Jonge aanvaller laat Ajax achter zich voor het ‘Arnaut Groeneveld-proces’

Maandag, 17 juni 2019 om

Venitchio Sint verruilt Ajax deze zomer voor NEC, zo bevestigt hij in gesprek met Ajax Showtime. De achttienjarige aanvaller speelde afgelopen seizoen in de Onder-19 van de Amsterdammers, maar was daar niet altijd een vaste waarde. Om die reden stelt Sint dat het voor zijn ontwikkeling de beste keuze is om Ajax na negen jaar te verlaten.

“Ik denk dat het voor mij beter is om de stap te maken om zo ergens het eerste te bereiken en mezelf te ontwikkelen tot een betere speler. Dit seizoen ben ik aan veel minder speelminuten gekomen dan in de jaren die ik ervoor bij Ajax heb gespeeld. Dat is de reden waarom ik vertrek”, geeft Sint te kennen. De aanvaller had bij Ajax kunnen blijven, maar koos desondanks voor een nieuwe uitdaging.

“Het is een keuze van Ajax en mij geweest. Tijdens het eindgesprek zeiden ze dat een stap naar een andere club voor mij het beste zou zijn”, stelt de aanvaller, die zijn nog prille loopbaan vervolgt bij NEC. In Nijmegen sluit hij in eerste instantie aan bij de Onder-19. Sint neemt een voorbeeld aan Arnaut Danjuma Groeneveld, die in 2016 een stap terug deed door van PSV naar NEC te vertrekken. Na twee jaar in Nijmegen verdiende hij een transfer naar Club Brugge. “Het Arnaut Groeneveld-proces. Dat is het doel en daar gaan we voor. Dat hebben ze mij voor geschetst.”

Sint baalt niet echt van zijn vertrek bij Ajax, waar hij sinds 2010 in de jeugdopleiding speelde. “In het begin wel een klein beetje, maar daarna is het snel weggevaagd uit mijn hoofd. Ik dacht meer aan mezelf dan aan wat andere mensen denken of vinden. Ik heb veel geleerd, veel mooie trips gemaakt en door Ajax heb ik ook het Nederlands elftal gehaald. Ik heb me ontwikkeld als voetballer en daar ben ik Ajax dankbaar voor. Ik ben blij dat ik bij een club als Ajax heb mogen voetballen, dat blijft me altijd bij.”


Poll

Snap jij deze keuze van Venitchio Sint?


Gerelateerd

12 reacties (laatste reactie door palko)

Tja, hij kan wel wat. Is zeker geen toptalent ofz maar haalt niet maximale eruit. Laatst ook een feature op nummer van Sevn Alias onder zijn artiestennaam, is volgensmij ook neefje van Sevn Alias dus is niet heel verrassend, kan nog best degelijk rappen ook imo. Lijkt wel iemand die niet leeft voor het voetbal, gaat graag uit en drinkt dan ook, doet geregeld ballonnen etc en is daarom ook voor einde van seizoen al 'geschorst' door Ajax. Maakte seizoen enkel af als leerling aan de School van de Toekomst om zijn jaar te halen (of examen, lijkt me stuk logischer maar weet niet zeker). Als speler heeft hij heel veel snelheid, fysiek in orde en als je het simpel doet houden kan hij zijn rol echt wel invullen. Vraag hem alleen niet om in kort positiespel mee te doen.

17 juni 2019 om 19:59

@wolterx Allerlei aannames op basis van? 'Lijkt wel iemand die niet vvoor het voetbal leeft' hoezo die insinuatie? Omdat ie figureert in de clip van zijn neef? Ik zeg niet dat hij een engel is maar dit is wel heel kort door de bocht. Ajax is naar mijn mening heel snel met het wegsturen van 'lastige' jongens. Zie al die jongens die ze jaren later weer terug willen kopen: Bergwijn, Elia, Promes en zo kan ik nog wel even doorgaan ... nogmaals ze zijn geen lieverdjes maar met een selectie vol brave ideale schoonzonen win je de oorlog ook niet.

Deze speler komt veel te kort voor betaald voetbal, overigens ook voor top amateurs. Hij denkt overigens zelf dat hij wel bij Liverpool hoort maar dat ter zijde. Totaal geen kritisch zelfbeeld en realiteitszin

17 juni 2019 om 14:17

Je kent hem, of?

17 juni 2019 om 14:28

Nou idd. Het klinkt alsof Xajacfa net door Sint gedumpt is en even moet luchten

Ontopic: opzich wel goede stap voor een speler die (nog) niet goed genoeg is voor het eerste van Ajax. Dit is niet voor elke voetballer weggelegd, maar een cariere bij clubs als Nec is ook niet niks.

17 juni 2019 om 14:23

Hoe weet jij dat?

17 juni 2019 om 21:49

Gasten roepen maar wat op basis van wat ze voorgeschoteld krijgen ... bovenste comment staat ook bol van de aannames.

Je zou verwachten dat Sint een transfer naar Spanje zou maken.

17 juni 2019 om 16:33

@redbaron, gaat helaas niet door. Hij heeft de boot gemist....

Ik hoop niet dat hij net als Sanniez voor sinterklaas gaar spelen.

Ach al die haat reacties hier. Deze jongen komt schijnbaar te kort voor Ajax 1 (net als ikzelf en alle reaguurders hier. Dan rest ons toch niks anders dan hem succes te wensen en voor hem te hopen dat hij het ergens anders geweldig gaat doen? Zuurpruimen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.NEC00
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

0 fans
18 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax U19 10 0 1 0
2018/2019 Jong Ajax 0 0 0 0

In de wandelgangen

Maandag 22 juli
Arsenal heeft een nieuwe poging gedaan om Wilfried Zaha los te weken bij Crystal Palace. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren