Ajax incasseert enkele miljoenen met verkoop Daley Sinkgraven

Maandag, 17 juni 2019 om

Daley Sinkgraven gaat spelen voor Bayer Leverkusen, zo melden de Duitsers maandagmiddag via de officiële kanalen. De 23-jarige linksback annex middenvelder verkast voor naar verluidt circa vijf miljoen euro en heeft een vierjarig contract getekend bij die Werkself. Sinkgraven treft in Duitsland goede bekende Peter Bosz, die in het seizoen 2016/17 de leiding had bij Ajax.

Sinkgraven sloot zich in januari 2015 aan bij Ajax, dat circa zeven miljoen euro betaalde aan sc Heerenveen. Onder toenmalig trainer Frank de Boer werd Sinkgraven vooral gezien als middenvelder, maar onder Bosz werd hij omgeturnd tot linkervleugelverdediger. Bosz zei afgelopen februari nog dat de voormalig jeugdinternational als linksback de absolute wereldtop kan bereiken.

‘Een complete aanfluiting op die positie, dit is Ajax, geen NEC of Willem II’

Lees hier ons verhaal over het mislukte huwelijk tussen Daley Sinkgraven en Ajax.Lees artikel

Sinkgraven kampte gedurende zijn tijd in Amsterdam met veel blessureleed. De vleugelverdediger, die door de aanwezigheid van onder anderen Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez weinig perspectief had bij Ajax, kwam in vierenhalf jaar niet verder dan 86 duels voor de landskampioen. Sinkgraven lag nog tot volgend jaar zomer vast in de Johan Cruijff ArenA, maar de Duitse club heeft dus besloten dit contract af te kopen.

“Daley Sinkgraven is een technisch zeer begaafde speler. Met zijn spelintelligentie en voetballende kwaliteiten past hij goed in ons team. Bovendien kent Daley de spelopvatting van onze trainer Peter Bosz al, aangezien ze samen succesvol hebben samengewerkt bij Ajax”, laat technisch directeur Simon Rolfes optekenen. Sinkgraven omschrijft zijn overstap als een ‘spannende en motiverende kans om voor een Duitse topclub te spelen’: “Leverkusen is al jarenlang een van de beste clubs van de Bundesliga. Ik kijk uit naar deze competitie en natuurlijk naar deelname aan de Champions League.”


Poll

Een goede aankoop van Bayer Leverkusen?


Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door eddie.s.)
17 juni 2019 om 17:31

Een omgeturnde back die gewoon niet goed genoeg was op het middenveld. Later bleek, ook niet op de back positie. Dat we daar nog 5 mil voor ontvangen is echt te mooi

17 juni 2019 om 17:47

Sinkgraven is goed, let maar op gaat goed spelen in Duitsland.

17 juni 2019 om 20:34

Ben benieuwd naar je motivatie. Als je het in de eredivisie niet red hoe dan in de Bundesliga

17 juni 2019 om 23:00

Hoezo niet gered? Wat mij bij staat speelde hij regelmatig als hij fit was. Alleen door blessures heel veel gemist. Als hij in Duitsland komend seizoen fit blijft zie ik hem genoeg wedstrijden spelen en uiteindelijk zelfs basisplaats afdwingen. Ben alleen bang dat hij door blessures het niet gaat redden.

17 juni 2019 om 17:36

Was meer dan een goede back-up speler. Kan op meerdere posities spelen. Bij afwezigheid van Nico stond hij gewoon zijn mannetje.

Mooie stap voor Sinkgraven en een mooi bedrag voor Ajax, maar ik weet eerlijk gezegd niet of Sinkgraven het zal redden bij Bayer Leverkusen.

Bosz zal hem waarschijnlijk wederom als linksback gaan gebruiken en ik zie geen linksback in Sinkgraven. En voor de mensen die komen dat hij prima inviel in de wedstrijd tegen Juventus als linksback: ja, hij viel goed in en hield zich goed staande, maar in mijn ogen heeft Sinkgraven niets van een linksback.

Bij Ajax zag ik geen toekomst in hem als hij als linksback moest spelen, maar als middenvelder zag ik het wel in hem zitten en persoonlijk vind ik het toch wel jammer dat hij het niet als middenvelder heeft waargemaakt.

Sinkgraven heeft echt een hele goede techniek en inzicht en als hij zich de afgelopen jaren bij Ajax goed ontwikkeld zou hebben, dan zou hij denk ik qua niveau momenteel niet veel schelen met Ziyech.

Zowel Ziyech als Sinkgraven hebben echt een hele goede techniek en inzicht. Sinkgraven is dan wel weer een stuk lichtvoetiger dan Ziyech, al is Ziyech ook best wel lichtvoetig en wendbaar. Ziyech is ten opzichte van Sinkgraven fysiek dan wel weer wat sterker.

Maar ik hoop voor Sinkgraven dat hij het goed zal doen bij Leverkusen. Dit is in ieder geval een prachtige stap voor hem.

17 juni 2019 om 17:56

Op het middenveld gaat hij met Havertz, Aranguiz, Baumgartl en Bender niet heel veel spelen ben ik bang. En op linksback heeft hij Wendell voor zich, maar ik denk dat hij een hele goede squadspeler gaat zijn, juist omdat hij veelzijdig is.

17 juni 2019 om 18:17

Bender speelt meestal op de back-posities. Demirbay is ook nog gekomen dat is wel echt een topper. Die gozer van Dinamo Zagreb lijkt ook nog te komen. Dus het middenveld is inderdaad sterk bezet. Ik denk dat Sinkgraven ideaal als back-up is omdat die op meerdere posities kan spelen. Bovendien heb je met Wendell maar een echte linksback.

17 juni 2019 om 20:07

Ik dacht dat Weiser de vaste RB zou zijn nadat Henrichs vertrokken is. Bedoel je Olmo van Dinamo, of is er een andere speler van Dinamo die al zo'n hoog niveau haalt?

17 juni 2019 om 22:57

Hoezo is 5 miljoen een mooi bedrag voor Sinkgraven, het is evengoed 2 miljoen verlies ten opzichte van zijn afkoopsom van Heerenveen (7 miljoen)

Zonde, vond het altijd toch een prima speler, kon best een basisspeler worden.

17 juni 2019 om 17:34

Met de komst van Lisandro is zou hij 3e linksback worden. Bosz is altijd gechameerd geweest van Sinkgraven dus de kans dat hij bij Leverkussen gaat spelen acht ik groter.

17 juni 2019 om 18:50

Het was een prima talent, maar door verschillende omstandigheden is het er noooit uitgekomen.
Ajax doet wat ze moet doen; doorselecteren en ruimte maken in de selectie.
Sinkgraven heeft er niets (meer) te zoeken.

Bijzondere aankoop, dit zal er 1 voor de breedte zijn. Zie in hem echt geen toegevoegde waarde.

17 juni 2019 om 17:43

Bosz vindt dat ie tot de wereldtop kan uitgroeien. Dan wordt hij niet gehaald voor de breedte lijkt me

17 juni 2019 om 17:44

Wat Bosz vindt mag Bosz houden. Hij kan zoveel vinden, maar of hij echt gelijk gaat krijgen... Ik zou me geld er niet op zetten.

17 juni 2019 om 18:02

Bosz zegt niet dat hij het al is maar dat hij het "kan" worden. Gehaald voor de breedte. Hij kost "maar"5 mln dus ze nemen een gokje. Hij is op meerdere posities inzetbaar dat telt dan mee. Nu kan bosz ook doorslaan in zijn eigenwijsheid vb bij Westermann.

17 juni 2019 om 18:17

In dat standpunt staat Bosz waarschijnlijk wel (bijna) alleen. Bosz kan het dus wel vinden, maar vooralsnog wijst niets erop dat Sinkgraven uit kan groeien tot een speler in de wereldtop.

Ik zie Sinkgraven eerlijk gezegd niet slagen bij Leverkusen, niet op het middenveld en ook niet op de back-positie. Sinkgraven kan niet verdedigen en Leverkusen is niet dermate consistent en dominant dat hij daarmee weg blijft komen. Als middenvelder is hij kwalitatief minder dan Havertz, Aranguiz, Baumgartlinger en Bender.

17 juni 2019 om 19:12

Westermann? Hoezo. Bosz heeft m laten vallen als een steen. Nee zo eigenwijs is hij nu ook weer niet.

Zonde dat Daley het bij Ajax nooit heeft kunnen waarmaken. Ik heb altijd vertrouwen in hem gehad, en nogsteeds, maar met name door blessureleed heeft hij een behoorlijke achterstand in zijn ontwikkeling opgelopen. Top zal het denk ik nooit meer worden. Wel blij dat we nog een flink deel van zijn aankoopbedrag terug zien nu.

17 juni 2019 om 17:37

Aan de andere kant is deze jongen pas 23!?!!? Ik vind dat wij soms te hard hierover zijn. In Turkije, Italie of England zijn ze hier veel realistischer in. Gewoon nog een youngster en we moeten hem niet vergelijken met de frenkies etc. Ik bedoel hoeveel daarvan komen nou langs.

Zie deze jongen onder bosz (indien hij fit blijft) zeker slagen. Let maar op hij gaat op de plek van brandt spelen (concurrent demirbay

17 juni 2019 om 17:53

Ik ben het helemaal met je eens. Het probleem is natuurlijk wel dat hij van glas is, heeft aan de lopende band blessures gehad; hij was meer aan het revalideren dan dat hij tot de wedstrijdselectie behoorde. Maar goed, wellicht dat andere omgeving en training hem goed doet, blijft een prima voetballer en hij heeft altijd een uitstekende mentaliteit gehad ondanks zijn tegenslagen.

17 juni 2019 om 18:00

Dat ligt ook aan het land. In Italia en Turkije krijg je weinig tot geen kansen als je 17 bent, in Nederland ben je als je goed genoeg bent ook oud genoeg, en wordt iedereen veel vroeger in het diepe gegooid. Een jeugdspeler van 22 die in Italia niet is doorgebroken is geen probleem, in Nederland ben je dan al relatief oud. Nederland is een van de tien jongste competities in Europa, dat is mede door deze reden.

17 juni 2019 om 18:11

Dat ligt uiteraard ook aan de noodzaak, spelers spenderen hun topjaren doorgaans niet in Nederland, dus zitten we hier ofwel met de jeugd ofwel de afbouwers.

Hoop dat hij onder Bosz weer opbloeit. Is zeker geen slechte speler maar heeft gewoon geen plek meer bij Ajax

Ben benieuwd hoe die het gaat doen. Voetballen kan die wel, zag je ook weer bij Juve uit. Het is er alleen niet altijd helemaal uit gekomen, ook omdat die bij Ajax niet het volle vertrouwen kreeg. Bosz heeft volgens mij wel vertrouwen in hem. Dus hoop dat hij het goed gaat doen.

Prima deal lijkt me voor Ajax, zie alleen nou niet echt wat Peter Bosz met hem moet bij een ploeg als Bayer. Lijkt me niets meer dan een breedte aankoop.

17 juni 2019 om 17:34

Nouja als Bosz in hem een potentiele wereldtopper ziet op linksback, dan is het niet gek dat hij hem de kans wil geven bij Bayer. Zou ervan opkijken als Bosz een breedteaankoop haalt die al tijden geen wedstrijdritme heeft. Dan kun je beter voor een zekerheidje gaan, lijkt mij.

17 juni 2019 om 18:19

5 miljoen is voor Leverkusen ook weinig geld, helemaal met het behalen van de Champions League. De breedte moet vooruit. We hebben maar 14 a 15 goeie spelers in de selectie zitten. Tot dusver alleen Brandt vertrokken. Met Diaby, Sinkgraven en Demirbay 3 spelers er voor teruggehaald waarvan Demirbay absoluut zal gaan spelen. Verder nog die gozer van Zagreb erbij, dat betekent dat Odegaard waarschijnlijk naar Ajax zal gaan.

Voor iedereen het beste lijkt me. Hoe zit het trouwens met inkomende transfers, ik las laatst dat de RVC pas wil kopen als er verkocht word? Ik mag toch hopen van niet, al is Sinkgraven natuurlijk al vervangen door die nieuwe Argentijn.

17 juni 2019 om 17:33

De selectie wordt zonder verkopen natuurlijk heel groot. Je krijgt ontevrede spelers, een salarishuis dat op het budget drukt en eigen jeugd dat niet de kans krijgt. Dat soort dingen moet je gewoon voorkomen.

Jammer, maar ik wens hem ontzettend veel geluk en speeltijd toe. Met een centrum met Van Dijk en De Ligt zie ik hem ook graag in Oranje als aanvallende back.

Speelde tegen Juventus nog een dijk van een wedstrijd. Door de komst van Martinez lijkt de linksbackpositie met Tagliafico, Martinez en eventueel Blind overbezet. Het is goed dat hij een nieuwe stap maakt in zijn loopbaan, hij heeft twee seizoenen geleden in de Europa League in duels met Legia Warschau, Kopenhagen en vooral Schalke laten zien dat hij het niveau van de Europese subtop ook als linksback aankan. Ben benieuwd of hij die lijn kan doortrekken bij Leverkusen. Had hem stiekem nog wel een interessante vervanger voor De Jong gevonden, net als De Jong draait hij ook makkelijk weg, heeft hij rust aan de bal en is hij snel en technisch begaafd. Denk dat hij misschien toch de spelintelligentie en het fysiek miste.

17 juni 2019 om 17:40

Dijk van een wedstrijd is natuurlijk overdreven. Ik vond hem soms wel wat nerveus en onrustig ogen. Lijkt me verder totaal ongeschikt als vervanger van Frenkie. Twee andere voetballers waar Daley niet het overzicht heeft voor die positie. Het is eerder een aanvallende middenvelder of vleugelspeler.

Stel je eens voor. De Duitse mentaliteit en arbeidsethos gekoppeld aan de techniek en wendbaarheid van Sinkgraven. Dan heb je gewoon een extreem goede voetballer rondlopen. Ik hoop voor Daley (en Leverkussen) dat het een schot in de roos is.

Mooie stap voor Daley. Aan de ene kant denk ik dat hij het op de positie van Schöne erg goed had kunnen doen, maar aan de andere kant zit ons middenveld al erg vol. Succes Daley!

Leuk voor Daley en ook geen aderlating voor Ajax. Prima zo.

Prima gehandeld door Ajax. Uiteindelijk 'maar' 2 miljoen verlies (exclusief salaris etc.)
Een typische Ajax aankoop voor het 'goede' beleid eigenlijk. Natuurlijk spelen blessures ook een grote rol, want voetballen kan hij wel. Desondanks verwacht ik weinig van hem in Duitsland. Staat al heel lang stil in zijn ontwikkeling en als je bij Ajax eigenlijk niet speelt, wat doe je dan bij Bayer Leverkusen?

Sinkgraven bedankt voor de bewezen diensten, als linksback heb ik je ook nooit gezien als velen. Als middenvelder was het misschien nog gelukt, maar dat betwijfel ik ook. Wat ik wel super knap vond, is dat hij zo sterk inviel in de Champions League. Ik hoop dat hij slaagt in Duitsland, met Bosz heeft hij in iedergeval een trainer die in hem geloofd.

Leuk voor Sinkgraven man, mooie carriere toch.
Heeft het goed gedaan uit tegen Juve en kan best lekker ballen hoor, maar met Nigo en Lissandro is hij derde keus.
Blijf het een speler met potentie vinden, maare ja dit lijkt een goede optie

Jammer... vond Sinkgraven een mooie speler. Denk dat hij de kwaliteiten heeft om het daar, als hij niet weer geblesseerd raakt, helemaal te maken.

Geloof er niets van dat hij bij Bosz een basisplaats gaat veroveren, ze hebben daar al Wendell lopen die ik toch een paar klasse beter inschat. Echter als reserve is het een prima gast nooit zeiken en zelfs in de Championsleague stond hij zn mannetje. Dus ik had hem proberen te behouden als ik Ajax was, maar goed 1 jaar contract en 5 mln voor zon speler is prima.

De grootste vijand van Sinkgraven is z'n eigen lichaam. Deze jongen was zo vaak geblesseerd. Gun hem deze transfer en hoop dat hij z'n steentje kan bijdragen bij Leverkusen.

Ik vind het erg jammer dat hij zoveel blessureleed heeft gehad de laatste jaren, het was een uitstekende voetballer. Ik wens hem veel succes bij Bayer Leverkussen, ik hoop echt dat hij het daar goed gaat doen!

Met zijn handelingssnelheid vond ik hem eigenlijk de spelers die op Frankie de Jong zijn positie ging spelen. Jammer, had hem graag nog een seizoen zien spelen voor Ajax. Op de back vond ik hem wel te zwak. Het kiezen van positie was hij niet goed in verdedigend.

Heeft alleen maar geld gekost dus. Totaal overbodige aankoop toendertijd voor zoveel geld.

Ik vond het een hele goede zet toen ze hem bij Heerenveen weg plukte, speelde erg goed toen.
Zijn langdurige blessure heeft hem uiteindelijk bij Ajax waar veel concurrentie is zijn plek gekost.
Toch nog een hele mooie transfer naar een grote club in Duitsland en ik gun het hem van harte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

66 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 22 juli
Aron Winter is in beeld als assistent van John van 't Schip bij Griekenland, als laatstgenoemde daar wordt aangesteld als bondscoach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren