Brazilië met basisklant David Neres sterk van start in Copa América

Zaterdag, 15 juni 2019 om 06:53Yanick Vos • Laatste update: 07:51

Brazilië is uitstekend van start gegaan in de Copa América. De ploeg van bondscoach Tite kende voor eigen publiek weinig moeite met Bolivia en won verdiend met 3-0. Philippe Coutinho was met twee doelpunten de grote man aan Braziliaanse zijde. De andere goal werd gemaakt door Everton, die in de slotfase de vervanger was van basisklant David Neres. De Ajacied mocht aan de aftrap verschijnen nadat Neymar in de voorbereiding op het toernooi geblesseerd raakte.

Bolivia had weinig in te brengen in Estádio do Morumbi in São Paulo. De bezoekers moesten zich beperken tot het tegenhouden van de Braziliaanse aanvallen. Hoewel de ploeg van bondscoach Tite de bovenliggende partij was, had het gastland moeite om tot kansen te komen. De beste mogelijkheid in de eerste 45 minuten was nog voor Thiago Silva, die vanuit een standaardsituatie maar net naast het doel kopte. Neres was dreigend, maar niet meer dan dat. De Ajax-speler kwam regelmatig in het spel voor, maar slaagde tegenover de twee of soms zelfs drie Boliviaanse verdedigers vaker niet dan wel in zijn acties.

Vijf minuten na de thee kwam Brazilië op voorsprong. Een voorzet van Richarlison kwam in het strafschopgebied terecht op de arm van Bolivia-verdediger Jusino. Nadat de Argentijnse scheidsrechter Néstor Pitana hulp kreeg van de VAR, legde hij de bal op de stip. Coutinho maakte geen fout vanaf elf meter. Nog geen drie minuten na zijn openingstreffer tekende Coutinho ook voor de 2-0. Op aangeven van Roberto Firmino kon hij geheel vrijstaand raak koppen.

Met nog een kleine tien minuten op de klok zat de wedstrijd voor Neres erop. De buitenspeler werd na 82 minuten spelen vervangen door Gremio-aanvaller Everton, die vlak na zijn invalbeurt een doelpunt meepikte. De linksbuiten kreeg de bal op de linkerflank aangespeeld, kwam naar binnen en haalde fraai uit in de verre hoek. Met zijn doelpunt bepaalde hij de eindstand op 3-0, een uitslag die recht doet aan het krachtsverschil binnen de lijnen. In de nacht van dinsdag op woensdag (02.30 uur) staat voor Brazilië de tweede groepswedstrijd tegen Venezuela op het programma.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door zermatt_person)

Ik zou zeggen dat ze bijna beter af zijn zonder Neymar. De mindset van de ploeg is nu meer een team en minder egoisme. Het komt blijkbaar het teamproces ten goede.

15 juni 2019 om 09:06

Is het ook. Met Neymar er bij is het bijna one man show. Stagneert het team en met zijn gedrag zorgt hij zwz voor irritaties.

15 juni 2019 om 09:12

Dat zou best wel eens heel erg goed kunnen. Nu heb ik de wedstrijd niet gezien maar ik kan mij hier wel iets bij voorstellen. Een superster in je team kan leuk zijn, maar of het altijd het beste voor een team is... dat weet ik niet. Kan mij bijvoorbeeld ook een Zweden herinneren dat zo veel meer als een team ging spelen zonder Ibrahimovic. Dus hoe goed deze Neymar ook is, soms profiteert een team er van dat een superster er niet is.

15 juni 2019 om 09:28

@sociofan1

een Neymar in vorm tilt Brazilie naar een hoger niveau maar als hij zo speelt als op het afgelopen WK dan mis je er inderdaad niet veel aan. zijn blessureleed begint helaas steeds meer zijn spel te beinvloeden

15 juni 2019 om 10:34

Is het zijn blessureleed of zijn gedrag of zijn manier van spelen. Heb iig de indruk dat Brazilië beter af is zonder Neymar.

15 juni 2019 om 10:41

@arnavut1

beiden denk ik. ik snap sowieso niet dat je schwalbes maakt als je de techniek hebt van een Neymar. die kan puur op voetballende kwaliteit een man passeren en wat gevaarlijks creeren. als je zo geweldig kan voetballen als Neymar heb je dit soort gedrag helemaal niet nodig

15 juni 2019 om 11:00

Een egotripper tilt zelden het niveau van een team omhoog. Die verstoort de balans zodanig dat je een meer dan uitstekende manager nodig hebt om de boel dan nog in balans te houden. En dan nog: vroeg of laat valt zo'n team als een kaartenhuis in elkaar want een enorme egotripper triggert vroeg of laat andere ego's waardoor de poppen aan het dansen gaan.

Een ster in je team is niks mis mee, mits zo'n speler over voldoende bescheidenheid beschikt en zijn medespelers op waarde weet te schatten. Dan laat hij hen beter spelen en spelen zij makkelijker in dienst van hem.
Er zijn maar weinig topspelers die dat kunnen.

15 juni 2019 om 11:38

In mijn ogen was Zidane daar de beste voorbeeld van. Wellicht op dat punt zelfs beter dan Messi.

15 juni 2019 om 12:04

Als je de wedstrijd daadwerkelijk bekeken had zou je weten dat dit niet het geval is. De wedstrijd werd pas opengebroken door een penalty, daarvoor had niemand de actie in huis om door de muur van Bolivia te komen. Zeggen dat Brazilië beter af is zonder Neymar is exact hetzelfde als zeggen dat Portugal beter is zonder Ronaldo en Argentinië beter zonder Messi, complete onzin.

15 juni 2019 om 12:45

Het is een trend, altijd roepen dat teams beter zijn zonder de absolute ster. Natuurlijk moeten ze dan andere opties vinden waardoor het lijkt op meer samenspel maar het is inderdaad complete onzin.

Hopelijk komt er snel een einde aan de transitiefase van dit Braziliaans elftal. Wat zou het geweldig zijn om weer een legendarisch Braziliaans aanvalstrio te zien schitteren. Bizar ook hoeveel iconen Brazilië wel niet heeft voortgebracht.

Die Everton van Gremio is wel een interessante speler voor Ajax

15 juni 2019 om 09:49

Een Braziliaans international van deze leeftijd lijkt mij een interessante speler voor zowat iedere club.

15 juni 2019 om 10:02

Hij is een jaartje ouder dan Neres, maar wel een goede speler inderdaad. Staat nu op 37 goals en 10 assists in 86 basisplekken (140 potten totaal incl. invalbeurten) voor Grêmio. Geen slechte stats, op het gebied van assists is er nog wel ruimte voor verbetering tho maar lijkt me in ieder geval een doelgerichte jongen!

15 juni 2019 om 10:04

Ze willen 50 miljoen voor hem ontvangen, dat gaat ajax helaas niet betalen

15 juni 2019 om 10:26

Dat lijkt me ietwat overdreven. Zijn marktwaarde wordt geschat op 20 miljoen en hij heeft nog nooit buiten de Braziliaanse Serie A gespeeld, ik denk dat ie voor iets meer dan de helft daarvan toch wel op te pikken is eigenlijk hoor (als hij niet een té goeie Copa speelt nu )

15 juni 2019 om 10:42

Denk dat ze daar nu iets te laat voor mee zijn, hij zou een geweldige versterking zijn maar aangezien hij het laat zien op een eindtoernooi zal de Europese subtop, Shaktar of China toe willen slaan. Luan van Gremio speelt ook nog altijd in Brazilië dat zou ook een geweldige vervanger voor Ziyech kunnen zijn mocht hij vertrekken

niet normaal hoeveel talenten die Brazilianen wel niet hebben. elk jaar breekt er wel weer een door geloof ik. nu zitten er weer spelers als Vinicius, Neres en Everton aan te komen die de potentie hebben de Europese top te halen

15 juni 2019 om 10:21

Vind dat toch maar gek dat zulke landen gewoon altijd supersterren kunnen produceren. Brazilie heeft ook zo veel spelers in de top lopen daar wordt je bang van. Fermino, Neymar, couthino, vinicius, Arthur. Zelfde geld voor Frankrijk die gewoon 3 volwaardige elftallen kunnen neer zetten. Als Oranje een Fermino had lopen of een Mbappe dan had ik ons echt wel het EK zien winnen

15 juni 2019 om 10:48

Wij hebben Frenkie en hun Fernandinho😳

15 juni 2019 om 11:04

A. Brazilie is best groot. B. Brazilie is absoluut voetbalgek. C. Voetbal is zo ongeveer de enige manier om aan de armoede te ontkomen. D. Een samba-lijf is bij uitstek geschikt voor voetbal.

15 juni 2019 om 11:27

Eigenlijk toch alleen A. Kijk eens naar alle talenten die Nederland heeft voortgebracht . En vermenigvuldig dat met ruim 15 (16 miljoen vs 190 miljoen) , wat zou Nederland dan pas absurd veel talenten hebben

15 juni 2019 om 11:56

In Brazilie voetballen ze met kokosnoten met blote poten, ruil de accomodaties van nl met bra en ze zouden de wereld overheersen, als als

15 juni 2019 om 12:09

Eigenlijk alleen A?

Nederland is ook voetbalgek, maar niet zo voetbalgek als Brazilië. Daar leven ze voetbal. Als je hier arm bent, dan heb je genoeg mogelijkheden om alsnog een beter leven te krijgen. In Brazilië is voetbal voor heel veel mensen de enige uitweg om armoede te ontlopen, aangezien ze meestal niet de (financiële) middelen hebben om bijvoorbeeld een goeie opleiding te volgen e.d. En Samba lijkt me inderdaad wel bevorderlijk om goed te worden met voetballen. De klompendans en stoelendans daarentegen...

15 juni 2019 om 12:18

Als je de Nederlandse voetbaltoppers keer 15 doet , heb je veel meer goede voetballers dan Brazilië . Dus ja, alleen a. De omstandigheden kunnen voor en tegen werken . Het aantal inwoners is gewoon zo groot dat je in de populairste sport van het land bijna wel veel toppers moet hebben

15 juni 2019 om 12:35

Ja, leuk even keer 15 doen. Wil dat zeggen dat het ook gelijk zo zou zijn dat Nederland zoveel toppers zou produceren? Dat kan je nooit weten. Misschien als je de Nederlandse bevolking keer 15 doet, dat de verhouding voetballiefhebbers en liefhebbers van andere sporten wel anders was geweest. Je kan dat nooit weten.

15 juni 2019 om 12:49

@SuperNico31 Precies, kijk maar naar India en China... daar kunnen ze niet eens een wereldelftal neerzetten. (No offence)

Als Neres een goed toernooi speelt en wat assists en doelpunten mee pakt, is hij voor Ajax onhoudbaar geworden. Hij kan zich nu voor alle clubs in de kijker spelen en ik sluit niet uit dat er na een goed toernooi rond de 60 miljoen geboden wordt. Dat kun je eigenlijk niet weigeren als Ajax zijnde. Dan kun je zowel Promes als die Everton van Gremio halen voor dat geld. Ik ben echt benieuwd wat er nog over blijft van het succesvolle elftal van dit seizoen.

Speelde ronaldo de lima niet mee?en hoe speelde bebeto?

15 juni 2019 om 11:04

Romario de Souza Faria kreeg de voorkeur. Kwam later nog wel binnen de lijnen. Bebeto speelde magertjes. Uitblinkers waren in mijn ogen wel Ricardo Izecson dos Carlos Leite en Marcos de Evangelista de Moraes

15 juni 2019 om 11:28

Ik vond Socrates wel sterk spelen

15 juni 2019 om 11:44

Mwa, vond hem in de schaduw van garrincha spelen, maar de echte absolute uitblinkers waren Ronaldo en onze grote vriend Ronldinho, taffarel maakte trouwens nog een wereld redding.

Valverde heb je gekeken? Coutinho speelt veel vrijer achter de spits. Lekker zweven en zijn acties kunnen maken. Houd je pupil dus even goed in de gaten dit toernooi!

15 juni 2019 om 11:46

Het schijnt dat op die positie al een andere speler staat die het wel aardig doet.

15 juni 2019 om 11:57

Wie dan?

15 juni 2019 om 12:25

Ben je serieus?

15 juni 2019 om 14:29

Messi speelt al in die rol achter de spits. Mocht de transferban bij Chelsea worden opgeheven, is Coutinho de perfecte opvolger voor Eden Hazard. Met Coutinho heeft Chelsea een speler die enorm veel creativiteit toevoegt en ook nog eens op het middenveld kan spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
195 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië1814
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
DaniloVerdediger20
Éder MilitãoVerdediger20
Alex SandroVerdediger21
Renan LodiVerdediger20
Éverton RibeiroMiddenvelder21
FredMiddenvelder20
FabinhoMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.

57 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 juni
De club uit de Ligue 1 die belangstelling heeft voor André Onana is bekend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren