PSV ving bot bij Belgisch toptalent: ‘Heb altijd voor Anderlecht willen kiezen’

Zondag, 16 juni 2019 om

België Onder-21 maakt zich op voor de openingswedstrijd op het EK tegen de generatiegenoten van Polen, op zondagavond. Bondscoach Johan Walem heeft in de persoon van Yari Verschaeren de jongste deelnemer aan het toernooi in Italië en San Marino tot zijn beschikking. De zeventienjarige middenvelder koos op jonge leeftijd voor de jeugdopleiding van Anderlecht, ondanks de belangstelling van clubs uit onder meer Nederland.

Verschaeren zag niets in een overgang richting PSV zo vroeg in zijn loopbaan, zo blijkt uit een gesprek met Het Nieuwsblad. “Daar heb ik mee gepraat, maar vooral om te weten hoe ze daar werken. Ik heb eigenlijk altijd voor Anderlecht willen kiezen.“ Bij de grootmacht uit Brussel tekende hij in medio 2017 zijn eerste profcontract. Bijna anderhalf jaar later volgde het debuut in de hoofdmacht.

De Belgisch jeugdinternational ziet Anderlecht echter niet als zijn eindstation. Een club in LaLiga lijkt hem wel wat, met Eden Hazard als grote voorbeeld. De vleugelaanvaller is een bepalende speler bij de Rode Duivels en maakte onlangs voor meer dan honderd miljoen euro de overstap van Chelsea naar Real Madrid. Verschaeren heeft echter meer op met een rivaliserende club. “Barcelona of Real? Barcelona, zeker. Ook al is Eden Hazard een van mijn favoriete spelers. Maar Lionel Messi blijft mijn absolute idool.“

Alexis De Sart, ploeggenoot bij België Onder-21, is van mening dat Verschaeren nu al wedstrijden kan beslissen. “Als ik dat bij Anderlecht kan, dan misschien hier ook. Het niveau op training is ongeveer gelijkaardig met dat van Anderlecht. Ik moest me daar niet echt aan aanpassen. Assists geven, de ploeg iets bijbrengen: dat ga ik proberen“, aldus Verschaeren.


Poll

Denk jij dat Yari Verschaeren snel bij Anderlecht zal vertrekken?


Gerelateerd

8 reacties (laatste reactie door wagwan)

Op FIFA is deze jongen een groot groeibriljantje, iemand die wat meer info heeft over zijn specifieke kwaliteiten en wat nou zijn beste positie is?

16 juni 2019 om 16:01

Is een enorm getalenteerde Cam. Lijkt wat op Hazard, kleine spelertje die erg wendbaar is en makkelijk mensen dribbelt. Speelt momenteel wel meer op de vleugel bij Anderlecht. Staat op hetzelfde niveau als Kompany en Tielemans op hun 17de. Het wordt nog genieten van deze jongen.

16 juni 2019 om 16:27

Thanks voor de snelle reactie Gap! 👍

16 juni 2019 om 17:47

Is een ander type dan Hazard. Heeft niet dezelfde snelheid en is minder explosief. Ik vergelijk hem altijd met Coutinho. Korte draaicircel, balvast en sterk in de korte ruimte. Doet alles vooral op techniek. Echt een sierlijke speler.

Nog beste speler op Future Cup geweest in 2017, leuke speler. Ben ook benieuwd naar de '02 groep van Anderlecht, hebben paar leuke spelers met Ait El Hadj, Sardella en vooral Doku, laatstgenoemde is echt zo'n heerlijke handenbinder waar je constant 2 man op moet zetten. Anderlecht kan best een leuke ploeg krijgen als ze alles paar jaar bij elkaar kunnen houden.

16 juni 2019 om 17:15

Doku mocht al wat invallen op zijn 16de, maar komend jaar wordt zijn echte doorbraak verwacht. Amuzu is ook een kanjer, zo snel.

Amuzu-Verschaeren-Doku. Als je dit als spits als ondersteuning hebt in de toekomst, kan dit wel erg makkelijk voetballen worden. Hopelijk ontpopt Kompany zich tot een aanvallende trainer die de jongeren beter maakt. Dan kan er een leuke tijd aanbreken voor Anderlecht.

16 juni 2019 om 17:19

Afgelopen horrorseizoen was Verschaeren ons enige lichtpunt en wat voor een! Hij speelde volwassen mannen naar huis,pikte al een paar doelpunten mee en paste zich zo vlot aan aan het volwassenvoetbal. Doku zat ook vaak bij de A kern dit seizoen en toonde vooral in z'n eerste invalbeurten een echte gesel voor menig verdediging te kunnen zijn. Sardella wordt verwacht deze zomer ook bij de A kern te komen. Met deze twee jongens en daarbij Amuzu, Bornouw, Sambi Lokonga, Amuzu en Saelemaekers zit onze ploeg vol eigen jeugd wat me echt blij maakt. Alleen kan niet verwacht worden dat zij de kar trekken en Saelemaekers en Amuzu moeten nog enkele boterhammen eten en veel constanter worden om echt een vaste waarde te worden. Ik geloof dat de komst van Kompany een grote stimulans kan zijn voor deze jonge knapen en dat ze zo zien wat ze kunnen bereiken als ze hun carriere serieus nemen en met trots voor onze club spelen. Hierdoor zie ik de toekomst toch enigszins rooskleurig in voor m'n paarse club.

16 juni 2019 om 19:49

Zeker waar, ben wel gecharmeerd van Saelemaekers en denk dat hij zeker profijt kan gaan hebben van Kompany, moet heerlijk zijn je als jong talent op te trekken aan zo'n speler. Wat zijn de verwachtingen van die linksback van o17 (Nizet oid volgensmij) vond hem keren dat ik hem zag spelen het verdienstelijk doen namelijk. Ook Kana ga ik proberen te volgen, is iets te fysiek naar mijn mening voor zijn leeftijdscategorie dus vind het lastig hem goed te beoordelen. Leek wel een interessante speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Actuele wedstrijden

0 fans
18 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Valentin Rongier is in beeld om de opvolger te worden van Nabil Fékir bij Olympique Lyon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren