Eloy Room fluit zaakwaarnemer terug: ‘Dat is helemaal niet waar’

Zondag, 16 juni 2019 om

Eloy Room hoopt zich in de kijker te spelen op de Gold Cup. De doelman van Curaçao vertrekt deze zomer transfervrij bij PSV en wil goed presteren op het toernooi om interesse op te wekken. "Ik wil graag weer aan voetballen toekomen en daarom heb ik mijn contract ook niet verlengd", aldus Room in gesprek met de NOS.

Bij PSV had Room concurrentie van Jeroen Zoet, die al jarenlang de eerste doelman van de Eindhovenaren is. Vanwege de nieuwe leeftijdsregels van de KNVB kon de sluitpost ook niet in actie komen voor Jong PSV. Nu aast Room op veel speeltijd. "Het liefst wil ik naar het buitenland: Engeland, Duitsland, Spanje lijkt me mooi. Maar ook de MLS in Amerika lijkt me wel wat."

De stormachtige ontwikkeling van Curaçao: ‘Qatar 2022, daar gaan we voor’

Lees hier ons verhaal over de ontwikkeling en ambities van Curaçao.Lees artikel

"Voor het eerst ben ik transfervrij, dat is best spannend. Mijn zaakwaarnemer heeft geroepen dat ik alleen naar Vitesse zou willen. Dat is niet helemaal waar, ik sluit geen enkele club uit. Maar het is geen geheim dat ik een speciaal gevoel heb bij Vitesse", aldus Room, die in de nacht van maandag op dinsdag aan zijn tweede Gold Cup begint tegen El Salvador.

In 2017 strandde Curaçao in de groepsfase door nederlagen tegen Jamaica, El Salvador en Mexico. "We zijn enorm gegroeid sinds 2017. De meeste spelers bij ons hadden nog nooit in een groot stadion gespeeld, dat is nu wel anders. Mensen verwachten nu meer van ons. Maar druk? Nee, dat past niet bij Curaçao", besluit de dertigjarige sluitpost.


Poll

Verwacht jij dat Eloy Room volgend seizoen in Nederland speelt?


Gerelateerd

19 reacties (laatste reactie door khalid3073wx)

Ben enorm benieuwd wat deze jongens kunnen gaan laten zien op de Gold Cup, vorige editie werd er met 0-2 verloren van landen als Mexico etc. Ze zijn sindsdien gegroeid. Als ze landen als Jamaica & Canada kunnen gaan verslaan en nog eens Mexico echt tegenstaand kan gaan bieden dan gaan ze serieus kans maken om zich voor het WK te plaatsen. Daarnaast hoop ik dat spelers als Locadia, Bazoer en Patrick van Aanholt spoedig voor Curacao gaan kiezen. Kuwas heeft al voor Curacao gekozen dus het kan een leuk team gaan worden zo.

16 juni 2019 om 10:18

Ik kan je uit je droom helpen. Van Aanholt heeft al officiële interlands gespeeld, dus die kan niet meer voor Curacso uitkomen. En denk dat Bazoer nog niet wilt switchen aangezien hij toch potentie heeft en wie weet komt het er ooit nog uit. Locadia is wel een optie ja, al gok ik dat die ook nog niet wilt switchen aangezien het Nederlands elftal nog geen spits heeft.

16 juni 2019 om 10:27

Volgens Bicentini zou van Aanholt nog wel moeten kunnen. Wellicht alleen vriendschappelijk gespeeld? Bazoer gaat het toch ook niet meer worden. Die moet eerst maar eens een club vinden, en kijk naar het middenveld bij oranje. Daar heeft hij niks te zoeken.

16 juni 2019 om 10:31


@kleinegenraa

Welke droom? Beetje aparte reactie, afijn. Dat ik weet heeft Van Aanholt 9 interlands gespeeld waarvan alle 9 oefenwedstrijden waren, dus in theorie kan hij nog voor Curacao kiezen dacht ik zo. Misschien beter je research doen.

Betreft Bazoer zou het niet zo gek zijn als hij op korte termijn voor Curacao kiest, mocht Curacao dicht tegen plaatsing zitten voor het WK zitten dan kan dat best wel eens in versnelling komen. Bazoer kan veel belangrijker zijn voor Curacao dan voor Nederland, eenzelfde geld voor Locadia. Hoewel Locadia naar mening echt de potentie heeft voor het Nederlands elftal omdat er momenteel niet veel beter is. Maar voor Curacao zou het enorme winst zijn mocht Locadia ervoor kiezen om voor Curacao uit te komen.

16 juni 2019 om 10:32

Bazoer heeft al aan het echte Oranje geroken en denk dus niet dat hij open staat voor Cura. Spelers als Room en Kuwas zullen onder geen bedding worden opgeroepen voor Oranje en is het dus logisch dat ze voor Cura kiezen, los van het feit of ze daar ook meer verbonden voelen of niet.

16 juni 2019 om 10:36

Denk dat Bazoer nooit meer in aanmerking zal komen voor het grootte oranje, Nederland heeft frenkie de jong en Wijnaldum voor de komende jaren. Daar gaat Bazoer echt niet tussen komen.

16 juni 2019 om 10:37

Het was niet aanvallend bedoeld hoor, maar jij hebt het over spoedig kiezen voor Curacao en ik acht dat uitgesloten, daarom heb ik het over een droom.

16 juni 2019 om 10:41

Ahh oke, De echte droom is dat Curacao zich plaats voor het WK, als dat nou met Bazoer is of met alleen amateurs maakt mij niet uit. Begin iedergeval aardig realistisch te worden met de spelersgroep die ze nu hebben en tevens manier van spelen.

16 juni 2019 om 10:51

Haha ook wel een prestatie, 9 interlands spelen waarvan geen enkele officiële.

16 juni 2019 om 13:07

Van aanholt mag nog altijd voor curacao spelen aangezien zijn interlands slechts oefenwedstrijden waren. En ik verwacht dat hij dat ook zal doen. Bazoer eigenlijk ook wel. Denk niet dat die nog verwacht ooit voor oranje te spelen en dit biedt hem een kans om het sportief hoogst haalbare , spelen op een wk , te halen. Locadia denk ik dat die dat nog niet doet . Gezien het spitsenprpbleem bij oranje. Een goede periode in de PL en hij zit er bij.

16 juni 2019 om 14:24

Een goede periode van Bazoer en hij zit er ook bij. Middenveld is ook gewoon nog niet zeker hoor. Frenkie en Wijnaldum kunnen wel rekenen op een basisplaats, maar de room is gewoon nog een twijfelgeval en is naar mijn mening geen onbetwiste basisspeler. En wat heb je uiteindelijk liever? Een wk spelen met Nederland of een wk met curaçao? En zo denkt Bazoer denk ik ook hoor. Een wk meedoen voor spek en bonen is leuk voor de ervaring, maar het liefste speel je met een land dat land maakt op een goede uitslag.

16 juni 2019 om 10:33

Van Aanholt was er ooit dichtbij maar werd toen als nog geselecteerd door NL. Locadia heeft vaker aangegeven niet voor Curacao te willen spelen. Hopelijk beseft Bazoer dat hij een legende kan worden als hij voor Curacao kiest, ik zie hem niet snel meer opgeroepen worden. Als we voor de aankomende nations league Floranus, Zivkovic, Bazoer, Obispo en misschien zelfs Malacia kunnen binden zou dat top zijn. Het WK in Qatar komt misschien een beetje vroeg maar in 2026 zouden we er bij MOETEN zijn. USA, Mexico & Canada zijn waarschijnlijk automatisch geplaats, dus zouden we makkelijk in de top 3 kunnen eindigen achter Costa Rica en Honduras.

Was in zijn laatste seizoen bij vitesse een prima keeper. Misschien iets voor utrecht of Groningen/Heerenveen als Padt/Hahn weg gaat. Misschien een beetje gekke opmerking maar anders naar de VS? Goede keepers zijn zeker daar zeldzaam.

16 juni 2019 om 11:30

Is niet gek, sterker nog dat wil die zelf ook

Ik volg Room een beetje op insta. Gezien zijn lifestyle zou ik echt Amerika proberen hij zal daar genieten joh. Het is een redelijk keeper. Snap niet waarom Fraser het niet in hem zag zitten.

16 juni 2019 om 18:28

Room zal ook niet voor een gekke club gaan spelen. Heeft een goede nuchtere opvoeding gehad en zich nooit laten beïnvloeden door foute mensen. Normale jongen die ook al zijn vrienden van vroeger nog heeft. Maar wie wil er nou niet naar Amerika?

16 juni 2019 om 21:18

Wat Fräser van hem vond was niet zo relevant. Was een ding met aflopend contract wat hij niet wilde verlengen en daarom was Pasveer al als zijn vervanger aangetrokken en ontstond een vervelende situatie. (hele korte samenvatting van de soap)

16 juni 2019 om 21:33

Ooh werd Fraser gedwongen? Dat heb ik gemist dan.

Ik hoop dat hij in Nederland blijft, maar dan letterlijk ook alleen maar omdat ik "Room geklopt" zo grappig vind om te horen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

7 fans
Keeper, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 16 juli
De kans dat Leroy Sané deze zomer naar Bayern München verkast is klein. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren