‘Mats Hummels levert twee miljoen per jaar in voor gegarandeerd speeltijd’

Zondag, 16 juni 2019 om

Mats Hummels gaat verkassen naar Borussia Dortmund, zo verzekert BILD zondag. De verdediger zal Bayern München verlaten en voor een lagere gage gaan voetballen voor Borussia Dortmund. Naar verluidt gaat der Rekordmeister twintig miljoen euro incasseren met de verkoop, een bedrag dat door variabele bonussen nog kan oplopen.

De Duitse boulevardkrant had het eerder over een bedrag van vijftien miljoen exclusief variabelen, maar het bedrag ligt nu iets hoger. Hummels gaat volgens het bericht akkoord met een salarisverlaging. Waar de routinier in München jaarlijks twaalf miljoen euro opstrijkt, zal hij het bij BVB met een vergoeding van tien miljoen euro per seizoen moeten doen.

Na enige tijd van onderhandelen zouden de Duitse topclubs nu akkoord gaan met een transfer. Voor Hummels was het vooral belangrijk dat hij bij zijn nieuwe club aan spelen zou toekomen. Niklas Süle is verzekerd van een basisplek, terwijl Lucas Hernández voor tachtig miljoen euro overkomt van Atlético Madrid, waardoor Hummels zijn conclusies trok.

Trainer Niko Kovac werd tijdens zijn vakantie geïnformeerd van de interesse uit Dortmund en zou meteen groen licht hebben gegeven. Bayern heeft naar verluidt nog geen vervanger van de dertigjarige stopper op het oog. Naast Hummels staat ook Jérôme Boateng voor een vertrek. De centrale verdediger heeft te horen gekregen dat hij op zoek mag naar een nieuwe werkgever.


Poll

Een goede aankoop van Borussia Dortmund?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door stravven)

Prima club voor hem. Hopen dat BVB het dit jaar eel gaat redden en niet gaan choken in de belangrijke fase. Hummels kan daar wel een rol in spelen met zijn ervaring.

16 juni 2019 om 11:44

Lag meer aan tactisch falen van Favre vind ik. Op belangrijke wedstrijden vaak met Diallo linksback spelen en een Delaney met Witsel op het middenveld waardoor je 0,0 voetballend vermogen had. Tegen de Nurnbergs en Dusseldorfs mag je best wat meer creativiteit opstellen.

Op zich heb ik geen probleem mee dat hij weggaat. Wel jammer dat Hoeness zich komt bemoeien inzake Boateng. Eigenlijk een verrassing dat Hummels mag vertrekken na de pose omtrent Boateng. Indien ook Boateng zou vertrekken, moet Bayern nog een extra verdediger in huis halen.

Er zijn 3 redenen waarom Bayern akkoord gaat met deze transfer.
Ten eerste zou Hummels een onrustfactor zijn indien hij weinig aan spelen toekomt. Voor volgend seizoen lijkt Bayern te bouwen op het duo Süle-Hernandez. Dus zowel Hummels als Boateng zijn slachtoffers van de komst van Lucas Hernandez.
Ten tweede is de mindere relatie met coach Niko Kovac.
Ten derde is Bayern genoodzaakt budget vrij te maken als het bijvoorbeeld Sané wil binnehalen. Met de verkoop van Hummels wordt daarmee bijna 50 miljoen vrijgemaakt. Dat is verkoopprijs van 20 miljoen exclusief bonussen, 2 x 12 miljoen aan jaarsalaris en de belastingbesparing door hem onder marktwaarde te verkopen. Zijn marktwaarde bedraagt momenteel 35 miljoen

16 juni 2019 om 09:10

Mee eens alleen maak je wel BVB sterker denk ik, BVB heeft als deze transfer door gaat flink goed geïnvesteerd misschien nog spits erbij en ik denk dat ze Bayern lastig kunnen maken.

16 juni 2019 om 09:13

Dan moeten ze wel constant presteren. Ik wil dit nog bekijken. Dortmund had de gouden kans gekregen kampioen te worden in 2018/2019. Helaas lieten ze het afweten.

16 juni 2019 om 11:27

Met de versterkingen die ze op het moment halen, doen de volgend seizoen vol mee voor het kampioenschap. Bayern moet het ook nog maar gaan laten zien nu het team verjongd wordt

16 juni 2019 om 10:29

Als Hummels mag gaan en Boateng blijft word ik helemaal gek ... Hummels is nog steeds wereldklasse als je met een lage lijn verdedigd , terwijl Boateng in elke opstelling en tactiek gewoon ronduit bagger is. Een van de meest frustrerende spelers die ik heb meegemaakt. Was weliswaar 2 jaar van wereldklasse , maar de rest van de jaren kon je je kapot ergeren aan hem. Hadden hem van de hand moeten doen toen Psg 30mln bood vorig jaar (of 2 jaar geleden?). Ik ben hem liever kwijt dan rijk, hoef hem er ook niet als backup bij. Al gaat ie gratis weg. Ben wel benieuwd wie Bayern dan zou halen als vervanger.

16 juni 2019 om 10:34

Hummels en Boateng OUT en de Ligt IN

16 juni 2019 om 12:08

Ze hebben Sule, Hernandez, Pavard en Martinez, dat lijkt mij goed genoeg.

16 juni 2019 om 14:31

Marshmallow, Graag (potentieel en kwalitatief gezien) maar zie het niet gebeuren. Wil het ook niet zien gebeuren als ie 20mln per jaar wilt verdienen. Dan maar Christensen , Koulibaly , Kimpembe , noem maar op.

16 juni 2019 om 14:33

Van Pavard ben ik niet echt overtuigd.. en Martinez is vaak geblesseerd. En voor hem geldt hetzelfde als voor Hummels , het werkt alleen als er met een lage lijn wordt verdedigd. Is anders veel te traag. Zie er graag een cv bij als ze beide vertrekken.

16 juni 2019 om 15:34

Pavard is idd geen speciale voetballer. Als Hummels en Boa vertrekken dan zie ik Kimpembe graag komen. Dan heb je dus Hernandez, Sule, Kimpembe en Pavard en Martinez als 5de cv. Sané erbij en we zijn klaar om te strijden voor de beker met de grote oren. En owhjah, nog een back up voor Alaba(Tierney) en Kimmich in de vorm van Atal of Bustos.

16 juni 2019 om 17:01

Ik zou enkel nog een rechtsback halen, aangezien ik niet overtuigd ben van Pavard. Op links kan je Hernandez kwijt , dan zou je ff moeten schuiven , daar heeft Bayern nu wel de mogelijkheden voor. Als er toch een linksback gehaald moet worden dan zie ik Chillwell wel graag komen , heeft een goed jaar gehad en kost iets van 40mln dacht ik? Ultieme droom zouden Robertson en Arnold zijn , maar dat is iets te veel van het goede. Na Sane moet er ook nog 1 creatieve middenvelder worden gehaald en een backup voor Lewa vind ik. Ben echter ff alle namen kwijt die ik er graag bij had gezien ghehe.

16 juni 2019 om 11:37

Als Boateng weggaat houd je alleen Alaba, Pavard, Hernandez, Sule en Kimmich over. Dat is echt veel te weinig. Bernat, Rafinha en zeer waarschijnlijk Hummels doe je weg. Boateng zal ook weggaan. Dan mag je eigenlijk wel 1 a 2 verdedigers erbij hebben.

Voorin is het helemaal dun bedekt en een creatieve middenvelder ontbreekt ook.

Wow dortmund is goed bezig. Hebben voor ongeveer 80 miljoen T Hazard. Brandt. Schulz en Hummels binnen. Voor dat geld heeft Bayern alleen nog maar Hernandez gehaald. En weliswaar transfervrij Pavard. Fiete Arp komt ook maar dat vindt ik nog geen versterking voor aankomend seizoen. Met name voor de toekomst. Conclusie voor het geld dat Bayern uitgeeft aan Hernandez alleen haalt Dortmund 4 nieuwe spelers. Dus heel slim ingekocht. Die gaan nog serieuzer meedoen voor de titel. Die ervaren man centraal achterin ontbrak nog. En die hebben we nu.

16 juni 2019 om 09:16

Thorgan Hazard, Brandt en Schulz zijn nu ook weer niet internationale topklasse.
Als Dortmund serieus mee wil spelen voor de titel, moet het constant presteren. In de terugronde liet Dortmund het zwaar afweten. De kans was er namelijk wel om kampioen te spelen.

16 juni 2019 om 09:40

Brandt en Hazard zijn in mijn ogen gewoon goede spelers. Bayern wilde Brandt ook hebben dacht ik. Maar wachten tot 2020 en hij transfervrij is. Wat ook meespeelt is dat Dortmund de selectie met hummels wel zo ongeveer rond heeft.Los van wat spelers die weg mogen. En het is prettig om aan de voorbereiding te beginnen als de selectie al compleet is. Bayern heeft echter nog wel wat te doen op de markt

16 juni 2019 om 10:32

Schulz geen internationale top? Half Europa wilde hem hebben, international, pas 25 en in zn eentje sloopte hij onze gehele rechterflank. Denzel en de Roon werden continu voorbij gelopen.

16 juni 2019 om 10:46

@ Bayern,

Ja ja, "constant presteren" daar gaat deze wissel (als die dan doorgaat) over.

Met Hummels zijn ervaring heb je meer rust en inzicht achterin. Precies dat waaroom BVB laatste seizoen niet "constant presteerde".

Trouwens, Bayern in de eerste seizoenhelft ook niet. Er is ook geen garantie voor hun dat het niet weer gebeurd.

16 juni 2019 om 11:04

Over constant presteren bedoel ik over het hele seizoen. Ik kan het nog altijd niet geloven dat BVB 9 punten voorsprong uit handen gaf.

16 juni 2019 om 11:27

@ Bayern

...en ik kan nog altijd niet geloven dat BVB met hun jonge onervaren team 9 punten voorsprong op Bayern mocht hebben.

16 juni 2019 om 11:32

Aan de ene kant hoe kan Bayern 9 punten achter komen te staan gezien het verschil in budget alleen al. Ik snap niks van het beleid van Bayern. Prima dat je wil verjongen, maar op deze manier houd je nog maar 13 a 14 goeie spelers over.

16 juni 2019 om 09:17

Nu je de namen en het bedrag zo opnoemt hebben ze dat inderdaad verdomd goed gedaan. Het mooie is ook nog dat ze er al zo vroeg bij zijn. Alle nieuwe spelers kunnen nu de voorbereiding volledig meedraaien. Ik ben erg benieuwd hoe alle aankopen uitpakken en ik hoop dat Dortmund het Bayern volgend jaar weer eens écht lastig kan maken!

16 juni 2019 om 09:19

Pavard kostte 35 miljoen. In theorie koopt Bayern wereldkampioenen terwijl Dortmund daar een niveautje onder zit. Pavard en Lucas zijn in vergelijking met Boateng en Hummels ook geen pure centrale verdedigers, maar spelen ook vaak op de flanken.

16 juni 2019 om 10:35

Pavard vooral uit nood toen op het EK bij Frankrijk. Die is stukken beter centraal imo.

16 juni 2019 om 10:49

Pavard kan er geen reet van. Bayern betaalt laatste jaren teveel voor spelers. Denk serieus dat Dortmund de titel gaat pakken

16 juni 2019 om 11:16

Met praten wint men geen titels. Dortmund staat onder druk om dit te bewijzen. Vorig seizoen 2018/2019 waren ze nog niet eens geslaagd de kloof van 9 punten vast te houden.

16 juni 2019 om 11:38

Bayern moet helemaal niet naar Dortmund kijken maar naar de internationale top. Op dit moment wordt het verschil met de top van Europa steeds groter. Zon Real Madrid trekt tenminste de portemonnee voor de juiste spelers. Bij Bayern lopen ze weer te slapen.

16 juni 2019 om 09:29

Ik vind het blok Delaney en Witsel eigenlijk nog te weinig. In mijn optiek zit daar veel te weinig voetbal in. Als je dat met Bayern vergelijkt waar dan Thiago, Martinez, Goretzka, Tolisso en eventueel Kimmich lopen vind ik die twee toch te mager hoor. Daar zouden ze nog een versterking kunnen gebruiken en als Dortmund zijnde zou ik nog een echte spits halen. Alcacer deed het goed als invaller, maar in de basis was het vaak niks. Een spits die er gewoon 20 voor ze inschiet zou een hele hoop schelen.

16 juni 2019 om 09:31

Ik denk dat je niet met zo blok moet spelen straks gewoon brandt naast witsel en daarvoor reus en op de flanken hazard en sancho en in de spits alcacer of misschien Mandzukic erbij halen heb je echte spits erbij en als sarri naar Juventus gaat is kans groot dat hij weg gaat.

16 juni 2019 om 09:53

Het is denk ik iets te aanvallend. Ik denk niet dat brandt echt in een controlerende rol gaat spelen. Maar vanaf de flank of op 10. Over mandzukic gaan veel geruchten en zou ik graag zien komen.

16 juni 2019 om 10:07

Pieterhoek
Wel mee eens dat ze mandzukic moeten halen. Maar ik vind hem nou niet een ‘echte’ spits. Scoort nooit 20 doelpunten in een seizoen. Maar ik denk wel dat die goed past in het systeem en de andere aanvallers als reus, brandt en Sancho goed kan mee samenwerken.

16 juni 2019 om 11:35

Alcacer is beter dan die beperkte Mandzukic. Kun je net zo goed Weghorst halen. Reus of Paco zouden gewoon meeste wedstrijden in de spits gaan spelen. BVB gaat geen nieuwe spits halen.

16 juni 2019 om 12:10

Ik denk juist dat wel kan bij bayer Leverkusen speelt brandt op nummer 8 positie en havertz op 10 dus dat kan wel degelijk.

Heb wel medelijden met hem dat die het met maar 10 miljoen moet doen ipv 12

Fantastisch BVB, de ervaring , de missing link die ze nodig hadden. Nu nog een centrumspits (Mandzukic). GK: Burki LA: Schulz CV: Hummels CV: Akanji RA: Pyszcek CM: Witsel CM: Brandt CAM: Reus LAM: Hazard SP: Mandzukic RAM: Sancho.

16 juni 2019 om 13:29

Wat brandt cm? Delaney vormd het blok al met witsel, dus verdedigend staat het al goed. In fifa is het wel leuk maar in het echt ga je zelfs door Stuttgart worden overlopen.

16 juni 2019 om 14:11

Onzin, Delany is gewogen en te licht bevonden. En als je 80 percent balbezit hebt en hoge pressing speelt hoef je niet echte controleurs te hebben. Echte controleurs hebben ze in Engeland in de Buli of PD hebben ze dat niet. Reus kan nog altijd in de spits en Brandt op 10.

Dat inkoopbeleid van BVB is zo goed als hun fans, een mix van talent en ervaring, waar oude toppers welkom zijn (Kagawa, Hummels, Gotze, sahin). Goed scouten in eigen competitie en spelers doorverkopen. Heb altijd wel een zwak voor BVB gehad.

Paar Jaar geleden wilden hij vertrekken bij Dortmund en nu omdat hij niet meer zeker is van een basisplaats wil hij terug,hoe kijken de fans van Dortmund hiernaar,je voelt je een beetje als een tweede keus....

Waar is Bayern mee bezig als ik vragen mag. Geen Hummels, Robben, Ribery en James meer. Je haalt er een Pavard voor terug die niet eens beter is dan een Boateng of Hummels op dit moment. Ik ben echt benieuwd wie er nog gaan komen. Als je straks met een Carrasco aan komt kakken lach ik me de pleuris.

16 juni 2019 om 12:11

Dortmund doet dat toch altijd? Gotze, Kawaga, Sahin om er maar een paar te noemen..

Ik vind het echt niet kunnen dat Dortmund de concurrentie in de Bundesliga leegkoopt om er zelf beter van te worden. Zo krijg je een verziekte competitie zonder spanning. Bayern München zou ook de kans moeten krijgen om iets moois op te bouwen, maar dat lukt niet als Dortmund hun leegkoopt. Zelfde geldt voor het aantrekken van Brandt en Schulz. Ik denk niet dat dit goed is voor het algemene niveau in de Duitse competitie.

Tjah Man UTD heeft hem juist nodig een ervaren wereld verdediger. Bayern rekent op Sule Pavard en Hernandez. Pavard en Hernandez zijn van orgini prima CV. Mats had ik toch liever gehouden.

Balen dit, vind het ook best onverwacht want Hummels speelde wel veel vorig seizoen. Boateng gaat ook weg dus nu moeten ze wel een verdediger erbij halen, terwijl het eerder helemaal op orde leek achterin. Bayern mag ook wel eens wat spelers voor voorin gaan halen anders wordt het helemaal niks aankomend seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Actuele wedstrijden

152 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Manchester United is van plan om een pikante transfer door te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren