Rentree lonkt voor Ferdinand: ‘Ja, ik heb erover gelezen en ik heb hem gebeld’

Maandag, 17 juni 2019 om

Voor Rio Ferdinand lonkt een rentree bij Manchester United. De clubicoon van the Red Devils wordt door de Engelse kranten genoemd als een van de voornaamste kandidaten om de eerste sportief directeur te worden. Ferdinand heeft de berichtgeving meegekregen en ervaart het als vleiend om genoemd te worden. Hij heeft al contact opgenomen met vicevoorzitter Ed Woodward om te vragen wat er klopt van de geruchten.

"Ik heb sinds mijn vertrek altijd contact gehouden met Ed. We hadden altijd al een goede verstandhouding", vertelt Ferdinand, die tussen 2002 en 2014 op Old Trafford speelde. "Ik heb hem niet gezien tijdens wedstrijden. Ons contact verloopt telefonisch en soms zoek ik hem op in Londen, als ik daar ben." In gesprek met de BBC stelt de oud-international dat hij geen 'afwachtend type' is. "Ik heb erover gelezen in de krant en ja, ik heb hem gevraagd wat die functie precies inhoudt."

"Ik ben heel open en Ed is ook eerlijk naar mij toe. Manchester United zal vanzelf besluiten wanneer ze iemand aanstellen voor die functie", vervolgt de veertigjarige Engelsman, die nog geen bestuurlijke ervaring heeft. "Als ze met mij in gesprek willen, dan komt dat vanzelf. Het is leuk om voor zo'n belangrijke functie op de lijst te staan van zo'n prestigieuze club. Als ik word gebeld, zal ik ze daarvoor bedanken. Maar als ik niet word gebeld, slaap ik nog even goed."

Manchester United is op zoek naar een sportief directeur om samen met trainer Ole Gunnar Solskjaer te werken aan de invulling van de selectie voor komend seizoen. Volgens The Sun is de club op zoek naar een kandidaat met een aanzienlijke staat van dienst, die goed contact heeft met de zaakwaarnemers van 'alle topspelers'. Eerder werd ook Edwin van der Sar genoemd als kandidaat, maar de huidige algemeen directeur van Ajax ziet een vertrek niet zitten.


Poll

Zie je in Rio Ferdinand een goede sportief directeur?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door gloryunited)

Zou een goeie zet zijn naar mijn mening. Rio lijkt erg goed met het sociale aspect en is erg geliefd. Tevens heeft hij ook wel een goeie financiële feeling lijkt het. Denk dat veel spelers wel naar Rio zouden luisteren.

17 juni 2019 om 10:04

Ja maar heeft hij de juiste voetbalfilosofie, denkwijze over voetbal en meedogenloosheid? Hij wilde Ole hebben en al alleen daarom denk ik dat hij ongeschikt is, je begrijpt er helemaal niets van als je Ole wilde als hoofdtrainer op basis van 10 potjes waarin er vaak met geluk werd gewonnen ondanks erg matig voetbal.

17 juni 2019 om 11:46

Heeft hij een strategie en speelwijze voor ogen. Weet hij de de jeugddoorstroming erop af te stemmen.. kan hij het team op de juiste manier en op de juiste plekken versterken. Kan hij goed onderhandelen... dit lijken mij zaken die relevanter zijn voor een Sportief Directeur dan of hij 'geliefd' is.

Ben benieuwd wat hij klaar gaat spelen. Ken zijn kwaliteiten op dit gebied niet. Weet wel dat hij mentaal ijzersterk is en een motivator.

Haha mislijdend als je de titel leest.. denkt dat vele met mij denken dat RF weer de kicksen aan gaat trekken!

17 juni 2019 om 11:50

Nou nee dat dacht ik niet, gevalletje logisch nadenken.

Lijkt me dat ze iemand met een groot netwerk zoeken en die weet hoe de onderhandelingen met clubs, makelaars en spelers werkt. Weet niet of het handig is om dan iemand aan te stellen die daar nog geen ervaring mee heeft.

17 juni 2019 om 14:05

Ferdinand heeft wel een groot netwerk.

Lol dat is toch meteen ook het grote probleem bij Man U. Geen verantwoordelijke hebben die weet welk spelers er nodig zijn en die kennis heeft van het spelletje e.d. Zitten daar bedrijfsmensen en eigenaren die denken het te weten en continue maar wat spelers halen terwijl er helemaal geen duidelijk visie is. Elk trainer die gehaald wordt krijgt dan een speler, coach gaat weg en Man U zit met spelers die ze helemaal niet nodig hebben om weer terug te keren naar de top.

Lijkt me dus totaal geen slim plan dit. Het is een enorme gok om Rio op zo'n positie te zetten zonder enige noemenswaardige ervaring. Het kan goed uitpakken, maar dat kan ook finaal mislopen. Lijkt me beter om een ervaren rot in het vak binnen te halen waarvan je weet dat hij de kwaliteiten lig heeft om bepaalde spelers aan te trekken en keihard kan onderhandelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

Engeland
59 fans
Verdediger, 41 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Napoli hoopt een transferclausule van 180 miljoen euro op te kunnen nemen in een nieuwe verbintenis voor Fabián Ruiz. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren