‘Dat maakt dat alleen Ajax, PSV en Feyenoord nog kunnen toeslaan’

Zaterdag, 15 juni 2019 om

Het WK Onder-20 in Polen kent met Oekraïne en Zuid-Korea twee verrassende finalisten. “Als Oekraïne ook de finale wint, dan is het een week feest in het land”, voorspelt Henk van Stee in het Algemeen Dagblad. De technisch directeur van Sparta Rotterdam was jarenlang het hoofd van de jeugdopleiding van Shakhtar Donetsk.

Waar in het verleden spelers als Luís Figo, Lionel Messi, Sergio Agüero en Paul Pogba het jeugd-WK wisten te winnen, zal de beker dit jaar omhoog worden gehouden door spelers die minder in het oog springen. Van Stee is verrast door het succes van de talenten uit Oekraïne, maar weet als geen ander dat er veel talent rondloopt in het land waar hij geruime tijd werkzaam was. “Er is altijd talent, de mentaliteit bij al die gasten is geweldig. Ze willen echt iets bereiken, werken ontzettend hard om beter te worden.”

“Er lopen in die ploeg spelers die in de Eredivisie een sensatie zouden kunnen worden”, vervolgt Van Stee. “Maar ze moeten als niet-EU-speler verplicht veel geld verdienen (minimaal 422.000 euro, red.). Dat maakt dat eigenlijk alleen Ajax, PSV en Feyenoord nog kunnen toeslaan. Als je die jongens haalt, moet het eigenlijk meteen voor de basiself zijn.”

Van Stee ziet meerdere nadelen bij het aantrekken van spelers van buiten de Europese Unie. “Heimwee ligt altijd op de loer, zeker als ze eerst lange tijd een bijrol moeten vervullen. En er is vaak een taalprobleem. Voor Sparta is het gewoon niet mogelijk om die gasten te halen, al ben ik al zo vaak getipt over spelers met enorme mogelijkheden. Die jongens willen graag naar de Eredivisie.”Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door scepticus38)

maak daar alleen maar PSV en Ajax van. Feyenoord heeft geen geld, tenmiste niet voor dit soort risco's.
Ajax vist tegenwoordig ook in en andere vijver met PSV alleen kan Ajax veel meer besteden dan PSV

15 juni 2019 om 11:18

Hoe is Sinisterra als niet-EU speler afgelopen zomer dan gehaald?

15 juni 2019 om 11:18

Zet een titel met Ajax, Feyenoord en PSV op voetbalzone en de reacties dat 'feyenoord hier niet meer bij hoort' zullen binnenstromen. Ja we weten wel dat ze in Amsterdam alles kopen wat los en vast zit en dat het geld tegen de plinten klotst. Terwijl Feyenoord het met eigen jeugd en vooral Nederlandse jongens moet oplossen. Maar vorig jaar heeft Feyenoord nog een non EU speler gekocht, dus het kan wel. Maar goed, ik geloof dat Jong Ajax al vier non EU spelers heeft, dus ja er is een verschil, maar een talent van buiten de EU is ook voor Feyenoord gerust wel te betalen hoor.

15 juni 2019 om 11:26

Helemaal mee eens. Natuurlijk snap ik de opmerkingen dat Feyenoord financieel en sportief niet meer in 1 adem genoemd kan worden met Ajax en PSV, maar ze kunnen qua salariskosten prima meerdere niet EU spelers betalen. Nederlandse spelers als van Persie, Berghuis en Clasie verdienden namelijk ook boven dat bedrag.
Je moet je alleen afvragen of zulke jonge spelers al genoeg meerwaarde hebben om dat salaris te rechtvaardigen. Het kan natuurlijk ook gaan zorgen voor een ontwrichting binnen de selectie als ze minder presteren.
Dat probleem zal er bij vooral Ajax wat minder zijn, omdat daar veel spelers rondlopen die veel meer verdienen dan die 4 ton.
Vitesse kan trouwens ook aan het lijstje worden toegevoegd. Die geven ook aardig geld uit aan salaris als dat nodig is.

15 juni 2019 om 11:27

@noldries

"maak daar alleen maar PSV en Ajax van. Feyenoord heeft geen geld, tenmiste niet voor dit soort risco's."

Complete onzin. Lonen worden betaald uit de begroting en Feyenoord heeft een begroting die maar 10 miljoen lager is dan die van Psv. Terwijl in de begroting van PSV Europees voetbal is opgenomen en die van Feyenoord niet. Feyenoord bulkt niet van het geld, maar het is ook niet zo dat de club geen salaris van 4 ton zou kunnen betalen. En bovendien gaat het nog om een brutosalaris ook. Het valt dus allemaal reuze mee.

15 juni 2019 om 11:51

"En bovendien gaat het om een brutosalaris"

Wie denk je dat de belasting afdraagt voor de speler? Een beetje een non-argument...

15 juni 2019 om 12:09

@patrickluivert

"wie denk je dat de belasting afdraagt voor de speler? Een beetje een non-argument... "

Dat vind je omdat je het niet begrijpt. Als het om een nettosalaris was gegaan, had de belasting er nog bovenop gekomen en was het brutobedrag dus hoger uitgevallen.

16 juni 2019 om 02:59

Volgens mij begroten de nl clubs geen EU voetbal mee. Dit omdat het tot financiële nood kwam in het verleden. True Feyenoord kan geen 10m voor 1 speler neerleggen omdat het een risico is en men meestal meerdere versterkingen wilt aantrekken.

16 juni 2019 om 08:29

@rkallan

"volgens mij begroten de nl clubs geen EU voetbal mee. Dit omdat het tot financiële nood kwam in het verleden."

Klopt niet helemaal. Ajax en PSV begrootten vroeger op CL niveau en tegenwoordig op EL niveau.

15 juni 2019 om 12:08

Ja ja we weten het nu wel , Mijn God nu weten we allemaal weer waarom zoveel mensen een hekel aan Ajax heeft. Ze winnen 5 jaar geen prijs en zodra er weer wat gewonnen word komen ze allemaal uit hun hol gekropen. Ajax kan alles en Feyenoord kan niets.

16 juni 2019 om 02:56

Zowel PSV als Ajax vissen in dezelfde vijver. Kwa salarissen doen de 3 clubs elkaar over het algemeen niet veel onder. En zijn er mogelijkheden om uitzonderingen te maken. Alle 3 de clubs hebben een zelfde zo gezegd salarisplafond.

17 juni 2019 om 16:52

Als Feyenoord slim is gaan ze helemaal va 0 alles weer opbouwen, structuur herinrichten en de lijntjes anders, en vooral korter. Zoek de beste hoofdscout ongeacht wat die kost, dan maar geen rechtsback, en ontsla de huidige. Met alle respect maar het old boys network op Varkenoord ook eruit, met die achterhaalde methodes leidt je alleen nog maar op voor clubs met alle respect als Heracles, Groningen en Utrecht. Afgelopen seizoen was gewoon een aanfluiting, ook al zit die 6-2 daarbij inbegrepen, was een leuke dag maar niemand heeft het er meer over. Directeur is gebleken totaal niet geschikt voor zijn rol, dus ook bij het scouten van een directeur gaat het al fout, en om over de technisch directeur maar te zwijgen, regelrechte farce is het hoe je het ook wendt of keert. Stadion verhaald is een hoop woorden maar weinig daden, het ontwerp zal wel een keer middels een mooie gelikte maquette komen, maar op deze manier kunnen we over een jaar of 10 die maquette renoveren, want er staat nog geen paal in de grond aan de maas.. Kan nog wel een uur doorgaan zo, maar beter ga ik nog even in de zon zitten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Actuele wedstrijden

445 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 16 juli
Arsenal gaat de terugkoopoptie op Ismael Bennacer niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren