Nederlaag Argentinië komt hard aan: ‘La Messima historia de siempre’

Zondag, 16 juni 2019 om 07:13Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:14

De 0-2 nederlaag in de eerste groepswedstrijd tegen Colombia op de Copa América is hard aangekomen in Argentinië. “Slechter is onmogelijk”, kopte de sportkrant Olé meteen na de desastreuze wedstrijd in Bahia op de website. Het is voor het eerst sinds 1979 dat de Argentijnen met een nederlaag aan het Zuid-Amerikaanse landentoernooi beginnen en de kritiek in het voetbalgekke land, dat al sinds 1993 op een prijs wacht, is niet mals.

“Argentinië stelt teleur in zijn debuut en zaait twijfels”, zo concludeert Clarín. “Komende woensdag tegen Paraguay zal het anders moeten.” Ook La Nacion heeft het over ‘een teleurstellende nederlaag’. “Leandro Paredes had gelijk na afloop. Er is inderdaad nog heel veel te verbeteren.” Olé was ook kritisch op het optreden van sterspeler Lionel Messi: La Messima historia de siempre, in plaats van La misma historia de siempre, oftewel: hetzelfde verhaal als altijd.

De kranten in Argentinië zetten ook vraagtekens bij het wisselbeleid van Lionel Scaloni, die Matías Suárez voor Sergio Agüero inbracht toen Argentinië reeds achter de feiten aanliep. “Het bewust worden van deze nederlaag en het accepteren van deze nederlaag gaat ons een tijdje kosten”, erkende Messi na afloop. “We zullen moeten leren van de fouten die we hebben gemaakt.”

In de afgelopen twee edities van de Copa América werd Argentinië nog tweede. Zowel in 2015 als 2016 werd in de finale verloren van Chili. De Argentijnen wisten het toernooi in het verleden veertien keer te winnen. Chili is titelverdediger op de Copa América en begint het toernooi dinsdag met een wedstrijd tegen Japan, dat op uitnodiging meedoet.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door laurens e)

Ik kan niet zeggen dat ik verbaasd ben dat Argentinië heeft verloren van Colombia... Ondanks dat Argentinië Messi in de selectie heeft denk ik dat ze hun verwachtingen eens flink moeten bijstellen... Hoop los zand is het zonder enige vorm van stabiliteit. Dit team snakt naar leiders en mannen zoals Veron, Macherano, Samuel en Zanetti....

16 juni 2019 om 09:04

Volgend de wedkantoren was Argrentinië ook gewoon favoriet. Dus die verwachtingen bijstellen hoeft niet echt. Maar op de een of andere manier lijkt er altijd een negatieve sfeer te hangen bij dat Argrentinië.

16 juni 2019 om 09:45

Misschien moeten die wedkantoren de verwachtingen ook eens bijstellen dan? Verder heeft Colombia gewoon een gelijkwaardig team en het is dan ook één van de favorieten. Daar kun je een keer van verliezen.

16 juni 2019 om 10:15

De absolute favoriet voor de Copa wint nooit, is een “vloek” die al sinds begin heerst op het toernooi.

16 juni 2019 om 11:41

Absolute favoriet is brazilie.. we zullen zien

16 juni 2019 om 10:19

Tuurlijk was argentinie favo maar elftallen van colombia en bijvoorbeeld uruguay zijn ook heel sterk. Daarbij heeft argentie ook met genoemde leiders geen prijzen weten te pakken hoor (als ik mij niet vergis).

16 juni 2019 om 12:16

Eens, ik schat Colombia maar zeker Uruguay hoger in dan Argentinië. En dan heb je ook nog Brazilië. Argentinië gaat er gewoon kansloos af dit toernooi. De enige echte topspelers die ze hebben zijn Messi, Aguero, Dybala (die gister niet eens mocht invallen) en Di Maria. Op het middenveld, in de verdediging en op doel was allemaal middelmaat (in clubverband)

16 juni 2019 om 11:42

Logisch toch. Wanneer Argentinie wint krijgt Messi alle lof, bij verlies is de sterspeler altijd de sjaak. Dat is topvoetbal. Als je meedoen belangrijker vind dan winnen moet je lekker bij de plaatselijke club gaan spelen. Argentinie mist inderdaad echte leiders, maar vervolgens noem je spelers die ook nooit wat gewonnen hebben. Samuel was vooral op clubniveau goed, Zanetti idem (die werd grotendeels zelfs genegeerd door bondscoaches) en Mascherano heb ik nooit een absolute topper gevonden. Als je dan toch echte leiders wil opnoemen, noem dan een Maradona, Simeone of Batistuta. Ook Redondo was een leider, al bleef zijn interlandcarriere door omstandigheden vrij beperkt.

Argentinie blijft waar het is gebleven. Namelijk waardeloos spelen en dat zonder resultaat. Jammer als je kijkt naar de spelers maar een balans in dit team is ook ver te zoeken.

16 juni 2019 om 10:51

Je hoop dat Messi opstaat zoals Maradona dat deed maar je ziet dat zonder de veilige omgeving van barca hij nergens zijn stempel kan drukken. Zou me niks verbazen als zowel messi als het Argentijnse volk klaar met elkaar zijn na deze copa

16 juni 2019 om 12:15

Weer een met dit domme argument. Lastig ook om je stempel te drukken als je ploeggenoten je niet eens kunnen bereiken of geen loopacties maken.

16 juni 2019 om 12:51

Kan dit lid niet gebanned worden, altijd kritiek op Messi soms terecht maar 9 van de 10x heel irritant en ongefundeerd. Probeert met woorden het er positief uit te laten zien.

Verbaasd me trouwens dat je nog niet bent begonnen met Ronaldo te promoten voor het winnen van de gouden bal.

16 juni 2019 om 13:22

Maradonna had een goed team om zich heen . Messi niet

16 juni 2019 om 13:32

Nu heeft Messi geen geweldig team om zich heen. Laten we alleen niet gaan doen alsof hij dat ook nooit heeft gehad, want dat is echt onzin.

16 juni 2019 om 13:37

Sorry 19messi, maar hij heeft gewoon gelijk. Waarom kan messi wel opstaan voor Barça maar niet voor Argentinië?

16 juni 2019 om 13:53

@19messi33

Ja laten we leden bannen die kritiek hebben op Messi!
Laten we dan ook leden bannen die kritiek hebben op alles mbt Ajax, Barcelona en de CL.

16 juni 2019 om 13:58

Omdat hij bij Argentinië een paar
Houten klazen om zich heen heeft.

16 juni 2019 om 14:41

Argentinië heeft toch wel enkele prima spelers. aguero, di Maria, lo celso. dan moet de trainer maar dybala op middenveld zetten paredes erachter. tagliafico otamandi dan mis jr nog enkel een cv ra en keeper

16 juni 2019 om 15:53

Tja, als je zelf aangeeft dat je niet mer toppers ala Icardi en Dybala wil spelen. Dan moet je niet raar opkijken als die anderen er niks van bakken. Ik vind het echt van de zotte dat Dybi en Icardi niet mogen meedoen, omdat Measi dat zegt.

Argentinië is totaal geen favoriet voor de Copa. Ze zitten in een overgangsfase, eentje waar Nederland bijvoorbeeld een jaar geleden nog in zat. Er wordt helemaal niet veel verwacht van dit Argentinië en al helemaal niet dat ze het toernooi gaan winnen.

16 juni 2019 om 10:53

Ze zaten nooit in een overgangsfase. Argentinië is gewoon een slecht elftal hun sterkste punt is den aanval. Maar van de keeper tot het middenveld is het gewoon waardeloos. Hun enige hoop is Messi als hij fit en zijn dag heeft kan hij wedstrijden beslissen. Heeft hij een off day dan verdrinkt deze ploeg. Je gaat dat niet vergelijken met Nl want Nl waas idd op een laagpunt Koeman is gekomen en nu zie je toch een ploeg jonge frisse spelers dat aardig mooi voetbal vertonen als collectief. Maar er is vooruitgang tov Argentinië gaat het van kwaad naar erger. Ik denk dat Messi beter definitief had gestopt want als zij vroeg naar huis gaan. Word hij de pineut

Ik heb alleen de eerste helft gezien. Colombia probeerde het wel met vroeg druk zetten en agressief spel op de bal. Argentinie deed gewoon pijn aan de ogen. Toen maar uitgezet.

Ik heb de wedstrijd gezien vannacht, en van Argentijnse kant was het bedroevend

Messi totaal niet in zijn spel geweest, maar wat er om hem heen gebeurt is ook wel echt bedroevend

En als hij af en toe aan de bal kwam vlogen de vliegende scharen hem om de oren

Tja, als je maar 1 man moet uitschakelen is het makkelijk voetballen....

Buiten dat Argentinie gewoon n redelijke ploeg heeft,echter hebben ze n aanvoerder die geen aanvoerder is .
Messi moet gewoon speler zijn en geen aanvoerder dat is hij NIET.
Hij straalt niets uit

Argentinië viel zwaar tegen vannacht. Messi was oké, maar niet bepalend. Paredes was de beste aan Argentijnse kant, maar Colombia was echt een team met een over m'n lijk mentaliteit. Als je dan ziet dat het centrum bij Colombia uit Davidson Sanchez en Yerri Mina bestaat en dat dat veel betrouwbaarder is dan Otamendi met Pezzella dan win je al de helft. James Rodriguez was echt goed gisteravond, wat een assist op het eerste doelpunt! En dat eerste doelpunt van die invaller was ook echt om van te genieten. Het ging er op veel momenten hard aan toe maar als je als laatste wissel de keuze hebt tussen Dybala of de 31-jarige Mattias Suarez, nou dan weet ik het wel, alleen de Argentijnse bondscoach niet. En dan ga je bij een achterstand ook nog Mattias Suarez brengen voor Kun Aguero.. Spits voor een spits.. Koekoek! Colombia heeft terecht gewonnen.

Vreemd om te zien maar het verschil is gwn te duidelijk en er is een makkelijk gegeven reden waarom Messi hier Argentinie niet kan dragen en Barca vaak wel. Bij Barca gebeurd er toch steeds iets om hem heen waardoor hij in stelling word gebracht om te scoren of assists te geven. En hier zie je dat totaal niet. De argentijnen geven die bal aan Messi om vervolgens af te wachten wat hij zal doen. Geen loop acties, geen diepte, geen poging tot combinaties en dat probeert die kleine uiteraard zelf maar alles is onzuiver. En toch maar die kleine de schuld geven want hij is de wereld en hij moet alles maar doen piep piep.

Ik vi d die Messi fans zo aandoenlijk. Het ligt werkelijk nooit aan hem als Argentinie bagger is.

Het ironische is dat dit vaak precies dezelfde figuren zullen zijn die in Ronaldo topic als eerste zullen reageren met dat hij in de finale niet op stond. De hele halve finale wordt dan ff voor het gemak vergeten.
Ek 2016 hetzelfde verhaal.

En nu zal er wel weer een moraalridder komen met dat ik de vergelijking weer begin, maar deal with it. Deze 2 staan nu eenmaal op eenzame hoogte en meer en meer lijkt meneer de Portugees toch de grotere legende te gaan worden.

16 juni 2019 om 13:04

Ronaldo was het EK 2016 toch ook gewoon ruk. Volgens mij zegt het heel veel dat Ronaldo 2 toernooien gewonnen heeft en nooit speler van het toernooi is geworden en Messi 3 finales verliest maar wel 3x speler van het toernooi was. Iedereen zegt ook wel leuk Messi heeft een veel beter team, maar dat slaat werkelijk waar nergens op. Heb gister de wedstrijd gezien en Messi mag alles daar oplossen. Het is letterlijk een eenmansteam , want iedereen passt naar hem en hoopt dat hij het maar doet! Hij krijgt dekking van half Colombia zon beetje en moet jet alsnog maar doen. Als Ronaldo in dit Argentinie had gespeeld waren ze in 2014 niet in de wk finale gekomen en in 15 en 16 niet in de Copa finale. Ronaldo presteert internationaal ook echt niet best, maar mensen kijken alleen naar de EK en nations league winst van Portugal en baseren daar hun conclusie op.

16 juni 2019 om 13:44

Zonder Ronaldo lag Portugal er al in de groepsfase uit op het EK. Zonder Ronaldo hadden ze die finale überhaupt niet gehaald want de man heeft dat toernooi 3x gescoord en 3 assists gegeven en was dus direct betrokken bij 6 van de 8/9? Doelpunten die Portugal op het hele EK heeft gemaakt. Dat er figuren zijn die het een speler kwalijk nemen dat hij geblesseerd uitvalt zegt genoeg.

Dybala is echt zo underrated. Snap niet dat hij nogsteeds geen plek krijgt bij Argentinië. Ik bedoel het is niet zo dat de spelers die op het veld staan daar zo fantastisch zijn. En dit seizoen ook bij juve zelfde verhaal.

16 juni 2019 om 12:52

Waarom dumpen ze di Maria niet en spelen ze met dybala en aguero voorin en messi erachter zwervend en ietsjes meer terugzakken zodat hij de boel kan verbinden?

Er moet iets gebeuren want als dit zo doorgaat dan is het de volgende wedstrijd al klaar.

16 juni 2019 om 15:41

Je zou als coach toch eens Dybala laten starten, dat moet Messi toch ook helpen in zijn spel niet? Ik begrijp het niet zo.

Niet optimaal, maar het is tijd dat ze 4-2-4 spelen.
Alleen Celso en Di Maria kun je echt op het middenveld hebben nu Pastore weg is. Voorin alleen maar toppers en de verdedigers zijn ok. Keeper is helaas ver onder de maat.

16 juni 2019 om 15:38

Je gaat een elftal dat al niet stabiel is laten omschakelen naar een 4-2-4. Dan het is echt volledig omzeep.

Het is inderdaad al jaren hetzelfde bij Argentinie. Hopen op dat ene wonder altijd, altijd, altijd. Als dat niet gebeurt, kritiek, kritiek, kritiek. Dit is opium voor mensen die Messi graag bekritiseren, en dat is nu ook terecht. Maar laten we wel zijn, hij kan het niet altijd regelen voor zijn elftallen. Doe ook een beetje normaal he, dit is ook maar 1 speler. Moet hij ook gaan verdedigen en keeper spelen anders? En toppunt was Matias Suarez bij Argentina, hoe is dat mogelijk zelfs. Het is en blijft een puinhoop en het is een collectief verwijt, niet enkel die ene geweldenaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 7
123 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië2417
3.Uruguay153
4.Ecuador135
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller74
N. GonzálezAanvaller50
F. ArmaniKeeper10
G. RulliKeeper
M. AcuñaVerdediger40
J. FoythVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

3771 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 2 0 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ansu Fati beleeft ultieme rentree na 323 dagen: ‘Het is ongelooflijk’

Ansu Fati heeft zijn rentree in het shirt van Barcelona zondag opgeluisterd met een doelpunt in de wedstrijd tegen Levante. De aanvaller kwam in de slotfase als vervanger van Luuk de...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren