Braziliaans international hoopt op komst David Neres: ‘De deuren staan open’

Zaterdag, 15 juni 2019 om

Richarlison hoopt dat David Neres in de zomer de overstap van Ajax naar Everton maakt. De club uit Liverpool wordt regelmatig met de vleugelaanvaller van de Amsterdammers in verband gebracht, maar director of football Marcel Brands verzekerde enkele weken geleden dat Neres niet in beeld is op Goodison Park.

Richarlison maakt zich in gesprek met Liverpool Echo desondanks hard voor de komst van Neres, die zelf welwillend staat tegenover een buitenlandse transfer. “Ik heb erover gelezen”, vertelt Richarlison over de speculatie. “Ik heb het er al met Neres over gehad. Ik heb hem verteld dat de deuren voor hem open staan en dat hij ons kan helpen.”

"Ja, ik hoop dat hij komt. Hij is van harte welkom bij Everton", verzekerde Richarlison na de Copa América-wedstrijd tegen Bolivia (3-0 winst), waarin zowel Richarlison als Neres in de basis begon. "Ik ken hem als sinds we samen actief waren voor Brazilië Onder-20 en ik kan goed met hem opschieten. Hopelijk komt hij naar Everton.”

Het Chinese Guangzhou Evergrande kwam in januari met een bod van vijftig miljoen euro op de aanvaller. Ajax weigerde het bod echter, ook al had de Braziliaan in China aanzienlijk meer kunnen verdienen dan hij momenteel doet. "Ze deden een goed aanbod en het was verleidelijk, omdat ik niet alles speelde in de eerste seizoenshelft", vertelde Neres eerder. "Ik vroeg me af wat het beste voor mij was. Als ik naar China was gegaan, was het allemaal anders gelopen. Ik had de rest van het seizoen niet willen missen."Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door constant kante)

Alsof Neres een stap terug wilt doen. Lijkt me niet haalbaar voor een club als everton. Zie ze geen 80 a 90 miljoen neertellen. Daarnaast kan Neres ook gewoon veel beter krijgen natuurlijk.

15 juni 2019 om 21:46

Geen 1 club gaat 80 a 90 miljoen neertellen voor Neres. Ik ben het wel met je eens maar Neres moet gewoon bij Ajax blijven. Bij welke topclub zou die basis staan? Misschien bij Arsenal (die gaan die transfersom niet betalen) en wellicht bij PSG als Cavani weggaat, dan zou die alsnog moeten concurreren met di Maria. Neres heeft nog genoeg te leren bij Ajax..

15 juni 2019 om 22:15

Bij PSG, bij Bayern, bij Atletico Madrid, bij Juventus, bij Napoli, enzovoorts.

15 juni 2019 om 22:58

Juventus en Bayern sowieso niet na deze transferperiode denk ik. PSG noemde ik al en Atletico geloof ik inderdaad ook wel. Napoli tja wel de nummer 2 van Italië maar dan ook niet echt een hele grote stap omhoog toch? Arsenal schakelde ze nog vrij eenvoudig uit vond ik en dat is ook geen absolute top meer.

15 juni 2019 om 23:17

@tilburg13 Goeie vraag van jou: bij welke topclub zou Neres basis staan. Je bedoelt dezelfde Neres die basis staat bij de Goddelijke Kanaries? Het moeilijkste voetbalteam ter wereld om basisspeler te worden. Bedoel je die Neres? Logisch inderdaad als je basisspeler bent bij Brazilie dat je bij geen een topclub basis staat. Echte kenner jij.

15 juni 2019 om 23:32

Bij PSG is Diaby weg en Neres is veel beter dan Choupo Moting die ook veel heeft gespeeld. Zou daarmee toch al 3000 minuten pakken.

15 juni 2019 om 23:44

@Holland8, ik heb niet eens gezegd dat hij bij geen een topclub basis staat. Ten tweede omdat hij nu 1 wedstrijd in de basis staat met oa blessure van Neymar denk je dat hij permanent basisspeler is? En dan kom je hier zon opmerking maken? Ik denk dat veel mensen het met mij eens zijn dat Neres nog niet klaar is bij Ajax en dat hij beter nog minimaal 1 jaar kan blijven, dat betekent niet dat hij bij geen een topclub basis zou staan dat maak jij er van.

16 juni 2019 om 00:18

Basis bij Juventus? Wat heb jij gerookt? denk je nou echt dat hij Ronaldo, Bernardeschi of Douglas Costa eruit speelt? Leuke speler hoor maar nog niet van dat kaliber.

16 juni 2019 om 00:27

@tilburg013, ben het met je eens met betrekking tot het nationaal team. Brazilie is trouwens ook niet moeilijkste land om erin te komen, dat is Frankrijk.

Maar waarom kan hij in jou ogen beter bij Ajax blijven dan naar een Psg? Dat is een iets betere competitie waar hij ook veel speeltijd krijgt. Ik zou dat echt een prima stap vinden.

16 juni 2019 om 00:52

Het zou inderdaad kunnen, natuurlijk is het een geweldige stap maar puur voor zn ontwikkeling denk ik dat nog 1 jaar bij Ajax zeker niet verkeerd is.

16 juni 2019 om 20:09

Holland8

"je bedoelt dezelfde Neres die basis staat bij de Goddelijke Kanaries? Het moeilijkste voetbalteam ter wereld om basisspeler te worden. Bedoel je die Neres?"

Nee, ik denk dat hij die Neres bedoeld die, bij afwezigheid van Neymar én Vinicius, zich nu mag laten zien in de basis maar die, uiteraard, zodra de beste voetballer van Brazlië weer fit is gewoon niet in de basis staat. Die Neres. ... Of bedoelde jij de Neres die Neymar 'uit de basis heeft gespeeld'? Ik denk het niet nee.

15 juni 2019 om 21:49

Everton kan het betalen ze hebben geld zat en willen de top bestormen, maar of Everton voor dat hem wilt mwah. Haal dan Zaha.

15 juni 2019 om 22:31

Nou. Ik denk niet dat Everton nog een topspeler van Ajax kan/wil betalen. Voor spelers als Ziyech, de ligt en Neres worden clubs genoemd uit de top 10 van Europa. Die gaan niet meer naar de subtop zoals Everton, as roma of sevilla

15 juni 2019 om 22:50

Die clubs kunnen genoemd worden maar Neres en in mindere mare Ziyech gaan zich daar niet makkelijk in de basis spelen. Ziyech kan ook op het middenveld maar in de aanval lijkt het mij onmogelijk voor deze 2 spelers om een basisplaats bij Juve, PSG, Barcelona, City, Liverpool etc. te veroveren. Bij Ajax loopt het momenteel gewoon maar ik zou niet snel beweren dat Neres echt een groter talent is dan bijvoorbeeld een Martial, Lemar of Coman.

15 juni 2019 om 23:03

Ja kijk. Of ze basis spelen of er andere talenten daar beter zijn is allemaal prima. Maar dan hoeft Ajax ze niet te verkopen natuurlijk. En basis. Wat is basis. Als je aan een wedstrijd of 30/35 komt. Wat die 2 echt wel zouden doen bij elke club kan dat ook meer dan prima zijn

15 juni 2019 om 23:36

Daar heb je natuurlijk gelijk in. Ajax hoeft natuurlijk helemaal niemand te verkopen maar die spelers zullen wel ambities hebben natuurlijk en de eredivisie blijft een competitie met een te laag niveau. Spelers als Neres en van de Beek kunnen nu niet eens meer naar een club als Dortmund, Sevilla of Everton bijvoorbeeld terwijl dat voor die jongens wel een iets betere stap zou zijn. 80-90 miljoen zijn natuurlijk serieuze bedragen dat hebben slechts een paar clubs betaalt zelfs City heeft dat bijvoorbeeld nog nooit betaalt. Ik denk dus niet dat er veel clubs zijn die een speler voor zo’n bedrag voor de bank halen.

15 juni 2019 om 21:50

Wereld is te klein als 50 voor Lozano teveel maar 80 voor Neres wel? Wat een onzin zeg. Roem stijgt naar je hoofd wat betrefd Ajax 40-50 is een meer dan prima prijs, net als bij Lozano

15 juni 2019 om 22:01

Het gaat er niet meer om wat Neres waard is maar voor welk bedrag Ajax bereid is hem voor te verkopen. Volgens De Telegraaf hanteert Ajax een vraagprijs van 80 a 90 miljoen voor Neres.
Wilt geen club dat voor hem betalen is dat ook prima. Dan blijft Neres mooi nog een jaartje bij Ajax.
Komt er wel een club met 80 a 90 miljoen voor Neres krijgt Ajax de absolute hoofdprijs.
Ideale onderhandelingspositie voor Ajax want Ajax hoeft niet per se te verkopen. Want ze krijgen al ruim 300 miljoen binnen met de transfers van De Ligt, Ziyech en Frenkie en de 100 miljoen aan CL inkomsten van dit seizoen.
Totaal geen noodzaak dus om ook Neres te verkopen.

15 juni 2019 om 22:06

Ja, want Lozano ontwikkelde en manifesteerde zich de afgelopen maanden fantastisch? Neres staat op dit moment hoger aangeschreven, net als alle spelers van Ajax momenteel. Daarbij is het natuurlijk waanzin als Ajax de prijzen voor spelers verlaagd, omdat PSV ook minder krijgt voor haar bepalende spelers. Dat überhaupt opperen is al lachwekkend.

15 juni 2019 om 22:34

Ok. Omdat jij t zegt zal overmars Neres voor niet meer dan 40-50 verkopen. Jij hebt er verstand van... Ajax kan vragen wat t wil. Net als psv voor lozano. Anders verkoopt Ajax of PSV ze toch lekker niet. Je klinkt gewoon verontwaardigd dat Ajax deze vraagprijs durft te vragen voor Neres. Beetje gek vond ik

15 juni 2019 om 22:54

@nmachiavelli, 2 seizoenen op rij 25 goals/assists bereikt in een minder elftal dan Ajax en gescoord op het WK tegen de regerend wereldkampioen en ze mede daardoor uit de groep gekickt. Zo makkelijk om altijd maar te doen alsof hij niets is aangezien het van de concurrent is.

15 juni 2019 om 22:56

Dit komt alleen maar door het CL succes van Ajax anders zouden die prijzen nooit zo ver uit elkaar liggen. Neres is echt niet heel veel beter dan een Bergwijn of Lozano. Ajax hoeft natuurlijk hun prijzen niet te verlagen maar als je leest dat de vraagprijs 80-90 miljoen is dan schiet je wel in de lach. Voor dat bedrag zou je Lozano en Bergwijn kunnen kopen. In deze gekke tijden kun je natuurlijk niks uitsluiten. Maar ik weet zeker dat jij bijvoorbeeld een gat in de lucht zou springen als Ajax 90 miljoen voor Neres incasseert en van dat geld Lozano en Bergwijn koopt.

15 juni 2019 om 23:08

@Memphis Zowel Bergwijn als Lozano hebben PSV geen ronde verder geschoten in Europa, terwijl Ajax er pas uitvloog toen Neres niet mee deed. Dan ben je aanzienlijk beter dan Bergwijn en Lozano. Sterker nog toen die 2 Ajax uit de race voor het kampioenschap konden knallen, was het die duivelse Neres die ervoor zorgde dat de race echt compleet open was. En laat dat nou net de wedstrijden zijn die zwaar tellen en bekeken worden in het buitenland. Als Ajax Bergwijn en Lozano koopt en Neres verkoopt, zou ik diep ongelukkig zijn. Van die 3 spelers is er maar 1 die stelselmatig heeft aangetoond op te staan in grote wedstrijden en ook slechts een die aantoonde verdedigen van Europese topteams kapot te kunnen spelen. Lozano liet juist zien helemaal niet bijzonder te zijn in de CL duels van PSV en Bergwijn heeft nog wat stapjes nodig. Liever Luuk de Jong. Helemaal in de Huntelaar rol, dat zou namelijk wel een aanwinst zijn waarvoor ik een gat in de lucht spring....

15 juni 2019 om 23:23

Alsof Bergwijn en Lozano nooit hebben gescoord tegen Ajax.... Jij doet net alsof hij in iedere Europese wedstrijd heeft gescoord en dat hij de uitblinker was. Lozano heeft bijvoorbeeld net zo veel goals dit CL seizoen als hem. Daarnaast is voetbal een teamsport dus kunnen Bergwijn en Lozano er ook minder aan doen dat ze niet verder zijn gekomen in Europa. Ik kan jou daarnaast niet serieus nemen als jij diep ongelukkig zou zijn als je 2 meer productievere spelers voor hetzelfde bedrag zou terugkrijgen. Maar ik geloof ook helemaal niet dat jij dat dan zou zijn.

16 juni 2019 om 13:38

Voorlopig zitten Ziyech en De Ligt nog bij Ajax, maar ik ben het wel met je eens. Ze hoeven niet te verkopen, dus dan maar een hele hoge vraagprijs.

15 juni 2019 om 23:00

Omdat een journalist vandaag roept dat Ajax 80 a 90 miljoen hoopt te vangen, is hij het ook niet eteen waard.

Aan de andere kant de markt is gek geworden... maar zo gek?

16 juni 2019 om 11:09

Een stap terug is gewoon discutabel. Tis niet dat ajax elk jaar de halve finale in de cl speelt. Tis eigenlijk al mooi als ajax de groeprondes overleeft. Als je dit jaar niet zou meetellen dan is het zeker geen stap terug. Daarbij is 80 miljoen veel te veel voor hem, richting 50 zou voldoende moeten zijn en dat kan everton uitgeven.

Alsof Everton ongeveer 65 miljoen gaat uitgeven aan Neres en Neres interesse heeft in Everton.. Ik zie Neres niet snel vertrekken, maar zeker niet naar een club als Everton.

Zou wel kunnen grondlegger van het nieuwe Everton. Hij op de zijkanten nog paar aankopen ik zie Everton wel hoge ogen gooien.

Everton licht qua voetbalvisie lichtjaren achter op Ajax dus daarvoor hoeft hij het niet te doen helaas spelen ze in Engeland en daar staart iedereen zich blind op dus1-1? Dan nog zou ik in Amsterdam blijven want cl weer spelen lanceert hem richting Madrid Barcelona of Turijn ... vind ik ook maar povere geldvclubjes maar Everton met dhr brands... daar wordt ik echt misselijk van !

Gaat deze zomer natuurlijk nooit naar Everton. Zijn naam wordt te veel genoemd bij de echte top en Everton is structureel kansloos voor een CL plaats...dan ga je als Neres zijnde natuurlijk nooit bij Everton tekenen; dan wacht je op de echte top of blijf je...misschien volgend jaar mocht Ajax een heel matig seizoen draaien en de top hem niet meer wilt...

Ik denk dat Everton Everton moet halen

Op een of andere manier klinkt dat goed... en hij scoort ook nog!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

52 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0
2016/2017 Jong Ajax 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Liverpool ziet bij Ajax alternatief voor ‘moeilijke terugkeer’ van Coutinho’

De afgelopen tijd werd er in de Engelse en Spaanse media gespeculeerd over een sensationele terugkeer van Philippe Coutinho naar Liverpool. Indien de Braziliaan niet haalbaar blijkt, verleggen the Reds de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 21 juli
Hakim Ziyech wordt regelmatig aan AS Roma gelinkt, maar kan ook naar een andere club uit de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren