‘Voor Raiola is zijn portemonnee het allerbelangrijkste, voor De Ligt niet’

Maandag, 17 juni 2019 om

Matthijs de Ligt gaat Ajax de komende maanden naar alle waarschijnlijkheid verlaten, maar het is nog altijd onduidelijk voor welke club hij kiest. Paris Saint-Germain, Barcelona en Juventus lijken de grootste kanshebbers op zijn handtekening. Volgens diverse buitenlandse media heeft PSG inmiddels de beste papieren om de negentienjarige aanvoerder van Ajax in te lijven. Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou is er in ieder geval van overtuigd dat De Ligt met Mino Raiola als zaakwaarnemer de beste deal krijgt.

Naar verluidt heeft De Ligt verschillende aanbiedingen op zak. “De Ligt bepaalt het uiteindelijk wel zelf, maar Raiola zorgt er altijd voor dat hij de absolute hoofdprijs krijgt voor zichzelf en de speler”, legt Mossou uit bij FOX Sports. “Als een club als Barcelona niet kunnen matchen met het bod wat er ligt van bijvoorbeeld Paris Saint-Germain of Juventus, waar Raiola net iets meer ingangen heeft, dan heeft Barcelona pech. Zo werkt het in die wereld.”

De Ligt heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij Barcelona een mooie club vindt om voor te spelen. Mogelijk gaat hij zijn maatje Frenkie de Jong achterna naar het Camp Nou. Mocht het zover komen, dan zal Barça de aanbieding voor De Ligt in de buurt moeten laten komen met die van Paris Saint-Germain. “Volgens mij denken we daarin ook wat romantisch, dat we denken dat hij liever naar Barcelona gaat uit sentiment. Maar als dat verschil zes miljoen euro salaris per jaar is, dan gaat dat denk ik echt niet gebeuren.”

Tafelgenoot Hans Westerhof denkt dat het verschil in salaris voor De Ligt niet heel veel zal uitmaken. “Ik denk dat Raiola van belang is omdat hij de keuzemogelijkheden groter maakt. Voor Raiola is zijn portemonnee het allerbelangrijkste, maar voor De Ligt niet”, aldus Westerhof. Mossou denkt daar anders over. “Het is een heel spel natuurlijk. Raiola beheerst dat als geen ander, maar als het verschil heel groot is komt er niet zo snel een deal. Dan kan je Barcelona een leuke club vinden, maar dan komt die deal er niet zo snel.”Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door janh)

Zeg nou eerlijk, de gemiddelde vz’er zou voor 100 euro per maand, 1200 euro al van werkgever wisselen. De Ligt moet kiezen tussen een verschil in salaris van 6 miljoen.

17 juni 2019 om 09:38

Denk het niet hangt vanaf hoe leuk je huidige plek is. Het zou wel leuk zijn om erachter te komen.

17 juni 2019 om 13:28

Het is natuurlijk ook wel een verschil of je het geld goed kan gebruiken of dat je al multi-miljonair bent. Voor iemand die 10 miljoen kan gaan verdienen is het makkelijk om 14 miljoen af te slaan dan voor iemand die 2500 eu verdiend per maand en naar 3700 eu kan gaan!

17 juni 2019 om 21:23

Verschil van 40% niemand weigeren. Helemaal al niet omdat de andere aanbiedingen afkomstig zijn van ploegen die voor kampioenschap en potentiële winnaars van CL En als je dan ook nog eens doe 4m x 5jaar doet, lever je dus 20m aan inkomsten in. En waarom word in deze gezegd dat het alleen Raiola te doen is om de centen. Uit eindelijk bepaald de ligt waar die gaat spelen. Daar gaat een Raiola niks aan kunnen doen. En mensen die de Ligt of welke andere speler direct uitmaken voor geldwolf. Het is kwestie van vraag en aanbod.

17 juni 2019 om 14:04

Dat is toch echt niet te vergelijken jongens.
Je kan een voetballer simpelweg niet vergelijken met andere soort banen.

Er zit een enorm verschil tussen eeen voetballer zijn en 40 uur in de week werken.
En die verschil is niet alleen het salaris.

Sorry hoor maar we moeten niet doen alsof De Ligt een heilige is. Als je Raiola als je zaakwaarnemer verkiest, heeft je portemonnee echt wel een hoge prioriteit. De Ligt is nog altijd degene die bepaalt waar hij speelt, Raiola niet.

17 juni 2019 om 11:12

Ik werd hier laatst nog belachelijk gemaakt toen ik stelde dat De Ligt volgens mij geld absoluut niet onbelangrijk vind. En dat daar helemaal niets mis mee is.

Mathijs spelt het spel in de media heel erg goed. en dan heb je ook nog serieus mensen die daar in trappen. Raiola doet gewoon wat hij altijd doet: de allerbeste deals voor zijn spelers regelen door harde spelletjes te spelen via de media. Maar de keuze laat hij altijd over aan zijn clienten.

17 juni 2019 om 11:27

Inderdaad. Dat heb ik al zo vaak gezegd. Als Ajacied heb ik totaal niets tegen De Ligt als speler en hoop dat hij een contract voor het leven bij Ajax tekent, maar als mens, vind ik hem het een grote geldwolf. Dat moet hij natuurlijk zelf weten en is zijn goed recht, maar toen hij voor Raiola koos, daalde hij bij mij in aanzien.

17 juni 2019 om 21:33

Kom op zeg, geldwolf? Meerdere Europese topclubs zijn in hem geïnteresseerd, heeft verschillende aanbiedingen. Communiceert dat naar de andere clubs. Deze clubs zijn van redelijk vergelijkbaar niveau. Als voetballer die stappen wilt maken richting de absolute top is het Beter om bij een van de grote bekende zaakwaarnemers te gaan. En mis had de ligt zijn volgende stap richting Italië gepland. Dan is je aansluiten bij Raiola helemaal geen verkeerde keus, daarnaast weet hij het maximale er voor jou eruit te halen. Bekijk de verschillen eens procentueel.

17 juni 2019 om 21:57

@rkallan helemaal waar! Men is heel geil op het label geldwolf. Waarom moet kwijl uit de mond meteen bij Barca tekenen zeker als zij niet all the way voor je lijken te gaan. Gelijkwaardige clubs doen ook voorstellen, nou lekker op je gemakje bekijken toch en de 1 tegen de ander uitspelen. Laat Mino nou een meester daar in zijn ... wat is de haast die men heeft. Hij heeft tot augustus om te beslissen. Wat is jullie haast? Alle geïnteresseerde clubs zijn een stap vooruit voor Matta van PSG tot City tot Juve tot Bayern. Mathijs is 19 (!!!) ... hij kan prima naar bovengenoemde ckubs om na drie jaar alsnog naar Barca te gaan. En dan zal ie 22/23 zijn ahahaha ... nogmaals vanwaar die 'hij moet naar Barca lobby' terwijl andere ploegen veel beter bij hem passen. City en PSG speken het Ajax spel tot de max niet Barca alleen. Die Barca dominantie tijden van Ronaldinho Messi Henry Iniesta Xavi en noem maar op zijn echt voorbij hoor!

waarom denkt Westerhoff dat spelers Raiola uberhaupt inhuren? de man staat er om bekend de meest lucratieve deals binnen te halen voor zijn spelers

17 juni 2019 om 09:46

@japie_krekel

"waarom denkt Westerhoff dat spelers Raiola uberhaupt inhuren? de man staat er om bekend de meest lucratieve deals binnen te halen voor zijn spelers "

Dat is natuurlijk zo, maar dat zijn spelers die geld belangrijker vinden dan een zorgvuldig opgebouwde carriere. Dat is natuurlijk hun volste recht, maar niet iedere speler uit de stal van Raiola heeft de kwaliteiten van een Messi en Ronaldo en voor spelers van mindere garnituur is het vanuit het oogpunt van hun carriere zaak om de juiste keuzes te maken. En dat is niet altijd de keuze voor de club die het meeste betaalt. Ik denk persoonlijk dat het voor de carriere van De Ligt niet zoveel uit zal maken voor welke club die kist, als je kijkt tussen welke clubs hij de keuze heeft. Maar dat geldt natuurlijk lang niet voor iedere speler, sterker nog De Ligt is 1 van de uitzonderingen die de regel bevestigen.

Dat het ook anders kan, heeft Frenkie de Jong bewezen. Die is gewoon zijn zaakwaarnemer trouw gebleven en heeft zijn nieuwe club vooral met zijn hart en op sportieve gronden gekozen. Frenkie heeft bij Barcelona echter ook een salaris van max 16 miljoen op jaarbasis bedongen, dus is het natuurlijk ook niet zo dat de spelers die Raiola links laten liggen en hun keuze voornamelijk op basis van voetbaltechnische gronden maken, per definitie van de honger moeten omkomen. Overigens is de Fifa druk bezig met het maken van regelgeving om de macht van de voetbalmakelaars drastisch in te perken. Onderdeel daarvan is een licentieverplichting met daaraan verbonden integriteitsregels. Een van die regels is dat die makelaars de clubs in de toekomst niet langer kunnen uitzuigen, maar dat er een maximum tarief gaat gelden voor de diensten die ze verlenen. Je kunt dat vergelijken met de Orde van advocaten, iets waarvan ik al vele jaren roep dat ze een dergelijke instantie ook voor het voetbal in het leven gaan roepen. Nu schijnt dat dus ook daadwerkelijk te gaan gebeuren en gaat er op termijn dus eindelijk een einde gemaakt worden aan de zelfverrijking van makelaars als Raiola die miljarden aan het voetbal onttrekken zonder het voetbal daar ook maar iets van terug te geven. Ik kan bijna niet wachten tot het zover is.

17 juni 2019 om 13:02

Die licentieverplichting en wat het gaat betekenen voor zaakwaarnemers klinkt goed, wist ik niet! Enig idee wanneer deze regelgeving gaan invoeren?

17 juni 2019 om 17:57

@kim88

" Die licentieverplichting en wat het gaat betekenen voor zaakwaarnemers klinkt goed, wist ik niet! Enig idee wanneer deze regelgeving gaan invoeren? "

De Fifa is nog bezig die regelgeving te ontwikkelen. Hoe die er precies uit gaat zien, is nog ongewis. Ondanks dat doet Raiola het in ieder geval zo in zijn broek dat hij een heuse belangenorganisatie heeft opgericht in een poging om mee te mogen praten over de plannen. Wellicht gaat hem dat nog lukken ook, maar uiteindelijk zal de Fifa gaan beslissen. Hoe lang dat nog gaat duren, is afwachten tot de plannen gepresenteerd gaan worden. En dan maar hopen dat ze niet in een papieren tijger uitmonden.

17 juni 2019 om 18:51

Bedankt voor de info scepticus! Ben benieuwd!

Wie is die Mossou nu eenmaal , heeft hij ook al zaken gedaan met Raiola dat hij dat zo goed weet iedereen heeft een mening maar niemand weet waar de Ligt eventueel heengaat , en de berichten blijven maar komen hij zal zelf zijn keuze maken en laat het zeker niet bepalen door Raiola en is er maar een die weet en bepaalt waar hij volgend seizoen speelt en dat is de Ligt zelf en waar dat is dat horen wel .

De Ligt doet het ook puur voor het geld. Anders had die al lang bij de club getekend waarvoor hij graag wilt spelen. Maar hij huurt Raiola in om voor hem de beste deal te maken. Simple as that.

Het duurt wel lang allemaal zeg. Kom op maak het nou rond. Raiola is de beste in zijn vak maar iritant.

En maar blijven goedpraten voor de Ligt. Raiola is de boeman, want de Ligt schakelt bewust een boeman in. De Ligt vind zijn portemonnee belangrijk en dat is zijn goed recht net als die van Raiola. Alleen gunnen mensen Raiola niks, dat is het probleem.

17 juni 2019 om 10:27

@ndtr Je kan Railola ook kiezen als zaakwaarnemer omdat hij elke deur bij elke voetbalclub open krijgt, het hoeft echt niet alleen maar financieel te wezen.. deze man zit er overal zo diep in dat hij voor elkaar weet te krijgen wat jij als speler wil.. qua club, qua geld..

17 juni 2019 om 13:04

Ik denk niet dat de Ligt dat nodig heeft. Zijn naam alleen al opent op 't moment een hele hoop deuren denk ik.

17 juni 2019 om 16:54

@kim88 klopt, maar dat was vast nog niet zo toen hij bij deze man tekende

17 juni 2019 om 19:01

Dat was ergens vorig jaar, toen was hij nog niet zo bekend en gewild maar stond 'ie echt al wel op de radar bij veel clubs. Genoeg om Raiola niet nodig te hebben voor zijn connecties. Ik heb hieronder al aangegeven dat ik groot fan van Matthijs ben en ik had hem ook hoger/beter ingeschat dan Raiola, maar het is zoals het is en laten we niet proberen om het mooier te maken.

19 juni 2019 om 10:58

@kim88 ik probeer ook niks mooier te maken, zoals ik in een ander topic al geroepen heb.. Als voetballer moet je zoveel mogelijk zien te cashen in zo een kort mogelijke tijd. Voor hetzelfde raak je zwaar geblesseerd over 1 of 2 jaar en voetbal je nooit meer.

Het gaat mij er puur om dat je niet alleen voor Raiola kiest voor het geld, ook spelers met minder kwaliteit dan de Ligt weet hij vaak qua club het hoogste eruit te halen (ja ook voor die spelers ook financieel veel)

Wat een onzin. Als De Ligt koste wat het kost naar Barcelona wil, gaat hij gewoon naar Barcelona (mits Barcelona de gewilde transfersom van Ajax op tafel legt). Ik krijg vooral het idee aan de hand van de geruchten (voor zover die aanneembaar zijn) dat het De Ligt niet zoveel uitmaakt of hij nou bij Psg, Barcelona of een andere club speelt op sportief en financieel gebied. Het is altijd makkelijk om de schuld bij Raiola te leggen, maar De Ligt bepaalt nog altijd zelf waar hij speelt.

'en maar blijven goedpraten voor de Ligt'

Als dit inderdaad nog steeds niet opvalt, dan weet ik het ook niet meer. Maar ik begrijp de 'pijn' en teleurstelling van bepaalde lieden wel. Velen zien Matthijs de Ligt als hun ideale schoonzoon.
Ze zien hem als een nuchter, intelligent, welbespraakt en onbevlekt tienertje in de keiharde voetbalwereld. Hij heeft of had Barry Hulshoff als zaakwaarnemer en uitgerekend Matthijs de Ligt besluit om zaken te doen met Mino Raiola.

En dat past niet bij het beeld dat velen hebben dat Matthijs de Ligt. Zij zien eerder een jongen als Justin Kluivert in zee gaan met Mino, dan Matthijs de Ligt.
Mino manipuleert die jongen. Mino bepaald waar Matthijs de Ligt naartoe gaat. Mino denkt alleen aan zijn eigen portemonnee en denkt niet vanuit zijn klanten. Mino is de duivel en Matthijs is het arme onbevlekte jongetje die uit de klauwen van Mino moet blijven (waarom hebben we een dergelijke klaagzang nooit gelezen toen Justin Kluivert Ajax wilde verlaten?)

Het enige wat hier aan de hand is dat Mino aan het werk wordt gezet door Matthijs de Ligt. De leunstoelanalisten willen hem om een of andere romantische reden bij Barcelona zien. Misschien wil De Ligt wel naar Juventus, Manchester City of PSG (dat laatste zou bij velen pijn doen, maar je hebt het maar door te slikken). Het is zijn keuze, niet die van ons.

17 juni 2019 om 13:09

Ik ben een groot Matthijs de Ligt fan en zie hem ook graag als heilige , maar je hebt gewoon gelijk. Matthijs heeft de connecties van Raiola niet nodig en zal hem toch vooral voor zijn eigen portomonee hebben aangesteld. Overigens mag ie dat natuurlijk doen, hij doet niks strafbaars. Maar het doet wel wat af aan zijn 'ideale schoonzoon' imago ja. Persoonlijk denk ik dat, buiten het geld, de garantie op speeltijd heel belangrijk is voor de Ligt en dat lijkt me een prima voorwaarde.

Nonsens natuurlijk. Het gaat om een miljoenenverschil en de Ligt heeft nog alle tijd om later bij een traditionele club te voetballen. Of niet natuurlijk, wat maakt t uit. Bovendien heeft Barca teveel verdedigers waardoor je wat ad visie daar gaat twijfelen om nog maar te zwijgen over de kans dat Neymar terug komt

ja hoor.
kluivert was een duivel en de ligt is heilig???????/

als je bij raiola zit weet iedereen wel hoe laat het is.
En is dat niet genoeg dan het feit dat hij zijn transfer zo lang laat liggen om nog een hoger salaris uit te pompen.

Iedereen in deze topic heeft zijn mening al klaar. Ik lach me ziek als De Ligt bij Barca tekent voor “maar” 10M per jaar. Dan vindt iedereen het weer een toffe peer. Nu is het een geldwolf zonder dat hij al getekend heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

124 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Matthijs de Ligt: ‘Ineens was zelfs mijn vader te dik, kom op’

Het doet Matthijs de Ligt goed dat de transfersoap rond zijn persoon definitief voorbij is. De verdediger maakte deze maand de overstap van Ajax naar Juventus en debuteerde zondag in de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 22 juli
Aron Winter is in beeld als assistent van John van 't Schip bij Griekenland, als laatstgenoemde daar wordt aangesteld als bondscoach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren