Sarri laat Chelsea achter zich voor gevoelige overstap naar Juventus

Zondag, 16 juni 2019 om

Maurizio Sarri laat Chelsea na één seizoen achter zich, zo communiceert de Engelse club via de officiële kanalen. Beide partijen zijn het eens geworden over een voortijdige beëindiging van zijn tot 2021 lopende contract. Juventus heeft tegelijkertijd bekendgemaakt dat Sarri in Turijn de opvolger wordt van Massimiliano Allegri.

De zestigjarige oefenmeester zet bij la Vecchia Signora zijn handtekening onder een driejarig contract, dat hem tot medio 2022 aan de kampioen van Italië verbindt. De overstap hing al een tijdje in de lucht, maar beide clubs hebben de overstap nu bevestigd. Sarri maakt een enigszins gevoelige overstap, daar hij geboren werd in Napels en jarenlang bij Napoli werkte. In het zuiden van Italië ziet men de keuze van Sarri voor aartsrivaal Juventus als een vorm van verraad.

Er komt zo na één seizoen al een einde aan de samenwerking tussen Sarri en Chelsea. De oefenmeester werd vorige zomer aangesteld als de opvolger van Antonio Conte en gidste the Blues naar de derde plaats in de Premier League en de Europa League-winst. Desondanks was Sarri niet onomstreden en er werd al langere tijd gesproken over een vertrek. Op eigen verzoek is nu zijn contract bij Chelsea beëindigd, zodat hij bij Juventus aan de slag kan gaan als de opvolger van Allegri.

Allegri maakte onlangs bekend dat hij na vijf jaar zou vertrekken als trainer van Juventus. Onder zijn bewind werd vijf keer de landstitel en vier keer de Coppa Italia gewonnen, maar bleef het vurig gewenste succes in de Champions League uit. Voor Sarri is Juventus twintigste club in zijn rijke loopbaan, die hem vanuit de krochten van het Italiaanse voetbal naar de Europese top bracht. Sarri werkte voor onder meer Hellas Verona, Perugia, Grosseto, Alessandria, Sorrento en Empoli, voordat hij bij Napoli terechtkwam.

"Na de Europa League-finale heeft Maurizio duidelijk gemaakt dat hij wil terugkeren naar zijn thuisland. Hij heeft goede redenen aangevoerd om uit Engeland te vertrekken. Met de terugkeer naar Italië kan hij dichter bij zijn familie en ouders zijn, wat erg belangrijk voor hem is. We willen Maurizio graag bedanken voor zijn werk bij Chelsea", laat directeur Marina Granovskaia namens Chelsea weten op de website van de club. Frank Lampard lijkt momenteel de voornaamste gegadigde om Sarri op te volgen op Stamford Bridge.


Poll

Logische keuze van Maurizio Sarri?


Gerelateerd

76 reacties (laatste reactie door joekaa)

Dat Sarri nu vertrekt kunnen we onszelf als club volledig aanrekenen. Abramovich kiest voor een nieuwe richting, wil dat er aanvallend en verzorgd voetbal gespeeld gaat worden met een selectie die bol staat met voetballers die heel goed op de counter kunnen spelen maar natuurlijk niet van achteruit op kunnen bouwen of de juiste keuze kunnen maken als de ruimtes op zijn kleinst zijn in de laatste fase. Sarri vroeg om geduld, dit zijn immers niet de spelers die hij nodig heeft! Werd hem dat geduld gegeven? Nee, de supporters in het stadion zingen “fuck Sarribal” en fluiten massaal die ene speler uit die symbool staat voor Sarri’s visie..

Nu gaan we Frank Lampard aanstellen, Lampard die een jaartje manager is geweest bij Derby County. Hij is er niet klaar voor om nu een topclub in Engeland te runnen. Dus wat er gaat gebeuren kan ik je op een briefje geven:
- Lampard gaat beginnen met de volledige steun van het bestuur en de fans. Iedereen is happy.
- Lampard maakt een keer een tactische blunder waardoor we uit een beker vliegen.
- De fans worden al wat chagrijniger omdat het voetbal niet op magische wijze beter wordt.
- Lampard ziet het niet zitten in een speler waar de fans het wel in zien zitten en de onrust neemt toe.
- Chelsea staat eind maart 7e en is in zowel de Champions League als de FA Cup niet meer actief.
- Lampard wordt ontslagen en beschadigd door het gebrek aan visie en steun van een zoekend bestuur wat aan alle kanten voetbalvisie mist.

Ik pleit voor Mourinho’s terugkeer. Mourinho heeft wat te bewijzen, hij moet zichzelf vernieuwen als hij ooit nog een kans wil krijgen bij een topclub. Volgens SKY houdt dat in dat Mourinho graag terug wil keren naar Chelsea en dat de eerste contacten al gelegd zijn, mocht Lampard afzien van het aanbod. Mourinho is volgens de nieuwszender dan ook bezig een nieuwe staff samen te stellen met nieuwe mensen, dus hij zal niet meer samen werken met Rui Faria als assistent bijvoorbeeld maar met John Terry. Het mooie is dat we ook echt een contract kunnen maken met José voor 2 seizoenen, tegen die tijd zal Frank Lampard klaar zijn om de Chelsea manager te worden die we zoeken!

16 juni 2019 om 15:12

Het is inderdaad een cultuurkwestie, die supporters wisten niet dat er met Sarri gewoon potentieel goud in handen was. Echt jammer, wedden dat Chelsea nu terug naar prestatievoetbal gaat?

16 juni 2019 om 15:16

Ik denk dat Chelsea komend seizoen naar overleven gaat: Transferban en je belangrijkste speler is weg. En zelfs zonder transferban gaat het zwaar worden, Hazard vervangen doe je niet zo maar even.

16 juni 2019 om 15:20

Niks mis met prestatievoetbal, als het prijzen oplevert klaagt niemand erover. Sarri was ook geen goud ofzo, dankzij Hazard is het seizoen nog wat geworden. Sarri heeft niks bijzonders laten zien en sommige momenten was het gewoon beschamend met hem aan het roer.

16 juni 2019 om 15:21

Dat is inderdaad echt een probleem. Sarri leek in elk opzicht de perfecte match voor Abramovich. Een coach met een aanvallende voetbalvisie, die zich niet bezig wil houden met transfers.. Volgens het officiele communique is Sarri weer terug naar Italie vertrokken omdat hij dichter bij zijn ouders en gezin wilde wonen. Maar dat is toch echt vooral bijzaak. Sarri zou sowieso nu nog trainer van Chelsea zijn als hij openlijk gesteund zou zijn door de bestuursleden en als hij in januari meer kwaliteit in de ploeg zou hebben gekregen.. Sarri voelde zich (terecht) in de steek gelaten.

16 juni 2019 om 16:51

"niks mis met prestatievoetbal, als het prijzen oplevert klaagt niemand erover."

En dat uit de mond van een Chelsea fan, datzelfde Chelsea die Di Matteo ontslagen heeft na de CL winst.

16 juni 2019 om 15:17

Wie werd er uitgefloten? Was hier niet van op de hoogte. Ben het wel helemaal eens met je over de terug keer van Mourinho. Laten we het hopen!

16 juni 2019 om 15:19

Jorginho

16 juni 2019 om 15:18

Maar met spelers als Pedro, Hazard, Willian heb je al 3 spelers die gewend zijn in de top op een dominante manier te spelen. Ik vergeet er vast nog wat maar het is echt niet zo dat deze selectie slechts geschikt was voor countervoetbal.

16 juni 2019 om 15:26

Dat is dus absoluut wel zo. Willian is een countervoetballer pur sang, hij kan hard rennen maar niet op een kleine ruimte voetballen.. Er zijn spelers nodig ala Jorginho en Fabregas. Niet zoals Kante en Lofrus-Cheeck, hoe goed ik ze ook vind!

16 juni 2019 om 15:35

Beste yoerifc ik weet niet of je weet hoe ver fabregas gezakt is qua niveau. Hij is geen schim meer van de man die ooit de aanvoerder was van de gunners. als jij kante de in mijn ogen beste verdedigende middenvelder ter wereld. Niet nodig vind en dan fabregas durft te noemen. Kante moet altijd basis staan fabregas is niet een goed genoeg meer voor op de bank helaas.

16 juni 2019 om 15:52

Het gaat mij om het type speler, niet de naam. Fabregas was in 2014 precies wat Chelsea nodig had om aanvallender te kunnen spelen, alle aanvallen liepen via Cesc en Cesc verdeelde het spel. Nu heeft Chelsea spelers zoals Kante (die de bal heel goed af kunnen pakken, maar nog niet weten wat ze er mee moeten als ze de bal eenmaal hebben) en Loftus-Cheeck (een klassieke box-to-box middenvelder met enorm goede looplijnen de 16 in). Dat is niet wat je nodig hebt om de bal snel rond te laten gaan in de ploeg en dodelijk en effectief te zijn in de laatste fase van het spel.

16 juni 2019 om 15:57

Niet mee eens. Chelsea heeft Willian zo gemaakt. Willian was bij Shakhtar een heerlijke voetballer, zowel met ruimte voor zich als in de kleine ruimte. Dat is er vakkundig uitgestampt bij Chelsea, lijkt het.

16 juni 2019 om 16:20

Ik heb Willian vanaf zijn eerste minuut bij Chelsea gezien en dat heeft er nooit in gezeten, of je moet denken dat Mourinho hem binnen drie trainingsdagen geleerd heeft om de bal een paar meter van zijn voet te laten stuiteren, nooit een voorzet op maat te geven of gewoon blind langs zijn teamgenoten passen.

16 juni 2019 om 17:27

Loftus-Cheek was zeker wel perfect voor Sarri's systeem.

16 juni 2019 om 20:23

Als dat het geval was geweest was hij natuurlijk nooit profvoetballer geworden, laat staan voor veel geld getransfereerd, laat staan Braziliaans international geworden.

16 juni 2019 om 15:18

Lampard en niet klaar voor is onzin. Zie pep resultaat en Zidane resultaat.. je bent er namelijk nooit klaar voor, het werkt of werkt simpelweg niet! K gun lampard alles behalve de CL volgend seizoen.

16 juni 2019 om 15:24

Voor elke Pep is zijn er twee Van Basten’s of Gullit’s te vinden die het totaal verpest hebben.. Je kan niet zomaar iemand een jaar Derby laten coachen, hem de beste talenten van Chelsea meegeven en dan zeggen “kijk eens hoe goed hij het deed!”.. Lampard heeft nog niets bewezen en heeft nog maar een jaar ervaring, dat is niet wat dit managerskerkhof van een club nodig heeft!

16 juni 2019 om 15:36

Ergens kan ik me vinden in je pleidooi voor José Mourinho; met de aanstaande transferban heeft Chelsea iemand nodig die de laatste resultaten uit de huidige spelersgroep kan persen. Als er dan iemand is die in zo'n situatie een soort 'wij versus de rest van de wereld' kan creëren en ervaren spelers op scherp kan zetten is het die duivelse Portugees wel.

Waar ik me echter nog altijd over verbaas is het gebrek aan doorstroom van getalenteerde spelers uit de jeugdelftallen. Samen met FC Porto en Barcelona domineert Chelsea jaarlijks de Youth League en lijkt altijd enkele 'speciale voetballers' in de selectie te hebben. En dat is niet alleen sinds het recente succes van Engelse nationale jeugdelftallen, dat gaat al verder terug. Neem nou de huidige selectie; daar lopen toch met Reece James, Ethan Ampadu, Ruben Loftus-Cheek, Mason Mount, Callum Hudson-Odoi en Tammy Abraham een aantal heerlijke talenten rond? Het is natuurlijk een romantisch verhaal om Frank Lampard terug te halen en dan te verwachten dat er op een magische manier aantrekkelijk voetbal wordt gespeeld, maar het probleem ligt toch niet bij de manager? Als Roman Abramovic daadwerkelijk een nieuwe weg in wil slaan met Chelsea, dan lijkt me het eerste doel om meer jeugdspelers te betrekken in het eerste elftal.

16 juni 2019 om 15:57

Dat klopt en mede daarom staat Lampard zo hoog op de lijst(absolute nummer 1 kandidaat). Lampard heeft aangegeven dat hij denkt dat Chelsea zsm met die geweldige jeugd aan de gang moet. Hij heeft afgelopen seizoen bij Derby laten zien dat hij best goed is in het managen van die talenten en onder zijn leiderschap zijn ze absoluut betere spelers geworden!

Juist daarom is Lampard zo'n aantrekkelijke optie, want juist hij zal staan voor het gebruik van eigen jeugd in het eerste elftal. Daar komt nog bij dat Chelsea een transferverbod heeft op dit moment en dus wel gedwongen zal zijn om die jeugd een kans te geven.

Mijn problemen zijn dan ook niet met Lampard en visie, maar met de timing van zijn aanstelling en de huidige bestuurscrisis bij Chelsea.

16 juni 2019 om 17:18

De vraag is natuurlijk in welke mate Frank Lampard verantwoordelijk moet zijn voor het elftaloverstijgende spelersbeleid van de club. Hoort daar niet een director of football (of een dergelijke functie) niet voor verantwoordelijk te zijn? Natuurlijk moet er iemand voor het eerste elftal staan die bereid is om dergelijke talenten op te nemen in zijn wedstrijdselectie. Maar dat kan je toch gewoon meenemen of meegeven aan de nieuw aan te stellen manager? Hoe moet je anders beleid voeren voor de langere termijn als je dit soort dingen af laat hangen van een (met alle respect) 'passant'?

16 juni 2019 om 17:28

Dat schijnt Petr Cech te gaan doen, maar dat is nog niet officieel.

16 juni 2019 om 19:05

Oud-spelers in het bestuur van de club? Een functionerende jeugdopleiding? De intentie om jeugdspelers door te laten stromen naar het eerste elftal? Tsjonge, Chelsea begint meer op Barcelona te lijken dan Barcelona zelf op dit moment.

16 juni 2019 om 20:36

alleen moet het nu nog goed uitgevoerd worden... Net zoals op begin van het seizoen zou de tendens op aanvallen, balbezit, veel bewegen.. etc zijn. En nu na een prima debut seizoen van Sarri, 3e + EL + volgend seizoen CL + League cup final... gaan we weer terug vallen op het oude spel, zo jammer.

16 juni 2019 om 16:38

@yoericfc Ik betwijfel of Abramovic nog zo nauw betrokken is bij Chelsea. Het vertrek van Sarri is denk ik te danken aan het wanbeleid van Marina. Zij heeft Sarri aangesteld vorig jaar omdat ze zijn stijl van voetbal wilde zien bij Chelsea. Vervolgens laten ze hem zo makkelijk gaan en stellen ze naar alle waarschijnlijkheid de onervaren Lampard aan. Dit zou zomaar een rampseizoen kunnen worden voor Chelsea, al helemaal als de transferban gehandhaafd blijft. Ook zullen CHO en RLC de eerste maanden van het seizoen missen, misschien zelfs de eerste helft van het seizoen. Ik verwacht volgend jaar echt een pover Chelsea

16 juni 2019 om 16:45

Ik ben er als fan alles behalve rouwig om dat sarri vertrekt. Hij had inderdaad de potentie om grote dingen neer te zetten, maar heeft het voor het gros zelf laten liggen. Hij heeft ons dit seizoen gigantisch veel punten gekost omdat hij veel te koppig is. Alle keren de 2 standaard wissels die niets brachten. Terwijl iedere onbenul kan zien dat wanneer je achterstaat, je niet dezelfde type speler in brengt, maar juist een meer aanvallende speler. Een RLC die nooit speeltijd kreeg, terwijl het 1 van je beste middenvelders is. Een CHO die door het gebrek aan speeltijd zelfs een transferverzoek indiende. En de laatste maanden ook gigantisch veel beter speelde dan een Willian en Pedro. En dan laat ik kante nog buiten beschouwing. De laatste maanden was hij minder koppig en begon hij het aardig op de rit te krijgen. Maar als hij bleef zie ik hem echt niet beter presteren dan een lampard of wie anders de rol krijgt.

17 juni 2019 om 00:04

Die ene speler, Jorginho dus, mag meteen mee met Sarri. Gewoon even de sats van Jorginho bekijken, zou ik zeggen. Qua gelukte interventies, gewonnen duels, kopduels, start snelheid, assists en doelpunten is deze ver onder middelmaat. Kante moest opschuiven terwijl deze toplevel is in zijn stats en Hudson Odoi werd hierdoor gebarreerd want Kante stond in die zone.... Een trainer die zo volhardt in zijn domheid , ...... Mag zeker beschikken!

17 juni 2019 om 08:05

Kanté moet inderdaad terug naar zijn beste positie, maar Jorginho hoeft niet zo zeer weg van mij. Verdedigend vind ik hem ook te zwak om op de verdedigende middenvelder positie te spelen, maar zoek even op YouTube: “Why Jorginho has No assists”. Die gast heeft ook gewoon pech, allemaal ballen zet hij spelers 1 op 1 maar niemand die het afrondt.

Toch apart dat Chelsea hem zo makkelijk laat gaan, vooral omdat ik niet zo een, twee, drie de geschikte vervanger zie.. Verder kan ik me wel verheugen op een Juventus met sarri aan het roer!

16 juni 2019 om 15:13

Men wilt Lampard halen en die gaat mislukken krijg je een AC Milan verhaal. Iconen terughalen als trainer dan afbranden. Jammer maar waar.

16 juni 2019 om 15:20

Of een Guardiola, Zidane... verhaal? Normaal ben ik ook geen voorstander om ex-spelers zo snel voor de leeuwen te gooien, maar Lampard schat ik in tegenstelling tot bijvoorbeeld Henry zeer zeer hoog in als trainer. Dus ik zou de gok wel durven wagen. Al is die transferban natuurlijk een enorme handicap voor Chelsea, kunnen geen waardige vervanger voor Hazard halen, dus ik kan me best inbeelden dat Lampard liever nog even wacht, die trein passeert nog wel een keer of 4.

16 juni 2019 om 15:21

Dat ligt aan meerdere dingen: De club zelf, en welke voormalige speler je aanstelt. Maar het afbraakrisico is wel hoog in dit geval, er is komend seizoen weinig eer te behalen met Chelsea denk ik.

16 juni 2019 om 16:18

Het is alleen daarom al totaal niet te vergelijken met een Zidane. Dappere beslissing van Lampard om daar nu te gaan staan inderdaad.

16 juni 2019 om 17:34

Hebben toch nog pulisic gehaald, is natuurlijk nog niet daar dat hij hazard snel kan en laat vergeten.

16 juni 2019 om 20:28

Ik denk dat ze blij zijn dat ze af zijn van deze eigenwijze italiaan zonder zelfreflectie. Zijn er uberhaupt italianen die in het buitenland iets van formaat neer hebben gezet? Kan er niet 1 bedenken. Nooit aan beginnen dus.

Goeie keuze. Bij Chelsea meermaals ondankbaar behandelt met een zware periode voor de boeg. Om dan als Italiaan terug te keren naar Juve waar je Ronaldo onder je hoede krijgt is dit een mooie stap.

Eindelijk officieel. Ben benieuwd wat voor aankopen Juve gaat doen, mag op het middenveld wel wat meer creativiteit bij. Wat voor budget heeft Juve eigenlijk? Aangezien ze vorig jaar alles op Ronaldo zette. Voetballend word het in ieder geval een stuk leuker met Sarri ipv Allegri, ligt wel gevoelig bij Napoli dit denk ik..

16 juni 2019 om 15:20

Ik weet niet wat het budget is, maar er wordt sowieso een nieuwe (top) middenvelder gekocht. Daarnaast mogen Higuain, Mandzukic, Cancelo, Can en Khedira weg bij een goed bod. Tenminste dit is wat er rond gaat

16 juni 2019 om 15:32

Cancelo? Speelt er net en deed het volgens veel Juve fans gewoon goed , hoezo mag hij weg? Als al die spelers die jij opnoemt weg mogen dan blijft er niet veel over... Juve heeft kwalitatief gezien erg goede spelers in aanvallend opzicht , maar zijn erg wisselvallig. Op het middenveld en aanval heb je geen/nauwelijks bank.

16 juni 2019 om 16:08

Verdedigend zeer zwak. Heeft al veel doelpunten veroorzaakt. Weegt niet op tegen zijn goede offensieve spel.

16 juni 2019 om 17:11

Na de winterstop bracht die aanvallend ook weinig, veel balverlies

16 juni 2019 om 18:50

Juventus heeft niet veel nieuwe spelers nodig. Veratti of pogba halen is genoeg. We hebben twee topkeepers. Een van de beste verdediging en heel veel kwaliteit voorin met costa, dybala, berna, rondaldo ( en cuadrado in vorm). Op het middenveld missen we 1 speler ( voor mij pogba of veratti). Dan heb je weer creativiteit samen met pjanic. Ik bedoel op papier heeft juve zoveel kwaliteit. We hoeven echt niet zo veel erbij te halen.

Ben hier heel blij mee, Eindelijk klaar met de geruchten. Nu aan het werk qua transfers, Heb veel zin in het nieuwe seizoen

Netjes uit elkaar gegaan. Sarri wou terug naar Italie en Chelsea wou niet investeren in de selectie.

16 juni 2019 om 15:14

Hoe kunnen ze investeren in de selectie als Chelsea een transferban heeft?

16 juni 2019 om 15:15

Ik denk dat ze best wel willen, maar ze hebben natuurlijk die transferban. Verder deed Sarri het redelijk (6/10) maar je kunt je afvragen of die 3de plaats en Europa League de verdienste van Sarri of van Hazard is... tevens zijn de spelers die Sarri er absoluut bij wou (Jorginho & Higuain) niet bepaald schoten in de roos dus ik snap wel dat hij geen carte blanche krijgt op het gebied van transfers. En zo kan ik nog wel even door gaan. Dus ja, logisch afscheid voor beide partijen.

16 juni 2019 om 15:25

Laten we eerlijk zijn. is een derde plaats en EL winst met Chelsea een bijzondere prestatie? Nee dat is gewoon het minimale wat je moet doen. na Liverpool en City is Chelsea qua selectie de beste in de PL en in de EL samen met Arsenal de grote favoriet aan het begin van het seizoen. Bovendien is het idd ook meer te danken aan Hazard en in de PL aan het feit dat Arsenal het aan het eind weggaf.

16 juni 2019 om 15:32

Klopt. Arsenal Chelsea Spurs en United hadden een historisch slechte eindsprint richting top 4. Spurs en Chelsea verdienen zelfs geen complimente omdat ze het uiteindelijk nog haalden want ze presteerden week na week ver onder de maat. Het is dat die amateurs van Arsenal en MU het zowaar nog slechter deden.

16 juni 2019 om 21:50

Een bijzondere prestatie nee. Wel heeft ie gewoon het maximale uit de selectie gehaald hoor. Op 2 na sterkste van Engeland en derde geworden, el gewonnen als 1 van de favoriete ploegen, heeft dus wel het maximale eruit gehaald en het prima gedaan.

Heel zuur, maar ik begrijp het wel. Beter dan dit seizoen wordt het komend jaar niet door de transferban, hij is toch door een groot deel van de fans nooit echt gewaardeerd en hij kan nu meestrijden voor de CL-titel. Betekent wel dat wij weer van voor af aan moeten beginnen. Op dit moment is er geen geschikte opvolger en Lampard gaat deze kans niet laten lopen (ondanks dat hij te vroeg komt in mijn ogen). Ik hoop dat Lampard de tijd krijgt en niet na dit seizoen eruit gegooid wordt en dat hij de tijd krijgt om een goedspelend Chelsea neer te zetten, want we hoeven geen wonderen te verwachten dit seizoen.

Gewoon een trainerskerkhof dat Chelsea. Als je het goed doet mag je 2 jaar blijven en anders laten ze je na 1 jaar alweer vertrekken. Eens kijken wie er nu zal instappen. Ik persoonlijk zou een jaartje overslaan. Een selectie op zijn retour, beste speler weg en nog een transferban ook waardoor je niet kan versterken. Toch wordt verwacht dat je Champions League voetbal haalt.

16 juni 2019 om 15:11

Een trainers en spitsenkerkhof, Hij heeft het uitstekend gedaan. Een aanwinst voor de Serie A. Hoe doet me denken aan Bielsa voetbalgekken 24/7 bezig.

Pijnlijk maar begrijpelijk. Juventus met Sarri pff als ze dan de CL niet winnen. Vraag me af wie hij gaat kopen. Als juventus paar spelers verkoopt en wat echte aankopen doet zie ik ze de Cl wel pakken.

Pff, wat een aderlating dit. Dit begint echt gewoon een traditie te worden. Chelsea speelde onder Sarri tussen december en februari echt heel slecht. Maar de andere maanden hebben we het gewoon netjes gedaan, of wat hadden we van hem verwacht, dat we de Quadruple zouden winnen? Echt een verschrikking dat een trainer zou erg wordt uitgekotst door zijn eigen aanhang. Ik verwacht met de transferbalans echt geen beter seizoen hoor, voor Chelsea. Echt ongelooflijk hoe ik mij hierover kan opwinden. Echt wat hoop ik dat we volgend seizoen weer een aanvallende trainer krijgen die de jeugd een oprechte kans geeft, want man wat gaat dit anders toch weer een dramaseizoen worden allemachtig...

Hoop dat Sarri een succes wordt bij Juventus. Misschien ben ik niet objectief maar Juventus vind ik persoonlijk wel een veel mooiere club dan een Chelsea. Hoop alleen wel dat hij gebruik maakt van de potentie die het team heeft en niet Juventus te behoudend laat voetballen.

Chelsea is klaar, die gaan geen aansluiting meer vinden met de top oo deze manier. Ongelooflijk dat ze Sarri laten gaan.

Blij dat Sarri daar eindelijk weg is, meermaals ondankbaar behandeld en heeft gewoon het maximaal haalbare uit deze groep gehaald.

Niet een droomkandidaat, maar is het wel geworden. Wel mooi dat we weer een Italiaan aan het roer hebben. Dat hoort bij de club Italianen en/of ex-spelers als coach. Bij Napoli gebruikte hij vooral de diepgang van Insigne, Callejon en Mertens. Bij Juve hebben Douglas Costa, Ronaldo ook zeker die kwaliteiten en dan Dybala in een "Mertens rol". Ben benieuwd in ieder geval. Wel jammer dat het een coach is die een trainingspo draagt en een slof sigaretten per week wegrookt. Past niet helemaal bij de klasse van Juventus. Welkom Sarri en nogmaals dank Allegri voor de mooie jaren.

16 juni 2019 om 15:15

Wat Allegri heeft gepresteerd kon iedereen. Allegri is een saai trainer maar haalt wel prijzen. Eigenlijk moet Chelsea Allegri nemen past goed daar.

16 juni 2019 om 15:19

Lippi stond in de jaren 90 constant zo te coachen, wat maakt het uit? Wil je winnen en goed voetbal of iemand die netjes in een pak langs de kant staat? Beoordeel hem op prestaties niet op uiterlijk of slechte gewoontes...

16 juni 2019 om 15:22

Ik trek z'n coach-kwaliteiten ook niet in twijfel. Ben sowieso blij met een aanvallende visie en dat hij Italiaan is. Was meer een kleine kanttekening, ik lig er niet wakker over, had het liever alleen net iets anders gezien.

16 juni 2019 om 16:22

Ben het wel met je eens. De prestatie gaat voorop maar het ziet er altijd wel netjes uit als er een coach in een net pak staat ipv iemand in een trainingspak.

16 juni 2019 om 15:29

Mij maakt niet uit of hij met een trainingspak en een sigaret loopt of niet. Zolang hij goed presteert ( en dat zal hij heel waarschijnlijk doen), vind ik het prima.

Chelsea zal hier zo veel spijt van krijgen. Sarri is de beste optie voor juve.

Ik ben heel benieuwd. Sarri deed het bij napoli behoorlijk goed. Heeft ondanks een paar behoorlijke uitschieters een knappe prestatie verricht door 3e te worden in engeland en de EL te winnen. Verwacht dat hij Juve wederom naar de landstitel kan loodsen en hoop ook de beker. Zie hem iig aanvallender voetbal brengen maar of hij ook de felbegeerde CL kan veroveren betwijfel ik. Zo sterk is hij op het tactische gebied niet ben ik bang. Heel benieuwd wie er als versterking gaat komen. De defensie en het middenveld moet sterker.

Ongelofelijk koude club dat Chelsea. Sarri heeft nooit de waardering gehad voor z'n werk daar. Hij heeft het naar alle omstandigheden goed gedaan. Het feit dat Hazard zijn beste seizoen heeft gedraaid, komt door het aanvallende voetbal van Sarri. Voorheen was het bus parkeren en counteren , onder Mourinho en Conte. Het is echt zonde dat een speler als Hazard jarenlang in een verdedigende counterploeg heeft gespeeld. Natuurlijk hebben ze daarmee prijzen gepakt, maar om nou te zeggen dat het aantrekkelijk voetbal was, nee. En nou hadden ze eindelijk een trainer die aanvallend voetbal speelde met 4-3-3, en er ook prijzen mee pakte, en dan mag hij na 1 seizoen vertrekken.. Wanbeleid.

16 juni 2019 om 18:35

Hazard dit seizoen 52 wedstrijden, 21 doelpunten.
Hazard in 14/15 onder Mourinho 52 wedstrijden, 19 doelpunten.
Werd echter wel landskampioen en player of the Year in Engeland.

Yup Hazard had het heel zwaar toen.
Probeer het nog eens...

16 juni 2019 om 19:11

Assists vergeet je zomaar? Het is gewoon zijn beste seizoen punt.

Vind toch wel dat er ondankbaar met hem omgegaan is. Gezien zijn spelersmateriaal, heeft hij gewoon optimaal gepresteerd. Nipt verloren van city in de beker, Europa League met volle overtuiging gewonnen en als 3e geëindigd achter 2 clubs die bijna 100 punten aantikten. Nu met de transferban en vertrek van Hazard, valt er niet veel eer aan te behalen dit seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Actuele wedstrijden

1 fan
Coach, 60 jaar
SeizoenClub
2019- Juventus
2018-2019 Chelsea
2015-2018 Napoli
2012-2015 Empoli
2011-2011 Sorrento
Laatste voetbalnieuws

Ronaldo bezorgt jonge fan dag van zijn leven: ‘Dan is het geen overtreding'

Cristiano Ronaldo heeft een jonge voetbalsupporter zondagmiddag de dag van zijn leven bezorgd. Bij het treffen tussen Juventus en Tottenham Hotspur (2-3) in Singapore bestormde het jongetje het veld. Normaal gesproken...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Barcelona wil Jean-Clair Todibo bij een andere club speeltijd laten opdoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren