Totti geeft schop na: ‘Ik zou een speler van Ajax hebben gehaald’

Maandag, 17 juni 2019 om

Als het aan Francesco Totti had gelegen, dan droeg Hakim Ziyech nu het shirt van AS Roma. Dit blijkt uit de persconferentie die de clubicoon maandag gaf bij zijn plotselinge afscheid, zonder dat de naam van Ziyech daadwerkelijk werd genoemd. Bronnen dicht bij de club melden echter dat Totti het wel degelijk over de Ajacied heeft. De oud-aanvoerder, die de afgelopen twee jaar als directielid fungeerde, kan zich niet langer vinden in het beleid van de Serie A-club en voelt zich onder de huidige eigenaar James Pallotta niet langer gewenst in het Stadio Olimpico.

Totti opperde herhaaldelijk de naam van de Ajax-middenvelder. De overige directieleden zagen echter meer heil in de komst van Javier Pastore, die uiteindelijk voor ongeveer 25 miljoen euro werd overgenomen van Paris Saint-Germain. “Ik noem geen namen, uit respect”, wordt de vertrokken bestuurder tijdens het persmoment geciteerd door diverse Italiaanse media. “Ik kwam net terug van vakantie, toen ik door de clubleiding gevraagd werd naar mijn mening over een bepaalde speler. Daarop antwoordde ik dat die speler (Pastore, red.) op dit moment niet goed zou zijn voor AS Roma.”

“Eusebio Di Francesco (toenmalig trainer van AS Roma, red.) speelde in een 4-3-3-systeem. Maar deze speler past niet in dat systeem en had in zijn carrière al duizenden blessures gehad. Dus ik gaf mijn mening: we moesten een andere speler halen”, voegt Totti daaraan toe. Zijn advies werd in de wind geslagen, want de door hem negatief beoordeelde Pastore werd verkozen boven Ziyech. De Romeinse club haalde in de persoon van Justin Kluivert wel een andere speler op bij Ajax.

Totti is een groot bewonderaar van Ziyech en baalt er nog steeds van plan dat zijn suggestie nooit serieus is overwogen. “Ik zou een speler van Ajax hebben gehaald. De andere directeuren zeiden dat ik altijd zeurde, dat ik problemen veroorzaakte, terwijl zij degenen waren die mij om mijn mening vroegen. Ik had inderdaad een andere keuze gemaakt, maar ik weet zeker dat hij de juiste keuze was geweest.”


Poll

Denk jij dat Hakim Ziyech een betere aanwinst voor AS Roma was geweest dan Javier Pastore?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door costa rica)

Ach.. is achteraf makkelijk praten, Ziyech speelde zijn beste seizoen ooit en Pastore was bij Palermo een geweldenaar, dus indien je die fit krijgt heb je een topspeler die het al heeft laten zien in de Serie A.

17 juni 2019 om 17:02

@juvetino

hij was dit seizoen idd geweldig maar in dat seizoen onder Bosz speelde hij ook echt geweldig in de Europa League. natuurlijk wel tegen een iets mindere tegenstand maar nog steeds tegenstand van een vrij hoog niveau

17 juni 2019 om 17:09

Pastore was ook bij PSG uitstekend, 265 wedstrijden, 45 goals en 59 assists dat zijn cijfers vergelijkbaar met Ozil en Rakitic. Hij stond altijd ietwat in de schaduw van Ibrahimovic en Neymar, maar die gozer kan geweldig goed voetballen, die is echt niet te min voor een club als Roma.

Nou zal je me niks negatiefs over Ziyech horen zeggen, ik vind t een topper die in mijn ogen hoger dan Roma aankan, maar dit was ws de keus tussen een bewezen speler uit de wereldtop versus een onzekere relatief jonge aankoop. Vergeet ook niet dat Roma al een hoop ervaring kwijt was en overliep van de talenten, oa Kluivert van datzelfde Ajax, je kan moeilijk het hele team vullen met gokjes.

Ik vind t ook ietwat makkelijke kritiek, vorig jaar stond Roma bijna in de CL finale, kwam dat dan ook door dat o zo beroerde transferbeleid? Na 1 beroerd jaar komen de messen tevoorschijn en zijn alle goede transfers weer vergeten. Volgend seizoen staat Roma wellicht weer gewoon top 3 en/of wint de EL (hun selectie is er sterk genoeg voor), en dan is alles weer hosanna.

17 juni 2019 om 22:05

@Hangover96 Klopt, men schildert Ziyechbineensbaf als de verlosser. De keuze voor Pastore was zo gek nog niet. Hij heeft een goede trackrecord in Italie en bij PSG. Men praat alsof Javier er geen kut van kan. Ik had destijds ook voor Pastore gekozen. Totti heeft echter wel gelijk dat het systeem hem minder ligt maar goed dat was aanpasbaar. Ziyech is niveau: Dortmund, Atlético, Spurs in mijn ogen ... men kan hem een club hoger dan Roma toedichten maar goed die moeten hem dan ook willen hé. Velen zijn al voorzien van een spelmaker.

als een creatieve speler als Totti je zo graag wil hebben en je zo goed vind, zegt dat zeker wat over de kwaliteiten van Ziyech die imo vaak nog redelijk onderschat word als het gaat om het kunnen slagen bij een grote buitenlandse club

17 juni 2019 om 18:09

Eerst zien dan geloven, Pastore is al een bekende naam in de voetbalwereld dus de keuze was niet eens zo raar want Pastore is nog altijd een kunstenaar aan de bal. Dat was hij niet alleen in de L1, overduidelijk een betere competitie dan de ED, maar ook in de CL waar Ziyech pas dit jaar echt schijnt en Ziyech speelde ook nog eens matig op het WK (heel Marokko niet alleen hij)... Zoals hier boven al staat, makkelijk praten achteraf van Totti maar het was eigenlijk gewoon een logische keuze. Voor hetzelfde geldt had Ziyech, wat ik natuurlijk niet hoop, zijn been gebroken en lag hij hele jaar in die lappenmand dan is het ook weggegooid geld.

18 juni 2019 om 00:28

Ziyech is ijzersterk die speelt het liefst elke wedstrijd en is ook niet blessure gevoelig. Het mooie van ziyech is dat hij de type speler is die uit zijn verf komt tege in grote wedstrijden.

17 juni 2019 om 21:06

Valt wel altijd op dat Ziyech voorstanders, denk dat Japie daar ook onder valt, zo ongelofelijk lang verongelijkt blijven doen. Alsof de hele boze buitenwereld tegen Ziyech is. Ja hij heeft wel kritiek ontvangen zoals iedereen in het leven. Maar de tendens is inmiddels toch dat hij op een uitzondering na in Nederland op handen wordt gedragen, het gros is lyrisch over zijn kwaliteiten en ziet hem zomaar slagen in de top. En tuurlijk blijft er af en toe iemand kritisch, maar dat zijn echt uitzonderingen. Dus laten we niet doen alsof hij onderschat of ondergewaardeerd wordt want dat is gewoon achterhaald Japie.

17 juni 2019 om 21:47

De kritiek op Ziyech is dat hij vaak balverlies heeft, in een team dat speelt op balbezit.

Maar goed risico in zijn spel nemen is nou eenmaal zijn grootste motor en vaak is de kritiek wel heel ongefundeerd en klagerig (maar dat gebeurt bij elke speler, in dit land).

Ajax gaat hem nog zwaar missen als hij weg gaat, meer dan De Ligt en De Jong.

Steek die maar in je zak Hakim! Achteraf blij dat Roma Ziyech niet gehaald heeft, voor zowel Ajax als hemzelf. Vermoed dat die nu, na een geweldig seizoen zowel op nationaal als internationaal niveau, naar nog een betere club verkast dan AS Roma.

17 juni 2019 om 17:27

Verwacht ik ook wel. Denk dat hij naar een hele mooie club in de Premier League gaat. (Liverpool, Arsenal, Man United) Heeft aangetoond het hoge tempo aan te kunnen en zowel aanvallend en verdedigend zijn bijdrage kan leveren. Heeft die stap natuurlijk ook verdiend.

Ziyech en Pastore. Lijkt me toch een vrij makkelijke keuze. Pastore was geweldig bij Palermo, maar dat is onderhand al tig jaar geleden, terwijl Ziyech het hoogste niveau in zijn carriere heeft aangetikt. Het kraakt en piept daar in Rome, heb ik het gevoel....

17 juni 2019 om 17:04

Vorig seizoen was het echt geen gekke keuze om Pastore boven Ziyech te verkiezen.

17 juni 2019 om 17:11

Natuurlijk wel man, kom op. Ziyech was ook vorig seizoen al veel completer. Pastore behoort een beetje tot het uitstervende ras van echte "10". Je moet gewoon inhoud hebben in het huidige voetbal. Ziyech heeft die slag wel geslagen

17 juni 2019 om 17:22

Maar voor de lange termijn ook geen hele doordachte keuze vind ik. Pastore speelde weinig bij Psg. Roma speelt met een hele drukkende tactiek en Pastore staat er wel om bekend weinig te belopen in een wedstrijd. Een beetje a la Pereiro. Het is niet dat ze het niet willen, het zit gewoon niet enorm in ze.

Prima als je daar op kan spelen. pereiro heeft ook flink uitgeblonken bij PSV en Pastore kreeg genoeg vrijheid bij Palermo om daar uit te blinken. Maar het past totaal niet het idee van AS Roma.

17 juni 2019 om 17:30

Meer dan 250 wedstrijden en betrokken bij ruim 100 doelpunten je snapt niet dat Roma zo'n koekenbakker contracteert 🤔

17 juni 2019 om 18:18

Nou "inhoud"?

Het gaat erom dat het hedendaagse voetbal gewoon geen 10's meer kennen. Dat komt omdat elk middenvelder tussen de 5 a 10 km moet lopen, elke wedstrijd.

In Zuid-Europa zou het nog wel kunnen en zou een 10 bij een club als As Roma perfect passen.

17 juni 2019 om 17:09

Het was vorig seizoen waar dit over ging? Niet dit seizoen. En Pastore was veel goedkoper dan Ziyexh

17 juni 2019 om 17:20

Dus je koopt een speler enkel kijkend naar zijn prijs?

Ik begrijp wel dat Totti ervoor kiest om te vertrekken. Als je een belangrijke functie binnen de club krijgt, is het wel zo fijn als je mening op prijs wordt gesteld. Anders kan je hem beter niet aanstellen. Je ziet ook wel vaak bij Amerikaanse eigenaren dat ze zich gaan bemoeien met voetbalzaken(of ze stellen een zakenman die dat doet) terwijl ze er (vaak)niet veel verstand van hebben.

Makkelijk praten achteraf. Je weet nooit hoe het gaat lopen vooraf en Pastore was een veel goedkopere optie die zich al meerdere malen had bewezen op hoog niveau, i.t.t Ziyech

17 juni 2019 om 17:18

Het punt is dat Pastore niet in het systeem past en daarbovenop constant geblesseerd is.

17 juni 2019 om 17:21

Wanneer is het dan een geschikt moment om je gelijk in deze te halen? Achteraf vindt jij schijnbaar te makkelijk, maar als hij vooraf naar buiten was getreden met dat Ziyech een betere optie was had hij onnodig Pastore die net binnen was beschadigd en schreef hij een zojuist aangetrokken speler af.

Los van het feit dat Pastore het voordeel van ervaring en goedkoper had. Daarintegen had Ziyech weer als voordeel dat hij de laatste seizoenen altijd fit is geweest, veel drang heeft om zichzelf te bewijzen, in het systeem past en qua leeftijd langer mee kan dan Pastore. Het is maar net welke voordelen je belangrijker vindt. Pastore kwam al jaren niet meer in de buurt van de 30 competitiewedstrijden in een seizoen, Dat was vast niet omdat ie fysiek in orde was.

Als je 4-3-3 speelt moet je er ook de spelers voor halen. Het gebeurd wel vaker dat clubs spelers haalt zonder te kijken of ze in het systeem passen , die spelers worden puur gehaald omdat ze het bij hun vorige club goed deden...

17 juni 2019 om 17:22

Pastore heeft jarenlang bij PSG gewoon 433 gespeeld?

17 juni 2019 om 19:35

Blijkbaar bond Totti hem niet goed genoeg in het system passen en was hij daar ook jarenlang basis klant?

Ik ben blij dat Ziyech het niet is geworden, heb nog een stille hoop dat hij blijft.
Vergeet niet dat hij nog steeds in de groei zit, hij is afgelopen seizoen beter geworden, verdedigt nu ook mee en dat was toch zijn tekortkoming.
Waar je met hem wel mee te maken hebt, is als hij niet lekker in zijn vel zit, het wel gelijk te merken is!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Juventus3611
3.Lazio3321
4.Cagliari2912
5.AS Roma2911
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. KolarovVerdediger154
E. DžekoAanvaller156
G. ManciniVerdediger141
N. ZanioloMiddenvelder143
Pau LópezKeeper140
J. VeretoutMiddenvelder131
J. KluivertAanvaller123
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.

436 fans
Aanvaller, 43 jaar

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Juventus wil Ivan Rakitic graag naar Turijn halen in de winterstop. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren