Update: Maaskant tekent voor twee jaar: ‘De drive is terug’

Dinsdag, 18 juni 2019 om

Robert Maaskant keert als trainer terug in de Eredivisie, zo verzekert De Limburger maandagavond. Volgens de regionale krant wordt de vijftigjarige oefenmeester dinsdagmiddag gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van VVV-Venlo. Maaskant wordt bij VVV de opvolger van Maurice Steijn, die vertrokken is naar Al-Wahda.

Maaskant komt over van Almere City, waar hij sinds afgelopen maart als technisch directeur werkzaam was. Hij tekende destijds een contract tot de zomer van 2020 bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie, maar laat Almere nu alweer achter zich. Het is onbekend voor hoelang Maaskant gaat tekenen bij VVV; Raymond Ligbrets volgt de flamboyante oefenmeester als assistent naar De Koel.

Maaskant zal bij VVV de opvolger worden van Steijn. Laatstgenoemde maakte onlangs de overstap naar Al-Wahda uit de Verenigde Arabische Emiraten. Jurgen Streppel was aanvankelijk topkandidaat om Steijn op te volgen, maar nadat hij voor Al Jazeera koos, schakelde VVV direct over naar Maaskant.

De oud-verdediger was eerder in de Eredivisie als trainer actief bij Go Ahead Eagles, NAC Breda, FC Groningen, RBC Roosendaal en Willem II. Hij verdween na zijn vertrek bij Go Ahead in 2016 enige tijd uit de voetballerij, voordat hij afgelopen maart als technisch directeur neerstreek bij Almere City. Zijn dienstverband in het Yanmar Stadion blijft dus beperkt tot enkele maanden.

Update 18 juni 13.39 uur – Maaskant tekent voor twee jaar: 'De drive is terug'
Robert Maaskant is de nieuwe trainer van VVV-Venlo, zo melden de Limburgers dinsdag via de officiele kanalen. Raymond Libregts wordt als assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf. Beide trainers tekenen een contract voor twee seizoenen. Maaskant gaf eerder aan te stoppen als hoofdtrainer, maar komt dus terug op die beslissing. “Ik heb gemerkt dat ik de meeste lol heb in het werk als trainer", zegt hij op de clubsite. "Dan moet je niet halsstarrig vasthouden aan een eerdere beslissing. Bovendien is de drive om op het veld te presteren helemaal terug. En het is ook leuk om weer met Raymond Libregts samen te werken.”Gerelateerd

82 reacties (laatste reactie door rene2030)

ai als dit maar goed gaat komen . had eerder een Duitse trainer verwacht

17 juni 2019 om 21:49

Nou!! Ik heb hem bij Willem II aan het werk gezien en dat waren mijn moeilijkste jaren als fan van Willem Ii.
Alleen al als ik al terug denk aan het commentaar dat hij gaf na een verlieswedstrijd van Willem II destijds, lopen de rillingen nog over mijn rug.

Leuke trainer voor NAC en anders het liefst zo ver mogelijk weg hier vandaan. FC Sydney zou dan perfect voor hem zijn.

Zal Johan Derksen blij mee zijn.. Al met al weet ik niet wat ik hier van moet vinden, ik denk ook niet dat heel veel betere trainers dan Maaskant beschikbaar zijn voor VVV.

17 juni 2019 om 19:20

Maaskant is natuurlijk een enorme wijsneus, maar ik moet zeggen dat ik hem als trainer niet zo slecht vind. Bij zijn laatste clubs als trainer is hij niet aan het begin van het seizoen ingestapt, wat niet ideaal is. Met zijn clubs heeft hij toch wel goede dingen gedaan. Ik vind deze keuze van VVV niet zo gek

17 juni 2019 om 21:11

Haha, ik kan sowieso niet wachten dat heel Nederland weer over Maaskant heen gaat kotsen. Zijn arrogantie en zelfverheerlijking gaat iedereen binnen no time uit de neus komen. Past ook totaal niet bij een club als VVV.

Jarenlang goed beleid geboerd bij VVV, maar dit kan wel eens een dure misser gaan worden.

17 juni 2019 om 20:18

Maaskant deed het toch super met Rbc?

Nam z'n job bij Almere City dus toch niet zo serieus als dat hij omschreef ("mooi project bij een jonge groeiende club".

OT: Naast dat ik denk dat er weinig trainers zijn die de kunsten van Steijn kunnen overtreffen bij Vvv, vraag ik me af of er geen betere trainers beschikbaar waren?

Steijn naar Al Wahda? Okee bijzondere keuze.

17 juni 2019 om 21:03

Money talks; een miljoen voor een seizoen, of iets in die orde van grootte, is moeilijk te weigeren

18 juni 2019 om 02:50

Inderdaad. 2 jaartjes cashen en daarna weer terug naar Nederland voor een mooie club. Ik snap Steijn volkomen!

Het kampioenschap lijkt beslist. Welkom terug kroonprins.

Ik vind Maaskant eerlijk gezegd overrated als trainer en ik vind zijn arrogante uitstraling absoluut niet passen bij VVV. Ik zie hem zelfs als tegenpool van Steijn en ik vraag me ten zeerste af of zijn persoonlijkheid wel aansluit bij de club en het team wat er afgelopen seizoen stond. Daarnaast; wat heeft hij in zijn trainersloopbaan nou gepresteerd? Jammer dat VVV voor hem is gegaan, ik zie ze dit besluit later in het seizoen nog wel betreuren.

17 juni 2019 om 18:49

Ja Jesus ze maken het ook niet makkelijk. Denk ik te weten welke trainer als eerste ontslag gaat krijgen aankomend seizoen, stelt VVV Maaskant aan!

17 juni 2019 om 18:55

Ik durf daar best geld op in te zetten hoor !

17 juni 2019 om 21:26

Dan ga ik dat ook doen haha!

17 juni 2019 om 18:50

Hij heeft volgens mij een paar jaar succesvol gewerkt bij RBC. Volgens mij 2 keer gepromoveerd, daar dankt hij ook de status kroonprins aan. Heb hem echter na RBC geen goede dingen als trainer zien doen.

17 juni 2019 om 18:52

Inderdaad, maar zijn tweede periode bij RBC was hij mede verantwoordelijk voor de vernieling van de club..

17 juni 2019 om 18:55

Hij is volgens mij in Polen kampioen geworden en volgens mij in Wit Rusland heeft hij het aardig gedaan. In NL paar keer gepromoveerd, volgens mij een prima trainer, zeker voor Vvv.
Echter valt het mij op dat hij nooit zijn contract uitdien, gevoelsmatig zit hij maximaal 1-1,5 jaar op een optie waarnaar hij weer op de trein spingt.

17 juni 2019 om 19:24

@lwd12

Als jij Europees voetbal met NAC halen in 2009 niet als goed ding ziet, dan wordt het voor veel trainers lastig om iets goed te doen. Ook bij Willem II een keer 10e geworden en de bekerfinale gehaald. Ik ga hem geen wereldtrainer noemen, maar hij heeft buiten RBC ook nog wel andere resultaten neergezet.

17 juni 2019 om 20:29

Dan bij deze excuses want dit succes is mij ontgaan. Ik weet dus wel dat RBC goed was, maar verder ken ik hem alleen als trainer van NAC (degradatie) Willem2 en FC Groningen. Dat waren geen succes verhalen.

17 juni 2019 om 18:50

Toevoeging: ik heb het even opgezocht en hij laat bij veel ploegen een spoor van vernieling achter alvorens hij de meeste dienstverbanden of wordt ontslagen of op non-actief wordt gezet óf zijn contract niet wordt verlengd, zijn grootste prestaties zijn het behalen van de EL met NAC, finale van de beker met Willem II en kampioen van Polen met Wisla. Actief als trainer sinds midden jaren 90', ik vind het al met al vrij treurig.

17 juni 2019 om 19:00

EL halen met nac? Dat is een van de grootste prestaties ooit in het voetbal.

17 juni 2019 om 19:01

Haha wel een ander tijdperk natuurlijk, 2007..

17 juni 2019 om 19:30

@rijnstad

Je noemt zelf de resultaten van Maaskant op. Vindt jij dat bij elkaar opgeteld echt treurig voor een trainer? Qua resultaat doet ie het niet veel slechter dan Fred Rutten die ook niet verder komt dan een bekertje uit 2002. Dit heeft met beter materiaal mogen werken. Een Gertjan Verbeek doet het ook niet veel beter met beter materiaal. Of wat te denken van John van de Brom? Hebben die allemaal zoveel meer bereikt dan in hun trainerscarriere? Maurice Steijn die naar verschillende clubs kon heeft ook een mindere staat van dienst.

17 juni 2019 om 19:35

Ja dat vind ik, in 24 jaar tijd bij alle clubs waar hij heeft getraind zijn contract of niet uitgediend, of ontslagen of niet verlengd. Ik vind dat veelzeggend, kennelijk hebben clubs het snel met hem gehad (om een reden) of heeft hij het snel met clubs gehad. Daarnaast gedraagt hij zich als een toptrainer en dat vind ik buitengewoon storend. Als analist bij Langs de Lijn doet hij het prima en kan me voorstellen dat hij in een technische functie bij een relatief kleine club als Almere ook prima presteert, maar daar had hij het wat mij betreft bij moeten houden.

17 juni 2019 om 20:22

Kom op zeg. Een 5e plek bij NAC. 10e en bekerfinale bij Willem II. 2 keer kampioen eerste divisie met RBC . Kampioen in Polen. Dat kun je toch echt niet matig noemen. Als 7e met NAC matig is , hoe moet je dan alle coaches die voor en na hem kwamen bij NAC noemen....totale amateurs ?

17 juni 2019 om 20:19

Nu moet ik zeggen dat ik ook geen fan van hem ben. Maar werd hij geen 3e met NAC? Dat was wel een prima prestatie. Net als bij RBC enkele jaren erin te blijven hè.

17 juni 2019 om 21:50

Dat was Ernie Brands volgens mij

De kroonprins is terug. Mooi figuur.

Voor m'n gevoel klopt deze combinatie niet. VVV Venlo staat (bij mij in ieder geval) bekend als een sympathieke club en nu heb je daar de enigsinds arrogante Maaskant. Ook voetballend ben ik niet helemaal van hem overtuigd, zijn laatste periode bij NAC was alles behalve overtuigend.

Ik hoop voor VVV dat dit een succes wordt. Hebben vorig jaar verrast en dat met goed voetbal. Maar nu krijgen ze een arrogante kwal voor de groep en verwacht geen positieve uitkomst.

Niet verwacht, benieuwd wat Maaskant kan brengen bij VVV!

Dit biedt perspectief voor de kansen van de mede-degradatie kandidaten!

Niet verwacht en ben er niet blij mee. Snap ook echt niet hoe je bij deze naam komt. Ik zie het nu somber in. Past totaal niet bij VVV.

Hoe moet je dit diplomatiek zeggen? Verrassend? Ik had dit absoluut niet verwacht. Vind het, gezien de resultaten in het verleden, geen geweldige keuze.... maar goed, dat zijn geen garanties...

We hebben de eerste potentiële degradant! Nee hopen dat hij gaat verrassen maar ik zie het nog niet zo snel gebeuren

Yes. Eindelijk... Maaskant terug in de ED. Wat heb ik hem gemist. De eeuwige kroonprins van de NL trainers. De filosoof. Maak je maar op Ajax en PSV en natuurlijk Alle sportjournalisten. Had hem wel de bondscoachschap gegund mocht Koemand naar Barca gaan.

Ongelooflijk. Wat een wanbeleid om deze man in dienst te nemen. En dan Libregts als assistent. Degradatie kansen in Venlo nemen gelijk toe.

17 juni 2019 om 19:25

Libregt vind ik nog niet eens zo slecht, maar Maaskant gaat het seizoen niet afmaken. Past daar totaal niet

Valckx wat bega je hier een blunder. Maaskant-effect is na een paar maanden uitgewerkt. Dan kotst iedereen hem uit. Tsjonge jonge dit gaat een zwaar seizoen worden ondanks de prima aanwinsten tot nu toe.

17 juni 2019 om 19:26

Ben ik ook bang voor. Had gehoopt op Jans, past veel beter als persoon bij de club

Maaskant was toch gestopt? die wilde geen trainer meer zijn....

Hoe krijgt deze vent met zo weinig prestaties toch altijd weer een baan in de eredivisie?

17 juni 2019 om 19:32

Het gaat om beeldvorming. Zo heeft Max Huiberts ook de naam een goede TD te zijn, terwijl zijn aankopen zelden het team daadwerkelijk sterker maken. Die werd nog bijna naar Feyenoord geschreven. Op een incidenteel succes kun je als trainer heel lang teren in de voetballerij.

Sympathieke kerel. Ik mocht hem 20 jaar geleden een keer interviewen . En hoewel het een kleine site was waar ik voor werkte nam hij alle tijd . De laatste jaren wat veel de management boeken in gedoken en dat wilt hij graag laten blijken . Of de combinatie met VVV daarom helemaal de juiste is....

prima trainer toch?

RBC
Maaskants trainersloopbaan in het betaalde voetbal begon bij RBC Roosendaal. Hij werd de held van deze Brabantse plaats omdat hij ervoor zorgde dat de ploeg promoveerde naar de Eredivisie. Hij bleef een aantal jaar bij de club, met een korte onderbreking van een half jaar in 2002 waarin hij Go Ahead Eagles trainde. Door zijn succes met RBC werd hij destijds als een jong talent in het trainersgilde gezien, wat hem de bijnaam 'de Kroonprins' opleverde.

Willemii
In 2004 ging Maaskant naar Willem II. Na een tiende plaats in het eerste seizoen vielen de resultaten tegen. Wel werd de finale van de Knvb beker bereikt, waarmee Europees voetbal werd veiliggesteld. Op 21 november 2005 ontsloeg de club Maaskant, mede door een teleurstellende zeventiende plaats in de competitie. Maaskant werd opgevolgd door technisch manager Kees Zwamborn.

Rbc/mvv
Op 5 januari 2006 werd bekend dat Maaskant weer trainer was geworden van RBC Roosendaal. Hij volgde daarmee Dolf Roks op, die een dag daarvoor was ontslagen. Op 26 maart 2007 werd Maaskant door de directie van RBC na aanhoudend slechte resultaten op non-actief gesteld. Rob Meppelink volgde hem op. Op 5 april van datzelfde jaar werd Maaskant gepresenteerd als de nieuwe trainer van Mvv. Maaskant tekende voor een jaar, met een optie voor nog twee jaren.

NAC Breda
In februari 2008 tekende Maaskant een contract bij NAC Breda. In de zomer van 2008 volgde hij Ernie Brandts op, die in de reguliere competitie van het seizoen 2007/2008 knap derde was geworden met Nac. Alhoewel dit hoge verwachtingen met zich meebracht, wist NAC in de beginfase van het seizoen onder Maaskant mee te doen om de koppositie van de Eredivise.
Uiteindelijk dwong Maaskant met NAC Breda op 31 mei 2009 plaatsing voor de Europa League af

Wisla Krakow
Op 21 augustus 2010 vertrok Maaskant met onmiddellijke ingang naar het Poolse Wisła Kraków. Hij tekende hier een contract voor twee seizoenen. In zijn eerste seizoen werd Maaskant met Wisla kampioen van de Ekstraklasa. Op 7 november 2011 werd Maaskant ontslagen bij Wisla. Hij zou dit seizoen ondermaats presteren

Texas Dutch Lions
In april 2012 werd Maaskant hoofdcoach van de Texas Dutch Lions FC, die dat jaar voor het eerst meededen in de USL Premier Development League. Na twee wedstrijden gecoacht te hebben, tekende Maaskant op 23 mei 2012 een contract voor een jaar als trainer van FC Groningen. Het snelle vertrek was mogelijk vanwege een clausule in zijn contract

FC Groningen
Op zondag 24 juni, toen FC Groningen begon aan de voorbereiding, stond Maaskant voor het eerst voor de groep.

Op zaterdag 15 november uitte Maaskant zijn onvrede over een niet gegeven vrije trap aan FC Groningen tijdens een thuiswedstrijd tegen Vvv. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük uit Haarlem kwam hierop over 40 meter naar de oefenmeester toegerend en toonde hem een blauwe aanvoerdersband met de woorden "respect". Gözübüyük refereerde hiermee aan de afspraken die in het voetbal waren gemaakt om meer respect voor elkaar te tonen. Dit alles naar aanleiding van de gewelddadige dood twee weken eerder van grensrechter Richard Nieuwenhuijzen. Maaskant vond het een toneelstukje van de scheidsrechter, terwijl laatstgenoemde in zijn commentaar aangaf dat respect naar aanleiding van de dood van Nieuwenhuijzen niet slechts één week hoefde te duren. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond gaf een aantal dagen later aan de actie van Gözübüyük "niet zo handig" te vinden. Minister Edith Schippers (vvd) roemde de actie van de scheidsrechter uit Haarlem juist.[4]

Op maandag 11 maart 2013 maakte FC Groningen bekend het eenjarige contract met Maaskant niet te zullen verlengen. De club bezette op dat moment (na 26 speelronden) de elfde plaats op de ranglijst. Maaskant beloofde bij zijn aantreden aanvallend en attractief voetbal, maar die belofte kwam zelden uit[5]. FC Groningen eindigde het seizoen als zevende in de Eredivisie.

Dinamo Minsk
Op vrijdag 14 juni 2013 tekende Maaskant een contract voor 1,5 jaar bij Dinamo Minsk, op dat moment de nummer vijf uit Wit-Rusland[6]. Op 4 december 2013 gingen beiden uit elkaar nadat het team als derde geëindigd was

Columbus Crew
Op donderdag 9 januari 2014 tekende Maaskant een contract bij Columbus Crew als assistent- en veldtrainer.

NAC Breda
Op 2 januari 2015 tekende Maaskant opnieuw een contract bij NAC Breda, deze keer tot het eind van het lopende seizoen. Hij kreeg als opdracht mee om de club te behouden voor de Eredivisie, maar slaagde hier niet in. NAC eindigde als zestiende in de reguliere competitie en was daardoor veroordeeld tot de play-offs. Na winst op VVV-Venlo verloor de club over twee duels van Roda JC Kerkrade, dat in het tweede en beslissende duel in Breda met 2-1 zegevierde na verlenging. Maaskant maakt na afloop bekend zijn ontslag aan te gaan bieden aan de clubleiding. Na drie dagen kwam hij terug op deze beslissing, onder meer nadat tientallen supporters bij hem op de stoep hadden gestaan. NAC wilde ook met hem door en gaf hem in juni een nieuw contract tot medio 2016.[8] Maaskant begon echter stroef aan het seizoen 2015/16. Na negen speelronden bezette NAC de zesde plaats op de ranglijst van de Eerste divisie. De club stelde hem daarop op 6 oktober 2015 definitief op non-actief. Zijn opvolger was Marinus Dijkhuizen.

GA Eagles
Maaskant werd op 25 maart 2017 aangesteld als trainer bij Go Ahead Eagles. Daar volgde hij de ontslagen Hans de Koning op. Go Ahead Eagles stond op dat moment op de achttiende en laatste plaats in de Eredivisie. Het lukte Maaskant niet om Go Ahead in de Eredivisie te behouden. Hij won zijn eerste wedstrijd, op zondag 2 april in Enschede tegen FC Twente (1-2), maar verloor de zes daaropvolgende duels, met als dieptepunt de 8-0 nederlaag tegen de latere landskampioen Feyenoord. De ploeg eindigde als laatste in de Eredivisie en op 7 mei 2017 degradeerde het naar de Jupiler League.

Almere City Fc
Op 24 maart 2018 werd Maaskant aangesteld als technisch directeur bij Almere City FC. Dit werd gezien als opvallende keuze omdat Maaskant had aangegeven dat hij na zijn ontslag bij Go Ahead Eagles aan de slag te gaan als ondernemer

Kijk iemand die de eredivisie weer iets meer kleur geeft. Ik kan dit wel waarderen. Succes daar in Venlo..

Valckx en Maaskant kennen elkaar nog uit Krakow. Dat verklaard veel. Al vindt ik Maaskant absoluut niet bij VVV passen.

Past daar toch helemaal niet...ben benieuwd. Kan wel eens slecht uitpakken. Is geen trainer waar spelers harder voor gaan lopen in ieder geval..

Niet de trainer waar ik, en denk ik, de meerderheid van de VVV supporters op hadden gehoopt. Past op het eerste oog totaal niet bij de club. Arrogant en niet iemand die bewezen heeft rustig jarenlang bij een club kan bouwen. Maar als Stan Valckx vindt dat hij op dit moment de beste keuze is dan heb ik daar alle vertrouwen in. In 2011 en 2014 heeft Valckx hem ook al gevraagd om trainer te worden bij VVV. Toen had Maaskant geen interesse. Steijn trouwens ook niet in 2014, maar is daar later op teruggekomen. Verder leek Streppel de eerste keus te zijn, maar die vertrok ook naar de zandbak. Dan blijft er niet veel over aan beschikbare trainers. Te duur Luhukay of Van t Schip of geen interesse Jans. Dan kom je uit bij onervaren trainers maar daar kiest VVV dan blijkbaar nu niet voor. We gaan het zien of dat verstandig was.

Sterkte VVV. Maaskant is een vaag persoon. Redelijk trainer maar er moeten meerdere zijn.

Maaskant en Valckx kennen elkaar. Zonder Valckx stond VVV nu onderin de KKD, dus als Valckx zegt dat Maaskant geschikt is dan is dat zo want Stan is de Man! En ik lach iedereen hier uit als VVV aankomend jaar play-offs EL haalt.... En dan mag Maaskantje na een jaar weer terug naar Almere City want dan wil iedereen wel trainer worden en net VVV Europa in!

Als een club eigenlijk niet iemand weet voor de positie van trainer, of kan vinden, komt men altijd weer uit bij Maaskant. Verschrikkelijke man met zijn interviews.

Zo'n slechte trainer is Maaskat toch niet? Lijkt mij een prima trainer om VVV in de Eredivisie te houden komend seizoen.

Maaskant is gewoon een prima kerel, alleen zijn grote probleem is dat zijn ego zo nu en dan stevig in de weg zit.
Valckx kent hem natuurlijk van zijn tijd in Krakow waar ze samen samen werkten.
Maaskant moet nu alleen het zelfde gaan presteren als Steyn en dat laatste zal niet gemakkelijk worden.

Jezus mensen we hebben het hier wel nog steeds over VVV he? Een club die onder leiding van Valckx langzaam probeert te groeien. We zijn nog steeds elk jaar opnieuw potientieel degradant en ook Steijn was nooit zo’n succes geweest zonder Valckx, want laten er nu niet doen alsof er onder Steijn nou zo attractief gevoetbald werd. Dus nu gewoon verder bouwen aan een team dat weet 13e kan worden met iets beter voetbal en hopelijk ooit weet normaal gras.... en als Stan zegt dat we dat met Maaskantje gaan doen dan is dat zo!

Eerlijk is eerlijk, ook ik heb het angst-en-beven en het wat-gaat-dit-worden gevoel. Aan de andere kant is Maaskant er toch redelijk in geslaagd om regelmatig resultaten te behalen met "kleinere" ploegen. Wie zal het zeggen, misschien is de wat (laten we het netjes zeggen) meer extraverte aanpak van Maaskant precies wat VVV nodig heeft om een volgend stapje te kunnen zeggen. Toen Maurice Steijn 5 jaar geleden aangesteld werd, was ik vast ook niet de enige die een wenkbrauw optrok zo van "wat moet die ons gaan brengen". En nu wil iedereen hier een standbeeld voor deze topper oprichten om zijn prestaties (dik en dik verdiend!) te eren. Het kan dus raar lopen, en wat mij betreft geef ik Maaskant een (natuurlijk o de Venlose nuchtere terughoudende "eerst-zien-dan-geloven" manier) de kans om te bewijzen dat de keuze voor hem de goeie is geweest. Dat hebben "we" met zijn allen met Steijn ook gedaan en die heeft dat waargemaakt op een manier waar we alleen maar van konden dromen.

En dan is er nog de "Valckx"-factor...

Als er één ding is dat Stan Valckx bewezen heeft in de laatste jaren is het wel dat hij zonder de realiteit uit het oog te verliezen (financiele restricties, spelersmentaliteit, inzicht in de markt, handelen naar mogelijkheden en meer van al dat) goeie, doordachte en onderbouwde keuzes kan maken als het gaat om spelers die interessant voor VVV (kunnen) zijn. Zijn opgebouwde netwerk is dik en dik in orde. En samen met Marco Bogers (td) en tot voor kort Steijn zijn er eigenlijk bijna alleen maar zeer functionele spelers aangetrokken. De enige kleine zeperd (al heeft hij niet veel kansen gehad) is misschien Axel Borgmann afgelopen seizoen geweest. De rest heeft in meer en maar af en toe in mindere mate een heel erg acceptabel rendement opgeleverd. Het verdere handelen van Valckx en Bogers (als misschien wel beste voorbeeld Penny Mlapa, optie lichten voor max 8 ton, en Besiktas nu al 2,1 Miljoen zien bieden) is ook geruststellend vertrouwen wekkend. In dat licht gezien zou men hun twee waarschijnlijk wat meer vertrouwen moeten geven met de aanstelling van Robert Maaskant als trainer. De algemene denk- en handelwijze van deze twee is slim en realistisch dus ze zullen niet zomaar voor deze trainer gekozen hebben. Valckx kent Maaskant bovendien uit zijn Poolse periode waarin ze erin geslaagd zijn om kampioen te worden. Valckx moet toen wat in Maaskant gezien hebben, en er daardoor nu vertrouwen in hebben dat hij VVV verder kan brengen. En Valckx zou inmiddels (meer dan) genoeg credits opgebouwd moeten hebben om initieel vertrouwen te hebben in deze keuze. Bovendien heb ik het nog niet eens over Raymond Libregts gehad die in het kielzog van Maaskant de nieuwe assistent-trainer gaat worden. Deze man tovert een glimllach op het gezicht van iedere Koel-bezoeker van mijn leeftijd in de herinnering van hem als vaste basisspeler in de gouden periode midden jaren 80 onder Jan Reker toen we 2x achter elkaar 5e in de eredivisie werden, en op een haar na europees voetbal misten. Ook dat schept hoop.

Robert Maaskant is iemand die onderbuikgevoelens bij veel mensen naar boven haalt, en ja ook bij mij. Maar Robert, jong,doe het.... laat zien dat alle azijnzeikers het weer eens mis hebben en maak ons trots! Je hebt clubs zat gehad, en je weet hoe je succes kunt behalen. Ja de sociale media is weer "oogkleppen" negatief over je, en ja ook ik heb (nog) mijn reserveringen, maar grijp je kans en maak jezelf en iedereen van ons trots!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Vitesse00
Voor de complete stand: Eredivisie

18 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
Juventus heeft van Internazionale een hogere vraagprijs te horen gekregen voor Mauro Icardi dan Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren