Kees Jansma verrast: ‘Ik weet niet precies waarom hij is mislukt bij Feyenoord’

Zondag, 16 juni 2019 om

Kees Jansma vraagt zich af waarom Renato Tapia nooit is doorgebroken bij Feyenoord. De 23-jarige middenvelder is een belangrijke kracht bij de nationale ploeg van Peru, maar kan in Rotterdam niet overtuigen. De journalist stelt bij FOX Sports dat Tapia in principe gewoon mee kan op het niveau van Feyenoord.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Renato Tapia deze zomer gaat verkassen?


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door constant kante)

Tapia hoort technisch gezien tot de betere spelers in de ED in mijn ogen. Die jongen kan echt veel goeds met een bal. Alleen fysiek is hij, ondanks zijn body, lang niet even sterk (gebruikt zijn lichaam verkeerd?) en is te nonchalant, dromerig. Jammer, want voetballen kan hij uitstekend.

16 juni 2019 om 13:14

Prima voetballer, maar onbetrouwbaar in de zin dat hij altijd weer een paar momentjes heeft waarin hij de wedstrijd kan vergooien. In die zin eerder een gevaar voor je eigen team dan voor de tegenstander.

Ik ben hem daarom liever kwijt dan rijk

En daarom had ik Maher zo graag ernaast gehad.

16 juni 2019 om 11:40

Dat is geen controleur hoor, dan speel je heel aanvallend

16 juni 2019 om 11:48

Maher is afgelopen seizoen juist een uitstekende controleur gebleken

16 juni 2019 om 11:56

Zeker weten wel. Hij heeft op die positie heel goed gespeeld dit seizoen. Levert superveel arbeid ook.

16 juni 2019 om 11:45

Maher was voor Feyenoord een goede toevoeging geweest, je mist nu diepgang op het middenveld. Het is misschien echt scouten op zn van geels maar is Vlap niet een fijne speler voor in de Kuip?

16 juni 2019 om 11:54

Mwuaaa. Een 10 hebben we al met Kokcu, had gehoopt op Maher voor op de 6. Daar moet dus iemand komen.

16 juni 2019 om 14:10

Wouter Burger heb je in de selectie. Die zou dat uitstekend kunnen.

16 juni 2019 om 21:45

Andreroyo

Diepgang? En dan wil je Maher erbij hebben? Maher is helemaal geen diepgaande middenvelder. Maher rendeert alleen maar als hij als controleur mag spelen met een speler naasr zich die het vuile werk voor hem opknapt of als nummer tien die een vrije rol mag invullen. Hij is echt geen speler die vaak opduikt in de zestien van de tegenstander, hij is een speler die naar ruimtes zoekt op het middenveld en niet eentje die diep gaat zonder bal. Feyenoord heeft echt weinig aan deze speler, tenzij je het gehele elftal in zijn dienst zou willen laten gaan spelen.

Een middenveld met kokcu, tapia en een type clasie zou toch niet misstaan. Dan heb je naast Tapia iemand staan die minder risico neemt en je hebt met kokcu een aanvallend ingestelde middenvelder die creatief is (wat we dit seizoen in veel wedstrijden toch wel echt misten). Ik heb verder veel vertrouwen in volgend seizoen met jorgensen en berghuis (mits hij blijft) en ik hoop dat larsson ook eindelijk aan zijn niveau kan komen. Verder hebben we wel een nieuwe centrale verdediger nodig (dan wel niet 2). Hoop ook dat haps eindelijk een seizoen vol kan maken en dat bijlow vaste keeper gaat worden Moet toch wel iets mogelijk zijn met een nieuwe trainer die nieuw leven kan in blazen in dit feyenoord.

16 juni 2019 om 12:13

Ik zou zeggen verwacht er niet teveel van. Ik verwacht weer een moeizame derde plek. Hoop dat ze tenminste een keer van alle kleintjes kunnen winnen dan word het misschien nog een leuk seizoen.

16 juni 2019 om 14:00

Vilenha en Tapia leveren nog wat op. Arie mag voor een klein prijsje weg. Fer erbij voor power op het middenveld, janmaat als rechtsback. De rest aanvullen met jeugd. Dat moet genoeg zijn om Europees te halen. Kampioen wordt je toch niet, dus zet lekker jeugd neer.

Tapia speelt overal goed behalve bij ons. Als CV vond ik hem wel goed alleen beetje teveel risico. Jammer het is een goede voetballer.

16 juni 2019 om 12:28

Ik heb ook het idee dat zulke middenvelders niet bij Feyenoord passen. 2 dromerige foutjes en de kuip gaat tekeer. Zo'n jongen heeft vertrouwen van de trainer nodig om hem dan te laten staan. Hij kan het echt

16 juni 2019 om 13:56

Dat denk ik ook. Maar als er niet uitkomt moet je doorgaan.

Tapia is gewoon een aanvallende middenvelder. Voor een 6 of CV is ie in veel opzichten goed, maar ook onbetrouwbaar. Hij is technisch echter prima, en kan met die dikke kont van 'm flink wat lui opzij zetten. Probleem van Tapia is ook dat ie als invaller telkens prima is, maar als ie vervolgens basisspeler wordt weer tegenvalt. Weet nog dat ie twee jaar terug tegen Napoli top speelde, maar via zo'n achterlijke pirouet weer een tegengoal inluidde. Dat is zijn vloek een beetje.

16 juni 2019 om 14:37

Wat mij betreft hebben we met Tapia de opvolger van een wellicht vertrekkende vilhena al in huis.

Ik ben nog steeds van menings dat we voor Bazoer moeten gaan. Bazoer - Tapia/Ayoub - Kokcu is een uitstekend middenveld.

Mislukt wil ik het niet noemen. Hij is door van Bronckhorst (blij dat die weg is), 4 jaar lang steevast genegeerd.
Hij heb nooit een serieuze kans en het vertrouwen gekregen. Als die al mocht spelen was het veelal in de verdediging, wat niet zijn positie is. En dat vulde hij nog prima in.

Hij is niet zomaar onbetwist basisspeler bij Peru en wordt niet voor niets uitgeroepen tot beste speler van het veld tegen landen als Brazilië en Argentinië. Hij wordt niet voor niets in de EL (of CL) tot Man of the Match uitgeroepen.

Gelul dat die er niets van kan, slaat kant noch wal. Degene die dat roepen begrijpen er totaal helemaal niets van.
Geef deze jongen een keer het absolute vertrouwen en hij zal je nog verbazen. En hopelijk ziet Jaap Stam dat wel in.

16 juni 2019 om 12:33

Noem even zijn concurrentie op bij Peru dan? Welke fantastische wereldspelers houdt ie allemaal achter zich dan? Jij overschat het niveau daar schromelijk. Ik kom niet verder dan Flores, Hurtado, Cueva en Yotun van wereldclubs als Aab, Sao Paolo en Orlando City. Knap hoor dat hij mee mag doen met zulke concurrentie.

Ik denk eerder dat jij er helemaal niks begrijpt. Gio heeft namelijk nog een sloot aan prijzen om aan te tonen dat ie toch wel een beetje kijk op het spelletje heeft. Jouw gelul raakt kant nog wal. Verwijzen naar zijn prestaties in de CL, terwijl hij daar 3 wedstrijden hoogstpersoonlijk heeft verkloot door persoonlijke fouten. Bijvoorbeeld Napoli uit toen ie het nodig vond om rond de eigen 16 te gaan dribbelen en in de wedstrijd gaf ie ook nog een foute inspeelpass waar nog een doelpunt uitkwam. Of bijvoorbeeld Man City uit door 2 minuten voor tijd verkeerd uit te stappen. Tapia is ramp voor een topclub en daarom mag ie nooit meedoen. Leuk voor Willem II en een dolend FC Twente maar dat is het ook wel. Bij Feyenoord kon ie niet eens een zwakke Clasie of Amrabat uit de picture spelen. Maar nee, het lag niet aan Tapia. Die heeft heel veel kwaliteit.

16 juni 2019 om 14:02

Zo, die heb je weer op zijn plaats gezet haha.

Bij Feyenoord vind ik echt leggen aan de creativiteit van de middenvelders en zwakke verdediging. De 2 centrale kunnen totaal niet meer mee, waarvan Van Beek echt even een stap terug moet doen. De middenvelders zijn wel capabel over een scherpe pass, Clasie en Toornstra kunnen dat zeker, maar op een of andere manier is Clasie meester in tikkie breed en terug en is Toornstra zo inconsistent. Tja, dan wordt het lastig om de tandwielen te laten draaien.

16 juni 2019 om 14:43

Master D je legt het perfect uit over Tapia. Ik heb ook al zoveel discussies met meneer Raubaht gehad over Tapia. Hij vind Tapia een wereldvoetballer die zelfs bij een betere club als Feyenoord in de basis zou staan.. ongelooflijk dat Raubaht het nog steeds niet snapt dat Tapia gewoon niet goed genoeg is .

16 juni 2019 om 15:52

Ik vind het te makkelijk te wijzen naar de fouten die tapia beging op een plek als cv die niet de zijne is. Tapia deed nml ook enorm veel goed op die plek, maar dat vergeten we gemakshalve. Ik vind tapia geen wereldvoetballer, maar dat vind ik van vilhena ook niet. Wel denk ik dat dat de perfecte plek voor tapia is in het team. Hij mag verdedigende arbeid verrichten en aanvallend aansluiten. Met een controleur ernaast is dat een goede mix. Ook vind ik het argument dat Tapia Clasie er niet uit kon spelen niet sterk. Gio is duidelijk de mening toegedaan dat spelers onvoorwaardelijk vertrouwen krijgen. Met grote regelmaat was er de mogelijkheid clasie of vilhena te banken, maar het gebeurde nooit. Huurling clasie kreeg zelfs de voorkeur in wedstrijden waar het nergens meer om draaide. Ander voorbeeld is de enorm late basisplaats voor kokcu of zelfs het banken van jorgensen ten koste van een afzwaaiende veteraan. Gio heeft weinig oog gehad voor de ontwikkeling van spelers. Wijzen naar de prijzenkast van Gio vind ik ook wat eenzijdig. Frank de Boer won ook titels met Ajax, maakt hem dat een topcoach? Daar lijkt het voorlopig niet op in ieder geval.

16 juni 2019 om 16:09

Tuurlijk Ijsmuts Tapia deed ontzettend veel goed op die positie. Daarom heeft ie praktisch een volledige CL-campagne verkloot, was het seizoen voor Feyenoord er sowieso eentje om snel te vergeten en mocht Tapia daarna nooit meer centraal spelen. Dat was allemaal omdat hij zoveel goede dingen deed als centrale verdediger. Spelers krijgen onder Gio onvoorwaardelijk vertrouwen, dat geef je zelf aan. Tapia deed zo enorm veel goed centraal achterin dat 0,0 vertrouwen bij de trainer gekweekt heeft. Kortom je kletst gigantisch uit je nek. Hij heeft niks gebracht centraal, deed meer fout dan goed en alle credits voor zijn waardeloze spel zijn lariekoek.

Dat onvoorwaardelijke vertrouwen heeft Tapia jarenlang kunnen verdienen bij Gio, dat heeft ie niet gedaan. Sterker nog Amrabat, Ayoub en Clasie kwamen later en kregen telkens meer vertrouwen van de trainer dan Tapia. Ken je na gaan hoe weinig indruk Tapia op Gio wist te maken dat hij de enige speler was die compleet buiten de boot viel. Het ligt aan de hele wereld behalve aan supervedette, wereldtalent en toekomstig Ballon d'or winnaar Tapia. Overigens noem ik Gio nergens een topcoach, maar gezien zijn prijzenkast heeft ie wel een beetje kijk op het spelletje. Dus vertrouw ik erop dat als hij hem 4 jaar elke dag ziet trainen, hij goede redenen heeft om hem niet op te stellen.

Misschien moeten we het eens omdraaien. Als het er na zoveel jaar niet uit is gekomen. Wellicht wordt Tapia door die zogenaamde kenners overschat. Wellicht schalen ze het niveau van Peru wel te hoog in. Het is nou niet dat men daar uit 50 topspelers een nationale selectie kan samen stellen. Ook daar is meer dan de helft pure middelmaat. Zeg maar net zoals het niveau van Tapia bij Feyenoord.

Ik kan het je wel uitleggen Kees. Tapia is technisch en fysiek een uitstekende eredivisie voetballer alleen kan hij absoluut niet doseren. Hij rent als een kip zonder kop over het veld neemt onnodig veel risico op de verkeerde plek op het veld en verliest daarom de bal regelmatig op gevaarlijke posities. Dat zo allemaal niet zo'n probleem zijn als hij van z'n fouten zou leren maar dat is misschien wel het grootste probleem bij Tapia, hij leert niet van z'n fouten....

Denk dat dit mede te maken heeft met dat de Eredivisie niet geschikt is voor Tapia. Denk dat hij in een meer fysieke competitie veel beter kan presteren, net als bij Peru.

Was bij Willem II samen met isak na de winterstop de beste speler. Bij feyenoord als verdediger gebruikt maar is een box to box middenvelder . Meer dynamiek dan tikkie breed Clasie. Maar met zijn 2en , clasie en Tapia heb je denk ik een mooi centraal duo op het middenveld hoor . Clasie als stofzuiger vlak voor de verdediging en Tapia die zorgt voor de aanvoer naar en aansluiting met de aanval . Ja hij legt enig risico in zijn spel maar daarmee creëert hij ook vaak dingen. Zyech ga je ook niet als laatste man opstellen . Daarom moet hij juist als
Aanvallende centrale middenvelder spelen , bij Willem II deed hij dat uitstekend .

Soms zijn goede spelers gewoon niet een match met een specifiek team of een club. Dan kan je beter uit elkaar gaan. Zo zijn er meer voorbeelden. Kijk maar naar Elmander, was ook niet groots bij Feyenoord maar heeft nog een redelijke carrière gehad. Dat geldt ook voor Lazovic, die ze toen voor veel geld hadden gekocht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

137 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 0 0
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0

In de wandelgangen

Zondag 21 juli
Hakim Ziyech wordt regelmatig aan AS Roma gelinkt, maar kan ook naar een andere club uit de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren