Globo Esporte: Ajax kiest voor Tagliafico-route mét ontsnapclausule

Maandag, 17 juni 2019 om

Er is Ajax veel aan gelegen om David Neres binnenboord te houden. Volgens Globo Esporte is de regerend kampioen van de Eredivisie van plan om de aanvaller een 'significante salarisverhoging' aan te bieden, zonder dat zijn contract verlengd wordt. Eerder deed Ajax hetzelfde om Nicolás Tagliafico voor de club te behouden. Bovendien zou Neres een 'vertrekclausule' krijgen in zijn nieuwe contract, zodat hij medio 2020 alsnog kan transfereren.

Het Braziliaanse sportprogramma stelt dat Neres over een jaar voor een vaststaand bedrag mag vertrekken. De hoogte daarvan wordt in het midden gelaten. "Ajax kan het zich veroorloven om Neres te behouden, omdat de club veel geld op de rekening heeft en waarschijnlijk ook Matthijs de Ligt deze zomer zal verkopen", klinkt het. Men voegt eraan toe dat de ontwikkelingen ook voor São Paulo interessant zijn, daar de voormalig werkgever van Neres recht heeft op 23,5 procent van een eventuele transfersom.

Neres verlengde in september zijn contract tot medio 2022. Afgelopen winter weigerde Ajax nog een bod van vijftig miljoen euro uit China op de international, die momenteel deelneemt aan de Copa América met Brazilië. Hij wordt in de wandelgangen gelinkt aan Paris Saint-Germain, Everton, Atlético Madrid en AC Milan. Afgelopen seizoen was hij in 29 competitieduels goed voor 8 doelpunten en 11 assists.


Poll

Denk je dat David Neres deze zomer bij Ajax blijft?


Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door gunnero)

Dit blijken toch waardevolle constructies te zijn. Ze houden de spelers nog een jaar binnenboord, waarmee leegloop wordt voorkomen. In ruil daarvoor krijgen ze de garantie dat ze voor bedrag x wegmogen. Zeer slim gedaan van Overmars en co!

17 juni 2019 om 07:49

Leegloop wordt op deze manier inderdaad voorkomen... echter zit je voor volgend seizoen natuurlijk weer met hetzelfde probleem + dat er volgend seizoen wellicht nog meer willen vertrekken.

Leuk dat Ajax probeert om zoveel mogelijk jongens binnenboord te houden... maar het probleem verschuift zich gewoonweg. Het voordeel is wel.. dat men binnen Ajax, meer tijd heeft om alvast te werken aan de selectie voor een seizoen na het huidige.

17 juni 2019 om 08:00

Het nadeel is wel dat je er niet de absolute hoofdprijs voor krijgt. Al heeft Ajax dat geld niet nodig, is het toch zonde om bijvoorbeeld Ziyech straks voor ‘maar’ 30 miljoen te zien vertrekken.

17 juni 2019 om 08:11

@mezzibazoer, als de vastgestelde prijs hetzelfde is als het hoogste wat je er nu voor kunt krijgen (bijv. 50 miljoen voor Neres), dan maakt het nauturlijk niet dat je er volgend jaar misschien meer voor zou krijgen. Als je deze constructie Niet maakt komt er namelijk helemaal geen volgend jaar.

17 juni 2019 om 09:39

Een voordeel van zo'n vastgestelde 'lage' prijs is dat vele geinteresseerde clubs tegen elkaar kunnen opbieden aangezien de clubs dit bedrag makkelijk kunnen neerleggen. De vraag is alleen of de hoogste bieder dan ook de club is waar de speler zelf naar toe wilt.

17 juni 2019 om 16:49

Nee, dat slaat nergens op. Spelers met een afkoop/vertrek clausule zullen nooit voor meer verkocht worden dan die clausule hoeveel interesse er ook is.

17 juni 2019 om 20:06

Je snapt de wetten in het voetbal nog niet helemaal geloof ik. De speler bepaald waar hij heen gaat. Als De Ligt nu voet bij stuk houd en naar Barcelona wilt had Ajax genoegen moeten nemen met 75 a 80 miljoen. Zometeen krijgen ze waarschijnlijk 85 a 90 miljoen voor hem omdat de hoogste bieder wint. Maar als een speler niet wil tekenen tekent hij niet. Dan wint de best betalende waar de speler heen wilt.

17 juni 2019 om 08:56

@emmelding

"dit blijken toch waardevolle constructies te zijn. Ze houden de spelers nog een jaar binnenboord, waarmee leegloop wordt voorkomen. In ruil daarvoor krijgen ze de garantie dat ze voor bedrag x weg mogen. Zeer slim gedaan van Overmars en co!"

Het is natuurlijk de vraag wat er waar van is. In de eerste plaats heeft hij net zijn contract verlengd en je mag aannemen dat hij in ruil daarvoor al een flinke salarisverhoging heeft gekregen. Ten tweede staat hij nog drie jaar onder contract en behoeft Ajax hem dus helemaal niet te verkopen en kan biedingen afslaan als ze niet genoeg opleveren. Of het wel zo slim is, is dus afhankelijk van de afkoopsom die in zijn contract komt te staan. Je hebt natyuurlijk niets aan ontevreden spelers en dat Ajax probeert die ontevredenheid weg te nemen door ze een vette worst voor te houden is op zich verstandig, maar hij dan gaat hij volgend jaar sowieso weg en heb je minder geld beschikbaar om een vervanger te kopen. Als er teveel spelers weg gaan, moet je teveel kwaliteit in 1 keer inleveren. Het is beter om dat kwaliteitsverlies over meerdere jaren uit te spreiden. Alleen heeft de club geen vervangers in huis en bij een dergelijke constructie minder geld om in een vervanger te investeren. Het is dus best een dilemma welke keuze je moet maken en van elke keuze valt wel iets te zeggen. Aan de andere kant denk ik dat het bedrag dat over een jaar voor Neres moet worden neergelegd, nog steeds meer dan genoeg is om een vervanger te halen. Ajax is een voetbalclub en heeft geen winstoogmerk, dus waarschijnlijk heb je wel gelijk dat dit de beste optie is.

toch twijfel ik of je niet moet profiteren van het CL succes. de spelers van Ajax zijn momenteel twee keer zoveel waard. misschien is dat volgend jaar niet meer het geval

17 juni 2019 om 08:22

Dat is korte termijn inkomsten, Ajax heeft genoeg geld op de bank dus waarom zouden ze? Door deze spelers een jaar langer te houden vergroten ze de kans om Europees weer te overwinteren wat op lange termijn naar mijn mening meer waard is voor de marktwaarde van Ajax.

17 juni 2019 om 08:32

@ronzie

het blijft imo wel een risico. kijk naar een Dolberg. die was na het EL succes onder Bosz waarschijnlijk drie keer zoveel waard als nu

natuurlijk heb je genoeg geld op de bank maar steeds de hoofdprijs pakken voor spelers betekend wel dat je straks structureel steeds spelers van een hoog niveau kan blijven halen. het lot van een Nederlandse club zal altijd blijven dat je uiteindelijk spelers opleid voor de Europese top

17 juni 2019 om 09:16

@ronzie

"dat is korte termijn inkomsten, Ajax heeft genoeg geld op de bank dus waarom zouden ze? Door deze spelers een jaar langer te houden vergroten ze de kans om Europees weer te overwinteren wat op lange termijn naar mijn mening meer waard is voor de marktwaarde van Ajax".

Omdat de Ffpregels voorschrijven dat de club van geen nieuwe spelers mag kopen met geld uit het eigen vermogen, maar die begroot moeten worden en Ajax het geld van uitgaande transfers dus nodig heeft om inkomende transfers mee te kunnen betalen. Toch ben ik het met je eens dat je op korte termijn beter wat geld kunt laten lopen om op de langere termijn meer over te houden. Het meeste geld dat Ajax overhoudt aan transfers wordt uiteindelijk toegevoegd aan het eigen vermogen. Dat mag je zoals gezegd niet gebruiken om spelers aan te trekken en daar heb je voor dat doel dus volgend seizoen niets aan. Geldt dat je verdient met CL deelname kan daar volgend seizoen wel weer voor gebruikt worden. Als Ajax ieder jaar CL zou spelen zou de begroting daarmee 30 tot 40 miljoen omhoog gaan. Op een begroting van 100 miljoen is dat gigantisch. Bovendien zou het de club ook aantrekkelijker maken voor internationale sponsoring. Ik ben het dus met je eens dat CL deelname van zo een groot belang is voor Ajax dat het verstandig is om te proberen te voorkomen dat er teveel spelers in 1 seizoen weg gaan en dat teveel kwaliteitsverlies oplevert, ook als dat lagere transferinkomsten tot gevolg heeft. Daarbij speelt natuurlijk ook een rol dat de club met De Ligt en De Jong al twee uitgaande transfers heeft gedaan of binnenkort gaan doen die bij elkaar meer dan 150 miljoen gaan opleveren en bovendien met de Cldeelname een bedrag verdiend heeft dat bijna net zo hoog is als de hele jaarbegroting. Ajax heeft met andere woorden meer dan genoeg vet op de botten om voor Neres en Tagliafico met iets minder genoegen te nemen en het bedrag dat men voor betreffende spelers gaat ontvangen, is nog altijd een veelvoud van wat ze aan investering gevergd hebben. En als men opnieuw de CL groepsfase weet te bereiken, is dat verschil alweer bijna terug verdiend.

17 juni 2019 om 11:31

Helemaal mee eens Japie. Ajax moet toch gaan bouwen aan een nieuw team. Laat ze dan maar de absolute hoofdprijs krijgen. Met Blind, Tadic, Veltman, Huntelaar, Tagliaficio en Onana blijven er genoeg sleutelspelers aanwezig komend seizoen.vul dat aan met aankopen Martinez & Marin en de terugkerende Bandé en je hebt al een goed elftal staan voor Eredivisie begrippen.

Wel onbegrijpelijk dat je Dolberg noemt, die zou ik nog niet afschrijven.

Ik hoop echt dat Overmars nog Pavon binnen gaat halen, die kan het voetballen niet verleerd zijn. Magallan de kans geven en eventueel wat talenten doorschuiven.

Onana
Vetlman
Magallan
Martinez
Tagliaficio
Maz/Schone
Blind
Marin
Pavon/Tadic
Dolberg/Hunt
Tadic/Bande
17 juni 2019 om 12:51

@japie
Dat vind ik goed aan de houding van Ajax en Overmars (volgens de berichtgeving). Ze zetten nu in op een torenhoog transferbedrag voor Neres, 70 a 80 miljoen. Ik gok dat Ajax zijn werkelijke transferwaarde inschat op +- 40 miljoen. Als je Neres behoudt, dan kun je rekenen op langere termijn rekenen op dit laatstgenoemde bedrag. Als je Neres verkoopt met de huidige waarde, dan kun je van de 'overwaarde' een goeie vervanger halen.

Als er echt een gek is die 70 miljoen biedt op Neres, dan kun je voor die 30 miljoen die je 'extra' binnenkrijgt een prima vervanger halen.

17 juni 2019 om 15:47

Als je geen enkele ambitie hebt moet je al je goede spelers de deur uitdoen inderdaad. Begrijp je niet dat ze geld genoeg hebben? Blind en Tadic zijn topaankopen voor Ajax begrippen. Deze club speelt in Nederland en heeft beperkingen mbt vaste inkomsten. Dáár zit het probleem. Je kunt incidenteel een half miljard binnenhalen, maar je zult echt niet meekunnen met de salarissen van Engeland. Nooit. Door topspelers te behouden verliezen ze hun waarde niet. Ja er zal eens een Dolberg tussen zitten (hoewel ik zijn revival voorspel komend seizoen). Maar Ajax gaat echt dik winst maken op Onana, Taliafico, Neres etc. Misschien 10 miljoen minder dan wanneer je ze nu verkoopt, maar so what? Het is voetbal, je moet ook zorgen dat je de beste blijft.

17 juni 2019 om 08:24

Ajax staat er gezond voor. Overmars zegt juist altijd dat Ajax voor sportief succes wil gaan. Dus ik vind het logisch dat ze het doen. Als je iedereen verkoopt, weet je sowieso zeker dat komend seizoen veel slechter wordt. Nu maak je nog een kans op een redelijk Europees seizoen.

17 juni 2019 om 09:56

Je hebt gewoon gelijk, nu moet Ajax alle spelers duur verkopen. Mooi banksaldo en we geven de aandeelhouders een mooie winst en heffen de club op, wegens het ontbreken van een volwaardige selectie en het ontbreken van sportieve ambitie.

Ik snap de argumenten dat Ajax nu moet verkopen best wel, echter zou een volledige uitverkoop momenteel zorgen voor teveel onrust binnen het team en de club. Daarnaast heb je te maken met een bepaalde handelsnaam waar je als Ajax nu al jaren van profiteert; de uitgaande transfers van Ajax zijn over het algemeen een succes en dat zorgt ervoor dat je bepaalde prijzen kan vragen. Ga je nu jongens voor de hoofdprijs verkopen (Neres, vd Beek) die het niveau misschien nog niet volledig aankunnen, neem je het risico om schade aan deze handelsnaam op te lopen en dat kan voor de lange termijn ten koste gaan van de handelsprijzen. Ik juich deze aanpak van Overmars dan ook toe en ik hoop dat hij Neres en vd Beek kan verleiden tot nog een jaartje Amsterdam.

17 juni 2019 om 09:33

Met de huidige prijzen lijkt een "volledige uitverkoop" dan ook niet erg waarschijnlijk.
Daarbij heeft Overmars maanden terug al aangegeven, niet meer dan vijf belangrijke spelers te laten gaan..

17 juni 2019 om 12:22

Klopt inderdaad. Maar aangezien een aantal mensen hier wel pleiten voor verkoop op dit moment vanwege de goede presaties. Daarnaast hebben we Overmars natuurlijk eerder dit soort beloftes zien geven (Milik)

Vraagje en ik bedoel dit niet provocerend: hoe kan het dat doorverkooppercentages van Ajax wel bekend zijn en die van PSV niet?

17 juni 2019 om 09:08

Ajax is beursgenoteerd en dus verplicht om dat naar buiten te brengen.

Goed bedongen ook van Saõ Paulo.
Bij een verkoop van €50 miljoen harken ze nog een keer Neres' transfersom binnen!

17 juni 2019 om 09:15

Het gaat waarschijnlijk niet om het verkoopbedrag maar om de winst. Dat scheelt toch weer geld.

17 juni 2019 om 12:34

Ow...wist ik niet,thnx!
Dus als ze hem voor 62 milj verkopen....

17 juni 2019 om 13:07

Of als Ajax 80 miljoen krijgt, krijgen ze zelfs meer dan de transfersom ;-)

Volgens mij werkt Ajax niet met afkoopclausules en houdt de 'Tagliafico-route' waarnaar in de tekst wordt gerefereerd in dat de speler bij verkoop een deel van zijn eigen transfersom ontvangt. Dit vind ik persoonlijk ook een veel betere constructie dan een afkoopsom, onder andere omdat de speler er zelf dan ook bij gebaat is dat hij voor zoveel mogelijk geld wordt verkocht en je niet direct met je rug tegen de muur staat zodra een club besluit om de clausule te activeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

52 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0
2016/2017 Jong Ajax 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Liverpool ziet bij Ajax alternatief voor ‘moeilijke terugkeer’ van Coutinho’

De afgelopen tijd werd er in de Engelse en Spaanse media gespeculeerd over een sensationele terugkeer van Philippe Coutinho naar Liverpool. Indien de Braziliaan niet haalbaar blijkt, verleggen the Reds de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 22 juli
Aron Winter is in beeld als assistent van John van 't Schip bij Griekenland, als laatstgenoemde daar wordt aangesteld als bondscoach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren