België Onder-21 gaat in openingswedstrijd op EK ten onder tegen Polen

Zondag, 16 juni 2019 om

België Onder-21 heeft de eerste wedstrijd op het jeugd-EK verloren. De ploeg van bondscoach Johan Walem ging in een doelpuntrijke wedstrijd ten onder tegen de leeftijdgenoten van Polen: 3-2. België begon ijzersterk aan de wedstrijd en pakte aanvankelijk de leiding, maar de Polen kwamen gaandeweg beter in het duel en vochten zich sterk terug.

België pakte direct het initiatief in de wedstrijd. Een schot van Orel Mangala belandde in de veertiende minuut nog op de paal, maar twee minuten later was het wél raak. Leya Iseka kon een voorzet van Isaac Mbenza eenvoudig binnen tikken. Siebe Schrijvers miste even later een enorme kans om de Belgische voorsprong te verdubbelen, waarna Polen uit het niets gelijkmaakte. Een laag afstandsschot van Szymon Zurkowski was doelman Nordin Jackers te machtig.

Vlak na rust was het opnieuw raak voor de Polen, doordat Krystian Bielik de eerste Poolse hoekschop van de wedstrijd via de paal binnen kopte. Het bleek een zware mentale klap voor de Jonge Duivels, die het in de tweede helft moeilijk hadden. Schoten van Siebe Schrijvers en Elias Cobbaut gingen net naast, maar echt grote kansen bleven uit.

In de slotfase leek Polen de wedstrijd op slot te gooien. Zurkowski maakte een fraaie individuele actie en vond de vrijstaande Sebastian Szymanski, die eenvoudig kon binnen schieten. Een paar minuten later kwam België via Dion Cools, die uit een hoekschop raak kopte, de aansluitingstreffer. Een gevaarlijke poging van Mbenza betekende nog bijna de gelijkmaker, maar het mocht niet baten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door lamanita5)

Heb mensen horen zeggen dat ze dit een sterke lichting vinden van Belgie. Zelf vind ik dat er, exclusief een paar absolute pareltjes, te weinig kwaliteit in zit. Vooral in de verdediging. Maar spelers als Verschaeren en Lukebakio zijn wel heel goed hoor.

16 juni 2019 om 20:54

Er zitten wel een aantal pareltjes in deze lichting hoor, helaas zijn twee van de sterkste spelers ook geblesseerd voor dit toernooi, nl. Dimata en Vanheusden. Vooral die laatste had een enorm verschil kunnen maken voor deze ploeg in verdedigend opzicht.

16 juni 2019 om 21:12

Precies wat hij zegt toch?

16 juni 2019 om 21:26

Klopt, mijn reactie diende eerder als toevoeging dat er nog twee parels ontbreken, wat de kwaliteit van de ploeg sterk omhoog zou kunnen brengen.

16 juni 2019 om 21:36

Wie zei dat? Iedereen die het Belgisch voetbal ook maar een beetje volgt weet dat dit kwalitatief geen bijzondere lichting is. Dat ze dit toernooi hebben gehaald is eigenlijk al een succes en meer kunnen we niet verwachten.

16 juni 2019 om 21:55

Een paar mensen op VZ voor de wedstrijd tegen Polen. Maar is idd niet te vergelijken met de huidige generatie.

Pijnlijke wedstrijd. We domineerden maar na de blunder 1-1 begon Polen veel beter. Polen is een zeer efficiënte counterploeg die voor de rest verdedigen. We verdienen echt minstens een punt. Maar onze verdediging was pijnlijk. Zonder de blessures van Vanheusden en Dimatta was het helemaal anders geweest. En als Schrijvers zou kunnen afmaken. Mangala en Bielka de uitblinkers bij beiden ploegen.

Opzich niks raars aan als Belgie weer een mindere lichting krijgt. Ik zelf ben opgegroeid met een Belgie dat que niveau misschien wel slechter was dan landen zoals Polen, Turkije, Oekraine etc.

16 juni 2019 om 21:00

Het lijkt me wat voorbarig om het een mindere lichting te noemen na een mindere wedstrijd, ze nemen nochtans deel aan het EK als één van de twaalf beste ploegen in Europa, zo slecht doen ze het dan toch niet?

Vooropgesteld dat ik geen gelegenheid had de wedstrijd via Canvas te volgen. Maar ik was er, eerlijk gezegd, van uitgegaan dat onze zuiderburen met gemak en overtuigend van de jonge Polen zouden winnen. Vooral omdat Polen zich met pijn en moeite plaatste voor dit eindtoernooi in Italie. Kortom, een valse start voor de Rode Duiveltjes.

Dat wordt een 0 op 9 met zo een verdediging. De Olympische Spelen halen was sowieso onhaalbaar dus ja, nog wat genieten van het zonnetje en dan op vakantie.

Zoals verwacht gaat deze ploeg geen potten breken. Zonder Vanheusden is het gewoon een ramp achterin. Dan ben je eigenlijk gewoon de betere ploeg vandaag, maar elke Poolse aanval was gevaarlijk. Cools, De Norre, Cobbaut en Faes, stuk voor stuk B-garnituur. Had ook meer verwacht van Jackers in doel, gaf geen zekere indruk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

0 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren