Woodward komt met harde boodschap voor Pogba na uiten vertrekwens

Zondag, 16 juni 2019 om

Manchester United is niet van plan om mee te werken aan een vertrek van Paul Pogba, zo verzekert de Evening Standard zondagavond. Hoewel de middenvelder eerder op de dag zijn vertrekwens uitte, heeft vicevoorzitter Ed Woodward volgens de krant 'de volledige controle' over de toekomst van Pogba. De clubleiding heeft de Fransman duidelijk gemaakt dat hij deze zomer niet zal vertrekken, zo klinkt het.

Pogba, met een transfersom van 105 miljoen euro in 2016 nog altijd de recordaankoop van Manchester United, heeft een contract tot medio 2021. Manchester United heeft zelfs de optie om daar een jaar aan toe te voegen. Woodward ziet dan ook geen reden om medewerking te verlenen aan de wens van Pogba. "Maar Ole Gunnar Solskjaer wil waarschijnlijk geen ongelukkige speler in zijn selectie hebben, nu hij werkt aan een grondige vernieuwing van zijn ploeg", zo voegt de krant er evenwel aan toe.

De verwachting is dat Pogba zich begin volgende maand 'gewoon' meldt voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Manchester United tourt iets later in de maand door Australië, Singapore en China. Voor het vertrek wil Solskjaer zijn selectie op orde hebben, wat betekent dat de toekomst van Pogba in de komende drie weken helder moet worden. Volgens de Evening Standard mikt Manchester United op minstens 145 miljoen euro in het geval dat de door Real Madrid begeerde Pogba toch weggaat.

De Fransman is momenteel om commerciële redenen in Tokio en verklaarde daar zondag dat hij aan een vertrek denkt. "Het zou een goed moment kunnen zijn om ergens anders een uitdaging aan te gaan. Zoals jullie allemaal weten, wordt er de laatste tijd veel gespeculeerd. Ik heb drie geweldige jaren gehad in Manchester, met ups en downs. Dat komt overal in de voetbalwereld voor", zei Pogba. "Er is afgelopen seizoen veel gebeurd en ik denk er nu over na om ergens anders een uitdaging aan te gaan."


Poll

Doet Manchester United er goed aan om een vertrek van Paul Pogba tegen te houden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door wagwan)

Als je dit soort uitspraken gaat doen, heb je het meestal niet onder controle..

16 juni 2019 om 20:29

Toch is er geen enkele reden voor United om mee te werken. Pogba staat nog lang genoeg onder contract en heeft geen transferclausule in zijn contract staan. United is nergens toe verplicht! Als ze mee werken zal dat puur uit good will zijn en dat is niet voordelig voor hun eigen team..

16 juni 2019 om 22:57

Ik zeg nergens dat Man U een reden heeft, zeg alleen dat Woodward het niet onder controle heeft.

16 juni 2019 om 23:00

Staan overigens nergens uitspraken van Woodward zelf, alleen wat geneuzel van de journalist.

Pogba zegt een nieuwe uitdaging te overwegen en gelijk in de media is het "vertrekwens". Context is totaal verschillend van iemand die daadwerkelijk wenst te vertrekken. Denk dat het uitdraait op een opwaardering van zijn contract.

16 juni 2019 om 19:17

Hij zegt duidelijk: ''een nieuwe uitdaging ergens anders.''

16 juni 2019 om 19:42

ja hij zegt het te "overwegen". Dat is totaal anders dan "ik wil (per se) weg", wat nu zo door de media gebracht wordt. Het meest kwalijke is ook nog eens de aanname in dit artikel dat Pogba een ongelukkige speler in de selectie zal zijn wanneer hij deze zomer in Manchester moet blijven.

Lekker laten gaan. Pogba is de beste speler van United, maar heeft blijkbaar om de zoveel jaar een nieuwe omgeving nodig en is totaal geen speler die trouw is aan zijn clubs. 150 miljoen voor Pogba en 120 miljoen aan spelers zoals Rojo, Darmian, Lukaku etc cashen, zo zou ik het doen. Vervolgens investeren in jonge spelers met (hopelijk) de juiste mentaliteit zoals een Rice, Bissaka, Ruben Neves, Bruno Fernandes en Diop en bouwen aan de toekomst, zodat je over een jaar of 3 weer Ãâ©cht mee doet.

16 juni 2019 om 19:25

Ik vond Pogba anders behoorlijk trouw naar Man United, hij keerde er terug ondanks dat de prestaties al een tijdlang waardeloos waren. Hij kwam nota bene over van Juventus, waar de prestaties wel meer dan prima was. Ik vermoed dat hij na die jaren gewoon geen vertrouwen heeft in onder andere Woodward en het beleid. Een carriere duurt ook niet voor eeuwig.

16 juni 2019 om 19:26

De enige reden dat hij terug ging was omdat het team rond hem zou worden gebouwd en hij een serieuze opslag kreeg.

16 juni 2019 om 19:35

United bood hem 2 keer zoveel geld als Juve. Het feit dat hij inderdaad wegging bij een Juve dat goed presteerde zegt ook wel wat toch?

Ik verwijt het hem ook zeker niet als hij weggaat. United kan hem het komende seizoen geen CL bieden, en er zijn genoeg redenen om geen vertrouwen te hebben in het gevoerde beleid, maar trouw kan je hem gewoon niet noemen vind ik. Maar ach, welke voetballer is tegenwoordig nog echt trouw? Misschien is het beter als ik daar geeneens moeite aan verspil.

16 juni 2019 om 19:53

Dit dus. Denk dat Pogba heel graag ook verkocht wilde worden voor zon absurd bedrag om zijn status als echte wereldster te versterken...is alleen jammer dat hij zich er daarna ook zo naar is gaan gedragen..wannabe vedette

16 juni 2019 om 20:19

Mufc-pogba Maar clubs zijn ook niet trouw aan spelers... dus je kan het ze moeilijk kwalijk nemen

16 juni 2019 om 19:28

Ik vind Pogba geen buitengewone speler maar dat hij kwaliteiten heeft ziet iedereen wel. Als je dan op je hoogte punt van je carrière (want daar gaat hij de komende jaren in) bij United moet spelen dat de laatste jaren structureel niet om het kampioenschap mee doet en het dit jaar waarschijnlijk weer niet doet, dan kan ik Pogba wel begrijpen dat hij een andere club ambieert waarbij je wel écht om de prijzen speelt. Waarbij de meeste clubs de lijn omhoog duidelijk zichtbaar is, is dit bij United al heel wat jaren dalend. Elk jaar worden er geweldige spelers aan United gelinkt maar niemand komt dus blijf je een halve middenmoter.

16 juni 2019 om 19:55

Over een jaar of 3 weer meedoen moet niet het doel zijn. Het doel moet zijn om volgend jaar weer op alle fronten mee te kunnen doen anders loop je enkel achter de feiten aan. United zou een voorbeeld moeten nemen aan bayern dat wanneer het besluit haar team vernieuwen alle registers opentrekt en flink uitgeeft om vervolgens jarenlang de hand op de knip te houden. Als je nu flink investeert en een goed team verzamelt betaalt dat zich de komende jaren uit.

16 juni 2019 om 20:51

Je kan dit united niet vergelijken met Bayern. Bayern een nog steeds een top team terwijl united een top vol met middelmaat heeft. Daarnaast heeft Bayern jarenlang amper iets uitgegeven terwijl man united honderden miljoenen uitgeeft.

16 juni 2019 om 20:50

Hele grote strik erom voor 150mil. Kan je een compleet nieuw middenveld voor wegzetten, hard nodig

17 juni 2019 om 00:46

De nieuwe namen die jij opsomt zijn interessant, naar ook niet directe toppers. Grappig om te zien dat de afgelopen jaren toch ook weer blijkt dat succes niet direct te koop is gebleken. Teams met successen zijn vaak voor langere tijd samen. Manu heeft dus nog een hele lange tijd te gaan voor ze weer terug kunnen komen. Pogba moet denk ik idd verkocht worden. Persoonlijk vind ik het jammer dat Pogba zelf niet als verdedigende spelmaker wilt spelen ,zoals bij Frankrijk, want dan vind ik hem echt op zn best

Woodward is volgens mij vergeten dat ene Raiola de zaakwaarnemer is van Pogba. Die gaat de boel daar wel verzuren. Ik zei het nog in een topic van De Ligt: met Raiola wil je geen zaken doen. Spelers gaan altijd met veel kabaal en gedoe naar buiten. Het zou me niet verbazen dat Raiola zijn client Pogba getipt heeft om deze woorden openbaar te roepen in de pers.

16 juni 2019 om 19:32

Zoals wie dan? Noem eens voorbeeld....

16 juni 2019 om 19:55

Zlatan, Balotelli, Kluivert, Donnaruma vorig seizoen bij Milan (dreigde constant met een vertrek, salarisverhoging als gevolg)...

16 juni 2019 om 20:00

Die salarisverhoging was hem blijkbaar ook voorgeschoteld voor hij het contract kreeg. Ac weigerde in eerste instantie en nadat er echte interesse kwam vanuit bv juve heeft ac milan alsnog het contract opgeschroefd. De fans namen hem dat zeker niet in dank af vandaar zijn nieuwe koosnaam dollarruma. Maar hij zit er nog toch? En zlatan is heeel blij met Mino. En dat van Justin is overdreven, daar zijn alle 3 de partijen goed uitgekomen.

16 juni 2019 om 20:14

Hoe dan ook, er is altijd wel commotie. Daar doel ik op, dat komt de stabiliteit binnen de kleedkamer niet ten goede. Simpel. Alle clienten zijn blij met Raiola, de clubs veel minder.

16 juni 2019 om 21:50

Donnaruma speelt anders nog steeds bij Milan en is al 4 jaar basisspeler. Zlatan heeft veel clubs gehad en was van zichzelf al een club hopper heeft weinig met Mino te maken. Kluivert wou zelf gewoon weg en die wordt nog steeds belachelijk gemaakt hier door Ajax fans.

16 juni 2019 om 19:57

Als het er zoveel zijn kan je er vast wel 10 opnoemen. Of 5 als je de 10 niet red. Of 3 als je de 5 niet red. Ik snap dat Mino geen beste naam heeft bij de meeste fans maar onder voetballers heeft hij die wel. Daarbij laat Mino ws mogelijkheden zien aan spelers en zal hij niet barbaars te werk gaan. En blijkbaar willen er genoeg clubs en spelers zaken doen met Mino gezien zijn laatste jaren. Volgens mij is ene wagman vergeten de realiteit te controleren alvorens hij iemand begint neer te sabelen omdat hij er zelf een andere visie op heeft die ws niet een gebaseerd is op reële argumenten maar op onderbuikgevoelens en afgunst.

Beter om zoiets als clubleiding door te laten schemeren. Er onstaat alleen maar wrijving door en dat is allerminst gunstig voor Solskjaer. Als je als bestuurder gewoon tegen zo'n Pogba zegt: 'we hebben vertrouwen in je, we willen je niet kwijt. Je bent belangrijk voor ons', voelt hij er wellicht al meer voor om te blijven. Uiten dat hij niets te willen heeft, maakt hem waarschijnlijk alleen maar recalcitrant. Maar goed, hopelijk wordt dit een Ziyech scenario. Blijven en je geluk vinden

16 juni 2019 om 19:59

Denk dat dat ook is wat hij bedoelt met dat er het afgelopen seizoen veel gebeurd is. Hij is de beste speler van united en overlegt de beste cijfers qua doelpunten en assists van alle middenvelders in de gehele premier league en toch wordt hij door iedereen aangewezen als de zondebok die het team faalt. Pogba heeft er denk ik simpelweg geen zin meer in om in zijn eentje de kar te moeten trekken en daarbij ook nog als zondebok neergezet te worden. Denk idd zelf ook dat je waardering tonen en aantonen dat je het team echt gaat versterken een hele hoop goeds kan doen. De gea heeft ook aangegeven pas te willen verlengen als er echte versterkingen komen.

16 juni 2019 om 20:01

Bruh, prima verklaring hoor maar als dat zijn argument zou zijn dan weet ik niet of real wel de juiste club is. Die fluiten iedereen uit

United moet gewoon daadkracht tonen en de juiste spelers binnen halen waardoor spelers zoals pogba toch niet eens weg willen

16 juni 2019 om 21:53

Ze hebben al wat is 800 miljoen aan spelers gekocht laatste 7/8 jaar? Is het ooit genoeg? Let's face it spelers staan gewoon niet meer in rij om bij club Als United te tekenen. Ja ze zijn vorig seizoen of seizoen ervoor 2e geworden maar het is een zinkend schip sinds SAF weg is, die eigenlijk ook al een matige erfenis van een selectie achter liet.

Lekker verkopen, brengt teveel aandacht ( laatste jaar vooral negatief ) met zich mee. Rice ophalen bij West ham, Pogba proberen te ruilen voor bale plus een zak centen. Eventueel Eriksen ophalen.. en mocht lukaku vertrekken zie ik toch graag Icardi komen.

Mja gewoon weg laten gaan. Hoop dat hij terug gaat naar Juventus, daar past hij. Man utd is nooit de match geweest voor beide helaas.

Aub Woodward, wees nu een keer verstandig en verkoop Pogba aan de hoogste bieder waarbij je 150mln als minimum neemt.
Zo ontzettend klaar met Pogba en zijn zaakwaarnemer, verkoop Lukaku ook en koop nooit meer een speler uit Raiolo's stal.

Eigenlijk is dit het moment voor Woodward om te shinen, en de kritiek op zijn functioneren in 1 keer volledig om te draaien. Hij mag nu namelijk één van de meest commerciële voetballers ooit, zijn ‘product’, tegen de meest gunstige voorwaarden proberen te slijten. Dat zou toch helemaal in zijn straatje moeten passen? En de omstandigheden lijken ook nog eens ontzettend gunstig te liggen. De geïnteresseerde partij Real Madrid heeft namelijk niet alleen het geld, maar ook een grote oplage overbodige maar fantastische ‘producten’ liggen met bewezen waarde. James Rodriguez, Gareth Bale en Marcelo vertegenwoordigen bijvoorbeeld misschien wel een vergelijkbare commerciële waarde, en ook de potentiële Theo Hernandez, Dani Ceballos en Marcos Llorente zouden voor United van toegevoegde waarde zijn.

Woodward moet zich niet spelerszaken bezig houden. De beste man is een super zaken man meer niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

454 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Manchester United 5 0 0 0
2018/2019 Manchester United 35 13 6 0
2017/2018 Manchester United 27 6 5 1
2016/2017 Manchester United 30 5 7 0
2016/2017 Juventus 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Mourinho gewaarschuwd voor ‘big baby’ Lukaku: ‘Ik was er niet aan begonnen’

Manchester United betaalde Everton in de zomer van 2017 bijna 85 miljoen euro voor de komst van Romelu Lukaku, maar het dienstverband van de spits op Old Trafford is niet uitgelopen...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Heel Europa zit inmiddels achter Erling Braut Haaland aan, maar Manchester United is het meest concreet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren