37

Blijkbaar zit het toch anders in elkaar. Een goed paard is nog geen goede ruiter.

17 juni 2019 om 22:00

Mensen moeten emotie eens buiten beschouwing laten als het 't beleid van een club betreft. Totti moet nog enorm veel leren. Als je 'm dan toch klaar wil stomen voor een baan als technisch directeur, maak 'm dan eerst scout en promoveer hem vervolgens stap voor stap als blijkt dat hij goed presteert. Totti wil schijnbaar direct de hele hand in plaats van een vinger.

17 juni 2019 om 23:22

@Sirius
Ik denk met alle respect dat je te weinig verstand hebt van de serie A om dit te beoordelen, deze functie was al aan hem beloofd door Sensi voordat Palotta er was en sindsdien is hij alleen maar tegengewerkt. En als jij technisch directeur bent wil je daar natuurlijk de benodigde bevoegdheden hebben dat is niet meer dan logisch.

18 juni 2019 om 07:54

Daar zit zeker wat in, maar als je hem dan toch aanstelt moet je hem wel serieus nemen. Nu zat hij er alleen zodat de baas mooie sier kon maken met een clubicoon.

18 juni 2019 om 19:57

Met alle respect, maar ik denk dat jij te weinig kunt vertellen over mijn verstand om mij te beoordelen op nota bene m'n eigen mening. Als jij technisch directeur bent, moet je ook heel goed weten dat je de kennis, het netwerk en de ervaring hebt om een dergelijke functie uit te kunnen voeren en als je een fel oordeel over een club of z'n bestuurder hebt, moet je ook verdomd zeker weten dat je de feiten kent en niet de geruchten. Nu zeg ik niet dat ik de feiten ken, maar jij duidelijk ook niet. Dan getuigt het in mijn ogen van weinig respect om iemand ervan te betichten weinig verstand te hebben van de Serie A...

18 juni 2019 om 21:21

@sirius
Wow beetje licht geraakt, niet zo overgevoelig. Ik volg al ruim 35 jaar de serie A en probeer van alle in en outs op de hoogte blijven en niet alleen via de bekende roze krant, als Internazionale fan volg ik niet alleen mijn club maar ook de andere clubs en probeer ik ieder jaar 1 of meerdere wedstrijden mee te pakken maar zoals jij reageert weet je het blijkbaar beter, als ik dan jouw transferopmerkingen over Roma lees dan weet je het niet, maak je een typefout of vergis je je gewoon maar dat is zeker ook weinig respectvol....

19 juni 2019 om 12:55

Nee hoor. Ik vraag me alleen af waar de kritiek op het bestuur en Pallotta was toen ze in 2017-18 derde werden en in de halve finale van de Champions League stonden.

Deze man staat al sinds 2012 aan het roer bij de club. Verder vraag ik me af wat voor fout ik dan gemaakt heb. Ik zat alleen mis bij de vage constructie rond Schick. Dat doet echter niets af aan mijn punt dat AS Roma over het algemeen relatief bescheiden bedragen betaalt.

Waarom zou zo'n figuur uberhaupt nou een goede TD zijn? Omdat ie een groot netwerk heeft? Lijkt me dat je beter iemand kunt aanstellen met een opleiding op dit gebied/ervaring/specifieke kwaliteiten, ipv toevallig een clublegende. Was hetzelfde met Kluivert bij Psg, sloeg ook helemaal nergens op.

17 juni 2019 om 22:42

Snap ik ook nooit. Dat is zo amateuristisch aan de voetballerij. Hij kon goed tegen een bal trappen. Dat maakt je niet direct een groot trainer en met een bestuursfunctie heeft het al helemaal niets te maken.

Erg triest dit. Ik denk dat ik namens velen spreek als ik zeg dat ik de relatie tussen Totti en Roma de mooiste romance in de voetbalhistorie vind, hoewel ik niks met Roma heb. Op mij komt het over alsof Pallotta Totti enkel binnenboord wilde houden om zieltjes te winnen en dat Totti er begrijpelijkerwijs geen trek in heeft zich te laten lenen als etalagepop. Dit lijkt me echter een strijd die Pallotta niet kan winnen. Totti is de laatste God van het roemruchte Romeinse rijk.

17 juni 2019 om 22:05

Het klopt inderdaad dat Totti aan het lijntje gehouden is de laatste 2 jaar en nooit serieus genomen is.

19 juni 2019 om 12:59

Totti is waarschijnlijk gewoon op z'n ego getrapt. Natuurlijk is hij een paradepaardje. Wat had hij dan verwacht? Dat een club met het statuur van Roma iemand als Totti aanstelt vanwege z'n CV als technisch- en algemeen directeur en z'n brok aan ervaring in die functies? Natuurlijk niet. Zo'n iemand word aangesteld met oog op de toekomst en vanwege z'n reputatie bij de club als speler.

Zoals ik al in een eerdere post heb vermeld. Ik heb de 1.5 uur durende pers conferentie gezien en voor de mensen die Totti hier afschilderen als incompetent zou ik willen voorstellen , neem een spoed cursus italiaans en kijk de pers conferentie terug. Pallotta is de club Roma naar de afgrond aan het helpen. Hij wilt het karakter vam de club veranderen wat je simpelweg niet zomaar kan doen. Gaf eerder al als voorbeeld dat iemand bij Feyenoord de Kuip en het legioen weg gaat halen. Dat kan je niet maken want dat zijn net de dingen die Feyenoord maken wat het is. Hetzelfde geld bij As Roma, Roma word gemaakt door Romeinen waarvan Totti en De Rossi er 2 zijn. Hoe zij zijn behandelt tijdens hun afscheid en daarna is werkelijk echt te schandalig voor woorden.

17 juni 2019 om 22:37

Ik zou Roma wel uit dat stadion halen hoor. Net als Juve in een kleinere compacte arena.

17 juni 2019 om 23:20

Ze zijn sinds begin dit jaar bezig met t nieuwe stadion. Kan 50.000 man in. Google maar op Stadio della Roma.

17 juni 2019 om 23:33

Sinds dit jaar bezig met t nieuwe stadion, pardon? Pallotta heeft dit jaren geleden bekend gemaakt maar er is nog nooit een 100% akkoord gekomen van de gemeente, enige wat Pallotta wilt is dat stadion, waarom? Dan is Roma meer waard en kan hij hem voor meer verkopen! Geloof me niemand wilt dat stadion, al helemaal niet van hem! Uit je eigen zak bijna 2 miljard willen betalen aan een stadion maar aan spelers? Ho maar!

17 juni 2019 om 23:49

Als supporter zijnde wil je toch niet meer in t Stadio Olimpico spelen? Oud, sintelbaan en gedeeld met Lazio... Laat Palotta t dan verkopen aan iemand die wel hart voor Roma heeft. Ben je toch mooi van hem af en slechter kan t toch niet lijkt me...


Overigens heb je gelijk dat de bouw niet is begonnen; beginnen dit jaar, ergens februari, zijn de formaliteiten (eindelijk) afgerond.

18 juni 2019 om 00:14

Van mij hoeft dat stadion niet te komen, voel me thuis in het Olimpico, het kan allemaal beter ja maar liever daar dan in een stadion van een rot vent! Ik hoop elke dag wakker te worden met het nieuws dat Roma verkocht is maar helaas..

19 juni 2019 om 13:04

Hoezo is Totti slecht behandeld? Hij kreeg een functie waarvoor hij bij lange na nog niet de ervaring heeft bij een grote Europese club.

En wat moeten ze bij De Rossi doen? Het is duidelijk dat ze door moeten selecteren en dan kun je hem beter een transfer 'gunnen' dan hem af te zien takelen op de bank, terwijl hij ergens anders nog van waarde kan zijn.

Natuurlijk is het nooit leuk als er problemen zijn tussen culthelden en hun club, maar als club zul je soms harde beslissingen moeten nemen om weer stappen vooruit te zetten. Nu wil ik niet zeggen dat ik overal mee eens ben betreft AS Roma en Pallotta, maar de emotie speelt de hoofdrol in dit hele gebeuren en dat is zelden goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
F. BertiKeeper
P. BoerKeeper
D. BouahVerdediger
R. CalafioriVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

441 fans
Aanvaller, 44 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Olympique Lyon heeft Thiago Mendes, een aankoop van 22 miljoen euro in 2019, op de transferlijst geplaatst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren