Canada volgt voorbeeld van Nederland en plaatst zich voor achtste finales

Zaterdag, 15 juni 2019 om

Canada heeft zich voor de achtste finales van het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk geplaatst. Het team van Kenneth Heiner-Möller was zaterdagavond in Grenoble een maatje te groot voor Nieuw-Zeeland, dat de eerste groepswedstrijd tegen Nederland in extremis met 0-1 had verloren: 2-0. Canada, dat Kameroen met 1-0 had verslagen, is nu net als de Nederlandse voetbalsters zeker van de knock out-fase van het mondiale eindtoernooi.

De beste kansen in de eerste helft waren voor Canada, dat domineerde en met name in de lucht gevaarlijk oogde. Kopballen van Christine Sinclair, Kadeisha Buchanan en Sophie Schmidt sorteerden echter geen effect. Nieuw-Zeeland beperkte zich net als in het eerste groepsduel met Nederland tot tegenhouden en de druk van de Canadese voetbalsters ondergaan, maar deed dat in de eerste 45 minuten met verve.

In de laatste tien minuten voor de onderbreking zocht Nieuw-Zeeland ietwat meer de aanval op, maar Canada liet zich niet verrassen. Het team van Heiner-Möller trok het duel in de tweede helft naar zich toe, mede dankzij een vroeg doelpunt na rust. Na een uitstekende actie van Nichelle Prince op links mikte Jessie Fleming het leer in een keer in de onderhoek achter keepster Erin Nayler: 1-0.

Canada had luttele minuten later via Sinclair een grote kans op de 2-0, maar de aanvalster miste de opgelegen mogelijkheid. De ploeg van Heiner-Möller bleef zoeken naar een tweede treffer en had pech dat Nayler zeventien minuten voor tijd een sublieme reactie had op een kopbal van Prince. Laatstgenoemde sloot haar goede wedstrijd alsnog af met een doelpunt. Na een kopbal van Sinclair op de paal benutte Prince de rebound.

Canada en Nederland bepalen komende donderdag wie als groepswinnaar naar de achtste finales gaat. Beide teams hebben een doelsaldo van plus drie, maar Oranje heeft een doelpunt meer gemaakt. De winnaar van Groep E speelt de wedstrijd in de achtste finales op 25 juni in Rennes. De nummer twee is een dag eerder aan de beurt in Parijs.Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door laurens e)

Ik denk dat ze zich niet veel hebben aangetrokken van Nederland bij het halen van de volgende ronde.

Cruciaal dat Nederland eerste in de poule wordt, als ik de NOS goed begrepen heb gister. Word je eerste, krijg je waarschijnlijk Japan. Anders de VS. Zolang de verdediging van Oranje eens stopt met alles voetballend op te lossen en vervolgens de helft van die ballen in te leveren, heb ik er vertrouwen in.

15 juni 2019 om 23:41

Japan zal overigens ook geen makkelijke opgave zijn toch? Die werden meermaals genoemd bij de favorieten, samen met Frankrijk en de VS.

16 juni 2019 om 00:35

Maar die maken volgens mij geen goede indruk. Die groeien alleen wel vaak in een toernooi, dus dat kan lastig zijn. Maar liever die dan de VS lijkt me. Met een beetje geluk wordt Engeland tweede in hun poule en Nederland eerste in de onze. Die Engelsen maken nog weinig indruk. Al maakt vrijwel geen enkel team echt indruk haha.

16 juni 2019 om 01:23

Helder, thanks! Laten we inderdaad maar op Japan hopen dan, en dat Nederland ook maar in het toernooi mag groeien, we gaan het sowieso erg lastig krijgen volgens mij.

16 juni 2019 om 00:53

Het is Japan of Engeland.
Uit eindelijk moet je iedereen kunnen verslaan.
Die 2 moeten uit maken wie er eerste is en wie tweede.
Net als Nederland en Canada overigens, maakt volgens mij vrij
weinig uit wie je treft. Engelsen is wat meer bekend voor ons.

16 juni 2019 om 07:10

Komt Laurens E weer met het fabeltje dat je zogenaamd iedereen moet kunnen verslaan. Je komt meer dan de helft van de landen die aan het toernooi meedoen niet eens tegen. Die hoef je dus allemaal niet te kunnen verslaan. Je moet alleen zorgen dat je degene die in jouw deel terechtkomen klopt. Als Engeland op het WK in Rusland iedereen had moeten verslaan hadden ze een groot probleem gehad met hun beperkte tactiek. Gelukkig voor hun hoefden ze zich slechts langs Tunesie, Panama, Colombia en Zweden te wurmen om in de halve finale terecht te komen.

16 juni 2019 om 17:19

Laurens E

"uit eindelijk moet je iedereen kunnen verslaan."

Dat is onzin. Je hoeft, en dus moet, helemaal niet 'iedereen te (kunnen) verslaan' in een toernooi. Want je komt simpelweg niet alle landen tegen. Het is een feit dat in ieder toernooi dat ooit is gehouden favorieten voortijdig uitgeschakeld worden en die hoeft je dus nooit te verslaan om kampioen te worden.

16 juni 2019 om 19:02

Je weet toch niet wie je treft?
Dus moet je uit eindelijk ze allemaal kunnen verslaan.
Snap dat geneuzel niet, Je hoeft niet tegen iedereen te spelen, maar de teams die op je pad komen moet je wel verslaan (uit eindelijk). Dus, moet je iedereen kunnen verslaan.

Je moet als nog het land verslaan dat een ander land heeft uitgeschakeld. Heb nog nooit iemand gezien die letterlijk dacht, je moet iedereen verslaan. Vandaar het woord "kunnen".

16 juni 2019 om 19:56

"je hoeft niet tegen iedereen te spelen, maar de teams die op je pad komen moet je wel verslaan (uit eindelijk). Dus, moet je iedereen kunnen verslaan."

Nee, niet dús, want niet ieder land komt op je pad. Sterker, dat is zelfs onmogelijk in een toernooi.

Dus nee, je hoeft niet iedereen te verslaan.

"je moet als nog het land verslaan dat een ander land heeft uitgeschakeld. "

Ja, dat klopt ja, maar als een 'kleiner' land een groot voetballand verslaat maakt dat het kleinere land niet daardoor 'beter' dan dat grote land dat je daarmee dus ontloopt en waar je dan dus niet (meer) van 'moet' winnen.

Misschien hebben we hier meer een semantische discussie dan een voetbaldiscussie, maar dat algemene cliché van 'je moet van iedereen (kunnen) winnen' gaat voor grote eindtoernooien simpelweg niet op. Oranje kan gewoon wereldkampioen worden zonder te hoeven winnen van Spanje, Brazilie, Italie, Argentinie en België, of zo.

17 juni 2019 om 19:27

Ik hou het er op dat je moeite hebt met lezen of het
gewoon niet snapt. Want ik geeft toch al aan dat je niet
iedereen tegen komt. Dan nog om kampioen te worden
moet je teams verslaan in de Knock-out fase.

Je "moet" altijd winnen ongeacht wie.

16 juni 2019 om 10:30

Japan was wereldkampioen in 2011 en verliezend finalist in 2015 (in de tweede ronde Oranje ook nog uitgeschakeld) . Ik zou liever Zweden treffen. Die worden waarschijnlijk tweede achter de US.

Beter tegen de Jappen..Aziatiese en Afrikaanse teams niet om.aan te zien. Canada subtop, evenals Nederland..

16 juni 2019 om 10:31

Japan is absolute wereldtop. Geen land heeft het beter gedaan de laatste toernooien.

Vind mannen en vrouwen voetbal kwa kwaliteit echt heel ver uit mekaar liggen , met tennis en vooral met hockey ligt dat wel anders

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Barcelona wil Jean-Clair Todibo bij een andere club speeltijd laten opdoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren